Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
kedves topic!
Szokásos kéréssel fordulnék hozzátok(gondolom).
Magyaráznátok el, hogy melyik a jobb megoldás a plazma, vagy a LCD.
Milyen tipust javasolnátok maximum 400-500 ezer forintért. Túl nagy képernyőre nincs szükségem. Lehet-e ennyiért már jót kapni.
Analóg jeleket (TV.Videó) is szeretnék rajta nézni. HDMI kellene, ha van értelme.
A HD ready jelent-e valami minőséget.
Válaszotokat előre is köszönöm.
üdv
petrus
Három hete vettem én is egy tv-t, és elötte 2-3 hétig nézelődtem intenzíven.
Két tv közt agyaltam.
1, Samsung LE-40R51B (LCD)
2, Samsung PS-42S5H (Plazma HD)
Ha sokat használnám a számítógéppel, akkor az Lcd lenne a jobb.
De mivelcsak tv, és dvd-re használom, így sokkal jobb a plazma!
Végűl a plazmát vettem meg, és nekem ez már elég moziélményt nyújt.
Egyébként mind a kettő 490e Ft a legolcsóbb helyen. Üzletben!!!
Nézd meg mind a kettőt! A "spórolós" üzletben ki van téve mind a kettő, és van rajtuk tv adás is.
Mielött megvennéd nézd meg, hogy nincs-e rajta pixel hiba!
Plazma
kedves topic!
Milyen tipust javasolnátok maximum 400-500 ezer forintért. Túl nagy képernyőre nincs szükségem. Lehet-e ennyiért már jót kapni.
Analóg jeleket (TV.Videó) is szeretnék rajta nézni. HDMI kellene, ha van értelme.
üdv
petrus
A kérdés amit feltettél már kicsit túlhaladja a "szokásos" jelzőt, ha visszaolvastál volna ez a témakör már többször körbe lett járva.
Na azért egy-két támpont, de ha a nickedből a korodra következtetek (13) nem biztos, hogy ezzel kéne még foglalkoznod. (mondjuk ez nem Rám tartozik)
Meghát minél korábban annál jobb.... vagy ez nem erre vonatkozik? Na mindegy nézzük
1. Nincs "jobb" megoldás mindkét technológiának vannak előnyei és hátrányai.
2. 400-500e mindkét lehetőség beleférhet akár
3. jót? kinek mi a jó, egyébként lehet
4. általában analóg illetve valamilyen digitális bemenet szinte már mindeggyiken van
5. HDReady logo nem aminőségre utal, képes fogadni HD jelet de a megjelenítés nem felel meg a HD szabványnak
Na kb. ennyi remélem valamennyit tudtam segíteni.
TV:Panasonic TH-50PV70 TV2: Panasonic TH-42PA50 TV3: Samsung Plano WS-32Z068P Receiver: Sony STR-DB790 QS 6.1 Front: Wharfedale Diamond 9.2 Center: Wharfedale Diamond 9CM Rear: Wharfedale Diamond 9.1 Rear Center: Sony SS-CN225 Subwoofer: Klipsch RW-8 Reference DVD: Denon DVD-1730 VCR: Thomson VPH6950G Konzol: Playstation 3 Scart: Hama ProClass Gold Távirányító: Sunwave SRC-3000B Playstation 3 ID: angyisz weboldal: www.angyisz.eoldal.hu
Plazma
kedves topic!
üdv
petrus
Plazma
Kíváncsian várnék már Én is egy olyan hozzászólást ahol valaki azt panaszolja, hogy beégett a Pana plazmája. De a lentiek, illetve a saját plazmám amit már lassan egy éve nyúzok azért megyőzött arról, hogy a beégéstől már nem igazán kell félni. Sőt nem is kell.
Nem a Plazmám, hanem én égek be ha a haverok átjönnek.
Plazma
Kíváncsian várnék már Én is egy olyan hozzászólást ahol valaki azt panaszolja, hogy beégett a Pana plazmája. De a lentiek, illetve a saját plazmám amit már lassan egy éve nyúzok azért megyőzött arról, hogy a beégéstől már nem igazán kell félni. Sőt nem is kell.
TV:Panasonic TH-50PV70 TV2: Panasonic TH-42PA50 TV3: Samsung Plano WS-32Z068P Receiver: Sony STR-DB790 QS 6.1 Front: Wharfedale Diamond 9.2 Center: Wharfedale Diamond 9CM Rear: Wharfedale Diamond 9.1 Rear Center: Sony SS-CN225 Subwoofer: Klipsch RW-8 Reference DVD: Denon DVD-1730 VCR: Thomson VPH6950G Konzol: Playstation 3 Scart: Hama ProClass Gold Távirányító: Sunwave SRC-3000B Playstation 3 ID: angyisz weboldal: www.angyisz.eoldal.hu
Plazma
Én is azt modnom, hogy nem kell parázni. 1 hónapja vettem meg a Panasonic TH-42PA50 plazmámat, miután rengeteget olvastam ezt a topicot. Legjobban a beégéstől féltem, és abszolút soha semmi nyoma, pedig sokat használom, DVD-nézésre és TV-zésre is.
