Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi-projektorral
- Den
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 119
Házimozi-projektorral
2.rész
Frontok: SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center: SVS Ultra
Subok: SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back: SVS Ultra Tower,
8 atmos + 2 surround: Polk Signature ES20 Elite
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
3 végfok: 2xEmotiva XPA GEN3 7ch, Audiolab 8300MB 1ch
400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
- Den
- Kezdő Fórumlakó

Házimozi-projektorral
A fényképezőgép maga is színezi a képeket.
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
- Den
- Kezdő Fórumlakó

Házimozi-projektorral
Az egyik legnagyobb félrevezetés, az a kábellel kapcsolatos. Elfogadtam valakinek, hogy pár méteren belül mindegy a minőség. Most akkor jön a hasonlat: a 30 éves Trabant és a luxus Merci közötti különbséggel.
Nálam igazán lényeges minőségbeli javulást eredményezett a kábelcsere 3 méteren.
Mivel nálam széles a igen jó minőségű a vászon, ezért mások a projektor beállításai.
Amit nem írtam az: alap érték, vagy 0.
Más vászon, más vetítő, más környezet, más kábel, más forrásanyag: a változók sora. Mivel ha csak 1 nem egyezik, akkor már összehasonlíthatatlan, de úgy, hogy 1 sem...............
Nálam a vászon nagysága, az 1.1 GAIN, nyeli a fényt, azért kell a teljes kapacításon felül is +7. Az előző vásznamnál ECO módban ment a vetítő 2.0 gain- nél.
Élesség: 0, de oda állítod, ahol szimpatilus a TE szemednek.
Keret Interpoláció: nem teljes értéken van, eggyel vissza.
A gamma: változtatja a színeket a képélességet, ezért igen lényeges a filmenkénti helyes értékre átállítani. A gép a villó részekre akarja, hogy állítsad a + jelet, de tapasztalatból lehet tudni, hogy mi a jó a te szemednek.
A fényerő kell, mert kifejezetten sörét tónusu maradt a kép a normál lámpa üzemmódnál. Így tökéletes nekem.
Az összes képjellemző összes variációját beállítottam, megnéztem és a vásznammal összhangba állítottam: úgy jöttek ki ezek az értékek.
Este ha minden összejön, akkor teszek ki képeket, amihez a fényképezőgép is hozzátette a saját színezett értékeit.
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Házimozi-projektorral
Igéretemhez híven kipróbáltam Den beállításait egy másik, de hasonló projektoron, más környezetben, de az irányok így is jól láthatóak. A nem közölt paramétereket alapbeállításúnak feltételezem.
Szinmód: mozi
- az általam előnyben részesített természetes móddal szemben kevésbé élethűek a szinek, ellenben valamivel magasabb a kontraszt.
Fényerő +7
- nálam csukódik a kép, de mivel ezt egyéb tényezők is befolyásolják, nem feltétlenül kell Dennél is csukódnia.
Élesség: normál
- de milyen értékre van állítva, a többi beállításból kiindulva magas plussz értéket feltételezek.
Absz. szinhőmérséklet: 7000 K
- az új epson égők kezdeti piros túlsúlya a nálam lévő 6500-zal szemben ezt indokolhatja.
Áramfogyasztás: normál
- nálam sötét körülmények között ez a fényerő már túl sok, de egy vászontól távolabbra telepített vetítőnél már szükség lehet erre a többletre. Lehetett volna eco módban a nappali üzemmódot is választani, de az a szineket még jobban elvitte volna a rossz irányba. A normál módnál viszont meg kell barátkoznunk a magasabb ventillátor zajjal és a valamivel rövidebb várható lámpa élettartammal, de képminőség szempontjából ez a jobb választás.
Aut. írisz: gyors
- Dennél ez is a nagyobb kontrasztot szolgálja. Én a korábbi vetítőmnél használtam, de ennél az eleve nem rossz kontraszt miatt már kikapcsoltam. A 9000-nél még bántó az írisz működésének időnkénti recsegő hangja.
Gamma: minden filmhez hozzáállítom
- én ennél lustább vagyok. 2.2
Super White: ki
- amíg van elég fényerő, nem is kell bekapcsolni.
Keret interpoláció: nagy
- én is használom, mégha nem is a szélső értéken.
