Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
A DVI az tartalmazhat analog jelet is, ha be vannak kotve azok a labak (DVI-I), ha csak digi labak vannak (DVI-D)...
HDMI -nel nem tudom, hogy egyaltalan letezik e ilyen lab, es meg ha letezne, nem hiszem, hogy az a TV HDMI bemeneten elo lab lenne (persze ki tudja)...
A SCART->AD->HDMI, hat nem tom, en szkeptikus lennek, hogy occsobol jot ki lehetne hozni... (gondolom egy RGB/HDMI interface -es AD atalkito nem 2 filler)
- simi
- Nincs visszaút
- Értékelés: 7
Lcd, Led, Oled TV-k
Most nem azert de a scart -on nem analog jel megy, a HDMI -n meg digitalis?OK DVI az tudom, hogy tartalmazza az analog jelet is, igy lehet, hogy a HDMI is tartalmazza, de mi ertelme az ilyenfajta osszekotesnek... Vagy lemaradrtam valmirol?
DVI: digital video interface- vagy tévedek?
Zene 1: Philips CD 940 mod- Soner DAC - Soner integrál- CAV DP880 mod - hiVox kábelek - Alces 4 - RD3 demagnetizáló
Zene 2: Oppo DV 980H-Lupus S-Scrofa M-Forever-KEF Q7 mod- Libra alátátétek -Alces 3
Film: Dune BD 3.0/Denon DVD 3910 - Toshiba MT 500/Panasonic P50 ST - Rotel RSX 972
Zene 2: Oppo DV 980H-Lupus S-Scrofa M-Forever-KEF Q7 mod- Libra alátátétek -Alces 3
Film: Dune BD 3.0/Denon DVD 3910 - Toshiba MT 500/Panasonic P50 ST - Rotel RSX 972
Lcd, Led, Oled TV-k
Scart<>HDMI?!?!!?
Most nem azert de a scart -on nem analog jel megy, a HDMI -n meg digitalis?
OK DVI az tudom, hogy tartalmazza az analog jelet is, igy lehet, hogy a HDMI is tartalmazza, de mi ertelme az ilyenfajta osszekotesnek... Vagy lemaradrtam valmirol?
Azért kellene neki ilyen kábel, mert az LE-40M61B a Tv adás (főkép) mellé csak a HDMI bemeneten keresztül tud alképet beadni a PIP hez. Ezzel a DVD író tunerjét - aminek nincs HDMI/DVI kimenete - tudná használni a TV tunerrel együtt ilymódon 2 tuneres PIP megjelenítéshez.
Az elv jó, de szerintem sem ilyen egyszrű a dolog, hogy a kábel egyik vége 3RCA a másik vége pedig HDMI, mert a komponens kimenet és HDMI bemenet közé biztosan kelleni fog analog to digital video konverter...
CRTTV: Pana TX-32PD50; Erősítő: Yamaha RX-V2400; DVD lejátszó: Philips DVP720SA; DVD felvevő: Sony RDR-HX710; VHS magnó: Sony SLVE720; Aktív sub: Yamaha YST-SW800; Front: PolkAudio RTi6; Center: PolkAudio CSi5; Surround: PolkAudio M40; Surround Backx2: PolkAudio M40; Front Effect: PolkAudio M30; Hangfalkábel: Monitor Atmos Air 309 (bi-kábelezve); Camcorder: Sony DCR-PC5E
Lcd, Led, Oled TV-k
Toshibat kifejezetten a lurdyban lattam tobbet is, ott a 37" -os tetszett legjobban (mas panelja volt, mint a 32 -esnek), pontos tipusjelzesre nem emlexem (1366x768, hdmi, d-sub)...
Regeles az megvolt valamikor, de mivel jellemzoen csak olvasok, ritkan loginolok be, es mar foggalmam sincs a pw -mre
Scart<>HDMI?!?!!?
Most nem azert de a scart -on nem analog jel megy, a HDMI -n meg digitalis?
OK DVI az tudom, hogy tartalmazza az analog jelet is, igy lehet, hogy a HDMI is tartalmazza, de mi ertelme az ilyenfajta osszekotesnek... Vagy lemaradrtam valmirol?
