Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

Rack
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: Rack »

szerintetek melyik plazma a jobb vállasztás: 
panasonic TH-42PA50E ("nagyobb név" kevesebb szolgáltatással, )
lg 42px3 rva vagy rvb (sok szolgáltatás:hdmi,pip,stb, kisebb név, tán gyengébb elektronika?)

mind a kettő 400k körül van most

Hali!

Vigyázz, mert a talp nem alap tartozék (az még plusszba 25-30K!)

panasonic TH-42PA50E:
Ahogy ezelött már írtam, szerintem kevés a fekete mélysége, a távirányitója üszök.

Viszont láttam mellette hasonló árkategóriában Philipset, LG-ket és Samsungokat és azokhoz képest (legalább is amiket én akkor melette láttam) naturálisabb képet adott a pana.

Én ha ujra vennék, nem vennék, várnék még fél évet, szerintem hamarosan óriási áresés várható ebben a kategóriában. Jön a karácsony, ilyenkor monjuk eladnak mindenet, de január végére és februárra, szerintem a mostani HD ready cumók lépnek a standard kijelzők ársávjába ezek meg esnek 300K ig.

hát ja..., de ha mindig csak várok, sose lesz plazmám...

sztem a gyártók itt is ugyan azt csinálják, mint a prociknál: most megjelentek az 1024X768-as modellek, fél év múlva az 1280X768-asok...stb

a végén lehet, hogy egy 37 col -os alap pana plazma lesz, tv-t nézni az is jó, és még helyet sem foglal :kiraly: -plusz occsó

más:

egy pana árús szerint az sd pana plazmák jobbak tv adásra, mint az 1024X768-as felbontásúak, mert a kevesebb pixel miatt kevésbé mossák...

igaz lehet ez???

Meg tudlak érteni, én is ezért vettem simát. Egyszerű volt a döntés, mert alapvetően DVD tartalmakat nézek és ahhoz az alap is elég volt, mivel meg tudja jeleníteni natívban. Majd 2-3 év mulva meg úgy is kijön egy full DH valmi ujabb technológiával és akkor csere. Akkorra már elérhetők lesznek a tartalmak is bőven.

::FILM::
TV: Panasonic TH-42PA50E Erősítő:Yamaha DSP A5 Hang:Tannoy FX 5.1 Konzol:Xbox

::ZENE::
CD:Marantz CD-17 mkIII Erősítő:Marantz PM-17 mkII "M" Tuner:Marantz ST-17 "M" Hangfal:Piega LDR 3.0

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: Balha »

lg 42px3 rva vagy rvb (sok szolgáltatás:hdmi,pip,stb, kisebb név, tán gyengébb elektronika?)

Hali!

panasonic TH-42PA50E:
Ahogy ezelött már írtam, szerintem kevés a fekete mélysége, a távirányitója üszök.

Viszont láttam mellette hasonló árkategóriában Philipset, LG-ket és Samsungokat és azokhoz képest (legalább is amiket én akkor melette láttam) naturálisabb képet adott a pana.

Én ha ujra vennék, nem vennék, várnék még fél évet, szerintem hamarosan óriási áresés várható ebben a kategóriában. Jön a karácsony, ilyenkor monjuk eladnak mindenet, de január végére és februárra, szerintem a mostani HD ready cumók lépnek a standard kijelzők ársávjába ezek meg esnek 300K ig.

hát ja..., de ha mindig csak várok, sose lesz plazmám...

sztem a gyártók itt is ugyan azt csinálják, mint a prociknál: most megjelentek az 1024X768-as modellek, fél év múlva az 1280X768-asok...stb

a végén lehet, hogy egy 37 col -os alap pana plazma lesz, tv-t nézni az is jó, és még helyet sem foglal :kiraly: -plusz occsó

más:

egy pana árús szerint az sd pana plazmák jobbak tv adásra, mint az 1024X768-as felbontásúak, mert a kevesebb pixel miatt kevésbé mossák...

igaz lehet ez???
...

Rack

Plazma

Jön a karácsony, ilyenkor monjuk eladnak mindenet, de január végére és februárra, szerintem a mostani HD ready cumók lépnek a standard kijelzők ársávjába ezek meg esnek 300K ig.
Mikor valamelyik marketinges kitalálta a HD Ready nevű parasztvakítást nem gondoltam volna, hogy ennyi embert be lehet hülyíteni vele.

Maradjunk annyiba, hogy a HD plazmák árai lépjenek a mostani cumók helyébe és ne a HD Ready plazmáké.

Jogos! Valós HD plazmát a népnek!
Aztán majd 2-3 év múlva élvezheti az előnyeit amikor megfizethető árban lesz hozzá tartalom is...

CD:Marantz CD-17 mkIII Erősítő:Marantz PM-17 mkII "M" Tuner:Marantz ST-17 "M" Hangfal:Piega LDR 3.0

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Jön a karácsony, ilyenkor monjuk eladnak mindenet, de január végére és februárra, szerintem a mostani HD ready cumók lépnek a standard kijelzők ársávjába ezek meg esnek 300K ig.
Mikor valamelyik marketinges kitalálta a HD Ready nevű parasztvakítást nem gondoltam volna, hogy ennyi embert be lehet hülyíteni vele.

