Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

levi75
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 27

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: levi75 »

Sziasztok,

Milyen paneltipus van manapsag az LCD TV-kben ? Erdemes-e paneltipus alapjan valasztani LCD TV-t?
Mennyit fejlodtek az IPS panelek valaszidoben ?
Melyik gyarto (Samsung-on kivul) szereli sajat panellel TV-it ? Ki az aki nem Samsung panel-t hasznal ?

Melyik LCD TV (gyarto + tipus) alkalmas legjobban monitor funkciora is ?
| Heed | ProAc | Target Audio | kábelek: Chord, Eupen |

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 407

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Sziasztok!

LCD tévé vásárlásán gondolkozom, elsősorban szgépről történő filmnézésre (Dvdrip, BlueRayrip). A 46" (117cm) méretet céloztam meg, árban max 200e. S video vagy DVI kimenetet használnék. Létezik még egyáltalán olyan tv, amin van DVI bemenet vagy DVI-HDMI átalakítót kell használni?
Még egy kérdés: érdemesebb 200 Hz-es készüléket venni?

Bocsi, tv ügyben nem vagyok járatos

Köszi szépen a segítséget előre is

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 96

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: batagy »

Lenne egy nagy kérdésem.

Adott egy laptop aminek se hdmi kimenete se más csak pc és usb slot van.
Az lenne a kérdésem hogy usb/hdmi átalakitó létezik-e ami a laptopról a képet kiküldi LCD-re?
Ez lenne a fontos mert hdmi kábel van böven itthon de más nem

Tudom-e ezzel az elmélettel használni a tv-met mint megjelenitő a laptoppal???

Nincs a laptopon DVI kimenet vagy valamilyen analóg kimenet pl. Svideo?

Ha nincs, akkor valóban érdemes lehet kipróbálni egy USB 2.0 to HDMI átalakítót. Wiretek USB2.0 to HDMI-re ha rákeresel, akkor lehet kapni pár ezer forintért. De nekem nincs vele tapasztalatom. Érdemes utánanézni, hogy milyen felbontásokat tud, milyen oprendszer alatt megy, kell-e hozzá driver és TV formátumú jelet kiad-e.
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Lenne egy nagy kérdésem.

Adott egy laptop aminek se hdmi kimenete se más csak pc és usb slot van.
Az lenne a kérdésem hogy usb/hdmi átalakitó létezik-e ami a laptopról a képet kiküldi LCD-re?
Ez lenne a fontos mert hdmi kábel van böven itthon de más nem

Tudom-e ezzel az elmélettel használni a tv-met mint megjelenitő a laptoppal???

podobag
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: podobag »

Én erre pályázom most. Brutális képe van!!! Láttam már élőben! Csak ajánlani tudom!!!

http://www.avplanet.hu/philips-32pfl560 ... -81cm.html
Kép: Epson 
Lejátszó: Panasonic BD-UB450
Erősítő: Anthem MRX-500
Hangfal: Monitor Audio Silver RS8 5.0
Sub: Velodyde CHT-R8.

Strajfa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Strajfa »

Szia! Árkategóriát nem írtál,vagy elsiklottam felette. Az alsó árkategóriában az én tapasztalataim szerint a ccfl a nyerő, itt a ledesek 'olcsójánosok' Philips nagyon jó ebben az ársávban, 150-alatt kínál 100hz-es 32'-os LED háttér-világítású tv-t. Sony-nak, a mostani modellpalettán nincs sajnos 100hz, 2d, Ledes LCD-je,
Ez most akcióban van: http://www.klubmedia.hu/index.php?secti ... cts_id=288

De tulajdonképpen jó úton haladsz,a felsorolt márkák között még talán a Panát is górcső alá venném.

Magamnak válaszolok és hogy azért lássátok mire jutok.
Ma szétnéztem üzletekben és arra jutottam hogy LED ami kell nekem de kibövült 32-esekre is a dolog mert közben nagy méregetésben az is elfér.

Képbe került nagyon a Sharp is.Nagyon tetszett.Olyan hatalmas különbségek nincsenek ebben az árszegmensben képre.
Érdekes de voltak Sonyk amiről nem derült ki sima LCD vagy LED-es de nagyon tetszett a képe.A Philipsek is tetszettek.
A Samu most lehet kiesik a sorból.
Sharp
Sony
Philips eddig a sorrendem de még megnézem egy két helyen nyugiba.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Üdv mindenkinek!

