Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Projektoros TV - LCD, DLP, CRT

Hook
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Hook »

Az LCD projektoros TV-knek a lámpa élettartamon és a nézési szög érzékenységen kívül van még valami hátrányuk? (kontraszt, fényerő, pixelhiba, beégés, felbontás...stb. képminőséggel kapcsolatos dolgokra gondolok)
Nappali fényviszonyok közt mennyire nézhető ezek képe?

(Konkrétan a Sony KDF-E42A11 érdekel)

Köszi előre is!

Hook
CRTTV: Pana TX-32PD50; Erősítő: Yamaha RX-V2400; DVD lejátszó: Philips DVP720SA; DVD felvevő: Sony RDR-HX710; VHS magnó: Sony SLVE720; Aktív sub: Yamaha YST-SW800; Front: PolkAudio RTi6; Center: PolkAudio CSi5; Surround: PolkAudio M40; Surround Backx2: PolkAudio M40; Front Effect: PolkAudio M30; Hangfalkábel: Monitor Atmos Air 309 (bi-kábelezve); Camcorder: Sony DCR-PC5E

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Csak én nem kaptam még mindig választ arra, hogy milyen is lehet a Sony KDF-E 42A11E-t, vagy a Sony KDF-E 50A11E-t tartósan 2 és 4 méter közötti távolságból nézni?
Egyáltalán nem fárasztó. Egyetlen probléma, hogy ilyen közelről már jól látható, hogy a legtöbb tv csatorna minősége milyen silány. Viszont DVD-t nézni tökéletes.

zetecR
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: zetecR »

Loui!

Sony KDFE42A10 prosijából van:

Vendég

Tudna vki segiteni?

Kinéztem 2 LCD tv-t, melyik éri meg jobban?

Sony KLV-S32A10 vagy Samsung 32R51!

Árban ua, meg kb tudasban is!

Köszi a segitseget!!

Vendég

samsung 46l6 van ,és nagyon bejön advd+xbox+x360 képe egyszerűen mint a fénykép(de mondjuk ha ki lesz javítva akkor talán a zoldesség eltűnikés mégjobb lesz) a tv adások képe tűrhető.
A szivárványt én látom,de a barátnőm nem.
A barátomnak sony ja van és (42) és ő kb 3 méterről nézi, mindkettő tv-t sokáig lehetnézni nem fárasztja a szemet.

Vendég

MRobi!
Légyszi írd meg, hogy milyen Samsungod van mert én is most kacérkodom egy DLP-sel (SP46L6HX).Ha véletlenül ilyen készüléked van írhatnál róla egy kicsit bővebben is.

Loui
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: Loui »

AZt mondtamsotanában elég sok szoftverproblémás készülékük van ,szinte hetente van újabb szoftver a készülékekhez(nem csak a samsung),kijönnek és beállítják garanciában.de csak jövő 7en pénteken,mer akkor van erre járatuk.Amint a samsunggal meg tudja beszélni szólni fog.
Bocs, de azt hiszem mi két malomba örlünk!
Ha kicsit visszaolvasol, láthatod, hogy én tettem fel a kérdést, hogy milyen tartósan nézni, nem-e fárasztja a szemet, de én a SONY KDF-re kérdeztem rá!

Ezután te írtad, hogy kb 1 hónapja van ilyen TV-d (de nem írtál típust) és 3 méterről nem bántja a szemed, viszont igaz az is, hogy a hozzászólásod előtt volt Samsung-os hozzászólás is! Én meg azt hittem az én kérdésemre reagáltál!
Ezért írtam, hogy akit érdekel a téma, a házimozi honlapján utánaolvashat a sötét színek megjelenítési technikájának.

Na most már mindegy! Akit a Samsung DLP érdekel, legalább az hasznos észrevételeket tudhat meg a mi kérdezz-felelek játékunkból!

Csak én nem kaptam még mindig választ arra, hogy milyen is lehet a Sony KDF-E 42A11E-t, vagy a Sony KDF-E 50A11E-t tartósan 2 és 4 méter közötti távolságból nézni?

Vendég

AZt mondtamsotanában elég sok szoftverproblémás készülékük van ,szinte hetente van újabb szoftver a készülékekhez(nem csak a samsung),kijönnek és beállítják garanciában.de csak jövő 7en pénteken,mer akkor van erre járatuk.Amint a samsunggal meg tudja beszélni szólni fog.

Loui

MA voltak a szerelők azt mondták szoftverhiba van.
És mit mondanak? Egyedi eset, vagy gyakori hiba? Esetleg lehet mindegyik készülék szoftverhibás?

És hogyan tovább? Elviszik vagy vitték és megjavítják garancián belül?

Vendég

MA voltak a szerelők azt mondták szoftverhiba van.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Tami »

- a crt-s projis tv nemrosz.., nezd meg ha tetszik vagj bele
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

shenmuedc

Hozzászólás Szerző: shenmuedc »

Helló!

