Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

SERVICE TOPIK

arsenlupin
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 89

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: arsenlupin »

Sziasztok!
Egy kis segítség elkéne nálam is..... Szóval: vettem kéz alól egy Denon PMA560-as erősítőt, ami már nem mai gyerek. Sajnos még CD lejátszóm nincs, csak egy "mindent játszó" Orion DVD játékossal halgatok zenét . A minőségét most ne firtassuk ! A hangdobozok Mission V63-sok, a kábelek mind gagyi max ötszáz forintos(és nem métere annyi ) kategória. A delejt mindannyian egy zavarszűrő nélküli hosszabítórol kapják.
A hibajelenség pedig valami "érdekes" ciripelő hang ami legjobban gyors egymás után kimondott "tititititititititi-re" hasonlít. Ez a hang 98%-ban az írott CD-nél hallható, de nem állandó ha át lépek a következő számra általában megszűnik. Az érdekessége az a dolognak, hogy ha egyfolytában (számváltások és megszakítások nélkül) játszom le egy CD-t nagyon ritkán hallható az ominózus hang, viszont ha léptetem majdnem biztos, hogy megjelenik.....
A gyári DVD-nél nem tapasztaltam ilyesmit. A gyári CD-ben már nem vagyok biztos, mivel egyetlen egy CD-nél( valami coca-colás reklám miniCD) előjött ez a nyavalyás zaj, de az összes többinél nem.
A gyári nyomású (legyen az CD,DVD) lemezeknél nem probléma a léptetés vagy előre-hátra tekerés mint az írottak esetében.
Ja és elég nehezen szánja rá magát az írott Cd-ék lejátszására, pláne ha a fel írt adat MP3 akkor szinte örökké valóságnak tűnik az eltelt idő, a lemez behelyezésétől a megszólalásig. A DVD lejátszó és a hangfalak újak az erősítőt meg már mondtam.....

Szerintetek mi a hiba forrás?

Bocs a hosszú léért !

Üdv,
arsenlupin

Posza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 278

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: Posza »

Elárulok 1 titkot Neked:

Ez nyílt titok...

Jóvanna, csak gondútam nem tuggya...

A haverom is Thomson-t vett négy éve, kb. fél évig használta. Vett egy noném lejátszót azután, ezt használja azóta. A korábbit nem tudták megjavítani, mindig 2-3 lemez után elkezd szaggatni, de a CD-t mai napig lejátsza...
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.

Vendég

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Elárulok 1 titkot Neked:

Ez nyílt titok...

Jóvanna, csak gondútam nem tuggya...

Posza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 278

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: Posza »

Elárulok 1 titkot Neked:

Ez nyílt titok...
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.

Vendég

SERVICE TOPIK

azért is bosszantóak ezek a dolgok,hogy néhány év alatt javításra szorulnak, mert a kedvenc antikváriumomban, ahol filmeket is szoktam venni, vagy egy noname lejátszó 4.(5.)éve.általában 8-9 órát megy, filmmel.még nem volt semmi baja, idönként a port a letörlik róla....
Elárulok 1 titkot Neked:
A Thomsonok mindíg is szar kiolvasóval szereltek, nekem egy mikro Hifi-ben nemegészen 5-6 hónap alatt lejátszódott a dolog, így mint a Tiednél, csak persze itt DVD nem jáccik.
Ha nincs még 3 éves, akkor szavatosság alapján ingyen meg kell javítania a szervíznek, ha meg több akkor szép ívesen dobd a kuka irányába.
Amúgy bizalams információ szerint, ez direkt van, úgy csinálják, hogy a kiolvasófej nyugalmi árámát a névlegestől feljebb tekerik, így is működik, semmit nem lehet észre venni rajta, de közben meg a lézerled szépen romlik, aztán pont kibír mondjuk 3-3és fél évet, így megy a kukába, Te meg szépen veszel újat.
Csak arra nem gondolnak az osobák, hogy Thomsont a büdös életbe se mégegyszer...

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 10

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: Ronin »

Nekem egy rövidke kérdésem lenne. Már régebben eset rólla szó, hogy a DVDm cincogó hangot ad ki. Eggyesek szerint ez a rossz olajozásnak köszönhető és csak meg kéne olajozni. A kérdés pedig az lenne, hogy itthon is szétszerelhetem és műszerolajjal megkenhetem a mozgó alkatrészeket, vagy valamit tuti elcsesznék? Tehát nem fontos nekem ezt bevinnem ilyen kis hülyeséggel pestre (vagy bárhová)?