Lcd, Led, Oled TV-k
Pénteken én is egy SAMSUNG LE40M6 Tulajdonosa lettem. Most tesztelelm mint állat.
- Én azt vettem észre, hogy SCART/COMP bementet és TV PIP-jét lehet egymás mellé tenni.
- A leírás is zavaros (31. oldal) más van angolul más van magyarul. állítólag csak HDMI alapkép melé lehet mindenféle alképet betenni különböző méretekkel, vagyi 2 TV műsor képét VIDEO (DHR) + TV csak akkor lehetne egymás mellett látni ha HDMI-s DHR-em vagy Videóm lenne.
Hello,
én is gratulálok a TV-hez, nekem is ez a kiszemelt típus!
PIP:
Az angol leírás szerint valóban a TV adás - mint főkép - mellé csak HDMI bemeneti forrás választható alképnek, viszont HDMI vagy PC bemenet mellé szinte az összes egyéb bemenet (TV, S-Video, Komponens, Ext1, Ext2...stb) kiválasztható alképnek.
Érdekes az ezzel kapcsolatos észrevételed...
Számomra is vannak nem egyértelmű dolgok az LE-40M61B-vel kapcs.:
hivatalos magyar forgalamzók oldalain (pl. Netdepo), és a 2005-2006 Samsung katalógusban is mindenhol egyértelműen 2 tuneres PIP-et tűntetnek fel az adatlapon, viszont az angol használati ut. ezzel ellentétes állásponton van! Lehet hogy hasonló a szitu mint az LG 37LP1R és 37LP1D esetében, mert a német típus (D) egy tuneres PIP-es, és vannak rajta memóriakártya nyílások, viszont az R-tip. 2 tuneres PIP-es, és memóriakártya fogadó helyektől mentes!
Ezzel csak arra akartam rávilágítani, hogy adódahatnak abból is ilyen különbségek, hogy éppen milyen beszerzésű a TV.
A Te TV-d hány tuneres egyébként?
Üdv:
Hook
A TV sajna 1 tuneres (kártyanyílások nélkül) . Szerintem nagyon jó a képe a Samsung plazmáhpz képest klasszisokkal jobb és nem zümmög. Szerintem jó vétel (csere volt).
Én semmmiképpen nem venném a Philiset, ami csak 1024 x 768-at tud PC módban.
HDMI-n a PCR ról DVI-HDMI csatival csak 1280 x 720 képet bírtam kitenni és az se volt valami jó. De a DSUB-on a kácsa féle EXPER VGA kábelle igen jó a kép 1366 x 768-on.
Szóval most az a tervem hogy a Videból (DHR) SCART-HDMI vagy componens HDMI kábellle a HDMI-re küldöm a jelet és így két unneres PIP-ként fog funkcionálni .
tudja valaki, hogy lehet beszerezni :
SCART-HDMI vagy componens-(5x RCA) HDMI kábelt (a kácsában nincs és nem is csinálnak ) eseleg tudna valaki gyártani. Esetleg komponens (3 RCA) DVI kábel is jól jönne a és akkor ahhoz kéne egy DVI-HDMI hosszabbító kábel.
Please help!
Lcd, Led, Oled TV-k
Megkérdezhetem, hogy melyik Toshibát nézted és hol?
Esetleg a véleményed is érdekelne. ( 32WL56-58, 37WL56-58?)
Köszi
Én is rápattantam a Toshiba cuccra, a bp-i márkaboltjukban nézem majd meg.
Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50
Lcd, Led, Oled TV-k
Hali!
Lehetseges, hogy kozeljvoben esedekes lesz egy TV vasarlas (jelenleg egy VGA bemenetes, 72 cm -es, 100Hz -es flatronom van), es ugy tunt kedvezmenyesen tudok vasarolni panasonic TV -t (rogton raugrottam volna az 500as plazmajukra), de ugy nez ki csak samsung -ra ervenyes a kedvezmeny...
Nos samsung ahogy neztem jellemzoen LCD -ket forgalmaz, es amikkel eddig osszehasonlitottam (Thosiba, LG), magasan verte mindegyik (legalabb is az r51 -es szeriat)...
