Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
Ilyen sokan ne tolongjatok a válasszal, mert nem tudok ennyire gyorsan olvasni!
TV/1: Panasonic TH-50PV600 ; TV/2: Panasonic TX-23LX60 ; Receiver: Yamaha RX-V650 ; DVD Player: Yamaha DVD-S550 ; Speakers: Front: Yamaha NS-515 F ; Center: Yamaha NS-C515 ; Rear: Yamaha NS-M515 ; Subwoofer: Yamaha YST-SW515 ; Cable: QED Silver Anniversary
Plazma
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni, hogy a Pan-európai garanciát nyújtó üzletekben vásárolt plazma készülékek esetében érdeklődtetek / gondolom sokan vásároltatok ilyen üzletekben /, hogy mi a helyzet pixel hiba esetén a garanciális feltételekkel?
Illteve a garancia tekintetében függ-e a hibás pixel elhelyezkedése a panelen, vagy egyből cserés-e a készülék?
Mível a készülékek döntő többsége ausztria-i importból származik, ezért gondolom az ottani panasonic képviselet állásfoglalása mérvadó e tekintetben.? -erről v.kinek info?
Csáo
Rospe
TV/1: Panasonic TH-50PV600 ; TV/2: Panasonic TX-23LX60 ; Receiver: Yamaha RX-V650 ; DVD Player: Yamaha DVD-S550 ; Speakers: Front: Yamaha NS-515 F ; Center: Yamaha NS-C515 ; Rear: Yamaha NS-M515 ; Subwoofer: Yamaha YST-SW515 ; Cable: QED Silver Anniversary
Plazma
most találtam ezt a leírást: Plazma
Kis gázbuborékokat alkalmazó vékony készülékek.
Előnyök: Jól látható a környezeti fényben, nagyon világos, jó fekete szín, jó színek. Sík és formatervezett, vastagsága csak néhány centiméter. Jól megválasztott elhelyezéssel kikapcsolt állapotban is jól mutat.
Hátrányok: Drágább, mint a Direct-View és a hasonló képminőségű és képméretű, felület mögötti vetítésű készülékek. Nem mindegyik alkalmas High-Def felbontás vagy 1080p kezelésére.
Jellemző ártartomány: 4500–22000 dollár
itt volt:
http://www.microsoft.com/windows/window ... ology.aspx
Plazma
Nagyon elment a topik. Azért azt megjegyezném, hogy szvsz tényleg a Pana PV60nak van a legszebb képe, azok közül amit eddig láttam. Tsc samsungja jó ajánlat lehet még, ha olcsóbb, a képét még nem láttam.
Olcsóbb... 30-50e -el, boltban, kivéve mikor a Samsung akciós, akkor talán többel. Én nem sok különbséget láttam a képük közt, de tegyük hozzá, hogy mindez az "ócsó" kategória még a HD plazmák közt, gyakorlatilag pár nonamet leszámítva, és egyébként se akarnék senkit a Samsungra beszélni, nehogy aztán engem szidjon ha nem tetszik neki.
Én például nem is néztem meg jobban a 600-900e Ft-os 42-es plazmákat, merthogy nem az én pénztárcám világa lenne, de lehet, hogy azért vannak jobbak.
Plazma
Simplon Templar,ergo Köszönöm
Simon Templar
Bocs hogy átkereszteltelek
Plazma
Nagyon elment a topik. Azért azt megjegyezném, hogy szvsz tényleg a Pana PV60nak van a legszebb képe, azok közül amit eddig láttam. Tsc samsungja jó ajánlat lehet még, ha olcsóbb, a képét még nem láttam.
Mondjuk mi végül mégse vettünk meg a PV60-ast mert drágállottuk ennyi.
Plazma
Sajnos az igazán jól dolgozó deinterlacerek és scalerek ismeretlenek a kommersz DVD szintjén. A többségük egyszerű soreltolásból matematikázik ezért ahhoz hogy dolgozni tudjanak durván megfelezik előbb a felbontást, majd ebből próbálnak egy új félképet felépíteni.
