Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Tudnátok segíteni abban, hogy lehetséges-e valahogy standard VGA kimenetet rágyógyítani egy HDMI bemenetre? bármilyen kábel, adapter, bármi...létezik?
A tv egyébként 26"-os Philips PF5521.
köszi.
cdn
Lcd, Led, Oled TV-k
A történet nem a márkákról szól, sokkal inkább arról amit tsc mondott. Ezért tettem fel.
Persze értem én és bocsi, igazából csak pont a te írásodra replyztem.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim
Lcd, Led, Oled TV-k
Egy érdekes történet:
Épp egy hete voltam a MM-ban, ahol egymás mellett sorakoztak az LCD tv-k. Ott volt az R-es Samsung is ami nekem van, mellette közvetlenül az M-es, és a többiek, sony, Lg stb.
Na mondom játszadozzunk egy kicsit, és elkezdtem állítgatni az R-est kb úgy ahogy nálam otthon van beállítva, a többi általában kiemelt gyári beállításokkal ment. Addig állítgattam, míg jobb lett a képe mindegyiknél. Aztán úgy hagytam.
Ma szintén arra vetődtem, és már csak poénból is elnéztem arra, abszurd gondolatként az is felmerült bennem, hogy lehet hogy nem is lesz már ott. És tényleg!! Odaérve meglepetten vettem tudomásul, hogy a sorból az az egy tv hiányzik.
Mai nap alkalmam volt megtekinteni egymás mellett a sony KLV-S26A10E és a samsung LE26M51B tévéket az MM-ben. Össze is hasonlítottam a két tévét és nálam eléggé a sony felé billent a mérleg. A legdurvább dolog, amit tapasztaltam, hogy a samunak sárgás a képe a sony-hoz képest. A samun a fehér nem teljesen fehér, egy picit mindig sárgásabb a sony patyolat fehérjéhez képest. Amúgy a sony-n a többi szín is hihetőbbnek látszott.
Anno ezért is adtam el az LE26M51B samumat, mert nem tudtam megbarátkozni a színvilágával.
A design, távirányító, menü kivitelezésében is a sony győzött nálam, bár ez mindenkinél változó lehet, ízlés kérdése. A sony még azért is kapott plusz pontot nálam, mert a panel háttérvilágítását is lehet állítani és 14/9-es megjelenítésre is képes.
A másik dolog, amire rájöttem, hogy a javító áramkörök bekapcsolása után egészen durva szellemkép (utánhúzás) figyelhető meg a tévék képernyőjén. Jó műsorforrásnál érdemesebb a képjavító áramköröket kikapcsolva tartani.
A történet nem a márkákról szól, sokkal inkább arról amit tsc mondott. Ezért tettem fel.
no hifi, no cry...
Lcd, Led, Oled TV-k
Egy érdekes történet:
Épp egy hete voltam a MM-ban, ahol egymás mellett sorakoztak az LCD tv-k. Ott volt az R-es Samsung is ami nekem van, mellette közvetlenül az M-es, és a többiek, sony, Lg stb.
Na mondom játszadozzunk egy kicsit, és elkezdtem állítgatni az R-est kb úgy ahogy nálam otthon van beállítva, a többi általában kiemelt gyári beállításokkal ment. Addig állítgattam, míg jobb lett a képe mindegyiknél. Aztán úgy hagytam.
Ma szintén arra vetődtem, és már csak poénból is elnéztem arra, abszurd gondolatként az is felmerült bennem, hogy lehet hogy nem is lesz már ott. És tényleg!! Odaérve meglepetten vettem tudomásul, hogy a sorból az az egy tv hiányzik.
Mai nap alkalmam volt megtekinteni egymás mellett a sony KLV-S26A10E és a samsung LE26M51B tévéket az MM-ben. Össze is hasonlítottam a két tévét és nálam eléggé a sony felé billent a mérleg. A legdurvább dolog, amit tapasztaltam, hogy a samunak sárgás a képe a sony-hoz képest. A samun a fehér nem teljesen fehér, egy picit mindig sárgásabb a sony patyolat fehérjéhez képest. Amúgy a sony-n a többi szín is hihetőbbnek látszott.
Anno ezért is adtam el az LE26M51B samumat, mert nem tudtam megbarátkozni a színvilágával.
A design, távirányító, menü kivitelezésében is a sony győzött nálam, bár ez mindenkinél változó lehet, ízlés kérdése. A sony még azért is kapott plusz pontot nálam, mert a panel háttérvilágítását is lehet állítani és 14/9-es megjelenítésre is képes.
A másik dolog, amire rájöttem, hogy a javító áramkörök bekapcsolása után egészen durva szellemkép (utánhúzás) figyelhető meg a tévék képernyőjén. Jó műsorforrásnál érdemesebb a képjavító áramköröket kikapcsolva tartani.
Lcd, Led, Oled TV-k
Nekem ebből az a tanulság, hogy már megint akadt egy hülye, aki megvette a Média Marktban a bemutató darabot.