Egy számomra nagyon fontos kérdéssel fordulok hozzátok. karácsony körül vettem egy samsung slim fit 16:9-es tv-t. Nem igazán vagyok vele megelégedve ( geometriai hibák nem is kicsik) és ki akartam cseréltetni. 125000ft-ba került. A bolt meg is ígérte a más típusra való cserét de ebben az árkategóriában nem tudtak crt képcsöves tv-t felajánlani. DE kicserélnék egy samsung sp-43t8 crt projektoros tv-re ez nekem tetszene is képméretileg de szerintetek érdemes-e belemennem és milyen gondokra számíthatok ha mégis elfogadom az ajánlatot. Kérlek benneteket segítsetek ha tudtok.

Előre is köszönöm!

_Tamas
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: _Tamas »

Köszönettel a fórumlakók nevében...

Vendég

Simon, te mint modi, ha szépen megkérünk, nem vennéd le a "DLP"-t a topic címéből?
Done.

_Tamas
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: _Tamas »

Hogy kevertük ide az LCD vetítős TV-ket? Egyrészt (gyorsan tanulok ) offtopik...
Simon, te mint modi, ha szépen megkérünk, nem vennéd le a "DLP"-t a topic címéből?
Az ok egyszerű: már máskor is volt LCD-s projis TVs hozzászólás, sőt, CRTs is. Bevallom, más projis TVs topic nemlévén, én is ide írtam Sony KDF-ügyben, ami ugye LCDs TV. Meg különben is, valahol olvastam, hogy nem kell mindenért új topicot nyitni...
Szóval felkérhetnénk egy ilyen "huszárvágásra"?

Vendég

1. Egyrészt a www.hazi-mozi.hu - Hírek - rovatában a "Sony: új 3LCD hátulról vetítős TV-k" cikk 3.bekezdésében a "Cinema Black Pro" technikáról írtak alapján nem szabadna nagyon látszódnia az ún. dithering jelenségnek!
Hogy kevertük ide az LCD vetítős TV-ket? Egyrészt (gyorsan tanulok ) offtopik, másrészt a dithering DLP-s projektorokon jelentkezik. Nekem is az van, nem is kicsit látszik.

Loui

Egyetlen problémám van : nagyobb összefüggő színeknél és fekete színeknél zöldes bizsergés  van benne, a héten kijön a szervíz  és megnézik mitől van ez.
Ezt úgy hívják dithering. DLP specialitás. Minden DLP-s TV, vetítő csinál ilyen többé-kevésbé látható módon. Ha valóban ez az akkor azzal a szervíz semmit nem tud csinálni. Jellemző a hozzáértésükre, hogy rá sem kérdeztek.

Olvasd el ezt a cikket.

Bár nekem még nincs ilyen készülékem, csak tervezem a megvásárlását, de:

1. Egyrészt a www.hazi-mozi.hu - Hírek - rovatában a "Sony: új 3LCD hátulról vetítős TV-k" cikk 3.bekezdésében a "Cinema Black Pro" technikáról írtak alapján nem szabadna nagyon látszódnia az ún. dithering jelenségnek!

2. Másrészt elég sokáig nézegettem üzletben a képét, miközben éppen olyan anyag ment rajta, ami pont a sötét képek részletességét mutatta be és nekem nem tűnt fel ez a jelenség, pedig sajnos az én szemem nagyon hamar észreveszi a képhibákat!

Ezek után kíváncsi vagyok mit mond rá a szervíz!

Vendég

Egyetlen problémám van : nagyobb összefüggő színeknél és fekete színeknél zöldes bizsergés  van benne, a héten kijön a szervíz  és megnézik mitől van ez.
Ezt úgy hívják dithering. DLP specialitás. Minden DLP-s TV, vetítő csinál ilyen többé-kevésbé látható módon. Ha valóban ez az akkor azzal a szervíz semmit nem tud csinálni. Jellemző a hozzáértésükre, hogy rá sem kérdeztek.

Olvasd el ezt a cikket.

Vendég

Sziasztok!

Kb 1 hónapja van ilyem tv-m és kb 3 méterről nézem, folyamatosan nem fárasztja a szememet.

Ha tv jelről nem olyan szép a képe ,de dvd+hd jelről nagyon gyönyörű.

Egyetlen problémám van : nagyobb összefüggő színeknél és fekete színeknél zöldes bizsergés van benne, a héten kijön a szervíz és megnézik mitől van ez.
A szivárványeffekt minimális és csak akkor látom ha fáradt vagyok.

Vendég

Sziasztok! 
Engem csak az érdekelne, hogy a PS2-met nyugodt
szívvel használhatom-e új projektoros tv-men,
vagy ez nem ajánlatos? Úgy hallottam, hogy elb****a
a PS2!!! Szerintetek ez igaz, vagy hülyeség?
Valaki esetleg használja a kettőt huzamosabb ideje?
(probléma nélkül)

Ja a tv-m Samsung SP43T8H és nekem bejön.. igaz
nem a legszebb a képe, de a méret a lényeg..

Rossz helyen jársz. Ez a DLP technológiájú projektoros TV-k topikja, neked viszont CRT technológiájú projektoros TV-d van.