További segitségre lenne szükségem de most LCd terén.
A háloba is kezd rakoncátlankodni a tv-m igaz ez még nem halt be de lassan azon vagyok kidobom a francba.Ez is CRT még.

Elkezdtem vadászni a neten kisméretü 66cm-es tvket.Találtam Samut, Sonyt, Philipset és Sharpot.
A Samu a Philips is LED-es

Samsung UE26C4000 LED TV
Philips 26PFL3405/12 LED TV
Sony Bravia KDL-26BX320
Sony Bravia KDL-26EX302

Ezeket néztem kinek mi a véleménye melyiket érdemesebb megvenni.Kb azonos áron kinálják őket.
Nagyobb nem kell mert nem fér el.Csak TV-adás lenne nézve rajta sötét szobába max kislámpa mellett.Egyszer-egyszer valami jó kis filmet USb-ről.

Előre is köszönöm a segitséget.

Magamnak válaszolok és hogy azért lássátok mire jutok.
Ma szétnéztem üzletekben és arra jutottam hogy LED ami kell nekem de kibövült 32-esekre is a dolog mert közben nagy méregetésben az is elfér.

Képbe került nagyon a Sharp is.Nagyon tetszett.Olyan hatalmas különbségek nincsenek ebben az árszegmensben képre.
Érdekes de voltak Sonyk amiről nem derült ki sima LCD vagy LED-es de nagyon tetszett a képe.A Philipsek is tetszettek.
A Samu most lehet kiesik a sorból.
Sharp
Sony
Philips eddig a sorrendem de még megnézem egy két helyen nyugiba.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Üdv mindenkinek!

További segitségre lenne szükségem de most LCd terén.
A háloba is kezd rakoncátlankodni a tv-m igaz ez még nem halt be de lassan azon vagyok kidobom a francba.Ez is CRT még.

Elkezdtem vadászni a neten kisméretü 66cm-es tvket.Találtam Samut, Sonyt, Philipset és Sharpot.
A Samu a Philips is LED-es

Samsung UE26C4000 LED TV
Philips 26PFL3405/12 LED TV
Sony Bravia KDL-26BX320
Sony Bravia KDL-26EX302

Ezeket néztem kinek mi a véleménye melyiket érdemesebb megvenni.Kb azonos áron kinálják őket.
Nagyobb nem kell mert nem fér el.Csak TV-adás lenne nézve rajta sötét szobába max kislámpa mellett.Egyszer-egyszer valami jó kis filmet USb-ről.

Előre is köszönöm a segitséget.

Strajfa
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Szóval? Senki nem tudja? Pedig örülnék neki.

Beszélj egy olyan szervizzel,aki LG-vel foglalkozik. Meg talán keress a neten alternatívákat,ha ez működik,biztos megtalálod. Ha nem,akkor szerintem nem érdemes feltalálni a spanyolviaszt,mert azt lehet,hogy a tv-d bánja.

Z.m.Z
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Z.m.Z »

Sziasztok

Lehet, hogy volt ez már kérdés de most én is feltenném.

Szóval van nekem egy LG 47LD750-es televízióm és ugye szerkezetileg ez teljesen megegyezik a 47LD950-es típussal ami passzív szemüveges 3D képes készülék.
Megoldható-e az hogy valamilyen úton módon rátöltsem a 950-es fimware programját a 750-esemre? Mert "valahogyan" sikerült szereznem 3db passzív szemcsit és ugye rögtön ingerem támadt a 3D-re.

Előre is köszönöm a választ.

Szóval? Senki nem tudja? Pedig örülnék neki.

Strajfa
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

kb egy éve az MTV a segítségünket kérte,szükségük volt egy monitorra, (riport szoba az IH-ba) kivittem egy NX-es sorozatú 40' LCD-t. kb fél óra küszködés után sikerült a színárnyalatokat valamelyest eltalálni,nagyságrendileg hasonlított az élőképhez. Másnap visszaraktam az üzletbe a helyére(helloHD,BD,MPEG4)mielőtt elmentettem a beállításokat.
Hát én egy percig nem tudnám nézni 'lineárba' Fakó,visszafogott lapos képet mutatott... a színhőmérsékletet,az RGB színek erősítését/előerősítését, drasztikusan át kellett variálni. Külön világ.

