Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

DTV Magyarországon

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: Ratman »

Más témát dobnék be. 
Mit tudtok az IPTV-ről? Amit a t-online honlapon el lehet olvasni megtettem, nem az a része érdekel. Saját vagy közeli tapasztalat? Milyen a minősége, stb?
Megfogta a fantáziámat, h olyan vevőkészüléket adnak, amin HDMI is van.

Van esetleg valahol a neten erről fórum vagy érdemes lenne egy másik topicot nyitni neki itt?

Ha van bármi kérdésed, akkor kérdezd abban a fórumban.
Ha tudok, szívesen válaszolok.

Előljáróban annyit, hogy valóban olyan STB-t kapsz, amin van HDMI, de szerintem mivel a képminőség gyatra, nem sokat érsz vele.

Ez kb. olyan, mintha kapsz egy Ferrarit, hogy szágukldozz vele kedeved szerint, csak éppen mindenütt göröngyös földutak vannak, ahol jó ha 20-al tudsz kocogni.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: Tami »

- van kulon topicja, ott kellene Jaj! Nagyon béna vagyok. A kereső sem "iptv"-re, sem ip tv"-re nem ad vissza semmi. És hiába keresem a fórumok között
http://www.avx.hu/forum/index.php?showt ... 76&hl=iptv
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

tinca
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: tinca »

- van kulon topicja, ott kellene
Jaj! Nagyon béna vagyok. A kereső sem "iptv"-re, sem ip tv"-re nem ad vissza semmi. És hiába keresem a fórumok között
TV: Toshiba 32WL66P; DVD: Pio 433H

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

DTV Magyarországon

- van kulon topicja, ott kellene
T A M I . H U

tinca
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

DTV Magyarországon

Más témát dobnék be.

Mit tudtok az IPTV-ről? Amit a t-online honlapon el lehet olvasni megtettem, nem az a része érdekel. Saját vagy közeli tapasztalat? Milyen a minősége, stb?
Megfogta a fantáziámat, h olyan vevőkészüléket adnak, amin HDMI is van.

Van esetleg valahol a neten erről fórum vagy érdemes lenne egy másik topicot nyitni neki itt?

oktoj
Isten Hozott! :)

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: oktoj »

Jól értelmezem, hogy gyakorlatilag mindent megkaptunk, amit kértünk? Jól sejtem, hogy most megint a hazai jogszabályolkotáson a sor?

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

DTV Magyarországon

T A M I . H U

Vendég

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: Vendég »

30-40 új magyar tévécsatorna indulhat
2006. június 19. 12:36

MNO
Magyarországon akár 30-40 országos földfelszíni sugárzású, digitális televízió és több mint 20 új rádiócsatorna működésére nyílik lehetőség - jelentette be Pataki Dániel, a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) elnöke hétfőn Budapesten, egy sajtótájékoztatón.

A hét végén zárult le Genfben a nemzetközi frekvencia-elosztó értekezlet, amelynek során Magyarország nyolc új televíziós és három rádiós multiplex csatornát kapott.

Ez közel 40 földfelszíni tévéműsort és több mint 20 új rádióműsort jelent. Jelenleg három országos földfelszíni televíziós csatorna működik, valamint hat országos rádióműsort lehet ilyen módon fogni.

A digitális műsorszórás egyben azt is jelenti, hogy az úgynevezett analóg adásokat le kell kapcsolni. Magyarország vállalta, hogy 2012-ig átáll a digitális műsorszórásra. Az új típusú műsorok vételéhez új típusú készülékekre, illetve adapterekre lesz szükség, viszont a jóval kedvezőbb és bővebb műsorválaszték valószínűleg mindenkit arra ösztönöz majd, hogy saját otthonában is átálljon az új rendszerre.

tinca
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

DTV Magyarországon

Próbáltam megnézni az ITU honlapján, de sok még nem látszik.

oktoj

DTV Magyarországon

Két viszonylag aktuális hírecske: 
1. cikk
2. cikk

Cak mozduljon már meg végre ez az ügy! És hol vagyunk még a HD-től...

Egy hét eltelt a négyből (ennyire tervezik a tanácskozást). Tud valaki bármit?

tinca
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

DTV Magyarországon

Két viszonylag aktuális hírecske:

1. cikk
2. cikk

Cak mozduljon már meg végre ez az ügy! És hol vagyunk még a HD-től...

oktoj

DTV Magyarországon

Ez a cikk

http://origo.hu/techbazis/20060310digitv.html

meglehetősen optimista...

Vendég

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Na akkor nézzük kinek áll érdekében a földi digitális TV, vagy a digitális TV-zés úgy egyáltalán:
- műsorszolgáltatók? Nagyoknak nem, mert az új szolgáltatók rontják a reklámpiaci részesedésüket. Kicsiknek esetleg, de nem erősek eléggé ahhoz, hogy a lehetőségeket kihasználják.
- műsorterjesztők? AH: érdekében áll, mert több megrendelője lesz. Kábelszolgáltatók: sem a DVB-T által megjelenő konkurencia, sem a DVB-C (digitális kábel) beruházásigénye nem tetszik nekik.
- fogyasztók? a jobb minőség, többletszolgáltatások érdekükben állnak, de csak ha olcsón lehet ehhez hozzájutni. (Ne kelljen fizetni sokat a set-top boxért, ne kelljen új TV-t venni, ne legyen drágább az előfizetés, stb.) Baj, hogy a fogayztók szempontjait nem képviseli erős szervezet, hanem gyakorlatilag csak a politika próbálja meg ezt (is) tekintetbe venni.
- politika általában? zavaros terep, médiatörvény módosítása 2/3-os döntést igényel (az MSZP és a Fidesz közös szándékát... no coment), ugyanakkor EU-s nyomás (2012. január 1. (nem december 31.!) switch-off).
- szabályozó szervezetek? ORTT: félti jogkörét, fúrja a többi szervezetet. IHM, NHH, stb.: inkább szakmai kérdés, szeretnék nyomni az ügyet.