A csúcson lévők (Snell and Wilcox például) minden félkép estében minden képpont környezetében vizsgálnak további 8x6 képpontot (4:3 képarány esetén) és ezek mozgását analizálva előállítanak egy mozgásvektort az aktuális pixel számára. Ez alapján a vektor alapján képesek a valóságban nem létező másik félkép képpontjait is előállítani. Meglehetősen számításigényes és bonyolult matematika alapján. Nem olcsón, a Snell and Wilcox Ukon nevű berendezése kb 8 millió forint, persze nem is házi mozira találták ki. A Foci vébén a német csatornák ilyen cuccnak a segítségével állították elő a HDTV-s eredeti élő képből a normál felbontásút.
Ennek segítségével a hagyományos nagyságú és felbontású, például DV kamerákkal készült képet olyan minőségben lehet felnagyítani HDTV képméretre, hogy a különség minimális lesz. Láttam a gyárban olyan tesztet, ahol filmről HD-re majd onnan DV-re játszottak át képeket és utána a DV-ből visszanagyították HD-re és a Snell Kahuna nevű HDTV-s képkeverőjével egymás mellé tették, az eredetit és az oda-vissza méretezettet. Nagyon nehéz volt megmondani a melyik a DV-re kicsinyített anyag. 720p, 1080i és 1080p felbontásokban egyaránt kiválóan működött az eljárás.
A kommersz DVD játszók leggyengébb pontja a deinterlace és a scaling. Akit érdekel a Ph:C Motion Compensation (Fáziskorrelált mozgáskompenzációs eljárás) leírása, itt találhatja meg:
Engineer's Guide to Motion Compensation
kf
A helyzet az, hogy átlagembernek nem is nagyon van szüksége jóminőségű deinterlacerre. A DVD-k, HD-DVD-k, BD-k esetén az interlace jel film módban van, tehát a legalapabb 2:2 pull downt ismerő cucc hibátlanul összeilleszti a két képet.
A videó módú interlace jelekhez volna szükség az általad is említett bonyolult és drága berendezésekre, de az említett sportműsorokon kívül nem tudnék említeni olyan adást (Híradó, Barátok közt, stb) amely érdemelne akárcsak tized ilyen szintű beruházást.
Plazma
jol dolgozo deinterlace: az interlace videójel progresszívvé alakítása nem egyszerű dolog. Video módban többféle megoldás is létezik rá, vannak jobbak és rosszabbak. Film módban pedig kétféle megoldás is létezik a jel forrásának függvényében. Egy jó deinterlacer elemzi és felismeri az interlace jelet és a legjobb megoldást választja a legjobb képminőség érdekében.
Sajnos az igazán jól dolgozó deinterlacerek és scalerek ismeretlenek a kommersz DVD szintjén. A többségük egyszerű soreltolásból matematikázik ezért ahhoz hogy dolgozni tudjanak durván megfelezik előbb a felbontást, majd ebből próbálnak egy új félképet felépíteni.
A csúcson lévők (Snell and Wilcox például) minden félkép estében minden képpont környezetében vizsgálnak további 8x6 képpontot (4:3 képarány esetén) és ezek mozgását analizálva előállítanak egy mozgásvektort az aktuális pixel számára. Ez alapján a vektor alapján képesek a valóságban nem létező másik félkép képpontjait is előállítani. Meglehetősen számításigényes és bonyolult matematika alapján. Nem olcsón, a Snell and Wilcox Ukon nevű berendezése kb 8 millió forint, persze nem is házi mozira találták ki. A Foci vébén a német csatornák ilyen cuccnak a segítségével állították elő a HDTV-s eredeti élő képből a normál felbontásút.
Ennek segítségével a hagyományos nagyságú és felbontású, például DV kamerákkal készült képet olyan minőségben lehet felnagyítani HDTV képméretre, hogy a különség minimális lesz. Láttam a gyárban olyan tesztet, ahol filmről HD-re majd onnan DV-re játszottak át képeket és utána a DV-ből visszanagyították HD-re és a Snell Kahuna nevű HDTV-s képkeverőjével egymás mellé tették, az eredetit és az oda-vissza méretezettet. Nagyon nehéz volt megmondani a melyik a DV-re kicsinyített anyag. 720p, 1080i és 1080p felbontásokban egyaránt kiválóan működött az eljárás.
