Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
miska: a SONY?
Lcd, Led, Oled TV-k
Összességében, ha veszek tv-t akkor én SONYt veszek. Másban nem is gondolkozok. A KDL-32U2000 jó választás. 250 ért meg pláne.
Pana plazma PV60-as képe sem tetszett?
Tudom, h az már 300e fölötti, de kiváncsi lennék a véleményedre.
Szia !
Véleményem szerint a legjobb és legmeggyőzőbb típus...
Lcd, Led, Oled TV-k
Összességében, ha veszek tv-t akkor én SONYt veszek. Másban nem is gondolkozok. A KDL-32U2000 jó választás. 250 ért meg pláne.
Pana plazma PV60-as képe sem tetszett?
Tudom, h az már 300e fölötti, de kiváncsi lennék a véleményedre.
Lcd, Led, Oled TV-k
Na megint elmentem a győri SATURN-ba.
Körbenéztem. Megállapítottam, hogy a 300 ezer környéki plazmáknak nagyok mocsok a képük. Sőt még a szemem is megfájdult tőlik, pedig nem néztem sokat őket. Lehet pont ezért. Szóval plazmát nem veszek. Hacsak nem nyerek a lottón.
Megnéztem szinte az összes LCD-t és igazából 2 volt, amiért pénzt adtam volna, ha lett volna nálam
Az egyik:
Samsung LCD
Bár a link a nagyobb tv-re mutat, de talán olyan sok különbség nincs a 26'-32'-37'-es samsung lcd-k között. Árban viszont látványos a különbség. Míg a 26'-os 190 körül kapható, addig a 32'-es már jóval 300 fölött van. (330e)
A másik:
Sony LCD
Ez a 32'-es SONY, majdnem 60 ezerrel olcsóbb a 32'-es SAMSUNG-nál. Ugyanakkor a 26'-os méretben egy árban van a kettő márka. Érdekes...
Benyomások
Mivel más tvk képe nem fogott meg annyira, csak a fentieké ezé ebben a kategóriában én ezeket a tvket ajánlanám.
A SATURN-ba valami haditengetészes, kopottas képeket felvonultató demó, vagy adás ment. Nem értem amúgy, hogy miért ilyen ocska műsorokat kell járatni ezeken a tvken. Köze nem volt a HD-hez, ha egyáltalán az volt... Fehete fehér és 50 éves gyűrött képek, korabeli filmfenvételek. Ezekkel aztán le lehet mérni melyik tv-nek meggyőzöbb a képe!
...Szóval, láttam egymás mellett egy 26-os SAMSUNGot és a 32-es SONYt. A SAMSUNG-nak sokkal részletesebb volt a képe. Bár gyanítom, hogy falami élesítő szűrő be volt kapcsolva, mert egyik tvn se vol ilyen kép. A gond az volt csak, hogy az utánhúzást eléggé lehetett láni. Főleg akkor, amikor ki volt írva valami a képre. Fehér betű, fekete háttér esete. Na akkor nagyon durva hibákat és szellemképeket lehetett látni. Továbbá a SAMSUNG színei sokkal élettelibbek voltak, de ez is nagyus volt nekem. Szintén valamiféle trükköt érzek benne.
Olyan túlságosan túltekert volt minden a SAMSUNG-on. Eléggé zizis volt a kép, de valahogy mégis ezen a tvn volt a legjobb és legélesebb minden. Csakhát ilyen tünettekkel -mint ahogy azt láttam- nem biztos, hogy ezt választanám.
Ott volt mellette a 32'-es SONY is. A színek visszafogottak voltak és kevésbbé volt éles a kép. Mégis valahogy meggyőzöbb volt. Főleg, amikor a HD-s SONY demót láttam később.
Nem volt utánhúzás sehol, legalábbis én nem vettem észre. A fehér betűk esete a fehete háttérrel itt sem volt hibátlan. De olyan durva nem volt mint a SAMSUNGnál.
Volt még egy külön SONY részleg, ahol 4-5 SONY-n ment egy HD demolemez. Hát... az eléggé durva volt. A KDL-32U2000 volt a legkisebb modell, de azon is nagyon brutál volt a kép. Kíváncsi lennék, hogy ugyanez a lemez a SAMSUNGon miként mutatna. Engem eléggé megyőzött, bár sokat kell még várni az ilyen minőségre.
