Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

SERVICE TOPIK

Mr_Rob
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: Mr_Rob »

Aboszlút egyetértek. Csak sajnos a környezetvédelem, meg az emberek nem érdeklik a multikat

Vendég

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Tudna nekem valaki segíteni? Hogy lehetséges ezt olcsóbban megoldani?
Sajna ez így igaz.
Nem is nagyon cél, hogy javítsanak bármit is, jobb az, ha újat vesz az ember.

Sajnos ez a rövidlátó szemlélet kezd eluralkodni mindenütt, és arra nem gondol senki, hogy a tönkrement műszaki holmikat valahova ki kellene dobni, méghozzá úgy, hogy tulajdonképpen veszélyes hulladékról van szó, amit csak úgy nem lehet kirakni a szemétre. Ennek a kezelése sem két fillérbe kerül. Amennyiben minden termékre bevezetnék azt, amit a számítógépalkatrészekre szeretnének (hacsak be nem vezették már) miszerint az árusítók KÖTELESEK visszavenni a kiszerelt rossz, vagy elamortizált alkatrészeket, és a szabályos megsemmisítésükről gondoskodniuk kell, akkor majd 1200Ft. lesz egy lézerfej (amennyi ma is :smile19: ) a csere munkadíját nem vitatom, az kb. 1-másfél órai munkadíjnak normális.

Mr_Rob
Fórumlakó
Fórumlakó

SERVICE TOPIK

----------

Remélem nem haragszik meg senki, hogy eltűntettem a topic címéből a Panasonic szót. Szerintem jó, ha van a fórumon egy általános szervíz topic, de nem akartam újat nyitni :vazeg:

----------

Nahszóval. Testvéremnek van egy PHILIPS AZ1570-es hordozható CD-s rádiója, amin kezd behányni a fej. Írott lemezeket már csak sokadjára olvas be kínkeservesen, tracket váltani már nem is nagyon szabad vele. Gyári lemezzel nem volt gond, ezért gondolom, hogy a fej a ludas. Megkérdeztem márkaszervízt, annyit mondtak rá, hogy 10 anyag+5 munkadíj!
Ennyire drága egy nyamvadt olvasófej??? Mikor újjonan veszek egy CD-romot 3ért?
A szervíz szerint nem nagyon lehet bele más fejet rakni, csak amit gyárilag szállítanak hozzá.
Tudna nekem valaki segíteni? Hogy lehetséges ezt olcsóbban megoldani?

Előre is köszi!

Karády
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: Karády »

Némileg off: Haveromnak egy Thomson 210-es dvd-je van. Egy év után meghallt a táp. 9és félezer forintért csinálták meg. Viszont így nem játsza le most csak a dvd-t. Visszavitte, és aszontajazürge, hogy javításkor adott 3 havi garancia, csak a kicserélt alkatrészre vonatkozik. Haver erősködött, mire mondták megnézik. Aztán mondták, hogy frissíteni kellett. OK rakjunk be egy audio cd-t. Nahát nem megy. Akkor egy másikat. Nicsak ez sem megy. Haver erölködik, hogy csinálják meg, max 5 rugóért, mert többet nem hajlandó már rá költeni.
A végén elhozta úgy ahogy volt, mert kitalálták, hogy fejcsere, vagy mi. Ahoz meg guba kell maxisok.
TV: JVC 28' Erősítő:Denon AVR-1705 DVD:Pana RV32 Vidijó: Aiwa FX 5200 Mély: WH210 Hang: Wharfedale Valdus 400, 200, Center:WH20, BCenter:Valdus

gusson
Nincs visszaút
Nincs visszaút

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: gusson »

Még egy picit a fejcseréről:
Nekem is el kellett vinnem a panát (s75) doktorhoz, mert egyre többször kockásodott a kép, el-elment a hang, stb. Egy hét múlva kész volt, pick-up csere "természetesen" :vazeg:
Azóta műxik rendesen, de egy kicsit erős volt, hogy pár hetesen (karácsonykor vettük) behalt.

Amikor a Philipsem adta be a kulcsot, két hónapot vártam a javítására (a gyár állta az alkatrész árát, pedig a garancia már lejárt fél éve, csak a munkadíjat kellett fizetnem), mert a szerelő csak akkorra kapta meg a cserélendő panelt.

