Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

Rack
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: Rack »

Bocs az offér, nem vagyok díler. Van ákciósan egy felesleges Panasonic TY-ST42PX5W Asztali Állvány. (TH-42PA50E/TH-37PA50E készülékekhez)

::FILM::
TV: Panasonic TH-42PA50E Erősítő:Yamaha DSP A5 Hang:Tannoy FX 5.1 Konzol:Xbox

::ZENE::
CD:Marantz CD-17 mkIII Erősítő:Marantz PM-17 mkII "M" Tuner:Marantz ST-17 "M" Hangfal:Piega LDR 3.0

Rospe
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Rospe »

Ennyiért alternatívaként vásárolható már az új Pana 42PV60 típus szintén azonos felbontással. A különbség árban, hogy a talpat külön kell megvenni.A panánál én nem olvastam pixelhibákról - szerintem megfontolandó.

Ne idegelj! Külön talp. Basszus az autót sem kerék nélkül adják

Oké-oké, de itt úgy is felfoghatjuk, hogy a külön talp, /falitartó/ árával kell megfizetni a készülékek közötti különbséget.
Az autóknál az olcsóbbat és a drágábbat is kerékkel adják még sem itt rejlik bennük a különbség/pl. ha egy 2 milliós vagy egy 4 milliós kocsit nézzel/ - én a két tv közül biztos a panát venném. - bár én elfogult vagyok, de a 7 végén láttam megnéztem 1 PV60-ast dvd-ről, meg Pc-vel összekötve is.

Rospe
TV/1: Panasonic TH-50PV600 ; TV/2: Panasonic TX-23LX60 ; Receiver: Yamaha RX-V650 ; DVD Player: Yamaha DVD-S550 ; Speakers: Front: Yamaha NS-515 F ; Center: Yamaha NS-C515 ; Rear: Yamaha NS-M515 ; Subwoofer: Yamaha YST-SW515 ; Cable: QED Silver Anniversary

Csokis
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Csokis »

Jah és Lacek gondolom te a TV-be épített hangszórókat is flexel levágod, hisz minek porosodjon, mikor 5.1-es rendszerre van kötve, nem? 
Ezt miért Lacek-nek írtad?

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

Jah és Lacek gondolom te a TV-be épített hangszórókat is flexel levágod, hisz minek porosodjon, mikor 5.1-es rendszerre van kötve, nem?

erdoke
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: erdoke »

Ja ja arra gondolt már valaki hogy minek a talp ha falra szerelem . Ebben az esetben jobb választás a (kerék nélküli auto) mert minek a talp ha a padláson porosodik .Ezért szerintem jobb üzletpolitika talp nélkül árulni mert utána azt veszek hozzá (olyat amiet) amit akarok.

Ebben akkor lenne ráció, ha a talp árával olcsóbban adnák, de nem. Tehát nem a te érdekeid lebegtek a szemeik előtt, amikor ezt kitalálták.

DvdReMake Pro, DVD Rebuilder Pro, PgcEdit & ImgBurn
h/k AVR 630, Bose Acoustimass II 15, Panasonic TH-42PE55, JVC DR-MH300

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Ja ja arra gondolt már valaki hogy minek a talp ha falra szerelem . Ebben az esetben jobb választás a (kerék nélküli auto) mert minek a talp ha a padláson porosodik .Ezért szerintem jobb üzletpolitika talp nélkül árulni mert utána azt veszek hozzá (olyat amiet) amit akarok.

Az elméleteddel van egy kis probléma. Attól hogy valakinek autónál nem kell lemezfelni, attól még raknak rá, hogy majd szépen elmenjen venni olyan alufelnit amilyet akar. Ugyanis kerék nélkül megnézem hogy te hova mész autóval akármiért...
Tudod a felhasználóbarát politika nem az amit te mondasz, hogy minek porosodjon. Ez inkább a zsugori politika, hogy minnél kevesebbet költsön a cég, akik minden évben 4-szer mennek nyaralni hawaii-ra. Az ügyfélpolitika az hogy megkapja egy szimpla talppal, de ha kell neki más, akkor azt plusszban megveszi saját maga. Érdekes módon ez más terméknél működik...