A Panasonic szakemberei egyébként nekem azt mondták, hogy 2.35:1-es DVD-k esetén az alul-felül látható fekete csík nem tud beégni. Inkább az a veszély, hogy mivel ott nem "világít" semmi, azon a részen kevésbé "használódik" a TV, így később ott erősebb lehet a kontraszt ha 1.85:1-es, vagy TV adást nézel később.
Gyakorlatilag persze ez sem mérvadó, mivel több tízezer üzemóra után lenne ez csak észrevehető akkor, ha mindig ilyen filmeket nézne az ember... Ez meg a gyakorlatban nem igazán fordul elő.
Szóval NO para, nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek a plazma vételt.
Plazma
Az LG42px4r szürke csíkot rak ki.
Mondjuk azt a logikát nem értem, hogy 14:9 ben oldalt szürke a csík, amikor meg 16:9 ben 1:2,35 es filmet nézek, akkor alul és felül meg fekete a csík.
A szürke csíkot a tv rakja ki, a fekete csíkot meg a dvd küldi a tv-nek, mivel 16:9-re optimalizált 21:9 jel tartalmazza a két fekete csíkot is.
Köszi, legalább már ezt is tudom.
De akkor sajna aki sok ilyen dvd filmet néz, annál megintcsak előjön a beégés veszélye.
Nem fog beégni.Mai plazmákon főleg nem.Én sok ilyen filmet nézek,meg minden egyebet,de még sose égett be semmilyen plazma,amit használtam.Kissé túl van ez a dolog spirázva...
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Plazma
Mondjuk azt a logikát nem értem, hogy 14:9 ben oldalt szürke a csík, amikor meg 16:9 ben 1:2,35 es filmet nézek, akkor alul és felül meg fekete a csík.
A szürke csíkot a tv rakja ki, a fekete csíkot meg a dvd küldi a tv-nek, mivel 16:9-re optimalizált 21:9 jel tartalmazza a két fekete csíkot is.
Köszi, legalább már ezt is tudom.
De akkor sajna aki sok ilyen dvd filmet néz, annál megintcsak előjön a beégés veszélye.
Plazma
| Samsung LE40S86BD | H/K AVR230, Nad 3225PE | Pio dv-393, H/K HD740 |
| Celestion F30+F35c+F10+S80 |
| PC |
Plazma
Előre is elnézést az 1000x lerágott csontért... sokak számára idétlenségnek tűnik, de az elmúlt két évben nagyon megszoktuk a 16:9-es Tv-n a 4:3-as adást 14:9-ben néztük, torzítatlan arányok mellett egy picit levágva a kép aljából és tetejéből, csak egy kevés fekete csík maradt két oldalt. "Majdnem szélesvásznú" hatást keltve. Plazmán ezt a beállítást használva okozhat-e "inverz-beégést"? Vagyis h ha a széleken lévő fekete csíkok nem kapnak jelet, nem látszik-e meg h azok kevesebbet voltak használva? (Egyátalán az LG50PX4R oldalán ilyenkor fekete, szürke v. kék sáv látható?)
Plazma
spéci DVD lejátszóval, amivel még a fekete, és a fehérszintet is külön lehet állítani
hali
megszabad kérdeznem hogy milyen spéci dvd lejátszóval hajtod?
Helo
Pioneer DV-668 -as
huha az télleg jo kis gép lehet...
OFF: és eszi rendesen az írott lemezt?
Volt már problémám nagyon gagyi lemezzel, de újraírva már megette.
Plazma
Előre is elnézést az 1000x lerágott csontért... sokak számára idétlenségnek tűnik, de az elmúlt két évben nagyon megszoktuk a 16:9-es Tv-n a 4:3-as adást 14:9-ben néztük, torzítatlan arányok mellett egy picit levágva a kép aljából és tetejéből, csak egy kevés fekete csík maradt két oldalt. "Majdnem szélesvásznú" hatást keltve. Plazmán ezt a beállítást használva okozhat-e "inverz-beégést"? Vagyis h ha a széleken lévő fekete csíkok nem kapnak jelet, nem látszik-e meg h azok kevesebbet voltak használva? (Egyátalán az LG50PX4R oldalán ilyenkor fekete, szürke v. kék sáv látható?)
