Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
LCD TV-k összehasonlító teszt (képátló: 37"-40" méret kategóriában):
[...]
Ezek szerint ezek közül csak a Samsung tudja az WXGA felbontást PC bemenetről?
Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50
Lcd, Led, Oled TV-k
Tegnap bementem a dunakeszi EW-be LCD-TV-ket tesztelni. Az összes számomra érdekes készülék (lsd. alul) - nem kis örömömre - mind egymás mellett figyelt a polcon, fej -fej mellett. Ezzel kapcsolatban szeretném megosztani veletek szubjektív véleményem (zárás előtt 2 órán keresztül csekkoltam élesben a főbb jellemzőket saját beállításokkal).
LCD TV-k összehasonlító teszt (képátló: 37"-40" méret kategóriában):
KÉSZÜLÉKEK:
- PHILIPS 37PF9830 (999ezer)
- SAMSUNG LE-40M61B (799ezer)
- LG LZ-37LZ55 (460ezer)
- LG LZ-37LP1R (750ezer)
MŰSORFORRÁS:
- HD generátor, LG XD Engine demo anyag, 1920x1080i video formátum (természetesen szinkronban minden készüléken);
JELÁTVITEL:
- Komponens Y,Pb,Pr (kivétel a Philips, mert ennél HDMI-HDMI, mivel a HD generátoron csak egy HDMI csatlakozási lehetőség volt, de ez nem gond mert a komponensen keresztül is simán megy az 1080i);
TESZT (lényeg):
Minden LCD-t - lehetőség szerint - egyforma szintre állítottam be az EW-ös kollega segítségével, tehát színhőmérséklet: MORMAL, a képbeállítások Samsung: KIEMELT; LG: DINAMIKUS; Philips: GAZDAG (ezeket a kiválasztott beállításokat, gyári default értékeken hagytam);
Fényérzékelő…stb. varázslatokat kikapcsoltam, kivéve a Dinamikus kontraszt módot - már ahol volt, aztán figyeltem minden irányból mindent…
LE-40M61:
Ez volt a legkevésbé érzékeny a nézési szögre - szinte bárhonnan lehet nézni, és ennek volt a legfeketébb feketéje. Ennél semmilyen szögből nem kékült el a fekete szín.
A kontraszt és a telítettség enyhén visszafogottabb, mint a többinél (a Philipstől mindenképp), de talán ez miatt tűntek természetesebbnek a színek, pl. emberi bőr, piros ruha...stb
A demóban a nő barna haja is itt volt a legéletszerűbb, plusz szálanként látszódott a hajszerkezet, míg az LG-eknél mintha egybe lenne az egész.
A Fehér szín viszont ennél volt a legkevésbé fehér, picit szürkés sárgás árnyalatba húz, ne egyáltalán nem vészes mértékben!
Két óra után úgy tűnt ezt tudnám a legtovább bámulni…
Nincs külön DVI bemenet, csak HDMI-n keresztül.
PC bemenet van D-Sub-on 1360x768 felbontásban
1 tuneres PIP
LG LZ-37LZ55 és LG LZ-37LP1R:
Ezeket azért veszem egybe, mert képminőség tekintetében nem véltem felfedezni említésre méltó különbséget a kettő között. (LZ55 jófármán csak szolgáltatásokban gyengébb az LP1R-től, nincs pip, nincs két tuner…stb)
Kellőképpen kontrasztos és dinamikus kép, a színvilága - hasonlóképpen a Philipséhez - eltúlzott, túltelített, mert azért a valóságban nem így néznek ki a dolgok. pl. a nő piros fürdőruhája az életben biztos nem így „világít” mint a képen (persze nem feltétlen baj, ha vannak tartalékok a cuccban)
A részletgazdagságra sem lehet panasz, kb egyenlő a Samsunggal, viszont érdekes, hogy a nő hajának ábrázolásnál a Samsungot, a nő testének bemutatásakor az LG-t véltem részletgazdagabbank. A legnagyobb az LG-eknél a fekete színnel van. A demoban van egy olyan rész, amikor, csak az LG logo látható középen a fekete háttérben, itt jól megfigyelhető, hogy csak enyhén oldalról nézve is (kb. 45fok nézési szögből) kékül a fekete, és 90fok nézési szög felett pedig egyenesen ordít a kékes szín.