Én nem az állítottam, hogy jobb a Samsung, mint a Sony (ezt így, konkrét kategória megjelölése nélkül kijelenteni amúgy is dőreség lenne), hanem csak arról beszéltem, hogy nekem milyen saját, illetve környezeti tapasztalatom van a két gyártóval.

Egyébként az, hogy a tévéken olyan képparaméter beállítási lehetőségek/tartományok vannak, amelyek alkalmasak "becsapós" képi világ kikeverésére, tényleg nem szerencsés, de nem kötelező ezek használata! Minden tévén meg lehet találni azt az optimális beállítást, amely a LEHETŐ legközelebb van a szakmailag elvárt/valósághoz közeli képhez (az, hogy ez abszolút értékben mennyire "hifi", vagyis valósághű, már más kérdés), de nem biztos, hogy a gazdinak az tetszik a legjobban. Egyéni ízlés dolga, hogy ki hogyan szereti nézni a tévéjét! Lehet, hogy az én általam, az én ízlésemnek megfelelően beállított képet valaki túl világosnak találná, másvalaki meg sötétnek, vagy kevésbé telítettnek.

Nagyon kevés az olyan szaküzlet, ahol ténylegesen gondot fordítanak a kiállított tévék beállításának, és valóban azt látod, amit a készülékek "tudnak". Igényes ember utána néz a dolgoknak (teszteket olvas a neten, maga próbálja meg beállítani a kiállított készüléket stb.), de az átlagember, akit be lehet csapni a "maxkontraszt-maxélesség-maxhozközeliszín" kombóval, az otthon sem fog különösebb gondot fordítani a beállításokra (ezt használják ki az eladók az eladásaik növelésére). Otthon aztán találomra nyomkodja a gombokat, és ha talál valami - számára - elfogadható beállítást, akkor annál marad. Hosszú ideig javítottam tévéket, és ha annyi százasom lenne, amennyiszer a gazdinál maxfényerő-maxszín-maxkontraszt beállítással üzemelő tévét találtam, akkor most gazdag ember lennék...

Az ú.n. "HiFi" boltokban (most nem a nagy múltú boltokról beszélek) is hányszor láttam a kiállított darabon bekapcsolva a loudness-t, meg még hozzátekerve a magasat, meg a mélyet! Ez a csinn-bumm cirkusz adja el a tömegeknek a "hifitornyot"!

keccsa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 17

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: keccsa »

Én nem az állítottam, hogy jobb a Samsung, mint a Sony (ezt így, konkrét kategória megjelölése nélkül kijelenteni amúgy is dőreség lenne), hanem csak arról beszéltem, hogy nekem milyen saját, illetve környezeti tapasztalatom van a két gyártóval.

Egyébként az, hogy a tévéken olyan képparaméter beállítási lehetőségek/tartományok vannak, amelyek alkalmasak "becsapós" képi világ kikeverésére, tényleg nem szerencsés, de nem kötelező ezek használata! Minden tévén meg lehet találni azt az optimális beállítást, amely a LEHETŐ legközelebb van a szakmailag elvárt/valósághoz közeli képhez (az, hogy ez abszolút értékben mennyire "hifi", vagyis valósághű, már más kérdés), de nem biztos, hogy a gazdinak az tetszik a legjobban. Egyéni ízlés dolga, hogy ki hogyan szereti nézni a tévéjét! Lehet, hogy az én általam, az én ízlésemnek megfelelően beállított képet valaki túl világosnak találná, másvalaki meg sötétnek, vagy kevésbé telítettnek.

