Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne,hogy az LCD Tv-nél is számon van tartva / szervíz menűből kikereshető / az üzemóraidő? / pl.: Panasonic érdekelne /
Vagy ennek csak a plazmáknál és a projektoros Tv-knél van jelentősége, ezért az LCD-nél nincs ilyen funkció?
Köszönettel:
Rospe
TV/1: Panasonic TH-50PV600 ; TV/2: Panasonic TX-23LX60 ; Receiver: Yamaha RX-V650 ; DVD Player: Yamaha DVD-S550 ; Speakers: Front: Yamaha NS-515 F ; Center: Yamaha NS-C515 ; Rear: Yamaha NS-M515 ; Subwoofer: Yamaha YST-SW515 ; Cable: QED Silver Anniversary
Lcd, Led, Oled TV-k
Én is néztem az Albacompot, de a digitális bemenet hiánya tart vissza. Ez a Viewsonic is hasonló árban fut (!!), de rajta van a hdmi is. 170/170 fokos és 800:1 a kontrasztarány leírás szerint. Tehát elvileg ezek gyengébb paraméterek, viszont 8ms-ot mondanak greytogrey-re.
A hasonlo arban mit jelent? 230 az Albacomp 2 ev garival.
A Viewsonic hol mennyi?
Hát igen, Lufi is írta 200+áfa körül van, ami hajszálnyi az albacomphoz képest és 3 év gari van rá!
Lufi: visszaolvastam, de végülis nem írtad, sikerült-e a natív felbontást kirakni a képernyőre? Megnéztem élőben a TV-t, bazi nagy ez a 82 centi Viszont 27-esben hdmi-set értelmes áron nem nagyon találok. Ami még nem tetszett, hogy nem tud a Viewsonic semmilyen kiegyenlített módot (16:9-re a 4:3-at emberi torzítással) és hogy zoom módban nem tudom a képet tologatni (Tuner módban). Előbbi azért lenne fontos, mert nem szeretném, hogy beégjen a két szélén lévő fekete csík miatt az LCD és a 16:9 mód valamint a széthúzás nem éppen tökéletes megoldás. Valami hasonló már jó lenne, mint pl a philipsnél a széleken nagyobb nyújtás, középen kevésbé. Bár talán hozzá lehet szokni a máshoz is
SzaboZE
Sikerült kiraknom natívban,csak a videokarim nem éppen tökéletes a duál módhoz.Vagy kiterjesztett asztalként tudom használni, vagy csak a tévét kötöm a gépre,de ilyenkor fantasztikusan jó.VGA kábellal kötöttem össze,de a használatija szerint HDMI-vel is lehet,de erre nem ruházok be,mert annyira azért nem izgat.
Nekem a tv adások jól jönnek a T-kábellel.A hangja is jó szerintem.Mi az SRS funkcióval használjuk,de vannnak előre programozott hangmódok is,ill. azt állítasz be amit akarsz. A 16:9-es képaránnyal tévézünk.A zoom mód nekünk nem gyere be,de egyébként nem vészes.A dvd-t komponens kábellal kötöttem rá,és nagyon szép a képe.A színei szépek és itt is azt állítasz amit akarsz.A feketével sincs bajom.Kb. 3m-ről nézzük.Utánhúzást nem láttam rajta.
Lufi
Ui.A Mazdásoknak Viewsonic van!
Lcd, Led, Oled TV-k
Ha sokat TV-zel érdemes elgondolkodni a Sony LCD projektoroson...
Amenniybe az LCD kerül kapsz egy 42"-osat.
Philips 65PUS6162 | Onkyo AVX-380 | Sencor SMP 5004 PRO
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
A helyzet a következő: leakarom cserélni az eddigi 72 cms sony trintron 50hz tv met. Először egy 82cms 100hz s panasonic TX-32 PX30 lett volna a befutó de egy kicsit utánna járva a boltokban már inkább azt ajánlották hogy fektessek lcd be.