A fekete szín problémától eltekintve OK., A fehér színnel nincs probléma, szinte világít.
A 37LZ55 az árverseny miatt kihagyták a pip szolgáltatást, és a két tunert is, az előlapon nincsenek AV és S-video bemenetek.
Az LP1R szolgáltatások tekintetében full extrás, sőt mind a kettőben van külön HDMI és DVI bemenet a hátoldalon. PC monitorként is használható mind a két típus (katalógus szerint XGA felbontásban).
Mind a kettőt ellátták DCDi Faroudja chip-el.
PHILIPS 37PF9840:
Színvilág és a kontraszt az LG-ekkel közel azonos, sőt kontraszt téren még sztem felül is múlja azokat (a Samsungot viszont egyértelműen).
Ennek a feketéje határozottan jobb mint az LG-eknek, de nem jobb a Samsungétól. A Philips már nem annyira érzékeny a nézési szögre, mint az LG-ek, de nem olyan jó e téren mint a Samsung. (ez azért is érdekes, mert a Philips az LG-vel közösen fejlesztette ki az S-IPS panelt)
A Philips feketéje kb. 120 fok nézési szögtől kezd el kékülni.
A Fehér szín csakúgy mint LG-nél itt is OK.
Részletgazdaságban messze veri a mezőnyt. Pl. a demóban amikor a kamera a nő testét pásztázza közelről, a kar résznél még a pihe szőrszálak is látszódnak, az apró anyajegyekről nem is beszélve, vagy érdemes megnézni a nő arcát - megdöbbentő a különbség a többiekhez képest! A kutyás jelenetnél, a kutya orrán lévő redők is jól tükrözik a Philips nagyobb felbontási készségét. Szóval ennyi részletet a többi nem tud visszaadni, de ez az előny DVD Video, vagy TV nézésnél a hátrányára válik, mert olyan szemcsés képet produkál, mint atom.
Kinézetre és anyagminőségre messze ez a legjobb.
A cucc full extrás szintén:
2 tuneres PIP
DVI bemenet
HDMI bemenet
Motorosan forgatható asztali állvány
Ambilight2
PC-vel viszont csak 1024x768 felbontásban fut
ÖSSZEGZÉS:
Az LZ55 az ára miatt erősen megfontolandó, nagyon jó képet kapunk ennyi pénzért, cserébe le kell mondani pár extra szolgáltatásról.
A felsőbb szintről mindent összevetve, és az árat is figyelembe véve, én a Samsungot választanám (ill. ezt is fogom megvenni az már biztos) a fekete szín tudása és a széles nézési szöge miatt (persze ha lenne annyi pénzem amennyi nincs, akkor a PF9830-at vinném 42” méretben! Ha más nem örülnék neki akkor amikor HD minőségben nézhetném a Barátok köztöt
MÁS:
DVD ről nem lehet kipróbálni őket szinkronban, csak mindegyiket saját DVD lejátszójával, viszont TV-adás kérhető mindegyikre (ajánlom!)
A hangjuk mindegyiknek fos, de hát ez nem is lehet szempot!
A Sony KDL-V40A11 és KLV-W40A10 LCD tv-éket is láttam már korábban, de ezeknek teljes más a képük a fent említett LCD-ekhez képest, sokkal visszfogottabb színek jellemzik és a kontrasztosság sem érződik náluk annyira (a Sony fanok ezt úgy hívják "természetesebb képmegjelenítés"...kinek-hogy...)
ui.: ...mindenkinek adott a lehetőség "nézelődésre", én láttatlanban és más váleményére alapozva egész biztosan nem vennék semmit, nem még hogy LCD tv-t! (TV-t nem egy évre vesz az ember!! Legalábbis az átlag nem!)