Nagyon kevés az olyan szaküzlet, ahol ténylegesen gondot fordítanak a kiállított tévék beállításának, és valóban azt látod, amit a készülékek "tudnak". Igényes ember utána néz a dolgoknak (teszteket olvas a neten, maga próbálja meg beállítani a kiállított készüléket stb.), de az átlagember, akit be lehet csapni a "maxkontraszt-maxélesség-maxhozközeliszín" kombóval, az otthon sem fog különösebb gondot fordítani a beállításokra (ezt használják ki az eladók az eladásaik növelésére). Otthon aztán találomra nyomkodja a gombokat, és ha talál valami - számára - elfogadható beállítást, akkor annál marad. Hosszú ideig javítottam tévéket, és ha annyi százasom lenne, amennyiszer a gazdinál maxfényerő-maxszín-maxkontraszt beállítással üzemelő tévét találtam, akkor most gazdag ember lennék...

Az ú.n. "HiFi" boltokban (most nem a nagy múltú boltokról beszélek) is hányszor láttam a kiállított darabon bekapcsolva a loudness-t, meg még hozzátekerve a magasat, meg a mélyet! Ez a csinn-bumm cirkusz adja el a tömegeknek a "hifitornyot"!
Mindenki magának hülye...

Z.m.Z

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Z.m.Z »

Sziasztok

Lehet, hogy volt ez már kérdés de most én is feltenném.

Szóval van nekem egy LG 47LD750-es televízióm és ugye szerkezetileg ez teljesen megegyezik a 47LD950-es típussal ami passzív szemüveges 3D képes készülék.
Megoldható-e az hogy valamilyen úton módon rátöltsem a 950-es fimware programját a 750-esemre? Mert "valahogyan" sikerült szereznem 3db passzív szemcsit és ugye rögtön ingerem támadt a 3D-re.

Előre is köszönöm a választ.

Strajfa
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

A hülye azért nem vagyok típusú eladási láncokban is a samukat állítják be az eladók kontúros, éles, már-már fájóan világosra. Ezeket teszik a leglátottabb helyre, ezeken mennek a BR demonstrációk, míg a többin jobb esetben sz@rul beállítva az MTV1. És a "szakvéleményük" ( ha belekérdezel elektromosan, akkor meg csak pislog) is a samu mellett szól.

SONY fél évente kínál ingyenes továbbképzést,ahol még soha nem láttam médiamarkos eladót, a "szakértőket" is csak egyszer:)

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Milyen gyártó az,akinek már arra van egy kiépített üzletlánca,hogy a gyártási hibás termékeket eladja?
Samsung a fizetett "broggereivel/tesztjeivel" jutott az lcd piac eladási statisztikák élére. LED tv-nek kezdte reklámozni az LCD-ket, és a tömegnek led-tv kell:) DDD ez egy hatalmas reklámfogás, de tulajdonképpen az emberek megtévesztése. Láttál már stúdióban Samut?
Kajajegyben motiválják az eladókat (zsebbe) hogy az ő termékeiket nyomják.

A hülye azért nem vagyok típusú eladási láncokban is a samukat állítják be az eladók kontúros, éles, már-már fájóan világosra. Ezeket teszik a leglátottabb helyre, ezeken mennek a BR demonstrációk, míg a többin jobb esetben sz@rul beállítva az MTV1. És a "szakvéleményük" ( ha belekérdezel elektromosan, akkor meg csak pislog) is a samu mellett szól.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

Strajfa
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

A samuk eladásai tényleg "szárnyalnak" na de milyen áron? A samu csinál az "übergagyitól az übercsúcsig" kb 12 modellt, a sony ezzel szemben kb a felét ( nem a számadat a lényeg, hanem az arány) és nála nincs übergagyi, a kispénzűek samu-t vagy lg-t fognak venni és ezzel az eladást is növelik. A samu csúcstévéi jók, de annyiba kerülnek, mint a sony, ők sem tudják olcsóbban kihozni. a samuk elég gyatrán vannak összeszerelve, gyakori a meghibásodás, a gyenge panel, stb. A 7000-es samu már elég jónak mondható, tehát bevállalható. Nekem volt samum, azóta sony.

Sőt, ha a felső kategóriás modelleket nézzük akkor drágább a Samsung:)

Strajfa
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Nekem meg pont a Sony tévékkel van rossz tapasztalatom, és a Samukban nem csalódtam (eddig) még. Minden gyártónak lehetnek rossz eresztései...

Egyébként az nem lehet véletlen, hogy míg a Samu tévé eladási szárnyalnak, a Sony-nál most bocsájtották el a TV-divízió vezetőjét, mert már évek óta hatalmas veszteséget termel a Sony-nak ez az üzletága...