Én már nem egyszer fogadtam meg, hogy ilyet NEM teszek, mindig szívás volt a vége.
Lcd, Led, Oled TV-k
Egy érdekes történet:
no hifi, no cry...
Lcd, Led, Oled TV-k
Árulja már el vki miért szidják mindenhol a az Acer LCD Tv-ket? Vagyis nem szidják, csak azt mondják szarok. De miért? Mit toltak el benne ennyire? Pedig elég szimpatikus lenne az áruk...
Philips 65PUS6162 | Onkyo AVX-380 | Sencor SMP 5004 PRO
Lcd, Led, Oled TV-k
Asszem számítógépet csak az "S"-es szériákra lehet kötni ugye? Úgy tudom, hogy a V és W szériákon nincsen VGA csatlakozó, PC-ről HDMI-n keresztül meg még senkinek sem sikerült normálisan meghajtani a Sony Bravia készülékeit.
Ezek miatt nálam egyelőre csak az S jöhet szóba.
Normálisan VGA csatiról sem. A DVI-HDMI csatlakozás még mindig jobb PC-ről.
ezért nem vettem meg, pedig különben nagyon tetszett és jó ára van
kénytelen voltam többet költeni a korrekt PC megjelenítés miatt (HD video csak HTPC-n, meg különben is sokszor jó a HTPC, ahhoz meg jó PC bemenetes megjelenítő szükséges)
tv: Pana TX-36PL35P (volt és nemtom mit vegyek)meg van: LG 50PX4R dvd: Pio DVR530H video: Pana NV-SV120 S-VHS compact DVD lejátszó/rádiós erőlködő: LG LH-D6430 TV2/PC monitor: Samsung L26R51B
Lcd, Led, Oled TV-k
Asszem számítógépet csak az "S"-es szériákra lehet kötni ugye? Úgy tudom, hogy a V és W szériákon nincsen VGA csatlakozó, PC-ről HDMI-n keresztül meg még senkinek sem sikerült normálisan meghajtani a Sony Bravia készülékeit.
Normálisan VGA csatiról sem. A DVI-HDMI csatlakozás még mindig jobb PC-ről.
Lcd, Led, Oled TV-k
S-es Braviat vehetsz, de ha netán V-ben is gondolkodsz akkor várd meg a következő szériát. Én azt teszem. a V2000-es Braviaban már nem WEGA engine hanem Bravia Engine lesz. elvileg....
Asszem számítógépet csak az "S"-es szériákra lehet kötni ugye?
Úgy tudom, hogy a V és W szériákon nincsen VGA csatlakozó, PC-ről HDMI-n keresztül meg még senkinek sem sikerült normálisan meghajtani a Sony Bravia készülékeit.
Lcd, Led, Oled TV-k
S-es Braviat vehetsz, de ha netán V-ben is gondolkodsz akkor várd meg a következő szériát. Én azt teszem. a V2000-es Braviaban már nem WEGA engine hanem Bravia Engine lesz. elvileg....
TV: Sony Bravia KDL-32W4000 ELADÓ!!!! 250.000 FT. 3 év hivatalos Sony garanciával, csak ki lett próbálva
Avr: Sony STR-DG710
Hangfal: JBL-SCS178
DivX: Cyberhome 4620
Konzol+Blu-ray:Sony Playstation 3
Apple:Ipod Video 30GB + Klipsch iGroove, Macbook unde'way'[/b]
Lcd, Led, Oled TV-k
Muszakiudvar
TV: Sony Bravia KDL-32W4000 ELADÓ!!!! 250.000 FT. 3 év hivatalos Sony garanciával, csak ki lett próbálva
Avr: Sony STR-DG710
Hangfal: JBL-SCS178
DivX: Cyberhome 4620
Konzol+Blu-ray:Sony Playstation 3
Apple:Ipod Video 30GB + Klipsch iGroove, Macbook unde'way'[/b]
Lcd, Led, Oled TV-k
Sony KLV-S32A10E tévét hol lehet most a legolcsóbban kapni? Pár helyen már én is néztem és azt tapasztaltam, hogy több tízezres nagyságrendű árkülönbség is van a kiskereskedők között.
próbáld meg az árukereso.hu -t
(netdepo, ittveddmeg stb esetleg)
jók a tapasztalataim: http://www.digitalszalon.hu/
tv: Pana TX-36PL35P (volt és nemtom mit vegyek)meg van: LG 50PX4R dvd: Pio DVR530H video: Pana NV-SV120 S-VHS compact DVD lejátszó/rádiós erőlködő: LG LH-D6430 TV2/PC monitor: Samsung L26R51B
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 680
Lcd, Led, Oled TV-k
Sony KLV-S32A10E tévét hol lehet most a legolcsóbban kapni? Pár helyen már én is néztem és azt tapasztaltam, hogy több tízezres nagyságrendű árkülönbség is van a kiskereskedők között.
próbáld meg az árukereso.hu -t
(netdepo, ittveddmeg stb esetleg)
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Lcd, Led, Oled TV-k
Sony KLV-S32A10E tévét hol lehet most a legolcsóbban kapni?
