Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi-projektorral

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Egy 720p-s proji szűken belefér! Az alá ne add szerintem. Nem azt mondom, hogy nem élvezhető a kisebb felbontás, de...
Mekkora képet szeretnél vele vetíteni?
Én DLP-s 720-as projit keresnék!
Itt szokott eladó lenni: http://www.avforum.hu/index.php?showforum=4
Vagy ugyan itt keresd batyót, nála szoktak lenni eladó példányok.

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

gabor1.1
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 12

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: gabor1.1 »

Sziasztok segítséget szeretnék kérni. Sajnos nincsenek tapasztalataim a projektorokkal kapcsolatban.
Bár mostanában elég sok fórumot olvasok róluk,mégis inkább szeretném hozzáértők tapasztalatát kérni. Kezdő projektornak milyet érdemes választani ,túl sokat nem szeretnék rá áldozni ,és lehetőleg használt készülékre gondoltam. A kérdés az hogy 50-60 ezer forintos kategóriában milyet lehetne venni.Akár konkrét hirdetéseket is várok .
Üdv.

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 792

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: lacy »

Köszi...

a proje...or.hu-n már írtam neki, gondoltam ennek a fórumnak is megvannak a tapasztalt zagjai, de ezek szerint "minden úr Rómába vezet"?...

hát vagy minden fórumon ott van ugyanaz a tapasztalt tag

Sedwick
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 29

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: Sedwick »

Itt keresd meg batyó-t

http://www.avforum.hu/index.php?showtopic=2158

Köszi...

a proje...or.hu-n már írtam neki, gondoltam ennek a fórumnak is megvannak a tapasztalt zagjai, de ezek szerint "minden úr Rómába vezet"?...

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 792

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: lacy »

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni....:

Itt keresd meg batyó-t

http://www.avforum.hu/index.php?showtopic=2158

Sedwick
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 29

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: Sedwick »

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni....:

Sanyo PLC-XU50-es projektorral kapcsolatban van némi problémám. Tegnap vettem használtan. Kipróbáltuk, minden OK. Hazahozatalt követő 2. órában be szerettem volna kapcsolni, de a következő történt: Power zöldre váltott, venti elindult, majd pár mp múlva nagyobb fordulatot vett a ventillátor, majd a warning led váltott pirosra. Táp kábel ki, majd újra próbáltam. Ugyan ez történt. 30 perc elteltével újra megpróbáltam és bekapcsolt minden gond nélkül. kb 3-4 órát használtuk, majd nyugovóra tértünk. Ma reggel letakarás előtt rátettem a kezem a tetejére és langyos volt, hát kihúztam a tápkábelt. D.u kezdte elölről...most itt tartok, nem kapcsol be-warning led stb. A tanácsotokat kérném.. Köszönöm!!!!

terminátor76
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 45

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: terminátor76 »

Üdv!

A következő problémával fordulnék hozzátok, miután az Onkyo876-ról átváltottam a CA650-re szembesülnöm kellet azzal a gonddal, hogy a 650-esnek csak 1 hdmi kimenete van, míg a 876-nál ez 2db. Gondoltam, sebaj, veszek egy Splitter-t és meg van oldva a gond, és mehet a jel az Lg plazmának és az Epson 5000-es projektornak is. Meg is rendeltem ezt a kis masinát hozzá: http://pchelpline.hu/termek/equip_33271 ... hd_3d.html
Tegnap meg is érkezet és nagy boldogan összedugtam, ahogy kell, de itt jött a lefagyás nem küldte a jelet a tv-nek. Átmentem Tonyka mesterhez és nála is kipróbáltuk, ha a dvd vagy BD játékos +elosztó + tv volt a jelút akkor átment a kép is meg a hang is. Viszont ha már erősítő + elosztó + tv-nél nem volt sem kép sem hang. Na, ez vajon mért van, az erősítőből másmilyen hdmi jel jön ki a tv felé, mint a BD lejátszóból? Ha valakinek van valami tippje a dologgal kapcsolatban, akkor kérem, írjon vissza. Szívesen veszek minden hozzászólás, illetve ha ajánlotok másik típust, azt is megköszönöm, persze nem valami nagyon drágát szeretnék venni, ha ezzel nem jönne össze a dolog.

