Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

Cyrin
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Cyrin »

Üdv! Samsung LE27T51BX 68cm-es LCD TV-t (1360*768, DVI) nézegettem a MM-ban a hétvégén 180.000-ért. Ennél kicsit még olcsóbban is kapható itt-ott. A képe és a tudása elég szimpatikus volt a szolíd ára mellett. Nincs valakinek konkrét tapasztalata a készülékkel?
Ez engem is érdekelne, mivel lassan ideje lenne TV-t vennem, s egy hasonló samsungot néztem ki magamnak.

Nézzétek meg az R72B-t is, drágább, de sokkal jobb, mint a T51, vagy R51 volt, sőt az M-esnél is jobb a képe. De ha az már sokba kerülne, akkor jó választás a T51, ha nem kell HDMI bemenet.
no hifi, no cry...

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Üdv! Samsung LE27T51BX 68cm-es LCD TV-t (1360*768, DVI) nézegettem a MM-ban a hétvégén 180.000-ért. Ennél kicsit még olcsóbban is kapható itt-ott. A képe és a tudása elég szimpatikus volt a szolíd ára mellett. Nincs valakinek konkrét tapasztalata a készülékkel?
Ez engem is érdekelne, mivel lassan ideje lenne TV-t vennem, s egy hasonló samsungot néztem ki magamnak.

grapee
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: grapee »

Mondjuk 10eFt-ot én is sajnáltam az 5m-esért (MM-ban, a 25m-es 25eFt ! lett volna, nem is normálisak) ezért neten rendeltem fele áron. Sőt, ha lehetett volna, magam készítettem volna el.Monitornak bizony tökéletes

no megnéztem újra.

VGA: megvan, pontos a pixelrács is ,de zajos a kép... (nagy valószínűséggel a VGA kábel veszi fel a zajt)

HDMI: akár hogy próbálkozom, csak 720p és 1080i felbontásokat akar megjeleníteni ezen a csatin keresztül... úgyhogy vagy 1280x720 vagy 1920x1080 az igazi (a 720p sokkal tisztább). mondjuk a játékok úgy is csak 4:3-at támogatnak legtöbbször, meg a vidkarim se bírja 1024-nél nagyobb felbontásban normál sebességgel, úgyhogy meg kell elégednem ezzel, ami van...

Viszont mivel marad a VGA kábeles meghajtás, felszabadult a kb. 3szor használt HDMI kábelem.

Kicsit-
OFFTOPIC:

Ez itt
HQ-nál 4.079,- Bruttó.

Akit érdekel, viheti 3.500,- -ért

cs_gaborka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: cs_gaborka »

Mondjuk 10eFt-ot én is sajnáltam az 5m-esért (MM-ban, a 25m-es 25eFt ! lett volna, nem is normálisak) ezért neten rendeltem fele áron. Sőt, ha lehetett volna, magam készítettem volna el.
Monitornak bizony tökéletes

Dilo
Isten Hozott! :)

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Dilo »

Sziasztok! Köszi a válaszokat!
Azt szűrtem le, hogy akkor monitorként is frankó, de azért valamennyivel közelebbről kell nézni mint ha TV-ként üzemelne.
Kár ,hogy munkatársam nem kötötte össze a géppel és úgy nem tudtuk megnézni. DVI- HDMI kábelt gondolt hozzá, de sokalta az árát. Mekkora LOL! Megveszi a drága tv és nem képes hozzá venni a töredékért egy kábelt.