Mindegyik kontinensen alacsonyak az eladásaik, még Japánban is, ahol a "szomszéd vár", a Sharp a piacvezető!

Milyen gyártó az,akinek már arra van egy kiépített üzletlánca,hogy a gyártási hibás termékeket eladja?
12-éve adok el,kiszállítok beüzemelek. Ez idő alatt egyetlen egy sony dvd-iró volt,amit nem tudtam beüzemelni műszaki hiba miatt... lehet itt tesztekkel adatokkal dobálózni,de nekem azért többet jelent a megelégedett ügyfél.Samsungnak ráadásul a vevőkhöz való hozzáállásával is igen nagy probléma van,általában a sima garanciás probléma megoldásáért is harcolni kell. Természetesen SONY-nál is előfordulnak problémák,de messze nem olyan mértékben.
Samsung a fizetett "broggereivel/tesztjeivel" jutott az lcd piac eladási statisztikák élére. LED tv-nek kezdte reklámozni az LCD-ket, és a tömegnek led-tv kell:) DDD ez egy hatalmas reklámfogás, de tulajdonképpen az emberek megtévesztése. Láttál már stúdióban Samut?
Kajajegyben motiválják az eladókat (zsebbe) hogy az ő termékeiket nyomják. Tavaly egy törzsvásárlóm unszolására elmentem a Szegedi Médiában,és egy két éves beragadt X-es Sony állítottam be (RGB LED) csak a SONY akkor még nem tudta,hogy az led tv:) Másnap amikor visszament érte, már megint neki volt a leggyengébb képe,és az eladó használta demonstrálásra,hogy a drága Sony milyen szar,de a Samsung az olcsóbban mennyivel jobb...
Sok mindent lehet állítani a SONY-ról, de hogy nem lenne megbízható lcd gyártó azt nem.

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: blakey »

1,Samsung UE-55C7000
2,Panasonic TX-P50VT20
3,Philips 52PFL8605H
4,Sony KDL-55EX720

Bármelyik jó lehet, de ha a vt20-as pana nem zúg és nem nem színezi a fehéret, akkor azt válaszd, szvsz.

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: blakey »

A samuk eladásai tényleg "szárnyalnak" na de milyen áron? A samu csinál az "übergagyitól az übercsúcsig" kb 12 modellt, a sony ezzel szemben kb a felét ( nem a számadat a lényeg, hanem az arány) és nála nincs übergagyi, a kispénzűek samu-t vagy lg-t fognak venni és ezzel az eladást is növelik. A samu csúcstévéi jók, de annyiba kerülnek, mint a sony, ők sem tudják olcsóbban kihozni. a samuk elég gyatrán vannak összeszerelve, gyakori a meghibásodás, a gyenge panel, stb. A 7000-es samu már elég jónak mondható, tehát bevállalható. Nekem volt samum, azóta sony.

keccsa
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Bármelyiket a Samsung kivételével. Aki ismer,elfogultnak is gondolhatna,mert 12-éve foglalkozom SONY-val,de egy ideje SAMSUNG-ot is árulok a weben keresztül. Már kezd gyomoridegem lenni ha Samsung tv kel kiszállítani,félek,hogy egyáltalán bekapcsolódik-e.c8000-el egyszer előfordult,hogy a cseregépnek a cseréje volt jó.Tehát ebben az esetben 3-ból egy. Katasztrofális a megbízhatóságuk. SONY-nál hírből ismertük a pixelproblémát,erre volt egy sorozattal gondunk,no de kiderült samsung panel... volt benne): Még az a szerencse,hogy nem mindegyik típust szerelik szerelik samu panellel,mert akkor jól néznénk már ki:)
Mindenek ellenére ha Samu vagy Sony kell,ebben tudok neked segíteni.

Nekem meg pont a Sony tévékkel van rossz tapasztalatom, és a Samukban nem csalódtam (eddig) még. Minden gyártónak lehetnek rossz eresztései...

Egyébként az nem lehet véletlen, hogy míg a Samu tévé eladási szárnyalnak, a Sony-nál most bocsájtották el a TV-divízió vezetőjét, mert már évek óta hatalmas veszteséget termel a Sony-nak ez az üzletága...