Üdv:
Hook
CRTTV: Pana TX-32PD50; Erősítő: Yamaha RX-V2400; DVD lejátszó: Philips DVP720SA; DVD felvevő: Sony RDR-HX710; VHS magnó: Sony SLVE720; Aktív sub: Yamaha YST-SW800; Front: PolkAudio RTi6; Center: PolkAudio CSi5; Surround: PolkAudio M40; Surround Backx2: PolkAudio M40; Front Effect: PolkAudio M30; Hangfalkábel: Monitor Atmos Air 309 (bi-kábelezve); Camcorder: Sony DCR-PC5E
Lcd, Led, Oled TV-k
Érdemes lcd tvt venni szerintem most bár ezt neked kell eldönteni, ha itt olvasgatsz, a samsungok, vagy az alábbi sony, Lg mind jók, és ezek már 27" és afölöttiek HDTV valamennyi. Én samsung párti vagyok, max meg vagyok elégedve vele. LE32T51B rulez.
Jelenleg 3 LCD TV közül próbálok dönteni (vagy várok még fél évet).
Egyik Samsung, de még nem láttam a pontos típusát, de az biztos, hogy 32 colos.
Egy LG HD-s 32colos. Ezt nagyon ajánlották, és asszem MEdia Marktban van, megsasolom.
És láttam konkrétan egy Thomson 32LB130S5-öt szintén HD. Esetleg ezt valaki ismeri?
Lcd, Led, Oled TV-k
Már milyen samsungrol van szó? Mert az LCD k 27" mind HD tv annak minden vonzatával. Csak nem a crt s slimröl mert az tényleg nem az.
Óóóó de. Hosszas huzavona után visszakaptam tegnap a TV teljes vételárát (rengeteg hibája volt). Most azon tűnődöm vegyek LCD TV-t, vagy várjak még fél évet.
Igen, sejtettem hgy erröl van szó, a slim fit crt k, amellett hogy no HDTV, elég problémások, konvergencia,stb. sokan panaszodtak rá. Érdemes lcd tvt venni szerintem most bár ezt neked kell eldönteni, ha itt olvasgatsz, a samsungok, vagy az alábbi sony, Lg mind jók, és ezek már 27" és afölöttiek HDTV valamennyi. Én samsung párti vagyok, max meg vagyok elégedve vele. LE32T51B rulez.
Lcd, Led, Oled TV-k
Na itt a kép, bár már egyszer régebben is be volt linkelve.
Megtaláltam Simon Templar egyik idevágó hozzászólását. Gondoltam idebiggyesztem, utólagos engedelmével, hogy ne kelljen keresgetni.
QUOTE (tsc @ 2005 Nov 24 , 21:58)
Namost, frankón be van égve már néhány jellegzetes alakzat a képernyőn, most tűnt fel, amikor kb. fél éve először rebootoltam a PC-t.
"De ha kikapcsolnád 2 napra akkor valószínűleg teljesen elmúlna. Sacának nem kapcsolt ki az LCD monitora és egész hétvégén rajta volt a Most már kikapcsolhatja a számítógépet felirat. Hétfőn rémülten vette észre, hogy beleégett a képbe. De néhány óra alatt elhalványult és 1-2 nap alatt teljesen eltűnt."
Hála a jó égnek, az LCD tévéknél koránt sem kell annyira rettegni a beégéstől, mint a plazmáknál, de a jelenség azért létezik. (oddman)
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim
Lcd, Led, Oled TV-k
Azért azt tudni kell, hogy egy LCD tévé sokkal nehezebben ég be, mint egy plazma és általában, ha hagyjuk egy darabig kikapcsolva az LCD tévét, akkor csökken, vagy teljesen meg is szűnhet a jelenség. Végül is talán a beégés szó az LCD tévéknél nem is megfelelő, mivel itt a kristályok rendeződhetnek olyan állapotba, amiből már teljesen nem tudnak visszatérni/visszaállni.
- en LCD-n meg nem lattam beegest, te merre lattal ilyet?
- hogy mivan a kristalyokkal??
A samsung a használati útmutatójának a legelején is figyelmeztet a beégés veszélyére. Bár azt már fentebb is írtam, hogy itt sokkalta több időre van szükség a beégéshez, mint mondjuk egy plazmánál.
Ha már itt tartunk, akkor elmondom, hogy a katódsugárcsöves (CRT) tévék/monitorok is be tudnak égni.