A kommersz DVD játszók leggyengébb pontja a deinterlace és a scaling. Akit érdekel a Ph:C Motion Compensation (Fáziskorrelált mozgáskompenzációs eljárás) leírása, itt találhatja meg:
Engineer's Guide to Motion Compensation
kf
Plazma
2:2 pull-downt,DCDi,scaler,jol dolgozo deinterlaceezek mit jelentenek? Lehet aki írta az sem tudja!
Még mindig nem tudom mit jelentenek!
Nagyon röviden:
2:2 pull-down: A PAL rendszerű interlace filmeknél minden képkockához egy-egy összeillő félkép tartozik film módban. Ennek összeillesztése a 2:2 pull down. NTSC-ben 3:2 pull downt használnak, mert ott bonyolultabban tudták csak megoldani.
DCDi: a Faroudja nevű cég áramköre, amely típustól függően deinterlacer és scaler funckióval rendelkezik.
scaler: másnéven skálázó. A kisfelbontású (PAL, NTSC, egyéb,) jelet képes HD (1280x720, 1920x1080, stb) felbontásra skálázni.
jol dolgozo deinterlace: az interlace videójel progresszívvé alakítása nem egyszerű dolog. Video módban többféle megoldás is létezik rá, vannak jobbak és rosszabbak. Film módban pedig kétféle megoldás is létezik a jel forrásának függvényében. Egy jó deinterlacer elemzi és felismeri az interlace jelet és a legjobb megoldást választja a legjobb képminőség érdekében.
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 668
Plazma
2:2 pull-downt,DCDi,scaler,jol dolgozo deinterlaceezek mit jelentenek? Lehet aki írta az sem tudja!
nézd meg itt
deinterlacer: a váltottsoros(interlace) jelet progresszivvé alakitja
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Plazma
TamiKét napja nagyon okos voltál,mindenkinek beszóltál. Most amikor tényleg megvillanthatnád a tudásodat pl:a kérdésem megvállaszolásával egyből nagyon elhallgattál! Másfél napja csend lett!
Már más is beírta,hogy utána kéne nézni,párszor le lett itt írva.!!Amit te csinálsz,az a beszólás,egyébként meg ha válllaszt akarsz,de lusta vagy itt keresni,akkor ott a gugli!!!
És jól néz az ki,ha minden mondat után felkiáltójelet rakunk,attól megvan a nyomaték!!!
Elhiheted végigolvastam mégsem láttam csak maximum azt,hogy ez meg az van benne de,hogy az mire jó sehol sincs leírva. Na mindegy a következtetést levontam.
Plazma
TamiKét napja nagyon okos voltál,mindenkinek beszóltál. Most amikor tényleg megvillanthatnád a tudásodat pl:a kérdésem megvállaszolásával egyből nagyon elhallgattál! Másfél napja csend lett!
Már más is beírta,hogy utána kéne nézni,párszor le lett itt írva.!!Amit te csinálsz,az a beszólás,egyébként meg ha válllaszt akarsz,de lusta vagy itt keresni,akkor ott a gugli!!!
És jól néz az ki,ha minden mondat után felkiáltójelet rakunk,attól megvan a nyomaték!!!
Plazma
Tami
Két napja nagyon okos voltál,mindenkinek beszóltál. Most amikor tényleg megvillanthatnád a tudásodat pl:a kérdésem megvállaszolásával egyből nagyon elhallgattál! Másfél napja csend lett!
Plazma
Ha ennyire érdekel,akkor biztos megér kis fáradságot...Csak vissza kell olvasni,több helyen is le van írva itt is,meg más topicban is.Kellemes olvasgatást,hátha mást is tanulsz..
Olvastam már de nem figyeltem fel rá! Lehet meg volt említve de nem hinném hogy részletezve lett volna mi mire jó! Ha tudtok olyan oldalt ahol ezek a kifejezések,rövidítések jelentése lehetőleg egy helyen le vannak írva szoljatok! Szerintem sok embernek segitene!
Plazma
Ha ennyire érdekel,akkor biztos megér kis fáradságot...Csak vissza kell olvasni,több helyen is le van írva itt is,meg más topicban is.Kellemes olvasgatást,hátha mást is tanulsz..
Plazma
Plazma
Hopsz ez én voltam.
