Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
SERVICE TOPIK
SERVICE TOPIK
Ha tényleg pattog, akkor nem a terhelhetőséggel lesz baj, hanem szerintem valami valahol kontatkos, lehet, hogy kismegszakító "kattog".
A pattogon pontosan mit kell érteni, szabályos időközönként kattan egyet? vagy csak úgy össze vissza?
Teljesen mindegy hol kapcsolsz fel valamit mindig kattog?
Egy kicsit olcsóbb előre kiszürni pár dolgot, mint a szerelővel csináltatni ugyanezt...
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
SERVICE TOPIK
Nem hinném, hogy az erősítő okozná; szerintem nézesd meg egy villanyszerelővel, hogy mennyit bír el a villany"hálózatod"..
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline
SERVICE TOPIK
az biztos, hogy nem mai gyerek(40éves biztos).....akkor, lehet, hogy ez a probléma?csak a hangfalaknak nem tesz igazán, mikor pattog.pláne úgy nem , hogy a 7végére tervezem a jbl hangfalaim megvásárlását, első lépésként....
Nem tudsz egy másik erősítőt kölcsönkérni? Lehet, hogy gyenge a hálózati zajvédelem benne.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 705
SERVICE TOPIK
az biztos, hogy nem mai gyerek(40éves biztos).....akkor, lehet, hogy ez a probléma?csak a hangfalaknak nem tesz igazán, mikor pattog.pláne úgy nem , hogy a 7végére tervezem a jbl hangfalaim megvásárlását, első lépésként....
RegaBrio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
SERVICE TOPIK
nem.pont ezért áttettem egy másik dúgaljba, körbevezettem a szobán,mert én is arra gondoltam, hogy ez lehet a hiba.elképzelésem sincs, hogy mi lehet.
ja és akkor pattog, ha villognak+ha hütő ilyesmi pekapcsol.néha egészen halk.
Akkor ott szvsz a házon belüli vezetékezéssel lesz gubanc; mennyire új ill. régi a bakötés?
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline
- GTomi
- V.I.P.

SERVICE TOPIK
sztereo sony ero"síto" pattog, fo"leg akkor, ha valamilyen elektromos berendezés bekapcsol- ami nem tesz jót a hangfalaknak ugye.pl ha bekapcsolom az akváriumnál a fénycso"vet és az erölködo" is be van kapcsolva a el kezd "pattogni".mi lehet a hibája ???
Véletlenül nem egy elosztóban vannak?
Nem csak addig pattog, amíg a fénycsövek villognak?
nem.pont ezért áttettem egy másik dúgaljba, körbevezettem a szobán,mert én is arra gondoltam, hogy ez lehet a hiba.
elképzelésem sincs, hogy mi lehet.
ja és akkor pattog, ha villognak+ha hütő ilyesmi pekapcsol.néha egészen halk.
RegaBrio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
SERVICE TOPIK
sztereo sony ero"síto" pattog, fo"leg akkor, ha valamilyen elektromos berendezés bekapcsol- ami nem tesz jót a hangfalaknak ugye.pl ha bekapcsolom az akváriumnál a fénycso"vet és az erölködo" is be van kapcsolva a el kezd "pattogni".mi lehet a hibája ???
Nem csak addig pattog, amíg a fénycsövek villognak?
SERVICE TOPIK
- GTomi
- V.I.P.

SERVICE TOPIK
SERVICE TOPIK
utángyártott sorkimenő 4900,- Ft + ÁFAThomson FBT: 11500,- Ft +ÁFA
+ eseteleg még sortranzisztor, ez-az
Jani
Szerelés megvolt, tv működik.
Csak az a baj, hogy az ember csak egy "mezei" tv
szerelő, és van még valami baja a tv-nek, amit viszont csak
a Thomsonosok tudnak megmondani valami tesztszoftverrel.
A hiba az, hogy néha lassan kapcsol be, ilyenkor az
előlapon lévő led narancs-zöld villogásba kezd. A szerelő azt mondta,
hogy ilyenkor a gép leellenőriz mindent, és valamit nem megfelelőnek talál,
de hogy mit azt nem lehet tudni, csak a Thomson guruk ismerik,
hogy mit jelentenek a hibakódok, amik a szervízmenüben is megjelennek.
Esetleg valaki ismeri itt a Thomson hibakódokat, hogy mire utalnak?
Ha helyzet van lépni kell! Márpedig helyzet volt...