Mindegyik kontinensen alacsonyak az eladásaik, még Japánban is, ahol a "szomszéd vár", a Sharp a piacvezető!

keccsa
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Köszönöm az ajánlásokat. Megnézem. 3d-t érdemes venni? Még elég gagyi, nem?

A Samu "D" sorozatában már elég jó a 3D (minden esetre sokkal jobb, mint a "C"-ben..)!
Ugyanúgy jó alternatíva lehet az LG passzív szemüveges verziója, ha nem zavar a függőlegesen felére csökkenő felbontás.

keccsa
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

...Van még egy fontos követelmény a tv-vel szemben: olyan típusra lenne szükségem, ami rendelkezik DVI szg-bemenettel (D-Sub nem jó!) vagy lehet használni DVI-HDMI kábellel...

Szia!

DVI bemenetes tévét nem találsz, ilyen csak TV-tunerrel szerelt monitorokban van (de az nem TV...). Viszont a jó hír az, hogy bármilyen HDMI bemenettel rendelkező tévét használhatsz HDMI/DVI kábellel (legalább is, ami a képet illeti), ugyanis a két formátum csak a csatlakozó formájában különbözik, elektromos szempontból ugyanaz!
Ha a hangot is át akarod ezen küldeni, akkor viszont már vigyázni kell, mert nem mindegyik hangkártya képes a DVI kimenetén a hangot is kiadni, illetve hogy a hang is átmenjen, esetenként speciális DVI-HDMI fordítóra lehet szükség!

Strajfa
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Bármelyiket a Samsung kivételével. Aki ismer,elfogultnak is gondolhatna,mert 12-éve foglalkozom SONY-val,de egy ideje SAMSUNG-ot is árulok a weben keresztül. Már kezd gyomoridegem lenni ha Samsung tv kel kiszállítani,félek,hogy egyáltalán bekapcsolódik-e.c8000-el egyszer előfordult,hogy a cseregépnek a cseréje volt jó.Tehát ebben az esetben 3-ból egy. Katasztrofális a megbízhatóságuk. SONY-nál hírből ismertük a pixelproblémát,erre volt egy sorozattal gondunk,no de kiderült samsung panel... volt benne): Még az a szerencse,hogy nem mindegyik típust szerelik szerelik samu panellel,mert akkor jól néznénk már ki:)
Mindenek ellenére ha Samu vagy Sony kell,ebben tudok neked segíteni.

Sziasztok!

Kérnék egy kis segítséget.Tv vásárlás előtt állok,már sikerült leszűkítenem a kört 4 tv-re,ezekkel kapcsolatban érdekelnének a vélemények, esetleg tapasztalatok, ha valakinek ezek közül van valamelyik hálás lennék az észrevételekért.A 4 tv:
1,Samsung UE-55C7000
2,Panasonic TX-P50VT20
3,Philips 52PFL8605H
4,Sony KDL-55EX720

Főleg dvd-re,konzolra,és Blu-ray-re lesz használva.Minden kommenttet köszönettel fogadok.

traky

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: traky »

Ez a régebbi 2010-es modell:

UE40C8000 LED
Ilyet már 300 alatt is ki lehet fogni.

Kb ez is hasonlóáron van:
Samsung UE40D7000

Egy haveromnak ilyen van:
Samsung UE-40D6100
195000 Ft-ért vette.Neki nagyon bevált.

Köszönöm az ajánlásokat. Megnézem. 3d-t érdemes venni? Még elég gagyi, nem?

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: AVX »

Sziasztok!

Kérnék egy kis segítséget.Tv vásárlás előtt állok,már sikerült leszűkítenem a kört 4 tv-re,ezekkel kapcsolatban érdekelnének a vélemények, esetleg tapasztalatok, ha valakinek ezek közül van valamelyik hálás lennék az észrevételekért.A 4 tv:
1,Samsung UE-55C7000
2,Panasonic TX-P50VT20
3,Philips 52PFL8605H
4,Sony KDL-55EX720

Főleg dvd-re,konzolra,és Blu-ray-re lesz használva.Minden kommenttet köszönettel fogadok.

Hasonló dilemmában voltam én is két hete.
Én Samsung 8000-es plazmát vettem.

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”