Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

vatomi
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: vatomi »

Mi csak a hdmi-t lett próbáltuk ki, ami tényleg gyönyörű képet ad. Ezzel azonban nem azt akarom mondani, hogy komponensen nem lehet szép, de osztom fapaci véleményét: mindenképp próbáld ki a hdmi-t, aztán teszteld egy jól ismert filmen.  Gyanítom, hogy sok múlik a dvd játékos, és a DAC minőségén is.

Ez az Ednet márkájú hdmi kábel elég olcsó, vajon kihat ez a minőségére is? Az aláírásomban szereplő kütyük közé venném de most nagyon nem vagyok jól eleresztve anyagilag.

Panasonic TH42-PV60EH / JVC DR-MH300 / Yamaha RX-V440RDS

Grizzly79
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2

Plazma

Hozzászólás Szerző: Grizzly79 »

Hali!Olvastam itt valamikor, hogy az első időszakban célszerű a kontrasztot? fényerőt? visszavenni. Miért is? Mennyire? Mennyi időre? Másra ajánlatos figyelni?
Üdv.
Mr. Grizzly

Szia
Ha visszaolvasol mindössze pár napot, akkor találsz róla bőven infót.
Alapvetően csak annyi, hogy a "bejáratási időszakban" nagyobb a beégés valószínűsége, amit csökkenthetsz az alacsonyabb kontraszttal és fényerővel.

Ok. Megnéztem. Minkeutána már vagy 3 hete megvan a gép és napi 8-10 órát megy azt gondolom, hogy a bejártáson már túl vagyok. Beégésnek semmi nyoma, csak rohadt jó képnek!!!!!
TV: LG 65" OLED Media Player: Dune AVR: Denon x4400h Front: Quadral QLX-205 Center: Quadral QLX Base MkII Surround: Quadral QLX-120

anubis

Plazma

Hozzászólás Szerző: anubis »

Most tényleg valójában mi értelme a plazmáknál a két oldalsó csík beégésén parázni ha 4:3 arányban nézem a tv műsort, amikor a 16:9 dvd filmek legalább 80 százaléka 2.35:1 arányú a maradék 1.85:1-hez képest, azaz szinte mindig ott van alul és felül a 2 kihasználatlan csík a képernyőn?  Vagy ti ez zoomoljátok?
Igen, ez izgat engem is! Én 1előre zoom-olom zoom2-be, ami elvileg ilyenkor torzításmentes képet ad. A "bejáratós" időszak után viszont eredeti méretben szeretném nézni, mert minden nagyított kép észrevehetően rosszabb minőségű lesz a tv-n. Épp elég a tv adások viszonylag rossz minőségű képét elviselni, a dvd-ken már ezt nem szeretném...

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Simont nem értem, miért is nem jó a plazma házi-mozira? Biztos elírás.
A "szabvány" minimum 26 fokos látószöget ír elő esetén (az ajánlott 36 fok). Ha a 26 fokot vesszük és a 37"-es plazmát akkor azt maximum 180cm-ről kellene nézni, az ajánlott a 130cm lenne. Ilyen közelről, ilyen vibráló, sugárzó valamit nézni nem életbiztosítás.

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Plazma

Hozzászólás Szerző: tsc »

Hát mert 3m-ről már bélyegméret.
Inkább egy SD DLP vetítő 150e ft-ból, 2m-es képpel. Az már mozibb élmény.

Persze, csak ha megoldható.

ricfiam
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 19

Plazma

Hozzászólás Szerző: ricfiam »

Na akkor én jól éreztem azt a 37"-t. Nálam megy tv adás is, és pont 3m-re ülök. Maradok annál, majd a következő tv megint nagyobb lesz és lesz min ámuldozni!
Simont nem értem, miért is nem jó a plazma házi-mozira? Biztos elírás.

