Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
de könyörgöm, 2007-et írunk, csak nem adnak el nagy cégek vmi xart?!
Hát Te nagyon optimista vagy!
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80
Plazma
Ahoj, Auchan-ban LG 42PC3RA HD ready plazma tv + LG dnx190h hdmi lejátszó ajiba 320k... megéri?
Gépről kikötött képpel is szeretnék majd (720p) filmeket is nézni... bár ez csak 1024x768... remélem támogatja. vagy nem tudom ez volt-e a beégős lg ill. mikori technika.
kösz a segítséget!
Ugyanaz a panel van benne,mint a PC1R-ben,úgyhogy ez is rizikós némileg..
köszi a segítséget, hát a panákról viszont jókat írtatok, úgy hogy kivárok egy kicsit
nincs kedvem lcd pixelhibákkal szüttyögni. hallottam, hogy plazmánál is gáz lehet a gömböcskékkel, meg ki tudja mi lesz a tv-mel 4 év múlva, de könyörgöm, 2007-et írunk, csak nem adnak el nagy cégek vmi xart?!
viszont 1366x768 felbontású plazmák ára emberi (350k) kategóriába kerülhetne...
Plazma
Én is így vagyok vele, eddig simán elmentem az összes LCD tv mellett, de amikor ránéztem a bravia-ra, azonnal feltünt, hogy nem olyan mint a többi. Ma megvizsgáltam kicsit közelebbről, hát azért bele lehet kötni. Számomra a plazma képe sokkal inkább emlékeztet az analóg tv képére, szóval egyelőre marad ez (meg amúgy se állok olyan jól, hogy csak így hipp-hopp kicseréljem).
Hát ez az. Én sem állok olyan jól, hogy lecseréljem, pedig a konzol miatt nem ártana, mert időnként cinkesek a statikus részletek.
Plazma
Pedig ha váltanom kellene LCD-re, akkor én is a Sony Bravia-t választanám. Annak a színei már majdnem megfelelnek az ízlésemnek
Én is így vagyok vele, eddig simán elmentem az összes LCD tv mellett, de amikor ránéztem a bravia-ra, azonnal feltünt, hogy nem olyan mint a többi. Ma megvizsgáltam kicsit közelebbről, hát azért bele lehet kötni. Számomra a plazma képe sokkal inkább emlékeztet az analóg tv képére, szóval egyelőre marad ez (meg amúgy se állok olyan jól, hogy csak így hipp-hopp kicseréljem).
Plazma
KöszönömA service 1 az jó ,de a 2-be nem sikerül belépnem.
a 42pv60-t egyszer nekem is sikerült a service2-re, azóta nem. (a serv.1-hez sem kell a 99-re kapcsolni, csak a mély/magas+a gombnyomkodások...)
Anthem AVM70 EarthquakeCinénovaGrande7BR LG77"CX3 Christie HD14K-M+Griffyn4K32RGB HC Cseneles Edition Pana PT-RQ13 SepiScreen3m HTPC MadVr PCszerver32TB Dynaudio Contour60i C25i ExciteX16 Ocos triple VdHBreeze,Thunderl. Siltech, WBT Audioquest Soundcare HarmonyOne
Plazma
Tisztelettel kérdezném ,tud e valaki érdemlges tapasztalattal,vagy véleménnyel lenni a Philips 50pf 9631d tipusról vagy a Pioneer pdp-507 xa-ról.A műszaki paramétereket ismerem de itt a a fórumon ill. máshol sem lehet semmit sem olvasni a készülékekről.Az Euronicsban láttam a philips kisebbik változatát,de az
eladók hozzáállása valami tragikus a bemutatót illetően.Egy rendkivül rosszminűségű jelet kapott,de még igy is nagyon jó volt a fekete és fehér szin rajta.Azért érdekelnek ezek a készülékek mert a 4:3-as adást ezek tudják torzitás mentesen berakni a képernyőre.Ha van érdemi vélemény amit megosztanátok velem azt előre is nagyon köszönöm.
Plazma
Pedig ha váltanom kellene LCD-re, akkor én is a Sony Bravia-t választanám. Annak a színei már majdnem megfelelnek az ízlésemnek
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11287
- Kapcsolat:
Plazma
Már ki is néztem a SONY Bravia LCD-t. Azon olyan kép van, ami nekem megfelelő és megszabadulok ettől a ghosting szarságtól.
Azért sötét szobában is próbáld ki, nehogy meglepetés érjen.
... valami gyors mozgásos mozival.
Plazma
Már ki is néztem a SONY Bravia LCD-t. Azon olyan kép van, ami nekem megfelelő és megszabadulok ettől a ghosting szarságtól.
