Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok,
Van egy Samsung 27T51B LCD TV-m és most kezdtem el foglalkozni ezzel a HD-s dologgal. Rányomtam a laptopomat DVI-DVI kábellel. Egy X600-as vga kártya van benne. De, amikor a kép megjelenik a TV-n, csak 1280x720-as a felbontás és nem tudom magasabbra húzni. De miközben írom ezt a levelet már sejtem, hogy miért, egy megerősítésre van szükségem. A videókártya max felbontása 1280x800. Elképzelhető, hogy ezért nem húzhatom feljebb a a már fent leírt felbontásnál nagyobbra? Miért nem engedi a max felbontást? Plussz azt vettem észre, hogy 1280x720-as felbontásnál az LCD-n kívülre esik a kép. De körbe végig. Ez miért van?
Egy 1280*720-as avi vagy valamilyen videóformátum jobb minőségű, mint egy dvd lemezé?
A láma kérdésekért elnézést, de abszolút kezdő vagyok. És a progresszív meg natív meg hasonló dolgoktól már a szemeim keresztbe állnak. Segítségeteket előre is köszönöm, de tényleg.
Üdv: Réti bika
A te TV-d is ugyanúgy 1366x768-as panel, mint a nagyobbak, ugye?
Mert ha igen, akkor tényleg lehet hogy a vidkar kisebb felbontási képessége okozza ezt az egészet, rá kéne dugni egy olyan PC-t DVI-n, ami 1360x768-as felbontást is meg tud jeleníteni.
Ha úgy is gáz van, akkor a DVI bemenettel van a baj (akárcsak a nagyobbakon a HDMI-vel, ha PC bemenetként kívánod használni). Ebben az esetben nem marad más hátra, mint az analaól D-Sub (másnéven VGA) bemenetet használni (1360x768-on), ott biztos menni fog, és nem lóg le a széle. Már ha van neki D-Sub, de feltételezem van.
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Lcd, Led, Oled TV-k
Az LG 32LX2R S-IPS panellel szerelt és szerintem ennek a panelnak a legjobb a színhűsége, fényereje és most már a kontrasztja is.
LG 32LX2R (ennél jobb paraméterekkel rendelkező LCD panel szerintem egyelőre nincsen)
Kontraszt arány: 1200:1
Fényerő: 600 cd/m²
Látószög: 178° (S-IPS Technológiának köszönhetően)
Reakció idő: 8 ms (GTG)
Egyetlen hátránya az S-IPS panelnek, hogy oldalról nézve kicsit lilás a kép, de ezt nem igen lehet észrevenni. Nekem már 2 éve van IPS panellel szerelt LG monitorom és nagyon meg vagyok elégedve a képével.
Ráadásul az LG-n van DVI-I bement is a többivel ellentétben.
MM-ben is nézegettem az LCD tévéket és az LG színei és kontrasztja számomra jobbnak tűnt a többi LCD tévénél. A távirányítója viszont egy durung, a sony irányítója sokkal jobb. Mondjuk ez annyira nem érdekes, mert mostanság már rengeteg fajta univerzális irányítót lehet venni, ha az eredeti nem felelne meg.
Köszi a gyors választ.
Amúgy talán a Philips 32pf9830 panelja még ennél is jobb, de túl drága és nem tud rendesen (teljes képernyőn) megjeleníteni pc-s képet. Erről jut eszembe az LG tud?
Van esetleg valakinek tapasztalata Samsung 32"-os M-es TV-ben?
A DVI ezek szerint jobb nekem mint a D-SUB? Az LG-ben van farudja, azt írtátok, hogy az egy tuti dolog. Ezért lehet, hogy jobb mint a Samsung?
Miért nem találok egy árva leírást sem a Samsung válaszidőkről???
Most akkor mit vegyek?
LG 32LX2R v. Samsung LE-32M61B
LE32M61B
Itt azt írják, hogy 8ms-es S-PVA panel van benne. (Mármint az M61B típusban)
A faraoudja tényleg jó dolog az LG-nél.
A DVI-I jobb, mivel digitális/analóg jeleket is tud továbbítani.
A Samsung M-es sorozatának D-Sub csatin keresztül is éles képe van, ezt tapasztalatból mondom.
A budaörsi MM-ban van mind a két típus, szerintem nézd meg őket a saját szemeddel.
