Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

V_Karesz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Plazma

Hozzászólás Szerző: V_Karesz »

Sziasztok!Pana TH-42PA60, vagy TH-42PV60? Melyik a jobb választás szerintetek, és miért? Szinte kizárólag tv-t nézünk (UPC Direct), max havi 2-3 DVD. 4 méterről nézzük a tv-t.
Köszi!

Erre a kérdésre sokválasz született már a fórumon belül.

Ha szinte csak tévénézésre használnátok. akkor minőségben még mindig a CRT készülékek a nyerők, ezek viszont nincsenek ilyen méretben. LCD és plazma közül szinte minden komoly vélemény szerint az utóbbi jobb erre a célra.
Amennyiben négy méterről nézitek akkor nem vesztek szerintem semmit érszre a PA60 alacsonyabb felbontásából, tehát nem jelent semmi hátrányt. Ha viszont hosszabb távra is gondolkoztok akkor talán megéri ekkora beruházásnál azt a plusz 30-40E Ft-ot a PV60, hátha kihasználjátok 2-3 év múlva mégis a hdmi, vagy a jobb digitális adások adta lehetőségeket.

Source: foobar2000, Sony CDP XA20ES
DAC: Singxer SDA-1
Pre-/HP amp: Little Dot MK VI+ (drivers: Shuguang BT CV181-Z, powers: Svetlana winged "C" 6H13C)
Power amp: Diy Pass Labs Aleph 5
Speakers: ProAc Response 2.5
HP: Beyerdynamic Amiron Home, Beyerdynamic Custom Studio

Mtomi
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: Mtomi »

Sziasztok!
Pana TH-42PA60, vagy TH-42PV60? Melyik a jobb választás szerintetek, és miért? Szinte kizárólag tv-t nézünk (UPC Direct), max havi 2-3 DVD. 4 méterről nézzük a tv-t.
Köszi!

Pelican
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Plazma

Hozzászólás Szerző: Pelican »

A képarányról csak annyit, hogy mihelyt 16:9-es képarányú Tv-m lesz a 4:3-as képarányt úgy ahogy van elfelejtem és CSAK IS 16:9-be NÉZEM A Tv-t!!!
Ha szereted a lapos fejeket...

Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Mi a vélemény az LG 50PX4R Plazma Tv-ről? Egész jónak tűnik, 650 ezer Ft-ért.
Ilyent nem láttam, de a PY sorozattól megremegett a lábam. Sajnos húzós az áruk.

PX4R tavalyi modell,kifutott.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10985
Kapcsolat:

Plazma

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Ilyent nem láttam, de a PY sorozattól megremegett a lábam. Sajnos húzós az áruk.

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Vendég

Plazma

A beégés dolog hogyan áll a 2006-os Plazma Tv-knél? Itt arra gondolok, hogy ha konzolon játszok az károsíthatja-e a Tv-t? Ugye az állandó képek miatt, műszerfal kijelző, életkijelző... stb. ??? A képarányról csak annyit, hogy mihelyt 16:9-es képarányú Tv-m lesz a 4:3-as képarányt úgy ahogy van elfelejtem és CSAK IS 16:9-be NÉZEM A Tv-t!!!

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

Plazma

Hozzászólás Szerző: Ratman »

megnézek egy filmet, utána pihi, utána kis játék, megint pihi, vmilyen sorozat, pihi aztán híradó... stb.
Hát igen, ez pont nem projektorhoz való használat.

Vendég

Plazma

Első sorban mozizás (DVD) és játék (XBox360), egy nap akár 50-szer is ki/be kapcsolom a Tv-t, épp milyen kedvem van. De most olvastam, hogy a projektornál lámpa csere van, úgyhogy hallott ötlet a vetítő, marad a Plazma!!! Csak melyik Plazma???
Hogy nézel meg napi 50 filmet?

A lámpacsere miért tántorít el a vetítőktől? 3-4e órába sok film belefér.

600 e forintból már jó plazmákat lehet venni. Ha kicsit visszaolvasol, hamar észreveszed, miket favorizálnak a fórumtársak: Panasonic, Pioneer, LG, Samsung (nagyjából ebben a sorrendben). Én LG-t vettem, mert az árán nincs másik normális HD plazma. A Panak és Piok jobb képet produkálnak, de drágábbak. Samsung nekem nem jön be, de néhányaknak tetszik.

