Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Számítógépről használva mennyire éles a képe, ahhoz képest, hogy natív felbontást nem lehet belőle kicsikarni?
Teljesen éles, ne olyat képzelj el, mint amikor az lcd monitort nem a saját felbontásában használod és életlen mosott valamit rak ki.
Épp 2-3 napja sikerült végre elérnem hogy a htpc-m képe tökéletes legyen a Sony-n.
Kellett hozzá egy földhurok leválasztó kütyü a kábeltv hálózatra, hogy a borzalmas villogás elmúljon, utána még egy mezei ősöreg Geforce2 MX200, mert a másik két videokártyámmal volt a képben egy halvány de elég idegesítő csíkozódás, pedig azok jobb kártyák. Ezzel a gagyival meg nincs, videót nézni meg ez is tökéletes, úgyhogy végre happy és elégedett vagyok a pc-tv kapcsolattal.
Izolátorom (földhurok leválasztó) már nekem is van, tényleg érdemes venni.
Milyen típusú a másik két videokártyád, amivel csíkozott a kicsike?
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim
Lcd, Led, Oled TV-k
Számítógépről használva mennyire éles a képe, ahhoz képest, hogy natív felbontást nem lehet belőle kicsikarni?
Teljesen éles, ne olyat képzelj el, mint amikor az lcd monitort nem a saját felbontásában használod és életlen mosott valamit rak ki.
Épp 2-3 napja sikerült végre elérnem hogy a htpc-m képe tökéletes legyen a Sony-n.
Kellett hozzá egy földhurok leválasztó kütyü a kábeltv hálózatra, hogy a borzalmas villogás elmúljon, utána még egy mezei ősöreg Geforce2 MX200, mert a másik két videokártyámmal volt a képben egy halvány de elég idegesítő csíkozódás, pedig azok jobb kártyák. Ezzel a gagyival meg nincs, videót nézni meg ez is tökéletes, úgyhogy végre happy és elégedett vagyok a pc-tv kapcsolattal.
Lcd, Led, Oled TV-k
Már volt róla szó, de áruházban általában nagyon rosszul vannak beállitva a tv k, te is be tudod ugy állitani-leveszel kontrasztot szint stb-hogy ronda legyen, egyszerüen nem foglakoznak vele...
Lcd, Led, Oled TV-k
Ezt vettem: Sony KLV-S32A10
battlestar! Én is pont ilyet szeretnék. Leírhatnád a tapasztalataidat, ha az időd engedi...
Előre is köszi.
battlestar! Én is pont ilyet szeretnék. Leírhatnád a tapasztalataidat, ha az időd engedi...
Előre is köszi.
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Nekem a Power Strip használatával sikerült végre összehoznom a natív meghajtást a tv-men, számítógépről. Egy ideig érdekes jelenség volt, hogy az 1366x768 beállítás a számítógép ki- majd újra bekapcsolása után azt eredményezte, hogy a kép harmada lelógott balra a panelről. Aztán találtam a tv menüjében a pc-mód alatt egy olyat, hogy automatikus beállítás, megnyomtam, erre visszaugrott a kép a megfelelő helyre. Azt, hogy ezt mi okozza, most sem tudom, de legalább megvan a gyógyszer.
Most egészen elégedett vagyok az eredménnyel, egyelőre így hagyok mindent, bár a Power Strip funkcióinak még a felét sem néztem át. Hihetetlen, hogy egy kevesebb, mint másfél megabájtos progival mindent(!) meg lehet csinálni a videókártya-kimeneteiddel. Felülírhatsz gyakorlatilag mindent a számítógép videókártya-működésében...
Battlestar: gratuala a Sony-hoz! Nagyon szép ez a tv!
Joepapa
Lcd, Led, Oled TV-k
battlestar: Most akkor samsung-ot, vagy sony-t vettél?
Ha jól emlékszem, nekem ami nagyon tetszett az LG LP1R-ben az, hogy HDMI és DVI csati is volt rajta. Ja és a 2 tuneres PIP.
A sony nekem is tetszik, mert a legszebb a design-ja és a legjobban használható a távirányítója.
Úgy tudom, hogy a sony-nak 1000:1-es a kontrasztja. Ezzel kapcsolatban az a kérdésem, hogy a sony-ban nincsen dinamikus kontraszt ugye? Soha többet nem veszek olyan LCD-t, ami dinamikus kontraszttal éri el a magasabb kontrasztot.
Azért azt megjegyezném, hogy a sony is építhetett volna DCDi faroudja csippet a készülékébe, mivel jó drágán adja a portékáját.