Lacek
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Lacek »

Olvastam én is, hogy néhány Samsung PS-42S5H-val gondok voltak, de szinte minden modelt szidnak, és dícsérnek is. A Mammutban volt lehetőségem alaposan megnézni ezt a modelt, és az lcd-s párját is.(LE40R51B)
De TV-nél , és DVD-nél is ennek volt szebb a képe. Most úgyis ezekre használom, meg sima xbox-al. Kb. 3,5méterről nézem, ez sztem ideális.
Most napi 8-10 órát használom, és még nincs pixel hibája, remélem már késöbb nem is fog előjönni.
Arra viszont kiváncsi leszek, hogy mennyit ugrik majd a villanyszámla.
Sokan írták, de tényleg igaz hogy a lakásban sokkal nagyobbnak tűnik, mint a boltban a többi tv közt. Mikor hazamegyek mindíg elnevetem magam, mert szinte viccesen néz ki a mérete miatt. De amúgy nagyon szép tv.

soma17
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: soma17 »

Hát ja,szemét dolog ez. De legalább a tévé jó.

Jójó, de mégse mondhatom az asszonynak hogy tartsa a TV-t, míg én DVD-zem

Ja ja arra gondolt már valaki hogy minek a talp ha falra szerelem . Ebben az esetben jobb választás a (kerék nélküli auto) mert minek a talp ha a padláson porosodik .
Ezért szerintem jobb üzletpolitika talp nélkül árulni mert utána azt veszek hozzá (olyat amiet) amit akarok.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hát ja,szemét dolog ez. De legalább a tévé jó.

Jójó, de mégse mondhatom az asszonynak hogy tartsa a TV-t, míg én DVD-zem

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Plazma

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Ennyiért alternatívaként vásárolható már az új Pana 42PV60 típus szintén azonos felbontással. A különbség árban, hogy a talpat külön kell megvenni.A panánál én nem olvastam pixelhibákról - szerintem megfontolandó.

Hát ja,szemét dolog ez.
De legalább a tévé jó.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Rospe
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Rospe »

Mennyire gáz a Samsung PS-42S5H plazmának a hibái, amit régebben írtatok? Ezügyben nincen előrelépés? Mert mindetha árban most kedvező lenne ez a típus, de úgy venni, hogy közben rettegni kell a pixelhibáktól...
Ennyiért alternatívaként vásárolható már az új Pana 42PV60 típus szintén azonos felbontással. A különbség árban, hogy a talpat külön kell megvenni.
A panánál én nem olvastam pixelhibákról - szerintem megfontolandó.

Csáo
Rospe
TV/1: Panasonic TH-50PV600 ; TV/2: Panasonic TX-23LX60 ; Receiver: Yamaha RX-V650 ; DVD Player: Yamaha DVD-S550 ; Speakers: Front: Yamaha NS-515 F ; Center: Yamaha NS-C515 ; Rear: Yamaha NS-M515 ; Subwoofer: Yamaha YST-SW515 ; Cable: QED Silver Anniversary

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Mennyire gáz a Samsung PS-42S5H plazmának a hibái, amit régebben írtatok? Ezügyben nincen előrelépés? Mert mindetha árban most kedvező lenne ez a típus, de úgy venni, hogy közben rettegni kell a pixelhibáktól...

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Nem, arra gondolok, hogy 720x576-os (4:3-as) felbontással ad 16:9-es vagy 2,35:1-es képet. Magyarul fár from pörfikt.
Jaaajaaaa, értem már. Asszem benyomok egy csokit, hogy felébredjek

Lacek
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Lacek »

Most ott tartok az okoskodással hogy a Fórum sikeressen lebeszélt az általam kiszurt Samsung PS-42S5H tipusu plazma tévéröl ,és az uj kiszurt áldozatok a Pana uj plazmái a TH-37PX60(2099eu) TH-37PV60(1999eu) már csak az igazi külömbséget nehéz számomra megtalálni a két gép között ha valaki tud segitsen légyszi, és meik a jobb?Itt többen is azt irták hogy a kissebb plazmán szebb a kép a tv adásokon(a nagyobb felbontásuakra értem) ha ez igaz akkor jol választok metr nekem elég lenne a 37-es,DVD-zésre meg jobb mint az SD plazmák.

