Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Projektoros TV - LCD, DLP, CRT
Elhiszem, hogy beég, de ez hogyan lehetséges? Úgy értem, hogy a CRT technológiájú régi hagyományos tévéket iszonyú sokat kellet gyilkolni pl. C64 vagy konzol játékokkal, hogy beégjenek. A fórumon olvasott infok után olyan érzésem van, mintha egy CRT projektoros tévé előbb beégne, mint egy plazma.
Azért ég be, mert a projis CRT-nek csak a képmegjelenítési elve olyan mint a hagyományos CRT-é. A gyakorlati megvalósítás úgy néz ki, hogy három (RGB) vetítő egység van beépítve külön-külön zárt megoldással, optikával, speciális hűtőfolyadékkal, stb, és a beégési hajlam emiatt az eltérő kialakítás miatt van.
Nem ég be hamarabb mint a plazma, csak a plazmánál a beégés nyoma egy ideig regenerálható a CRT-s projinál nem.
Köszi az infokat.
Viszont most már végképp nem tudom, hogy mit vegyek ebben az árkategóriában (max. 300'000 HUF).
Nézegettem még a Panasonic TH-37PA50 plazma készülékét, de ennél is félő, hogy beég, meg tuti, hogy drágább, mint 300'000 Ft.
Bocs az offért.
Nekem az 1 éves Lg crt projisom, nem égett be pl, pedig elég sokat ment, full kontraszton, magas fényerőn is.. nem törvényszerü ez egyáltalán.
Elhiszem, hogy beég, de ez hogyan lehetséges? Úgy értem, hogy a CRT technológiájú régi hagyományos tévéket iszonyú sokat kellet gyilkolni pl. C64 vagy konzol játékokkal, hogy beégjenek. A fórumon olvasott infok után olyan érzésem van, mintha egy CRT projektoros tévé előbb beégne, mint egy plazma.
Azért ég be, mert a projis CRT-nek csak a képmegjelenítési elve olyan mint a hagyományos CRT-é. A gyakorlati megvalósítás úgy néz ki, hogy három (RGB) vetítő egység van beépítve külön-külön zárt megoldással, optikával, speciális hűtőfolyadékkal, stb, és a beégési hajlam emiatt az eltérő kialakítás miatt van.
Nem ég be hamarabb mint a plazma, csak a plazmánál a beégés nyoma egy ideig regenerálható a CRT-s projinál nem.
Köszi az infokat.
Viszont most már végképp nem tudom, hogy mit vegyek ebben az árkategóriában (max. 300'000 HUF).
Nézegettem még a Panasonic TH-37PA50 plazma készülékét, de ennél is félő, hogy beég, meg tuti, hogy drágább, mint 300'000 Ft.
Bocs az offért.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim
Tudtok olyan helyet, ahol még kapható sony vagy panasonic CRT projektoros TV (42"-43"-os)?Esetleg a fentebbi márkákon kívül mit ajánlanátok?
Tudom, hogy ez nem a legjobb választás, de kb 200'000-240'000 HUF-ért nem nagyon látok más alternatívát. Nos úgy gondoltam, hogy veszek egy 42"-43"-os CRT projektoros tévét, aztán majd 5 év múlva meglátom hogyan tovább, amikor már lehet látni, hogy merre halad a HD, Blu-Ray, HD-DVD, HDTV, de addig is szeretnék valamit nézni, ami relatív nem túl drága.
Saját tapasztalat:
Nekem eddig két CRT projektoros TV-m volt, és egy év után mindkettő "beégett".
Soha többé nem vennék ilyet.
Tudtok olyan helyet, ahol még kapható sony vagy panasonic CRT projektoros TV (42"-43"-os)?
Esetleg a fentebbi márkákon kívül mit ajánlanátok?
Tudom, hogy ez nem a legjobb választás, de kb 200'000-240'000 HUF-ért nem nagyon látok más alternatívát. Nos úgy gondoltam, hogy veszek egy 42"-43"-os CRT projektoros tévét, aztán majd 5 év múlva meglátom hogyan tovább, amikor már lehet látni, hogy merre halad a HD, Blu-Ray, HD-DVD, HDTV, de addig is szeretnék valamit nézni, ami relatív nem túl drága.
A TV rendelkezik PIP, PAT vagy POP szolgáltatással?