Lcd, Led, Oled TV-k
Amúgy mi a különbség a DVI-I és a DVI-D között?
A DVI-I digitális és analóg jel átvitelére képes csatlakozó, a DVI-D pedig csak digitális jel átvitelre képes csatlakozó.
- battlestar
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 0
Lcd, Led, Oled TV-k
Ha jól emlékszem, nekem ami nagyon tetszett az LG LP1R-ben az, hogy HDMI és DVI csati is volt rajta. Ja és a 2 tuneres PIP.
Lcd, Led, Oled TV-k
Amúgy ahogy valamelyikötök írta, kiszaladtam Budaörsre, hogy a MM-ban megnézzem a Samsungot + az LG-t. Ott sajnos nem volt mindkettő, ellenben az EW-ben egymás melett áll az LE-32R51B és a 32LX2R. Megvizsgáltam őket HD demóval és TV jellel is, lecsavarva mindent 50-re és kikapcsolva a javító áramköröket. A Samsungnak tompábbak voltak a színei (talán kicsit fakóbbak mint a CRT-ken), míg az LG szép harsány LCD színeket hozott. Aztán egyszercsak bejött egy reklám amelyik fehér háttéren váltogatott dolgokat jelenített meg, na ekkor kiugrott a különbség: az LG fehérje fehér, a Samsung fehérje szürke. Ezutánjött egy film amelyikben a szereplő fekete bőrdzsekije a Samsungon "elmosott" volt míg az LG-n a varrás is tisztán látszott. Ja és a fő poén, hogy a Samsung feketéje inkább volt kék, mint az LG-é.
Nem akarom lehúzni az LG-t. Csak a tapasztalataimat írom le.
A fő lényeg, hogy neked tetszik. Novemberben én még pont fordítva tapasztaltam.
Ha visszaolvasol november 24-én épp egy LG LP1R-be voltam "szerelmes".
A technikai paraméterei nagyon jók. Az LG csúcskészüléke.
Pont azért nem vettem meg amiket itt írsz. Csak én pont fordítva láttam.
Az LG-n a fekete lilás volt a fehér pedig szürkés.
Mindezt a Fukarban tudtam összehasonlítani.
Az LP1R és a 32R51B készülékeket 2 készülék választotta el egymástól.
Sokat állítgattam én is, default, képjavítók ki...
Egy másik helyen tudtam az S32A10E és 32R51B készülékeket összehasonlítani.
Az alapján hoztam meg a döntést.
Minden esetben azonos jelforrásról mentek a készülékek.
De mi lenne ha mindenkinek ugyanaz tetszene. Akkor mondjuk 32"-es LCD TV-ből csak egy félét gyártanának mert a többi senkinek sem kellene.
A samsung-nak valószínű azért volt egy kicsit kékes a színe, mert hűvösre (cool1-re) volt állítva a színhőmérséklete, vagy mi.
A samsung hiányosságaihoz tartozik még, hogy hiányzik belőle a 14:9 képméret is. Lehet, hogy ez csak egy apróság, de nekem ez is kellett volna. Végül is én a sok apró hiányossága miatt váltam meg a samsung-tól. Legközelebb már nagyon meggondolom, hogy mit is vegyek.
LX2R és az LP1R különbségei: hu.lge.com
- battlestar
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 0
Lcd, Led, Oled TV-k
Amúgy ahogy valamelyikötök írta, kiszaladtam Budaörsre, hogy a MM-ban megnézzem a Samsungot + az LG-t. Ott sajnos nem volt mindkettő, ellenben az EW-ben egymás melett áll az LE-32R51B és a 32LX2R. Megvizsgáltam őket HD demóval és TV jellel is, lecsavarva mindent 50-re és kikapcsolva a javító áramköröket. A Samsungnak tompábbak voltak a színei (talán kicsit fakóbbak mint a CRT-ken), míg az LG szép harsány LCD színeket hozott. Aztán egyszercsak bejött egy reklám amelyik fehér háttéren váltogatott dolgokat jelenített meg, na ekkor kiugrott a különbség: az LG fehérje fehér, a Samsung fehérje szürke. Ezutánjött egy film amelyikben a szereplő fekete bőrdzsekije a Samsungon "elmosott" volt míg az LG-n a varrás is tisztán látszott. Ja és a fő poén, hogy a Samsung feketéje inkább volt kék, mint az LG-é.
Nem akarom lehúzni az LG-t. Csak a tapasztalataimat írom le.
