Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Na jó, de akkor mi (lenne) annak az oka, hogy pl. 720p-n nézve egy DVD-t a DENON 1920-ról tök jó képe lenne, PC-ről hajtva meg (ugyanúgy 720p-n) szar?
Mindkettő digitális HDMI, stb. Hol a kül9nbség? Mert valahogy az az érzésem, egy DENON HDMI-s játékosnál jó lenne a kép...
Azért furcsa ez nekem mert az elmúlt 2-3 évben kb. 10-15 különböző PC-ről hajtottam már meg vetítőket, plazmákat, LCD-ket, de ilyen jellegű hibával még életemben nem találkoztam.
Két kérdés. Ugyanazt a PC-t ugyanabban a felbontásban ugyanúgy a Samsung PC-s monitorra kötve is rossz képet ad? Mit jelent az, hogy szar? Hogy nem tűéles a kép? Tűéles csak akkor lesz ha pontosan natívban hajtod meg az LCD-t. Ha már 10 pixel eltérés van már homályos lesz a kép. De ezt csak desktop módban látod a filmeknél nem fogod észrevenni.
Igen, szar alatt azt értem, hogy nem tűéles a kép (sőt...), és ezt a filmeknél is észrevenni, igaz elsősorban HD anyagokkal teszteltem (jellemzően a referencia képernyő teszt Test 1080i Resolution.ts -el). Nyilvánvalóan egy DVD-vel nem olyan szembetűnő ez a fátyolosság, de mivel HD források megtekintése a cél, ezért nem tartom maximalizmusnak hogy nem DVD-vel tesztelek. Natívban is megpróbáltam hajtani (kvázi 768p), mivel van lehetőség egyedi felbontás beállítására, de az sem segített.
A HD csak akkor lesz éles (és ezáltal akkor nyer értelmet), ha a destkop is tűéles. Végülis D-Subbal tűéles... Hogy mér nem bírtak egy rohadt pár ezer forintos DVI-t rárakni, és akkor lenne egy normális digitális képátvitel PC-ről.
De akkor számszerűsítsünk. Van ez a Test 1080i Resolution.ts nevezetű rövidke trailer anyagocska, ami egy kifejezetten HD megjelenítők tesztelésére készült "monoszkóp", mindenféle kis okossággal, ami lerántja a leplet a HD Ready megjelenítőkről (pontosabban a teljes adatátviteli láncról), és kiderül belőle hogy "ki mit tud".
Bal oldalán van 10 sor (1-től 10-ig számozva), a 10-es felé egyre csökkenő betűmérettel. Lássuk, hogy mikor meddig tudom elolvesni:
1., monitorom (Syncmaster 910T) DVI-vel és D-Subbal egyaránt el tudom olvasni a 10-es legkisebb betűméretet. Éppenhogy ugyan, de 100%-os biztonsággal.
2., LCD TV D-DSubbal: csak a 9. sort lehet elolvasni rajta... Tehát itt már van képromlás, bár úgy összességében még mindig tűélesnek nevezném a destkopot.
3., LCD TV DVI=>HDMI átalakítóval: akárhogy variálom, csak a 7-es szöveget tudom elolvasni, és ez így naonn gáz, homályos, fátyolos, olyan junoszty televíziós minőség.
Kíváncsi lennék, hogy egy DVI bemenettel el tudnám-e olvasni a 10. sort...
Ha valaki pedig azt kérdezné, hogy minek erősködöm én itt, úgysincs még elég HD anyag itthon, akkor kijelenthetem, van... Sok-sok fullos HD film (DTS hanggal is) 1080i-ben, 720p-ben.
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Lcd, Led, Oled TV-k
Az a gond sztem, hogy ez a DVI=>HDMI átalakítás PC oldalról (főleg driver) nem igazán kiforrott még. Nekem sem jött össze, pontosabban akármilyen felbontás esetén (még ha kép pont ki is fért) akkor is homályos, elmosódott, fátyolos volt, fényévektől a d-sub-tól. [...]
Azt írja a könyve:
"A DVI nem támogatja a PC funkciót."
Ezt mit jelenthet? Nem ez okozza a nálad a gondot?
Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
Na jó, de akkor mi (lenne) annak az oka, hogy pl. 720p-n nézve egy DVD-t a DENON 1920-ról tök jó képe lenne, PC-ről hajtva meg (ugyanúgy 720p-n) szar?
Mindkettő digitális HDMI, stb. Hol a kül9nbség? Mert valahogy az az érzésem, egy DENON HDMI-s játékosnál jó lenne a kép...
Azért furcsa ez nekem mert az elmúlt 2-3 évben kb. 10-15 különböző PC-ről hajtottam már meg vetítőket, plazmákat, LCD-ket, de ilyen jellegű hibával még életemben nem találkoztam.
Két kérdés. Ugyanazt a PC-t ugyanabban a felbontásban ugyanúgy a Samsung PC-s monitorra kötve is rossz képet ad? Mit jelent az, hogy szar? Hogy nem tűéles a kép? Tűéles csak akkor lesz ha pontosan natívban hajtod meg az LCD-t. Ha már 10 pixel eltérés van már homályos lesz a kép. De ezt csak desktop módban látod a filmeknél nem fogod észrevenni.
Lcd, Led, Oled TV-k
Az a gond sztem, hogy ez a DVI=>HDMI átalakítás PC oldalról (főleg driver) nem igazán kiforrott még. Nekem sem jött össze, pontosabban akármilyen felbontás esetén (még ha kép pont ki is fért) akkor is homályos, elmosódott, fátyolos volt, fényévektől a d-sub-tól. Tehát valami nagyon nem volt OK. Pedig tudom a TV frekijét (60 Hz), és sem 720p, sem 1080i nem jött össze, pedig mindent próbáltam, még user defined méreteket is.
- PC es hajtany korul eppeghogy nincs problem..
- itt inkabb a megjelenitokkel van a baj4 es az abban levo elektronikaval {elhiheted}
Lcd, Led, Oled TV-k
Ha ez ilyen egyszerű volna akkor minden HDMI kimenetes lejátszónak jó képe volna. De persze ez nem így van.
Az oda/vissza alakítás okozta veszteségek csökkenésére gondoltam. Ha te tudsz még előnyöket, akkor oszd meg velünk.
Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
[...]Azért arra kíváncsi lennék hogy pl. egy DENON 1920 milyen képet adna HDMI-n keresztül. Mert ha ott faxa minden, akkor tuti PC oldalon van gond, és nem a HDMI bemenet oldalán...
Mivel a HDMI felületen nincs D/A, A/D átalakítás, klassz képre számíthatsz!
Ha ez ilyen egyszerű volna akkor minden HDMI kimenetes lejátszónak jó képe volna. De persze ez nem így van.
Lcd, Led, Oled TV-k
[...]Azért arra kíváncsi lennék hogy pl. egy DENON 1920 milyen képet adna HDMI-n keresztül. Mert ha ott faxa minden, akkor tuti PC oldalon van gond, és nem a HDMI bemenet oldalán...
Mivel a HDMI felületen nincs D/A, A/D átalakítás, klassz képre számíthatsz!
Lcd, Led, Oled TV-k
[...]Az én gondom, hogy DVI-HDMI átalakító esetén (tehát ha nem az analóg D-SUB csatlakozón szeretném a PC jeleét az LCD TV-n megjeleníteni) milyen frissítési frekvenciát kellene megadnom, hogy megjelenjen a kép.
480i (640x480)
480p (640x480)
576i (720x576)
576p (720x576)
720p (1280x720)
1080i (1920x1080)
Az alábbi felbontásokról van szó, melyeket a leírás szerint támogat a TV.
480p az ami minden gond nélkül működik.
1080i esetében felismerhető a kép, de szétesik.
Többi esetben nem jelenik meg a kép.
Nem tudom mi lehet a gond.
PC-ről nem támogatja az interlaced módot. Lásd a magyar nyelvű leírás 63. oldalát itt.
Szintén itt találod az összes támogatott felbontáshoz tartozó frissítési értékeket.
