Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

találtam rola csak elírtam szoval valaki mondana rola véleményt

Vendég

Plazma

hello valaki tud erről a tipusrol valamit Samsung 42" Plasma TV PS42D55 ??képet bármit??jó lenne pls

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: Balha »

sztem félreérted

szerencsénkre olyan gyorsan változnak az árak, hogy az a tv, ami 2 hónappal ezelőtt még 5 kiló volt, mostanra a 400k-körüli árra esett(pl:pana42pa50, lgpx3)

ezért érdemesebb tipusok után érdeklődni, mint általánosítani...

emelett sztem is jogos a kérdés, mert amiko ugyanezt kérdeztem az lg hostes-étől a mm-ban, csak a háromféle "beállítást" mutatta meg, amivel meglehet előzni, vagy esetleg helyrehozni a létrejött beégést (volt valami beállítás, amivel a képnek a "negatívját"? mutatta a tv)
...

Réti bika
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: Réti bika »

Sziasztok, 
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy mennyire van a plazmáknál beégés veszély?
Mennyire kell odafigyelni erre egy 400e Ft-os tévénél?

Előre is köszi.

Üdv: Réti bika

Reális veszélye van. Minél újabb és modernebb a plazma panel annál kisebb.

A "400 ezer Ft-os TV" az nem kategória.

És honnan kategória? Millió fölöttől? Nem mindenki milliárdos...
Szerintem már elértük azt a szintet, hogy a "szegényebb" népnek is gyártsanak plazmát és a 400e Forintos tv is kategória legyen.

Ettől függetlenül köszönöm a választ.

Vendég

Plazma

Sziasztok, 

Előre is köszi.

Reális veszélye van. Minél újabb és modernebb a plazma panel annál kisebb.

A "400 ezer Ft-os TV" az nem kategória.

Réti bika
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: Réti bika »

Sziasztok,

Előre is köszi.

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

miatta :kiraly: :smile19:
...

Endor (ex-Blasio)
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: Endor (ex-Blasio) »

Ha meg DVD-t nézek CSAK, nehogy már azért legyen ekkora tv-m, hogy alul felül összesen 30 cm fekete csíkot bámuljak???????

Arra csak nem válaszoltál, hogy a TV-t 16:9 képernyő módba kapcsolva (és a DVD-n is beállítva a 16:9 kijelző módot) jelentkezett-e a probléma.

Ilyenkor a 16:9 formátumú film a teljes képernyőt kitölti. A szélesebbek, pl. 2.35:1, alul-felül fekete csíkkal, de torzítás nélkül jelennek meg, de szerintem nem ugrálhat. Vagy tévednék?

amikor így kirakta fullra ( felnagyította), akko' ugrált...
sztem

Bármilyen hihetetlen is, de az illető képes volt magát a 2:35-ös képet függőlegesen kinyújtani csak azért, hogy kitöltse a 16/9-es képernyőt. Én fél percig sem bírnék ilyen torzított képet nézni megnyújtott, patiszonfejű figurákkal. Brrr! :kiraly: Nem is értem egyáltalán minek tesznek ilyen funkciót a készülékekbe.

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Ha meg DVD-t nézek CSAK, nehogy már azért legyen ekkora tv-m, hogy alul felül összesen 30 cm fekete csíkot bámuljak???????

Arra csak nem válaszoltál, hogy a TV-t 16:9 képernyő módba kapcsolva (és a DVD-n is beállítva a 16:9 kijelző módot) jelentkezett-e a probléma.

Ilyenkor a 16:9 formátumú film a teljes képernyőt kitölti. A szélesebbek, pl. 2.35:1, alul-felül fekete csíkkal, de torzítás nélkül jelennek meg, de szerintem nem ugrálhat. Vagy tévednék?

amikor így kirakta fullra ( felnagyította), akko' ugrált...
sztem
...

t17t
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: t17t »

Új Pana Viera Plazma
A Videopart-nál 3.499.990.- Ft. Huhh...

Celtis
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: Celtis »

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 670

Plazma

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Új Pana Viera Plazma
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Vendég

Plazma

köszi, már kapisgálom a dolgot
ez egy jó dolog csak "szar" tvkbe éptik általában lásd LG?!
Tényleg olyan jó a pana 37/42 colos plazmája?! Úgy látom sokaknak van már majd mindenki dicséri, főleg a feketéjét.

Fontolgattam, hogy tegyem-e, de csak megkérdezem: van valami érved arra, amit mondtál, vagy csak sikk fikázni azt a márkát, aki a kevés közül gyárt mondjuk saját panelt?
Udv, jano

nem akartam fikázni az LG sem megsérteni senkit sem, csak az előttem szólok véleményét foglaltam nagyából össze, én is az LG tvivel szemezgetek már régebb óta mert szép a képük és mérsékelt az áruk, de ha vannak képformátum problémák, pláne még tudnak is róla, de sorry még nem sikerült kijavítani akkor azért elgondolkozik az ember szvsz, hogy milyen lehet a gariancia érvényesítés, szervíz, stb.