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Csak egy kérdés: a pana 37pv60 és a42-st milyen távolságokról ajánlott nézni?
Ajánlott nézési távolságok SD és HD kijelzőknél:

Jópofa táblázat. Ez csak azt bizonyítaná, hogy a plazma alkalmatlan házimozira, mivel nem lehet olyan látószöget megközelíteni sem vele ami szükséges volna hozzá. Mondjuk szerintem egyrészt a plazma valóban alkalmatlan házimozira másrészt ez a táblázat jelentősen túlzó.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10997
Kapcsolat:

Plazma

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Ajánlott nézési távolságok SD és HD kijelzőknél:

vatomi

Plazma

Hozzászólás Szerző: vatomi »

Most tényleg valójában mi értelme a plazmáknál a két oldalsó csík beégésén parázni ha 4:3 arányban nézem a tv műsort, amikor a 16:9 dvd filmek legalább 80 százaléka 2.35:1 arányú a maradék 1.85:1-hez képest, azaz szinte mindig ott van alul és felül a 2 kihasználatlan csík a képernyőn? Vagy ti ez zoomoljátok?
Panasonic TH42-PV60EH / JVC DR-MH300 / Yamaha RX-V440RDS

V_Karesz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Plazma

Hozzászólás Szerző: V_Karesz »

Szevasztok! 
Olvasom itt a fóumon, hogy érdemes elgondolkozni utóbbin, igenám csakhogy nekem elégnek tűnik a 37, az is igaz hogy hamarosan költözünk új pecóba....s akkor azért érdemes számolni.

Köszi előre is.

A hazi-mozi.hu -n van egy elég jo cikk az optimális nézési távolságról a HD felbontás függvényében. Ők a teljes mozi hatáshoz a látószögből 30 fokos szöget betöltő képméretről beszélnek. Ez valahol a képátló 1,8 szoros távolságát jelenti az ülési pozíció szemszögéből, vagyi Könnyű kiszámolni, hogy egy 107 centi plazma esetén is két méter alatt van. A cikket mindenképp javaslom annak, aki nem olvasta, bár nekem 3 méterről is elég moziszerű a jelenlegi készülék (távolság 3-3,5 méter), illetve mivel tévére is használom, ezért Pálffy Istvánt nézve nem vágyom egyébként sem az abszolút moziszerű hatásra. - Szégyenlem, de a híradó alatt még a szőrráundot is lekapcsolom -
Mindenesetre én hozzászoktam a mérethez, és apumék, akik tegnap nálunk karácsonyoztak ma reggel már szintén megelégedéssel nézték a Band of Brothers két részét, pedig tegnap még hüledeztek kicsit a méretén.
Én 37"-et max 2,5 méter alatt vennék, vagy ha nagyon nem fér a nagyobb méret sehova.
Source: foobar2000, Sony CDP XA20ES
DAC: Singxer SDA-1
Pre-/HP amp: Little Dot MK VI+ (drivers: Shuguang BT CV181-Z, powers: Svetlana winged "C" 6H13C)
Power amp: Diy Pass Labs Aleph 5
Speakers: ProAc Response 2.5
HP: Beyerdynamic Amiron Home, Beyerdynamic Custom Studio

ricfiam
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Köszönöm a sok bátorítást, úgyis plazma lesz, csak még kuporgatni kell egy kis lóvét.  Én leszek itt a fórumon a 152345-ik Panasonic PV60 tulaj (csak én 37"-ban) :kiraly: 

Szintén a "Ne aggódj'-ra teszem a szavazatom.
Nagyon óvatos próbálok lenni a sajátommal is, de tegnap vagy 6 órát egyhuzamban ment háttérműsornak az M1 a karácsonyi égő gyertya logóval. Aggódva kapcsoltam egy tök fekete képre, de a leghalványabb jele sem volt beégésnek.

Mivel anyagiakban minimális a különbség, szerintem a méretet tedd a nézési távolság függvényévé. Ha állandóan 2,5 méternél távolabb nézed akkor inkább 42". - persze tudom, hogy sok múlik a bútorok és a szoba adta lehetőségeken is.

Hát a szemem sarka pont 3m-re lesz a képernyőtől. (most is annyira van)
Nem tudom, egy 3,4X4 méteres szobában vagyok és hosszában van a "mozi". Úgy gondoltam hogy ebbe a szobába elég lesz a 37". Egy barátomnak van 42" LCD, nála is kb. 2,7-3m a távolság és baromi nagynak tűnik. Lehet csak szokni kéne?

Hasselbaink

Plazma

Hozzászólás Szerző: Hasselbaink »

Szevasztok!

Olvasom itt a fóumon, hogy érdemes elgondolkozni utóbbin, igenám csakhogy nekem elégnek tűnik a 37, az is igaz hogy hamarosan költözünk új pecóba....s akkor azért érdemes számolni.

Köszi előre is.