Szerk:
Bocsi, most látom, hogy neked S32A10E van, sorry. A linket a Samsungosok olvassák el
Lcd, Led, Oled TV-k
Az a gond sztem, hogy ez a DVI=>HDMI átalakítás PC oldalról (főleg driver) nem igazán kiforrott még. Nekem sem jött össze, pontosabban akármilyen felbontás esetén (még ha kép pont ki is fért) akkor is homályos, elmosódott, fátyolos volt, fényévektől a d-sub-tól. Tehát valami nagyon nem volt OK. Pedig tudom a TV frekijét (60 Hz), és sem 720p, sem 1080i nem jött össze, pedig mindent próbáltam, még user defined méreteket is.
- PC es hajtany korul eppeghogy nincs problem..
- itt inkabb a megjelenitokkel van a baj4 es az abban levo elektronikaval {elhiheted}
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
Azért arra kíváncsi lennék hogy pl. egy DENON 1920 milyen képet adna HDMI-n keresztül. Mert ha ott faxa minden, akkor tuti PC oldalon van gond, és nem a HDMI bemenet oldalán...
Ha minden jól megy, még karácsony előtt meg tudom mondani!
Lcd, Led, Oled TV-k
Senk sem tudja, hol találhatom meg a HDMI csatlakozón bemenő jelek frissítési frekvenciáját?
A HDMI akár 8 csatorna...
(forrás: hazi-mozi.hu)
Köszi, de ezt a cikket már olvastam.
Talán Te linkelted be akkor a fórumba.
Az én gondom, hogy DVI-HDMI átalakító esetén (tehát ha nem az analóg D-SUB csatlakozón szeretném a PC jeleét az LCD TV-n megjeleníteni) milyen frissítési frekvenciát kellene megadnom, hogy megjelenjen a kép.
480i (640x480)
480p (640x480)
576i (720x576)
576p (720x576)
720p (1280x720)
1080i (1920x1080)
Azért arra kíváncsi lennék hogy pl. egy DENON 1920 milyen képet adna HDMI-n keresztül. Mert ha ott faxa minden, akkor tuti PC oldalon van gond, és nem a HDMI bemenet oldalán...
- battlestar
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 0
Lcd, Led, Oled TV-k
Senk sem tudja, hol találhatom meg a HDMI csatlakozón bemenő jelek frissítési frekvenciáját?
A HDMI akár 8 csatorna...
Köszi, de ezt a cikket már olvastam.
Talán Te linkelted be akkor a fórumba.
Az én gondom, hogy DVI-HDMI átalakító esetén (tehát ha nem az analóg D-SUB csatlakozón szeretném a PC jeleét az LCD TV-n megjeleníteni) milyen frissítési frekvenciát kellene megadnom, hogy megjelenjen a kép.
480i (640x480)
480p (640x480)
576i (720x576)
576p (720x576)
720p (1280x720)
1080i (1920x1080)
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
Két év múlva meg megint lesz vami amire várni kell, ha így nézzük soha nem vennénk semmit.
Off:
És még mindíg a fán ülnétek, ha mi nem csináltunk volna valamit anno. /mondtam az asszonynak, mikor reklamált, hogy minek a vetítő egy lakásba...
Nos, én bőven kit tudom várni azt a két évet az 1080p-ig, hiszen jelenleg egy 21 colos Trinitront bámulok, amin az 1080i vígan elmegy. High definition, now.
- simi
- Nincs visszaút

- Értékelés: 7
Lcd, Led, Oled TV-k
Két év múlva meg megint lesz vami amire várni kell, ha így nézzük soha nem vennénk semmit.
Off:
És még mindíg a fán ülnétek, ha mi nem csináltunk volna valamit anno. /mondtam az asszonynak, mikor reklamált, hogy minek a vetítő egy lakásba...
Zene 1: Philips CD 940 mod- Soner DAC - Soner integrál- CAV DP880 mod - hiVox kábelek - Alces 4 - RD3 demagnetizáló
Zene 2: Oppo DV 980H-Lupus S-Scrofa M-Forever-KEF Q7 mod- Libra alátátétek -Alces 3
Film: Dune BD 3.0/Denon DVD 3910 - Toshiba MT 500/Panasonic P50 ST - Rotel RSX 972
Zene 2: Oppo DV 980H-Lupus S-Scrofa M-Forever-KEF Q7 mod- Libra alátátétek -Alces 3
Film: Dune BD 3.0/Denon DVD 3910 - Toshiba MT 500/Panasonic P50 ST - Rotel RSX 972
Lcd, Led, Oled TV-k
A jelenlegi HDMI szabvány az 1080p-t nem tudja átvinni. Erre csak az 1.3-as verzió lesz képes maradéktalanul, majd kb. 2 év múlva (Samsung becslés)
Én például ezért nem veszek most még semmilyen TV-t.