Kicsit utánna járva kinéztem a Sony KDL-32S2000 amire találtam egy 0% thm es konstrukciót ami igen barátságosnak tünt. Viszont egy barátom azt javasolta hogy inkább a panasonic plazma a nyerő. Itt olvasgatva a forumot azt szürtem le hogy a tv adások minősége elég ratyi lcdn (upc kábelem van). Viszont én tv nézésre és dvd zésre egyaránt használnám. És valaki azt monta hogy a plamzáé a jövő.
Most ti mit tudnátok ajánlani maradjak ennél a tipusnál, vagy várjak még a plazmára, vagy maradjak esetleg a crt nél? És most összeségében megéri e venni egy ilyen sony-t vagy inkább ez még ugyis fejlődni fog alapon halasszam el a tv vásárlásomat és mondjuk 1-1.5 év múlva térjek vissza rá amikorra már sokat fejlődött a a technika.
Várom válaszaitokat!
Lcd, Led, Oled TV-k
Csak nekem tűnt föl hogy az Albacomp TV-k kíséretiesen hasonlítanak a Mitac LCD TV-kre? Még a típusjelzésük is ugyanaz...
http://www.mitac-mtc.com.tw/English/pro ... tv32a.aspx
Philips 65PUS6162 | Onkyo AVX-380 | Sencor SMP 5004 PRO
Lcd, Led, Oled TV-k
Az új Albacomp az adatlap szerint nem tudja a 720p-t, legalábbis a listában nincs benne:http://www.hazi-mozi.hu/hmoklist.php?zi ... d=0&oid=13
szerintem csak kihagyták. mármint a leírásban. De ha nem akkor az égés az Albacompnak:P de szerintem van benne.
TV: Sony Bravia KDL-32W4000 ELADÓ!!!! 250.000 FT. 3 év hivatalos Sony garanciával, csak ki lett próbálva
Avr: Sony STR-DG710
Hangfal: JBL-SCS178
DivX: Cyberhome 4620
Konzol+Blu-ray:Sony Playstation 3
Apple:Ipod Video 30GB + Klipsch iGroove, Macbook unde'way'[/b]
Lcd, Led, Oled TV-k
Az új Albacomp az adatlap szerint nem tudja a 720p-t, legalábbis a listában nincs benne:
http://www.hazi-mozi.hu/hmoklist.php?zi ... d=0&oid=13
Lcd, Led, Oled TV-k
Előbbi azért lenne fontos, mert nem szeretném, hogy beégjen a két szélén lévő fekete csík miatt az LCD
Az LCD nem fog beégni, ez miatt ne aggódj.
Lcd, Led, Oled TV-k
Valaki kérdezte, mikor jön a hdmi-s albacomp, hát íme:
http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?cid=707&aid=2
Az árára nagyon kíváncsi vagyok.
SzaboZE
Hmm, van ár is 249900... Namost akkor ismét elbizonytalanodtam
Meg kell nézni valahol.
SzaboZE
Lcd, Led, Oled TV-k
Valaki kérdezte, mikor jön a hdmi-s albacomp, hát íme:
http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?cid=707&aid=2
Az árára nagyon kíváncsi vagyok.
SzaboZE
Lcd, Led, Oled TV-k
Én is néztem az Albacompot, de a digitális bemenet hiánya tart vissza. Ez a Viewsonic is hasonló árban fut (!!), de rajta van a hdmi is. 170/170 fokos és 800:1 a kontrasztarány leírás szerint. Tehát elvileg ezek gyengébb paraméterek, viszont 8ms-ot mondanak greytogrey-re.
A Viewsonic hol mennyi?
Az Edigitálnál a legolcsóbb. 312 azt hiszem.
Most néztem,már csak 245e.A francba amikor vettem (4hónapja)306 volt.
De neked már 4 hónapja is volt
Lcd, Led, Oled TV-k
A Viewsonic hol mennyi?
Hát igen, Lufi is írta 200+áfa körül van, ami hajszálnyi az albacomphoz képest és 3 év gari van rá!
