Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
SERVICE TOPIK
SERVICE TOPIK
AiRLAC
Az erősítőbe antennakábelt bedugtál? Ha igen, húzd ki és úgy nézd meg. Lehet földhurok is.
Sima dipól antenna van rádugva, bár tervezem az UPC-re való kötést is. Megnézem esetleg úgy hogy nincs más abba a konnektorba dugva, csak az erősítő és a sub.
TV: Thomson 32VK25EG DVD: Yamaha S-557 DVD író: Pioneer 440H-K AV erősítő: Denon AVR-1803
Front: Revolver Colt Center: Jamo E4 center Rear: Revolver Beretta
SERVICE TOPIK
Az előbb én...
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
-
Vendég
SERVICE TOPIK
AiRLAC
Az erősítőbe antennakábelt bedugtál? Ha igen, húzd ki és úgy nézd meg. Lehet földhurok is.
SERVICE TOPIK
Frontokat állítottam small-ra és large-ra is, subwoofer-t normal-ra és main+-ra is, vágófrekit 80-100-120-ra, minden kombinációban ugyanaz a durva, berregő morgás, mintha egy traktor szólna.
A régi erősítőm már dobozban és nincs itthon (és visszaszerelni sem sok kedvem van+ az nem banándugós szóval macerás is lenne már).
Igazából két lehetőség van:
- kompatibilitási gond (ez lenne jobb inkább)
- szar a denon pre outja (ettől félek)
(esetleg szar a szub (eddig jó volt, pont cserekor ment volna tönkre??))
Akkor egy haver segíthetne, akihez elvihetnéd a szubodat vagy aki elhozná az övét hozzád kipróbálni.
A vezetékek érintkezését leellenőrizted?
A Pana erősítőt azért kérdeztem, mert nemrég ilyet kerestem, de használtan sehol nem találtam. A Pio-t csak azért vettem meg, mert nagyon olcsó volt (20 eFt), de lecserélném egy jól működő Panára.
Vezetékek ok (sima rca-rca kábel, a gyárijával és egy másikkal is megnéztem). Erősítő ügyben írtam PÜ-t
TV: Thomson 32VK25EG DVD: Yamaha S-557 DVD író: Pioneer 440H-K AV erősítő: Denon AVR-1803
SERVICE TOPIK
Frontokat állítottam small-ra és large-ra is, subwoofer-t normal-ra és main+-ra is, vágófrekit 80-100-120-ra, minden kombinációban ugyanaz a durva, berregő morgás, mintha egy traktor szólna.
A régi erősítőm már dobozban és nincs itthon (és visszaszerelni sem sok kedvem van+ az nem banándugós szóval macerás is lenne már).
Akkor egy haver segíthetne, akihez elvihetnéd a szubodat vagy aki elhozná az övét hozzád kipróbálni.
A vezetékek érintkezését leellenőrizted?
A Pana erősítőt azért kérdeztem, mert nemrég ilyet kerestem, de használtan sehol nem találtam. A Pio-t csak azért vettem meg, mert nagyon olcsó volt (20 eFt), de lecserélném egy jól működő Panára.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
SERVICE TOPIK
Segítséget szeretnék kérni!Elromlott a SONY DAT magnóm, olyan szervíz címe kellene, ahová nyugodtan belehet adni a készüléket. (nem egy mindennapi darab).
Lehetőleg budapesten.
Őróluk hallottam már jókat pl.
SERVICE TOPIK
Nem hiszem, hogy átvertek volna, általában 80-100 Hz körül szokott a vágófreki lenni. A Pana szub magas fix beállítása nem probléma, mert így az erősítőn beállított érték lesz érvényes. Több dolog is lehet, ami a gondot okozhatja nálad:- A Denon vágófrekije (max. 120 Hz) és a többi doboz alsó frekvenciája között van egy nagy szakadék, amit most az új erősítővel már nem tudsz kitölteni. Ha ez a baj, akkor nehéz lesz segíteni, csak a kis lapos erősítőket tervezték olyan szub+tejfölösdoboz rendszerre, ahol a szatellitek még rendes mélyközepet sem tudnak kiadni, ezért a vágófrekit 100, 150 v. 200 Hz-re lehet menüből állítani. (Ilyen az én Pio 300-as erőlködőm is.)
- Nagyon megszoktad, hogy a szub 200 Hz-ig nyom és most hiányzik ez a plusz.
- Egyéb beállítások az erősítőn:
A frontokat és a többi dobozt mire állítottad, Small-ra, vagy Large-ra?
