Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Projektoros TV - LCD, DLP, CRT
Már hónapok óta vacilálok én is, hogy plazma tv-t (LG PC1RR ) vagy a KDF-50E2010-et vegyem meg.Én teljes mértékben dvd-t, tévét nézni ( UPC-m van ) szeretnék rajta, de félek, hogy a 3000:1 kontraszt nem elég éles a projinál?!Bár Quote a felszólalásoddal talán meggyőzöl, legalább is közelebb érzem magam a projis tv-hez!!!Ha valaki tud még valamilyen infóval szolgálni a típust illetően az tegye meg bátran!!!Ja még annyit, hogy én min. 4 méterről tudom nézni a tv-t!!!Köszi!!!
kontraszt=élesség?
4 méterről még a műanyag kés is éles:)
Már hónapok óta vacilálok én is, hogy plazma tv-t (LG PC1RR ) vagy a KDF-50E2010-et vegyem meg.Én teljes mértékben dvd-t, tévét nézni ( UPC-m van ) szeretnék rajta, de félek, hogy a 3000:1 kontraszt nem elég éles a projinál?!Bár Quote a felszólalásoddal talán meggyőzöl, legalább is közelebb érzem magam a projis tv-hez!!!Ha valaki tud még valamilyen infóval szolgálni a típust illetően az tegye meg bátran!!!Ja még annyit, hogy én min. 4 méterről tudom nézni a tv-t!!!
Köszi!!!
Sony KDF-50E2010-ről véleményeket,tapasztalatokat kérek szépen,kösz
Üdv.
Válaszolok, mert én is hónapokig ezen rágódtam, mindenféle tv-t kipróbáltam, órákig álltam előttük a boltokban, és olvasgattam a neten. Végül ugyanazt a típust vettem meg karácsonykor, amit te is kinéztél. Nem bántam meg. Eleinte, sőt, legalább két hétig nagyon furcsa volt a mérete miatt, mert eddig 70 cm-es tv-nk volt, ez meg ugye majdnem kétszer akkora. Az is furcsa volt, hogy em tűéles a képe, olyan mozis a hatása. Aztán a kábeltv-t lemondtuk, és bekötetük az Antenna Digital-t és láss csodát, sokal jobb a képe tv adásnál is. Közelíti a dvd képét. Tehát én elfogult vagyo, de ha már kinézted magadnak, bátran vedd meg. Nincs gond a beégéssel, mint a plazmáknál. Én úgy voltam vele, hogy inkább veszek bele lámpát 3-4 évente, mint új tv-t, a beégés miatt. Ráadásul ennek a legjobb az ár/érték aránya. Bártan vágj bele. Ja, és otthon sokkal job a képe, mint amiket a plázákban látni a demókon, tehát az ne rémítsen el, amit ott látsz.
láttam én annó 2 millás projektorost, aminek olyan képe volt, hogy kukába vágtam volna:)
de az új hd-k nagyon szépek, és drágák is
- fatalerror
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Sony KDF-50E2010-ről véleményeket,tapasztalatokat kérek szépen,kösz
Gurukhoz pár kérdés:
Úgy hallottam, hogy a rear projektoros Sony LCD-ben optikai overscan van. Ez azt jelenti, hogy a vetítő optika nagyobb képet vetít, mint a tükör mérete, ill a képernyő mérete? Meg lehet szüntetni az overscant a lencse távolságának állításával, vagy akkor a fókusz is rosz lesz? Van értelme itt a natív szónak?
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Sziasztok!
Véleményeteket szeretném kérni.
Melyik a jobb választás?
JVC HD-56ZR7 vagy a Sony 55A2000
Csak a minőséget tartva szem előtt nem az árat.
Segítségetek a kérdésben köszönöm!
A Sony,egyértelműen.
És még csak nem is azért ,mert nekem is az van...
Annak idején tesztelgettem mindkettőt,simán jobb a Sony.
Már csak a felbontás miatt is.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Sziasztok!
Véleményeteket szeretném kérni.
Melyik a jobb választás?
JVC HD-56ZR7 vagy a Sony 55A2000
Csak a minőséget tartva szem előtt nem az árat.