Üdv Terminátor76!

sting 2

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: sting 2 »

Bedobom ide is a szakértőknek/felhasználóknak :

A projektor tegyük fel megvan, a Tv lehet marad, a falra vetítés így kilőve.
Kezdő vászonnak" jó lesz ez szerintetek ? :
http://www.projektorbolt.hu/termeklap_v ... ztid=11683

vagy inkább már ez? :
http://www.projektorbolt.hu/termeklap_v ... o%20Screen

Vagy inkább ez javasolt :http://www.vetitestech.hu/?base=product ... item&id=51
mert árban semmi differencia, de ez a márka "jegyzettebb" ?

QBB
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 40

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: QBB »

"Aki érzékeny rá, annak nagyon zavaró lehet."

Finoman szólva katasztrófa, mindenkinek azt szoktam javasolni, hogy ez is szempont legyen vásárlás előtt, és nem tudtam megszokni sem.
Csak sajnos rendesen esik a választék a DLP kihagyásával.

A mi társaságunkban 4 proji lett tavaly véve, mindenki kezdő házimozis, és ártól típustól, minőségtől függetlenül mindenki imádja.
Kicsit olyan ez mint a házépítés az elsőt szereted, a harmadikat magadnak veszed...

Vendég

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Üdv!

Nálam a vásárlást megelőzően, három különböző projektor volt beüzemelve, így azonnal eldőlt, hogy a DLP technológia kizárva.

Ketten a szivárványban gyönyörködtünk, másik kettő a filmet nézte. Így maradt az LCD.

Nem tudom manapság hogy áll a DLP-s technika ebből a szempontból, ilyen árkategóriában.

Nálam ez az első!

Aki érzékeny rá, annak nagyon zavaró lehet.Nekem hat DLP-s projektorom volt. Egyiken sem láttam a szivárványt. Most LCD van és itt meg a "csirkehálót" nem látom szerencsére.

Érdekes, mert akik nálam látták a szivárványt, mindenkinek szemműtétje volt.

QBB
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 40

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: QBB »

Üdv!

Nálam a vásárlást megelőzően, három különböző projektor volt beüzemelve, így azonnal eldőlt, hogy a DLP technológia kizárva.

Ketten a szivárványban gyönyörködtünk, másik kettő a filmet nézte. Így maradt az LCD.

Nem tudom manapság hogy áll a DLP-s technika ebből a szempontból, ilyen árkategóriában.

Nálam ez az első!

Schumy1
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: Schumy1 »

Olyan 150ezerig, és kezdetnek vagy festett fehér falra vagy falapra ami glettelve és festve van vetítenék.
Soha életemben nem láttam még proji képet élőben, de gondolom szebb mint a mozikban van, vagy ne hasonlítsam össze?
Mivel full hd-s tv van jelenleg, így kíváncsiságból megnéztem milyen egy hd film, de nekem kicsit mű jellegű az egész.
Nem mondom hogy nem szép meg ilyenek, de se olyan cuccom nincs se anyagi hátterem hogy belekezdjek a hd-ba.
Ott kezdődne hogy lejátszó, házimozi szett csere, + filmek.
Annyit nem ér nekem a hd. A dvd képminősége felkonvertálva tökéletesen megfelel.
Médialejátszóról filmet nézni szóba se jöhet. Megadom a módját most is és a jövőben is.
Visszatérve a témához.
Mindig este 8-9 -kor kezdek neki a mozizáshoz, nappal soha. Nekem sötét kell hogy legyen.
Márka: Panasonicban gondolkodtam elsősorban, vagy Infocusban
Ami még rendkívül aggaszt a lámpa élettartalma és az utólagos ára.
Nem ide tartozik de néztem egy 127-es plazmát is, hogy hosszútávra melyik éri meg az már megint egy másik kérdés, de hogy minek nyomják ezt a 3d dolgot, nem is értem. Azért olyan drága a tv, szerintem. Olyat meg nem is találtam (Panasonic) ami full hd és 3D nélküli de 127-es.

