Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Plazma
Plazma
Normál használat mellett elvileg elég egyszer nedves törlővel áttörölni, rendszerint mikor a helyére kerül és ujjlenyomatos lesz, utána már csak száraz törlő kell. Ilyen megteszi. Aki nagyon fél, az csak olyannal tisztítsa amire rá van írva, erre rá van.
UI. Bármivel tisztítjuk a fényes felületeket mikrokarcok fogják ellepni, sajnos ez van, nagyon érzékeny, normál fényviszonok között nem látható, ha rávilágítunk pl. egy elemlámpával, akkor látható, vagy a fényképező vakuja is láthatóvá teszi. Sokáig nehezen békéltem meg a fényes felülettel, részemről hülyeségnek tartom, de manapság már csak szinte ilyen van, egy-két modelltől eltekíntve.
Plazma
Melyik plazmának van műanyag kijelzője? Az ablaktisztító semmilyen kért nem tesz, a mai ablaktisztítók leginkább alkoholmentesek (régen több alkoholos volt és azok sem okoztak kárt), lehet vele törölni, sokkal tisztább lesz, többéves tapasztalatom alapján. Befolyni nem fog sehova, hacsak nem valami ultra gagyi a kijelző. Lehet használni az ablaktisztító folyadékot, hiszen semmilyen kárt nem okoz, amelyik tv-n igen, az már ultragáz, a vízzel egy baj van, foltosan szárad, nyomot hagy, stb.. Műanyagot lehet a mai ablaktisztítókkal törölni, ezt nem tudom, honnan szedted, hogy tilos, van egy 8 éves műanyag keretes tv-m amit havonta egyszer áttörlök ablaktisztítóval és semmi baja.
részben igaz, de műanyag kijelzőt soha se takarítunk ablaktisztító folyadékkal…
Plazma
Használtan igen, de szerintem ha még vársz egy picit és kiegészíted 50e-el, akkor egy újat is tudnál venni, igaz mérettől függ, ha 50"-os akarsz, akkor többe kerül.
A villogás minden plazmánál van, de a pana 2 féle "technológiával" dolgozik, az egyik a neo a másik a "hagyományos", a neo jobban villog, legalábbis ezt vettem észre, a sima annyira, mint a többi lg, samu is villog, de dinamikus módban az lcd is "villog". Egy jól beállított tv-n szinte semmi zavaró nem tűnik fel a néző részéről és simán tudja élvezni a mozit.
Nem nagy a szoba, 107 cm elég nekem. Igen, látom az árakat, ha lenne esély még +50 ezerre nem született volna meg a kérdés...
Plazma
részben igaz, de műanyag kijelzőt soha se takarítunk ablaktisztító folyadékkal , ugyanis bemattul és tejfehérré válik és megmarja az alkohol, üveg előlapos plazmát lehet ablaktisztítóval de figyelni kell még véletlenül se follyon be a rétegek mögé , tehát csínnyán kell bánni vele, a mikroszálas törlő a legjobb az biztos, ha meg majzos mert véletlenül valaki megfogta a műanyag előlapot akkor éppen csak vizes törlővel lehet letörölni aztán gyorsan szárazra, mikroszálassal(Vileda Quickstar micro) esetleg folyékony szappant cseppenteni vízbe jól elkeverve és csak akkor belemártani és alaposan kicsavarni majd rögtön szárazra, műanyagot tilos ablaktisztítóval
Belül van a réteg, egy ablaktisztító folyadék és egy mikrószálas törlő tökéletes a feladatra, semmilyen sérülést nem okoz, viszont ha körömlakklemosóval próbálkoznál, akkor érdekes szituval találkoznál. Ha egyszer belegondolsz abba, hogy a gyártók valóban ilyen módszerekkel készítik a termékeit, akkor rájöszz, hogy hülyeség lenne a részükről, hiszen napi szinten használják az emberek, mindenhol van por, tehát ha nem tisztítják, akkor egy idő után látni nem lehet a portól, szóval ennek semmi értelme nem lenne, nem beszélve arról, hogy a plazma kijelző előtt egy masszív üveg van ami karcmentes, lcd-nél nincs üveg, de az sem sérül, hacsak nem vegyszerrel takarítják, tehát bátran törölheted.
