Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

Rospe
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: Rospe »

Hali
Itt egy rövid cikk a 2006-os Panasonic sorozatról a házi-mozi oldalán:
A cikk itt olvasható!

Illetve végre felkerültek a magyarországi hivatalos Panasonic oldalra az új plazma készülékek adatai is.

Üdv
Rospe
TV/1: Panasonic TH-50PV600 ; TV/2: Panasonic TX-23LX60 ; Receiver: Yamaha RX-V650 ; DVD Player: Yamaha DVD-S550 ; Speakers: Front: Yamaha NS-515 F ; Center: Yamaha NS-C515 ; Rear: Yamaha NS-M515 ; Subwoofer: Yamaha YST-SW515 ; Cable: QED Silver Anniversary

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

Ismeri valaki ezt a plazma TV-t: Philips 42PF5320?

Vélemény róla?

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hali! 
maradj a CRT-nél, ha élvezhető minőségben akarsz tévézni. a jelenlegi viszonyok közt a plazma erre alkalmatlan.

Az LG-nek van egy olyan PIP funkciója, amikor 4:3-ban kiteszi a képet balra, és mellette három kis ablakban egymás alatt kapcsolgatja a többi csatornát. Így a képernyő minden pixele mozog. Ez részben megoldja a torzításmentes 4:3-mas tévézés problémáját.

Már csak a korhatárkarikák és csatornalogók miatt kell egy kicsit jobban odafigyelni. A sárga 12-es és 16-ost feltétlenül ellensúlyozni kell piros 18-asokkal.

martona
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: martona »

Tegnap megvettem a Panához a falikonzolt, hogy a k*rva életbe tudnak azért a szar darab lemezért elkérni 25 rugót, ja és ez még nem is a gyári hanem valami karakószörcsögi utángyártott .Egyébként volt gyári is egy 10-essel többért de nem sok különbséget láttam a kettő között.Anno kicsit kiakadtam a talp árán is nade mindegy a "szükség" nagy úr

Én is hegesztettem magamnak falitartót salgó lábból!

James Bond 007
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: James Bond 007 »

Valaki ide tudna másolni egy PowerStrip configot LG 42PX4R WXGA módjához?

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Tegnap megvettem a Panához a falikonzolt, hogy a k*rva életbe tudnak azért a szar darab lemezért elkérni 25 rugót, ja és ez még nem is a gyári hanem valami karakószörcsögi utángyártott .Egyébként volt gyári is egy 10-essel többért de nem sok különbséget láttam a kettő között.Anno kicsit kiakadtam a talp árán is nade mindegy a "szükség" nagy úr

Kolléga a Pana TH 42PA50-öséhez ezért csináltatott falikonzolt 5000Ft-ért. Nonszensznek tartotta, hogy ennyit kérnek érte.

angyisz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: angyisz »

Tegnap megvettem a Panához a falikonzolt, hogy a k*rva életbe tudnak azért a szar darab lemezért elkérni 25 rugót, ja és ez még nem is a gyári hanem valami karakószörcsögi utángyártott .Egyébként volt gyári is egy 10-essel többért de nem sok különbséget láttam a kettő között.
Anno kicsit kiakadtam a talp árán is nade mindegy a "szükség" nagy úr

Vendég

Plazma

sziasztok! 
Már egyszer kérdeztem hogy mit ajánlatok vételre, de azóta kicsit elbizonytalanodtam. A nézési szokásaink az alábbiak
30% DVD
10% video
60% kábel TV

Két tipus néztem ki plazma Pana TH37PV60, LCD Pana TX32LX60P. A fentiek függvényében melyiket ajánlanátok, vagy esetleg még mindig vegyek egy CRT-t és várjak mert TV-hez nem érdemes a megvenni a plazmát.
Nálunk a TV kb 6 órát megy naponta, így mennyi ideig bírja a plazma ill. az LCD.
Az igaz, hogy a plazma nem javítható ha elromlik?
Előre is köszönöm.
petrus

Hali!

maradj a CRT-nél, ha élvezhető minőségben akarsz tévézni. a jelenlegi viszonyok közt a plazma erre alkalmatlan.

dékány
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: dékány »

amugy érdekes mert a decemberi dvdcenter magazinban a samsung plazmákat hozták ki a legjobbra a tesztben... 
Asszem ez az újság volt, aki a Samsung SlimFit-re azt írta hogy kitünő TV. Az sem tünt fel nekik, hogy olyan geometria torzítása van, mint még a 30 éves Videotonnak sem.
És akkor olyan apró hibákat sem írt, ami mindegyikre jellemző, hogy pl hallhatóan zúgnak a tekercsek. Szal ez az újság mehet a lecsóba.