Thomson 28VK45, Thomson DHT 220E, Thomson DPL 660 HT
SERVICE TOPIK
utángyártott sorkimenő 4900,- Ft + ÁFA
Thomson FBT: 11500,- Ft +ÁFA
+ eseteleg még sortranzisztor, ez-az
Jani
TV: Philips 29CI1731 Amp.: Yamaha RXV-1400 Front: AE Aegis EVO3 Surround: Orion HS-288 DVD: Sony DVP-NS730 Cable: TNT TripleT SAT: PACE MSS-1038GP
-
Vendég
SERVICE TOPIK
Hello Mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy van-e valakinek tapasztalata Thomson TV szervízzel?
Vagy tudna-e valaki ajánlani egy korrekt szerelőt?
Tegnap a 28VK45E típusú gépem egy hangos szisszenés és némi amperszag
kíséretében elsőtétült és most erősen aggódom.
Köszi!
222-0-222 Bp-i telszám.
Köszi, de már mást ajánlottak és nála van a gép.
Egyébként a sorkimenő (vagy mi?) ment tönkre. Valakinek van erről tapasztalata?
Reális a 12 rongy (a szerelés plusz az anyag)?
Igen.
Általában egy sorkimenő 5-8 ezer ft, és általában 4-6ezer az óradíj.
SERVICE TOPIK
reális
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
SERVICE TOPIK
Hello Mindenkinek!
Köszi!
222-0-222 Bp-i telszám.
Köszi, de már mást ajánlottak és nála van a gép.
Egyébként a sorkimenő (vagy mi?) ment tönkre. Valakinek van erről tapasztalata?
Reális a 12 rongy (a szerelés plusz az anyag)?
-
Vendég
SERVICE TOPIK
Hello Mindenkinek!
Köszi!
222-0-222 Bp-i telszám.
SERVICE TOPIK
Ismerek egy jó kis távjavítós honlapot:
http://www.elektronline.hu/wwwboard/ind ... ch=VIDE%D3
Jaj de jó! Ismerem ezt az oldalt, már segítettek is onnan, csak a címet nem találtam sehol!
Köszönöm!
SERVICE TOPIK
Hello Mindenkinek!
Köszi!
SERVICE TOPIK
Egy olyan kérdésem lenne hátha tudtok segíteni, egészen pontosan 2 kérdesem is lenne. Van egy Yamaha DVD-S540-m, az egyik jelenség amit nem nagyon tudok értelmezni hogy mi lehet a probléma, beteszek egy mp3-kat tartalmazó CD-t amelyről a feltett zenék közül van 1 egész albumnyi amit az erősítőre nem továbbít csak a tv-n keresztül jön hang a többi album pedig rendesen jön az erősítőn keresztül. A második kérdésem hogy megpróbáltam minidisc-re felvenni zenét az optikai kimeneten keresztül, de nem érzékelte a jeleket a felvevő, de ha az optikai kábelt az erősítőbe rakom az kap jelet.
A Minidisc-es problémához: másolásvédelmi okoból nem lehet felvenni hangot DVD-ről, csak, ha analóg van összekötve az MD a DVD-vel vagy az erősítővel. Nekem az MD-n át kell állítani a bement fajátját. Lehet, hogy véletlenül analog-in -en hagytad és ezért nem kap digi jelet.
SERVICE TOPIK
Egy olyan kérdésem lenne hátha tudtok segíteni, egészen pontosan 2 kérdesem is lenne. Van egy Yamaha DVD-S540-m, az egyik jelenség amit nem nagyon tudok értelmezni hogy mi lehet a probléma, beteszek egy mp3-kat tartalmazó CD-t amelyről a feltett zenék közül van 1 egész albumnyi amit az erősítőre nem továbbít csak a tv-n keresztül jön hang a többi album pedig rendesen jön az erősítőn keresztül. A második kérdésem hogy megpróbáltam minidisc-re felvenni zenét az optikai kimeneten keresztül, de nem érzékelte a jeleket a felvevő, de ha az optikai kábelt az erősítőbe rakom az kap jelet.
1. Mindegyik MP3-as lemezzel ezt csinálja?
2. Miről akartál felvenni zenét MiniDiscre? DD5.1 vagy dts hangú DVD-ről?
A csatornaszámokkal, a mintavételezési frekvenciákkal vagy védelemmel akadhattak problémáid.
SERVICE TOPIK
...Mi a büdös franc lehet? Korábban biztos nem volt ez a jelenség, mert felfigyeltem volna rá, az biztos. Ilyen hibaleírással meg nem mehet szervízbe...
DocBrown:
Ismerek egy jó kis távjavítós honlapot:
http://www.elektronline.hu/wwwboard/ind ... ch=VIDE%D3
Ez a videós üzenőtábla, de a bal oldali listán kiválaszthatod a JVC márkát is. A honlapon elsősorban szervizes emberkék kérnek egymástól tanácsot, kapcsolási rajzokat és alkatrészeket, de kívülállóként is beírhatod a problémádat, hátha valamelyikük találkozott már hasonlóval.