Okozhat beégést, ha hosszú ideig nagy kontraszt különbség van a két régió között. LG-t is néztem korábban, de már nem emlékszek, milyen színű csíkokat tesz két oldalra 14:9 és 4:3 kép esetén. Nálam a Panasonic feketét vagy szürkét, utóbbi fényessége több fokozatban állítható. Ha nagyjából a megfelelő intenzitású szürke sávot használod, és váltogatod a 14:9-et a 16:9-cel és a Zoommal (2-3 órát simán kibír 14:9-ben is), akkor nem hiszem, hogy gond lehetne.
A vásárlási bizonytalanságodat enyhítendő: Ha elég a 37"-os méret, akkor egy 37PV60-as Panasonic plazmát javaslok. 1024x768, 4000:1 valós kontraszt, 2 db HDMI bemenet, stb. Ezzel ki lehet húzni a HD TV-zés és DVD-zés felfutó időszkáig, amikor már hasonló áron vehetsz egy 40-42"-os 1080-as HD kijelzőt.
DvdReMake Pro, DVD Rebuilder Pro, PgcEdit & ImgBurn
h/k AVR 630, Bose Acoustimass II 15, Panasonic TH-42PE55, JVC DR-MH300
Plazma
tv: Pana TX-36PL35P (volt és nemtom mit vegyek)meg van: LG 50PX4R dvd: Pio DVR530H video: Pana NV-SV120 S-VHS compact DVD lejátszó/rádiós erőlködő: LG LH-D6430 TV2/PC monitor: Samsung L26R51B
Plazma
spéci DVD lejátszóval, amivel még a fekete, és a fehérszintet is külön lehet állítani
hali
Helo
Pioneer DV-668 -as
huha az télleg jo kis gép lehet...
OFF: és eszi rendesen az írott lemezt?
TV:Pioneer 4280XA; Erősítő:Marantz SR-5200; DVD-lejátszó: Denon DVD-1910; Front: TDL RTL 3; Center: Wharfedale Diamond 8 Center; Surround: Wharfedale Diamond 8.1 Surrond; Sub: Wharfedale Power Cube 12A Konzol: XBOX 360; HD lejátszó: Popcorn Hour NMT-100A
Plazma
hali
Helo
Pioneer DV-668 -as
Plazma
Hú vazze, 115 kilós "flat panel"...
DvdReMake Pro, DVD Rebuilder Pro, PgcEdit & ImgBurn
h/k AVR 630, Bose Acoustimass II 15, Panasonic TH-42PE55, JVC DR-MH300
Plazma
Lattatok az MMbe az LG kiallitott tvjet?gondlom plazma
az ára 20 millio Ft...
Nem gyenge cucc... 180cm képátló... bár Én úgy láttam, hogy "csak" 9 999 000Ft volt...
LG MW-71PY10 71"
LG's Exclusive XD™ Engine
HDMI with HDCP
DVI with HDCP
1200:1 Contrast Ratio
1920 x 1080p Resolution
HDTV Monitor / HDTV-Ready
1080p (HDTV), 1080i (HDTV), 720p (HDTV)
16:9, 4:3 Enhanced
Comb Filter: 3DYC / 3D Digital, Digital 4-Line
Brightness: 800 cd/m
Output Color: 16.7 million colors
Viewing Angle 160
Adjustable Color Temperature
Virtual Surround
MTS Stereo
Audio Leveler
SAP
Picture in Picture
Parental Control
Sleep Timer
OSD Languages: English, French, Spanish, Dutch, Portuguese
6 Speakers
Speaker Power 6 x 15 Watt
Width 68.9 in. Depth 3.86 in. Height 38.66 in. Weight 252.61 lb.
Cuccaim
Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.
Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv
Plazma
Lattatok az MMbe az LG kiallitott tvjet?gondlom plazma
az ára 20 millio Ft...
Igen, és azt is láttam a hátulja festett / fújt / fémlemez borítású volt a sarkainál popszegecs rögzítéssel.
Rospe
TV/1: Panasonic TH-50PV600 ; TV/2: Panasonic TX-23LX60 ; Receiver: Yamaha RX-V650 ; DVD Player: Yamaha DVD-S550 ; Speakers: Front: Yamaha NS-515 F ; Center: Yamaha NS-C515 ; Rear: Yamaha NS-M515 ; Subwoofer: Yamaha YST-SW515 ; Cable: QED Silver Anniversary
Plazma
Láttam.Budaörsön még csak 15 millió volt.Először még csodálkoztam is ,hogy 1,5 Mft-ért milyen szép nagy tévét lehet venni.Aztán összeszámoltam a kilenceseket.
Plazma
Lattatok az MMbe az LG kiallitott tvjet?
gondlom plazma
az ára 20 millio Ft...