Ok, továbbítsd az észrevételedet a házimozisoknak
Lcd, Led, Oled TV-k
5 GB/sec? Biztos vagy benne? Akkor egy 2,5 órás film 45.000 Gb, azaz 4 terabájt? Az meg milyen lemezre fér el, dupla-holografikusra? vagy mire?
A cikk szerint ennyit bír a felület. Ez az elméleti maximum.
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
A HDMI akár 8 csatorna, 24 bites, 192 kHz mintavételi frekvenciájú digitális audiot képes továbbítani. A videoinformáció számára 165 MHz sávszélesség áll rendelkezésre. Mindez a házi-mozi világában ma ismert bármely kép- és hangformátum (közte akár a 1080p felbontású HDTV is) minőségromlás nélküli átvitelét biztosítja. A rugalmas és jövőbeli alkalmazások érdekében a HDMI specifikáció jelentős tartalékokkal rendelkezik, melyek az eljövendő kép- és hangformátumok nagyobb adatátviteli sebességigényét is képesek lesznek kielégíteni. Így jelenleg a teljes kapacitású HDMI változat potenciális sávszélességének (5 GB/sec) csupán a felét használja ki a jelenlegi HDMI.
A rendkívüli adatátviteli sebesség révén nincs látható képtorzulás. A HDMI nagyon gyors: Az adatok akár 5 gigabájt/másodperc sebességgel kerülnek továbbításra. Ezért az átvitellel összefüggő, a szűkös csatorna-kapacitás okozta „mellékhatások” - melyek szokásos „negatív velejárói” a HDMI-vel fel nem érő digitális képreprezentálásnak - még komplex képtartalom és extrém gyors képmozgások esetén sem lépnek fel.
A jelenlegi HDMI szabvány az 1080p-t nem tudja átvinni. Erre csak az 1.3-as verzió lesz képes maradéktalanul, majd kb. 2 év múlva (Samsung becslés)
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
Vagy csak szeretjük a jó minőséget - szerintem erről van szó...
De azért ugye nem csak a Samsungosok írhatnak ide?
Akik más márkában vélik felfedezni a minőséget, azoki is írhatnak? :box:
Hi
Nekem nem samsungom van,hanem LG RZ32LZ55.Szerintem nem rossz.
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
tud valaki ajanlani egy valodi hd felbontasu (nativ 1920x1080p) es meg
elfogadhato aru lcd tv-t? 37colos mar oke lenne, a benq dv3750 amit hirdetett
az egyik bolt jo is lett volna, csakhat egyszercsak megjelent egy kulfoldi
kereskedo es felvasarolta a komplett raktarkeszletet (allitolag ezert nincs hirtelen),
elore is koszi a segitseget.
bye,
Leon
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
A HDMI akár 8 csatorna, 24 bites, 192 kHz mintavételi frekvenciájú digitális audiot képes továbbítani. A videoinformáció számára 165 MHz sávszélesség áll rendelkezésre. Mindez a házi-mozi világában ma ismert bármely kép- és hangformátum (közte akár a 1080p felbontású HDTV is) minőségromlás nélküli átvitelét biztosítja. A rugalmas és jövőbeli alkalmazások érdekében a HDMI specifikáció jelentős tartalékokkal rendelkezik, melyek az eljövendő kép- és hangformátumok nagyobb adatátviteli sebességigényét is képesek lesznek kielégíteni. Így jelenleg a teljes kapacitású HDMI változat potenciális sávszélességének (5 GB/sec) csupán a felét használja ki a jelenlegi HDMI.