Super-resolution: 4
- a gyengébb optikájú gépeknél az ehhez hasonló funkció - márpedig az epson ilyen - kelthet olyan illúziót, hogy éles képet látunk. Ilyen mértékű beállítás engem már zavar.
Zajcsökkentés: 1
- Ezt a funkciót kikapcsoltam, A SR hozzátesz a képhez a forrásban nem létező információt, ez pedig elvesz a létezőből.
Overscan: 6%
- Ezt nem igazán értem 1080p jelnél.
HDMI képtartomány: automatikus
- Rendben.
Képfeldolgozás: finom
- ez nálam vagy nincs, vagy csak nem találtam meg.
A szinek külön állítgatása szerencsére kimaradt, azt műszer és rutin nélkül nagyon el lehet rontani.
Összefoglalva: Den a beállításainál nagy fényerőn az elérhető legnagyobb kontrasztra törekedett kicsit túlszinezett de még nézhető szinvilággal a képjavító technológiákat sem mellőzve. Ha egy árúházban egy szakember azt a feladatot kapja, hogy úgy állítsa be ezt a projektort, hogy a lehető legtöbb vásárló ámuldozzon elötte a gyönyörűségtől, az is valami hasonló eredményre jutna, a kiállított lcd és plazma tvk mintájára. Az más kérdés, hogy köztük elvétve akadna aktív tag valamelyik projektoros fórumról.
Köszönöm Den, hogy megosztottad velünk a beállításaidat és így már konkrétumokról és nemcsak marketing szövegekről tudunk beszélgetni.
Nerob
Házimozi-projektorral
Én holnap elfutok egy epson-t venni,most hogy megvan a szent grál!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Házimozi-projektorral
Egyetlen egy dolgot kell megtanulni állni és mosolyogni, egyetlen szó nélkül. Mindenkit meg kell hagyni a maga kis világában és akkor boldog, ha megmutatod hogy milyen a jó/vagy jobb akkor sértődés a vége, sokszor van így, mert nagyon sokan még saját maguknak is hazudnak, mert rengeteg pénzük/idejük/energiájuk ráment . Az viszont gond hogy egy a témában tájékozatlan aki ezeket olvassa teljesen félremegy, és utánna ezt adja tovább mert az AVX-en ezt mondják.
Így van,őt senki nem fogja megingatni.Aki meg érdeklődik remélhetőleg visszaolvas pár oldalt és látja miről van szó.
Házimozi-projektorral
Én is követem Turbo példáját.
Házimozi-projektorral
Den!
Komolyan nem esik le, hogy a két Epson-os srác csak szívat?
Kikérem magamnak a gyanúsítást! Én senkit nem szívatok!
Den: Köszönöm az értékeket, én is kipróbálom, és remélem, hogy jobb lesz.
- Muszklismick
- V.I.P.

- Értékelés: 229
Házimozi-projektorral
Szerintem teljesen értelmetlenül húzod fel magad rajta többedszer.Csak azt éritek el vele,hogy aki ide keveredik hülyeséget olvas oldalakon keresztül.Nem fog konkrétumot írni,mert nem akar.Éppen ezért a tanácsot kérőknek se fog az általános dolgain kívül egyéb hülyeséget mondani,aki meg több millás rendszert akar,az nemcsak itt fog érdeklődni.Amúgy szerintem az első néhány beírás után lehet vágni,hogy komolytalan az ember .
Egyetlen egy dolgot kell megtanulni állni és mosolyogni, egyetlen szó nélkül. Mindenkit meg kell hagyni a maga kis világában és akkor boldog, ha megmutatod hogy milyen a jó/vagy jobb akkor sértődés a vége, sokszor van így, mert nagyon sokan még saját maguknak is hazudnak, mert rengeteg pénzük/idejük/energiájuk ráment . Az viszont gond hogy egy a témában tájékozatlan aki ezeket olvassa teljesen félremegy, és utánna ezt adja tovább mert az AVX-en ezt mondják.
Házimozi-projektorral
Overscan-t minek állítani, amikor natívan pixelre hajtunk egy vetítőt?