A fő lényeg, hogy neked tetszik. Novemberben én még pont fordítva tapasztaltam.
Ha visszaolvasol november 24-én épp egy LG LP1R-be voltam "szerelmes".
A technikai paraméterei nagyon jók. Az LG csúcskészüléke.
Pont azért nem vettem meg amiket itt írsz. Csak én pont fordítva láttam.
Az LG-n a fekete lilás volt a fehér pedig szürkés.
Mindezt a Fukarban tudtam összehasonlítani.
Az LP1R és a 32R51B készülékeket 2 készülék választotta el egymástól.
Sokat állítgattam én is, default, képjavítók ki...
Egy másik helyen tudtam az S32A10E és 32R51B készülékeket összehasonlítani.
Az alapján hoztam meg a döntést.
Minden esetben azonos jelforrásról mentek a készülékek.
De mi lenne ha mindenkinek ugyanaz tetszene. Akkor mondjuk 32"-es LCD TV-ből csak egy félét gyártanának mert a többi senkinek sem kellene.
Lcd, Led, Oled TV-k
Alakul az LG LCD tábor...
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Hála a jó égnek sikerült visszavinnem a Samsung LE-26M51B tévémet.A nagy megrázkódtatások után, újra azon gondolkodom, milyen LCD-t vegyek.
Leírom, hogy mi nem tetszett a Samsung-ba.
- Dinamikus kontraszt élvezhetetlen. (A 3000:1 marketing duma! Még csak meg sem közelíti azt, inkább csak olyan 800:1 talán)
- Nincs rajta DVI-I csati.
- Folyamatosan világító készenléti jel. (nem lehet áramtalanítani)
- A hangszórók elhelyezkedéséből kifolyólag nagyon rossz a hangja és a 2x5W is nagyon kevéske szerintem. Minimum 2x10W kellene, bár az sem fogja leröpíteni a kalapot a fejemről. (Mondjuk arra meg ott van a külön 5.1-es cucc.)
- A fényérzékelő túl sötét képet hoz ezért használhatatlan.
- Színek: az emberek arcán képtelenség élethű bőrszínt beállítani.
- Nincs benne DCDi faroudja, ami az ilyen árban lévő LG-ben már van.
- A PVA panel nekem nem jön be. Szerintem az S-IPS paneleknek sokkal jobb a színhűségük és a válaszidejük is jobb (8ms GTG), és talán még a kontrasztjuk is.
A legtöbb dolog, amit leírtam nem kifejezetten a Samsung hibája, inkább talán az LCD paneleké.
Ha az LG-n kívül más is épít S-IPS panellel LCD tévét, akkor azt légyszi írjátok meg ide a fórumba. Gondolom a Hitachi-nak is vannak ilyen panellel szerelt tévéi, mivel ők készítik az IPS és S-IPS paneleket.
Egyelőre nálam most az LG 26LX2R a befutó, de érdekelnek más márka is, ha jobb a kontrasztja (1200:1), S-IPS panellel szerelt, valamint van rajta DVI-D is a HDMI-n kívül és DCDi faroudja csippel is meg van áldva.
Szóval kiugrottál a Samsungból, hogy beléphessél az LG-be.
Lehet, hogy ezzel segítesz megkönnyíteni a választásomat.
Mikor veszed meg az LG-t?
Amúgy mi a különbség a DVI-I és a DVI-D között?
Bár nem értek hozzá, de az LG a Philipsel gyárt együtt, tehát gondolom a
pf9830-as jó lenne neked (6 ms, 6000:1), de az csak 32"-tól felfelé van, és
mint már olvashattuk korlátozott a PC megjelenítése.
Ha jobban belemerülsz az LG böngészésébe megírod, hogy mi a különbség az
LX2R és az LP1R között?
Köszi
Lcd, Led, Oled TV-k
Hála a jó égnek sikerült visszavinnem a Samsung LE-26M51B tévémet.
A nagy megrázkódtatások után, újra azon gondolkodom, milyen LCD-t vegyek.
Leírom, hogy mi nem tetszett a Samsung-ba.
- Dinamikus kontraszt élvezhetetlen. (A 3000:1 marketing duma! Még csak meg sem közelíti azt, inkább csak olyan 800:1 talán)
- Nincs rajta DVI-I csati.