nemecsek

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: nemecsek »

cs_gaborka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

16:9 ként használom és DVI- HDMI keresztűl és semmilyen oldalsó 3-3 piszel sor sem marad le, pedig 1360x768 as felbontást használom.
Akkor pedig interpolálni kell, szét kell húzni, hogy a 1360 pont 1366-on jelenjen meg, ebben az esetben viszont nincsenek a helyükön a pixelek. Bizti nincs meg a 3-3 oszlop? A frissen felrakot képeim között egyiken szépen látszik a 3 sötét oszlop, amire gondolok.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok! Új "játékos" vagyok itt. 
Most szeretnék én is LCD tv-t vennni, konkrétan: LG 37LC2R (látom vagytok egy páran akik ezt használják)
Arra lennék kíváncsi, hogy monitorként használva milyen távolságból lehet a normál nagyságú betűket,szavakat elolvasni?
Tv adásokat ti 16:9-be nézitek? Mert hát úgy szét nyújtva a kép elég furcsa (nem természetes), és ha számítógépes játékot jelenítettnék meg rajta akkor itt is ilyen nyújtott lenne a kép (1360*768 felbontásra nem lehet be állítani a játékokat).

Munkatársam 340e Ft-ot kér az 1 hónapos készülékért (ő 375-ért vette). Neten a legolcsóbb 388, írta valaki itt, hogy MM-ba 360 (az oldalukon nem találtam meg).

340-ért szerintem jó vétel. Várható, hogy a közeljövőbe még esni fog jelentősebb mértékbe az ára?

Válaszaitokat előre is köszönöm!
Üdv.: Dilo

Monitorként használva ,nekem az asztalomon van egyenlőre és nem egészen 1 m re vagyok tőle , talán 75-80 cm re.Semmi gondom vele.4:3 ban használom játékoknál és ha tvt nézek akkor is 4:3 ban mert úgy a legjobb a képe.Ma fog érkezni egy falikonzol és a falra fogom szerelni , és ha az asztalomat kijebb húzom akkor kb 1,5 méterről fogom talán használni monitorként.Szerintem nyugodtan lehet 1-1,5 m ről használni monitorként. Ha tvt nézek akor meg kb 3m ről nézem.Monitorként rosszul írtam, 16:9 ként használom és DVI- HDMI keresztűl és semmilyen oldalsó 3-3 piszel sor sem marad le, pedig 1360x768 as felbontást használom.Csak a játékoknál váltok a screennél 4:3 ra.Tehát nem kell laposfejü emberkéket nézni , mert 4:3 nál is az átló 77 cm , nagyobb mint a 32 colos 72 cm es Sony crt tvm átlója.Ha az ára meg 340 , hát szerintem jó kis vétel, én még 415 vettem ugyan ezt , de jó vétel volt így is.

cs_gaborka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Viszont tényleg problémás ez a távolság dolog egy hangyányit, én kb 3 m-ről nézem, valamivel talán több, ennyi minimum kell a tévéadások miatt , monitorként viszont soxor nagyítanom kell a betűket netezéskor, főleg, ha már fáradtak a szemeim. Persze ez személesség kérdése! :-)
Én rendesen látom 3m-ről az általánosságban is használt "közepes szövegméret" esetén Explorerrel. Na jó, csak a bal szememmel, mert a jobb az rövidlátó

cs_gaborka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

van azért torzulás 14:9-nél, hiszen 4:3 = 12:9, ergo szélesebb feje lesz azért az embereknek
Nincs, a 14:9 a látható képre vonatkozik, mint írtam ebben az üzemmódban a 4:3-as arány miatt a valódi képtartalomból alul és felül emiatt "leeseik" egy-egy darab, a látható viszont emiatt arányos marad.

general

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: general »

Most szeretnék én is LCD tv-t vennni, konkrétan: LG 37LC2R (látom vagytok egy páran akik ezt használják)
Arra lennék kíváncsi, hogy monitorként használva milyen távolságból lehet a normál nagyságú betűket,szavakat elolvasni?
Tv adásokat ti 16:9-be nézitek? Mert hát úgy szét nyújtva a kép elég furcsa (nem természetes), és ha számítógépes játékot jelenítettnék meg rajta akkor itt is ilyen nyújtott lenne a kép (1360*768 felbontásra nem lehet be állítani a játékokat).

