Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Projektoros TV - LCD, DLP, CRT

Vendég
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Vendég »

LCD vs. DLP, melyik a jobb? És miért?

Vendég

Viszont Projinak milyet javasoltok??

Vendég

Sony SXRD-t jónak mondják! De még mindig azt mondom, hogy proji + crt tv a legjobb megoldás, szerintem a fórumozok többsége így üzemel! Ezt gazdaságosságban és élményben semmi nem übereli jelenleg!

Dehogynem...

És micsoda?
Proji meg SXRD... :vazeg:
:kiraly:
Én azért maradok a realitásnál! A Proji + CRT összesítés még megoldható!

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Sony SXRD-t jónak mondják! De még mindig azt mondom, hogy proji + crt tv a legjobb megoldás, szerintem a fórumozok többsége így üzemel! Ezt gazdaságosságban és élményben semmi nem übereli jelenleg!

Dehogynem... :kiraly:
És micsoda?
Proji meg SXRD...

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

Vendég

Melyik a jobb? Az LCD technológiás Sony Proji Tv, vagy a DLP technológiás Samsung Proji Tv?? A Samsung konkrétan: Samsung SP-50L6HV Tv, 380.000 Ft.ért!
Ezek az olcsó samik eléggé rainbow-sak!

Dehogynem...

És micsoda?

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Melyik a jobb? Az LCD technológiás Sony Proji Tv, vagy a DLP technológiás Samsung Proji Tv?? A Samsung konkrétan: Samsung SP-50L6HV Tv, 380.000 Ft.ért!

Dehogynem...

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: momba »

Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup

Vendég

Vendég

Én meg maradok a projektoros tv-nél. Inkább cserélem 3 évente 50-60 ezerért az izzót (és van egy új tv-m), mint két év múlva dobhatom ki a beégett plazmát...
Ajaj, ezt nem tudtam! Még mindig beég a Plazma Tv, hát ebben az esetben inkább a Plazma-t hanyagolom. A CRT-t és az LCD-t még annyira! Akkor már csak a Projektor maradt, de az drága mulatság! Így viszont lehet, hogy a legjobb alternatíva a Projektoros Tv. Neked milyen fajta Projis Tv-d van?

Vendég

Aszem inkább maradok a Plazma-nál!! Ez az izzó csere nekem nem jön be!!!

Rosep
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: Rosep »

A kdf-50e2000 és a kdf-50e2010 színben különbôzik (az egyik szürke a másik kékes). Nagyon szép a képuk és nem full HD csak HD ready, csak 1280*720. 3LCD panel. Érdemes tûzetesebben megnézni.
Szerintem van még egy különbség: a 2010-ben úgytudom van DVB tuner!
Philips 65PUS6162 | Onkyo AVX-380 | Sencor SMP 5004 PRO

rea4
Beköltözött
Beköltözött

A Projektoros Tv-knél is kell cserélni a lámpát, mint a Projektoroknál? Ha igen milyen gyakran, itt hogy vannak az üzemidők? Képminőségre milyenek ezek a Tv-k? Van olyan, mint egy Plazma-nak, vagy a Plazma jobb? Esetleg vmi hátulütőjük van ezeknek a fajta Tv-knek?
Ha szánsz rá kis időt,és visszaolvasol pár pldalt,mindenre választ lelsz.

Vendég

A Projektoros Tv-knél is kell cserélni a lámpát, mint a Projektoroknál? Ha igen milyen gyakran, itt hogy vannak az üzemidők? Képminőségre milyenek ezek a Tv-k? Van olyan, mint egy Plazma-nak, vagy a Plazma jobb? Esetleg vmi hátulütőjük van ezeknek a fajta Tv-knek?

zetecR
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: zetecR »

Köszi a válaszokat. Akkor kicsit olyan, mint a blende a fotózásnál. Kár, hogy nincs automata állás. Végülis ezek szerint jó a maximumon, vagy közepes állásban használni.
VAN automata állása, az SXRD paneleseknél állítólag döbbbenetesen jól működik.