A beégés általában akkor fordul elő, ha napokig vagy hetekig ugyan az az állókép látható az LCD tévén.
Lcd, Led, Oled TV-k
Azért azt tudni kell, hogy egy LCD tévé sokkal nehezebben ég be, mint egy plazma és általában, ha hagyjuk egy darabig kikapcsolva az LCD tévét, akkor csökken, vagy teljesen meg is szűnhet a jelenség. Végül is talán a beégés szó az LCD tévéknél nem is megfelelő, mivel itt a kristályok rendeződhetnek olyan állapotba, amiből már teljesen nem tudnak visszatérni/visszaállni.
- en LCD-n meg nem lattam beegest, te merre lattal ilyet?
- hogy mivan a kristalyokkal??
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Lcd, Led, Oled TV-k
Az LG LX2R és Samsung LET51B összehasonlításáról korábban én is írtam véleményt. Több másikat is néztem, ez a kettő tűnt a legjobbnak, de nekem messze az LG tetszett jobban. A nem túl jó TV adást is teljesen élvezhetően jelenítette meg, részletes és plasztikus képe volt. Elég sokat hangolgattam mind a kettőt, egymás mellett...Ami nagyon zavart viszont benne, hogy nem teljes képkitöltés mellett, a szélső sávok bizony szürkék voltak. Nem fekete, ami inkább szürkés, hanem teljesen szürke. Így viszont nem bírok megbékélni vele. Tud valaki olyan LG modellről (26 | 27 | 32), ami olyan jó képpel bír, de feketék a "szélek"?
Azért szürke, mert ez egy beégés elleni védekezés, mint a plazma tévéknél.
Ha fekete lenne, akkor sok idő múlva lehet, hogy lenne egy csúnya csík a fekete rész és a tévéadás képének határmezsgyéjén, ami 16:9-es kép nézésekor zavaró lenne.
Szal ez nem hiba, hanem inkább még egy pozitívum a LG-től.
Azért azt tudni kell, hogy egy LCD tévé sokkal nehezebben ég be, mint egy plazma és általában, ha hagyjuk egy darabig kikapcsolva az LCD tévét, akkor csökken, vagy teljesen meg is szűnhet a jelenség. Végül is talán a beégés szó az LCD tévéknél nem is megfelelő, mivel itt a kristályok rendeződhetnek olyan állapotba, amiből már teljesen nem tudnak visszatérni/visszaállni. No ezt aztán jól megmagyaráztam.
Lcd, Led, Oled TV-k
Már milyen samsungrol van szó? Mert az LCD k 27" mind HD tv annak minden vonzatával. Csak nem a crt s slimröl mert az tényleg nem az.
Óóóó de. Hosszas huzavona után visszakaptam tegnap a TV teljes vételárát (rengeteg hibája volt). Most azon tűnődöm vegyek LCD TV-t, vagy várjak még fél évet.
Lcd, Led, Oled TV-k
OFFTOPIC:
budapesti LCD TV és plazma tulajoknak:
elindult Budapesten az Antenna Digital adása, (az Antenna Hungária "gyermeke") az földi analóg "lavóros"-rendszer digitális utódja - DVB-T (digitális földi: Digital Video Broadcasting - Terrestial) Új box-szal, előfizetéssel foghatóak az adók.
A TÖBBIEKNEK (nem budapestiek):
Az egyik miniszter 2008-at ígért a DVB-T országos adás beindítására.
Az alap DVB-T set-top-box ára kb. 12 ezer lesz. Kezdésként 10 tematikus csatorna. 2007 végére várhatóan elkészül a rendszer a már meglévő analóg földi gerincadókon. Később, gondolom 2012-ig 30-ra növelik a csatornák számát, az analóg földi antennás adás akkor végképp megszűnik. (3 adó) Remélhetőleg jó minőségű képe lesz az új digitális adásoknak. (Én meg reménykedem, h esetleg 16:9-es képarány átkapcs. is lesz)
Egy nagy kérdés, az állam mennyire támogatja majd a rendszert, mennyire lesz kifizetődő, meg ezt a rendszert "gyilkolászó" (mert szerintem az lesz) fizetős kábel TV társaságok mellett mennyire tud megélni.