Munkatársam 340e Ft-ot kér az 1 hónapos készülékért (ő 375-ért vette). Neten a legolcsóbb 388, írta valaki itt, hogy MM-ba 360 (az oldalukon nem találtam meg).

340-ért szerintem jó vétel. Várható, hogy a közeljövőbe még esni fog jelentősebb mértékbe az ára?

Hali!

Az újabb játékok majd' mind támogatják az 1366x768-at! Én is abban játszok, igaz a képernyő valóban "csak" 1360-at tud. Kit érdekel.

Viszont tényleg problémás ez a távolság dolog egy hangyányit, én kb 3 m-ről nézem, valamivel talán több, ennyi minimum kell a tévéadások miatt , monitorként viszont soxor nagyítanom kell a betűket netezéskor, főleg, ha már fáradtak a szemeim. Persze ez személesség kérdése! :-)
Ja, é a tévét mindig 4:3-ban nézem, utálom a nyújtott képeket, hacsak nem eleve 16:9-es ugye... DVD-n viszont hihetetlen szép a képe... Normál DVD-ről beszélek, nem HD-ről...

üdv general

Ja, 37LC2R

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Én, illetve a család általában 14:9-ben nézzük a normál műsort. Feleségemnek kicsi a 4:3, pontosabban a két oldalsó fekete sáv zavarja, engem pedig, ahogyan téged is, a "kövér" emberek. Ez egy jó középút, nincs torzulás, két oldalt pedig a 10-10cm helyett csak 5-5cm fekete sáv van.
van azért torzulás 14:9-nél, hiszen 4:3 = 12:9, ergo szélesebb feje lesz azért az embereknek

cs_gaborka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Fényképeztem egy párat, a "Pixelek közelről"-ben találsz néhány (remélem) hasznos információt tartalmazó képet. A teljes képernyőt tartalmazó 3m-ről készült, szabad szemmel rendesen olvasható, bár ez szerintem a szemünktől függ, annak felbontása véges. Én, illetve a család általában 14:9-ben nézzük a normál műsort. Feleségemnek kicsi a 4:3, pontosabban a két oldalsó fekete sáv zavarja, engem pedig, ahogyan téged is, a "kövér" emberek. Ez egy jó középút, nincs torzulás, két oldalt pedig a 10-10cm helyett csak 5-5cm fekete sáv van. Persze mindennek ára van, a képből alul és felül így "leesik" egy kis darab, igaz ha valami hiányzik, lehet mozgatni a képet fel-le.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok!

Tudnátok ajánlani valamilyen "kalibráló" dvd-t, amellyel szépen be lehet állítani egy lcd tv-t? (ez is egy LG 37LC2R) No és persze arra is kíváncsi lennék, hogy hol lehet ilyenre szert tenni.

Köszi
Tamás

Dilo

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Dilo »

SzaboZE
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: SzaboZE »

Valakinek véleménye a Panasonic 32LX60-asáról?? 2xHDMI, 1200?-as kontraszt, kb. 320e Ft, viszont 14ms-es válaszidő  . Szóval van valakinek ilyen cucca?? 
mangob

Konkrétan nem láttam ezt a készüléket, de a 14ms elég durván hangzik. Így is látható az LCD-knél gyors mozgásnál egy kis elkenődés. Milyen lehet akkor egy 14ms-en, uhhh.

Jah, csak lehet hogy a panánál ez wb, míg a többinél a gg-t adják meg... Látni kell, elvileg 20 ms alatt még utánhúzásnak se kéne lennie, ennek ellenére a hiper 4ms-os monitorok marketingelt adatai mégsem olyanok a valóságban, amilyennek lennie kellene...