OFF:úgy néz ki a samsung fizetett nekik a legtöbbet... 
azota nem is veszem! nem komoly tesztek

Sőt, ha lenne internetes fórumuk, arra sem írkálnátok be, mi?

(Bocs, de nem tudtam kihagyni! )

nemhát!
csak itt nem a szerkesztők meg ujságirok irogatnak csupa jodolgot a 15ezer forintos sony dvd lejátszóról ami szerintük csúcsszuper meg a samsung plazmárol ami (szerintük) a legjobb!
hanem olyan emberek akik lehet hogy jobban értenek hozzá és télleg megmondják hogy melyik a franko cucc és melyiket kell messzire elkerülni...
TV:Pioneer 4280XA; Erősítő:Marantz SR-5200; DVD-lejátszó: Denon DVD-1910; Front: TDL RTL 3; Center: Wharfedale Diamond 8 Center; Surround: Wharfedale Diamond 8.1 Surrond; Sub: Wharfedale Power Cube 12A Konzol: XBOX 360; HD lejátszó: Popcorn Hour NMT-100A

_Tamas
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: _Tamas »

amugy érdekes mert a decemberi dvdcenter magazinban a samsung plazmákat hozták ki a legjobbra a tesztben... 
Asszem ez az újság volt, aki a Samsung SlimFit-re azt írta hogy kitünő TV. Az sem tünt fel nekik, hogy olyan geometria torzítása van, mint még a 30 éves Videotonnak sem.
És akkor olyan apró hibákat sem írt, ami mindegyikre jellemző, hogy pl hallhatóan zúgnak a tekercsek. Szal ez az újság mehet a lecsóba.

OFF:úgy néz ki a samsung fizetett nekik a legtöbbet... 

Sőt, ha lenne internetes fórumuk, arra sem írkálnátok be, mi?

(Bocs, de nem tudtam kihagyni! )

petrus13
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Plazma

Hozzászólás Szerző: petrus13 »

sziasztok!

Már egyszer kérdeztem hogy mit ajánlatok vételre, de azóta kicsit elbizonytalanodtam. A nézési szokásaink az alábbiak
30% DVD
10% video
60% kábel TV

Két tipus néztem ki plazma Pana TH37PV60, LCD Pana TX32LX60P. A fentiek függvényében melyiket ajánlanátok, vagy esetleg még mindig vegyek egy CRT-t és várjak mert TV-hez nem érdemes a megvenni a plazmát.
Nálunk a TV kb 6 órát megy naponta, így mennyi ideig bírja a plazma ill. az LCD.
Az igaz, hogy a plazma nem javítható ha elromlik?
Előre is köszönöm.
petrus

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

- csak a kepet viszik at. - amugy te odahaza hangatvitelre HDMI-t hasznalsz hogy ez fontos?

Nem nem. Egyszerűen van egy aprróbb "vita", hogy a DVI átviszi-e a digitális hangot is vagy nem. Én úgy emlékeztem, hogy nem, de nem voltam benne biztos, ezért tettem itt fel a kérdést (tudtam hogy egyszer már itt elhangzott a válasz).

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Plazma

Hozzászólás Szerző: Tami »

Az igaz, hogy a DVI csatin keresztül csak képet lehet átvinni hangot nem (nem úgy mint a HDMI-nél)?Ha igaz, akkor hogy oldják meg a DVI-HDMI átalakítót?

- csak a kepet viszik at.
- amugy te odahaza hangatvitelre HDMI-t hasznalsz hogy ez fontos?
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

>k<
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: >k< »

Az igaz, hogy a DVI csatin keresztül csak képet lehet átvinni hangot nem (nem úgy mint a HDMI-nél)?Ha igaz, akkor hogy oldják meg a DVI-HDMI átalakítót?

Egyszerűen, csak kép megy át rajta, úgyis az a lényeg.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Az igaz, hogy a DVI csatin keresztül csak képet lehet átvinni hangot nem (nem úgy mint a HDMI-nél)?
Ha igaz, akkor hogy oldják meg a DVI-HDMI átalakítót?

