Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Plazma

MoBBo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Plazma

Hozzászólás Szerző: MoBBo »

manapsag mar nem eg be
xbox megy 3-5 orat, ugye a HUD teljesen fix sok jatekban de semmi nyomot nem hagy, pc desktopot is szoktam hasznalni rajta de az se

Már biztos "bejáródott", vagy netán ennyit csökkent a fényereje?

gyanitom hogy igen
o v e r p o w e r e d

Vendég

Plazma

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ezt még kiegészíteném:A csatlakozások tekintetében mi a "sorrend"? PC-ről TV-re mivel érdemes csatlakozni, hogyan nyerem a legszebb képet? Eddig a normál TV-mre S-Video-val ment át...

1. HDMI (PC-n még nem láttam)
2. DVI
3. Analóg RGB (VGA)

és akkor a futottak még

4. komponens (PC-n elég ritka)
5. S-Video
6. kompozit.

Erősen javasolt a DVI összeköttetés használata.

t17t
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Plazma

Hozzászólás Szerző: t17t »

Az előző kérdésemre nem kaptam választ, így engedelmetekkel megismételném:

Akkor most egész tanácstalan lettem!Eddig vártam az új sorozatra (500-as). Megjött, de mégis elég lenne megvennem a régieket!? (Elnézve a tudásukat, a különbségeket...) Ami mellettük biztosan dönt az az áruk: TH37PA50 436.990.- Ft, 42PA50 477.990.- Ft.
Igazából TV-nézésre, PC-ről filmek nézésére használnám. A HDTV-re meg még úgyis várni kell - ahogy olvasom itt...
Akkor most mit javasoltok? Már olyan jó lenne...

Ezt még kiegészíteném:
A csatlakozások tekintetében mi a "sorrend"? PC-ről TV-re mivel érdemes csatlakozni, hogyan nyerem a legszebb képet? Eddig a normál TV-mre S-Video-val ment át...

Köszönöm előrer is a válaszokat!

Szása
Isten Hozott! :)

Plazma

Hozzászólás Szerző: Szása »

A PA50-es felbontása 852*480, vagyis már a mostani Pal DVD-k 576-os függöleges felbontását sem tudja megjeleníteni. Bár kétségtelen, hogy a kontrasztja, és az ára is elég barátságos. 
Én ma már nem vennék plazmát 1024*768 alatt, leginkább az 1366*768 wide lenne ideális, sajna az 106 cm-es kivitelben eddigi tapasztalataim szerint nem létezik...

Mug: milyen Panád van? Tudsz mesélni róla?

Az enyém egy TH-42pa30-as Panasonic, december végén vettem. Mint írtam nagyon óvatos voltam vele kezdetben, mert én is féltem a beégéstől. Viszont így a kezdeti kímélés miatt soha nem tapasztaltam ghostingot.
Kb. 5 évig házimoziztam /ha ezt annak lehet nevezni egyáltalán / 3.5 méterről egy 72cm-es 100hz-es 4:3-as tv-n, így talán érthető, hogy nem akartam várni még 1-2 évet, hogy anyagilag "lőtávolba" kerüljenek a nagyfelbontású plazmák. Ha mondjuk egy 36"-os 16:9-es tévém lett volna tuti nem siettem volna a vásárlással.

Tapasztalataim:

- teljesen sötétben mint minden plazmánál ennél sem teljesen fekete a fekete, de az eddig látott készülékek közt nem láttam még jobbat. /Mondjuk én nem szeretek sötétben tévézni, mindig ég 1-2 kislámpa, ezért ez nem zavar./
- a sötét árnyalatoknál ditherel, ami viszont 2-3 m-ről már nem érzékelhető. Ha valaki közelebbről nézi zavaró lehet.
- érzékeny a gyenge minőségű tv adásra. Talán pont a viera képoptimalizáló áramkörei miatt.

+ automatikus kontrasztállítás fénymérés alapján
+ fantasztikusan jó kép DVD-vel, színek gyönyörűek.
+ progresszív jellel hajtva határozottan jobb a képe. Pl Monster inc.-nél 3D-s hatásúak lesznek a figurák, a testük pórusai is láthatóvá válnak.
+ panának van egy úgynevezett "just mode" vagy "valós" üzemmód, amikor a 4:3-as képet középen szinte egyáltalán, a széleken viszont nagyobb mértékben nyújtja, és így tölti ki a 16:9-es képet. Nagyon kellemes így nézni a tv-t, mert a lényeg a kép közepén szinte mindig arányos. Ilyet nem láttam eddig más márkánál.
+ SD/CF cardról a fényképeket meg lehet nézni, csak be kell tenni a kártyát az olvasójába.