Pár helyen már én is néztem és azt tapasztaltam, hogy több tízezres nagyságrendű árkülönbség is van a kiskereskedők között.
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Ismeri valaki a SAMSUNG LE40R72B típusú tv-t?
Tudtok valamit mondani róla?
Állítólag az m61b utódja, csak olcsóbb.
Előre is köszi a segítséget.
Tudtommal az m-mes panel az újabb.
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Ismeri valaki a SAMSUNG LE40R72B típusú tv-t?
Tudtok valamit mondani róla?
Állítólag az m61b utódja, csak olcsóbb.
Előre is köszi a segítséget.
Van valakinek infoja a NEC-Mitsubishi lézeres háttérvilágítású LCD TV-jéről?Én csak a hírt láttam.
Csak annyi, amennyit olvastál róla.
Lcd, Led, Oled TV-k
Van valakinek infoja a NEC-Mitsubishi lézeres háttérvilágítású LCD TV-jéről?Én csak a hírt láttam.
Csak annyi, amennyit olvastál róla.
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
Lcd, Led, Oled TV-k
Van valakinek infoja a NEC-Mitsubishi lézeres háttérvilágítású LCD TV-jéről?
Én csak a hírt láttam.
TV: LG 50PC55 Erősítő: Panasonic SA-HE70 DVD: Egreat M34A NMT Front/Rear: Orion HS-280 Rumba NAS: Acer EasyStore 4x2TB
Lcd, Led, Oled TV-k
Ne a gyártót véleményezd elsősorban, hanem a felhasználót
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
Lcd, Led, Oled TV-k
Jó procid van! Nekem az 1.8 GHz A64 eddig tökéletesen játszotta a filmeket, mióta nForce3 helyett nForce4 van, azóta minden szaggat, még az mp3 és a CD is.
Ja igen, jó. Pedig nem Athlon, "csak" Sempron, de A64-es.
Ellenben nem akarom bántani az nvidiát, de sokan panaszkodnak az nforce4-es alaplapokra. Javaslom a gyártó weboldalára látogass el, és az újabb chipsset driverét pakold fel. Folyamatosan javítgatják a hibákat (kellene).
Mondjuk a CD szaggatása eléggé meglepő, hisz magát a CD-t 1x-es sebességgel olvassa ilyenkor...Nah mindegy, inkább nem véleményezem a gyártót
Lcd, Led, Oled TV-k
Sony LCD tulajoknak! (KLV-S32A10E de a többire is szerintem érvényes)
Ma meghajtottam a gépet HDMI-n keresztül a PC-ről, egy DVI-D - HDMI kábel segítségével, egy nVidia GeForce FX5500-asról.
Tapasztalat:
Alapból 1280x720-ba raktam, a TV 720P-nek érzékelte. Ekkor a desktop mindenfele lelógott a képernyőről (= overscan). Az NVIDIA control panel beállításaival viszont szépen meg lehet oldani, hogy pont a képernyő mérete legyen a desktop, ekkor nekem vmi 1200x692-es felbontást írt ki már a windows (a TV továbbra is 720P, 60Hz).
Ami tetszett: szebb színek, zajmentesség
Ami nem tetszett: a kép mindkét irányba scale-ezett, tehát nem 100%-ig éles, mint amikor VGA bemenetről hajtod, de ez csak a desktopnál zavaró, filmeknél szinte előny. Van benne valami kontúrvolnal is a világos-sötét felületek találkozásánál. (a tv scalere ilyen hülye? ezzel még próbálkozom)
A kép viszont alapból sötét volt, de korrigálható szoftveresen.
Gyakorlatilag nem tudom, melyiket használjam most, VGA vagy HDMI, mindkettőnek vannak előnyei. Még hasonlítgatom egy kicsit.
Próbáltam az 1920x1080i-t is, de egyértelműen nem tetszett.
Lcd, Led, Oled TV-k
2.8GHz-es AMD-n már nincs ilyen gond.
Jó procid van!
Nekem az 1.8 GHz A64 eddig tökéletesen játszotta a filmeket, mióta nForce3 helyett nForce4 van, azóta minden szaggat, még az mp3 és a CD is.
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
Lcd, Led, Oled TV-k
Még egy kérdés.A HD demokat szaggatva játsza le a gép. Vaj mi lehet az oka?
Vagy a procid, vagy a videókártyád kevés hozzá. Egy 2GHz-es P4-esen szintén szaggatott integrál videókártyával (nekem). 2.8GHz-es AMD-n már nincs ilyen gond.
Lcd, Led, Oled TV-k
KÖSZI!
És sikerült.
Szaggatáshoz esetleg valami észrevétel?