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Balha »

tegnap végig nézegettem a palzmákat a mm-banem tudom hogy más észrevette-e (vagy azis lehet hogy csak én láttam ugy) hogy a samsung plazmáknál közelebbről megnézve a képet a világos részeknél apro picike fekete lyukacskák vannak... ezt csak a samsung plazmánál fedeztem fel...
ez a samsung plazma sajátossága? vagy lehet hogy szar forrásból jött a kép? mert ezek a marhák még a 4 milkos plazmát is egy 40ezer forintos thomson dvd lejátszóról hajtják... 

Hello, korábban én is hasonlót kérdeztem Panasonic plazma kapcsán:

"Lenne egy érdekes kérdésem, / de lehet, hogy csak számomra az/ tegnap volt szerencsém megnézni két Panasonic plazma testvért egymás mellett.
A 37PA50-est és a 42PA50-est mindkettőn ugyanaz ment az Eurosport focimeccs.
Többszörösen szétosztott antenna jelet kaptak a tv-k / 4db tv-re volt szétosztva a jel / ; de hát mindegyikre elvileg egyforma db érték kelett, hogy adódjon.
Namost a kisebbik tv képe aránylag rendben volt,de a 106 centisen úgy nézet ki a kép mintha minden pixel mellett lett volna egy -egy " fekete kocka" pixel is. -rácsosnak tünt a kép!
Iszonyatosan szemcsés élvezhetetlen volt.
Miből adódik ez? , miért lehetet így?

Ez azért lehet így mert a felbontás mindkét készüléken 860x480, csak a nagyobb méretű kijelzőn ez már így jelenik meg? - az adott felbontás a 106 centire "széthúzva" így jelenik meg Tv-adásnál? -dvd esetén nem látam ilyet.

Ezt a jelenséget hívjuk screendoor-nak?"

de választ nem nagyon kaptam rá- így ez ügyben nem is lettem okosabb.

Csáo
Ropse

a kisebb plazmának kisebbek a pixelei(kockái/téglalapjai) is....

korábban volt itt erről szó, ahol is megbeszéltük a pixelek méreteit is (37 vs 42 col sd viszonylatban)

ergo a nagyobb pixel közelebbről jobban látszik
...

angyisz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: angyisz »

Sziasztok - megfigyeltem azt, hogyha én hozzászolók, beirok a topicba akkor az 1-2 napra lelassul "leáll" -nincsennek hozzászolások - írásaimmal van valami gond, vagy 1 sorral lentebb nagy "hülyeséget" kérdeztem és inkább senkinek nincs hozzáfüzni valója???

Rospe

Ki akarunk közösíteni, nem vetted még észre ?

Na amióta írtad azt a "fekete kocka" hozzászólást, na kb. azóta nézegetem otthon a plazmát úgy 10 cm-ről már néha az asszony hülyének néz, de nem igazán látok ilyen "fekete kockákat". Oké amikor valamiféle kuka adás jön akkor tényleg nem tiszta a kép, de ott inkább a fekete mezőkben jelentkezik mindenféle színes felvillanás, de igazából a nézési távolságból kb. 4.5m nem látszik az ég világon semmi. vagy Én vagyok vakegér

Összeségében nem akarok hazabeszélni, de az eddigiek fényében a következő plazmám is Panasonic lesz, még akkor is ha le kell mondanom 1-2 plusz szolgáltatásrol is melyeket más gyártók ugyanazért az árért beletesznek. Mondjuk a PV sorozat már egész elfogadható extrák tekintetében.

Vendég

Plazma

Sziasztok - megfigyeltem azt, hogyha én hozzászolók, beirok a topicba akkor az 1-2 napra lelassul "leáll" -nincsennek hozzászolások - írásaimmal van valami gond, vagy 1 sorral lentebb nagy "hülyeséget" kérdeztem és inkább senkinek nincs hozzáfüzni valója???

Rospe

Inkább kérdezd azt,hogy a plazma tényleg beég-e? Arra sokan fognak válaszolni
tudom ettől nem lettél okosabb
bocs az Off-ér

Rospe
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Sziasztok
- megfigyeltem azt, hogyha én hozzászolók, beirok a topicba akkor az 1-2 napra lelassul "leáll" -nincsennek hozzászolások - írásaimmal van valami gond, vagy 1 sorral lentebb nagy "hülyeséget" kérdeztem és inkább senkinek nincs hozzáfüzni valója???