TV: Samsung LE32S71B LCD --- DVD: JVC XV-N420 + Komponens kábel --- ERŐSÍTŐ: JVC RX-5052 + minőségi hangfalkábelek --- FRONT: Ultimate SURROUND: Ultimate CENTER: Ultimate SUB: Ultimate
+Saját rádiós mix- és showműsor a Globalfm-en:
ENGEDÉKENY CSÜTÖRTÖK minden héten 20 és 22 óra között.
www.djkutasi.hu
Lcd, Led, Oled TV-k
Viszont a 37LB1R -nek mindkettőnél szebb képe volt, HD anyaggal is és ami számomra fontos, a tv műsornak is egész jó képe volt. Pedig az alkalmazott állítása szerint tavalyi modell. Egyazon csatorna műsora ment az LB1R és az LC3R-en és óriási volt a különbség az előbbi javára. A 37LB1R-nek két tunerje van, ami még tovább növeli előnyét. Már csak az a kérdés, hogy natívban hajtható-e HDMI-n keresztül?
Van valakinek ilyen készüléke?
Elvileg megy natívban, ha jól tudom már próbálta itt valamelyik kollega. Az LB1R magasabb kategória az LC2-nél, így mindig jobb lesz a képe. Nem véletlen kerül többe a 32LB1R is az LC2-nél. Bár én úgy tudtam 2006-os széria az LB1, a februári videopraktika magazin tesztjének a legjobbja lett.
Nekem 32LB1R van, elvileg ugyanazt tudja csak az LCD panel más.
SzaboZE
Lcd, Led, Oled TV-k
a philipsen és a sonyn van fôkapcsoló, de standby módban is nagyon keveset fogyasztanak. A többi tv-rôl nem tudok nyilatkozni.
Lcd, Led, Oled TV-k
Egy furcsa dolog, hogy nincs rajta főkapcsoló.
Úgy nézem ez kezd általános lenni. Nekem se a plazmán se az lcd-n (mindkettő Samsung) nincs már, csak egy bazi nagy gomb az előlapon, de az is csak standby-ba teszi.
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok !
Egy kis segítséget szeretnék kérni.Az Lg-26LC2r lcd-ről lenne szó.Egy jó ideig visszaolvasgattam,de úgy igazán nem találtam konkrét hozzászólást.Ha valaki rendelkezik,vagy rendelkezett ilyen típusú készülékkel,kérem jelezze tapasztalatait.Inkább a tv adás és dvd használhatósága érdekelne.Előre is köszi.
Nekem ez az LG 26 LC2R van (a focivb óta )
Tv képpel alapvetően pozitív tapasztalatom van, bár nagyon függ az antennától, és a csatornától is (t-kábel), mert pl. az M2 gyenge, de pl. a hírtv kiválló képminőséget ad (kivéve időjárás jelentés, ami láthatólag más technológiai szinvonalon van) . Szóval a legtöbb csatornánál jobb képet kaptam, mint amit a boltban láttam (pedig egy olcsó, néhányszáz forintos elosztót használok).
Eleinte gondolkodtam, hogy nem kicsi-e a 26", de ezt is sokkal nagyobbnak látom a szobámban, mint a boltban (talán mert nincs melette kéttucat nagyobb), tehát a mérete is jó.
A PC-t VGA val tudtam rákötni, de csak próba erejéig, azzal nem volt gond (a DVI-HDMI szerintem nem megy).
DVD-t nem használok. (még)
Egy furcsa dolog, hogy nincs rajta főkapcsoló. Eddig néhányszor fordult elő, hogy "lefagyott", azaz nem reagált sem a távirányítóra, és a tv-n található gombokra sem (persze lehet, hogy én nyomtam féltre valamit a távirányítón). Kihúz-bedug azonnal megoldotta (ez gondolom a szokásos szoftverhiba, ami a gyorsan elküszülő elektronikai termékek sajátja). Ezzel simán együtt tudok élni.
Alapvetően elégedett vagyok vele.
Az lcd technológia új, így biztos lehetsz benne, hogy bármit is veszel, az egy év múlva olcsóbban, és jobb minőségben elérhető lesz, de szerintem ez így tart még legalább 5 évig.