- Den
- Kezdő Fórumlakó

Házimozi-projektorral
Nem az Epsonomat hasonlítgatom össze a 3 Chip- es DLP- vel, hanem azt a képminőséget, amit kihoztok belőle!
Egyébként a Barco tartja magát a legjobbnak, de itt már 4 technológia csap össze, több árkategóriában.
Holnap este teszek fel képeket.
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Házimozi-projektorral
Válaszoltatok már a 2 srácnak, mit kezdjenek az Epson 9000- el és a 8100- al?
Den!
Komolyan nem esik le, hogy a két Epson-os srác csak szívat?
Nos akkor lehet elkeserítelek, mert nem a tudásod miatt kértek segítséget, hanem mert gúnyt űznek egy önjelölt "szakemberből" Ők ugyanis tisztában vannak az Epson vetítőjükkel és tudják, hogy értelmetlen dolog egy csúcs 3 chip-es DLP-hez hasonlítgatni. Még egy titkot elárulok neked, mint nagy szakértőnek: nem a csúcs DLP-knek van a legjobb feketéje, azt már rég lekörözték a JVC és társai , de kb. ebben az egyben jobbak csak. Többet nem írok, mert értelmetlen egy olyan embernek aki nem lát tovább az orránál. Csak az a gáz, amit már korábban is leírtam, hogy pár tapasztalatlan embert majdnem sikerült megvezetned, a teljesen eszement mondandóddal.
- Den
- Kezdő Fórumlakó

Házimozi-projektorral
Színmód: mozi
fényerő: nálam +7, de ez egyéni, felszerelésfüggő
élesség: normál
absz. szinhőmérséklet: 7000 K
áramfogyasztás: normál- 1.1 GAIN miatt
aut, írisz: gyors
gamma: minden filmhez hozzáállítom
Super White: ki
keret interpoláció: nagy
super- resolution: 4
zajcsokkentés: 1
overscan: 6%
HDMI képtartomány: automatikus
képfeldolgozás: finom
kivetítés: elöl/plafon /a készülék hasalva vetít egy kis állványon/
nézési távolság: 4.25 m
vászon: High- Contrast 280 széles látható
kábel aranyozott réz HDMI-HDMI 3 méteres
film: 1080p
Ha minden összejön, akkor holnap, vagy pénteken teszek fel képeket.
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Házimozi-projektorral
Szerintem teljesen értelmetlenül húzod fel magad rajta többedszer.Csak azt éritek el vele,hogy aki ide keveredik hülyeséget olvas oldalakon keresztül.Nem fog konkrétumot írni,mert nem akar.Éppen ezért a tanácsot kérőknek se fog az általános dolgain kívül egyéb hülyeséget mondani,aki meg több millás rendszert akar,az nemcsak itt fog érdeklődni.Amúgy szerintem az első néhány beírás után lehet vágni,hogy komolytalan az ember .
Amíg az elején rendesen érvekkel próbáltam vitára bírni, addig sem volt normális válasza. (nem húztam fel magam, csak más stílusban adom elő a gondolataim)
Gondoltam hátha így de ez sem hatja meg, semmi konkrétum csak tömény öntömjénezés.
Házimozi-projektorral
Den !!
Cserélj már lemezt ez lassan teljesen elkopik.
A billentyűzeteden is már kb sorba vannak kopva a gombok annyiszor írtad le ugyanezeket a blőd ökörségeket.
Mire vársz választ te vizigót??? (erősebb szitkot censored a renccer)
Nagypofájú beképzelt öntelt hólyag vagy amíg nem teszel ide adatokat addig egy linkelő balfék, egy balek akit megvezetett pár hülye bolti eladó, aki azt se tudja mi fán terem a vetítéstechnika.
Szóval screenshot-okat várunk többen is, meg pontos beállítási adatokat, amit meg is ígértél, de gyáva szar alak vagy mert nem teszed be ide csak linkelsz hogy te mekkora tuti ász vagy és közben lesajnálod a 6 millás vetítőt?
Valószínű kis farkú csóró p@cs vagy aki így éli ki a mindennapi megaláztatását a hülye főnökkel vagy feleséggel.
Jó lenne ha virítanál már valami konkrétumot mert eddig csak a pofád járt (virtuálisan) de még semmi kézzel foghatót nem mutattál.