A fentiek mérlege az, hogy nem elég erős az egész ügy támogatottsága, ezért nagyon nyögvenyelősen lehet csak előrehaladni. A két nagy kerTV koncessziójának a DTV-re tekintet nélkül történt meghosszabbítása súlyos hiba volt a DTV szempontjából, mert így abszolút nem érdekeltek az átállásban, sőt akátr még a kormánynak kell fizetni nekik, ha DTV átállásra kényerítik őket.

simi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 7

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: simi »

Az ismerős parafrázis:
"A politika monnyon le!"
Zene 1: Philips CD 940 mod- Soner DAC - Soner integrál- CAV DP880 mod - hiVox kábelek - Alces 4 - RD3 demagnetizáló
Zene 2: Oppo DV 980H-Lupus S-Scrofa M-Forever-KEF Q7 mod- Libra alátátétek -Alces 3

Film: Dune BD 3.0/Denon DVD 3910 - Toshiba MT 500/Panasonic P50 ST - Rotel RSX 972

oktoj

DTV Magyarországon

Én még ennél is rosszabbnak látom a helyzetet: szerintem a két nagy országos ker. TV van a dolog mögött: nekik nem tetszik a digitális technika hozta konkurencia. Pénzük meg van elég...
- ez szvsz. nem igaz.. lasd eu-s hatarido, nemgondolod komolyna, hogy ket kis szar ker tv miatt nem hozzak meg a donteseket?? ez kokemeny politika sajna..
- masik dolog hogy par ev es be kell szuntetni az analog musorszorast...!
Mindenesetre a "két kis szar" TV koncesszió-hosszabbítását igen gyorsan (és korán) sikerült elintézni - ehhez is politikai egyetértés kellett...

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

DTV Magyarországon

- no egyelore nemtudni mikor lesz ebbol valami..  
A következő ciklusra tolódik a digitális televíziózáshoz szükséges törvénymódosítás végszavazása
forras

Ennek a lepusztult "politikusi" garnitúrának nem érdeke, hogy jobb minőségben lássuk a tolongást a húsos fazék körül és lássuk azt, hogyan sütögetik saját pecenyéjüket.
És ahogy a felhozatalt látom, a következőnek sem.

Én még ennél is rosszabbnak látom a helyzetet: szerintem a két nagy országos ker. TV van a dolog mögött: nekik nem tetszik a digitális technika hozta konkurencia. Pénzük meg van elég...

- ez szvsz. nem igaz.. lasd eu-s hatarido, nemgondolod komolyna, hogy ket kis szar ker tv miatt nem hozzak meg a donteseket?? ez kokemeny politika sajna..
- masik dolog hogy par ev es be kell szuntetni az analog musorszorast...!
T A M I . H U

oktoj

DTV Magyarországon

A következő ciklusra tolódik a digitális televíziózáshoz szükséges törvénymódosítás végszavazása
forras

Ennek a lepusztult "politikusi" garnitúrának nem érdeke, hogy jobb minőségben lássuk a tolongást a húsos fazék körül és lássuk azt, hogyan sütögetik saját pecenyéjüket.

Babilon5

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: Babilon5 »

Levittem a Hirschmann CTR 10M vevővet a Dunántúlra, kb. 80 km-re az osztrák határtól. Egy családi házban erősítős szobaantennával 55-60% jelminőséggel és 80% jelerősséggel jött az UHF69 csatornán az ORF1, ORF2, ATV+. A kép szenzációs volt.

Kabhegy kb. 30 km-re van, de a magyar adás nem jött be az UHF64-en, bár valami mocorgás volt a jelszint és jelminőség mérőn.

lipigab

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: lipigab »

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: Balha »

Fejlődés  De lehet, hogy csak véletlen

Nem véletlen. Én is sok 16:9-es adást láttam rajta tavaly, amikor még volt ez a csati nálam. Sajnos idén már nincs

nekem van ien csati, de sajna mostanában már nincs 16:9-es adás...

pedig direkt figyelem
...

Teaway
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DTV Magyarországon

Hozzászólás Szerző: Teaway »

Fejlődés De lehet, hogy csak véletlen

Nem véletlen. Én is sok 16:9-es adást láttam rajta tavaly, amikor még volt ez a csati nálam. Sajnos idén már nincs

Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó

DTV Magyarországon

Kicit cejpítőszre cikerült-bocs.

...

simi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DTV Magyarországon

Kicit cejpítőszre cikerült-bocs.
Zene 1: Philips CD 940 mod- Soner DAC - Soner integrál- CAV DP880 mod - hiVox kábelek - Alces 4 - RD3 demagnetizáló
Zene 2: Oppo DV 980H-Lupus S-Scrofa M-Forever-KEF Q7 mod- Libra alátátétek -Alces 3

Film: Dune BD 3.0/Denon DVD 3910 - Toshiba MT 500/Panasonic P50 ST - Rotel RSX 972

simi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DTV Magyarországon

forras

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó

DTV Magyarországon

, reménytelen
...

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”