Próbáltam D-sub-ról PC-vel HD videóval, és hiába a kisfelbontás, mégis látszódott a különbség, sokkal jobb volt a kép, részletesebb.

Szóval nekem nagyon bevállt a készülék, az én igényeimnek maximálisan megfelel. Ha valakit nem zavarnak a plazma hátrányai, nagyon jókat tud rajta mozizni.

üdv.

mug

Köszönöm a választ.

Nekem jelenleg egy Panasonic 70 cm-es "kistévém" van, ezt gondoltam lassacskán lecserélni a Pana legújabb TH-42PV500-asával. Sokat töprengtem a projektoron, de a gond az (a bemutatkozó képen alul talán látszik), hogy nagyon keskeny a szoba, és a tévé felett már túl magasa lenne a vászon (jelenleg 2 méter a nézési távolságom.)

Még egy kérdés: nincs zúgó hangja a ventillátoroknak? Nem szokott ciripelni magas frekvencián?

Nem tudsz (tudtok) véletlenül olyan üzletet, ahol normális körülmények között lehet megnézni ezeket a plazmákat, esetleg nem ugorhatnék be valakihez egy sötétségi tesztre? Ezt nem lehet boltban kivesézni a fények miatt...

Projektor: BenQ PE7700 * Vászon: Projecta Cinelpro Electrol 102*180 cm * Tévé: Panasonic TX-28-PL10P * Erősítő: Denon AVR-3805 * DVD: Denon DVD-1920 via HDMI * CD: Sony CD-P 211 * Lemezjátszó: Akai AP-D33 * Frontok: KEF Q7 * Center: KEF Q9C * Surround: KEF Q1 * Sub: KEF PSW-2500 * Kábel: Monitor Atmos Air * Állvány: Do it yourself * Képek: Directed by P.J Hogan

Valami ilyesmi :-)

hello2me
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: hello2me »

A PA50-es felbontása 852*480, vagyis már a mostani Pal DVD-k 576-os függöleges felbontását sem tudja megjeleníteni. Bár kétségtelen, hogy a kontrasztja, és az ára is elég barátságos. 
Én ma már nem vennék plazmát 1024*768 alatt, leginkább az 1366*768 wide lenne ideális, sajna az 106 cm-es kivitelben eddigi tapasztalataim szerint nem létezik...

Az enyém egy TH-42pa30-as Panasonic, december végén vettem. Mint írtam nagyon óvatos voltam vele kezdetben, mert én is féltem a beégéstől. Viszont így a kezdeti kímélés miatt soha nem tapasztaltam ghostingot.
Kb. 5 évig házimoziztam /ha ezt annak lehet nevezni egyáltalán / 3.5 méterről egy 72cm-es 100hz-es 4:3-as tv-n, így talán érthető, hogy nem akartam várni még 1-2 évet, hogy anyagilag "lőtávolba" kerüljenek a nagyfelbontású plazmák. Ha mondjuk egy 36"-os 16:9-es tévém lett volna tuti nem siettem volna a vásárlással.

Tapasztalataim:

- teljesen sötétben mint minden plazmánál ennél sem teljesen fekete a fekete, de az eddig látott készülékek közt nem láttam még jobbat. /Mondjuk én nem szeretek sötétben tévézni, mindig ég 1-2 kislámpa, ezért ez nem zavar./
- a sötét árnyalatoknál ditherel, ami viszont 2-3 m-ről már nem érzékelhető. Ha valaki közelebbről nézi zavaró lehet.
- érzékeny a gyenge minőségű tv adásra. Talán pont a viera képoptimalizáló áramkörei miatt.

+ progresszív jellel hajtva határozottan jobb a képe. Pl Monster inc.-nél 3D-s hatásúak lesznek a figurák, a testük pórusai is láthatóvá válnak.
+ panának van egy úgynevezett "just mode" vagy "valós" üzemmód, amikor a 4:3-as képet középen szinte egyáltalán, a széleken viszont nagyobb mértékben nyújtja, és így tölti ki a 16:9-es képet. Nagyon kellemes így nézni a tv-t, mert a lényeg a kép közepén szinte mindig arányos. Ilyet nem láttam eddig más márkánál.
+ SD/CF cardról a fényképeket meg lehet nézni, csak be kell tenni a kártyát az olvasójába.