Arra figyelj oda, hogy ne csak a nagyfelbontású HD-s anyagokkal nézd meg őket, hanem sima (analóg) TV adással is. Érdemes esetleg olyan csatira tenni, ahol éppen sötétebb jelenetek vannak, mert ilyenkor jönnek ki szépen az LCD-k hibái.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim
Lcd, Led, Oled TV-k
Mennyiért adják most az LG 32LX2R-t?
Lcd, Led, Oled TV-k
Az LG 32LX2R S-IPS panellel szerelt és szerintem ennek a panelnak a legjobb a színhűsége, fényereje és most már a kontrasztja is.
LG 32LX2R (ennél jobb paraméterekkel rendelkező LCD panel szerintem egyelőre nincsen)
Egyetlen hátránya az S-IPS panelnek, hogy oldalról nézve kicsit lilás a kép, de ezt nem igen lehet észrevenni. Nekem már 2 éve van IPS panellel szerelt LG monitorom és nagyon meg vagyok elégedve a képével.
MM-ben is nézegettem az LCD tévéket és az LG színei és kontrasztja számomra jobbnak tűnt a többi LCD tévénél. A távirányítója viszont egy durung, a sony irányítója sokkal jobb. Mondjuk ez annyira nem érdekes, mert mostanság már rengeteg fajta univerzális irányítót lehet venni, ha az eredeti nem felelne meg.
Köszi a gyors választ.
Amúgy talán a Philips 32pf9830 panelja még ennél is jobb, de túl drága és nem tud rendesen (teljes képernyőn) megjeleníteni pc-s képet. Erről jut eszembe az LG tud?
Van esetleg valakinek tapasztalata Samsung 32"-os M-es TV-ben?
A DVI ezek szerint jobb nekem mint a D-SUB? Az LG-ben van farudja, azt írtátok, hogy az egy tuti dolog. Ezért lehet, hogy jobb mint a Samsung?
Miért nem találok egy árva leírást sem a Samsung válaszidőkről???
Most akkor mit vegyek?
LG 32LX2R v. Samsung LE-32M61B
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok LCD használók!
Szeretném a jövő héten lezárni az LCD TV keresgélést, ezért újra a segítségeteket kérem.
Első körben 3+1 TV keltette fel érdeklődésemet:
Philips 32pf9830
Sony KLV-S3210
Samsung LE-32R51B
LG 32LX2R
Ezen fórum hozzászólásai (PC-s felbontás támogatása), valamint a nagy árkülönbség (Philips-nél) segítettek abban, hogy 2 tévét kizárjak.
Maradt a Samsung és az LG. Mikor kezdtem őket jobban szemügyre venni, találtam előnyöket és hátrányokat mindkettőnél, és felbukkant még 1-2 opció.
Most abban kérem a segítségeteket, hogy melyik márkát vegyem, illetve, ha a Samsungot veszem akkor érdemes-e a Samsung LE-32M51B-t vagy a Samsung LE-32M61B-t vennem? Amennyiben az LG mellett döntenék vajon jobb választás-e az LG 32LP1R.
Hiába keresem a különböző oldalakon és manuálokban nem tudom mi az a nagy különbség az említett modellek között!!!
(Samsung LE-32R51B, Samsung LE-32M51B, Samsung LE-32M61B) ill.
(LG 32LX2R, LG 32LP1R)
Várom a szakértő véleményeiteket!
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok,
Van egy Samsung 27T51B LCD TV-m és most kezdtem el foglalkozni ezzel a HD-s dologgal. Rányomtam a laptopomat DVI-DVI kábellel. Egy X600-as vga kártya van benne. De, amikor a kép megjelenik a TV-n, csak 1280x720-as a felbontás és nem tudom magasabbra húzni. De miközben írom ezt a levelet már sejtem, hogy miért, egy megerősítésre van szükségem. A videókártya max felbontása 1280x800. Elképzelhető, hogy ezért nem húzhatom feljebb a a már fent leírt felbontásnál nagyobbra? Miért nem engedi a max felbontást? Plussz azt vettem észre, hogy 1280x720-as felbontásnál az LCD-n kívülre esik a kép. De körbe végig. Ez miért van?