Szia!
Köszönöm a válaszodat,a tv adásainál kb. erre számítottam.De azt nem igazán értem,hogy a Dvi-Hdmi nem megy.Ezt hogy értetted?
Persze természetes,hogy folyamatosan fejlesztenek,és nincs megállás még egy ideig.Egy pár évig még tuti lesz újabb és jobb,de valamikor csak el kell kezdeni...
Ha esetleg másnak is lenne felhasználói tapasztalata,szívesen venném.Köszi.
Lcd, Led, Oled TV-k
Voltam ma az MM-ben és nézegettem az LCD-ket. Erősen gondolkodom rajta hogy meglepem magam karácsonyra.
Mivel szeretném PC-vel is hajtani ezért inkább az LG-ket néztem. Volt 37 LC3R és
37 LC2R is egymás mellett.
Az alkalmazott azt mondta, hogy nincs LC3R nekik én mégis találtam. A kettő közül egy kicsit a 3R-nek volt jobb a képe. A tv műsorok rettenetesen csúnyán mutattak rajtuk.
Viszont a 37LB1R -nek mindkettőnél szebb képe volt, HD anyaggal is és ami számomra fontos, a tv műsornak is egész jó képe volt. Pedig az alkalmazott állítása szerint tavalyi modell. Egyazon csatorna műsora ment az LB1R és az LC3R-en és óriási volt a különbség az előbbi javára.
A 37LB1R-nek két tunerje van, ami még tovább növeli előnyét. Már csak az a kérdés, hogy natívban hajtható-e HDMI-n keresztül?
Van valakinek ilyen készüléke?
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok !
Egy kis segítséget szeretnék kérni.Az Lg-26LC2r lcd-ről lenne szó.Egy jó ideig visszaolvasgattam,de úgy igazán nem találtam konkrét hozzászólást.Ha valaki rendelkezik,vagy rendelkezett ilyen típusú készülékkel,kérem jelezze tapasztalatait.Inkább a tv adás és dvd használhatósága érdekelne.Előre is köszi.
Nekem ez az LG 26 LC2R van (a focivb óta )
Tv képpel alapvetően pozitív tapasztalatom van, bár nagyon függ az antennától, és a csatornától is (t-kábel), mert pl. az M2 gyenge, de pl. a hírtv kiválló képminőséget ad (kivéve időjárás jelentés, ami láthatólag más technológiai szinvonalon van) . Szóval a legtöbb csatornánál jobb képet kaptam, mint amit a boltban láttam (pedig egy olcsó, néhányszáz forintos elosztót használok).
Eleinte gondolkodtam, hogy nem kicsi-e a 26", de ezt is sokkal nagyobbnak látom a szobámban, mint a boltban (talán mert nincs melette kéttucat nagyobb), tehát a mérete is jó.
A PC-t VGA val tudtam rákötni, de csak próba erejéig, azzal nem volt gond (a DVI-HDMI szerintem nem megy).
DVD-t nem használok. (még)
Egy furcsa dolog, hogy nincs rajta főkapcsoló. Eddig néhányszor fordult elő, hogy "lefagyott", azaz nem reagált sem a távirányítóra, és a tv-n található gombokra sem (persze lehet, hogy én nyomtam féltre valamit a távirányítón). Kihúz-bedug azonnal megoldotta (ez gondolom a szokásos szoftverhiba, ami a gyorsan elküszülő elektronikai termékek sajátja). Ezzel simán együtt tudok élni.
Alapvetően elégedett vagyok vele.
Az lcd technológia új, így biztos lehetsz benne, hogy bármit is veszel, az egy év múlva olcsóbban, és jobb minőségben elérhető lesz, de szerintem ez így tart még legalább 5 évig.
Lcd, Led, Oled TV-k
Csatlakozom ismét az elöttem szólóhoz: nagyon sokan vagyunk akik karácsony előtt megvesszük életünk első lcd tv-jjjjét. Abban kérem a tapasztalt vásárlók segítségét hogy elsősorban a kép minőségéről számoljanak be. A csatlakozásokat immár sokadszorra kiveséztük ,de példáül ujságtesztek ill felhasználoi képek még nem érkeztek a fórumra..... Légyszives készitsetek avagy linkeljetek be képeket a topickba.