V_Karesz
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Üdv 
Tervbe vettem én is egy plazma vásárlást a közeljövőben és találtam is egy szimpatikus jelöltet: Philips 42PF5620

Philips 42PF5620 Specifications

A gyártó és a forgalmazó is azt írja rá, hogy 1366x768 felbontású panel van benne, de ez számomra kicsit hihetetlen. 

Hallott már valaki erről? Pro/kontra?

Ja és Boldog karácsonyt! 

Szia!

Körbenéztem néhány német oldalon a Philipsed ügyében.
Ott mindenhol vagy 1024x1024, vagy 1024x512-es felbontást írogattak. Azt hiszem, mintha ez a Hitachi paneljének lenne sajátossága, de lehet, hogy a Philips máshonnan szerzi.
Nem tudom mennyire elterjedt, de nagyon kevés infó volt róla a fórumokban.
Néhány adat, amit több helyen is megtaláltam:
- Format 16:9
- Bildschirmdiagonale 107 cm
- Kontrast 3000:1
- Helligkeit 1200 cd/m²
- Auflösung 1024 x 1024 Pixel
- Betrachtungswinkel 160° - fura, hogy a nézési szöge nem 180 fok
- Antireflexbeschichtung
- Progressive Scan

Fogyasztást is jónak írják, de ez már gyanús, mivel 200W alattit is olvastam róla.
Pre-/HP amp: Little Dot MK VI+ (drivers: Shuguang BT CV181-Z, powers: Svetlana winged "C" 6H13C)

V_Karesz
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Köszönöm a sok bátorítást, úgyis plazma lesz, csak még kuporgatni kell egy kis lóvét.  Én leszek itt a fórumon a 152345-ik Panasonic PV60 tulaj (csak én 37"-ban) :kiraly: 

Szintén a "Ne aggódj'-ra teszem a szavazatom.
Nagyon óvatos próbálok lenni a sajátommal is, de tegnap vagy 6 órát egyhuzamban ment háttérműsornak az M1 a karácsonyi égő gyertya logóval. Aggódva kapcsoltam egy tök fekete képre, de a leghalványabb jele sem volt beégésnek.

Mivel anyagiakban minimális a különbség, szerintem a méretet tedd a nézési távolság függvényévé. Ha állandóan 2,5 méternél távolabb nézed akkor inkább 42". - persze tudom, hogy sok múlik a bútorok és a szoba adta lehetőségeken is.

Petike
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 51

Plazma

Hozzászólás Szerző: Petike »

Alapos,kimeríto leírás. Lassan már megérdemelne egy kulon topicot a TH.. -PV60/600.

Már javasolni akartam...
ricfiam: szintén "ne aggódj", de azért fontolgasd a 42-t. Én is így voltam, de aztán szerencsére a fórumtársak rábeszéltek a nagyobbra.
Anthem AVM70 EarthquakeCinénovaGrande7BR LG77"CX3 ChristieHD14K-M SepiScreen3m HTPC MadVr PCszerver32TB Dynaudio Contour60i C25i ExciteX16 Ocos triple VdHBreeze,Thunderl. Siltech, WBT Audioquest Soundcare HarmonyOne

ricfiam
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Köszönöm a sok bátorítást, úgyis plazma lesz, csak még kuporgatni kell egy kis lóvét.
Én leszek itt a fórumon a 152345-ik Panasonic PV60 tulaj (csak én 37"-ban)

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: szekeresb »

Ezekkel a beégés-dolgokkal hol megyugtattok, hol elveszitek a kedvem a plazmától. Van-nincs, ne aggódj-aggódj. El lehet tüntetni-megmarad.ÁÁÁ, kezdek beleőrülni ebbe...

Szerény tapasztalattal én is a ne aggódjra szavazok.

Hook
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Hook »

Üdv 
Tervbe vettem én is egy plazma vásárlást a közeljövőben és találtam is egy szimpatikus jelöltet: Philips 42PF5620

A gyártó és a forgalmazó is azt írja rá, hogy 1366x768 felbontású panel van benne, de ez számomra kicsit hihetetlen.

Ja és Boldog karácsonyt!

Ugyanezen az oldalon a német nyelvű specifikációban már 1024x1024i kijelző felbontás van bekarcolva! Sőt tovább megyek, csak az angol nyelvűben van 1366x768 feltüntetve, ami szvsz csak elírás lehet, mert valóságban ez a TV 1024x512 pixel kijelző felbontással bír!