SzaboZE

cs_gaborka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Köszi, majd megnézem otthon. Valamit állítgattam, de most majd nem csak nyomkodom, hanem gondolkodok és megfigyelek is 
Na? Már lassan kifogy a hűtő

cs_gaborka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Köszi, majd megnézem otthon. Valamit állítgattam, de most majd nem csak nyomkodom, hanem gondolkodok és megfigyelek is
Asztá szójjá eccerre, addig

grapee
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: grapee »

Szegasztok!  
Egy kisebb gondom még mindig nyitott, gondoltam felvetem újra, hátha valaki tud rá megoldást.

32LC2R: HDMI-n adok neki 1280x720-as felbontást, kiteszi teljes képre, ha (közel) natívban hajtom: 1360x768, akkor meg körbe van egy jó vastag fekete keret (úgy kb 10cm) és nem teszi ki teljes képernyőre a képet.

Ez mitől lehet?
(VGA-n majdnem hibátlan, mert ha jól láttam, akkor ott a hiányzó 6 pixel miatt meg széthúzza a képet pont annyira, hogy ne essenek jó helyre a kép pixelei a TV-n....)

6.6-os Catalyst van fenn - az már digi panelnak látja a TV-t.

Köszönöm

Bár tudnám a megoldást... Ami a VGA-t illeti, nem tudom kipróbálni, mert már nincs ilyen összeköttetésem, de rémlik, mintha az XGA menüben ki lehetne választani a felbontást...

Na gyorsan előkaptam, mármint a könyvet és bizony XGA menüben: 1024*768, 1280*768, 1360*768, 1366*768, állítsd 1360*768-ra! És természetesen jelezd az eredményt

cs_gaborka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Szegasztok!  
Egy kisebb gondom még mindig nyitott, gondoltam felvetem újra, hátha valaki tud rá megoldást.

32LC2R: HDMI-n adok neki 1280x720-as felbontást, kiteszi teljes képre, ha (közel) natívban hajtom: 1360x768, akkor meg körbe van egy jó vastag fekete keret (úgy kb 10cm) és nem teszi ki teljes képernyőre a képet.

Ez mitől lehet?
(VGA-n majdnem hibátlan, mert ha jól láttam, akkor ott a hiányzó 6 pixel miatt meg széthúzza a képet pont annyira, hogy ne essenek jó helyre a kép pixelei a TV-n....)

Köszönöm

Bár tudnám a megoldást... Ami a VGA-t illeti, nem tudom kipróbálni, mert már nincs ilyen összeköttetésem, de rémlik, mintha az XGA menüben ki lehetne választani a felbontást...

Na gyorsan előkaptam, mármint a könyvet és bizony XGA menüben: 1024*768, 1280*768, 1360*768, 1366*768, állítsd 1360*768-ra! És természetesen jelezd az eredményt

cs_gaborka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Szegasztok!  

Ez mitől lehet?

Köszönöm

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

Valakinek véleménye a Panasonic 32LX60-asáról?? 2xHDMI, 1200?-as kontraszt, kb. 320e Ft, viszont 14ms-es válaszidő . Szóval van valakinek ilyen cucca?? 
mangob

Konkrétan nem láttam ezt a készüléket, de a 14ms elég durván hangzik. Így is látható az LCD-knél gyors mozgásnál egy kis elkenődés. Milyen lehet akkor egy 14ms-en, uhhh.

mangob
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: mangob »

Valakinek véleménye a Panasonic 32LX60-asáról?? 2xHDMI, 1200?-as kontraszt, kb. 320e Ft, viszont 14ms-es válaszidő . Szóval van valakinek ilyen cucca??

mangob
/emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />

cs_gaborka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Ez nem igaz, mindig Vendég leszek valahogyan

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Ja és a cikkhez még annyit, h az arukereso.hu-n a 32-est 332E-ért is láttam (meg 518-ért is  ) ill. itt a listán valaki másik LG-ről írta, hogy a szerviz-menüből a szürkét feketére lehet állítani.
Nem kevés, ennyiért azért nagyobb "átlót" is lehet kapni De ha már itt tartunk, sehol nem találom a tv adások frekvencia táblázatát nem tudja esetleg valaki?

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”