Most videotornyom van és műxik mindkettő. kop-kop-kop
TV: Panasonic TH-42PV80PA; Blu-ray/konzol: Sony PS3 Slim; Médialejátszó: Apple TV 1080p (3. gen.); Erősítő: Harman/Kardon AVR 230; Hangdoboz: polkaudio RTi6

Vendég

SERVICE TOPIK

Üdv!
Vajon a motor főalkatrész vagy sem?Ugyanis a szakszervízben azt mondták,hogy nem az és így nem csinálják meg szavatosságban.

Vendég

SERVICE TOPIK

Üdv!
Nekem a Pana AV-rendszerem motorja szart be!Csere csak fejjel együtt megy 36000-ért.Két éve vettem 200 ezerért,most dobjam ki?Soha többet kompakt rendszer!

Karády
Nincs visszaút
Nincs visszaút

SERVICE TOPIK

Lehet kapni számítógépes boltokban sűrítettlevegőt.
Kösz! Ezzel megpróbálkozom.
TV: JVC 28' Erősítő:Denon AVR-1705 DVD:Pana RV32 Vidijó: Aiwa FX 5200 Mély: WH210 Hang: Wharfedale Valdus 400, 200, Center:WH20, BCenter:Valdus

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Gordon & Lacy:
Köszi az infót, jó tudni az ilyesmit!
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

bozso
Isten Hozott! :)

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: bozso »

Lehet kapni számítógépes boltokban sűrítettlevegőt. Szerintem ha nagyon poros avval érdemes kitakarítani, vagy lehet hogy a fogaskerekek közűl kiszáradt a zyír. azt újból bezsírzod. de nehogy disznózsírral . nézd meg a meghajtó szíjjat is hogy nincs-e bekeményedve, elöregedve. .
dvd: SONY DVP S-715, PANASONIC DVD RA82. video: SANYO VHR-D 700G 6FEJES FULL, TELEFUNKEN S-VHS A1200 HI-FI 7FEJES, LG AF 998NY HI-FI 6FEJES. deck: SHERWOOD DS-5015C. equalizer: SHERWOOD EQ-5010C. digitális műhodvevő: HUMAX F1. erősítő: YAMAHA RX-V 630RDS. hangfal front: B&W DM-603 S3. center: LCR-60 S3. rear: jelenleg JAMO STUDIO 180. rear center: jelenleg SAJÁTÉPÍTÉSŰ. MÉLY KÖZÉP KEVLÁROS, MAGAS FERROFLUID HŰTÉSŰ. mélyláda: YAMAHA YST-SW315. tv: SONY KV32 FX66. kivetítő: SONY VPL-CS4. stb...

bozso

SERVICE TOPIK

Lehet kapni számítógépes boltokban sűrítettlevegőt. Szerintem ha nagyon poros avval érdemes kitakarítani, vagy lehet hogy a fogaskerekek közűl kiszáradt a zyír. azt újból bezsírzod. de nehogy disznózsírral . nézd meg a meghajtó szíjjat is hogy nincs-e bekeményedve, elöregedve. .
dvd: SONY DVP S-715, PANASONIC DVD RA82. video: SANYO VHR-D 700G 6FEJES FULL, TELEFUNKEN S-VHS A1200 HI-FI 7FEJES, LG AF 998NY HI-FI 6FEJES. deck: SHERWOOD DS-5015C. equalizer: SHERWOOD EQ-5010C. digitális műhodvevő: HUMAX F1. erősítő: YAMAHA RX-V 630RDS. hangfal front: B&W DM-603 S3. center: LCR-60 S3. rear: jelenleg JAMO STUDIO 180. rear center: jelenleg SAJÁTÉPÍTÉSŰ. MÉLY KÖZÉP KEVLÁROS, MAGAS FERROFLUID HŰTÉSŰ. mélyláda: YAMAHA YST-SW315. tv: SONY KV32 FX66. kivetítő: SONY VPL-CS4. stb...