Próbáltam D-sub-ról PC-vel HD videóval, és hiába a kisfelbontás, mégis látszódott a különbség, sokkal jobb volt a kép, részletesebb.

Szóval nekem nagyon bevállt a készülék, az én igényeimnek maximálisan megfelel. Ha valakit nem zavarnak a plazma hátrányai, nagyon jókat tud rajta mozizni.

üdv.

mug

Eddig még nem olvastam ilyen gyakorlatias szemszögű véleményt plazmákról.
Végre van aki használja is, nemcsak teszteli őket.

Vendég

Plazma

Tapasztalataim:

üdv.

mug

Kiskakas
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

Hozzászólás Szerző: Kiskakas »

A PA50-es felbontása 852*480, vagyis már a mostani Pal DVD-k 576-os függöleges felbontását sem tudja megjeleníteni.
Lehet, hogy kicsit hülyén hangzik, a kérés de addig az rendben van, hogy a DVD 576-os függőleges felbontással rendelkezik, de vajon a lejátszóból "kijön" az a jel ennyivel és ha igen milyen módon kell összekötni? A másik kérdés, a TV eből az 576-ból mennyit jelenít meg?

Posza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 279

Plazma

Hozzászólás Szerző: Posza »

manapsag mar nem eg be
xbox megy 3-5 orat, ugye a HUD teljesen fix sok jatekban de semmi nyomot nem hagy, pc desktopot is szoktam hasznalni rajta de az se

Már biztos "bejáródott", vagy netán ennyit csökkent a fényereje?
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.

MoBBo
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

T-BoY:Ezt nem igazán értettem. Korábban beégett most már nem. Tehát a régi beégéseken túl újabb nem jelenkezett?
amikor megvettem nem hasznaltam az oldalpanelt 4:3-nal
emiatt lathato volt egy ideig a ket fuggoleges csik 16:9ben ha eleg homogen vilagos informacio volt a kepen
aztan bekapcsoltam es par honap alatt eltunt teljesen a nyoma

a masik ilyen egy duran duran dvd volt
elinditottam aztan jol ittfelejtettem, es az allo menu ment ugy 2 orat
utana jo ideig nezegethettem a duran duran feliratot minden adas kozben
de kb 3-4 het alatt elmult

manapsag mar nem eg be
o v e r p o w e r e d

Szása

Plazma

Hozzászólás Szerző: Szása »

Projektor: BenQ PE7700 * Vászon: Projecta Cinelpro Electrol 102*180 cm * Tévé: Panasonic TX-28-PL10P * Erősítő: Denon AVR-3805 * DVD: Denon DVD-1920 via HDMI * CD: Sony CD-P 211 * Lemezjátszó: Akai AP-D33 * Frontok: KEF Q7 * Center: KEF Q9C * Surround: KEF Q1 * Sub: KEF PSW-2500 * Kábel: Monitor Atmos Air * Állvány: Do it yourself * Képek: Directed by P.J Hogan

Valami ilyesmi :-)

Kiskakas
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

...talán S49 vagy várok amig a felvevők is támogatják a Divx-et...
DivX felvevő rulez!

Itt konkrétan mpg2-ben történő felvételre és Divx lejátszásra gondoltam, nem Divx felvevőre de úgy sem rossz ahogy te gondoltad, mert akkor több fér egy lemezre.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Plazma

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

...talán S49 vagy várok amig a felvevők is támogatják a Divx-et...
DivX felvevő rulez!
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Kiskakas
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Plazma

enyem mar lassan masfel eveskezdetben fel ora alatt beegett, de mostanaban mar nem
egyaltalan nem lehet mar beegetni

T-BoY:Ezt nem igazán értettem. Korábban beégett most már nem. Tehát a régi beégéseken túl újabb nem jelenkezett?

Különben én is bajban vagyok. Korábban, nagyon szerettem volna egy Plazma TV-t, akkor azt mondtam, hogy ha 500K körül lesz meg is veszem. Most itt lenne a lehetőség, mert a Pana 42"-os P50-es igen kedvező árban van. De nem tudom megvegyem-e. Az előző szintén Pana 32"-os Wide-os tévémet kb 5 éve vettem, ha most vennék azt sem haználnám 5 évnél tovább.