Egy 1280*720-as avi vagy valamilyen videóformátum jobb minőségű, mint egy dvd lemezé?
A láma kérdésekért elnézést, de abszolút kezdő vagyok. És a progresszív meg natív meg hasonló dolgoktól már a szemeim keresztbe állnak. Segítségeteket előre is köszönöm, de tényleg.
Üdv: Réti bika
Lcd, Led, Oled TV-k
A adatlapja alapján egy az egyben Samsung 32R51 a bele.
Nem csodálom, mivel a ViewSonic a Samsung LCD paneleit építi minden LCD monitorjába, akkor gondoltam, hogy az LCD tévéjébe is.
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!A Viewsonic N3260w-t valaki ismeri? Vélemények?
http://www.briver.hu/termekek/szorakozt ... cd_tv.html
Előre is köszi!
A adatlapja alapján egy az egyben Samsung 32R51 a bele.
Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50
Lcd, Led, Oled TV-k
Az LG 26LX2R LCD tévéhez tényleg külön kell megvenni a talpat? A dobozban egyáltalán nincsen semmilyen talp, amire a TV ráhelyezhető lenne?
Letöltöttem a magyar nyelvű használati útmutató és ott abban az áll, hogy a "forgatható" talpat külön kell megvásárolni. hu.lge.com
Kell lennie statív talpnak a csomagban. Ha mégse, az nagy gáz az LG-től...
Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
Lcd, Led, Oled TV-k
Tudna vki segiteni?
Kinéztem 2 LCD tv-t, melyik éri meg jobban?
Sony KLV-S32A10 vagy Samsung 32R51!
Árban ua, meg kb tudasban is!
Köszi a segitseget!!
Mint már többször, többen is kifejtették a fórumban, a Sony csak 1280x768-at tud a PC bemeneten, A Samsung meg 1360(1366)x768-at, tehát a teljes natív felbontást. Amennyiben ez érdektelen számodra, akkor mindkettő jó választás, tetszésed szerint dönts.
Lcd, Led, Oled TV-k
Az LG 26LX2R LCD tévéhez tényleg külön kell megvenni a talpat?
A dobozban egyáltalán nincsen semmilyen talp, amire a TV ráhelyezhető lenne?
Letöltöttem a magyar nyelvű használati útmutató és ott abban az áll, hogy a "forgatható" talpat külön kell megvásárolni. hu.lge.com
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
A Viewsonic N3260w-t valaki ismeri? Vélemények?
http://www.briver.hu/termekek/szorakozt ... cd_tv.html
Előre is köszi!
- voltmazsola
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Lcd, Led, Oled TV-k
Tudna vki segiteni?
Kinéztem 2 LCD tv-t, melyik éri meg jobban?
Sony KLV-S32A10 vagy Samsung 32R51!
Árban ua, meg kb tudasban is!
Köszi a segitseget!!
Lcd, Led, Oled TV-k
A "Mozi 3:2 mód/Cinema 3:2 Mode" mit jelent? Talán úgy is láttam már, hogy "pull 3:2"...
Neked nem sokat. Ugyanis nalunk 2:2 utemben vannak csinalva a DVD lemezek.
A lenyeg: filmek eseteben ha ismeri a megfelelo utemezest, tokeletes progressziv kepet kapsz. Ha nem akkor nem. De ilyen kis meretu kepnel nincs akkora jelentosege. Es lehet hogy tudja a 2:2-t is csak eppen a specifikaciokba nemn irtak bele amikor leforditottak magyarra. Innen is latszik hogy nem sokan tudjak mi ez. Pedig fontos
Projektor: JVC X30 Vászon: Projecta Homescreen Deluxe HTPC: I7-4790k+ GT1070 Hang: Yamaha 595A + Proson Stadium 6.1
Lcd, Led, Oled TV-k
[...]Másik kérdésem, hogy az S-IPS paneleknél a 8ms (gray to gray) az most jónak számít, vagy csak azért használják a "gray to gray" jelölést, mert feketéből-fehérbe és fehérből-feketébe jóval nagyobb lenne a válaszidő, mint szürkéből-fehérbe és fehérből-szürkébe váltáskor?
Nem, a feketéből fehérbe a gyorsabb, mert ott a kristály tehetetlensége nem érvényesül.