TV: Samsung LE-27T51B LCD TV Lejátszók: CyberHome CH-DVD635S, Oppo OPDV971H Hang: Sony PMC-DR45L mikrotorony
Lcd, Led, Oled TV-k
Az LG LX2R és Samsung LET51B összehasonlításáról korábban én is írtam véleményt. Több másikat is néztem, ez a kettő tűnt a legjobbnak, de nekem messze az LG tetszett jobban. A nem túl jó TV adást is teljesen élvezhetően jelenítette meg, részletes és plasztikus képe volt. Elég sokat hangolgattam mind a kettőt, egymás mellett...
Ami nagyon zavart viszont benne, hogy nem teljes képkitöltés mellett, a szélső sávok bizony szürkék voltak. Nem fekete, ami inkább szürkés, hanem teljesen szürke. Így viszont nem bírok megbékélni vele. Tud valaki olyan LG modellről (26 | 27 | 32), ami olyan jó képpel bír, de feketék a "szélek"?
TV: Toshiba 32WL66P; DVD: Pio 433H
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 670
Lcd, Led, Oled TV-k
Ilyen.
Mi ez a ménku˝sok malac körülötte?
A nejem azt mondja,hogy még a szemeteket is levegyétek róluk!
És ha tudnátok,hogy még mennyi van?
OFFTOPIC:
9 elefánt kell, nem malac!!!
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Lcd, Led, Oled TV-k
tsc: A sony KLV-SxxA10E tudja a 14:9 képarányt tévécsatorna nézésekor?
A PAL 3D fésűsszűrő a sony-ban egy progresszív képet előállító (deinterlacer) csipp akar lenni, ami olyasmi, mint a faroudja?
OFFTOPIC:
Lufi nektek tényleg malacotok van!
Lcd, Led, Oled TV-k
Ilyen.
Mi ez a ménkűsok malac körülötte?
A nejem azt mondja,hogy még a szemeteket is levegyétek róluk!
És ha tudnátok,hogy még mennyi van?
Lcd, Led, Oled TV-k
Ilyen.
Mi ez a ménkűsok malac körülötte?
Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50
Lcd, Led, Oled TV-k
Ilyen.
Lcd, Led, Oled TV-k
Hali!
Meg van!
Egyenlőre csak a tv adókat kerestem meg,hogy az asszony tudja nézni a müsorait.
Minden 50-re van állítva alapból a tv-én,de egyenlőre igy is szupi..Holnap,meg hétvégén majd elszórakozom vele.A tv tunerja szerintem tökéletes.Ettől féltem a legjobban,de kellemesen csalódtam.
Késöbb még beszámolok róla.
Képet,hogy a bánatba lehet beszúrni?
Lcd, Led, Oled TV-k
Hát van egy Abit Radeon 9550-es, meg egy alaplapi Intel, ami a 865G chipsetben van, meg egy másik alaplapi ami a laptopomban van (az is vmi Intel chipsetes gagyi). Na jó, ezek szerint csak a Radeon ami a szódával elmegy kategória, de a HTPC-be véletlenül se akarok vmi nagy, melegedős új cuccot tenni, mert kicsi a ház (Barebone PC!) és a ventillátor hangját se bírom ki.
Most vettem bele egy Inno3D GeForce FX5500-at aminek passzív hűtése van, remélem ezzel is jó lesz, mert ha más nem ez legalább HALK lesz.
Lcd, Led, Oled TV-k
Számítógépről használva mennyire éles a képe, ahhoz képest, hogy natív felbontást nem lehet belőle kicsikarni?
Teljesen éles, ne olyat képzelj el, mint amikor az lcd monitort nem a saját felbontásában használod és életlen mosott valamit rak ki.
Épp 2-3 napja sikerült végre elérnem hogy a htpc-m képe tökéletes legyen a Sony-n.
Kellett hozzá egy földhurok leválasztó kütyü a kábeltv hálózatra, hogy a borzalmas villogás elmúljon, utána még egy mezei ősöreg Geforce2 MX200, mert a másik két videokártyámmal volt a képben egy halvány de elég idegesítő csíkozódás, pedig azok jobb kártyák. Ezzel a gagyival meg nincs, videót nézni meg ez is tökéletes, úgyhogy végre happy és elégedett vagyok a pc-tv kapcsolattal.