Plazma
hali
TV:Pioneer 4280XA; Erősítő:Marantz SR-5200; DVD-lejátszó: Denon DVD-1910; Front: TDL RTL 3; Center: Wharfedale Diamond 8 Center; Surround: Wharfedale Diamond 8.1 Surrond; Sub: Wharfedale Power Cube 12A Konzol: XBOX 360; HD lejátszó: Popcorn Hour NMT-100A
Plazma
Nekem egyenlőre nincs igényem arra , hogy gépről nézzek filmet, ezért sem vettem LCD-t hiába nagyobb a felbontásuk.Ha véletlenül gépen lenne meg valami film, kiírom egy 60 Ft.-os DVD-re és késsz.
A gépet azért szokták rékötni a HDTV LCD TV-re, hogy HDTV filmeket lehessen nézni rajtuk. A kérdés tehát az, hogy egy 12Gb-os filmet hogyan írsz meg egy 8Gb-os DVD lemezre valamint mivel nézed meg?
Ha hiszed ha nem, és is tudtam, hogy azért szokták rákötni, na meg azért, hogy játszanak.
Ha majd elterjed rendesen a hd műsor DVD -n majd veszek egy asztali lejátszót, és azon nézem, de amíg a filmek 99.9 %-át sima dvd -n lehet megvenni, addig nem negyon izgaton emiatt magam.
Plazma
Nekem egyenlőre nincs igényem arra , hogy gépről nézzek filmet, ezért sem vettem LCD-t hiába nagyobb a felbontásuk.Ha véletlenül gépen lenne meg valami film, kiírom egy 60 Ft.-os DVD-re és késsz.
A gépet azért szokták rékötni a HDTV LCD TV-re, hogy HDTV filmeket lehessen nézni rajtuk. A kérdés tehát az, hogy egy 12Gb-os filmet hogyan írsz meg egy 8Gb-os DVD lemezre valamint mivel nézed meg?
Plazma
...inkább szóljon a topic a műszaki dolgokról, újdonságokról úgy mint azelőtt.
Rospe
Úgy legyen! Tehát kinek milyen tapasztalata van az LG 50PX4R plazmával? (rengeteget adnak el belőle csak van néhányotoknak ilyen - pláne h ilyen hosszú volt a tél és segíthetett fűteni)
Hello
Nekem LG 42PX4R -em van, és igen kellemesen csalódtam benne, mert féltem a kábeltévé minőségétől, és nagyon kellemesen csalódtam, még az is teljesen elfogadható, DVD -ről meg fantasztikus képe van, igaz, hogy HDMI kábellel, és spéci DVD lejátszóval, amivel még a fekete, és a fehérszintet is külön lehet állítani, és az én igényeim szerint tökéletesen be tudtam állítani még a sötét jeleneteknél is.
A felskálázást a FARUDJA chip tökéletesen végzi, se DVD -nél, se kábeltévén még gyors mozgásoknál sem látok felskálázással kapcsolatos hibákat.
Én csak ajánlani tudom a PX4R sorozatot.
ha szamitogep keresztol szeretnel filmet nezni ,a plazma tvre ,milyan a kep?
Sziasztok
Nekem egyenlőre nincs igényem arra , hogy gépről nézzek filmet, ezért sem vettem LCD-t hiába nagyobb a felbontásuk.
Ha véletlenül gépen lenne meg valami film, kiírom egy 60 Ft.-os DVD-re és késsz.
Plazma
...inkább szóljon a topic a műszaki dolgokról, újdonságokról úgy mint azelőtt.
Rospe
Úgy legyen! Tehát kinek milyen tapasztalata van az LG 50PX4R plazmával? (rengeteget adnak el belőle csak van néhányotoknak ilyen - pláne h ilyen hosszú volt a tél és segíthetett fűteni)
Hello
Nekem LG 42PX4R -em van, és igen kellemesen csalódtam benne, mert féltem a kábeltévé minőségétől, és nagyon kellemesen csalódtam, még az is teljesen elfogadható, DVD -ről meg fantasztikus képe van, igaz, hogy HDMI kábellel, és spéci DVD lejátszóval, amivel még a fekete, és a fehérszintet is külön lehet állítani, és az én igényeim szerint tökéletesen be tudtam állítani még a sötét jeleneteknél is.
A felskálázást a FARUDJA chip tökéletesen végzi, se DVD -nél, se kábeltévén még gyors mozgásoknál sem látok felskálázással kapcsolatos hibákat.
Én csak ajánlani tudom a PX4R sorozatot.
ha szamitogep keresztol szeretnel filmet nezni ,a plazma tvre ,milyan a kep?
Sziasztok! Bocsanatok kerek a rossz magyar irasomert, külföldi vagyok