Én drukkolok hogy tudjad bizonyítani őszinte kíváncsisággal várom
- Den
- Kezdő Fórumlakó

Házimozi-projektorral
Boltban még semmi házimozizáshoz való dolgot nem vettem, kimondottan szaküzletben vásárolok. Annyira nem tudják, hogy mi az a vetítéstechnika, hogy húsz éve igen jól megélnek belőle.
Olvasási, felfogási gondjaid vannak!?
Miért szakadt el a cérna NÁLAD? Miért nem tudsz kultúráltan véleményt cserélni? Miért Te vagy az egyetlen, aki vulgáris?
Ha normálisan kérted volna, már meg is kaptad volna!
Nincs se főnököm, se feleségem. Tudod annyi nő van........hogy hetente 2 lehetne.
Mondjuk ha csak az utolsó mondatod második felét produkálod, akkor emberi mivoltod...............
Miért nem írsz Te sem a 2 srácnak, miért nem adsz tanácsot nekik?
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Házimozi-projektorral
Den !!
Cserélj már lemezt ez lassan teljesen elkopik.
A billentyűzeteden is már kb sorba vannak kopva a gombok annyiszor írtad le ugyanezeket a blőd ökörségeket.
Mire vársz választ te vizigót??? (erősebb szitkot censored a renccer)
Nagypofájú beképzelt öntelt hólyag vagy amíg nem teszel ide adatokat addig egy linkelő balfék, egy balek akit megvezetett pár hülye bolti eladó, aki azt se tudja mi fán terem a vetítéstechnika.
Szóval screenshot-okat várunk többen is, meg pontos beállítási adatokat, amit meg is ígértél, de vagy mert nem teszed be ide csak linkelsz hogy te mekkora tuti ász vagy és közben lesajnálod a 6 millás vetítőt?
Valószínű kis vagy aki így éli ki a mindennapi megaláztatását a hülye főnökkel vagy feleséggel.
Jó lenne ha virítanál már valami konkrétumot mert eddig csak a pofád járt (virtuálisan) de még semmi kézzel foghatót nem mutattál.
Én drukkolok hogy tudjad bizonyítani őszinte kíváncsisággal várom
- Den
- Kezdő Fórumlakó

Házimozi-projektorral
Géza:
2 hónapig tanultam, hogy a képjellemzők beállításai 4 oldal menüjében melyik állítással mit lehet elérni és az az összes többit hogyan befolyásolja. Szerényen is sokezer variációt próbáltam ki, mire a végeredményhez jutottam. Ma már a gammán kívül nem állítok semmin. Azt azért, mert filmenként kell.
Nagyon rossz irányba el lehet vinni a képminőséget azzal, hogy egyetlen képjellemzőt eggyel jobbra, vagy balra viszel a helytelen iránybal. Ez egy lépés a sokezer variáció közül. Itt a példa Géza, a 2 srác nem tudja a komoly Epson projektorát a vászonhoz belőni. Akkor most ők is hívják ki a kalibráló szakembert?
Sokkal könnyebb képzajt produkálni, mint eltűntetni.
Egy "jóember" azt mondta nekem, hogy 5 méteren belül mindegy a kábel minősége... Azóta már nincs a szakmában!
Mond már meg, ki a fene mondta, hogy ez a kábel a legjobb? A keresőbe üssed be a "HDMI-HDMI 3 méter" és ennél még kevesebbért is kapsz ajánlatot. Egyébként van 385 ezerért is.
Enyhén szólva nem igaz, hogy a silány kábel ugyanolyan minőséget garantál, mint az aranyozott réz kábelt. Ég és föld az eltérés.
Én legalábbis gyönyörködök a színekben, néha nézem is a pausált képet, hogy milyen tökéleteset alkottak a film készítői.
Pixelmentes kép: igen, az egybefüggő képet értjük alatta, melyen nem láthatóak a képet alkotó pixelek.
Tegnap néztem a J. Depp féle The lone Rangert. Aki abban bármiféle hibát talál, az kitalálja, hogy mi nem felel meg neki!
A lényeg, hogy nem sokkal állítom én a menüben feljebb az értékeket! A legoptimálisabbra a szememhez és a kép minőségéhez, jellemzőinek kifogástalan létrejöttéhez képest!