A subwoofer mode-ot állítsd LFE+Main-re
A crossover frekit legalább 100 Hz-re
A test tone részben vedd feljebb a szubra vonatkozó dB-eket.
A régi Pana erősítőd megvan még, vagy már eladtad?
SERVICE TOPIK
A subwoofer leírásában van hogy fix 200Hz. A Denont nem lehet feljebb állítani. Igazából azt szeretném kideríteni hogy jó-e a Denon sub preoutja, vagy átbasztak Dobozok ugyanazok, ami az aláírásomban van, azzokkal nincs is semmi gond, szólnak rendesen.
Nem hiszem, hogy átvertek volna, általában 80-100 Hz körül szokott a vágófreki lenni. A Pana szub magas fix beállítása nem probléma, mert így az erősítőn beállított érték lesz érvényes. Több dolog is lehet, ami a gondot okozhatja nálad:
- A Denon vágófrekije (max. 120 Hz) és a többi doboz alsó frekvenciája között van egy nagy szakadék, amit most az új erősítővel már nem tudsz kitölteni. Ha ez a baj, akkor nehéz lesz segíteni, csak a kis lapos erősítőket tervezték olyan szub+tejfölösdoboz rendszerre, ahol a szatellitek még rendes mélyközepet sem tudnak kiadni, ezért a vágófrekit 100, 150 v. 200 Hz-re lehet menüből állítani. (Ilyen az én Pio 300-as erőlködőm is.)
- Nagyon megszoktad, hogy a szub 200 Hz-ig nyom és most hiányzik ez a plusz.
- Egyéb beállítások az erősítőn:
A frontokat és a többi dobozt mire állítottad, Small-ra, vagy Large-ra?
A subwoofer mode-ot állítsd LFE+Main-re
A crossover frekit legalább 100 Hz-re
A test tone részben vedd feljebb a szubra vonatkozó dB-eket.
A régi Pana erősítőd megvan még, vagy már eladtad?
SERVICE TOPIK
Segítséget szeretnék kérni!Elromlott a SONY DAT magnóm, olyan szervíz címe kellene, ahová nyugodtan belehet adni a készüléket. (nem egy mindennapi darab).
Lehetőleg budapesten.
Sonyszervízek
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
SERVICE TOPIK
Segítséget szeretnék kérni!
Elromlott a SONY DAT magnóm, olyan szervíz címe kellene, ahová nyugodtan belehet adni a készüléket. (nem egy mindennapi darab).
Lehetőleg budapesten.
Projektor:Panasonic AE700E
AV erősítő:Pioneer SC-LX56
Hangszorók: Elac. SVS.
TV:Panasonic Plazma
Konzol:Sony PS3
AV erősítő:Pioneer SC-LX56
Hangszorók: Elac. SVS.
TV:Panasonic Plazma
Konzol:Sony PS3
SERVICE TOPIK
Sziasztok!
Gondolom sokatokat zavar az aktuális kábelszolgáltató rendszerének szar minősége.
TV-n keresztül is szar, de külső készülék tunerén (Video, DVD felvevő stb...) még szarabb. Eddig a videomra fogtam a szar jelet, de most a Philips DVD felvevőnél is sokkal szarabb a jel a készüléken, mint a TV-n. Pedig ez a készülék abszolút friss technológia (Gondolom én!).
Mitől van ez? Ennyivel szarabb a tunere a felvevőmnek, mint a TV-nek? A TV-m is Philips egyébként. Vagy ennyivel jobb és felerősíti a hibákat?!?!? Azért érdekes, mert a DVD felvevő a TV elé van kötve és rosszabb a jele, mint utána a TV-nek.
Lehet ezen valahogy segíteni? Mármint van valami módszer arra, hogy a DVD felvevőmön normálisabb legyen a jel.
Még annyit, hogy én Fehérváron lakom és nálam otthon UPC szolgáltat fali kábelen. Társasházban lakom, ezért a lavor a tetőn kilőve.
Köszi a segítséget előre is!
Üdv.
Mr. Grizzly
Nálam itthon az antenna kábel elosztó cseréje egy minőségibb darabra (ne gondolj nagy összegre, kb. 1.000 Ft volt) megoldotta a problémákat (kivéve a gyárilag szar csatornákat, thx to UPC)
SERVICE TOPIK
80-100-120 mindegy neki sehogy sem jó. A Pana leírásában az áll hogy aluláteresztő szűrő 200Hz, állandó. Lehet ez gond?
Melyik Pana leírásában? Az előző erősítőében, vagy a meglévő szubéban?
Igazából azt kellene tudni, hogy a Pana erősítő hol vágott. (Megvan még?)
A Denont nem tudod 120 Hz-nél feljebb állítani?
A dobozok ugyanazok, mint az előző Pana erősítőnél?
A subwoofer leírásában van hogy fix 200Hz. A Denont nem lehet feljebb állítani. Igazából azt szeretném kideríteni hogy jó-e a Denon sub preoutja, vagy átbasztak Dobozok ugyanazok, ami az aláírásomban van, azzokkal nincs is semmi gond, szólnak rendesen.
SERVICE TOPIK
80-100-120 mindegy neki sehogy sem jó. A Pana leírásában az áll hogy aluláteresztő szűrő 200Hz, állandó. Lehet ez gond?
Melyik Pana leírásában? Az előző erősítőében, vagy a meglévő szubéban?
Igazából azt kellene tudni, hogy a Pana erősítő hol vágott. (Megvan még?)
A Denont nem tudod 120 Hz-nél feljebb állítani?
A dobozok ugyanazok, mint az előző Pana erősítőnél?
SERVICE TOPIK
A Reset-re a tied használatija ezt írja:"To completely reset the player, unplug the AC
cord from the AC outlet for 5-10 seconds."
Ha jól értettem, csak ki kellett húznom a hálózatból 8-10 másodpercre.
Egy egész napra kihúztam, de xarik resetelni. Még jó, hogy nem teljes áron vettem.
Projektor:Infocus SP4805, Tv: JVC AV32H4 Erősítő: Denon AVR-1604,DVD-P1.: Philips Cineos DVP9000s,DVD-p2.:JVC-NS312S,Videó:Panasonic NV-HD642,Táv:Kameleon 8206
Hi-Fi: Grundig Space Fidelity PA-6, MiniDisc:Sony MZ-N510
SERVICE TOPIK
Adott egy Panasonic WA-54-es aktív subwoofer ami eddig jól működött egy Panasonic XR-15 erősítővel. Aztán kicseréltem az erősítőt egy Denon AVR-1803-ra, amit használtan vettem. Azóta csak mély brummogó hang jön ha össze van kötve az erősítővel és felhangosítom a sub-ot. Vajon elromlott a Denon sub kimenete vagy csak valami kompatibilitási probléma lehet?
Denon-on subwoofer beállításokat próbálgattam, nem segített.
Ötlet?
Milyen értékre van a keresztváltó a Denon menüjében beállítva? A Pana akár 150-200 Hz-et is használhatott.
SERVICE TOPIK
Adott egy Panasonic WA-54-es aktív subwoofer ami eddig jól működött egy Panasonic XR-15 erősítővel. Aztán kicseréltem az erősítőt egy Denon AVR-1803-ra, amit használtan vettem. Azóta csak mély brummogó hang jön ha össze van kötve az erősítővel és felhangosítom a sub-ot. Vajon elromlott a Denon sub kimenete vagy csak valami kompatibilitási probléma lehet?
Ötlet?
Milyen értékre van a keresztváltó a Denon menüjében beállítva? A Pana akár 150-200 Hz-et is használhatott.
SERVICE TOPIK
Adott egy Panasonic WA-54-es aktív subwoofer ami eddig jól működött egy Panasonic XR-15 erősítővel.
Aztán kicseréltem az erősítőt egy Denon AVR-1803-ra, amit használtan vettem. Azóta csak mély brummogó hang jön ha össze van kötve az erősítővel és felhangosítom a sub-ot. Vajon elromlott a Denon sub kimenete vagy csak valami kompatibilitási probléma lehet?
Ötlet?
SERVICE TOPIK
Sziasztok!
Gondolom sokatokat zavar az aktuális kábelszolgáltató rendszerének szar minősége.
TV-n keresztül is szar, de külső készülék tunerén (Video, DVD felvevő stb...) még szarabb. Eddig a videomra fogtam a szar jelet, de most a Philips DVD felvevőnél is sokkal szarabb a jel a készüléken, mint a TV-n. Pedig ez a készülék abszolút friss technológia (Gondolom én!).
Mitől van ez? Ennyivel szarabb a tunere a felvevőmnek, mint a TV-nek? A TV-m is Philips egyébként. Vagy ennyivel jobb és felerősíti a hibákat?!?!? Azért érdekes, mert a DVD felvevő a TV elé van kötve és rosszabb a jele, mint utána a TV-nek.
Lehet ezen valahogy segíteni? Mármint van valami módszer arra, hogy a DVD felvevőmön normálisabb legyen a jel.
Még annyit, hogy én Fehérváron lakom és nálam otthon UPC szolgáltat fali kábelen. Társasházban lakom, ezért a lavor a tetőn kilőve.
Üdv.
Mr. Grizzly
Én is tapasztalatam ilyet, elméleteim is vannak rá, de lehet más is.
1. A két készüléket össze kell kötni, a csatlakozás típusa (többféle analóg és digitális megoldás létezik) és a kábel minősége is befolyásolja a képet.
2. A tévébe jobb minőségű tunert raknak. (???) Butaságnak tűnik, de nem zárható ki.
3. A kivülről érkező jel kikerül valamilyen "képsimító" áramkört, ezért szemcsésebb a kép a külső tunerről nézve.
De egyszerre több is lehetséges a fentiekből, sőt más is.
A UPC-t már én is szidtam más topicban.
SERVICE TOPIK
Köszi a segítséget!
Projektor:Infocus SP4805, Tv: JVC AV32H4 Erősítő: Denon AVR-1604,DVD-P1.: Philips Cineos DVP9000s,DVD-p2.:JVC-NS312S,Videó:Panasonic NV-HD642,Táv:Kameleon 8206
SERVICE TOPIK
Még valami eszembe jutott: a lemez kiadó tálca eljén lévő LED(?) világít neked?
Ja! A lemezkiadó nem világít!! Pedig elvileg ez is kapcsolható.
TV: LG 65" OLED Media Player: Dune AVR: Denon x4400h Front: Quadral QLX-205 Center: Quadral QLX Base MkII Surround: Quadral QLX-120
SERVICE TOPIK
Sziasztok!
Üdv.
Mr. Grizzly
TV: LG 65" OLED Media Player: Dune AVR: Denon x4400h Front: Quadral QLX-205 Center: Quadral QLX Base MkII Surround: Quadral QLX-120
SERVICE TOPIK
Nos Mackó testvér ez a resetelés nem müxik nálam, de azért még próbálkozom.Átnéztem újra a menüt is, de semmi. Ha nálad bejön valami a menüben, kérlek tájékoztass itt.
Köszi!
Ha nem titok elárulnád, mennyit kóstál most ez a felvevő?
Az auto resume nálam benne van a menüben.
A System settings->Preferences->Features->Auto Resume
A Reset-re a tied használatija ezt írja:
"To completely reset the player, unplug the AC
cord from the AC outlet for 5-10 seconds."
Hát nem tudom. Próbáld ki, ha esetleg még nem próbáltad volna!
Az árra vonatkozólag nem szívesen mondanék semmit, mert Bati kolléga árul egy ilyet az Adok-Veszek-ben 160.000 körül. Az enyémet meg alkalmi áron kaptam a gyárból, tehát összehasonlításhoz nem túl jó. Asszem a bolti ára olyan 250.000 körül van.
Ha Bati-é elment megmondom mennyi volt.
Üdv.
Mr. Grizzly
SERVICE TOPIK
Nos Mackó testvér ez a resetelés nem müxik nálam, de azért még próbálkozom.
Átnéztem újra a menüt is, de semmi. Ha nálad bejön valami a menüben, kérlek tájékoztass itt.
Köszi!
Ha nem titok elárulnád, mennyit kóstál most ez a felvevő?
SERVICE TOPIK
Hi!
Az enyém ugyan felvevős, de a "Resume Play" azt hiszem állítható a menüben. Majd megnézem, ha a feleségem elaludt, hogy hol láttam.
A "Reset" funkció az enyémen létezik. Áramtalanítod a készüléket, majd miközben visszadugod a konektorba a dugót nyomva tartod a Standby gombot a bal oldalon. Ekkor reseteli magát a készülék.
Én olyan 2-3 sec-ig tartottam nyomva, kiírt mindenféle mókás dolgot (nálam firmware upgrade is volt). Majd kikapcs, bekapcs és már Resetálódott is.
Nem én vagyok Ám ilyen okos, hanem Bati kolléga segített hozzá ehhez a tudáshoz Reset ügyileg.
Üdv.
Mr. Grizzly
SERVICE TOPIK
biztos örül F41, hogy a Panán és Sony-n működik, de sajnos a két Philips sem egyforma...
Az a gáz, hogy resetelni se lehet...
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.