Segítségetek a kérdésben köszönöm!
viszont alapbol nem 2000 óra a lámpa élettartama? nekem szerencsére a hálóban lesz igy napközben nem fog menni de igy is gyorsan bele fog sztem pörögni a 2000 óra hacsak nem lesz egy vetítő is mellé idővel... fura ez az egész ha elkedzek bele belenézegetni a dolgokba, veszem az ujságokat, olvasom a neten a cikkeket ugy belekavarodok megint mint 3 évvel ezelőtt aztán se vége se hossza az igényeknek pedig valahol megálljt kell parancsolni
8000 óra a lámpa.
hm az akkor sokkal jobban hangzik...
Igen kb. 8.000 óra (XL-2400) a gépkönyv szerint, ára Japánból rendelve szállítással együtt is "csak" 179+20 dollár, azaz 38.000 forint.
Link:
http://cgi.ebay.com/Sony-XL-2400-Lamp-f ... dZViewItem
Ugyan itt XL-5200-as 225+20 dollár!!!
Üdv.:
Tibor
nekem is beégett de egy idő után elhalványult a beégés, szóval most sokkal kevésbé látszik mint pl egy évvel ezelőtt.. miota nem nézem azt az adót csak ritkán..
Nagy valószínűséggel azért tűnik halványabbnak a beégés nyoma, mert hozzáfakul a kép tönni része. A CRT vetítőcsövek élettartama messze nem annyi mint a képcsöves "hagyományos" CRT tv-é.
lehet, annyira le vannak már nézve ezek az 5-6 éves Crt-s projis tvk hogy már várom hogy megjöjjön a kdf és egymás mellett lássam őket, nyilván ugy már én is el fogok csodálkozni mennyivel jobb az uj képe... legalábbis remélem
Tv:Sony Kp 61PS1, DVD lejátszó: Pio DVD 350 (Philips DVD737), Erősítő: Pio VSX-D1011, Hangfal Front Wharfedale Pacific PI20, Back Pi20, Sorround Back Pi20, Center Wharfedale Pacific, Sub: Wharfedale PC 15
nekem is beégett de egy idő után elhalványult a beégés, szóval most sokkal kevésbé látszik mint pl egy évvel ezelőtt.. miota nem nézem azt az adót csak ritkán..
Nagy valószínűséggel azért tűnik halványabbnak a beégés nyoma, mert hozzáfakul a kép tönni része. A CRT vetítőcsövek élettartama messze nem annyi mint a képcsöves "hagyományos" CRT tv-é.
projis tv be tud égni?
Ha CRT, akkor igen. Nekem kettő is beégett. DLP, LCD passz.
jah sztem crt-s kb 2 éves lg
Tv:Sony Kp 61PS1, DVD lejátszó: Pio DVD 350 (Philips DVD737), Erősítő: Pio VSX-D1011, Hangfal Front Wharfedale Pacific PI20, Back Pi20, Sorround Back Pi20, Center Wharfedale Pacific, Sub: Wharfedale PC 15
projis tv be tud égni?
jah sztem crt-s kb 2 éves lg
...
projis tv be tud égni?
viszont alapbol nem 2000 óra a lámpa élettartama? nekem szerencsére a hálóban lesz igy napközben nem fog menni de igy is gyorsan bele fog sztem pörögni a 2000 óra hacsak nem lesz egy vetítő is mellé idővel... fura ez az egész ha elkedzek bele belenézegetni a dolgokba, veszem az ujságokat, olvasom a neten a cikkeket ugy belekavarodok megint mint 3 évvel ezelőtt aztán se vége se hossza az igényeknek pedig valahol megálljt kell parancsolni
8000 óra a lámpa.
hm az akkor sokkal jobban hangzik...
8000 óra a lámpa.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
tényleg ha már itt tartunk nem tudja véletlen valaki hogyan tudok belemenni a Sony Kp 61 Ps1 szervizmenüjébe, kíváncsi lennék mennyi üzemóra ment eddig összesen...
Üdv. mindenkinek karácsony után! Megvettük a Sony KDF 50E2010-es tv-t. Egyenlőre még szokjuk a méretét, otthon bazi nagy, nem mint a boltban. 3 m-ről nézük, első nap égett a szemem, de lassan hozzászokunk. Szerencsére nincs folt a képen, csak annyi, ha este ki van kapcsolva a tv, és ég a lámpa, akkor a vásznon keresztül tükröződik a lámpa, de ezt írtátok korábban, ha jól emlékszem, hogy ez természetes. A képe nyilván műsorfüggően változik, de jó adásnál nekem tetszik. DVD-n egyenlőre scarttal van RGB-n bekötve, de mivel a Pana dvd lejátszóm is tudja a progresszív üzemmódot, ezért ma du. veszek egy komponens kábelt, és így lesz használva, gondolom jobb, mint az RGB scarttal.