Vendég

Plazma

Egyébként érdekes, hogy pont az mond vélemyényt tv-ről, azon belül is arról, hogy jobb 2 csíkkal "kicsiben" nézni, akinek projektora van, mert kicsi neki a 42-50 col...Hát, ez az év vicce

Ez nem méret kérdése. A filmeket sajnos nagyon sokféle képaránnyal gyártják. Azzal egyetértek, hogy hülyeség a 16:9, tessék minden filmet, TV-t, monitort 2.35:1 képaránnyal gyártani. De ha már így alakult akkor eltorzítani a filmet csak azért mert a multimédia szabvány (plazma) nem egyezik a moziszabvánnyal elég barbár dolog. Ráadásul itt is csak a 2.35:1 arányú filmeknél tudsz valamennyire trükközni, az ennél szélesebb filmeknél (2.40:1<) már megint lesz csíkod, sőt ha a kedvemért előveszed a Ben Hurt amelyik 2.76:1 !!! képarányú ott aztán több a fekete csík mint maga a film. Azt aztán nyújthatod bármekkorára.

Ismétlem, számomra ez barbárság, olyan mintha azt mondanád, hogy a 32 perces Depeche Mode albumot gyorsítva másolod át, hogy ráférjen egy 30 perces kazettára mert az a szabvány és te azért fizettél. De nem szólok bele többet a filmnézési szokásaidba.

Projektorom pedig nem azért van mert kicsi a 42", hanem azért mert egy kisebb plazma árából akár két projektort is tudtam volna venni és szeretnék rá PC-t kötni amitől a plazma 2 nap alatt égett volna be. De ez már egy másik kérdés.

javarga
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: javarga »

Tényleg olyan jó a pana 37/42 colos plazmája?! Úgy látom sokaknak van már majd mindenki dicséri, főleg a feketéjét.

Fontolgattam, hogy tegyem-e, de csak megkérdezem: van valami érved arra, amit mondtál, vagy csak sikk fikázni azt a márkát, aki a kevés közül gyárt mondjuk saját panelt?
Udv, jano
Projector: Sanyo Z4, Vászon: Diplomat 200x200, CRT: Sony 32FQ75D, PDP: LG42PX4R, DVD: SONY RDR HX1010, VHS: Panasonic NV-HD642, AMP: Yamaha RX-V730, Front, Center: saját gyártás MNC hangszórókkal, Sorround: S-30 ciril betűkkel :-), Sub: saját gyártás MNC hangszóró+SAL erősitő

20-agh
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: 20-agh »

Elég régóta vagyok a szakmában, de hidd el nekem azért nem zavar ez a probléma rajtad kívül senkit mert még életemben nem találkoztam ekkora marhasággal, hogy valaki azért változtasson a képarányon mert kifizette a teljes képernyőfelületet. Ettől még a hiba hiba, de nem hiszem, hogy tömegesen vinnék vissza emiatt a készüléket.

Egyébként érdekes, hogy pont az mond vélemyényt tv-ről, azon belül is arról, hogy jobb 2 csíkkal "kicsiben" nézni, akinek projektora van, mert kicsi neki a 42-50 col...
Hát, ez az év vicce :kiraly:

És ezt mint mod, nygodtan törölheted is ha nem akarod bevállalni....

Hát ez jóóóóóóóó

20-agh
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Plazma

Hozzászólás Szerző: 20-agh »

Bocs, ez én voltam, csak nem jelentkeztem be:

Vendég

Plazma

Elég régóta vagyok a szakmában, de hidd el nekem azért nem zavar ez a probléma rajtad kívül senkit mert még életemben nem találkoztam ekkora marhasággal, hogy valaki azért változtasson a képarányon mert kifizette a teljes képernyőfelületet. Ettől még a hiba hiba, de nem hiszem, hogy tömegesen vinnék vissza emiatt a készüléket.

Jó, erre meg azt mondom, hogy akkor az a faszság, hogy a DVD film nem tölti ki teljesen a 16:9 tv-t...

És nem mondtam, hogy emiatt tömegesen vinnéák vissza.
Csak ez egy olyan dolog, hogy ha valakit zavar, akkor 400-ért drága mulatság nem?

Amúgy meg mondjuk nagyanyámat az se zavarja, ha fekete fehér a músor.
Van aki erre van kihegyezve, mert mondjuk a filmezés a hobbija, más meg azért viszi el, hogy a szomszédnak eldicsekedjen amikor áthívja.
Esetleg amikor hazamegy a meló után, örül h lyuk van a se..én, és nézhet vmit.

Nyilvánvaló hogy az utóbbiak nem fogják vissza vinni.
De nem hiszem h erről kéne "vitázni"

Vendég

Plazma

köszi, már kapisgálom a dolgotez egy jó dolog csak "szar" tvkbe éptik általában lásd LG?!

Pedig párezer Ft-os kis kütyi. Projektoroknál, DVD lejátszóknál sokkal gyakoribb.

Vendég

Plazma

még vmi:itt vannak eléggé hozzá értő szakemberek is ahogy olvasgattam az eddigi hozzászólásokat,mi az a FAROUDJA chip?