SERVICE TOPIK
YvsMad
Köszi az érdeklődést szenvedésem iránt.
Hááát nagyon úgy néz ki, hogy a tuner képezei a széklet tárgyát. Most digiztem be egy filmet az RTL-ről közvetlenül, tehát nem kaziról, és az eredmény ugyan az.
Mi a büdös franc lehet? Korábban biztos nem volt ez a jelenség, mert felfigyeltem volna rá, az biztos. Ilyen hibaleírással meg nem mehet szervízbe.
(Nem azt mondtam, hogy nem régi a video, hanem hogy nem volt nagyon használva. 2000-ben vettem, és ha ment kb. 200-300 órát, akkor sokat mondtam. )
Lehet, hogy ez valami JVC betegség?
SERVICE TOPIK
Egy olyan kérdésem lenne hátha tudtok segíteni, egészen pontosan 2 kérdesem is lenne. Van egy Yamaha DVD-S540-m, az egyik jelenség amit nem nagyon tudok értelmezni hogy mi lehet a probléma, beteszek egy mp3-kat tartalmazó CD-t amelyről a feltett zenék közül van 1 egész albumnyi amit az erősítőre nem továbbít csak a tv-n keresztül jön hang a többi album pedig rendesen jön az erősítőn keresztül.
A második kérdésem hogy megpróbáltam minidisc-re felvenni zenét az optikai kimeneten keresztül, de nem érzékelte a jeleket a felvevő, de ha az optikai kábelt az erősítőbe rakom az kap jelet.
SERVICE TOPIK
Gyerekek baj van!
Igazán tanácstalan vagyok. Van egy nem túl sokat használt JVC S-VHS videóm. Az utóbbi időben azt veszem észre, hogy az általa felvett anyag - különösen a sötét részeknél, ahol pl. arcot mutatnak mozgásban-, csúnya utánhúzása van a képnek. Maga videó hibátlanul működik, de ez az egész nem normális. Nem létezik, hogy valamelyik képalkotó áramkör, IC vagy mittomén elszállt benne? (Nem a fej koszos, nincs elállítva semmi a menüben, stb. az még megy nekem is. )
Kérlek segítsetek!
Köcce!
DocBrown:
Tegnap láttam a Mediaban egy 250 rugós JVC tévét (32" 16:9). Mozgó képnél csíkozás jelent meg a képernyőn, sima tévéadás vételekor. Pl. egy ember fejét mutatták és a kamerát felfelé mozgatták, az ember hajánál tucatnyi világos, 1-2 cm-es csík jelent meg. Ilyen sz@r tévét én még nem láttam! A régi tévék ilyet nem csináltak. Ma már úgy telerakták ezeket a szerencsétlenségeket képjavító elektronikával, hogy rosszabb a kép, mint valaha. Vagy éppen a gagyi minőséget próbálják ilyen áramkörökkel javítgatni? Nagyon nem sikerült! Biztos olcsóbb egy IC, mint rendesen megcsinálni a tévét, de azért mindennek megvan a határa.
Az elméletem a videódról:
Ha JVC tévéd van, akkor az lehet a hibás, bár ez a jelenség már korábban is előjött volna. Ha nem JVC a tévéd, akkor a videó vevőegysége ugyanolyan rossz, mint az általam látott tévének a tunerja. Mint írod, nem túl régi a videód, ha esetleg még garanciális, akkor vidd el a szervízbe és vidd magaddal azt a kazettát is, amelyiknél a jelenséget tapasztaltad.
SERVICE TOPIK
Doc Brown:
Próbáld meg a JVC-fel készített felvételt másik videóban lejátszani. Akkor legalább megtudod, hogy felvételkor vagy lejátszáskor keletkezik-e a hiba.
SERVICE TOPIK
Gyerekek baj van!
Igazán tanácstalan vagyok. Van egy nem túl sokat használt JVC S-VHS videóm. Az utóbbi időben azt veszem észre, hogy az általa felvett anyag - különösen a sötét részeknél, ahol pl. arcot mutatnak mozgásban-, csúnya utánhúzása van a képnek. Maga videó hibátlanul működik, de ez az egész nem normális. Nem létezik, hogy valamelyik képalkotó áramkör, IC vagy mittomén elszállt benne? (Nem a fej koszos, nincs elállítva semmi a menüben, stb. az még megy nekem is. )
Kérlek segítsetek!
Köcce!