Ha valamit nem értettem jol javitsatok ki.

Soma17!

Tíz napja van Samsung PS-42S5H plazmám. Gyönyörű a képe, és egyenlőre pixel hibája sincs. Remélem ez így is marad! Egy hónapig vaciláltam hogy ez legyen, vagy a Samsung LE-40R51B LCD. Szerintem jól döntöttem. Tv, és DVD-hez talán ez a jobb. A notebook-ot még nem kötöttem rá, mert nincs hozzá kábelem.
Szerencsére jól jönnek a tv adások, upc csillagpontos, de venni akarok egy xbox360-at is. Nagyon kiváncsi vagyok pl. a jégkorong játékra(NHL2K6) nagyfelbontásban..

erdoke
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Ez sajnos a jelenlegi források gyengesége, különösen a DVD-é, ami 4:3-as képpont oldalaránnyal jelenít meg többnyire 16:9-es (vagy akár 1:2,40-es) képet.
Őőőő ezt most nem értem. Arra gondolsz, hogy a 16:9-es film valójában 4:3-asnak készült, vagy mi? Mert maga filmet 16:9-esnek jeleníti meg a 16:9-es TV-men. Vagy csak még korán van azért nem értem mire akarsz kilyukadni?

Nem, arra gondolok, hogy 720x576-os (4:3-as) felbontással ad 16:9-es vagy 2,35:1-es képet. Magyarul fár from pörfikt.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Ez sajnos a jelenlegi források gyengesége, különösen a DVD-é, ami 4:3-as képpont oldalaránnyal jelenít meg többnyire 16:9-es (vagy akár 1:2,40-es) képet.
Őőőő ezt most nem értem. Arra gondolsz, hogy a 16:9-es film valójában 4:3-asnak készült, vagy mi? Mert maga filmet 16:9-esnek jeleníti meg a 16:9-es TV-men. Vagy csak még korán van azért nem értem mire akarsz kilyukadni?

erdoke
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Elméletben mind a fel- mind a leskálázás hasonlóan jó eredményt adhat, ha megfelelő elektronika végzi, és jó minőségű a forrás. Itt igazából a kijelzők fizikai 16:9-es felbontása okozza a legtöbb gondot, ugyanis a TV adások és a DVD-k egyaránt 4:3-as felbontással bírnak. Ez sajnos a jelenlegi források gyengesége, különösen a DVD-é, ami 4:3-as képpont oldalaránnyal jelenít meg többnyire 16:9-es (vagy akár 1:2,40-es) képet.
Tehát a függőleges felbontást plazmánál SD esetén 480 sorra kell alakítani 576 soros forrásról, HD esetén pedig 768 (1080) sorra kell felturbózni. Ott van persze az átmeneti "HD Ready" kategória a maga 1024x768-as (tehát 4:3-as!) felbontásával, amit téglalap alakú képpontokkal húznak szét 16:9-re. Ez akár ideális is lehetne a mai forrásokkal, ha azok között nem lenne olyan sok gyatra minőségű (még DVD is).
A vízszintes felbontás kevéssé kritikus SD plazmáknál, mert a 852 sor is több mint a PAL TV és a DVD 720 sora. HD kijelzők esetén nagyobb mértékű az eltérés, mert ott 1366 vagy 1920 képpont van vízszintesen egy sorban.

Ez az elmélet, a gyakorlat pedig szerintem az, amit a korábbi hozzászólásaimban már tapasztalatból leírtam.
Természetesen egyértelmű ugyanakkor, hogy jó minőségű HD jellel a HD kijelzőknek van/lesz a legjobb képe. Csakhogy a HD jel általános elterjedése (TV adások és lemezes filmek) stabilan jó minőségben még több év.