Mennyiben jobb a 61 -es szeria, azt latom, hogy a kontraszt felcsuszott 800 -rol 1000 -re, meg a latoszog is novekedett, de van valakinek szemelyes tapasztalata? (leven 51 -es szeriara meg az igen kedvezmenyes aru penzmagot sem szivesen dobnam ki)
Avagy samueknal mereszelhetek esetleg plazmaban is gondolkodni? (1024x768, hirtelen a tipusat nem tudom, tudom ez mar picit off, az LDCs kerdes a lenyegesebb)
Melyik MM -be vagy EW -be van 61 -es sorozat kint?
Szia!
Megkérdezhetem, hogy melyik Toshibát nézted és hol?
Esetleg a véleményed is érdekelne. ( 32WL56-58, 37WL56-58?)
Köszi
Lcd, Led, Oled TV-k
b@zzz nincs szerkesztes, szoval Toshiba, +egyeb helyesirasi hibakert sry!!!
Szerkesztés csak regelt usereknek van
Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
Lcd, Led, Oled TV-k
Hali!
Lehetseges, hogy kozeljvoben esedekes lesz egy TV vasarlas (jelenleg egy VGA bemenetes, 72 cm -es, 100Hz -es flatronom van), es ugy tunt kedvezmenyesen tudok vasarolni panasonic TV -t (rogton raugrottam volna az 500as plazmajukra), de ugy nez ki csak samsung -ra ervenyes a kedvezmeny...
Nos samsung ahogy neztem jellemzoen LCD -ket forgalmaz, es amikkel eddig osszehasonlitottam (Thosiba, LG), magasan verte mindegyik (legalabb is az r51 -es szeriat)...
Mennyiben jobb a 61 -es szeria, azt latom, hogy a kontraszt felcsuszott 800 -rol 1000 -re, meg a latoszog is novekedett, de van valakinek szemelyes tapasztalata? (leven 51 -es szeriara meg az igen kedvezmenyes aru penzmagot sem szivesen dobnam ki)
Avagy samueknal mereszelhetek esetleg plazmaban is gondolkodni? (1024x768, hirtelen a tipusat nem tudom, tudom ez mar picit off, az LDCs kerdes a lenyegesebb)
A dunakeszi EW-ben egymás mellett van a három legjobb LCD TV:
Philips: 37pf9830
Samsung: LE-40M61B
LG: 37LP1R
(plusz megtekinthető még a Philips: 42PF7420 is ami az LG: RZ-37LZ55 helyére került)
Minden héten legalább egyszer bemegyek csekkolni főleg az LCD TV-ket, tegnap is voltam, 1080i HD demo video megy rajtuk HD generátorról szinkronban-még mindig.
VIGYÁZZ a marketinges fogásra!!! A közel egy millás 37pf9830 mellett figyel a 700 ezres LE40M61B, és mivel az egy millás Philips már régóta nem kelt el, ezért az eladók igyekeznek ezt előnyösebben beállítani annak érdekében, hogy az árához mérten tükröződjön a képminőségbeli különbség is a Philips javára. Ezt a EW-ös kollegák úgy érik el, hogy míg a 37pf9830 "gazdag" mód képmegjelenítéssel fut+ráadva kontraszt tökig, addig az LE40M61B-nál csak "Normal" mód van kiválasztva.
Nyugottan hívd oda az eladót, hogy vigyen bele a képbeállítások menübe, és a Samsungot is állítsd "Kiemelet"-re + alaphelyzetre (default értékre), a dinamikus kotrasztot pedig kapcsold be (ez a Philipsen is bevan), +az aut. fényerőszabályzót pedig kapcsold ki. Az LG és a Philips már "gazdag" ill. "dinamikus" módban van, de ezeknél a kontraszt plusz rá van tolva majdnem maxra, ezért alaphelyzetre (default értékre) állítás ezeknél is szükséges, természetesen a gazdag ill. dinamikus képmegjelenítés mód menü alatt!
...aztán jöhet a csodálkozás!
Másnapra természetesen visszaállítják az "erdeti" állapotot
Más:
a Samsungnál az M61 széria jelenti a top levelt, szvsz nagyon jól sikerült széria ez...