Lcd, Led, Oled TV-k
A "Mozi 3:2 mód/Cinema 3:2 Mode" mit jelent?
Talán úgy is láttam már, hogy "pull 3:2"...
Másik kérdésem, hogy az S-IPS paneleknél a 8ms (gray to gray) az most jónak számít, vagy csak azért használják a "gray to gray" jelölést, mert feketéből-fehérbe és fehérből-feketébe jóval nagyobb lenne a válaszidő, mint szürkéből-fehérbe és fehérből-szürkébe váltáskor?
Lcd, Led, Oled TV-k
De hogyan?
Van saját (valamilyen) oprendszere, és látja a PC-t, mint hálózati meghajtót a könyvtárakkal, és saját (valamilyen) lejátszójával (+kodekjeivel) nyomatja a filmeket? És akkor DVD-is le tud játszani, meg DivX-eket is? És hogy frissíthetek kodekeket?
Azaz ekkor ekkor a PC csak mint külső adatforrás játszik, de a lejátszást a TV-ről kell indítanom, nem a PC-ről, így van?
Aha, vhogy így van, de gondolom, minden formátumot ő se ismer; meg kell nézni az adatlapjában. Linux Streaming klienssel kapcsolódik a forráshoz (PC), onnan az anyag, mint adat áramlik a TV felé.
Lcd, Led, Oled TV-k
Most akkor rádugom a LAN kábelt, és hálózaton keresztül látja a wingyózos PC-t? Vagy hogy is műxik ez a "hálózati TV"?
Aha, összedugod pl. a PC-vel és lejátssza a rajta lévő video-anyagokat.
De hogyan?
Van saját (valamilyen) oprendszere, és látja a PC-t, mint hálózati meghajtót a könyvtárakkal, és saját (valamilyen) lejátszójával (+kodekjeivel) nyomatja a filmeket? És akkor DVD-is le tud játszani, meg DivX-eket is? És hogy frissíthetek kodekeket?
Azaz ekkor ekkor a PC csak mint külső adatforrás játszik, de a lejátszást a TV-ről kell indítanom, nem a PC-ről, így van?
Lcd, Led, Oled TV-k
Most akkor rádugom a LAN kábelt, és hálózaton keresztül látja a wingyózos PC-t? Vagy hogy is műxik ez a "hálózati TV"?
Aha, összedugod pl. a PC-vel és lejátssza a rajta lévő video-anyagokat.
Lcd, Led, Oled TV-k
Az LE-26M51B LCD televíziómat 200.000 Ft-ért odaadom (Új ára ~262.000 Ft).
Természetesen ki is lehet próbálni nálam, ha valakit komolyan érdekel.
-1 hónapos
-pixelhiba mentes
-garanciális
mail: oddman@payer.hu
Veszprém megyében lakom.
Lcd, Led, Oled TV-k
Valamelyikőtök van tapasztalata az alábbi készülékekkel kapcsolatban? Melyiket érdemes megvenni?
Thomson 32LB030
Thomson 30LB020S4
Thomson 32LB130S5
Thomson 32LB040S5
Thomson 32LB040B5
Grundig Davio 30LW76-450
Thx.
Lcd, Led, Oled TV-k
És ehhez például mit szóltok?
Acer AT3705W-MG (1920x1080)
A 800-as kontraszton kívül sztem naonn frankó, főleg ha hozzáveszem a beépített digitális TV Tunert, meg az integrált Media Gateway-t (Linux Streaming Client, CardReader mit Fast Ethernet und 802.11b/g WLAN), bár ebben kicsit bizonytalan vagyok, hogy mi van itt a Linux-al?
Lcd, Led, Oled TV-k
És ehhez például mit szóltok?
Acer AT3705W-MG (1920x1080)
Lcd, Led, Oled TV-k
Dec 4-én megrendeltem az interneten a LCD tv-hez a fali tartót, de azóta semmi, emilre sem válszolnak. Tudjátok hol lehet ilyet beszerezni máshonnan megbízhatóan, gyorsan?
Én tőlük szereztem be az Ommnimount fali konzolomat. A Pdf katalógusban több méret, ill. típus is megtalálható. Ráadásul nagyon korrekt áron jutottam hozzá.
Végül ebay-en rendeltem meg Angliából, postával együtt is 2/3 áron mint itthonról lett volna.