Német nyelvű spec:

http://www.p4c.philips.com/files/4/42pf ... ss_deu.pdf

(380ezer ft körüli áron, kisebb fajta csoda lenne az 1366x768 felbontás a plazmáknál;) )
CRTTV: Pana TX-32PD50; Erősítő: Yamaha RX-V2400; DVD lejátszó: Philips DVP720SA; DVD felvevő: Sony RDR-HX710; VHS magnó: Sony SLVE720; Aktív sub: Yamaha YST-SW800; Front: PolkAudio RTi6; Center: PolkAudio CSi5; Surround: PolkAudio M40; Surround Backx2: PolkAudio M40; Front Effect: PolkAudio M30; Hangfalkábel: Monitor Atmos Air 309 (bi-kábelezve); Camcorder: Sony DCR-PC5E

Mencel

Plazma

Hozzászólás Szerző: Mencel »

Üdv

Ja és Boldog karácsonyt!

anubis

Plazma

További infók a plazmákról (tegnap találtam, mert a beégés, vagy nem beégés izgat és próbálok rá infót találni): http://www.plasmadisplaycoalition.org/main.php
Marketingszagú a leírás, de ha a reklámot kiszűrjük belőle, azért hasznos infókhoz is lehet jutni, főleg a teszt eredményekből (sajnos azt nem tudni, hogy melyik gyártó készüléke pontosan hogyan is szerepelt...):

-ha majd beindulnak a hd műsorok, az 1024x768-as készülékeken a 720p hd kép minősége jó lesz, az 1080i elfogadható (szerintem mire 1080i hdtv adás lesz, addigra már rég nem ez a tv-je lesz a többségnek)
-color gamut: egyik sem teljesíti 100%-ban a hdtv color gamut szabványt, de a jobbak megközelítik azt, ill. versenyképesek a crt hdtv-vel. (kíváncsi lennék az lcd-k eredményeire is e tekintetben...)
-fényerő és kontraszt, jobbak mint a crt hdtv, de a 10000:1 -hez kontraszt 1 kamu... művi képeknél, labor körülmények között... inkább csak 1500:1-hez az. De azért az is nagyon jó.
-nézési szög: ezzel egyértelműen nincs problémája a plazmáknak.
-beégés: hát bizony van olyan plazma, amelyiknél ez jelentkezik, de a többségnél csak átmenetileg (valami pixel falban felgyülemlő elektromos töltés okozza és nem a foszfor öregedése, tehát kis idővel eltűnik) jelentkezik és minimális mértékben - ezt a saját tapasztalatom is megerősíti (egyelőre). Azért remélem nem a Panasonic az, amelyik G9-es plazmájával van a legtöbb probléma...
-villanyáram fogyasztás: nem is olyan sok az a teszt szerint. Ezt még nem tudom a saját tapasztalatomból, de aki plazmát tud venni, annak az a havi pár száz forint villany plussz költség nem hiszem gondot okozna.

A panasonic.com-on azt találtam, hogy alacsony fényerő és kontraszt érték mellett "járassam be" a tv-t kb. 200 órán át, utána nem lesz problémám a beégéssel, -ha a készülék használati módját tekintve a hagyományos crt-mel sem volt.

Diablo69
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: Diablo69 »

Szintén egy szavazat a "ne aggódj"-ra. Lassan két éve használom ezt a nem túl komoly plazmát, és beégésnek halvány jelét sem tapasztaltam, pedig nap-mint-nap megy ezerrel: RTL Klub, TV2, VIVA, HírTV, XBOX, DVD-k.

Házimozi: InFocus X10 FullHD DLP projektor -=- Sony 52W3000 FullHD LCD TV -=- Samsung BD-P2500 és Sony PS3 Blu-ray -=- Onkyo TX-SR805 THX Ultra2 HD erősítő -=- Sony RDR-HX825 DVD -=- HTPC (Xbox360 HD DVD kiegészítővel) -=- Jamo E8 széria 7.1 -=- Logitech Harmony 1000 rendszertáv

Házimozi galéria

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10997
Kapcsolat:

Plazma

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Ezekkel a beégés-dolgokkal hol megyugtattok, hol elveszitek a kedvem a plazmától. Van-nincs, ne aggódj-aggódj. El lehet tüntetni-megmarad. ÁÁÁ, kezdek beleőrülni ebbe...
Egy szavazat a "Ne aggódj!"-ra.