Én példáül digitv-vel -val fogom használni az ujj 32-esem ill divxezni fogok vele.
Ez az általam kinézett típus: LG 32lc2r.
esetleg a 32lc3r.
Előre is köszönöm .....
Szia! Én szívesen készítek pár képet majd. A tapasztalataim:
- Fibernet kábel tv-t nézek. Szerintem jó a képe 32-es lcd-n. A távolság, amiről nézem, kb. 2,7 méter. Én rosszabbra számítottam a bolti képek alapján. Ott nagyon rossz megoldás a rengeteg irányba elosztott tv jel. Úgyhogy a tv-zésre igenis alkalmas. A lényeg, hogy neked megfelelő módon állítsd be a kontrasztot, a színt, a fényerőt, a színhőképet és az élességet. A legtöbb lcd-n annyi képállítási lehetőség van, hogy előbb-utóbb meg fogod kapni a "tökéletes" beállítást. Szóval 32" tv-nézéséhez szerintem
- Dvd-vel, és divx-et nézve, asztali lejátszóról először furcsa volt, hogy közelről nézve a crt-hez képest jóval "kockásabb, pixelesebb" a kép. A fenti nézési távolságból már rendben van, de ne menj közel a tv-hez, mert nagyon nem fog tetszeni Asszem hd / blu ray lejátszó helyett ezen költséghatékonyan sokat dobna egy felskálázós dvd/divx lejátszó.
- Számítógépről, vga-n, esetleg DVI / HDMI-n meghajtva Power Strippel hihetetlen a különbség pozitív irányba. A divx filmek számítógépről lejátszva sokkal jobb, plasztikusabb képet adnak. Ezt nyilván elősegíti a rengeteg installálható kodek-készlet, csak hogy a legismertebbet említsem: fddshow. Na azt egy kicsit babrálgatva szenzációs lesz a kép.
Lcd, Led, Oled TV-k
Csatlakozom ismét az elöttem szólóhoz: nagyon sokan vagyunk akik karácsony előtt megvesszük életünk első lcd tv-jjjjét. Abban kérem a tapasztalt vásárlók segítségét hogy elsősorban a kép minőségéről számoljanak be. A csatlakozásokat immár sokadszorra kiveséztük ,de példáül ujságtesztek ill felhasználoi képek még nem érkeztek a fórumra..... Légyszives készitsetek avagy linkeljetek be képeket a topickba.
Én példáül digitv-vel -val fogom használni az ujj 32-esem ill divxezni fogok vele.
Ez az általam kinézett típus: LG 32lc2r.
esetleg a 32lc3r.
Előre is köszönöm .....
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok !
Lcd, Led, Oled TV-k
A másik gondom a sonyval hogy nativban nem lehetett dvi -hdmi ről hajtani a pct. Lehet hogy talán emitt is adta el a topic indítója TSC a saját sonyját.
Számomra az előző szériás Sonyval nem is igazán ez volt a fő probléma, hanem az, hogy még VGA-n sem lehetett natívban hajtani. Ezt azóta tudtommal már megoldották (illetve kivették ezt a nevetséges korlátozást).
A DVI 2 HDMI natív hajtás sajna nemigen működik egyiken sem (Sony, Samsung), kivéve pár nagyobb LG-t.
Egyébként azért adtam el elsősorban a TV-t, mert Plazmára váltottam..
Lcd, Led, Oled TV-k
hülye kérdés:
az hogy valami egy tuneres vagy kettő az miben előny v hátrány és mire jó?
Sony LCD-ben gondolkoztam, de lehet hogy LG lesz belőle és ezt a kettőt nézegettem (ár függvényében):
LG - 37LB1R - 362ezer
LG - 37LC2R - 294ezer
Mit jelenteken a B / C és 1/2 jelökések? tudja valaki?
vagy ez a sony:
SONY - KDL-32S2000 LCD - 298ezer
Lcd, Led, Oled TV-k
sziasztok
mi szoltok a 32 LB 1 R LG HUZ?
nekem azert tetszik mert 2 tuneres,is dubla ablakot tudja.,meg forgathato is.
tudtuk mas ajanalni ,vagy az jo?
koszi
My Webpage
My Webpage
Sziasztok! Bocsanatok kerek a rossz magyar irasomert, külföldi vagyok
Lcd, Led, Oled TV-k
Panasonic 37 PV 60??? 250-é?