Nem.
sziasztok!
az lenne a kérdésem/kérésem,hogy akinek van bármilyen tapasztalata samsung sp-43R1HL készülékkel,legyenszives ossza meg velem!vagy esetleg javaslatot is szivesen fogadok,hogy max 250ezerig milyen tv válasszak??70%tvzés 20%dvd 10%playstation felhasználásra.mert minél többet foglalkozom a témával annál nagyobb káosz van bennem,samsung slim fit-et terveztem aztán lebeszéltek rola,most már 16:9röl is mert ugyebár tv-zéshez gáz.. lassan ott tartok,h veszek 1sima 70-80cm crt-t 100ezerért:)
előre is köszönöm!
üdv mindenkinek!
palace
A héten ilyen lesz nekem, akkor majd beszámolok róla.Ha ennyi pézért projist veszel, sokan fikázni fogják " hogy olcsó, xar, crt projis", ne hallgass rájuk, többsége még nem is látott ilyet. Nekem volt crt projis Lg m super képe volt. Ugyhogy majd beszámolok.
sziasztok!
az lenne a kérdésem/kérésem,hogy akinek van bármilyen tapasztalata samsung sp-43R1HL készülékkel,legyenszives ossza meg velem!vagy esetleg javaslatot is szivesen fogadok,hogy max 250ezerig milyen tv válasszak??70%tvzés 20%dvd 10%playstation felhasználásra.mert minél többet foglalkozom a témával annál nagyobb káosz van bennem,samsung slim fit-et terveztem aztán lebeszéltek rola,most már 16:9röl is mert ugyebár tv-zéshez gáz.. lassan ott tartok,h veszek 1sima 70-80cm crt-t 100ezerért:)
előre is köszönöm!
üdv mindenkinek!
palace
SziasztokMegtudnátok mondani, hogy a KDF-E50-nek hány órára korlátozzák az izzó élettartalmát, és mennyibe kerűl?
Elvileg 10 000 órát bír az izzója.
Ez egy kicsit soknak tűnik…
Nekem is 10.000 órát mondtak az izzó élettartamára a Sonynál.
Az izzó ára ami jelenleg megrendelhető a
http://cgi.ebay.at/Sony-XL-2400-Lamp-fo ... dZViewItem
linkről, Magyarországi kiszállítással (€154 + US$18) átszámolva 44-45.000 forint. Ami 3 év múlva SZVSZ fele sem lesz!
Akkor gyorsan vedd meg ezt az 1 db-ot,ami van a tagnak,mert ez normál áron minimum a duplája.
US-ban 149 USD-ért árulják az Interneten!
Tehát reális az európai ár!
Az japán ár,ha megnézed...
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Hibái ellenére nekem tetszik ez a KDF-E50, és ahogy látom a lámpája is megfizethető. Csak az ára nekem még egy picit sok.
SziasztokMegtudnátok mondani, hogy a KDF-E50-nek hány órára korlátozzák az izzó élettartalmát, és mennyibe kerűl?
linkről, Magyarországi kiszállítással (€154 + US$18) átszámolva 44-45.000 forint. Ami 3 év múlva SZVSZ fele sem lesz!
Akkor gyorsan vedd meg ezt az 1 db-ot,ami van a tagnak,mert ez normál áron minimum a duplája.
US-ban 149 USD-ért árulják az Interneten!
Tehát reális az európai ár!
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Mióta használod? Milyen hibáit tapaszataltad? (legalább 90% eséllyel ilyet szeretnék venni, nagyon tetszik a design és nagyságrendileg fele annyiba kerül mint egy 50"-os plazma, ami azért nem mindegy)
Köszi , de még nem vagyok képben, mert a PC videokártyája rendelkezik DVI kimenettel és gondolom a DVI/HDMI - ami nem tartalmaz DA-AD konverziót - jobb lehet mint a VGA, de videokártya nem ad 1080i jelet csak progresszívet.
A PC-n lévő HD videoanyag 1440x1080i mpeg, akkor a videokártyán 1280x768-at kell állítani és a Sony majd széthúzza 16:9-re ? (ami 1365x768 pixelt igényelne)
lehet h nagyon bután kérdeztem de talán érthető.
1.
Közel három hónapos a készülék.