Üdv:
Hook
Koszi szepen!
Egyelore csak samu eselyes (csak azt tudjak "jo aron" adni), csak az 51 -es szeria kepe nekem nagyon nem tetszett barmilyen beallitas mellett, de ezek szerint akkor erdemes megnezni a 61 -est...
(csak mert ugy voltam, hogy plazmabol a panak jonnek be, lcd -bol a toshibak, esetleg lg, es amikor mondtak, hogy nem pana az "akcios" gyarto, hanem a samu, picit letortem... szoval meg van remeny! )
Lcd, Led, Oled TV-k
Hali!
A dunakeszi EW-ben egymás mellett van a három legjobb LCD TV:
Philips: 37pf9830
Samsung: LE-40M61B
LG: 37LP1R
(plusz megtekinthető még a Philips: 42PF7420 is ami az LG: RZ-37LZ55 helyére került)
Minden héten legalább egyszer bemegyek csekkolni főleg az LCD TV-ket, tegnap is voltam, 1080i HD demo video megy rajtuk HD generátorról szinkronban-még mindig.
VIGYÁZZ a marketinges fogásra!!! A közel egy millás 37pf9830 mellett figyel a 700 ezres LE40M61B, és mivel az egy millás Philips már régóta nem kelt el, ezért az eladók igyekeznek ezt előnyösebben beállítani annak érdekében, hogy az árához mérten tükröződjön a képminőségbeli különbség is a Philips javára. Ezt a EW-ös kollegák úgy érik el, hogy míg a 37pf9830 "gazdag" mód képmegjelenítéssel fut+ráadva kontraszt tökig, addig az LE40M61B-nál csak "Normal" mód van kiválasztva.
Nyugottan hívd oda az eladót, hogy vigyen bele a képbeállítások menübe, és a Samsungot is állítsd "Kiemelet"-re + alaphelyzetre (default értékre), a dinamikus kotrasztot pedig kapcsold be (ez a Philipsen is bevan), +az aut. fényerőszabályzót pedig kapcsold ki. Az LG és a Philips már "gazdag" ill. "dinamikus" módban van, de ezeknél a kontraszt plusz rá van tolva majdnem maxra, ezért alaphelyzetre (default értékre) állítás ezeknél is szükséges, természetesen a gazdag ill. dinamikus képmegjelenítés mód menü alatt!
...aztán jöhet a csodálkozás!
Másnapra természetesen visszaállítják az "erdeti" állapotot
Más:
a Samsungnál az M61 széria jelenti a top levelt, szvsz nagyon jól sikerült széria ez...
Üdv:
Hook
CRTTV: Pana TX-32PD50; Erősítő: Yamaha RX-V2400; DVD lejátszó: Philips DVP720SA; DVD felvevő: Sony RDR-HX710; VHS magnó: Sony SLVE720; Aktív sub: Yamaha YST-SW800; Front: PolkAudio RTi6; Center: PolkAudio CSi5; Surround: PolkAudio M40; Surround Backx2: PolkAudio M40; Front Effect: PolkAudio M30; Hangfalkábel: Monitor Atmos Air 309 (bi-kábelezve); Camcorder: Sony DCR-PC5E
Lcd, Led, Oled TV-k
b@zzz nincs szerkesztes, szoval Toshiba, +egyeb helyesirasi hibakert sry!!!
Lcd, Led, Oled TV-k
Hali!
Lcd, Led, Oled TV-k
Gondolom ennek az 1 tunerességnek is csak annyi értelme van, hogy utána majd esetleg kihozzák a valódi 2 tuner változatot, amivel plusz zsetont tudnak leakasztani. Nagyon nem tetszik ez a hozzáállás Annál is inkább, mert a készülék árához képest nem hiszem hogy jelentősen megdobná az előállítási költségeiket.