- Folyamatosan világító készenléti jel. (nem lehet áramtalanítani)
- A hangszórók elhelyezkedéséből kifolyólag nagyon rossz a hangja és a 2x5W is nagyon kevéske szerintem. Minimum 2x10W kellene, bár az sem fogja leröpíteni a kalapot a fejemről. (Mondjuk arra meg ott van a külön 5.1-es cucc.)
- A fényérzékelő túl sötét képet hoz ezért használhatatlan.
- Színek: az emberek arcán képtelenség élethű bőrszínt beállítani.
- Nincs benne DCDi faroudja, ami az ilyen árban lévő LG-ben már van.
- A PVA panel nekem nem jön be. Szerintem az S-IPS paneleknek sokkal jobb a színhűségük és a válaszidejük is jobb (8ms GTG), és talán még a kontrasztjuk is.
A legtöbb dolog, amit leírtam nem kifejezetten a Samsung hibája, inkább talán az LCD paneleké.
Ha az LG-n kívül más is épít S-IPS panellel LCD tévét, akkor azt légyszi írjátok meg ide a fórumba. Gondolom a Hitachi-nak is vannak ilyen panellel szerelt tévéi, mivel ők készítik az IPS és S-IPS paneleket.
Egyelőre nálam most az LG 26LX2R a befutó, de érdekelnek más márka is, ha jobb a kontrasztja (1200:1), S-IPS panellel szerelt, valamint van rajta DVI-D is a HDMI-n kívül és DCDi faroudja csippel is meg van áldva.
Lcd, Led, Oled TV-k
Helló!Megjött a Wiewsonic N3260W az Ex. Dig.-ba.
Hónap végére igérték,de 3 nap lett.
Holnap megyünk megnézni, ill. kipróbálni.
Remélem, hogy csupa jó dologról számolhatok be.
Pont olyan, mint a Samsung 32R51.
Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50
Lcd, Led, Oled TV-k
Wiewsonic=Viewsonic
Lcd, Led, Oled TV-k
Helló!
Megjött a Wiewsonic N3260W az Ex. Dig.-ba.
Hónap végére igérték,de 3 nap lett.
Holnap megyünk megnézni, ill. kipróbálni.
Remélem, hogy csupa jó dologról számolhatok be.
Lcd, Led, Oled TV-k
Már milyen samsungrol van szó? Mert az LCD k 27" mind HD tv annak minden vonzatával. Csak nem a crt s slimröl mert az tényleg nem az.
CRT-s Slim-ről nem beszélhetett, mert ugye ez egy LCD-s topic...
Különben is van neki saját topicja.
Pénteken néztem a 40 és 32 collos Samsung Roma-n a Jégkorszak-ot, hát én nemtom, milyen forrásból nyomták, de piszokjó képük volt
Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50
Lcd, Led, Oled TV-k
Tényleg támogatja, elnéztem, sorry.
De sajnos attól még fennáll az hogy bizonyos TV-re is odaírja a HD minőséget, közben semmi köze nincs a HD Readyhez sem. Pont egy ilyen Samsung TV kerültma vissza végleg a szervízbe. Ha minden igaz akkor jövőhéten a pénzt is visszakapom.
Már milyen samsungrol van szó? Mert az LCD k 27" mind HD tv annak minden vonzatával. Csak nem a crt s slimröl mert az tényleg nem az.
Lcd, Led, Oled TV-k
De sajnos attól még fennáll az hogy bizonyos TV-re is odaírja a HD minőséget, közben semmi köze nincs a HD Readyhez sem. Pont egy ilyen Samsung TV kerültma vissza végleg a szervízbe. Ha minden igaz akkor jövőhéten a pénzt is visszakapom.
Erről valóban volt szó korábban, hogy sok 480p-s és 512p-s plazmára, projektorra is odaírják. Ezért kell arra a pár dologra (felbontás, HDCP-s bemenet) odafigyelni.
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Tipikus Samsung vakítás: "Szuper HD képmínőség"
Közben a leírás szerint nem HD-Ready, természetesen a képcső sem HD.
Ugyanezen kiváló szavakat intézte a SlimFit CRT-re...
HDTV sztenderdek:
HDTV1: 1280x720
HDTV2: 1920x1080
Az LE-40M61B kijelzőjének 1366x768 felbontása van, tehát bőven eleget tesz a HDTV1 minimum elvárásnak (már ha egyáltalán az LE40M61B-vel kapcs. írtál...)
Szerintem a gáz ott van, amikor még a 480 sor felbontású TV-kre is nyugott szívvel odabiggyesztik a HD Ready feliratot!