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: cosmo »

azért is bosszantóak ezek a dolgok,hogy néhány év alatt javításra szorulnak, mert a kedvenc antikváriumomban, ahol filmeket is szoktam venni, vagy egy noname lejátszó 4.(5.)éve.általában 8-9 órát megy, filmmel.még nem volt semmi baja, idönként a port a letörlik róla....
Ezeket a lejátszókat sajna mapaság már addig tervezik, hogy kibírja a garanciális idejét vagy max 2-3 évet. A fogyasztó társadalom egyik átka ez, hogy nagyon sokat kell fizetni valamiért, hogy az tartós legyen.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 706

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

SERVICE TOPIK

akkor asszem a közeljövöben egy panasonic játékos fog az hozzánk költözni
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

SERVICE TOPIK

különbözö lemezeknél,cédéknél
Hát akkor ez sajna nekem úgy tűnik, hogy "jel"

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

SERVICE TOPIK

gyáriakkal csinálja dolgot(írt az inkább csak cd)....akkor ez a jel mégiscsak  
Hát nagyon úgy tu˝nik neke, hogy ez "jel", csak bizonyos lemezeknél van ez vagy mindig másoknál?

különbözö lemezeknél,cédéknél

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

SERVICE TOPIK

Hát nagyon úgy tűnik neke, hogy ez "jel", csak bizonyos lemezeknél van ez vagy mindig másoknál?

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

SERVICE TOPIK

mi történik akkor, ha a dvd lejátszó feje "elfárad"?mik a tünetei a dolognak?nehezebben olvas be dolgokat, indok nélkül lefagy néhány röpke pillanatra, ahol mondjuk elötte nem,a rétegváltásnál "túl " sokat vár? a szemmel láthatóan nem hibás lemezeknél lejáttszási problémai vannak?ugyanígy az audió cdnél is...
(ezeket veszem észre a lejátszómnál, de azért írtam ide, mert esetleg más játékosokra is vonatkozhat....)

Egyre nehezebben olvassa a lemezeket, kezdve elo˝szo˝r az írtakkal, majd késo˝bb a gyáriakkal is ezt teszi. És végül már semmit sem olvas be.

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

SERVICE TOPIK

mi történik akkor, ha a dvd lejátszó feje "elfárad"?mik a tünetei a dolognak?nehezebben olvas be dolgokat, indok nélkül lefagy néhány röpke pillanatra, ahol mondjuk elötte nem,a rétegváltásnál "túl " sokat vár? a szemmel láthatóan nem hibás lemezeknél lejáttszási problémai vannak?ugyanígy az audió cdnél is...
(ezeket veszem észre a lejátszómnál, de azért írtam ide, mert esetleg más játékosokra is vonatkozhat....)

Egyre nehezebben olvassa a lemezeket, kezdve előszőr az írtakkal, majd később a gyáriakkal is ezt teszi. És végül már semmit sem olvas be.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

SERVICE TOPIK

mi történik akkor, ha a dvd lejátszó feje "elfárad"?mik a tünetei a dolognak?
nehezebben olvas be dolgokat, indok nélkül lefagy néhány röpke pillanatra, ahol mondjuk elötte nem,a rétegváltásnál "túl " sokat vár? a szemmel láthatóan nem hibás lemezeknél lejáttszási problémai vannak?ugyanígy az audió cdnél is...

pjotr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: pjotr »

Közben észrecettem, hogy van ennek a témának saját topicja...
Akkor ne ragozzuk itt, bár ott is mindent elmondott már Lacy....

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

SERVICE TOPIK

A képek topicból áttérve ide:
Ha nincs jel nincs mit erősíteni, nem lehet zaj sem, ha van sistergés, akkor azt jelenti, hogy valahol zaj került a rendszerbe.
Ha a jel 0, akkor nem beszélhetünk jel/zaj arányról sem.....
Szóval a sistergés egyértelműen valami hibára utal ez lehet kábel, erősítő, táp bármi, de az biztos, hogy nem normális jelenség.
Nem ismerem a Rotel végokokat de nem tudom elképzelni, hogy ilyen hiba lenne bennük.

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

SERVICE TOPIK

Vidd le szétszedve egy benzinkútra és fújd ki levegővel, azért arra vigyázz, hogy ne a közvetlenül közelről nyomd rá a sűrített levegőt az érzékenyebb részekre...
Egy pici olajat csöppenthetsz (műszerolajat!) mindenre ami forog vagy csúszik.
A motoron meg hogy hova kell? Én is csak annyit tudok mint amit leírtam... nincs elöttem...
Azt hogy hol lehet ilyen olajat beszerezni azt nem tudom, talán elektronikai alkatrész üzletben vagy varrógépes boltban, ott is használnak ilyet.
Alkatrész üzletben szokott lenni spray formájában is, csak azzal vigyázni kell, hogy ne menjen a fejre!
De ha veszel zárolajzó sprayt (azt lehet akár a tescoban is) szerintem az is jó.
Egyébként mindennek határozottan jót tesz ha évente egyszer kifújja az ember.
jobb lesz a hűtése, kevésbé melegszik, a forgóalkatrészek meg könyebben mozognak, kevésbé kopnak.
Meg fogtok lepődni, hogy a látszólag tiszta készülékben mennyi por lehet....
Az autó cd/rádiónak sem árt egy fújás ha éppen a kereket fújja az ember a kúton..
(OFF: érdemes kivenni a pollenszűrőt is ilyenkor, átfújni azt is, meg a szellőző rendszerbe is belefújni ON)

Nyuszifül
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: Nyuszifül »

HO2: lemez forgató motor hiba lesz ebből...Nyisd ki a készülékt, keresd meg a lemezforgató motort, a hátsó részén van két kis luk, oda cseppents egy kis olajat, elméletileg megoldhatja a problémát egy időre, vagy irány a szervíz, motor csere.
Persze egy fejtisztítás sem árthat.