Éppen ezért nem tartom ésszerű döntésnek jelen pillanatban a True HD kijelzők megvásárlását, mert aránytalanul drágák ahhoz képest, hogy milyen rajtuk a ma elterjedt források nagy többsége. Egy 1024x768-as HD Ready kijelzővel még a HD műsorok kezdeti szakaszát is kényelmesen átvészelheti az ember, 4-5 év múlva pedig jó eséllyel sokkal olcsóbban kap majd 1920x1080-as kijelzőt, ami kevesebbet fogyaszt, és jobb képe lesz mint a maiaknak.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Életem, nem azt mondtam, hogy a komponens rossz hanem azt, hogy ha komponensen csatlakoztatsz egy DVD-t akkor az annyira lesz digitális, mint az analóg RTL Klub. Minkettőnek full digitális a forrása, mégis analóg módon jutnak el a megjelenítőbe. 
Másrészt nem azt mondtam, hogy jobb a DVD-nél hanem azt, hogy partiban van vele. Nézd meg az esti Híradót egy jó tunerrel nem kábelTV forrásról. Hibátlan. Persze a filmek szarok, de az nem az RTL hibája hanem a forgalmazóé aki ilyen szar minőségben hozza a kazettát.

Jelenti az életed , hogy nézett hiradót külső tuneren nagy CRT TV-n, de nem közelítette meg a DVD képét (Gyűrűk Ura).

Amúgy ha komponenskábel rontja is a képminőséget, az a kábel 0,5-1m hosszú. Az RTL-nél a DAC után mire hozzádjut az adás mekkora utat is jár be az a jel? Milyen plussz közegen (zavaron) keresztül jut hozzád? Az más kérdés, hogy egy CRT-n vagy Plazmán mennyire jön ki a különbség.
De az biztos, hogy pl LCD-n külső tunerrel is borzalom a képminőség, DVD-nél meg teljesen jó tud lenni. Nem hiszem, hogy az LCD vagy Plazma megnézi milyen forrásról jön a jel, és ha TV-ről, akkor direktbe ront rajta

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Egy analóg TV vevővel vett (nem kábelTV) jóminőségű RTL Klub simán partiban van a DVD-vel. Amúgy a felbontásuk teljesen megegyezik, mindkettő PAL. Attól, hogy a DVD digitális még nem lesz jobb, mint a TV, különösen akkor ha mondjuk komponens (azaz analóg) kábelen csatlakoztatod. Az RTL-nél csak Digital Beta kazettákat használnak tehát minden jel tisztán digitális csak a sugárzás alatt lesz analóg. Jobb képe is van, mint a DVB-T-nek ahol az MTV digitális formában jön csak éppen analóg szalagról.
Komponensen nem feltétlenül lesz rossz a DVD. Én láttam már DVD filmet komponens kábellal és hát leesett az állam, igaz a komponens kábel volt csak 40eFt körüli áron. De komponensnél messzemenően rosszabb a SCART, vagy kompozit.

Amúgy meg RTL hiába rögzít digitálisan, ahogy írod analógként küldik tovább. DAC használatával már romlik a minőség, legyen akár az a DAC 400eFt-os is. Jelátalakítás mindig veszteséges eljárás ráadásul ott a közeg amin továbbítódik az analóg adás, vagyis egy DVD+HDMI-vel nem hiszem, hogy felvenné a versenyt, de DVD komponensnél jobb tvadást sem láttam még (szomszédnak külső tunerje van, nem kábeltv, de nekem sem rtl sem tv2 nem tűnik jobbnak egy DVD-nél.

Életem, nem azt mondtam, hogy a komponens rossz hanem azt, hogy ha komponensen csatlakoztatsz egy DVD-t akkor az annyira lesz digitális, mint az analóg RTL Klub. Minkettőnek full digitális a forrása, mégis analóg módon jutnak el a megjelenítőbe.

Másrészt nem azt mondtam, hogy jobb a DVD-nél hanem azt, hogy partiban van vele. Nézd meg az esti Híradót egy jó tunerrel nem kábelTV forrásról. Hibátlan. Persze a filmek szarok, de az nem az RTL hibája hanem a forgalmazóé aki ilyen szar minőségben hozza a kazettát.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Egy analóg TV vevővel vett (nem kábelTV) jóminőségű RTL Klub simán partiban van a DVD-vel. Amúgy a felbontásuk teljesen megegyezik, mindkettő PAL. Attól, hogy a DVD digitális még nem lesz jobb, mint a TV, különösen akkor ha mondjuk komponens (azaz analóg) kábelen csatlakoztatod. Az RTL-nél csak Digital Beta kazettákat használnak tehát minden jel tisztán digitális csak a sugárzás alatt lesz analóg. Jobb képe is van, mint a DVB-T-nek ahol az MTV digitális formában jön csak éppen analóg szalagról.
Komponensen nem feltétlenül lesz rossz a DVD. Én láttam már DVD filmet komponens kábellal és hát leesett az állam, igaz a komponens kábel volt csak 40eFt körüli áron. De komponensnél messzemenően rosszabb a SCART, vagy kompozit.