Izolátorom (földhurok leválasztó) már nekem is van, tényleg érdemes venni.
Milyen típusú a másik két videokártyád, amivel csíkozott a kicsike?
Lcd, Led, Oled TV-k
Számítógépről használva mennyire éles a képe, ahhoz képest, hogy natív felbontást nem lehet belőle kicsikarni?
Teljesen éles, ne olyat képzelj el, mint amikor az lcd monitort nem a saját felbontásában használod és életlen mosott valamit rak ki.
Épp 2-3 napja sikerült végre elérnem hogy a htpc-m képe tökéletes legyen a Sony-n.
Kellett hozzá egy földhurok leválasztó kütyü a kábeltv hálózatra, hogy a borzalmas villogás elmúljon, utána még egy mezei ősöreg Geforce2 MX200, mert a másik két videokártyámmal volt a képben egy halvány de elég idegesítő csíkozódás, pedig azok jobb kártyák. Ezzel a gagyival meg nincs, videót nézni meg ez is tökéletes, úgyhogy végre happy és elégedett vagyok a pc-tv kapcsolattal.
Lcd, Led, Oled TV-k
Már volt róla szó, de áruházban általában nagyon rosszul vannak beállitva a tv k, te is be tudod ugy állitani-leveszel kontrasztot szint stb-hogy ronda legyen, egyszerüen nem foglakoznak vele...
Lcd, Led, Oled TV-k
Ezt vettem: Sony KLV-S32A10
battlestar! Én is pont ilyet szeretnék. Leírhatnád a tapasztalataidat, ha az időd engedi...
Előre is köszi.
battlestar! Én is pont ilyet szeretnék. Leírhatnád a tapasztalataidat, ha az időd engedi...
Előre is köszi.
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Nekem a Power Strip használatával sikerült végre összehoznom a natív meghajtást a tv-men, számítógépről. Egy ideig érdekes jelenség volt, hogy az 1366x768 beállítás a számítógép ki- majd újra bekapcsolása után azt eredményezte, hogy a kép harmada lelógott balra a panelről. Aztán találtam a tv menüjében a pc-mód alatt egy olyat, hogy automatikus beállítás, megnyomtam, erre visszaugrott a kép a megfelelő helyre. Azt, hogy ezt mi okozza, most sem tudom, de legalább megvan a gyógyszer.
Most egészen elégedett vagyok az eredménnyel, egyelőre így hagyok mindent, bár a Power Strip funkcióinak még a felét sem néztem át. Hihetetlen, hogy egy kevesebb, mint másfél megabájtos progival mindent(!) meg lehet csinálni a videókártya-kimeneteiddel. Felülírhatsz gyakorlatilag mindent a számítógép videókártya-működésében...
Battlestar: gratuala a Sony-hoz! Nagyon szép ez a tv!
Joepapa
Lcd, Led, Oled TV-k
battlestar: Most akkor samsung-ot, vagy sony-t vettél?
Ezt vettem: Sony KLV-S32A10
Ha jól emlékszem, nekem ami nagyon tetszett az LG LP1R-ben az, hogy HDMI és DVI csati is volt rajta. Ja és a 2 tuneres PIP.
A sony nekem is tetszik, mert a legszebb a design-ja és a legjobban használható a távirányítója.
Úgy tudom, hogy a sony-nak 1000:1-es a kontrasztja. Ezzel kapcsolatban az a kérdésem, hogy a sony-ban nincsen dinamikus kontraszt ugye? Soha többet nem veszek olyan LCD-t, ami dinamikus kontraszttal éri el a magasabb kontrasztot.
Azért azt megjegyezném, hogy a sony is építhetett volna DCDi faroudja csippet a készülékébe, mivel jó drágán adja a portékáját.
Lcd, Led, Oled TV-k
Amúgy mi a különbség a DVI-I és a DVI-D között?
A DVI-I digitális és analóg jel átvitelére képes csatlakozó, a DVI-D pedig csak digitális jel átvitelre képes csatlakozó.