Összegezve: A projector dolog még nagyon elméleti síkon megy, a közeljövőben nem vásárolnék még, de érdekel a dolog. Első gondolatom a 82-es tv-nél hogy nagyobb kell, de max. 150ezerig. Ekkor jött a 106-os tv. Eltelt 1 év, és még nagyobb kéne, de akkora méretben mint amit a proji tud, nincs tv, pedig a plazma képe nagyon tetszik. A 82-es lcd volt. A döntési tényező hogy egy felkonvertált dvd kép pixeles e ekkora méretnél (100-110"), vagy azért nem lehet észrevenni mert 1920X1080-ra van felkonvertálva? 720-as projinál értelemszerűen 1280X720-ra.

TV: Panasonic TX-P42U20E DVD: Pioneer DV-410V-K
HÁZIMOZI: Panasonic SA-HT 15 DVD RECORDER: Panasonic DMR-EH50
MOBIL: Nokia N8 Dark Grey

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Ok, akkor kérdezek.

először is! mennyi pénzt szánsz a projektre?

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Vendég

Házimozi-projektorral

Ok, akkor kérdezek. Nagyon gondolkodom hogy kéne venni, egy HD-Ready vagy Full HD-t. HD cuccokat nem igen néznék rajta, de előfordulhat.
Ha ráküldök egy 1080p műsort mondjuk egy 720-as projia akkor ugyan úgy a max saját felbontására tömörítené le mint a tv-k?
Dvd-t néznék rajta felkonvertálva, a nézési távolság kb. 4m, mekkora lenne az ideális képméret?
A legfontosabb pedig hogy megközelítőleg kapok e olyan szép képet mint a jelenlévő plazmámtól?
Ja és még valami! DLP vagy LCD-ben gondolkodjak?

Sorban - saját vélemény.
Itt a HD korszak, mindenképpen érdemes venni egy médialejátszót és min. 720p-s filmeket nézni. Egészen más, mint a DVD. Akármilyen nagy DVD gyűjteményed van, projektoron egy HD-s film után a DVD felbontását már soha többé nem akarod nézni.

Igen, a 720-as projektor saját felbontására "tömöríti" a képet. 720-as vetítők natív felbontásában vannak eltérések.

100-110''-os vászon megfelelő lehet. Itt is érdemes minél jobbat venni, lehetőleg végleges változatot. Sem szállítani, sem eladni nem könnyű utána.

Egészen más képet kapsz. Nem lehet összehasonlítani, mivel az élmény a sokszorosa.
Az egyik legfontosabb azért a kontraszt-arány. Minél magasabb a kontraszt, annál szebb a kép és annál jobban megközelíti a plazmát. Sok függ a szoba fényviszonyaitól is, attól, hogy mennyire tudod besötétíteni a szobát.

A DLP-LCD. A válasz függ attól, hogy mennyi pénzt szánsz a projektorra. 100 ezer forintig 720-as DLP. 200 ezer forintig 1080-as DLP. 300 ezer fölött már lehet jó LCD projektorokat is találni. A Sony és JVC modellek is nagyon jók, ők LCOS-t használnak.

Mivel gondolom kezdetnek nem szánsz rá nagy összeget, próbálj meg a 720-as DLP-t vásárolni. Arra figyelj, hogy minél kevesebb üzemóra legyen benne és az első lámpa lehetőleg. Mitsubishi vagy Infocus projektorok közül válassz - ha lehet.

Ha teheted és a baráti körödben van projektor, menj el megnézni a képét!

Schumy1
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi-projektorral

Ok, akkor kérdezek. Nagyon gondolkodom hogy kéne venni, egy HD-Ready vagy Full HD-t. HD cuccokat nem igen néznék rajta, de előfordulhat.
Ha ráküldök egy 1080p műsort mondjuk egy 720-as projia akkor ugyan úgy a max saját felbontására tömörítené le mint a tv-k?
Dvd-t néznék rajta felkonvertálva, a nézési távolság kb. 4m, mekkora lenne az ideális képméret?
A legfontosabb pedig hogy megközelítőleg kapok e olyan szép képet mint a jelenlévő plazmámtól?
Ja és még valami! DLP vagy LCD-ben gondolkodjak?

Vendég

Házimozi-projektorral

Sziasztok!