Bocsi, ha félreérthető voltam, de nem 50 filmet nézek meg egy nap, csak rengetegszer kapcsolom ki/be a Tv-t. :kiraly: Rosszul fogalmaztam, úgy értettem, hogy megnézek egy filmet, utána pihi, utána kis játék, megint pihi, vmilyen sorozat, pihi aztán híradó... stb.
Remélem így érthető volt.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Plazma

Első sorban mozizás (DVD) és játék (XBox360), egy nap akár 50-szer is ki/be kapcsolom a Tv-t, épp milyen kedvem van. De most olvastam, hogy a projektornál lámpa csere van, úgyhogy hallott ötlet a vetítő, marad a Plazma!!! Csak melyik Plazma???
Hogy nézel meg napi 50 filmet?

A lámpacsere miért tántorít el a vetítőktől? 3-4e órába sok film belefér.

600 e forintból már jó plazmákat lehet venni. Ha kicsit visszaolvasol, hamar észreveszed, miket favorizálnak a fórumtársak: Panasonic, Pioneer, LG, Samsung (nagyjából ebben a sorrendben). Én LG-t vettem, mert az árán nincs másik normális HD plazma. A Panak és Piok jobb képet produkálnak, de drágábbak. Samsung nekem nem jön be, de néhányaknak tetszik.

Vendég

Plazma

Tv vásárlás előtt állok és nem igazán tudok dönteni, hogy melyikkel járnék a legjobban. :kiraly: Melyik a jobb a Plazma Tv vagy a Projektor?   Nekem nincs arra pénzem, hogy most veszek 800 ezerért vmit és 2 év után lecserélem újfent, egy 800 ezer Ft-os Tv-re! Időtálló legyen, természetesen HD ready (min. 1280x720p felbontású) és a keret max. 600 ezer Ft!!!
Ha csak egy megjelenítőd lesz, akkor egyértelmű, hogy a plazma.
Mert a projektor csak úgy jó, ha van mellette egy normál tv-d is (az mindegy, hogy mi, LCD, CRT, plazma vagy más)
Nem írtad, hogy alapvetően milyenek a tv-zési szokásaid (mennyit és mikor dvd-zel, illetve nézed a tv műsort), de arra gondolj, hogy a projektor nem arra való, hogy hazajöttem, benyomom a tv-t, megnézem gyorsan híradót.

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

Plazma

Hozzászólás Szerző: Ratman »

Tv vásárlás előtt állok és nem igazán tudok dönteni, hogy melyikkel járnék a legjobban. Melyik a jobb a Plazma Tv vagy a Projektor?   Nekem nincs arra pénzem, hogy most veszek 800 ezerért vmit és 2 év után lecserélem újfent, egy 800 ezer Ft-os Tv-re! Időtálló legyen, természetesen HD ready (min. 1280x720p felbontású) és a keret max. 600 ezer Ft!!!
Ha csak egy megjelenítőd lesz, akkor egyértelmű, hogy a plazma.
Mert a projektor csak úgy jó, ha van mellette egy normál tv-d is (az mindegy, hogy mi, LCD, CRT, plazma vagy más)
Nem írtad, hogy alapvetően milyenek a tv-zési szokásaid (mennyit és mikor dvd-zel, illetve nézed a tv műsort), de arra gondolj, hogy a projektor nem arra való, hogy hazajöttem, benyomom a tv-t, megnézem gyorsan híradót.

Vendég

Plazma

Tv vásárlás előtt állok és nem igazán tudok dönteni, hogy melyikkel járnék a legjobban. Melyik a jobb a Plazma Tv vagy a Projektor? Nekem nincs arra pénzem, hogy most veszek 800 ezerért vmit és 2 év után lecserélem újfent, egy 800 ezer Ft-os Tv-re! Időtálló legyen, természetesen HD ready (min. 1280x720p felbontású) és a keret max. 600 ezer Ft!!!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Plazma

Mi a vélemény az LG 50PC1R Plazma Tv-ről??
Kicsit olvass vissza, többször is írtam már róla.

asa

Plazma

Hozzászólás Szerző: asa »

Hali Mindenkinek!!! 