ricfiam
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Ezekkel a beégés-dolgokkal hol megyugtattok, hol elveszitek a kedvem a plazmától. Van-nincs, ne aggódj-aggódj. El lehet tüntetni-megmarad.
ÁÁÁ, kezdek beleőrülni ebbe...

white
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: white »

Alapos,kimeríto leírás.
Lassan már megérdemelne egy kulon topicot a TH.. -PV60/600.

anubis

Plazma

TV vásárlás előtt állóknak leírom az 1 hetes Panasonic TH42-PV60EH tapasztalataimat:
(Én vásárlás előtt sehol sem találtam viszonylag részletes leírást, tapasztalatokat)

-képminőség: ez egy érdekes kérdés, a tv 1024x768 felbontással rendelkezik, viszonylag bazi nagy méretű a 107 cm-es képátlójával és ugye digitális készülékről van szó. Ebből származik minden előnye és hátránya is egyben. A TV műsorok képe messze nem éri el ezt a felbontást ezért nagyítani kell, ami az egyébként is vacak minőségű upc analóg tv jelből származó képet tovább rontja, ráadásul nem egy aprócska képernyőn nézzük. A TV műsorok képe így hagy némi kívánnivalót maga után, de azért nem állítanám, hogy rosszabb, mint a korábbi "hagyományos" 62 cm-es Samsung-on volt. Sőt!
DVD-k esetén (komponens 576p bemenet), ha rossz minőségű, pl. régi filmről van szó, akkor szintén jelentkeznek a TV képeknél jelzett problémák, nagyon látszik a rossz képminőség. A 16:9-es képarányú, minőségi rajzfilmek pl. Tarzan, ugyanakkor hihetetlen minőségű képet ad -a plazma mintha erre lenne kitalálva. Szerintem még a moziban látható képet is lenyomja... Minőségi 16:9-es dvd filmek szintén elég jó minőségű képet adnak, de itt már van, ami nem tetszik. Én azt tapasztalom, hogy a kép élesség állítás nem teljesen tökéletes algoritmus szerint megy. Különösen az emberi arcok egészen közeli, vagy viszonylag távolabbi képein lehet jól megfigyelni ezt: közeli képeknél beszéd közbeni mimika és gesztikuláció miatt szinte folyamatosan mozog az arc, s ez azzal jár együtt, hogy mozgás közben némileg eléletlenedik, homályosodik a kép (pl. apró ráncok, szőrszálak eltűnnek), majd amikor 1-1 pillanatra megáll a mozgás, hirtelen kiélesedik a kép, olyan mértékben hogy a legkisebb bőrhibákat is meg lehet számolni. A közepesen távoli (pl. amikor a teljes emberi alak látszódik a képen) az élesség nem elég jó, kicsit homályosak maradnak az arcok. A színárnyalatok tekintetében a viszonylag világos képeknél tapasztalom, hogy nincs elegendő színárnyalata a TV-nek, szintén pl. az erős fénnyel megvilágított arcok, vagy havas táj válnak némileg "művivé". Ami a szöveges feliratokat és a TXT-t illeti hihetetlen minőségben jelenik meg mindkettő. pl. TV reklámok apró betűs szövegei is tökéletesen olvahatóak, vagy dvd beszéd feliratozás, stb. Fekete mélysége: ennél a tv-nél sem tökéletesen fekete, ezt jól lehet látni pl. sötét szobában komponens bemenetre kapcsolva, úgy, hogy nincs rajta jel. Sötét ezüstszürke lesz a teljes képernyő. Azért persze egy lcd-nek nem ilyen sötét a feketéje... és a crt-knek sem feketébb. Az erős "tiszta" színeket nagyon szereti ez a készülék: ragyogó, brilliáns színeket lehet látni, pl. tv spotok, reklámok, egyebek esetén. Épp ezért a természetfilmek, sok zöldje, kékje baromi szép rajta, főleg, ha jó a jel. Nekem tetszik az is, hogy a TV műsoroknál az analóg műsorszórás hibáit ügysen kiszűri a készülék (vagy nincs elég színárnyalata megjeleníteni?), pl.gondolok itt a "szellemképre", mindenféle képzajra, "csíkozódásra". A régi Samsungomnál a tiszta vörös színű ábrák pl. tele voltak "fekete hangyákkal", itt ilyen képhibáról szó sincs.
A 4:3-as képet elég ügyesen nagyítja 16:9-re, ill van olyan zoomja a TV-nek, ami torzítás nélkül nagyítja az ilyen arányú képet teljes képernyősre, viszont ilyenkor értelemszerűen levágja a széleket. Ugyanígy a 16:9-nél szélesebb képet is lehet torzítás nélkül is nagyítani -persze szintén vágással.
HD képet nem tudok a készüléken pillanatnyilag nézni, csak a technológiai demókat láttam az üzletekben, ott azok jól mutattak.
A fenti "képhibák" (különösen a természetes bőrszín visszaadására való képtelenség) más gyártók készülékein sokkal nagyobb mértékben jelentkeztek még a 900 eFt-os készülékeknél is, többek között ezért választottam a Panasonicot. Megnéztem pl. a Philips 890 eFt-os lcd-jét is(azt hiszem 42PF9731D), vagy a Samsung 420 eFT-os plazmáját, mindkettő rémületesen csúfan adta vissza az emberi bőr színárnyalatait (még technológiai demóban is), az ambiens, változó színű háttér megvilágítás a Philips-nél meg szerintem annak elleplezésére van, hogy sötétben az ezüstszürke "feketéit" ne vegye észre a tulaj...