Karády
Nincs visszaút
Nincs visszaút

SERVICE TOPIK

Egyből felmerült bennem a kérdés, hogy hogyan kell kitakarítani egy dvd lejátszót? Gondolom ne porszívózzam ki, és ne veressem le slaggal.

Karády
Nincs visszaút
Nincs visszaút

SERVICE TOPIK

Ettől a résztől fostam. De félelmemimmel szembeszálva hajlandó vagyok felvenni a harcot egy halandó ellenféllel (Álmosvölgy után szabadon).

Köszi!

Mr_Rob
Fórumlakó
Fórumlakó

SERVICE TOPIK

Sziasztok! 
Nekem Pana rv32-esem van és, mint már a tipus topikjában írtam is, egyes lemezeknél a menüben ill. a film első pár percében a mechanika "cirregő" hangot hallat. Olyan, mintha egy kis láncfűrész menne benne. Ha késöbb berakom a korábban "hibás" lemezt nem feltétlen csinálja, és mostanábban egy kicsit ritkábban is (lehet, hogy öngyógyító szoftver is van benne ). Valahol olvastam, hogy motort kellet egy srácnak cseréltetnie benn (25rugó), de ezt nem szeretném tenni, akkor inkább veszek egy Technosonicot, vagy mittomén. Mellesleg a filmek mennek gond nélkül, és audiónál, mp3-nál még cirregés sincs.

Plíz help!

Kösz!

Esetleg érdemes lenne felnyitni és kicsit kitakarítani. Lehet, hogy valami szösz került a motorhoz

Karády
Nincs visszaút
Nincs visszaút

SERVICE TOPIK

Sziasztok!

Nekem Pana rv32-esem van és, mint már a tipus topikjában írtam is, egyes lemezeknél a menüben ill. a film első pár percében a mechanika "cirregő" hangot hallat. Olyan, mintha egy kis láncfűrész menne benne. Ha késöbb berakom a korábban "hibás" lemezt nem feltétlen csinálja, és mostanábban egy kicsit ritkábban is (lehet, hogy öngyógyító szoftver is van benne ). Valahol olvastam, hogy motort kellet egy srácnak cseréltetnie benn (25rugó), de ezt nem szeretném tenni, akkor inkább veszek egy Technosonicot, vagy mittomén. Mellesleg a filmek mennek gond nélkül, és audiónál, mp3-nál még cirregés sincs.

Plíz help!

Kösz!

Vendég

SERVICE TOPIK

De leginkább csak fődarabra érvényesíthető. Pl. ugye kiolvasófej, vagy főmotor, esetleg alappanel, kinél mi a fődarab.
A 3 év az stimmel.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

A kellék és jogszavatosság független a vállalt garanciától. Ha jól emlékszem 3 év ilyen készülékeknél.
gordon314.fw.hu

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Old Vendég:

Azt elárulnád, hog hogyan lehet a garanciaidő lejárta után szavatosságban javíttatni? Sajnos nem értem...
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Vendég

SERVICE TOPIK

látod: Simon Templar? Tami mit írt? a panák töbségében is fejet kel cserélni. akkor nem csak a sony-ban romlik el  !!!!
Abban nincs nagy meglepetés, hogy a Pana szervízben sok Panasonic DVD lejátszó van. Imici véleménye mérvadóbb aki nem márkaszervízbe dolgozik és ő azt mondta, hogy a visszavitt lézeres cuccok (minihifi, dvd, cd, stb.) túlnyomó többsége Sony vagy Sony lézerrel szerelt készülék. Mondom én többet nem veszek Sony DVD lejátszót. Sőt Sony-ból mást sem. Az erősítője elég gyengén muzsikál és a VHS-től sem voltam elájulva.