Nehéz dolog ez a projector dolog, nem vagyok jártas a dologban, de egyre jobban érdekel, és ezer kérdésem lenne. Visszaolvasok hát ha meglelem a választ, de ha nem akkor kérdezek.

Kérdezz nyugodtan, kicsit fel kellene hozni ezt a totyikot is!

Egy kis tervezést és előre-gondolkodást mindenképpen igényel, ha belevágsz, de a végeredmény (jó esetben) kárpótol.

Schumy1
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Házimozi-projektorral

Sziasztok!

Nehéz dolog ez a projector dolog, nem vagyok jártas a dologban, de egyre jobban érdekel, és ezer kérdésem lenne. Visszaolvasok hát ha meglelem a választ, de ha nem akkor kérdezek.

Vendég

Házimozi-projektorral

3d-s full hd projektort belépő szinten mit tudnátok ajánlani?
Kiestem már teljesen a házimozizásból, így fogalmam sincs mi számít most jó vételnek a témában.

Optoma HD33 Ez egy kitűnő 3D projektor, csak 2D-ben van az a kis hibája, hogy a nagy fényerő miatt kevés a natív kontrasztja, tehát fekete nincs rajta.
Van még az Epson TW5900, de az nem igazán jó, sem 3D, sem 2D-ben, szerintem.

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: SoXxX »

3d-s full hd projektort belépő szinten mit tudnátok ajánlani?
Kiestem már teljesen a házimozizásból, így fogalmam sincs mi számít most jó vételnek a témában.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: AVX »

7680x4320 pixel felbontású projektort mutatott be a JVC
http://prohardver.hu..._projektor.html

A JVC Kenwood az év elején jelentette be, hogy dolgoznak egy Super Hi-Vision felbontású projektor prototípusán, és most olyan fázisba ért a dolog, hogy már a nagyközönség is megtekintheti a kész modellt. Ehhez a vállalaton kívül a Japán Nemzeti Műsorszolgáltató (NHK) nyújtott technikai segítséget. E szervezet ugyanis célul tűzte ki a 7680x4320 képpont felbontású megjelenítő eszközök kifejlesztésének és elterjesztésének támogatását.

baska
Isten Hozott! :)
Értékelés: 2

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: baska »

Köszönöm a segítségeket!

Vendég

Házimozi-projektorral

Sziasztok.Valószínű hogy nem jó helyre írok de ha tudtok segítsetek nekem.Van egy Mitsubishi XD280U 3D-és projektorom.Házi mozizásra szeretném használni.és kinéztem hozzá egy Panasonic DMP-BDT310 Blu-Ray lejátszót.Kérdésem az lenne,hogy ez jó e hozzá?Előre is köszi a segítséget.Bazska.

Nem vagyok nagy szakértő, de szerintem nem jó.
"PC 3D Ready", más helyen azt írják, hogy 3D: NO

Érdekes a helyzet, mert a projektor csak 85Hz-et tud.
Talán az Nvidia támogatta régebben ezt a frekit, de úgy tudom, hogy rendesen csak 120Hz-en működik. Ha tudja, akkor is nézhetetlen lesz a 3D.
Szóval csak számítógéppel működik (a Pana lejátszóval nem fog működni!!), de nem érdemes használni.

baska

Házimozi-projektorral

Nem segítene valaki?Ha veszek ehhez a projihoz egy 3D-és Blu-rajt az jó???Segítség!!!!

baska

Házimozi-projektorral

Sziasztok.Valószínű hogy nem jó helyre írok de ha tudtok segítsetek nekem.Van egy Mitsubishi XD280U 3D-és projektorom.Házi mozizásra szeretném használni.és kinéztem hozzá egy Panasonic DMP-BDT310 Blu-Ray lejátszót.Kérdésem az lenne,hogy ez jó e hozzá?Előre is köszi a segítséget.Bazska.

Muszklismick
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Házimozi-projektorral

Hozzászólás Szerző: Muszklismick »

Nem házimozi projektor mert 4/3-as,a fényereje alapján valami prezentációs gép, én kizárólag
csak olyat vennék ami 16/9 panel és minimum 720p natív, persze nem baj ha 1080p DLP, és van HDMI bemenete

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”