Na sikerült végre! Leszedve a gép tetejét, látszott, hogy nem is forgatja a lemezt! Kicsit segítettem neki és mostmár jó! Kiesett némi kosz belőle, ugyhogy még tisztitani is kéne, de nem igazán látom hogy hol? És az olajat (és milyet) sem tudom, hogy hova kellene tenni? Na de a lényeg, hogy most jó és működik! Nagyon köszi mindenkinek a segítséget!!

Vendég

SERVICE TOPIK

A művelet összejött, ki is írta, hogy INIT, de sajnos a hiba maradt.
Akkor marad pjotr által írt lehetőség, vagy a szervíz

Nyuszifül
Értékelés: 0

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: Nyuszifül »

Sziasztok! Segítsetek, ha tudtok! Panasonic RA82-es DVD-m van, ma sikerült elrontani.  SVCD lejátszása közben megállt, sokáig "search" volt kiírva, majd semmit nem lehetett csinálni csak áramtalanítani és aztán kivenni a lemezt. Azóta SEMMILYEN lemezt nem olvas be és kiír egy H02 hibakódot. Mi lehet ez? ? Tudtok segíteni??  :smile47:
Próbáld meg inicializálni. Ez gyári alapra állít mindent.
Egyszer én is kellett ilyet csináljak az RV60-ommal, de nem biztos, hogy a 82-n is ugyanaz a módi.
Ajánlom a http://www.videohelp.com/ címet, én is ott találtam.
(mellesleg nálam az eject, a visszaléptető és a pause gombok egyszerre lenyomása volt a szükséges kombináció, a gépen magán, nem a táviron)

A művelet összejött, ki is írta, hogy INIT, de sajnos a hiba maradt.

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

SERVICE TOPIK

HO2: lemez forgató motor hiba lesz ebből...
Nyisd ki a készülékt, keresd meg a lemezforgató motort, a hátsó részén van két kis luk, oda cseppents egy kis olajat, elméletileg megoldhatja a problémát egy időre, vagy irány a szervíz, motor csere.
Persze egy fejtisztítás sem árthat.

Vendég

SERVICE TOPIK

Sziasztok! Segítsetek, ha tudtok! Panasonic RA82-es DVD-m van, ma sikerült elrontani. SVCD lejátszása közben megállt, sokáig "search" volt kiírva, majd semmit nem lehetett csinálni csak áramtalanítani és aztán kivenni a lemezt. Azóta SEMMILYEN lemezt nem olvas be és kiír egy H02 hibakódot. Mi lehet ez? ? Tudtok segíteni?? :smile47:
Próbáld meg inicializálni. Ez gyári alapra állít mindent.
Egyszer én is kellett ilyet csináljak az RV60-ommal, de nem biztos, hogy a 82-n is ugyanaz a módi.
Ajánlom a http://www.videohelp.com/ címet, én is ott találtam.
(mellesleg nálam az eject, a visszaléptető és a pause gombok egyszerre lenyomása volt a szükséges kombináció, a gépen magán, nem a táviron)

LittleL
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 61

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: LittleL »

Sziasztok! Segítsetek, ha tudtok! Panasonic RA82-es DVD-m van, ma sikerült elrontani. SVCD lejátszása közben megállt, sokáig "search" volt kiírva, majd semmit nem lehetett csinálni csak áramtalanítani és aztán kivenni a lemezt. Azóta SEMMILYEN lemezt nem olvas be és kiír egy H02 hibakódot. Mi lehet ez? ? Tudtok segíteni?? :smile47:
Helló, én nem sokat értek ilyesmikehez
de nézd meg fennt a "szervízkódok" topikban, itt van a lap tetején..

Ott látok egy Panasonicos szervízkódos linket,
próbáld meg azt használni...
Projektor: Sony VPL -VW100 Előfok: Emotiva UMC-1 Végfok:Rotel RMB-1095 DVD : Sherwood V-768 DVD 2 : Sony DVP-S700 CD: Marantz CD-73 Medialejátszó:Dune HD Base 3.0 Front: Proson Stadium 10 Center/Rear:Proson Stadium 8 Subwoofer:Velodyne SPL 1200 Ultra Videó: Thomson VTH6400 E Kábelek: VanDen Hul C5 The Bay Interconnect, SAL OFC rézkábel, Klotz Interconnect, ProWire komponens Vinyl Player: C.E.C. DB - 6000 + HAMA PA 505 phono előerősítő + Van Den Hul The First interconnect

Vendég

SERVICE TOPIK

Lezárt

Vissza: “Szervízek”