Üdv:
Hook
Hook
A fizikai felbontás önmagában édeskevés. Az hogy mennyi a fizikai felbontás, még nem garancia a képminőségre. Főleg nem a HD képminőségre (már ha láttál már HD képcsöves készüléken bármit is). Javaslom olvasd el a HD-Ready szabvány-t:
http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?ai ... 4FtCINRQiB
Jelenesetben a Samsung műszaki adatait nézve szó sincs, hogy támogatja a HD videójel mondjuk 720p-s formátumát (1080i-t meg végképp nem). Kvázi így hajra kenhető az a felbontás, és PC-t rákötve bűvészkedhetsz, de ugye akkor nem biztos hogy a teljes felbontást használhatod DVI-n, mert marad csík, ahogy már valaki jelezte.
Nagyon tévedsz!!!
Támogatja a 720p meg a 1080i video formátumokat is!
...és bármilyen HDMI kimenettel rendelkező lejátszót DVD Video, HD-DVD, Blu-Ray, stb ráköthetsz HDMI-HDMI kábellel, és az LE40-M61B minden gond nélkül megjeleníti a 720p vagy akár az 1080i video anyagokat!
Én meg azt javaslom neked, hogy ne közölj olyat amiben nem vagy biztos, mert megvezeted a kevésbé járatos fórum látogatókat!
...vagy inkább kérdezz!
CRTTV: Pana TX-32PD50; Erősítő: Yamaha RX-V2400; DVD lejátszó: Philips DVP720SA; DVD felvevő: Sony RDR-HX710; VHS magnó: Sony SLVE720; Aktív sub: Yamaha YST-SW800; Front: PolkAudio RTi6; Center: PolkAudio CSi5; Surround: PolkAudio M40; Surround Backx2: PolkAudio M40; Front Effect: PolkAudio M30; Hangfalkábel: Monitor Atmos Air 309 (bi-kábelezve); Camcorder: Sony DCR-PC5E
Lcd, Led, Oled TV-k
A fizikai felbontás önmagában édeskevés. Az hogy mennyi a fizikai felbontás, még nem garancia a képminőségre. Főleg nem a HD képminőségre (már ha láttál már HD képcsöves készüléken bármit is). Javaslom olvasd el a HD-Ready szabvány-t:http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?ai ... 4FtCINRQiB
Jelenesetben a Samsung műszaki adatait nézve szó sincs, hogy támogatja a HD videójel mondjuk 720p-s formátumát (1080i-t meg végképp nem). Kvázi így hajra kenhető az a felbontás, és PC-t rákötve bűvészkedhetsz, de ugye akkor nem biztos hogy a teljes felbontást használhatod DVI-n, mert marad csík, ahogy már valaki jelezte.
Varázslatos módon beszélsz butaságot.
Az adott Samsung LCD TV felbontása 1366x768 pixel azaz megfelel a HD felbontás követleményének. Mivel rendelkezik HDCP-s bemenettel ezért akár a márciusban megjelenő Toshiba HD-DVD-t is rákötheted és tökéletesen fogja megjeleníteni a 720 soros progresszív jelet.
Lcd, Led, Oled TV-k
HDTV sztenderdek:
Az LE-40M61B kijelzőjének 1366x768 felbontása van, tehát bőven eleget tesz a HDTV1 minimum elvárásnak (már ha egyáltalán az LE40M61B-vel kapcs. írtál...)
Szerintem a gáz ott van, amikor még a 480 sor felbontású TV-kre is nyugott szívvel odabiggyesztik a HD Ready feliratot!
Üdv:
Hook
Hook
A fizikai felbontás önmagában édeskevés. Az hogy mennyi a fizikai felbontás, még nem garancia a képminőségre. Főleg nem a HD képminőségre (már ha láttál már HD képcsöves készüléken bármit is). Javaslom olvasd el a HD-Ready szabvány-t:
http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?ai ... 4FtCINRQiB
Lcd, Led, Oled TV-k
HDTV sztenderdek:
Üdv:
Hook
CRTTV: Pana TX-32PD50; Erősítő: Yamaha RX-V2400; DVD lejátszó: Philips DVP720SA; DVD felvevő: Sony RDR-HX710; VHS magnó: Sony SLVE720; Aktív sub: Yamaha YST-SW800; Front: PolkAudio RTi6; Center: PolkAudio CSi5; Surround: PolkAudio M40; Surround Backx2: PolkAudio M40; Front Effect: PolkAudio M30; Hangfalkábel: Monitor Atmos Air 309 (bi-kábelezve); Camcorder: Sony DCR-PC5E