Elmendtem megnéztem még egyszer a MM-be nekem bejön a képe annak ellenére, hogy relatív kicsi a felbontása elég korekt képe van talán a legjobb ebben a kategóriában. Kérdés, hogy 5 év alatt változik-e annyira a technológia ill. az ár valamint lesznek-e olyan HDTV csatornák/adások, vagy akár nagyfelbontású DVD-k amivel kihasználhatnám a nagyobb felbontást. Mennyivel rosszabb ennek a Plazmának a felbontása mint a TV-é. (tudom ezt már kérdezték páran, de nem igazán volt egyértemű számomra, mert az egy dolog, hogy milyen a PAL felbontás, ha ezt a sima TV-sem tudja megjeleníteni).

A P50-esre nem lehet PC-t kötni, de igazán ez nem izgat fel, mert terveim szerint úgyis kicserélem a mostani DVD játékost egy Divx-esre, (talán S49 vagy várok amig a felvevők is támogatják a Divx-et), bár a laptopot biztosan jó lenne rákötni a plazmára. ... és akkor már jöhetnének a nagyfelbontású videók is..

alfa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: alfa »

"Sajnos" már sehol, mert elfogyott. Bár lehet, hogy jobb is hogy nem vettél, mert kiderült, hogy azért ilyen olcsó, mert volt belőle kb 40db ami a MM-ban a belső fal tetején reklám célokat szolgát, vagy 3-4 hónapig folyamatosan... magyarán használt volt, csak ezt nem reklámozták az értékesítésnél...
Na, sejtettem, meresztettem is a szemem, hogy milyen készülékek vannak kifüggesztve, nehogy abból akarjanak rám sózni egyet...
Köszi. Spóroltam 300k-.t.

Bocs, hogy nem reagáltam hamarabb, bár én jeleztem a dolgot, de nem voltam pályán. Saca mondja a tutit. Én nem tudtam, hogy a leszerelt cuccot nyomták, de valóban feltűnt, hogy újakat tettek fel. Használtat én sem vennék. Gyanítom idén karácsonykor már eléggé közel lesznek a 300-hoz az árak új plazmákra is.
TV-Philips 32PW 9525, DVD-Philips Q50, DVD író-Pioneer DVR-630H; DVR-LX61, Receiver-Denon AVR-3806, Hangsugárzók-PolkAudio Front:RTi10, Center:CSi5, Rear:Monitor30, Sub:PSW12

MoBBo
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

enyem mar lassan masfel eves
kezdetben fel ora alatt beegett, de mostanaban mar nem
egyaltalan nem lehet mar beegetni
o v e r p o w e r e d

Vendég

Plazma

Esetleg egy komoly válasz?   
Egyébként Hitachi paneles a Strong 4250. 

Nem kell a beégéstől annyira tartani. Egy kis odafigyeléssel nem lesz gond vele. Nekem ugyan Panám van kb. fél éve, de semmiféle beégés nem tapasztalható sem a network logoknál, sem a korhatásros karikáknál. Lehet, hogy ez a palzma generáció már nem is kívánná meg, de én mindenesetre az első kb. 200 órában a kontrasztot és a fényerőt 50% alatt tartottam. Állítólag az első 200 óra a legkritikusabb beégés szempontjából. Hozzá kell tegyem, hogy az automata üzemmódban sötétben a készülék ennél is alacsonyabb kontrasztot állított volna be.
Szóval ne parázz, használd nyugodtan.

MoBBo
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

A második képernyőnek is be lehet állítani a felbontását, nekem 720x576-on van, de lehetne 852x480 is...
sajna nalam --talan driver gond miatt-- nem mukodik ez rendesen
ha beallitom a 848x480 (mert 852 nincs is) akkor kirakja a kepet a tvre de kb a 640x480/4:3-hoz kepest nativban, azaz az ha az eger kimegy a kepbol akkor koveti a kep (mozog ide oda a desk de nem fer bele a kepbe)

megprobalom majd ps-sel de felek hogy valami mas a gond
o v e r p o w e r e d

Pelican
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 4

Plazma

Hozzászólás Szerző: Pelican »

igen ez nalam is igy van, ez az extend desktopcsak azt szerettem volna ha az overlay automatikusan oda menne 852x480ba (szoval nem desktop az alap)

extendbe se rossz a kep, beallitgattam (csak 640x480 az alapja)
igazabol nagyon szep, sharpen deinterlace posprocess futnak

A második képernyőnek is be lehet állítani a felbontását, nekem 720x576-on van, de lehetne 852x480 is...

Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200

Pelican
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

"Sajnos" már sehol, mert elfogyott. Bár lehet, hogy jobb is hogy nem vettél, mert kiderült, hogy azért ilyen olcsó, mert volt belőle kb 40db ami a MM-ban a belső fal tetején reklám célokat szolgát, vagy 3-4 hónapig folyamatosan... magyarán használt volt, csak ezt nem reklámozták az értékesítésnél...
Na, sejtettem, meresztettem is a szemem, hogy milyen készülékek vannak kifüggesztve, nehogy abból akarjanak rám sózni egyet...
Köszi. Spóroltam 300k-.t.

Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200

MoBBo
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

Ha filmet nézek csak áthúzom a lejátszó ablakát és már kinn is van a tévén. Gondolom az ATI-n se különbözhet nagyon ettől az eljárás.
igen ez nalam is igy van, ez az extend desktop
csak azt szerettem volna ha az overlay automatikusan oda menne 852x480ba (szoval nem desktop az alap)

extendbe se rossz a kep, beallitgattam (csak 640x480 az alapja)
igazabol nagyon szep, sharpen deinterlace posprocess futnak
o v e r p o w e r e d

saca
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

Hozzászólás Szerző: saca »

Tegnap a WECC-ben benéztem a MM-ba meg a két Pana boltba, de 300-ért nem volt sehol plazma. Hol keressem?

Cuccaim

Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.

Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv

Pelican
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

miért nem veszel inkább ha kevés zsetonod van egy panasonic plazma monitort bruttó 300EFt-ért
Áruljátok már el hol lehet ennyiért venni?

Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200

Pelican
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

A 300ezres Panát nem nézted a WestEndben? Vagy az sem jött be annyiért?Miért döntöttél a Strong mellett?

Hol lehet ilyet találni?
Tegnap a WECC-ben benéztem a MM-ba meg a két Pana boltba, de 300-ért nem volt sehol plazma. Hol keressem?

Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200

Pelican
Fórumlakó
Fórumlakó

Plazma

eleg masszivan kuzdok azzal, hogy a plazma nativban legyen a secondary monitoromde eddig nem sok eredmeny van

ha nem desktop extendedre allitom akkor NOT ACTIVE a statusza, mind1 mit nyomok (viszont van rajta kep de nem jo felbontasban), illetve a kimenethez tartozo settings panel se olyan, mint a tft beallitasnal hanem teljesen fapad (a tft-nel latszik az ati control center, itt viszont csak a win panel) a kartya egy 9600xt pro dvi/vga
ezert gondoltam, hogy hatha van driver hozza... logikusnak tunt a gondolat

kicsit tanacstalan vagyok

Nálam egy régi MX400 videókártya van, ha rádugok a video kimenetére valamit (bekapcsoláskor rajta kell lennie), akkor a képernyő beállításoknál két monitor látszik. A 2-esre kattintva be lehet állítani a kívánt felbontást és azt hogy a desktop terjedjen ki erre is. Ha filmet nézek csak áthúzom a lejátszó ablakát és már kinn is van a tévén. Gondolom az ATI-n se különbözhet nagyon ettől az eljárás.

Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200

MoBBo
V.I.P.
V.I.P.

Plazma

eleg masszivan kuzdok azzal, hogy a plazma nativban legyen a secondary monitorom
de eddig nem sok eredmeny van

ha nem desktop extendedre allitom akkor NOT ACTIVE a statusza, mind1 mit nyomok (viszont van rajta kep de nem jo felbontasban), illetve a kimenethez tartozo settings panel se olyan, mint a tft beallitasnal hanem teljesen fapad (a tft-nel latszik az ati control center, itt viszont csak a win panel) a kartya egy 9600xt pro dvi/vga
ezert gondoltam, hogy hatha van driver hozza... logikusnak tunt a gondolat

kicsit tanacstalan vagyok
o v e r p o w e r e d

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”