Az egyik haveromnak segítek Tv vásárlásban és sikerült arról meggyőznöm, hogy a Plazma Tv a jelenlegi legjobb képmegjelenítő. Mindenképpen nagyfelbontású (1366x768p) 720p-s Plazma-t szeretne venni, elsősorban mozizni szeretne és játszani XBox360-ról!! Ami még fontos az Ár/Teljesítmény arány! Jó lenne, ha tudnátok mondani olyan Plazma Tv-t, aminek a felbontása 1366x768 és jó a képminősége! A Tv adások olyanok amilyenek a Plazma-n, nem lényeg!!

Köszi előre is!!!

magam is hosszasan tanakodtam a kérdésen -a projektor, mint képmegjelenítő kieset, mivel macerás stb.- maradt az lcd, illetve a plazma.itt kihullt a rostán, elvérzett az lacd -szubjektív-. ekkor már csak két kérdés merül fel, milyen méret, melyik gyártó? mivel úgymond moziszerű élményre vágytam, maradt az 50 colos megjelenítő. jó néhány teszttelés -féle- után a pana pv-600-as (helyesen: TH-50PV600E) mellett tettem le a voksot, amit, azóta sem bántam mag. úgyhoyg véleményem szerint jó tánácsot adtál a haverodnak

Vendég

Plazma

Mi a vélemény az LG 50PC1R Plazma Tv-ről??

V_Karesz
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Melyik MM-ben láttad ennyiért?Amerre én jártam ott mondenhol 385-be mérték állvánnyal.

V Karesz!

Itt nézd meg:

http://www.panashop.hu/

359 989Ft. Talppal. Országos házhozszállítással együtt.

Az MM-ben én talp nélkül láttam 385-ért. A tv alá kiírták, hogy a talp nem tartozék, az nem tartozik be az árba!

Köszönöm, mindenképp megnézem őket!
Pre-/HP amp: Little Dot MK VI+ (drivers: Shuguang BT CV181-Z, powers: Svetlana winged "C" 6H13C)

KuZo
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: KuZo »

- És mióta jobb a TV adás LCD-n és plazmán, mint a DVD?

Földi műsorszórás vétele egy jó antennával "elméletileg" és sokszor gyakorlatban is ütősebb, mert valós 576 sor, szemben a DVD-k "örülök, hogy kijön 500 sor" technikai maximumával... Persze ez nem pótolja a fos tartalmat...

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: szekeresb »

Melyik MM-ben láttad ennyiért?Amerre én jártam ott mondenhol 385-be mérték állvánnyal.

V Karesz!

Itt nézd meg:

http://www.panashop.hu/

359 989Ft. Talppal. Országos házhozszállítással együtt.

Az MM-ben én talp nélkül láttam 385-ért. A tv alá kiírták, hogy a talp nem tartozék, az nem tartozik be az árba!

szekeresb
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: szekeresb »

..., mert a 100hz.-s tv-kben is van adc es azoknak jo kepuk van, mert ott nincs meretezes.
Helló aurum!

Panasonic 100 Hz-es tv-t nézek 9 éve. Amikor megvettem, nagyot csalódtam benne. Pixeles volt, utánhúzása volt. De nem akármennyire! Ja, meg geometriai hiba! Ez utóbbin még lehetett valamennyire korrigálni. Alig bírtam mindezt megszokni. Akkor 220 ezer Ft körül volt az ára, gondolhatod mennyire bosszankodtam.
Aztán jött egy költözés és minden megváltozott. Ugyanúgy UPC-s kábelt használok most is, de a kép nagyságrendekkel jobb mint a korábbi lakásunkban. Gondolom az antennajel miatt. Csatornák között óriási különbségekkel. A Duna Tv, RTL Klub, Tv2 az egyik véglet, a Viasat a másik.
Úgyhogy nem a méretezéssel vannak gondok. A digitális technika sokkal igényesebb a bejövő jelre, mint az analóg. Egyébként láttál már 100Hz-es tv-t? Mármint üzemelni. Mert azért a tv adás és a dvd megjelenítése között azon is látható különbségek vannak. Ugyanúgy mint egy plazmánál, vagy méginkább egy lcd-nél.
A digitális tv adás meg nem egyenlő a HDTV-vel.

További szép napot Neked!

V_Karesz
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

az mm-ben most 351k es uvegasztalt meg porszivot is adnak hozza

Szia!