Rospe
TV/1: Panasonic TH-50PV600 ; TV/2: Panasonic TX-23LX60 ; Receiver: Yamaha RX-V650 ; DVD Player: Yamaha DVD-S550 ; Speakers: Front: Yamaha NS-515 F ; Center: Yamaha NS-C515 ; Rear: Yamaha NS-M515 ; Subwoofer: Yamaha YST-SW515 ; Cable: QED Silver Anniversary

Rospe
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

tegnap végig nézegettem a palzmákat a mm-banem tudom hogy más észrevette-e (vagy azis lehet hogy csak én láttam ugy) hogy a samsung plazmáknál közelebbről megnézve a képet a világos részeknél apro picike fekete lyukacskák vannak... ezt csak a samsung plazmánál fedeztem fel...
ez a samsung plazma sajátossága? vagy lehet hogy szar forrásból jött a kép? mert ezek a marhák még a 4 milkos plazmát is egy 40ezer forintos thomson dvd lejátszóról hajtják... 

Hello, korábban én is hasonlót kérdeztem Panasonic plazma kapcsán:

"Lenne egy érdekes kérdésem, / de lehet, hogy csak számomra az/ tegnap volt szerencsém megnézni két Panasonic plazma testvért egymás mellett.
A 37PA50-est és a 42PA50-est mindkettőn ugyanaz ment az Eurosport focimeccs.
Többszörösen szétosztott antenna jelet kaptak a tv-k / 4db tv-re volt szétosztva a jel / ; de hát mindegyikre elvileg egyforma db érték kelett, hogy adódjon.
Namost a kisebbik tv képe aránylag rendben volt,de a 106 centisen úgy nézet ki a kép mintha minden pixel mellett lett volna egy -egy " fekete kocka" pixel is. -rácsosnak tünt a kép!
Iszonyatosan szemcsés élvezhetetlen volt.
Miből adódik ez? , miért lehetet így?

Ez azért lehet így mert a felbontás mindkét készüléken 860x480, csak a nagyobb méretű kijelzőn ez már így jelenik meg? - az adott felbontás a 106 centire "széthúzva" így jelenik meg Tv-adásnál? -dvd esetén nem látam ilyet.

Ezt a jelenséget hívjuk screendoor-nak?"

de választ nem nagyon kaptam rá- így ez ügyben nem is lettem okosabb.

Csáo
Ropse

martona
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: martona »

Tavaly tavasszal vettem egy Gericom-ot a kinti metroban 1149euróért.(Centire,mert ez fér el a hálóban,meg mer ez volt a legolcsóbb.)Az elvárásom a minőség irányába 0 volt,mert csak időjárásjelentést nézek rajt.Az asszony meg reggel bekapcsolja és addig megy amíg le nem lövöm.Azt azért megállapítottam,hogy UPC-ről,DVD-ről elég jó képe van.Már amennyire össze tudom hasonlítani másik gépekkel.Több ismerősöm is felbuzdult az olcsó plazmára.Még egyikünknek sem volt semmi baja vele.Úgyhogy a kétszer-háromszor annyiba kerülő gépeknek nem illene bedögleni.

dékány
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

tegnap végig nézegettem a palzmákat a mm-ba
nem tudom hogy más észrevette-e (vagy azis lehet hogy csak én láttam ugy) hogy a samsung plazmáknál közelebbről megnézve a képet a világos részeknél apro picike fekete lyukacskák vannak... ezt csak a samsung plazmánál fedeztem fel...
TV:Pioneer 4280XA; Erősítő:Marantz SR-5200; DVD-lejátszó: Denon DVD-1910; Front: TDL RTL 3; Center: Wharfedale Diamond 8 Center; Surround: Wharfedale Diamond 8.1 Surrond; Sub: Wharfedale Power Cube 12A Konzol: XBOX 360; HD lejátszó: Popcorn Hour NMT-100A

dékány
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

OFF:
úgy néz ki a samsung fizetett nekik a legtöbbet...

Vendég

Plazma

A 2. cserélt PS42D5S samsungomnak a plazmakijelzőjét sikerült nem középre illeszteniük.A keret bal oldalához képest kb.1,5 a jobb oldalához képest pedig csak 0,5 cm volt a különbség.
Persze ez csupán esztétikai kifogás, de közel félmillióért elvárhatja (-ná) az ember,hogy azt az átkozott panelt sikerüljön középre applikálniuk...

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”