Maradjunk annyiba, hogy a HD plazmák árai lépjenek a mostani cumók helyébe és ne a HD Ready plazmáké.

Rack

Plazma

Hali!

panasonic TH-42PA50E:

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

...

Rack

Plazma

Plasma vs. CRT

Szerény véleményem szerint a plazmáknak van még mit fejlődnie a CRT-hez képest.
Én azt tapasztalom (Panasonic TH-42PA50E), hogy főleg fekete mélységben vannak nagyon elmaradva. Pl. amikor egy űr/éjszakai jelenet van akkor nagyon érződik, hogy a feketéje valójában 70-80%-os csak egy igazi telitett feketétől. (pl. a készülék festett fekete sarkához képest).
Természetesen amikor egy normál jelentet van akkor ez szinte egyáltalán nem érződik, mert a fényereje viszont megfelelő.
Szintén nagy negatívum ez a "beégési" jelenség is. Nem hinném, hogy kiküszöbölték, mert akkor a tájékoztató füzet nem ezzel kezdené!

javarga
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: javarga »

http://www.panasonic.com/consumer_elect ... ont_id=822 
Ha valaki egy kicsit tud angolul, ez az irás mivel hivatalos gyártótól jön , talán sok kétséget eloszlathat.

Na, hát szerény(nagyon) angol tudásommal amit ki tudtam hámozni az írásból számomra (Pana plazma tulaj) az derült ki, hogy nem is kell a Pana plazmák esetében tartani a beégéstől illetve elvileg élettartamban is tudják, sőt túlszárnyalják a CRT televíziók teljesítményét (remélem nem fordítva van).
Ha ez a cikk hivatalos forrásból jött (márpedig annak tűnik) akkor mindenképp megnyugvással tölt el a dolog mivel itt és más forumokon is azt lehet, lehetett olvasni, hogy a plazmák még nem igazán kiforott sok hibalehetőséget magában hordozó készülékek. Ezek szerint mégsem. :kiraly:

Az azért kicsit elgondolkoztató, hogy az egyik mondatban arról ir, hogy a Pana kifejlesztett egy anti-beégés foszfort, aztán másfél oldalon keresztül azt tárgyalja, hogyan kell félévig bejáranti a TV-t, hogy csökkentsük a beégés veszélyét.
De persze ez lehet, hogy csak a régiekre vonatkozik ...

Üdv, jano
Projector: Sanyo Z4, Vászon: Diplomat 200x200, CRT: Sony 32FQ75D, PDP: LG42PX4R, DVD: SONY RDR HX1010, VHS: Panasonic NV-HD642, AMP: Yamaha RX-V730, Front, Center: saját gyártás MNC hangszórókkal, Sorround: S-30 ciril betűkkel :-), Sub: saját gyártás MNC hangszóró+SAL erősitő

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Plazma

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Kár vitázni, mert nincs Sport 1/2
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

én szívesen fizetnék a jobb minőségért, de sajna ide még vagy  év mire elér...a upc-nél csak jobb lehet... :kiraly:

Nekem is UPC-m van. Felhívtam őket ezzel kapcsolatban. Azt mondták váltsak UPC direct-re... Ja! S fogalmuk sincs mit ért az AD ezalatt!!!
Hívom az AD-t, de csak géphang van...
Akkor most mi van? Érdemes lesz váltani? Kicsivel többet én is fizetnék érte!

nekem upc-direct van
...

voivod
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Plazma

Hozzászólás Szerző: voivod »

Én az elmúlt 5 évben megtanultam, hogy a digitális szó a rossz minőség szinonímája. Komolyan kiváncsi lennék, hogy jobb minőségű lesz-e az adás, mint volt. Szerintem nem.
Nem a levegőbe beszélek, mert mindkettő van otthon. Össze se lehet hasonlítani a plazmán a képüket...

Vendég

Plazma

Én az elmúlt 5 évben megtanultam, hogy a digitális szó a rossz minőség szinonímája. Komolyan kiváncsi lennék, hogy jobb minőségű lesz-e az adás, mint volt. Szerintem nem.

voivod
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Plazma

Hozzászólás Szerző: voivod »

Decembertől Antenna Hungária - AntennaMikro helyett: Antenna Digital 
Antenna Digital honlapja - csomagok

Kur*va drága.

Szerintem nem vészes, főleg, hogy 100x jobb minőségű a Directnél. Ráadásul nem kell 2 dekóderért dupla előfizetési díjat fizetni, csak +600 Ft dekóder bérleti díjat.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Plazma

Hozzászólás Szerző: Tami »

Kur*va drága.

- svajci arakhoz kepest meg k.. olcso
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

t17t
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: t17t »

én szívesen fizetnék a jobb minőségért, de sajna ide még vagy  év mire elér...a upc-nél csak jobb lehet...