Hol?
... izé, bocs Panasonic 37 PA60 az említett. Elnéztem. Amúgy Euronics. Tegnap dobták be. Elnézést mindenkitől, akit felizgattam az 1024x768-cal
Én csak annyit szólnék hozzá ehez a sony mizériához , hogy én is sonyt akartam csak a tvadás megjelenítését nagyon szarnak találtam.Lehet rossz volt a jel az adott helyeken , de az adott helyen az lgnek meg sokkal jobb volt. Faroudja chip miatt? .A másik gondom a sonyval hogy nativban nem lehetett dvi -hdmi ről hajtani a pct. Lehet hogy talán emitt is adta el a topic indítója TSC a saját sonyját.Nem tudom hogy azóta az ujabb sonyknál ezen a téren lette változás , azért ezt meg kéne nézni.Szép természetes a színe a sonynak.Igen ez tény és tetszik.Otthon az lgmnek a szineit ugyan olyanra belőtem mint mellette a sony crt tvm mutatott. Lehet hogy azért teljessen ugyan olyanra talán még sem lehet , nagy külömbséget nem veszek észre csak annyit hogy a sonynál a piros az hidegebb egy kicsivel mint az Lgnél.
Lcd, Led, Oled TV-k
Panasonic 37 PV 60??? 250-é?
Hol?
... izé, bocs Panasonic 37 PA60 az említett. Elnéztem. Amúgy Euronics. Tegnap dobták be. Elnézést mindenkitől, akit felizgattam az 1024x768-cal
Lcd, Led, Oled TV-k
Voltam MM-be, de ha jól emléxem ott sony LCD nem volt, csak LG, samu, meg Philips.
Azoknak a képe a plazmához képest nem jött be.
Van itt Debibe egy sony bolt is, megkukkantom, a legjobb az lenne, ha tv adás közben tudnám összehasonlítani a sony LCD-t mondjuk egy pana pv60-as plazmával.
Lcd, Led, Oled TV-k
Asszem elmegyek egyet nézegelődni a Saturn-ba megint. Ott vannak Sony-k és alighanem volt valami Pana plazma is.
Majd írok valamit, ha épségbe hazaérek.
TV: Samsung LE32S71B LCD --- DVD: JVC XV-N420 + Komponens kábel --- ERŐSÍTŐ: JVC RX-5052 + minőségi hangfalkábelek --- FRONT: Ultimate SURROUND: Ultimate CENTER: Ultimate SUB: Ultimate
www.djkutasi.hu
Lcd, Led, Oled TV-k
Esetleg van tapasztalatod, h az említett sony(S széria) és ezen a fórumon elég közkedvelt LG 37LC2R közül melyik volt meggyőzőbb, pro kontra.
Ez a dinamikus kontraszt kikapcsolása mire jó?
Nekem a sony, mert a színei semlegesek voltak, nem ment át kékesbe (nem tudom másképp elmagyarázni), a kék az kék volt és nem még kékebb illetve a piros nem volt hideg mint az lg-n. Természetesen a piros az meleg szín, de az lg-n hidegebb volt, a samsungon melegebb volt.
A dinamikus kontrasz meg az, hogy minden esetben ô állítja be a kontrasztot ami nekem nem tetszik, ha sötét a kép akkor levesz a kontrasztból, hogy lehessen látni mi folyik a sötétben és ezt szemmel láthatóan csinálja.
A másik különbség, hogy a sony kontrasztja 1300:1-hez, az lg-nek meg 800:1-hez. Az lg-nek is elfogadható volt a képe, de a sonynak zseniális az lcd-k között. az olcsóbb plazmáknál jobb, természetesen a drágább plazmáknál nem jobb, de azokkal már az sxrd versenyez és eszméletlen képet produkál, de annak az ára is az.
Lcd, Led, Oled TV-k
Gondolom arra lehet jó, hogy nem lesz annyira látható az utánhúzás a túl magas kontraszt miatt.