/Szerintem minden kritikusom kihagyja azt a tényt, hogy a vásznam minőséget takar./
Háát- nálam fanatikusabb házimozi rajongó már nincs. 12 éves korom óta a mániám. Én is maximalista vagyok, ezért kupáltam magam a maximumra a menürendszer megértésének terén. Érdekes mód, én is bajlódtam 2 hónapig, addig nem éppen jól állítottam be a projektor képét, de minden nap tanultam és megtaláltam a következő lépést, míg a sokezer megjegyzett variáció és óra megtette a hatását! Szűkült a kör és végül nem maradt más, csak a legutolsó kötelező állítás a gamma.
Pont az Géza, hogy a "legtökéletesebb képet" nem érik el a sok pénzükért, mert elfogadják az egyszerű képet, a projektor tudásának a felét sem használják ki.
Géza kizárólag a képminőségről beszélgetünk és a lényegről, hogy azt hogyan érhetjük el.
Amilyen képminőséget be lehet állítani a kalibráció által, az által nem jönnek ki a képminőség jellemzői. Láttam az etalon vetítést 2- szer. Nálam minden képjellemző e helyére került. Nem akarom egyiket sem már befolyásolni, mert mindegyik megvan.
Miért visszafogott egy kép, amikor ordít a csúcs vetítő, hogy pl a mély fekete, amiről híres a DLP, hol van, mert nem volt látható?!
Nálam a Foxx féle Fehér Házban olyan a fekete szín mélysége, amilyet a DLP- nél vártam el!
Szóval lényegesen jobb minőséget lehetne előállítani, ahol élővé válhatna a kép! Egyébként azt hittem egy darabig, hogy azért ilyen a kép, hogy a legérzékenyebb szemű ember is bírja nézni.
Hogyan állították be a tévéket? Elég jól. Nem szokásom más tévéjét állítgatni, pláne, ha 6 vagy 7 számjegyű.
12 év alatt 1 tévét vettem, azt is használtan.
20- 25 projektort és vásznat együtt vettem az ügyfeleknek és magamnak. Azokat felszereltem a saját magam által készített állványra- a vásznat a falra. Reklamáció 1 volt, a vásznat kicserélték.
Kösz szépen Géza, további kellemes kitalációkat, félreértéseket, feltételezéseket nem kívánok Neked!
Tudod én inkább megkérdezem mi a valóság! Rövid történet: egy igen aljas ember dolgozik mellettem. Valami igaznak tűnő dolgot állított a szemben lévő vállalkozóról! Átmentem, megkérdeztem és hüledezett az ember, hogy ekkora marhaságokat honnan veszek? Mondom, hogy a mellettem lévő ember terjeszti rólad valóságként. Azóta nem a legjobb barátok enyhén szólva.
Addig és azért hajtogatom ugyanazt, amíg választ nem kapok és segítséget, a 2 srácnak pedig tanácsot!
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Házimozi-projektorral
Nagyon kemény vagy Den!
Én feladtam! Ugyanazt hajtod minden hozzászólásodban.
-Heed Obelisk Si3, Heed Obelisk X2, Heed Obelisk DA, Heed Obelisk DT, Heed Enigma 5
-TMP Triton, TMP DAC, SOL Kolibri
- Den
- Kezdő Fórumlakó

Házimozi-projektorral
Szamóca:
na végre Valaki konkrétumokat írt le, ezekre lehet válaszolni!
1- A támadó embereket nem hívom meg az egyszerű lakásomba. Egyébként meghívtam már 3 embert, akiből kettő nem reagált, egy szakmabeli eljön. Hihetetlenül büszke vagyok arra, hogy én be tudtam állítani hibátlanra a vetítőmet minden létező segítség nélkül.
Az Urak megveszik a méregdrága csúcsprojektort nem akármilyen vászonnal és kihívják a kalibráló szakembert.
Mint már 10- szer írtam, ehhez az erősen visszafogott képminőséghez nem kell, nem szükséges ilyen világszínvonalú vetítő + vászon.
A kételkedésemet teljesen alátámasztja egy barátom, aki szerint is vérszegény volt a kép.
/Pont e miatt nem jön létre a: fekete színek hatása, a képmélység, egyáltalán semmi, amitől ledöbbenhetnénk, hogy milyen az igazi kontraszt, színek stb.