Ismerősömnek múlt év végén vettünk egy Samsung LCD -t (32R41). Engem is megtévesztett ez az 1 tuneres - 2 tuneres játék. Aztán persze kezdtük keresni a PIP -et . Jó nagy volt a csalódás amikor rájöttünk mi az igazság, és mivel a kép sem igazán tetszett, ismerősöm visszacsinálta a bizniszt. Aztán bementünk egy MM -ba, végigböngészte a kínálatot, és amikor talált egy olyat amiben normális 2 tuneres PIP volt, és a képe is tetszett, akkor azt mondta, hogy: ezt veszem és passz . Történetesen a kiválasztott egy Grundig készülék volt ('Amira' ha jól emléxem), teljesen korrekt (árban is), még kapcsolási rajzot is mellékeltek hozzá. Azóta is megelégedve használja.
Jozs
TV: Sony KV-32FQ86, DVD-Video: Panasonic DMR-E85H, VHS: Panasonic NV-FJ632, Rádióerősítő: Marantz SR-5400 OSE, CD játszó: Marantz CD-52mkII, (Erősítő: Quad-405), LP játszó: NAD-5120 (Pickup: Grado Black), Deck: Aiwa F250, Hangdobozok: ELADÓK ! Heybrook HB1 (kábel: Monitor Black&White LS-502)
Lcd, Led, Oled TV-k
Hello,
felhívtam a Samsung supportot, az LE-40M61B vel kapcsolatban feltettem a tuner/PIP kérdést, majd kérdésemre megtalaláva a választ kis idő múlva visszahívtak, és közölték, hogy 1 tuneres pip-el rendelkezik ez a típus!
Tehát az összes itthoni forgalmazónál - beleértve a Samsung.hu oldalt és katalógust - helytelenül szerepel a 2 tuneres PIP jelölés!
(A Samsung site-on ki lesz javítva a hiba)
Az LE-40M61B és LE-40M61 nincs semmi különbség, gyakorlatilag csak az LE-40M61B létezik. "B"-nélküli modell hivatalosan nincs, csak kiírási pontatlanság miatt szerepelhet így a forgalmazók listájában. Ez már csak azért is érdekes, mert a műszakidepo-nál mind a két verzió ("B"-vel és "B"-nélkül) szerepel a kínálatban, méghozzá különböző áron, íme:
http://www.muszakidepo.hu/index.php?cPa ... ilter_id=1
Volt aki hiányolta a magyarnyelvű használati utasítást az LE-40M61B-hez, itt van:
http://downloadcenter.samsung.com/conte ... -00Hun.pdf
- battlestar
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 0
Lcd, Led, Oled TV-k
Egymillió eladott Samsung LCD televízió.
Itt lehet elolvasni. Klikk!
Lcd, Led, Oled TV-k
Pénteken én is egy SAMSUNG LE40M6 Tulajdonosa lettem. Most tesztelelm mint állat.
- Én azt vettem észre, hogy SCART/COMP bementet és TV PIP-jét lehet egymás mellé tenni.
- A leírás is zavaros (31. oldal) más van angolul más van magyarul. állítólag csak HDMI alapkép melé lehet mindenféle alképet betenni különböző méretekkel, vagyi 2 TV műsor képét VIDEO (DHR) + TV csak akkor lehetne egymás mellett látni ha HDMI-s DHR-em vagy Videóm lenne.
Hello,
én is gratulálok a TV-hez, nekem is ez a kiszemelt típus!
PIP:
Az angol leírás szerint valóban a TV adás - mint főkép - mellé csak HDMI bemeneti forrás választható alképnek, viszont HDMI vagy PC bemenet mellé szinte az összes egyéb bemenet (TV, S-Video, Komponens, Ext1, Ext2...stb) kiválasztható alképnek.
Érdekes az ezzel kapcsolatos észrevételed...
Számomra is vannak nem egyértelmű dolgok az LE-40M61B-vel kapcs.:
hivatalos magyar forgalamzók oldalain (pl. Netdepo), és a 2005-2006 Samsung katalógusban is mindenhol egyértelműen 2 tuneres PIP-et tűntetnek fel az adatlapon, viszont az angol használati ut. ezzel ellentétes állásponton van! Lehet hogy hasonló a szitu mint az LG 37LP1R és 37LP1D esetében, mert a német típus (D) egy tuneres PIP-es, és vannak rajta memóriakártya nyílások, viszont az R-tip. 2 tuneres PIP-es, és memóriakártya fogadó helyektől mentes!