Egyébként érdemes letölteni a www.sony.hu-ról a kiszemelt készülék manulját, azt végigböngészni, nagyon sok kérdésre megadja a választ.

http://support.sony-europe.com/main/main.asp?l=hu

zetecR
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: zetecR »

A 3000:1 kontrasztarámy az SXRD panellel szerelt TV-kre vonatkozi, mint minimális érték.

Egyébként ilyen az írisz:

OLED
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 94

Hozzászólás Szerző: OLED »

Látom neked is ennek a korábbi változata van. Hogy vagy vele megelégedve? Nem túl zajos? Illetve akkor a nem teljesen fekete szín nem zavaró?A legtöbb adatlap szerint a 2000-2010-es modelleknek 3000:1 a kontrasztarányuk !?!

Összességében elégedett vagyok vele.
Zajosnak elég zajos a ventije, de az újabb modellek nem biztos, hogy örökölték ezt. A fekete lehetne kicsit feketébb, de már megszoktam, és a CRT-t sem használtam úgy, hogy a feketeszint elérje a maximumot.
Ha most akarnék vásárolni, akkor biztos, hogy SXRD-t vennék.
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80

OLED
V.I.P.
V.I.P.

Üdv. 
Így látom én is. rengeteget nézelődtem, hogy melyik technológiát is válasszam, de mára eldöntöttem, hogy a 3 LCD-s projektor lesz, ha megjön a pénzem. A plazmának elvileg tetszene a képe, csak ott van az a fránya beégés, a sima lcd nekem túl fényes, nem természetes, ez pedig sokkal jobban tetszik.
Még egyszer megkérdzem, hogy ezeken a projektorokon van egy írisz beállítási lehetőség (magas, közepes, alacsony, vagy kikapcsova) Ez mit jelent? Mit szabályoz? Melyik álásban érdemes használni? Befolyással van ez a lámpa élettartamára? A kontrasztja pedig tényleg 1:3000.

Az irisz azt jelenti, hogy sötétebb képnél összeszűkül, hogy kevesebb fényt tudjon átereszteni az LCD panel, és így nem "világít" annyira a fekete. A lámpa élettartamára nincs hatással. Én max-on használom. Kicsit lassú.
Az 1:3000 kontraszt szerintem marketing. Valószínűleg a legszűkebb irisszel mért fekete, és a kikapcsolt irisszel mért fehér aránya. Az "igazi" kontrasztarányt az egy képkockán lévő 50% fekete és 50% fehér tartalomnál lehetne lemérni.
De ezek csak számok, és műszaki adatok. A szemednek higgy.
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax

16Geri

Hozzászólás Szerző: 16Geri »

Szerintem egymas mellet lehet megallapitani hogy melyik a tuti. Szembol nezve az LCD miatt. Es lass csodat "szerintem" termeszetesseb kepe van a SONY 3 lcd-nek.Az osszes plazmanak "tisztelet a kivetelnek" fenylik a kepe, ami a valosagtol nagyon messze jar. A korulottunk levo targyak,emberek nem fenylenek, mint az elottunk levo Plazman. Es akar ki mit mond a 3 lcd valahogy kozeleb all a hagyomanyos "mostis a legjobb kepu" hagyomanyos kepcsoves TV-hez.De ez meg nemis az SXRD ami 10000:1 kontraszt!!

Anakindv

Hozzászólás Szerző: Anakindv »

És tudnak igazi feketét? mármint megjeleníteni...
Ha igaz az 1:1300 kontraszt, akkor biztos nem, viszont ezt csak elsötétített helyiségben veszed észre.

Látom neked is ennek a korábbi változata van. Hogy vagy vele megelégedve? Nem túl zajos? Illetve akkor a nem teljesen fekete szín nem zavaró?
A legtöbb adatlap szerint a 2000-2010-es modelleknek 3000:1 a kontrasztarányuk !?!

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Hozzászólás Szerző: blakey »

Elvileg egész jó feketét produkál és van egy ilyen funkciója, Cinema Black Pro (fényrekesz és továbbfejlesztett fényrekesz), de valóban a szalonban sötétben kapsz valódi képet, állítólag ez a technológia akar majd a plazma ellenfele lenni, nem tudom, hogy most hol tart, mert elég új és nem nagyon figyeltem ezeket a készülékeket, de a szalonban nem tünt fel hogy világos lenne a fekete.