-beégés: sajnos biztosan van ilyen probléma, sötétben, jel nélküli bemenetre kapcsolva, közelről megfigyelhető halványan pl. a Duna TV logójának maradványai, a TV2 "narancs alapon óra kijelzése", stb. Viszont úgy látom, hogy -egyelőre- ezek a beégések pl. hosszabb dvd-zés után halványodnak, eltűnnek. Erre pontos információt jó lenne tudni, hogy károsodhat-e ily módon maradandóan a készülék? Én pl. a 4:3-as TV műsorokat ebben az arányban, kétoldalt fekete sávokkal szeretném nézni, mert így a legjobb a képminőség és nincs torzulás sem, de ez a felhasználói kézikönyv szerint beégést okozhat és nincs rá garancia (ugyanígy a TV logók beégésére sem). Mondjuk akkor nem tudom mit kéne néznem egy TV-n.... Szerintem ez azért is probléma, mert a 16:9-esnél szélesebb dvd-ket, ha nemm zoom-olom, akkor ugyanígy jelentkeznie kell a beégésnek az alsó-felső fekete sávok miatt.

-hangminőség: amit 1 TV-től el lehet várni. A hangerő precízen szabályozható a halk tartományokban is.

-távirányító: nem rossz, de nekem túl egyszerű, én több funkciót kiraktam volna rá és pl. háttérvilágítást is el tudnék viselni...

-szolgáltatások, menürendszer: átlagos, nincs rajta kép a képben, meg hasonlóak (de mondjuk nekem nem is hiányzik, ki a fene akar egyszerre két műsort nézni?). Menürendszer: elég értelmes, könnyen kezelhető, de hiányolom, hogy pl. fényerő, kontraszt, stb. értékeket számszerűen nem jelzi ki. A csatorna manuális hangolásánál a MHZ-ek kiírását hiányolom. A csatorna nevek beírkálása elég macerás, elzsibbad az ember keze a sok távirányító nyomkodással míg 20-30 csatorna nevét beírom. Néhány TV csatorna nevét magától is felismeri a készülék, gondolom a TXT-seket. Egyébként a csatornákat automata kereső módban is remekül megtalálta. A csatornánkénti hangerő eltéríthetőség nem mindíg elég. Ill. automatikus hangerőkiegyenlítési funkciót tudhatna.

-Felhasználói kézikönyv: nem elég részletes: pl. a fali tartóhoz illene megadni a csavarok távolságát, átmérőjét, hosszát, stb... Szintén hiányolom a kép beállítási lehetőségek részletes leírását: mit mikor érdemes bekapcsolni és mi lesz a hatása?

Összességében -úgy gondolom- nem bántam meg a vásárlást -eddig-, egyértelműen jobb minőségű képe van az egész család szerint, mint a régi készüléknek, még rossz műsorok mellett is, csak a nagy méret miatt ez olykor jobban is látható. Jó minőségű jelnél meg igazi házimozi élmény.
Viszont szerintem ettől több pénzt (mármint 360 eFt) nem igazán szabad érte adni (meg bármely más gyártó készülékéért sem), mert a nagyobb méreten kívül annyival nem tudnak többet a mai elérhető jelminőségek mellett a "hagyományos" tv-khez képest.

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”