Hibák:
- inhomogén kép
- alacsony kontraszt
- a háttérvilágítás sötétben átüt
- nem teljesen természetes színek
- korlátozott izzó élettartam, magas pótlási költség
- hangos ventillátor
- VGA natív felbontású megjelenítése le van tiltva
- szerintem igen gyenge a hangja
- az egyes tv csatornákhoz, ill. bemenetekhez nem lehet külön memorizálni a képi beállításokat
Röviden ennyi.
2.
A videokártya ad ki interlace-s jelet ( legalábbis az enyém igen: 1080*1920 30 Hz interlaced )
Az 1280*768-as képet nem húzza szét 16/9 képarányra, hanem marad a két szélén egy-egy függőleges csík. Nem is használom VGA bemenettel csak kísérletezgettem. A fenti felbontás is csak Powerstrip-el érhető el.
Számomra az egyik legnagyobb probléma a pixelpontos képmegjelenítés hiánya, ami igaz a VGA bemenetre és a HDMI bemenetre is.
A videó PC-ről történő nézéséhez a TV-t másodlagos megjelenítőként kell beállítani és itt a teljes képernyős módot alkalmazni.
A TV rendelkezik PIP, PAT vagy POP szolgáltatással?
Ja sorry, a 43R1HL lel kevertem össze, az a crt s....
Van nekem egy Sansung SP43T8HL tv-m. A service menübe be tudok már lépni, de nem találom benne azt, hogy mennyit ment már. Hol tudom ezt megnézni? Milyen menüpont alatt keressem?
Ez crt projis nem? Én is ilyet tervezek...jó amugy ? / már a crt projis xar, meg egyéb vájtszemüek nyilván nevetnek ezen, de mondjuk egy átlagos igénynél, és föleg pénztárcánál/
Megtudja valaki nekem mondani hogy a Samsung projektoros tv-knél az Auto Fókusz végül is mire való?
Automatikus konvergencia bellítás. Vagyis a három alapszínt(RGB) a képernyő sarkaiban is megpróbálja "fedésbe hozni", ami a CRT-projektoroknál sohasem tökéletes. Csak az a baj vele, hogy én már láttam ilyen beállítást, ami utána képernyő másik részén okozott színeltérést...
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
- balukapitány
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 0
Megtudja valaki nekem mondani hogy a Samsung projektoros tv-knél az Auto Fókusz végül is mire való?
Mit javasolnátok képernyőt tisztitani projis tv esetén?? Üvegtisztitóval mégse akarok neki esni!
TV:Samsung SP-43R1HL1X
Home Movie:Panasonic SC-PT160
Videó:Samsung SV-671GX
Konzol:Playstation 2 SCHP 70004
Hifi:LG FFH-515A
Tudom, hogy Isten én vagyok, mert ha hozzá imádkozom, én hallom az imát.
Aztán főhet a fejem....
Úgy van. A döntés a Te felelősséged.
Egyébként láttam a Samsung LE-46M51B is és nem voltam tőle elájulva.
Azért még mindig a Sony gyártja az egyik legjobb elektronikát a megjelenítőkhöz.
A listára még ha gondolod felvehetnéd a SAGEM DLP-ket is, és a plazmát én levenném róla.
A készüléket összehasonlitotad a samsung SP-50L6HX-el ?A samsugot mivel találtad rosszabnak? /CSAK KIVÁNCSISÁGBÓL?/
Nem találtam kiemelkedően jobbnak a Sony KDF/Sanyo WM55 -höz képest. Talán jobb, de nem volt meggyőző. Ár értékben viszont a Sony KDF/Sanyo WM55 utcahosszal (hosszú sugárút) jobb. Én ezért elvetettem a Samsungot.
Most ezen kívül a Samsung LE-46M51B LCD és az LG50RX4 plazma van még porondon. (bár lassan már vége fűtési idénynek és ez a plazma ellen szól)
tv: Pana TX-36PL35P (volt és nemtom mit vegyek)meg van: LG 50PX4R dvd: Pio DVR530H video: Pana NV-SV120 S-VHS compact DVD lejátszó/rádiós erőlködő: LG LH-D6430 TV2/PC monitor: Samsung L26R51B
Meg kellene oldanod azt, hogy besötétített szobában megnézed a két készüléket, mert a gyengeségeik ekkor jönnek elő.Egyébként az, hogy nemrég leírtam a Sony KDF általam tapasztalt hátrányait, még nem azt jelenti, hogy messzire el kell kerülni ezt a típust.