OLED
V.I.P.
V.I.P.

Ha igaz az 1:1300 kontraszt, akkor biztos nem, viszont ezt csak elsötétített helyiségben veszed észre.

Anakindv

A kdf-50e2000 és a kdf-50e2010 színben különbôzik (az egyik szürke a másik kékes). Nagyon szép a képuk és nem full HD csak HD ready, csak 1280*720. 3LCD panel. Érdemes tûzetesebben megnézni.

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Hozzászólás Szerző: blakey »

Anakindv

Sziatok! 
nah végogolvastam elejétől a topicot... lett volna pár kérdésem még mielőtt végigolvastam de mostanra kevesebb maradt, sőt inkább azt mondom csak leírom a saját véleményem, meg egy két kérdés....

Szóval most tervezek képmegjelenítőt cserélni a hálószobában, ami azért érdekes, mert a fiam amióta elkezdett járni rá kellett jönnöm, hogy nem a nappali a legmegfelelőbb hely a házimozira

Az egész milyen egy régebbi tipusu CRT Tv annyit fűznék hozzá, hogy nekem egy Sony Kp61PS1 es van már jó régóta, rengeteget megy, beégés nincs, nem cseréltem benne semmit, eddig nem égett ki, nem észlelek képminőség romlást sem ami nem jelenti, hogy nincs is de én nem látom... Szoval a nappaliban van ahol elég sok a fény és hát na lehet, hogy én ezt szoktam meg de azért nem mondhatnám hogy élvezhetetlen lenne a képe, persze egy dvd megnézéséhez leengedem a redőnyöket és kész... Mindenesetre azért nem hiszem, a technika fejlődésének függvényében, hogy egy mai LCD vagy DLP projis Tvnek rossz lehet a képe az esetleges hibái ellenére is... Bár lehet én vok igénytelen, de ez nekem majdnem olyan, mint hogy nem igazán hallok különbséget egy 500 ezres hifi meg egy 1 Millios között... pedig biztos van...(azért ez nem igaz egy 50 meg egy 100 ezres hifinél, de a lényeg, hogy egy középszint felett már nem vok elég ügyi hogy kihalljam a külömbséget vagy ha igen akkor ott már nagyon nagy az árdifferencia)

Így azt mondanám, hogy az "átlag" ember igényeit sztem bőven ki tudja elégiteni egy mai projis Tv ugyértem aki nincs ennek megőrülve ( a szo jo értelmében) bár
az nem is jön ide forumozni meg utánaolvasni...

Szoval azt szerettem volna kérdezni, hogy van e valakinek a Sanyo PLW 55 ről illetve a Sony KDF 50 E 2000-2010 ről tapasztalata de ezekre nagyjábol választ kaptam... ezek a tipusok között vacillálok, tudom hogy a Sanyo joval kisebb fényerővel illetve kontrasztaránnyal rendelkezik illetve nincs benne tuner... ami mondjuk mindegy (mármint hogy nincs tuner) mert ugyis kell mellé vennem egy dvd irot is... a lényeg, hogy a hálószoba elég kicsi ugy 6x4 méter teljesen lesötétíthető redőnnyel... ennél fogva végülis a látószög meg a fényérzékenység nekem nem szempont...

Figyelembe véve viszont, hogy a Sonya szervizháttere biztos mig a Sanyoét nem tudom igy hajlanék a Sonyra meg egyébként is mint mondtam a mostani Sonyval sincs semmi gondom....

Ami viszont gond, illetve agyalok rajta, hogy azért este ugye tv nézés is van a szobában és ugye a Sony az 4:3as ezek meg 16:9esek... olvastam hogy milyen modok vannak ennek a kiküszöbölésére... nyilván ez is csak megszokás kérdése...

Emellett XBOX 360 al szeretnék rajta játszani meg ugye dvdket nézni olykor...

Ami kérdés, hogy mi a különbség a 2000 és a 2010 között illetve lehet hogy most hülyeséget kérdezek, de ezek tudják e valósan a HD-t.. ? (gondolom lévén uj modellek tudják, csak az olvastam, hogy erre oda kell figyelni hogy nativan is tudja e az adott képmegjelenítő, mert nem mindig van igy attól hogy ráirják és lejátsza)..