Ezzel csak arra akartam rávilágítani, hogy adódahatnak abból is ilyen különbségek, hogy éppen milyen beszerzésű a TV.
A Te TV-d hány tuneres egyébként?
Üdv:
Hook
Lcd, Led, Oled TV-k
Jó reggelt Mindenkinek!
Lehet, hogy csak a figyelmet kerülte el egy korábbi kérdésem vagy ennyire említésre sem méltóak a Vizart LCD tv-k?!?
Írtam a mail címet, hogy hol lehet róluk olvasni: www.vizart.tv
Nincs vélemény vagy nem néztétek meg?!?
Ismerema forgalmazót, illetve Nekem is ilyen készülékem van otthon (LT30HV)
Lcd, Led, Oled TV-k
Nem. Kép nincs róla?
Nemtok róla, én is csak a kézikönyvében láttam (pdf-es).
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok, sajnos már elfelejtettem ki volt az aki megrendelte a benq 1920*1280-as csodáját, nem érkezett még meg? Tapasztalatokat nagyon várnék, mert bár proji a cél, de lehet, hogy egy idióta szobakialakítás miatt nem fog menni ... előre is köszi
JBL - HK - HT - Siltech - Az erő legyen veled
Lcd, Led, Oled TV-k
My WebpageAz itt talált LCD tv-knél 3 féle felbontást adnak meg,lehetséges ez? Előre is köszönöm a felvilágosítást! Bocsi a tudatlanságomért.
Mér lennének különböző felbontásúak? A 26, 32 és 40 collosak egyformán 1366x768-asok.
Azt hiszem félreérthető volt a kérdésem,erre gondoltam: Specification XV1-32**1
Picture Resolution Wide XGA
Aspect Ratio 16:9
***Resolution 1024x768***
***Max Resolution PC Resolution 1280 x 1024 @ 60 Hz***
***Number of pixels 1,366*768***
Pixel pitch(mm) 0,510
Active Area(mm) 676.6mm x 392.2mm
HDTV Monitor YES
HDTV TUNER built in NO
HD-Grade 1366 H x 768 V
Mode PVA
Number of Colors 16.7M
Color Gomul 72%
Contrast Radio(typ) 1000:1
Brightness(cd m2) 500
Response time 8ms
Viewing Angle 85/85/85/85 (±170)
Interface LVDS
Köszi a válaszokat
- battlestar
- Lefelé a lejtőn
Lcd, Led, Oled TV-k
Láttad a távirányítóját? Van rajta egy kis LCD a különböző üzemmódokhoz
Nem. Kép nincs róla?
Lcd, Led, Oled TV-k
Pénteken én is egy SAMSUNG LE40M6 Tulajdonosa lettem.
Gratulálok!
Láttad a távirányítóját? Van rajta egy kis LCD a különböző üzemmódokhoz
- battlestar
- Lefelé a lejtőn
Lcd, Led, Oled TV-k
Én általában az alábbi beállításokat kedvelem:
Üzemmmód: kiemelt (legnagyobb fényerő)
DNIe: bekapcsolva (kikapcsolni úgysem lehet, csak DEMO üzemmód van )
digitális zajcsökkentés: TV-nél és szar DVD-nél BE, jó DVD-nél és HD-nél KI
Csak kiváncsiságból kérdezem, hogy a digitális zajcsökkentés külső jelforrás esetében is működik? Nem csak a tuner esetében?
- battlestar
- Lefelé a lejtőn
Lcd, Led, Oled TV-k
Pénteken én is egy SAMSUNG LE40M6 Tulajdonosa lettem.
Gratulálok!
Lcd, Led, Oled TV-k
[...]- Én azt vettem észre, hogy SCART/COMP bementet és TV PIP-jét lehet egymás mellé tenni.
[...]
Az a mérvadó, amit a leírás mond. Fogalmam se nincsen, hogy miért különbözik a magyar és az angol. Ha ennek ellenére neked más PIP kombinációk is működnek, az csak a véletlen műve. A gyár akaratát nem lehet megerőszakolni