Azért sötét szobában is próbáld ki, nehogy meglepetés érjen.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim
Plazma
Ezt nem értem... gondolom nem 16:9-es filmen van értelme a feliratokat tesztelni.. mert ugye ott a film egyből el is mossa... Nekem nincs ezzel szintén gond szerencsére.
Hát pedig, a Holló kitölti a képet 16:9nél.( 1.85:1)
Itt van pár kép hogy miről is beszélek:
kép 1
kép 2
kép 3
Na végig olvastam a pár napi lemaradásomat és reagálnék erre.
Nekem is ilyen!!! De már régebb óta feszegettem a témát, csak senki nem reagált érdemben a dologhoz. Amikor néhány pana tulajdonos leírta, hogy nekik is van ghosting, akkor megnyugodtam, de az LG tényleg mintha brutálabb lenne.. Nekem a PC3RA van, szerintem ugyanaz a panel mint a PC1R ben és minden este kikapcs előtt mosózok, hogy nyugodtan aludjak Amikor vettem, szembe se jutott ilyen, hogy nyomok lesznek a képernyőn, sőt nem is tudtam ilyen jelenségről...
Az biztos, hogy ez az első és az utolsó plazmám! Már ki is néztem a SONY Bravia LCD-t. Azon olyan kép van, ami nekem megfelelő és megszabadulok ettől a ghosting szarságtól.
Plazma
Ahoj, Auchan-ban LG 42PC3RA HD ready plazma tv + LG dnx190h hdmi lejátszó ajiba 320k... megéri?
Gépro˝l kikötött képpel is szeretnék majd (720p) filmeket is nézni... bár ez csak 1024x768... remélem támogatja. vagy nem tudom ez volt-e a beégo˝s lg ill. mikori technika.
kösz a segítséget!
Westend MM-ban 300k dvd nélkül. Ha van otthon egy lejátszód komponens kimenettel, szerintem ez jobb vétel.
Plazma
Gépről kikötött képpel is szeretnék majd (720p) filmeket is nézni... bár ez csak 1024x768... remélem támogatja. vagy nem tudom ez volt-e a beégős lg ill. mikori technika.
kösz a segítséget!
Ugyanaz a panel van benne,mint a PC1R-ben,úgyhogy ez is rizikós némileg..
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Plazma
kösz a segítséget!
Plazma
Akkor menj tovább a zöld gombbal addig amig az nem lesz hogy TXT 05V Blue 160Ez az utolsó menü, na ott nyomj egy HOLD-ot, és bejön a service menü 2.
Sajnos hiába nyomkodom a zöldet nincs txt pont.
Lehet ez PV60-nál máshogy van?
Elkepzelheto, de szerintem egy kis guglizast meger a dolog, nem ?
Plazma: TH-50PV60E CRT: TX-29AD70FP
A/V: Onkyo TX-SR703E DVD: Pioneer DV-600
Front: Dali Concept 10 Center: Dali Concept
Surround: Dali Concept 6 Sub: Dali Concept
Plazma
Akkor menj tovább a zöld gombbal addig amig az nem lesz hogy TXT 05V Blue 160Ez az utolsó menü, na ott nyomj egy HOLD-ot, és bejön a service menü 2.
Sajnos hiába nyomkodom a zöldet nincs txt pont.
Lehet ez PV60-nál máshogy van?
Plazma
Akkor menj tovább a zöld gombbal addig amig az nem lesz hogy TXT 05V Blue 160
Ez az utolsó menü, na ott nyomj egy HOLD-ot, és bejön a service menü 2.
Plazma
Köszönöm
A service 1 az jó ,de a 2-be nem sikerül belépnem.
Plazma
A pana pv60 használati utasítás 26. oldalán az alábbi képméretarányok vannak.
- Auto képméretarány
- 16:9
- 14:9
- Valós
- 4:3
- 4:3 teljes (nálam ilyen nincsen)
- Zoom1
- Zoom2
- Zoom3
A TH-37PV60EH panámon a "4:3 teljes" képméretarány nem választható, mintha nem is lenne a listában.
Másnál működik a „4:3 teljes” képméretarány?
Plazma
Kikoli,
Olvass vissza egy pár oldallal, ott leírtam.
Lefordítanád?
Na ne viccelj mar ...
1.csatornát állítsd 99-re
2.mély hangszínt állítsd max-ra
3.magas hangszínt min-ra
4. nyomj egyszerre a távirányítón (index)-t és a tv-n v/-
ez a service 1 menü
átlépés service 2 menübe -
piros és zöld gombbal tudsz lépkedni a menün belül
5.zölddel menj a txt adj. pontig majd nyomd le a hold gombot
6. megint zöld gombbal a "hours" menüpontig
Kilépés EXIT
Vigyázz ha a self testet lefuttatod a csatornákat ujra kell hangolni.
A kép automatikusan dinamikusa vált.
Plazma
huh... panasonic-ot kellet volna venned
Vagy inkább Pioneer-t!!