Ez annyiban fontos, hogy a CRT valóban hajlamos a beégésre ezért mondják, hogy esetleg nem ajánlott konzolgépek használata mivel tartalmazhat fix elemeket (műszerfal, eredményjelző, stb.) ami huzamosabb használat mellett beleéghet a képbe. Nézd meg a játéktermek CRT monitorjait. Ettől függetlenül szerintem nem hardcore üzemmódban használható erre a célra is.

Köszi a választ, én is erre gondoltam, hogy csak a beégés miatt lehet probléma!
Ami kicsit elbizonytalanított az a hülye megfogalmazás, ami a ps2-höz való
leírásban volt, miszerint
"ne használja projektoros tv-vel, mert tartós meghibásodáshoz vezethet" !?!?

Loui

Most úgy néz ki talán megtaláltam az igazit a Sony KDF-E 42A11E, esetleg a Sony KDF-E 50A11E "személyében" (bár az izzó élettartamától én is félek kicsit, mert sokat lenne használva)!
Észtevételem az izzóval kapcsolatban, hogy ha figyelembe vesszük mondjuk a Plazma alternatívát, akkor az áramfogyasztás különbségén simán megvehető az izzó sőt...

Számok tükrében:

42" és 50" Sony 3LCD TV 175W fogyasztás
10.000 óra most 200 dollár az ára durván 42.000,-Ft

42" Plazma 315W fogyasztás
10.000 órára az áramfogyasztás különbség 1.400kWh
a mai 33 forint/kWh-val számolva 46.200,-Ft

50" Plazmánál 440W a fogyasztás
10.000 órára az áramfogyasztás különbség 2.650kWh
a mai 33 forint/kWh-val számolva 87.450,-Ft

És valószínű hogy az izzó ára rohamossan csökkenni fog a gyártásmennyiség felfutása miatt, a kWh ára viszont biztos hogy növekedni fog.

Úgy hogy ne félj!

Kösz az újabb észrevételt! Ez az összevetés eszembe se jutott volna, pedig teljesen igazad van!

Amúgy nagyon kiváncsi lennék, hogy te, vagy bárki más milyennek látod, illetve látja a képét a szem fárasztása szempontjából!???

Jól láttam, hogy közelebbről is tartósan nézhető???

Tibor69
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: Tibor69 »

Most úgy néz ki talán megtaláltam az igazit a Sony KDF-E 42A11E, esetleg a Sony KDF-E 50A11E "személyében" (bár az izzó élettartamától én is félek kicsit, mert sokat lenne használva)!
Észtevételem az izzóval kapcsolatban, hogy ha figyelembe vesszük mondjuk a Plazma alternatívát, akkor az áramfogyasztás különbségén simán megvehető az izzó sőt...

Számok tükrében:

42" és 50" Sony 3LCD TV 175W fogyasztás
10.000 óra most 200 dollár az ára durván 42.000,-Ft

42" Plazma 315W fogyasztás
10.000 órára az áramfogyasztás különbség 1.400kWh
a mai 33 forint/kWh-val számolva 46.200,-Ft

50" Plazmánál 440W a fogyasztás
10.000 órára az áramfogyasztás különbség 2.650kWh
a mai 33 forint/kWh-val számolva 87.450,-Ft

És valószínű hogy az izzó ára rohamossan csökkenni fog a gyártásmennyiség felfutása miatt, a kWh ára viszont biztos hogy növekedni fog.

Úgy hogy ne félj!

Loui

Szevasztok!

Én is, mint sokan mások 16:9-es TV vásárlását tervezem (kb 82-106 cm között, elsősorban házimozizáshoz).
Már régóta nézegetem a boltokban itthon és külföldön egyaránt, de eddig valahogy nem találtam igazán megfelelőt, persze talán az igényeim is kicsit nagyok. A következők a szempontjaim:

1. Az elhelyezés szempontjából: Ne legyen túl nagy a hátulja, tehát a hagyományos katódsugaras már kiesett!

2. A nagy méret ellenére nagyon jó képe legyen!

3. Az ára lehetőleg 500.000,- Ft alatt legyen!

4. A legnehezebb kitétel: Max 3-4 méterről tudom nézni, s emiatt valami olyat keresek, ami a legkevésbé bántja, a legkevésbé fárasztja a szemet!

Csak nekem, vagy másoknak is úgy tűnik, hogy e típusok sokkal kevésbé bántják a szemet mint bármelyik másik plazma-, vagy LCD - TV?

Vendég

Sziasztok! 
(probléma nélkül)

Rossz helyen jársz. Ez a DLP technológiájú projektoros TV-k topikja, neked viszont CRT technológiájú projektoros TV-d van.

Ez annyiban fontos, hogy a CRT valóban hajlamos a beégésre ezért mondják, hogy esetleg nem ajánlott konzolgépek használata mivel tartalmazhat fix elemeket (műszerfal, eredményjelző, stb.) ami huzamosabb használat mellett beleéghet a képbe. Nézd meg a játéktermek CRT monitorjait. Ettől függetlenül szerintem nem hardcore üzemmódban használható erre a célra is.

Vendég

Sziasztok!

(probléma nélkül)

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”