Nekem is UPC-m van. Felhívtam őket ezzel kapcsolatban. Azt mondták váltsak UPC direct-re... Ja! S fogalmuk sincs mit ért az AD ezalatt!!!
Hívom az AD-t, de csak géphang van...
Akkor most mi van? Érdemes lesz váltani? Kicsivel többet én is fizetnék érte! :kiraly:

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

én szívesen fizetnék a jobb minőségért, de sajna ide még vagy év mire elér...
a upc-nél csak jobb lehet...
...

Vendég

Plazma

Kur*va drága.

t17t
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: t17t »

angyisz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: angyisz »

Ha valaki egy kicsit tud angolul, ez az irás mivel hivatalos gyártótól jön , talán sok kétséget eloszlathat.

Na, hát szerény(nagyon) angol tudásommal amit ki tudtam hámozni az írásból számomra (Pana plazma tulaj) az derült ki, hogy nem is kell a Pana plazmák esetében tartani a beégéstől illetve elvileg élettartamban is tudják, sőt túlszárnyalják a CRT televíziók teljesítményét (remélem nem fordítva van).
Ha ez a cikk hivatalos forrásból jött (márpedig annak tűnik) akkor mindenképp megnyugvással tölt el a dolog mivel itt és más forumokon is azt lehet, lehetett olvasni, hogy a plazmák még nem igazán kiforott sok hibalehetőséget magában hordozó készülékek. Ezek szerint mégsem.

Vendég

Plazma

Posza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 272

Plazma

Hozzászólás Szerző: Posza »

Az elmúlt 3 napban több kevesebb megszakitással végigolvasgattam ezt a fórumot. Sok érdekes és tanulságos hozzászólást olvastam, de még mindig van egy-két dolog ami nem tiszta. Akkor kezdeném aztán valaki majd válaszol ár:

Túl sok a kérdés egyszerre. Próbáld meg ezt is olvasgatni... :kiraly:
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.

Vendég

Plazma

illetve még lenne két kérdésem:

Melyik az a felbontás ami hivatalosan már HD-nek neveznek:
1366x768 v. 1280x720

Illetve melyiket ajánljátok a 3 közül:
1024x768 pl:LG Electronics RZ-42PX12
1024x720 pl:Panasonic TH-42PV500E
1280x768

az elsö kettö miért XGA - ami ugye az én tudásom alapján még nem HD - ,ha a HD minimum követelménye 720 megjelenithetö sor
és harmadik pedig WXGA

Vendég

Plazma

Sziasztok,

Az elmúlt 3 napban több kevesebb megszakitással végigolvasgattam ezt a fórumot. Sok érdekes és tanulságos hozzászólást olvastam, de még mindig van egy-két dolog ami nem tiszta. Akkor kezdeném aztán valaki majd válaszol ár:

1: Mi a különbség HDMI és DVI csatlakozó között, esetleg melyik amelyik preferáltabb ?

2:Egyik hozzászólásban olvastam ilyeneket Film Mode : 2:2 meg 3:2 Pull Down, ebben akkor elkezdtetek vitázni, de nem igazán értettem ez mit takar. Le tudná valaki irni emberi nyelven hogy ez miért fontos?

3:Mi a különbésg a HDTV és a HD ready TV között? Erre van egy tippem, de jobb ha valaki tölem okosabb is leirja.

4:Ha majd valamikor is eljön MO-n a HD ideje akkor én -lehet hogy naivan - úgy képzeltem hogy ugyanaz a csatlakozo jön ki a falból csak más véggel/HDMI,DVI/ és azon már simán jön az 1280x720 felbontású kép amit csatlakoztatva HDTV-mhez már élvezhetem is elönyeit.

Jelenleg én is plazma TV vásárlás elött állok, és egyelöre ezek a dolgok még nem voltak tiszták.

Hát egyelöre ennyi jutott eszembe.A válaszokat elöre is köszi.

nemecsek

Plazma

Hozzászólás Szerző: nemecsek »

Tegnap láttam egy Daewoo plazma TV-t 300.00 Ft-ért. Úgy emlékszem, hogy 852 pixel felbontási szélességet tudott, de nekem kifejezetten szépnek tűnt a képe. Mellette voltak Panasonic, Samsung és Philips plazmák is nagyobb felbontással, de némelyiknek a színtónusa egy irányba hajlott. Aztán láttam 420.000-ért egy szép Thomson plazmát is, amelyiket ráadásul agyba-főbe is dícsérte az eladó.
Korábban 82 cm-es CRT TV-ben gondolkodtam, de azért most egy kicsit elbizonytalanodtam. Ennyire zuhanó repülésben lennének az árak? LCD TV-kkel nekem az a bajom, hogy természetellenesen éles a kép, míg a plazma számomra moziszerűbb.
Hallottam olyat is, hogy a plazma néhány év alatt tönkre mennek, mert elhalványodik a képe, és mehet a kukába. És akkor még a pixelek beégéséről nem is beszéltem. Jó lenne tisztán látni egy több száz ezer forintos terméknél.

saca
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: saca »

Plasma enhancer erdekel!
Ok, majd szólj ha kell.

Cuccaim

Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.

Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”