Ha újra kellene tv-t vennem, akkor az általam ismertek közül megint ezt venném meg mert:
- 127 cm képátló cca 430-450eFt-ért
- DVD-ről és PC-ről nagyon részletgazdag a képe
- nappali fényviszonyoknál a feketeszintje veri az összes DLP-t, plazmát
- jó a TV tunere, így normális vételi körülmények között földi sugárzású TV adás esetén sem rossz a kép
- a szinei LCD-hez képest jónak mondhatók
- sokfajta csatlakozási lehetőséggel bír
- keveset fogyaszt
Az AVPlanetnél a "nagyon-nagyon gyenge hangulatvilágítás" kategóra mellett néztem és akkor szuper volt. (teljesen sötétben különben sem szeretek TV-t nézni) A Digitszalonban közel nappali fényben, de ablakoknak legalább háttal, ott már kevésbé voltam feldobva, de TV-t nézni még úgyis jó volt. Csak a nagyon sötét hátterű gyári DVD esetében kívántam volna sötétebb környezetet, kinti felvételeknél úgy is jó volt. Tuner nincs benne így vagy a videomadnó v. a DVD író tunerjéről hajtanám meg (az előbbi nagyon jó, az utóbi még jobb - aki ismeri a Pio530H-t az tudja), ez nem hiszem h gond lenne).
Számomra komoly alternatíva a Sony KDF-hez.
140cm képátló cca 320-360eFt-ért, de tuner NÉLKÜL!
így kb. egy árkategória
DVD-ről és HD kameráról nagyon részletgazdag a képe,
PC-t még nem próbáltam állítólag (manul.pdf) szerint széthúzható 16:9-re
ha próbáltam akkor beszámolok róla
ebben a Sony jobb
- jó a TV tunere, így normális vételi körülmények között földi sugárzású TV adás esetén sem rossz a kép
mondjuk ettől olcsóbb kb. 100e-zel, de van ahol Br. 400-ért Pana házimozit is adnak hozzá szvsz egész jó csomagár
ebben a Sanyo volt jobb (vhol már írtam olyan "Cinema Like")
sokkal kevésbé "LCD-szerű"
sokat fótóztam és a szemem nagyon keresi a természetes szineket, ezért szinte siratom a Pana CRT-t
szintén
- keveset fogyaszt
szintén
Összességében DVD és HD videokameráról nézve egy kategória. A képminőség/kontraszt/fényerő tekintetében szubjektív megitélés dolga. Kinek melyik tetszik. A számítógépről való meghajtás lehetőségét még ki kell próbálni.
Aztán főhet a fejem....
tv: Pana TX-36PL35P (volt és nemtom mit vegyek)meg van: LG 50PX4R dvd: Pio DVR530H video: Pana NV-SV120 S-VHS compact DVD lejátszó/rádiós erőlködő: LG LH-D6430 TV2/PC monitor: Samsung L26R51B
Kontrasztja sokkal szegényebb, mint a Sonyé, a fényereje is, (kicsit jobban be kell sötétíteni) de a színei nagyon természetesek.
Hát ha a kontrasztja gyengébb mint a Sony-é, akkor az már probléma lehet.
Meg kellene oldanod azt, hogy besötétített szobában megnézed a két készüléket, mert a gyengeségeik ekkor jönnek elő.
Egyébként az, hogy nemrég leírtam a Sony KDF általam tapasztalt hátrányait, még nem azt jelenti, hogy messzire el kell kerülni ezt a típust.
Ha újra kellene tv-t vennem, akkor az általam ismertek közül megint ezt venném meg mert:
- keveset fogyaszt
A készüléket összehasonlitotad a samsung SP-50L6HX-el ?
A samsugot mivel találtad rosszabnak? /CSAK KIVÁNCSISÁGBÓL?/
Projector: optoma hd72i Plazma: samsung 42s5h Player: htpc amd 3800 Erölködö: denon avr-1803 Muhold: dreambox-7000 mindent nyító készülék Hang: jamo hangszórók magnat mélyel....
Pedig annyi...És általában bírják is.
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup