Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
SERVICE TOPIK
SERVICE TOPIK
Köszi!
Ez alapján remélem már találok megfelelőt, mellyel vissza tudom a videokat.
Üdv
Rag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
SERVICE TOPIK
Sziasztok!
Kérdesem lenne, remélem jó helyen teszem fel:
Újraírható DVD-ét sikerült letörölni egy DVD-s kamkoderben.
Vissza lehet állítani az adatokat?
Ötletek?
Köszönettel:
Rag
Ezt találtam, de nem ismerem eléggé: Link
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
SERVICE TOPIK
Sziasztok!
Kérdesem lenne, remélem jó helyen teszem fel:
Újraírható DVD-ét sikerült letörölni egy DVD-s kamkoderben.
Vissza lehet állítani az adatokat?
Ötletek?
Köszönettel:
Rag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
SERVICE TOPIK
Hi , Yamaha márkaszervíz címére lenne szükségem.
Keress egy Albacomp üzletet a környékeden és vidd be nekik a cuccost, ők majd továbbítják a központi szervizükbe Székesfehérvárra. Budapesten is van szervizük, írj a fenti linken található Emil címek egyikére és megadják, hogy hová vidd a készülékedet.
SERVICE TOPIK
Hi , Yamaha márkaszervíz címére lenne szükségem.
Erősítő: Yamaha rxv-650, DVD: Panasonic S-47
CD: Technics sl-pg 370A
Hangfalak: front: Polkaudio RTI6 , center: Polkaudio CSi3, surround: Polkaudio monitor 30 , sub :Polkaudio psw 10
- petyka2
- Nincs visszaút

- Értékelés: 3
SERVICE TOPIK
... A fejszánon itt 2 db. poti van. Itt lehetne a fejáramot állítani/hangolni, azután javulna? ...
A kettőnek nem sok köze lehet egymáshoz, ne piszkáld el! Inkább a fejmozgató servoval, pozicionálással lehet valami.
Sajna már régebben elpiszkáltam, mert nem akarta olvasni a lemezt.
Aztán tegnap szétszedtem a lejátszót. A lemezt elsőre olvasta, majd nem akarta többet. Akkor ismét állítgattam a potikon: semmi eredmény. Visszaállítottam az eredeti pozíciót (megjelöltem a potit), semmi eredmény.
Csak a lemezt nem akarja olvasni :-(
Optika csere.Potit csak akkor piszkáld máskor ha már ugyis mind1...
Az optikán megtalálható a tipusszám/Hop xxxx,SFHD xx,stb./ ha mázlid van 5ezer,ha vmi drágább van benne az legalább 15-20ezer...
SERVICE TOPIK
... A fejszánon itt 2 db. poti van. Itt lehetne a fejáramot állítani/hangolni, azután javulna? ...
A kettőnek nem sok köze lehet egymáshoz, ne piszkáld el! Inkább a fejmozgató servoval, pozicionálással lehet valami.
Sajna már régebben elpiszkáltam, mert nem akarta olvasni a lemezt.
Aztán tegnap szétszedtem a lejátszót. A lemezt elsőre olvasta, majd nem akarta többet. Akkor ismét állítgattam a potikon: semmi eredmény. Visszaállítottam az eredeti pozíciót (megjelöltem a potit), semmi eredmény.
A szervó motorokat nem piszkáltam még, a fejszán eléggé vacak szilikonzsíros volt, azt lepucolgattam, nagyon kevés WD40-et kapott, azt is letöröltem, ost finomabban fut, úgy érzem. Csak a lemezt nem akarja olvasni :-(
- petyka2
- Nincs visszaút

- Értékelés: 3
SERVICE TOPIK
Tisztelt Fórumosok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy Yamaha s510 (azonos a Philips 711-el) DVD lejátszóm. Az a hibája, hogy lejátszás közben kb. 2 Hz-es ütemben valami szervo hangot hallat, cincereg halkan. Egy darabig lejátszik, aztán "lefagy". Gondolom, hogy a bufferelés men bírja tovább, és akkor fagyás. Próbáltam már keresni anyagot ez ügyben, de még semmi. A fejszánon itt 2 db. poti van. Itt lehetne a fejáramot állítani/hangolni, azután javulna? Vagy azért ez bonyolultabb hiba?
Ha valaki tud, lécci segítsen, nincs gyakorlatom DVD lejátszók terén. Köszönöm!
Motorokba WD40,majd a panelről leszedni a loadert,és 10-12V-al megjáratni a motorokat.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11455
- Kapcsolat:
SERVICE TOPIK
SERVICE TOPIK
A Samsung CK-5320T TV-hez keresnék kapcsolási rajzot. Régebben találtam egy cseh v. szlovák oldalt amire a kollégák feltöltöttek rajzokat, illetve találkoztam magyar szervíz fórummal de most egyiket sem találom. Akár rajz akár használható link ügyben szeretném a segítségeteket.
Elég jól használható link:
http://www.eserviceinfo.com
Ha nem megy a típusra keresés, próbáld meg a készüléken található más kóddal. Nekem egy Grundig tv-hez FULL szervizdoksit sikerült letöltenem, de nem a tv típusa, hanem a panel kódja alapján, ami a tv hátulján a sok kód között volt.
SERVICE TOPIK
Tisztelt Fórumosok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy Yamaha s510 (azonos a Philips 711-el) DVD lejátszóm. Az a hibája, hogy lejátszás közben kb. 2 Hz-es ütemben valami szervo hangot hallat, cincereg halkan. Egy darabig lejátszik, aztán "lefagy". Gondolom, hogy a bufferelés men bírja tovább, és akkor fagyás. Próbáltam már keresni anyagot ez ügyben, de még semmi. A fejszánon itt 2 db. poti van. Itt lehetne a fejáramot állítani/hangolni, azután javulna? Vagy azért ez bonyolultabb hiba?
Ha valaki tud, lécci segítsen, nincs gyakorlatom DVD lejátszók terén. Köszönöm!
SERVICE TOPIK
"Szinte órára pontosan a vásárlás után egy hónappal a Pioneer DVR-530-am beszüntette a működést..."
Ma értesítettek telefonon hogy javíthatatlan, ha bemegyek, adnak egy csereutalványt... Csak közben a típus forgalmazása megszűnt... mellékesen a bolt, ahol vettem szintén megszűnt!
Azt hiszem le kell írnom hogy a BaSys nagyon korrekten járt el, attól a naptól hogy értesültek a problémáról 4 napon belül itt a cserekészülék a szervízben.
SERVICE TOPIK
TEGNAP? Azért pár nap türelmi időt tényleg hagyhatnál nekik! Az persze igaz, hogy neked már egy hónapja húzódik az ügyed, de ők erről még csak tegnap óta tudnak...
Válaszolt a BaSys, sőt a szervíz is írt egy mailt. Úgy néz ki hogy kapok cserekészüléket...
El se hiszem! (Nem is, míg itt nincs nálam!)
SERVICE TOPIK
Vagy egy bónt adnak, ami a rossz cucc értékében levásárolható Pio cuccra, vagy ami a valószinűbb, saját készletből adnak Neked másik gépet.
Túl szép lenne ez... Valahogy olyan érzésem volt mikor bevittem javításra a gépet hogy a szervíz nem fog megszakadni az igyekezettől... Ha javíthatatlan (szerintük), biztos hogy ez a harmincadik napon derült ki?
SERVICE TOPIK
PONT az ilyen esetek miatt fontos az, hogy hivatalosan beérkezett termékről legyen szó, mivel ebben az esetben az importőr vállalja a felelősséget - és érdektelen, hogy ki és mit adott el.
Legalábbis remélem... Természetesen BaSys-garanciával vettem, tegnap már írtam is nekik mailt a garanciajegy és a szervíz papírjának másolatával, egyenlőre nem reagáltak...
-
Vendég
SERVICE TOPIK
Amikor bemész a szervízbe, vázold a helyzetet, miszerint nincs az az üzlet már, ahol vetted. Vagy egy bónt adnak, ami a rossz cucc értékében levásárolható Pio cuccra, vagy ami a valószinűbb, saját készletből adnak Neked másik gépet (Pana dologgal járt már ismerős így, be szervíz, javíthatatlan, telefonon azt mondták adnak csarautalványt Cora holmi az még megvan de mire érte ment, ott várta egy másik ugyanolyan áru, mondták ne keljen karácsony elött tolongani az áruházban )
SERVICE TOPIK
- kerdezd meg a magyarorszagi kepviseletet..
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
SERVICE TOPIK
"Szinte órára pontosan a vásárlás után egy hónappal a Pioneer DVR-530-am beszüntette a működést. Bekapcsolás után csak a POWER ON felirat jelenik meg, nem tűnik el, a tuner és a merevlemez nem indul, a készülék képet nem ad és semmilyen gombra nem reagál. A standby hosszú nyomásával ki lehet kapcsolni, készenlétben az órát mutatja. Próbáltam a konnektorból kihúzni rövidebben, hosszabban, próbáltam az alaphelyzetbe állítást (STOP-STANDBY), sajnos mindhiába. Vihetem szervízbe."
Ma értesítettek telefonon hogy javíthatatlan, ha bemegyek, adnak egy csereutalványt... Csak közben a típus forgalmazása megszűnt... mellékesen a bolt, ahol vettem szintén megszűnt!
Ilyenkor mi van?
-
Vendég
SERVICE TOPIK
A problémám az lenne, hogy a magnavox 430-as dvd lejátszóm olyan hibát produkál, hogy néha erősebb a színe, néha gyengébb és ezt váltogatja másodpercenként.
Csak dvd-vel csinálja?? Eddig ilyesmit(pulzálás) csak tv-adásnál láttam...
csak ezzel az egy dvd lejátszóval csinálja! van a családban még egy ugyanilyen. azt rákötöttem tesztelni, az nem csinálta!
SERVICE TOPIK
A problémám az lenne, hogy a magnavox 430-as dvd lejátszóm olyan hibát produkál, hogy néha erősebb a színe, néha gyengébb és ezt váltogatja másodpercenként.
Csak dvd-vel csinálja?? Eddig ilyesmit(pulzálás) csak tv-adásnál láttam...
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
SERVICE TOPIK
Hm..
- kozben megvan mi a problemaja, cska elfelejettetem reflektalni.., nincs meg a contrasztnak a felso tartomanya/dinamikaja, kvazi hianyzik a contraszt.
- egyelore szervizmenuben tuningoltam kicsit, nezheto, de ez mar igy fog meghallni
T A M I . H U
-
Vendég
SERVICE TOPIK
A problémám az lenne, hogy a magnavox 430-as dvd lejátszóm olyan hibát produkál, hogy néha erősebb a színe, néha gyengébb és ezt váltogatja másodpercenként. Nagyon zavaró. nemcsak a filmeknél csinálja hanem a saját menüjében is. Próbáltam RCA-n is meg Scraton is, de mindkettővel csinálja.
KÉrdés hogy javítható ez és mennyiért javítják meg?
Esetleg megéri inkább egy új dvd lejátszót venni?
SERVICE TOPIK
A Samsung CK-5320T TV-hez keresnék kapcsolási rajzot. Régebben találtam egy cseh v. szlovák oldalt amire a kollégák feltöltöttek rajzokat, illetve találkoztam magyar szervíz fórummal de most egyiket sem találom. Akár rajz akár használható link ügyben szeretném a segítségeteket.
Innen kérj rajzot: elektrONline. Ez is egy szerviz fórum.
Fent indíts új témát.
SERVICE TOPIK
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.
SERVICE TOPIK
Igazán szomorú vagyok. Szinte órára pontosan a vásárlás után egy hónappal a Pioneer DVR-530-am beszüntette a működést. Csütörtök este még megnéztem egy felvételt a merevlemezről, majd péntek este szerettem volna az időzítőt beállítani de sajnos bekapcsolás után csak a POWER ON felirat jelenik meg, nem tűnik el, a tuner és a merevlemez nem indul, a készülék képet nem ad és semmilyen gombra nem reagál. A standby hosszú nyomásával ki lehet kapcsolni, készenlétben az órát mutatja. Próbáltam a konnektorból kihúzni rövidebben, hosszabban, próbáltam az alaphelyzetbe állítást (STOP-STANDBY), sajnos mindhiába. Hétfőn vihetem a szervízbe. Nem örülök.