Plazma
Használtan igen, de szerintem ha még vársz egy picit és kiegészíted 50e-el, akkor egy újat is tudnál venni, igaz mérettől függ, ha 50"-os akarsz, akkor többe kerül.
A villogás minden plazmánál van, de a pana 2 féle "technológiával" dolgozik, az egyik a neo a másik a "hagyományos", a neo jobban villog, legalábbis ezt vettem észre, a sima annyira, mint a többi lg, samu is villog, de dinamikus módban az lcd is "villog". Egy jól beállított tv-n szinte semmi zavaró nem tűnik fel a néző részéről és simán tudja élvezni a mozit.
Halló. Elképzelhető, hogy 70 ezer környékén tudnék én újítani egy plazmatévét?
Plazma
Én inkább semmivel. Illetve száraz, puha törlővel, a képernyőt főleg kihagyom ha egy mód van rá, ne sérüljön a tükröződésmentes bevonat. Gyakorlatban nem tudom mennyire problémás a helyzet de inkább elhittem másoknak és nem bolygatom.
Ez elég nagy ökörség. A réteget nem törlőd le normális módszerrel. Belül van a réteg, egy ablaktisztító folyadék és egy mikrószálas törlő tökéletes a feladatra, semmilyen sérülést nem okoz, viszont ha körömlakklemosóval próbálkoznál, akkor érdekes szituval találkoznál. Ha egyszer belegondolsz abba, hogy a gyártók valóban ilyen módszerekkel készítik a termékeit, akkor rájöszz, hogy hülyeség lenne a részükről, hiszen napi szinten használják az emberek, mindenhol van por, tehát ha nem tisztítják, akkor egy idő után látni nem lehet a portól, szóval ennek semmi értelme nem lenne, nem beszélve arról, hogy a plazma kijelző előtt egy masszív üveg van ami karcmentes, lcd-nél nincs üveg, de az sem sérül, hacsak nem vegyszerrel takarítják, tehát bátran törölheted.
Plazma
Igen, én is nagy felületű világos képeken látom ezt a villódzást. Járt ez már jóval több mint 10 órát
Szóval kissé tanácstalan vagyok és zabos.
Van aki erre érzékenyebb, jobban meglátja, zavaró neki, ilyen vagyok én is, ezekszerint te is. Amit még nem tudok, hogy több óra/nap tévézés után hogyan hatna ez pszichikailag. Ki is készítheti az embert, de egy kiadós szemlefáradás a minimum - gondolom. Dehát ez is egyéni dolog, végig kéne próbálgatni hosszabb távon az összes típust, melyiknél a legelviselhetőbb a dolog. Ez meg nyilván ugye nem. Más hogy van ezzel a villódzással? Régebbi vs. mai, legújabb fejlesztések közötti különbséglátás (ha van), etc. Ilyenekre gondolok.
Plazma
Halló. Elképzelhető, hogy 70 ezer környékén tudnék én újítani egy plazmatévét? Csak arra jutottam, hogy ez a technológia jó nekem. Azonban kissé félek a használt plazmáktól: a mai 600 Hz-ekkel ellentétben 1-200 Hz-ek, plusz esetleges beégés. Hát nem tudom. Az se lenne baj, ha innen, a fórumról tudnék valakitól vásárolni, mégis csak nagyobb a bizalom + a megkímélt állapot nálam fontos. Nem nagyon ismerem a kronológiáját ennek a vonalnak. Persze olvasgat róla az ember, meg lát újakat, mostaniakat az üzletben, de közelről, nyugodt körülmények között egy előző revíziót - ami nekem most sanszos lenne és beleférne - olyat nem. Plusz nekem úgy jön le, hogy csak a legújabbakban (mondjuk 1-1.5 éves gyártmányok) szorították le a fogyasztást elfogadható mértékűre. De nektek van tapasztalatotok.
Analóg SD adások műholdról, DVD lemezek - ezek jelenülnének meg.
Néztem LCD-ket is de mind olyan izé.. élvezhetetlen tévézésre, na. Mert abból lenne új, így meg csak használt, de ha sikerülne kifogni jót..
Plazma
Én inkább semmivel. Illetve száraz, puha törlővel, a képernyőt főleg kihagyom ha egy mód van rá, ne sérüljön a tükröződésmentes bevonat. Gyakorlatban nem tudom mennyire problémás a helyzet de inkább elhittem másoknak és nem bolygatom.