Nekem is pana dvd-m van egy RV-60. Másfél éves korában lézeregysége nem akart tovább működni. Először egy "független szervízben kértem rá árajánlatot, ott 45000Ft-ot mondtak, majd bevittem a márkaszervízbe, ott is hasonló helyzet. Viszont egyik ismerősöm mondta, hogy a fejhibás videóját szavatosságban megcsinálták, így én is megkérdeztem a szervízben hogy szavatosságban megjavítanák-e. Megjavították, nekem nem került semmibe. Azóta is az van, ha legközelebb elromlana, valószínű vennék én is egy újat, ezt már nem lenne érdemes javíttatni, mivel a szavatosság ha jól tudom csak két évig él ilyen termékeknél fő alkatrészekre.
Ezzel csak azt akartam mondani, ha garancia lejárta után nem évekkel romlik el a lejátszó, nem biztos hogy súlyos összegeket kell kifizetni a javítattására.

bozso

SERVICE TOPIK

ÁMEN

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: Tami »

Simon Templar: a murphy törvénye, ami elromolhat az el is fog romlani. szerintem ezek a kis high-tec cégek biztos hogy nem gyártanak pl. a cd lejátszóba fejet. lehet hogy sony-van benne.  miért; egy ferrári is elromlik, de ha megtehetnéd hogy egy opel corsával közlekedjél, vagy egy ferrarival, akkor te biztos a corsát választanád.
Fejet szinte minden cég magának gyárt csak a kis (egyáltalán nem high-tech) cégek veszik alkatrésznek. A Studer a világ legnagyobb professzionális elektronikai cége saját elektronikával "svájci precizitással". A Ferrari is elromolhat, de nem úgy, hogy ha beszarik a motor akkor közlik veled, hogy kicserélik, de egy év múlva hozhatod vissza mert megint rossz lesz. Nekem a szervízben megmondták, hogy szívesen kicserélik a fejet 35 rugóért, de két évig fog menni és újra be fog szarni mert típushibás az egész szeméthegy. Az is igaz, hogy azt is mondta, hogy szerinte az újak már nem ilyenek, de megértené ha nem vennék több Sony-t, ő sem venne (hivatalos Sony szervíz).

- messzemenokig egyetertek ST-vel!!!
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Vendég

SERVICE TOPIK

Simon Templar: a murphy törvénye, ami elromolhat az el is fog romlani. szerintem ezek a kis high-tec cégek biztos hogy nem gyártanak pl. a cd lejátszóba fejet. lehet hogy sony-van benne.  miért; egy ferrári is elromlik, de ha megtehetnéd hogy egy opel corsával közlekedjél, vagy egy ferrarival, akkor te biztos a corsát választanád.
Fejet szinte minden cég magának gyárt csak a kis (egyáltalán nem high-tech) cégek veszik alkatrésznek. A Studer a világ legnagyobb professzionális elektronikai cége saját elektronikával "svájci precizitással". A Ferrari is elromolhat, de nem úgy, hogy ha beszarik a motor akkor közlik veled, hogy kicserélik, de egy év múlva hozhatod vissza mert megint rossz lesz. Nekem a szervízben megmondták, hogy szívesen kicserélik a fejet 35 rugóért, de két évig fog menni és újra be fog szarni mert típushibás az egész szeméthegy. Az is igaz, hogy azt is mondta, hogy szerinte az újak már nem ilyenek, de megértené ha nem vennék több Sony-t, ő sem venne (hivatalos Sony szervíz).

bozso

SERVICE TOPIK

Simon Templar: a murphy törvénye, ami elromolhat az el is fog romlani. szerintem ezek a kis high-tec cégek biztos hogy nem gyártanak pl. a cd lejátszóba fejet. lehet hogy sony-van benne. miért; egy ferrári is elromlik, de ha megtehetnéd hogy egy opel corsával közlekedjél, vagy egy ferrarival, akkor te biztos a corsát választanád.

Vendég

SERVICE TOPIK

Mondjuk erre válaszolhatnám azt, hogy a rádióban havonta jöttek javítani a közel sem agyonhasznált Studer CD játszókat melynek milkó felett volt darabja.
Persze a professional termékek nagyobb igénybevételre vannk tervezve, de ezt leszámítva ugyanolyan szarok, mint a consumer termékek.

bozso

SERVICE TOPIK

TechnoMan nek igaza van hogy ezek "KONZUMERELEKTRONIKAI cikkek" ha több milliót nem sajnálnék hi-fi re, biztos hogy nem japán terméket vennék. hát igen ezektől a termékektől ne várjunk örökkévalóságot :smile19:

Lezárt

Vissza: “Szervízek”