Lufi: visszaolvastam, de végülis nem írtad, sikerült-e a natív felbontást kirakni a képernyőre? Megnéztem élőben a TV-t, bazi nagy ez a 82 centi Viszont 27-esben hdmi-set értelmes áron nem nagyon találok. Ami még nem tetszett, hogy nem tud a Viewsonic semmilyen kiegyenlített módot (16:9-re a 4:3-at emberi torzítással) és hogy zoom módban nem tudom a képet tologatni (Tuner módban). Előbbi azért lenne fontos, mert nem szeretném, hogy beégjen a két szélén lévő fekete csík miatt az LCD és a 16:9 mód valamint a széthúzás nem éppen tökéletes megoldás. Valami hasonló már jó lenne, mint pl a philipsnél a széleken nagyobb nyújtás, középen kevésbé. Bár talán hozzá lehet szokni a máshoz is
SzaboZE
Lcd, Led, Oled TV-k
A Viewsonic hol mennyi?
Most néztem,már csak 245e.A francba amikor vettem (4hónapja)306 volt.
Lcd, Led, Oled TV-k
A Viewsonic hol mennyi?
Lcd, Led, Oled TV-k
rohadt bejelentkezes. en voltam...
Lcd, Led, Oled TV-k
A Viewsonic hol mennyi?
Lcd, Led, Oled TV-k
A viewsonic szerintem erőssen a Samsungra hajaz, ennek ellenére monitorok terén én viewsonic párti vagyok, épp most vettem egyet
Azt adja meg nekik az úristen hogy a Samsungra hajazzanak. Akkor lesz nemulass. Csalódnék Viewsonicban
Lehet hogy tényleg igazad van és nem lehet így általánosítani, de én két konkrét típust hasonlítottam össze: VX922 és 940BF. DVI bemeneten sRGB color adjust beállításnál, és képminőségben ordító különbséget nem láttam, sőt nagyon hasonszőrűnek tünt a két kép. Ami miatt a viewsonic mellett döntöttem, az igényesebb kivitel, jobb anyagok használata, jobb diájn, egyszóval tetszetősebb kinézet volt. Mind a kettő TN+film paneles.
CRTTV: Pana TX-32PD50; Erősítő: Yamaha RX-V2400; DVD lejátszó: Philips DVP720SA; DVD felvevő: Sony RDR-HX710; VHS magnó: Sony SLVE720; Aktív sub: Yamaha YST-SW800; Front: PolkAudio RTi6; Center: PolkAudio CSi5; Surround: PolkAudio M40; Surround Backx2: PolkAudio M40; Front Effect: PolkAudio M30; Hangfalkábel: Monitor Atmos Air 309 (bi-kábelezve); Camcorder: Sony DCR-PC5E
Lcd, Led, Oled TV-k
A viewsonic szerintem erőssen a Samsungra hajaz, ennek ellenére monitorok terén én viewsonic párti vagyok, épp most vettem egyet
Azt adja meg nekik az úristen hogy a Samsungra hajazzanak. Akkor lesz nemulass. Csalódnék Viewsonicban
Lcd, Led, Oled TV-k
A panel önmagában édeskevés. Nem egyszer volt már rá példa hogy két LCD TV-ben ugyanaz volt a panel, mégis jelentős minőségbeli különbség volt a kettő között. Amúgy meg hasonlíts össze monitoroknál egy Acer-t, Viewsonic-ot, vagy egy Syncmaster-t. Erősen le fog maradni az Acer...
Hasonlítottam már össze és a ViewSonic után az Acer jött.
CRTTV: Pana TX-32PD50; Erősítő: Yamaha RX-V2400; DVD lejátszó: Philips DVP720SA; DVD felvevő: Sony RDR-HX710; VHS magnó: Sony SLVE720; Aktív sub: Yamaha YST-SW800; Front: PolkAudio RTi6; Center: PolkAudio CSi5; Surround: PolkAudio M40; Surround Backx2: PolkAudio M40; Front Effect: PolkAudio M30; Hangfalkábel: Monitor Atmos Air 309 (bi-kábelezve); Camcorder: Sony DCR-PC5E
Lcd, Led, Oled TV-k
A panel önmagában édeskevés. Nem egyszer volt már rá példa hogy két LCD TV-ben ugyanaz volt a panel, mégis jelentős minőségbeli különbség volt a kettő között. Amúgy meg hasonlíts össze monitoroknál egy Acer-t, Viewsonic-ot, vagy egy Syncmaster-t. Erősen le fog maradni az Acer...