Én is kb 3 méterről fogom nézni, talán kicsit közelebbről de karácsony előttre nekem már nem tudták megszerezni mert állítólag nem volt a nagykerben, most meg már megvan csak most az erősítőre várnak még aztán jön az egész de sztem ebből tuti jövő hét lesz mert ilyenkor mindenki leltározik... viszont alapbol nem 2000 óra a lámpa élettartama? nekem szerencsére a hálóban lesz igy napközben nem fog menni de igy is gyorsan bele fog sztem pörögni a 2000 óra hacsak nem lesz egy vetítő is mellé idővel... fura ez az egész ha elkedzek bele belenézegetni a dolgokba, veszem az ujságokat, olvasom a neten a cikkeket ugy belekavarodok megint mint 3 évvel ezelőtt aztán se vége se hossza az igényeknek pedig valahol megálljt kell parancsolni
LG PE48A82T szervízmenü előcsalogatásban van vkinek ötlete?
(48" crt projis tv)
köszi.
LG 50PZ750, Marantz SR4300, Lg BX580 3D_BD, Yamaha SACD, Koda AV737 alu 6.1, Magnat Mon.Sub 300.
én is szemezgetek a Sony KDF-50E2010-esével, ott az angol kézikönyv szerint8000 üzemóránál lámpacsere, lámpa típusa: XL-2400. az árát nem mertem
megkérdezni a sony-tól.
Akkor kérdezd tőlem....
70 körül beszerezhető,talán alatta is már.
én is szemezgetek a Sony KDF-50E2010-esével, ott az angol kézikönyv szerint
8000 üzemóránál lámpacsere, lámpa típusa: XL-2400. az árát nem mertem
megkérdezni a sony-tól.
LG 50PZ750, Marantz SR4300, Lg BX580 3D_BD, Yamaha SACD, Koda AV737 alu 6.1, Magnat Mon.Sub 300.
Sziasztok!
tud valaki segíteni, hogyan tudok bejutni az LG PE48A82T crt-s projektor
szerviz menüjébe ? a haver tévéje és aktuális üzemóra számra lennénk
kivancsiak, mert 3 éves a kütyü és elvileg 10e üzemóránál lámpacsere.
Én meg maradok a projektoros tv-nél. Inkább cserélem 3 évente 50-60 ezerért az izzót (és van egy új tv-m), mint két év múlva dobhatom ki a beégett plazmát...
Ajaj, ezt nem tudtam! Még mindig beég a Plazma Tv, hát ebben az esetben inkább a Plazma-t hanyagolom. A CRT-t és az LCD-t még annyira! Akkor már csak a Projektor maradt, de az drága mulatság! Így viszont lehet, hogy a legjobb alternatíva a Projektoros Tv. Neked milyen fajta Projis Tv-d van?
Sokat gondolkodtam, ugyenezt az utat jártam végig, mint Te. Rengeteget olvasgattam itt a fórumon, plussz napokig jártam a különféle üzleteket, ahol órákat nézegettem a tv-ket. Nagyon tetszik a panasonic plazma képe, de egyszer egy médiában láttam egy szép beégett feliratot az egyik plazmán, na az vette el a kedvem az egésztől. Ár/érték arányban a Sony 3lcd-s projektort látom a legnagyobb vételnek. Még nincs meg, de karácsonyra megveszem.
A DLP-s projektorok nem roszak, csak ott van az a forgó tárcsa, mint meghibásodási lehetőség, és szerintem a Samsungnak nincs jobb kpe, mint a Sony-nak. Lehet persze, sőt biztos is, hogy egy drágább projektormnak (SIM2 pl.) jobb a képe, mint egy LCD projektornak, de nekem elég a projektoros tv. Nem akarok ugyanis vetítővászonra is költeni, meg a projektoros tv-knek tovább bírja a lámpája is. Gondolg tehát át, és nézelődj, olvasgass sokat.
Sima LCD, vagy SXRD lesz?
LCD vs. DLP, melyik a jobb? És miért?
Van erre megfelelő topic,ott kéne ezt.
Miért? Végülis is valahol ez is projis topic nem? Proji Tv-nél is van LCD és DLP. Akkor mi a baj?
LCD vs. DLP, melyik a jobb? És miért?
Van erre megfelelő topic,ott kéne ezt.