Melyik MM-ben láttad ennyiért?
Amerre én jártam ott mondenhol 385-be mérték állvánnyal.

Asszem ejtettem az 50"-t egyelőre. Max 2,2 méterem van mindent elhelyezni de itt nem félrek el sehogy a 60cm-es hifiálvánnyal és a két hangfallal, úgy, hogy középen legyen a tv.

Kaptam ma egy egész jó ajánlatot LG 42PC1RR-re 325-ért, de ha csak ennyi a PANA PV60, akkor lemondok az extrákról a jobb képminőség javára.

u.i.: olvasgatva a német fórumokat, sokan panaszkodnak arra, hogy jól hallhatóan búg, zúg a plazmájuk. Egyesek csak a tápegységnél hallják, mások viszont akkor, mikor világos hátterű az adott műsor. Ezzel kapcsolatban mik a tapasztalatok?

Gandalf7

Plazma

Hozzászólás Szerző: Gandalf7 »

Én úgy tudom, hogy a Plazma a legjobb, de ember vagyok és tévedhetek. Szerinted melyik a legjobb?
Akkor miért akarsz projit venni? Előtte meg CRT-t?

Nem magamnak akarok Plazma-t venni, hanem az egyik haverom akar venni és megkért, hogy segítsek Neki!!! Ő a Projit már az elején elvetette, ez nála halott ötlet volt, nem tudtam meggyőzni!! Ezért mondtam Neki, hogy a Plazma a jobb, nehogy már LCD-t vegyen. Remélem érthető voltam.
Először CRT-t akartam venni, de a Projektor Topic-ban olvasottak után úgy döntöttem, hogy inkább Projit veszek!!! Remélem ez is érthető volt.

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Lex »

Én úgy tudom, hogy a Plazma a legjobb, de ember vagyok és tévedhetek. Szerinted melyik a legjobb?
Akkor miért akarsz projit venni? Előtte meg CRT-t?
Üdvözlettel: Lex

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Lex »

aurum!

- Nem arra gondoltam, hogy nem tudom miről beszélsz, hanem arról, hogy Te nem tudod.
- Márkérdezték, hogy Te mit értesz grebbelésen?
- És mióta jobb a TV adás LCD-n és plazmán, mint a DVD?
- A 100 Hz-es TV-re se mondanám, hogy jó a képe, mert elég mosott szokott lenni pont a digizés hibái miatt.
- A felskálázás legnagyobb problémája, hogy kis felbontású képből nagyobbat kell készíteni, holott nincs hozzá elég adat. Sose lesz HD, csak "valami olyasmi".
- A 480-re "leskálázás" nem szokott gondot jelenteni. Ez a jobbik eset.
- A felskálázás nem fog tűéles (borotvaéles/tűhegyes by Lacy) képet adni. Ahhoz natív (720-as) kép kell.
- Ha valaki megengedhet magának egy külső scalert, akkor nem itt vergődik, hogy milyen plazmát vegyen, ami jó, de olcsó.
- Digitális adás már most is van (nem kell 1000-et aludni).
- HDTV-vel és persze a mostani digit adással sem lesz kánaán, mert a tömörítés miatt annak más hibái vannak (pl. kockásodás akciónál).
- Vásárlótérben (MM és társai) nem lehet normálisan összehasonlítani két TV-t, főleg LCD-t plazmával, mert otthon TV nézős fényviszonyok között nagyon másként fogod látni. És persze a megfelelő kalibrálás nélkül nem sok értelme van hasonlítgatni.

Mindezen sok "okosságra" mondtam, hogy zagyvaság, csak nem volt kedvem mind leírni.
Üdvözlettel: Lex

Gandalf7

Plazma

Hozzászólás Szerző: Gandalf7 »

Az egyik haveromnak segítek Tv vásárlásban és sikerült arról meggyőznöm, hogy a Plazma Tv a jelenlegi legjobb képmegjelenítő.
Hm... jól átvágtad szegényt.
Mindenképpen nagyfelbontású (1366x768p) 720p-s Plazma-t szeretne venni, elsősorban mozizni szeretne és játszani XBox360-ról!!
Nem írtad, mennyi a keret rá. A felbontás miatt 50" méret, minőség alapján Panasonic, LG, ár alapján esetleg még Samsung. Na de ezeket már sokszor leírták itt.

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”