Linux / MPD -> Hivox usb/spdif converter -> Lupus C MK III -> Musical Fidelity X-A1 -> AS Mini
Plazma
Ámberek, plazma tv-itek csillogó káváját (a képernyő széleit) és magát a képernyőt Ti mivel pormentesítitek, takarítjátok, tartjátok tisztán és hogy véditek a takarítás közbeni esetleges por okozta karcolásoktól?
Milyen szert és milyen törlő dolgot használtok hozzá ami kíméletes a tv-hez?
Plazma
Boldog Új Esztendőt!
Ingyen letölthető dvd ,plazmát bejáratni vagy beégést orvosolni.
http://beginwithsoftware.com/videoguides/plasmatv/
Plazma
Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek, a Led és Lcd rajongóknak is
Plazma
Itt Kecskeméten az MM dec 1-én nyitott, 2000 óra tuti nem lehetett benne. Kis tévéhez közelebb kell ülni.
jah, de a franc se fogja másfél méterről nézni zavarja a szemed ha olyan közel van.
Plazma
azért a kiállítási darab más, az mehetett akár 2000órát is ami nálam van meg kb 20at ment addig.
az eladás oka a topicban is le van írva, kicsi
Itt Kecskeméten az MM dec 1-én nyitott, 2000 óra tuti nem lehetett benne. Kis tévéhez közelebb kell ülni.
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables
Plazma
Mert tesóm választott, ő meg nem vesz használt cuccot. A 46-ost azért nem vette meg, mert kiállított darab volt. Inkább vett 42 colost, mert abból volt eredeti csomagolású. Egyébként ha meg olyan jó TV miért adod el?
azért a kiállítási darab más, az mehetett akár 2000órát is ami nálam van meg kb 20at ment addig.
az eladás oka a topicban is le van írva, kicsi
Plazma
amúgy miért nem az én pár napos tv-met vettétek meg? vagy gáz, hogy 20ezerrel olcsóbb és használtam 4 napot?
Mert tesóm választott, ő meg nem vesz használt cuccot. A 46-ost azért nem vette meg, mert kiállított darab volt. Inkább vett 42 colost, mert abból volt eredeti csomagolású. Egyébként ha meg olyan jó TV miért adod el?
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables
Plazma
alapvetően az egyik lcd a másik plazma, első körben el kéne dönteni mi érdekel.
viszont ha az U30E érdekelne akkor gondolkozz el azon amit árulok mert majdnem annyiért adom mint az U30e a boltban viszont alapjáraton meg 40ezerrel drágább.
Plazma
hellótok van egy lg bd550em ezeket a tv ket néztem hozzá lg 42lk450,530 panasonic tx-p42u(x)30e pana tx-l42u3e szerintetek melyik jobb?
Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011 CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210
Saját készítésű fa hi-fi álvány front hangfal alátét és háttér sugárzó állvány.
Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>
Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.
Saját készítésű fa hi-fi álvány front hangfal alátét és háttér sugárzó állvány.
Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>
Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.
Plazma
Szóval Panasonic 42G30-as mellett döntött a tesóm, rájött, hogy a LEDnek nem természetes a színe. A fehér fehérebb, a piros pirosabb, mint élőben.
Első beállítás után tényleg szép az SD és a HD kép is, már majdnem Pioneer szintű, bár azt nem nagyon lehet űberelni...
Viszont ami nagyon tetszett, hogy USB-ről simán lejátszotta a HD felbontású mkv-t és az újabb divx-ekkel is simán elboldogult. Tehát a beépített médialejátszó nagyon jól vizsgázott.
Merem ajánlani minden TV vásárlás előtt állónak.
ui. Én a Pio-t azért nem cserélném el rá, bár a beépített médialejátszó azért nem volna rossz...
amúgy miért nem az én pár napos tv-met vettétek meg? vagy gáz, hogy 20ezerrel olcsóbb és használtam 4 napot?
Plazma
Szóval Panasonic 42G30-as mellett döntött a tesóm, rájött, hogy a LEDnek nem természetes a színe. A fehér fehérebb, a piros pirosabb, mint élőben.
Első beállítás után tényleg szép az SD és a HD kép is, már majdnem Pioneer szintű, bár azt nem nagyon lehet űberelni...
Viszont ami nagyon tetszett, hogy USB-ről simán lejátszotta a HD felbontású mkv-t és az újabb divx-ekkel is simán elboldogult. Tehát a beépített médialejátszó nagyon jól vizsgázott.
Merem ajánlani minden TV vásárlás előtt állónak.
ui. Én a Pio-t azért nem cserélném el rá, bár a beépített médialejátszó azért nem volna rossz...
Plazma
A boltban "üzleti" beállításban mennek a tévék, sz@rásig húzott kontraszttal, élesítéssel, ami jól tönkreteszi a képet.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Plazma
Még 2 dolog az SD minőséghez.
Természetesen meg kell nézni milyen távolságról nézed azt a tv-t. Mert ha 1.5 - 2m-ről nézed a boltban de otthon akár 2.5 vagy 3-ról akkor már nem mérvadó. Közelről is meg kell nézni, oké, de az ember legyen tudatában a távolságnak mivel igen fontos tényező.
A másik, az MM-ben van egy jel amit sokszor csillió tv-hez osztanak és ez is nagyban rontja a képminőséget.
Ideális megoldás az, ha az ember valami 'könnyen emészthető' formátumban (vigye el a TV lejátszója) odavisz mondjuk pendrájvon egy normális minőségű SD videót (pl DVD rip) és belenéz az adott TV-n, normális képbeállítások mellett (pl THX mód a g30-on). Sötét lesz az OK, attól el kell tudni vonatkoztatni és a kép minőségét nézni.
Nos a tv adás ennél kicsit, vagy sokkal rosszabb, de jó, ha az ember tudja, hogy néz ki a valódi SD is.
Mellesleg az én tv-m a thx-hez hasonlóan van beállítva (saját beállítások), és lámpafény mellett teljesen nézhető, elég a fényereje, ebben is csalóka a bolti nézegetés (talán megszokás kérdése is).
Most áldom az eszem a g30 miatt, és hogy 3 hétig sok szabadidőm vesztegettem el utánanézni dolgoknak.
Ha G30-at szeretnél tesztelni és elnéznél Bp belvárosba tudok mutatni egyet szar tv adástól blu ray minőségig amit akarsz vagy hozol. Érdemes megnézni és jól meggondolni mert egy kisebb szekér pénzbe kerül.
Linux / MPD -> Hivox usb/spdif converter -> Lupus C MK III -> Musical Fidelity X-A1 -> AS Mini
Plazma
"ami nálam SD az sorozatok amiből nem találtam meg a HD minőségű biztonsági mentésem... "
Plazma
Én tegnap elmentem a MM-be és ott a legzsebb képe ennek a G30-as Panának volt. Nem láttam rajta villódzást, csak nagyon szép természetes színeket. Viszont HD adás után az SD katasztrófa volt. Más tévéknek is ilyen gyenge az SD képe? Mondjuk nehéz jót csinálni SD-ből...
Szerintem az SD kép kimondottan jó rajta, de csak a jó minőségű SD kép. Iptv-m van, és egyes adók közt ég és föld a különbség. A nagyon durva tömörítés az, ami szerintem ronda. De néztem határozottan rossz adást a MM-ban is és az LCD-ken még rosszabb volt, főleg mozgásnál esett teljesen szét.
Ami jó SD kép az egész szép, persze látszik rajta a kis felbontás. De én mondjuk TV-t nem nézek, ami nálam SD az sorozatok amiből nem találtam meg a HD minőségű biztonsági mentésem...
Plazma
Én tegnap elmentem a MM-be és ott a legzsebb képe ennek a G30-as Panának volt. Nem láttam rajta villódzást, csak nagyon szép természetes színeket. Viszont HD adás után az SD katasztrófa volt. Más tévéknek is ilyen gyenge az SD képe? Mondjuk nehéz jót csinálni SD-ből...
be volt lőve a képjavítás rajta? szerintem nem olyan szar az sd kép, sőt, kifejezetten jól adja az sd képet a g30, ez előtt kisebb felbontású régi panám volt és ott se volt jobb, viszont a pár napig itt lévő samun ezerszer rosszabb volt.