A Faroudja nevű cég fejlesztése a DCDi nevű cucc, amely egy deinterlacer, egy scaler és több képjavító áramkör együttese. Ha DVD-t vagy VHS-t vagy TV-t nézel akkor azoknak a váltottsoros képét kell progresszívvé tenni. Ezt teszi különböző módokon igen eredményesen ez az áramkör. Hasonló megoldások minden progresszív megjelenítőben vannak (plazma, LCD, projektor), ezeknél általában jobb képminőség érhető el a DCDi-al.

Vendég

Plazma

Vendég

Plazma

még vmi:itt vannak eléggé hozzá értő szakemberek is ahogy olvasgattam az eddigi hozzászólásokat,mi az a FAROUDJA chip?

A Faroudja nevű cég fejlesztése a DCDi nevű cucc, amely egy deinterlacer, egy scaler és több képjavító áramkör együttese. Ha DVD-t vagy VHS-t vagy TV-t nézel akkor azoknak a váltottsoros képét kell progresszívvé tenni. Ezt teszi különböző módokon igen eredményesen ez az áramkör. Hasonló megoldások minden progresszív megjelenítőben vannak (plazma, LCD, projektor), ezeknél általában jobb képminőség érhető el a DCDi-al.

Vendég

Plazma

Végül visszavásárolták a TV-t? 
PERSZE, FENYEGETŐZÉS, ANYÁZÁS STB UTÁN.
45 EZERREL OLCSÓBBAN, ÉS TŐLÜK HOZOM A PANÁT 415-ÉRT...

Nem értem ezt az egészet. A leírásod alapján ez egy elég komoly hiba, viszont én a kiállított LG plazmákon még sohasem láttam ilyet. De újra elmegyek és kipróbálom. Egyébként a "16:9" képernyő üzemmód nem volt megfelelő? Igaz ilyenkor a 2.40:1 filmenél alul felül még marad egy keskeny fekete sáv, de valószínűszeg nem ugrál.

És ha nem javítható a TV, akkor milyen alapon nem adják vissza a teljes vételárat?

Ez melyik MM-ben történt?

Ha akarod küldök lemezt...
Amúgy a gladiátor a teljes film alatt úgy 30-40x vált.

És nem figyeltél, nem MM-ban vettem.
Ott csak teszteltem ( megapark )
És MINDEN LG ezt csinálta.

Például a TORTA című dvd 14-es chaptere...
Amikor a fazon a sötétben távcxsövezik, utána a kocsiban a duma alatt :kiraly:
Akinek LG van, FULL üzemmódban nyugodtan próbálja ki.

Vagy Indiana jones amikor felszállnak az elefántra ( Indi2 ), az előtt 3 perc
amikor a kisfiú aki megszökött megjön, aztán Indi beszél a kis japcsival...

De még sorolhatnám.
Persze Zoom üzemmódban nem, de akkor hiányzik legalább 5-5 cm alul felül.

És hogy miért nem nézem csíkkal?
Azért, mert én CSAK dvd-t nézek, a tv nincs is bekötve, pedig lakóparkban lakok.

Miért?
Politika, Győzike stb nem érdekel, HBO olyan filmeket ad, mik 1000 éve magvannak már ( 4 téka tagság, több mint 2000 film ), az XXL meg gagyi
Minek tv?

Más: én nem akartam kukacoskodni meg perelni, szted ha beperelek egy árúsítót, akkor mikor lesz tv-m?
Inkább buktam 45-öt, és lecseréltem a panasonicra. TH42PA50

Arra azért nem mertem, mert 4000:1 kontrasztos az LG 10000:1 éhez képest.
De ismét kiderült, hogy csak paraszt vakítás az LG adat, ugyanis a pana SZEBB képet ad.
Igaz hogy talpat nem de mivel itt olvastam, beszereztem 30-ért.

Minden esetre minden LG-s nek ajánlom, hogy a fenti 2 filmet próbálja ki
Amúgy lehet másolt, és eredeti is, ugyan ott ugrik át.

Nem sok baj lenne az LG-vel, ha lenne rajta egy zoom lock.
De mivel nincs, aki kényes arra, hogy a kép össze vissza ugrál, ANNAK NEM AJÁNLOM....
Ennyi
Üdv

Celtis
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: Celtis »

Scaler, deinterlacer. Az itt lejjebb magasztalt plasma enhancer lelke, valószínűleg jó.

LG plazmákban van.

Vendég

Plazma

Egyébként mit tudtok erről amárkáról?! Úgy tudom hogy német cég és eléggé megbizható és jó cuccokat gyárt. Köszi a segtséget és az infokat előre is.
A Loewe OEM gyártó azaz semmilyen technológiát nem fejleszt hanem másoktól veszi. A CRT TV-iben például Philips képcső van. Megvesznek egy plazma, LCD panelt és szépen felöltöztetik meg ellátják jóféle elektronikával.

köszi a gyors választ
akkor most jó vagy nem,megér ennyit vagy nézzek vmi más után, brutto 500ezer a max, szemezgettem még az LG és Samsung modellekel is de éppen előttem szólták le őket jópáran, esetleg a Hitachi 6600?! van vkinek úgy emlékszem az olvasottakból

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”