Tv : LG 42PC1RR Tv 2 : LG 32LH5000 Erőlködő : H/K AVR-235 Erőlködő 2 : Cambridge Audio Azur 540A Dvd 1: H/K DVD23 Dvd 2: Pioneer DV-490 Dvd 3: Cambridge Audio DVD99
Front : Yamaha NS-777 Surround : Yamaha NS-555 Center : Yamaha NS-444C
Surround Back : Yamaha NS-333 Sub: Yamaha YST-SW515
Kábelek : Monster Cable HotWires 2, Hama Pro Class Hcl Premium
Plazma
mire használod a 14:9-et? Gondolkoztam rajta, nézegettem is, de én meg annak nem láttam értelmét eddig...
A 4:3-as tévéműsorokat így nézem. Ez az üzemmód egy picit vág a kép aljából és tetejéből, hogy jobban kitöltse a képernyőt anélkül, hogy eltorzítaná a képet.
Plazma
Kikoli,
Olvass vissza egy pár oldallal, ott leírtam.
Lefordítanád?
Plazma
PV60-on a 3D-COMB és a Colour Management funkciók mit is csinálnak valójában? Úgy vettem észre a 3D-COMB opció bekapcsolásakor mintha egy nagyon-nagyon picit homályosabbá válna a kép.
A szerviz menüben le lehet tiltani a nem használatos képméretarányokat?
Nekem csak a 16:9, 14:9 és a Zoom1-re lenne szükségem. A többit szívesen letiltanám, hogy az ASPECT gomb nyomkodásakor csak ez a három lehetőség legyen elérhető, így gyorsítva a választást.
Oddman,
mire használod a 14:9-et? Gondolkoztam rajta, nézegettem is, de én meg annak nem láttam értelmét eddig...
Egyébként én is kíváncsi lennék arra, hogy a felesleges aspect-eket le lehet-e tiltani, vagy nem.
Source: foobar2000, Sony CDP XA20ES
DAC: Singxer SDA-1
Pre-/HP amp: Little Dot MK VI+ (drivers: Shuguang BT CV181-Z, powers: Svetlana winged "C" 6H13C)
Power amp: Diy Pass Labs Aleph 5
Speakers: ProAc Response 2.5
HP: Beyerdynamic Amiron Home, Beyerdynamic Custom Studio
DAC: Singxer SDA-1
Pre-/HP amp: Little Dot MK VI+ (drivers: Shuguang BT CV181-Z, powers: Svetlana winged "C" 6H13C)
Power amp: Diy Pass Labs Aleph 5
Speakers: ProAc Response 2.5
HP: Beyerdynamic Amiron Home, Beyerdynamic Custom Studio
Plazma
PV60-on a 3D-COMB és a Colour Management funkciók mit is csinálnak valójában? Úgy vettem észre a 3D-COMB opció bekapcsolásakor mintha egy nagyon-nagyon picit homályosabbá válna a kép.
A szerviz menüben le lehet tiltani a nem használatos képméretarányokat?
Nekem csak a 16:9, 14:9 és a Zoom1-re lenne szükségem. A többit szívesen letiltanám, hogy az ASPECT gomb nyomkodásakor csak ez a három lehetőség legyen elérhető, így gyorsítva a választást.
az egy zajszuro. elso korben ki kell kapcsolni. sokkal rosszabb a kep szurve, mint par szaladgalo csikkal.
Ezeket találtam a neten a 3D-COMB opcióról:
- A PAL 3D Comb Filter a jobb szín és világosságinformáció szétválasztást biztosító fésűszűrő.
- A 3D fésűszűrő (3D comb filter), mely főleg a mozgásoknál segít, hiszen a környező képkockák információit is feldolgozza.
- A 3D Comb Filter javítja és elemzi a videojeleket, megszünteti a színkeresztező interferenciákat, melyektől a mintás és csíkos tárgyak időszakosan vibrálni látszanak.
A panasonic oldalán pedig ezt találtam.
Digitális fésűs szűrő:
A világosság- (luminancia) és színjelek (krominancia) felbontásveszteség nélküli szétválasztásához használatos. Megakadályozza pl. a kép megjelenésekor a színek mozaikosodását, a moaréhatás kialakulását, mely utóbbi akkor jelentkezik, ha finom vonalakat vagy mintázatokat kell megjeleníteni.
Plazma
Ezt nem értem... gondolom nem 16:9-es filmen van értelme a feliratokat tesztelni.. mert ugye ott a film egyből el is mossa... Nekem nincs ezzel szintén gond szerencsére.
Hát pedig, a Holló kitölti a képet 16:9nél.( 1.85:1)
Itt van pár kép hogy miről is beszélek:
kép 1
kép 2
kép 3
huh... panasonic-ot kellet volna venned