Én szinte mindegyik LCD tv-n láttam ezt az "utánhúzás" jelenséget. Pl. ott amikor fehér betűkkel van kiírva valami a képernyőre, és ott vírít mögötte a szellemkép. Na meg gyors mozgásoknál kenődik a kép.
Sony-nál annyira nem láttam ilyeteket amúgy, pedig már szemezek vele egy ideje.
www.djkutasi.hu
Lcd, Led, Oled TV-k
Nézd meg a többi tv-t is, mert mindegyik más, a sony-nál alapból ki lehet kapcsolni a dinamikus kontrasztot, míg a philipsnél nem lehetett, azt hiszem a samsungnál sem lehet (csak szervízmenün keresztül). A sony oldalról nem lesz lilás csak egy picit világosabb lesz a kép (jobb mintha belilulna). Nincs még olyan tv ami 2 RGB scart-tal rendelkezne (legalábbis kevés)
Köszi a rövid leírást.
Esetleg van tapasztalatod, h az említett sony(S széria) és ezen a fórumon elég közkedvelt LG 37LC2R közül melyik volt meggyőzőbb, pro kontra.
Ez a dinamikus kontraszt kikapcsolása mire jó?
Lcd, Led, Oled TV-k
Teccik amúgy ez a Sony.
Hol veszel te ennyiért? Mer' lehet, hogy érdekelne engem is.
üdv.
kutasi
Kutasi,
ha a sony KDL-32U2000-re gondolsz 250-ért hírdeti a digitalko.hu ugyanez S-ben ~300 eFt.
Joepapa:
Hol láttál pana 37pv60-at 250-ért talppal???
Lcd, Led, Oled TV-k
Persze az U is jobb mint a többi tv, de menj el egy szalonba és nézd meg a különbséget. Ja és ami a Sony-k mellet szól, mindkét scart RGB.
Aha, értem köszi a kiigazítást, akkor az oldalon elírták a dolgokat.
Egyébként milyen a te lcd-d tv adásokon?
Van utánhúzás gyors mozgásoknál, jeleneteknél, mert vacilálok LCD vs, Plazma között, de nagyon nehéz a döntés.
Minél jobban belemélyedek, annál nehezebb a döntés.
Plazma mellett: belátási szög tv adás szebb, szebb színek, de én konzolt is akrnék rá kötni, az meg tönkreteheti a plazmát.
LCD-k tv adása nem győzött eddig meg(bár sonyt még nem néztem).
Asszem rágódok még rajta.
Van tapasztalatom egy philips lcd-vel ami jó, és a sony annál is jobb, képfrissítés terén nagyon jól van megoldva, mert nem lehet látni, hogy állítja az élességet, a crt-hez képest (ami a kép szabilitását illeti) nincs különbség csak felbontásbeli. A TV adások, véleményem szerint jók, nincs utánhúzás csak ha minden digitális zajcsökkentés a max-ra van állítva, egyelôre csak pozitiv tapasztalataim vannak, nekem nagyon bejön a feketéje, nincsenek írtó nagy kontraszt eltérések ha havas tájat názek és alul felül fekete csík van akkor az szép fekete. A feketéje homogén fekete és nem lehet látni egy mm-nyi világosabb részt sem, míg a philips egy picit több világosabb résszel rendelkezett. A plazmák képe is jó, de nekem valahogy az lcd-nek a képvilága szebbnek tûnik és amúgy egy jó plazma legalább 1 millió.
Ha tudod, akkor netrôl töltsd le a kézikönyveket és ismerkedj a tv-kkel, én is elég sokat gondolkodtam, mert nagyon tetszett a samsung (dizájn), viszont a sonynak sokkal szebb volt a képe és ami nekem még fontos volt, a sony-n a bôrszín az valódi bôrszín ami nekem nagyon tetszik.
Nézd meg a többi tv-t is, mert mindegyik más, a sony-nál alapból ki lehet kapcsolni a dinamikus kontrasztot, míg a philipsnél nem lehetett, azt hiszem a samsungnál sem lehet (csak szervízmenün keresztül). A sony oldalról nem lesz lilás csak egy picit világosabb lesz a kép (jobb mintha belilulna). Nincs még olyan tv ami 2 RGB scart-tal rendelkezne (legalábbis kevés)