2- Mivel mindenkinek más és más a szeme, ezért egyénfüggő, hogy milyen színek tetszenek és milyenek nem.
/ Mi lenne, ha a vetítőgyártók teljesen egyforma színfelfogással, színspektrummal állítanának elő gépeiket? A profi szakemberek meg tudják kép alapján különböztetni a vetítő gyártóját.
Szunjektív, egyéni? Ennek a 2 fogalomnak nem mond ellent az, hogy egy kalibrációs géppel megmondják azt, hogy nekem mi a jó?
3- Ennél nagyobb lóditást, hazugságot kitalálni is nehéz! Kinek melyik projektor színvilága tetszik, el kell fogadni mindenkinek, mert totál egyéni, szuverén. Én legalábbis megnéztem megint több projektor képét és továbbra is az Epsoné tetszik a legjobban! Nem bíztam a véletlenre a választást.
Pont az a felháborodásom tárgya, hogy aki birtokol egy Sim2 csúcsprojektort, az miért nem ért annak kezeléséhez és miért nem állítja be saját maga úgy, ahogyan a legjobban tetszik neki?
4- Pont a kompromisszumkészségem miatt mentem ki a kiállításra, oda is a H. Stúdió miatt. /Más nagy kiállító nem is volt, hát 2- szer is megnéztem./ Nagyon sokat vártam, pláne a bevezető után........... A sajátomat a látottak alapján tudtam a "minőségi ranglétrán" a helyére tenni! Úgy mentem be a terembe, hogy most látom majd az igazi minőséget, én kis senki örülhetek, hogy egyáltalán megnézhetem a legjobbat, a legdrágábbat! Aztán kiderült, hogy ehhez képest én egy kisebb csodát hoztam létre a saját magam tudásával!!!
5- Troll nem voltam, nem vagyok és nem leszek.
Azokhoz képest, akik megveszik sokmillióért a világ legjobb, vagy második legjobb vetítőjét és nem használják ki, nem tudják azt kezelni és beveszik, hogy egy lebutított kép, mely a KÉPMINŐSÉG minden pozitív jellemzőit nélkülözik, az jó nekik! Hát ezekhez a kritikusokhoz képest vagyok BÜSZKE!
Válaszoltatok már a 2 srácnak, mit kezdjenek az Epson 9000- el és a 8100- al?
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Házimozi-projektorral
Alapvetően nem az a gond, hogy valaki saját, és baráti köre meglátása szerint tökéletesre installál, beállít egy rendszert.
De aki:
I. fikamenezni kezdi azokat akik, ebben kételkednek,
II. mérésekkel szembe helyezi a szubjektív egyénfüggő beállításokat
III. világszerte elismert gyártók termékeinek kvalitásait vonja kétségbe
IV. kompromisszumkészsége a nullával egyenlő
V. úgy véleményez mintha a szakma doyenje lenne, ráadásul teszi ezt lekezelően
az vagy troll, ("A troll az internetes szlengben olyan személy megnevezése, aki provokatív, ingerlő módon, tárgyhoz nem tartozó üzenetekkel bombáz egy online közösséget (például internetes fórum, chat, blog, levelező lista), vagy személyes hitbeli meggyőződését ellentmondást nem tűrő, pökhendi erőszakossággal sulykolja, azzal a konkrét szándékkal, hogy más felhasználókból heves reakciókat provokáljon ki, vagy egyéb módon zavarja, lehetetlenítse el a témába vágó eszmecserét.") vagy önértékelési zavarban szenved.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Házimozi-projektorral
Kedves Den!
Nem értem miért haragszol azokra az emberekre akik feltételeznek Veled vagy a rendszereddel bármit is, hiszen Te semmilyen konkrétumot nem írtál le, nem csináltál fényképeket.
Abban merül ki az összes írásod, hogy micsoda eredményeket értél el. Őszintén mondom neked gratulálok ezekhez. De azt sem írod le mik ezek az eredményeid.
Neked a kép (feltételezésem szerint) akkor hibátlan
- ha nincs képzaj (nem is értem hogy lehet, ha jó forrást használsz)
- az 1.800 Ft-os kábeled a legjobb (ebben egyet értenék Veled, mivel, ilyen rövid távon a 0-k és az 1-esek átmennek).