Plazma
Ne is dühíts ezzel...Ezer fok van,tévé standby-ban pihen,max késő este megy,de amúgy sincs mit nézni A kocsit mindenképp lecsekkolom,ha jössz.
Lehet hogy csütörtökön nyaralásból hazafele benézünk ha otthon leszel, és akkor lecsekolhatod, no meg a DVD-t is elhozom amit ott hagytam. De az is lehet hogy pénteken járok benn a városban. Még nem tom pontosan.
Plazma
Legutóbb nem tűntél nyomorultnak..Mi történt azóta???
Mert legutóbb nem 39 fok volt. De ha gondolod, akkor ma átugrom hozzád, és ebben a nagy melegben kötelező megnézned a kocsit. Párosan jó a nyomorultak élete
Amúgy milyen az idő nálad? Legutóbb mikor alig volt meleg akkor is meg lehetett sülni nálad. Most hogy 39 fok van...no meg az 50"-os plazma mint radiátor. Szóval mennyire fázol?
Ne is dühíts ezzel...Ezer fok van,tévé standby-ban pihen,max késő este megy,de amúgy sincs mit nézni
A kocsit mindenképp lecsekkolom,ha jössz.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Plazma
Mert legutóbb nem 39 fok volt. De ha gondolod, akkor ma átugrom hozzád, és ebben a nagy melegben kötelező megnézned a kocsit. Párosan jó a nyomorultak élete
Amúgy milyen az idő nálad? Legutóbb mikor alig volt meleg akkor is meg lehetett sülni nálad. Most hogy 39 fok van...no meg az 50"-os plazma mint radiátor. Szóval mennyire fázol?
Plazma
Már többször felvetettem, de talán most majd te tudsz rá válaszolni (mint fő szakértő ). Miért van az, hogy az agyondícsért DCDi chippel felszerelt vetítőmben éppen a deinterlacer funkció a legvacakabb?
Interlace jellel kár is etetni, mert 20-30 percenként eltűnik a kép, egy-két másodpercre. A hiba véletlenszerűen fordul elő, nem köthető a film egy adott pontjához. Progresszív jellel természetesen semmi gond. Zavarni nem zavar, mert csak HDMI-n hajtom, csak nem értem, hogy miért hangsúlyozzák mindig, hogy ebben milyen jó a deinterlacer.
Nem én vagyok a fő szagértő! Én csak egy nyomorult plazmavásárló vagyok. Kegyelem
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Plazma
Már többször felvetettem, de talán most majd te tudsz rá válaszolni (mint fő szakértő ). Miért van az, hogy az agyondícsért DCDi chippel felszerelt vetítőmben éppen a deinterlacer funkció a legvacakabb?
Interlace jellel kár is etetni, mert 20-30 percenként eltűnik a kép, egy-két másodpercre. A hiba véletlenszerűen fordul elő, nem köthető a film egy adott pontjához. Progresszív jellel természetesen semmi gond. Zavarni nem zavar, mert csak HDMI-n hajtom, csak nem értem, hogy miért hangsúlyozzák mindig, hogy ebben milyen jó a deinterlacer.
Nem én vagyok a fő szagértő! Én csak egy nyomorult plazmavásárló vagyok. Kegyelem
Plazma
Így van nem tudjuk.
Mint ahogy azt se tudjuk, hogy a DCDi egy deintarlacer (Faroudja-nak köszönhetően). Egész pontosan Directional Correlational DeInterlacing. Mondjuk ő felelős azért, hogy váltottsoros képmegjelenítésből meglehetősen szép progresszív képet kapjunk (rövien és tömören). Élsimítás, skálázási képesség stb stb. Igen ezeket mind nem tudjuk. Sőt azt sem tudjuk, hogy mintha ezért a chipért díjat is kapott volna.
Már többször felvetettem, de talán most majd te tudsz rá válaszolni (mint fő szakértő ).
Miért van az, hogy az agyondícsért DCDi chippel felszerelt vetítőmben éppen a deinterlacer funkció a legvacakabb?
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
Plazma
- sztem nem ugyanazt olvasod amit en irtam... vagy nem nekem szeretted volna cimezni
Szerintem meg de. :
Talán kicsit sarkítottam, hogy jobban kijöjjön az ellentmondás...
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200