üdv

a sony kdf-50e2000 engem is erdekelne!

Barti

Hozzászólás Szerző: Barti »

Sziatok!

nah végogolvastam elejétől a topicot... lett volna pár kérdésem még mielőtt végigolvastam de mostanra kevesebb maradt, sőt inkább azt mondom csak leírom a saját véleményem, meg egy két kérdés....

Szóval most tervezek képmegjelenítőt cserélni a hálószobában, ami azért érdekes, mert a fiam amióta elkezdett járni rá kellett jönnöm, hogy nem a nappali a legmegfelelőbb hely a házimozira

Az egész milyen egy régebbi tipusu CRT Tv annyit fűznék hozzá, hogy nekem egy Sony Kp61PS1 es van már jó régóta, rengeteget megy, beégés nincs, nem cseréltem benne semmit, eddig nem égett ki, nem észlelek képminőség romlást sem ami nem jelenti, hogy nincs is de én nem látom... Szoval a nappaliban van ahol elég sok a fény és hát na lehet, hogy én ezt szoktam meg de azért nem mondhatnám hogy élvezhetetlen lenne a képe, persze egy dvd megnézéséhez leengedem a redőnyöket és kész... Mindenesetre azért nem hiszem, a technika fejlődésének függvényében, hogy egy mai LCD vagy DLP projis Tvnek rossz lehet a képe az esetleges hibái ellenére is... Bár lehet én vok igénytelen, de ez nekem majdnem olyan, mint hogy nem igazán hallok különbséget egy 500 ezres hifi meg egy 1 Millios között... pedig biztos van...(azért ez nem igaz egy 50 meg egy 100 ezres hifinél, de a lényeg, hogy egy középszint felett már nem vok elég ügyi hogy kihalljam a külömbséget vagy ha igen akkor ott már nagyon nagy az árdifferencia)

Így azt mondanám, hogy az "átlag" ember igényeit sztem bőven ki tudja elégiteni egy mai projis Tv ugyértem aki nincs ennek megőrülve ( a szo jo értelmében) bár
az nem is jön ide forumozni meg utánaolvasni...

Szoval azt szerettem volna kérdezni, hogy van e valakinek a Sanyo PLW 55 ről illetve a Sony KDF 50 E 2000-2010 ről tapasztalata de ezekre nagyjábol választ kaptam... ezek a tipusok között vacillálok, tudom hogy a Sanyo joval kisebb fényerővel illetve kontrasztaránnyal rendelkezik illetve nincs benne tuner... ami mondjuk mindegy (mármint hogy nincs tuner) mert ugyis kell mellé vennem egy dvd irot is... a lényeg, hogy a hálószoba elég kicsi ugy 6x4 méter teljesen lesötétíthető redőnnyel... ennél fogva végülis a látószög meg a fényérzékenység nekem nem szempont...

Figyelembe véve viszont, hogy a Sonya szervizháttere biztos mig a Sanyoét nem tudom igy hajlanék a Sonyra meg egyébként is mint mondtam a mostani Sonyval sincs semmi gondom....

Ami viszont gond, illetve agyalok rajta, hogy azért este ugye tv nézés is van a szobában és ugye a Sony az 4:3as ezek meg 16:9esek... olvastam hogy milyen modok vannak ennek a kiküszöbölésére... nyilván ez is csak megszokás kérdése...

Emellett XBOX 360 al szeretnék rajta játszani meg ugye dvdket nézni olykor...

Ami kérdés, hogy mi a különbség a 2000 és a 2010 között illetve lehet hogy most hülyeséget kérdezek, de ezek tudják e valósan a HD-t.. ? (gondolom lévén uj modellek tudják, csak az olvastam, hogy erre oda kell figyelni hogy nativan is tudja e az adott képmegjelenítő, mert nem mindig van igy attól hogy ráirják és lejátsza)..

üdv
Tv:Sony Kp 61PS1, DVD lejátszó: Pio DVD 350 (Philips DVD737), Erősítő: Pio VSX-D1011, Hangfal Front Wharfedale Pacific PI20, Back Pi20, Sorround Back Pi20, Center Wharfedale Pacific, Sub: Wharfedale PC 15

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”