Amúgy meg RTL hiába rögzít digitálisan, ahogy írod analógként küldik tovább. DAC használatával már romlik a minőség, legyen akár az a DAC 400eFt-os is. Jelátalakítás mindig veszteséges eljárás ráadásul ott a közeg amin továbbítódik az analóg adás, vagyis egy DVD+HDMI-vel nem hiszem, hogy felvenné a versenyt, de DVD komponensnél jobb tvadást sem láttam még (szomszédnak külső tunerje van, nem kábeltv, de nekem sem rtl sem tv2 nem tűnik jobbnak egy DVD-nél.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Jaj azt kihagytam, hogy a TVjel legyen akármilyen jó, azért mire a háztartásba érkezik elég sok zavaron, erősítőn megy keresztül, hogy fogható legyen a jel, tehát mindenképp veszik el hasznos információ, az eleve rosszat pedig skálázhatják, csak minek.
Amúgy van valaki aki olyan helyen lakik, ahol a digitális adásokból 1-2 fogható már? Mi a tapasztalata?

Vendég

Plazma

Ellentétbe kerülték magaddal. Valóban én is azt gondolom, hogy az 576p DVD jel igényes felskálázása HD plazmára jobb képet ad, mint a leskálázása egy SD plazmára. De ez ugyanúgy igaz, a TV jelre is hiszen az is 720x576 pixel felbontású. Azzal nem szállnék veled vitába, hogy a saját tunerjével nem tud jobb képet, de érdemes lenne kipróbálni egy jó minőségű külső, skálázóval és deinterlacerrel egybeépített tunerrel, hogy vajon akkor is állna-e ez a dolog.
Úgy tudom, hogy a TVadás felbontása valamivel kisebb mint a DVD-é, de nem lenne rossz egy pontos doksi valahol a neten. Amúgy meg ennek ellenére nem kerültem magammal ellentétbe, ugyanis a TVadás analóg, a DVD pedig digitális jelforrás. Már ez miatt is jelentős képminőségbeli különbség van.

Egy analóg TV vevővel vett (nem kábelTV) jóminőségű RTL Klub simán partiban van a DVD-vel. Amúgy a felbontásuk teljesen megegyezik, mindkettő PAL. Attól, hogy a DVD digitális még nem lesz jobb, mint a TV, különösen akkor ha mondjuk komponens (azaz analóg) kábelen csatlakoztatod. Az RTL-nél csak Digital Beta kazettákat használnak tehát minden jel tisztán digitális csak a sugárzás alatt lesz analóg. Jobb képe is van, mint a DVB-T-nek ahol az MTV digitális formában jön csak éppen analóg szalagról, tömörítve.

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Ellentétbe kerülték magaddal. Valóban én is azt gondolom, hogy az 576p DVD jel igényes felskálázása HD plazmára jobb képet ad, mint a leskálázása egy SD plazmára. De ez ugyanúgy igaz, a TV jelre is hiszen az is 720x576 pixel felbontású. Azzal nem szállnék veled vitába, hogy a saját tunerjével nem tud jobb képet, de érdemes lenne kipróbálni egy jó minőségű külső, skálázóval és deinterlacerrel egybeépített tunerrel, hogy vajon akkor is állna-e ez a dolog.
Úgy tudom, hogy a TVadás felbontása valamivel kisebb mint a DVD-é, de nem lenne rossz egy pontos doksi valahol a neten. Amúgy meg ennek ellenére nem kerültem magammal ellentétbe, ugyanis a TVadás analóg, a DVD pedig digitális jelforrás. Már ez miatt is jelentős képminőségbeli különbség van.

Vendég

Plazma

Viszont olyan HD-s plazmát még nem láttam, ami az SD-nél jobb analóg TVadást jelenített volna meg. Az menthetetlenül xar volt.

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”