A rendkívüli adatátviteli sebesség révén nincs látható képtorzulás. A HDMI nagyon gyors: Az adatok akár 5 gigabájt/másodperc sebességgel kerülnek továbbításra. Ezért az átvitellel összefüggő, a szűkös csatorna-kapacitás okozta „mellékhatások” - melyek szokásos „negatív velejárói” a HDMI-vel fel nem érő digitális képreprezentálásnak - még komplex képtartalom és extrém gyors képmozgások esetén sem lépnek fel.
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
Westend MM-ben láttam egy Samsung LE-46M61 -et, de nem vagyok benne biztos, de ez rémlik, meg az hogy 1920x1080-as natív felbontású. Ez a modell, azaz a 46-os M61-es tudomásom szerint még nem jelent meg, guglival sem jön gyakorlatilag semmi használható eéő... Létezik hogy a MM-ban van a világpremierje? Az egyetlen 46-osuk az 1366x768-as, és az az M-es széria. De akkor mia fene van kiállítva az MM-ben?
Ezt a 46-os LCD-t én is láttam a Westend MM-ben, igaz már vagy fél éve. Típusa:
LW46G15W. Ez egy kifutó termék, mégis érdekes, mert sokáig ez volt az egyetlen LCD TV, ami hekkelés nélkül tudott fogadni 1080p és azt meg is tudta jeleníteni. A másik a SHARP régebbi zászlóshajója, a LC-45GX6U (csak a jenkiknél kapható), ezt csak egy nem egyszerű hardver hekkel lehet rábírni az 1080p-re.
Persze azóta már megjelent egy-két szintén valós 1080p-s LCD TV, Westinghouse, Spectre, asszem ezek koreai brandek (így olcsóbbak is), és csak 37 colosak. Ja, és persze ott a SHARP 65 colos fullos 1080p-s újdonsága.
Lcd, Led, Oled TV-k
Asszem ha meglesz, veszek még egy olcsó rádiós billentyűzetet meg egeret, úgy igen kényelmes lesz a használat! :kiraly:
OFFTOPIC:
ezzel a tipussal vigyázzál, mert nállam nagyon gyengén muzsikál:
link
ha az adójától elviszed kb 1 méterre, és lejjebb helyezed el , mint az adó magassága, már nem mükszik :taps: , de felfele ugyanez van
a bill minősége egyébként jó, az egéré viszont
vettem is egy mx610-et
...
Lcd, Led, Oled TV-k
Nálam a pc még csak-csak birná, ha lenne mit, ugyanis fogalmam sincs, hogy ilyen pár perces klipeken kivül, pl teljes filmeket honnan lehezne szerezni, ráadásul felirattal.
Na erre lenne egy 5letem, ha érdekel, nyomj egy privit.
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
5 GB/sec? Biztos vagy benne? Akkor egy 2,5 órás film 45.000 Gb, azaz 4 terabájt? Az meg milyen lemezre fér el, dupla-holografikusra? vagy mire?
Na igen, de a filmeket tömörítve, ráadásul veszteséges tömörítéssel tárolják a lemezeken. vö. Audio CD 640MB <> MP3 64MB
-
Vendég
Lcd, Led, Oled TV-k
Hagyd a fenébe ezt a Power Strip-et, 3 pixelcsík inaktív oldalt, észre sem veszed. sztem.
... :taps: végülis jogos. Először engem se zavart, de végül mégis nekiugrottam a Strip-pel. Csak addig okoz gondot az állítósdi, amíg felváltva használom a gépet a tv-nél meg a dolgozószobában. Abban a pillanatban, hogy a feleségem is rábeszélem, hogy jó helyen van a computer a nappaliban :kiraly: , már csak egyszer kell végigszenvedni az állítgatást!
Asszem ha meglesz, veszek még egy olcsó rádiós billentyűzetet meg egeret, úgy igen kényelmes lesz a használat!
Csak sajnos HD anyagokhoz kicsit még gyengusz a pc-m. P IV. 1,5 GHz meg egy GeForce FX5600 ahhoz nem az igazi...
Joepapa
Nálam a pc még csak-csak birná, ha lenne mit, ugyanis fogalmam sincs, hogy ilyen pár perces klipeken kivül, pl teljes filmeket honnan lehezne szerezni, ráadásul felirattal.