Hasonlítottam már össze és a ViewSonic után az Acer jött.
Lcd, Led, Oled TV-k
Én is megnéztem az új Samsung R71 et, és pont az R51 volt mellette. Hát sztem sokkal jobb képe van. Látszik a csökkent válaszidő, kevesebb a digitális zaj, jobbak a sötét részletek, és a színek sokkal élethűbbek.
Üdv.
Nekem is volt szerencsém látni az LE40R71B, LE40M61B és az LG új cuccosát a 37LB1R-t egymás mellett.
Természetesen először felhúztam mindegyiket egyforma szintre, már ami a képi megjelenítést illeti, aztán nem kis meglepetésemre láttam, hogy az új R71 (R72) -nél a kontrasztosság érzete egyértelműen erősebbnek hatott mint a régebbi M61 típusnál. Az R71 ezen a téren, közal azonos színten van az LB1R-el. Ez utolsó két típusnál maradva a fehér még most is fehérebb mint az R71-nél, viszont a fekete szín jobb az R71-nél (az LG feketéjén enyhén kékes lilás átütés tapasztalható)
Konklúzió:
Az M61 az új modellekkel szemben kicsit alul maradt a színek itt a legvisszafogottabbak. Az R71-nél az M61-hez képest is sokat javault a kontraszt (legalább is élőben), nagyon jó fekete szín, és ezek tükröződnek a legkevésbé. Az LB1R rengeteg szolgáltatás: 2 tuner PIP, DCDi...stb., szép új dizájn, nagyon jó kontraszt, talán a legjobb, a fehér szinte világít, kár a fekete színért...
Mind három cuccon 1080i video formátumú adás ment párhuzamosan HD generátorról, sajnos dvd-vel vagy tv adással nem tudtam kipróbálni.
Ja és a Samsung medelleknél az R71 és R72 között műszaki megoldásban nincs semmi különbség, csak dizájnban térnek el picit.
Lcd, Led, Oled TV-k
Azért ez nem egészen így van! Főleg azért nem, mivel elég jó panelgyártó is (AUO panel)!
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Viewsonic 32" LCD-vel? Elég jó az ára, csatlakozóarzenál van, elég vonzó ajánlat. Van valami ellenjavallat?
SzaboZE
Nekem is 32" Viewsonicom van. Olvass vissza!
Megvenném mégegyszer,ha valaki kérdezné.
Szerintem szupi.
Lcd, Led, Oled TV-k
Acer es BenQ 37" -es 1920x1080 -as paneles cuccokat lehet mar kapni 4-500k -ert, a problema csak az veluk (ha jol tudom), hogy PC -rol 1366x768 -ban lehet meghajtani oket...
Én ugyan nem láttam ezt a BenQ-t, de másik BenQ-s LCD-t igen. Nos elég gagyi képe volt. És ha megnézem hogy ekkora felbontású panelt 500k körül adnak, akkor el tudom képzelni ennek milyen lehet a képe.
Acer meg monitorokban sem nagyon van otthon (bár nekem az van), de TV-kben, hát nem tom.
Nem tudom en sem vizsgaltam meg meg ezeket, leven butitott PC -mode -val nem latom sok ertelmet, viszont alapvetoen nem rosszak az acer, benq termekek...
Nekem is acer moncsim van cirka 3 eve (al922, mva paneles, elotte meg egy retek samu t710), es most is csak a dragabb (150k+) modellek foghatok hozza kepminosegben, szoval ezek alapjan en erdemesnek talalnam megnezni az acer -t, az eddigi tapasztalaltom a termekeivel pozitiv... (anno ennek a modellnek volt egy neovo, naovo, neo@!#$$@! megfeleloje, ami PH -n tesztgyoztes is volt sok ismert marka kozott, es en is lattam azota, samu, vs, iiyama moncsikat is, es meg most is megallja a helyet, esetleg sebessgben gyengebb, 25ms)
Lcd, Led, Oled TV-k
Acer meg monitorokban sem nagyon van otthon (bár nekem az van), de TV-kben, hát nem tom.
Azért ez nem egészen így van! Főleg azért nem, mivel elég jó panelgyártó is (AUO panel)!