- mámorítóan szépek a színek (ezen mindig mosolygok, egy igazi művész vagy)
-pixelmentes a vetített kép (ez hogy lehet, amikor a vetítő pixelekből állítja elő a képet, s feltételezem,hogy nem CRT vetítőt használsz)
Hidd el Den Téged itt senki nem szeretne szóval bántani, s szerintem még örül neki mindenki, hogy a Te komponenseidet sikerült a saját ízlésednek megfelelően beállítani, de ismét csak feltételezem a nemzetközi szabványoknak nem biztos, hogy megfelel.
Az a baj, hogy a tagok jelentős része (ebben én nem vagyok benne), nagyon igényes rendszert használ, s mindig talál benne hibát itt vagy ott. Egyszerűen fanatikusok, maximalisták, imádják ezt a hobbit, a filmeket, a zenét, s Te ezeknek a rendszerét közvetlenül, de leszarozod. S hogy az egy hülye aki több millió forintot (mindennel együtt, hang, kábel, vetítő, vászon, szoba kialakítása stb.) költ ezekre a lehető legtökéletesebb képért.
De jössz Te (feltételezem), aki mindezt a töredékéért meg tudja csinálni. Úgy, hogy azt mondod, hogy a legjobb barátod műszaki boltjában (ahol csak lcd tévéket árulnak) közel jól vannak beállítva a KIÁLLÍTOTT tévék.
Én még soha nem vettem úgy tévét, bár TE ebben is kiemelkedő vagy (12 év alatt 20-25 televízió), feltételezem te építetted a Való világ ház stúdióját, oda meg kell tévé szép számmal, hogy az áruházban kiállított műsort nézem, mert szerintem gyakorlatilag az összes nézhetetlen lenne otthon.
Körbejártam az adott terméket, hogy be lehet e állítani közel pontosra, és így. Nem érdekelt, hogy a kiállított darab hogyan mutatott.
S akik eljönnek s megnézik, azt mondják de jó a kép ezen a tv-n. S én erre mondom nekik, hogy sajnos nem vagyok megelégedve, de a Minimax és az a néhány filmre nekünk megfelel.
Irigylem az önbizalmad!!!!
Üdvözlettel:
Géza
-Heed Obelisk Si3, Heed Obelisk X2, Heed Obelisk DA, Heed Obelisk DT, Heed Enigma 5
Házimozi-projektorral
Határozottan igen. Sok ember kifejezetten kedveli a torz hangosítást, illetve nem is érzékeli annak!
Elektronikus zenénél pedig nem egyszerű kitalálni, hogy a felvétel ilyen, vagy a rendszer.
11 évig "diszkós voltam" abból éltem. Szerinted torzított hanggal kihangosíthattam volna termeket? Elfogadta volna bárki is?
- Den
- Kezdő Fórumlakó

Házimozi-projektorral
Muszkli:
Egyfolytában és megállás nélkül feltételezel, elképzelsz valamit és az csak úgy lehet! Olyan mérvű baromságokat, kitalációkat írsz ide le, hogy azt tartsd meg magadnak!
/Egyébként nem olvastál vissza......../
11 évig "diszkós voltam" abból éltem. Szerinted torzított hanggal kihangosíthattam volna termeket? Elfogadta volna bárki is?
Tudod azért van ilyen önbizalmam, mert én magam állítottam be a projektoromat minden segítség nélkül és minden téren kifogástalan, képtorzítástól mentes képet értem el! Nem lehet belekötni semmilyen képjellemzőbe, mert nincs semmilyen létező, bármilyen téren elfogadható, reális ok rá!
BSOD:
egyetlen egy szóval nem segítettél még senkin itt, aki segítséget kért! Se Te, sem a többiek! Miért nem teszed?
Most is megteheted, kíváncsian várom, mit írsz nekik?
Itt van az 2 Epsonos srác: kérlek, írjál nekik, mit tegyenek?
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Házimozi-projektorral
Ennyi blődlit egy helyre, egyszerre leírni...
Remélem senki olyan nem olvassa, akinek segítségre lenne szüksége.
Keresek sgi octane-hoz vpro grafikus rendszert.