Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

SERVICE TOPIK

pjotr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: pjotr »

A terjedelem miatt mégcsak megbocsátunk, de a tartalom miatt nem.
Amiket leírtál mág régen nem hatályossak, remélem Faby nem ezek alapján ment be verni az asztalt, mert ki fogják dobni...

Szóval a kötelező cserekészülék megszűnt, a szervíznek a 15 napra csak törekednie kell, ha jelentősen túllépik, akkor lehet ellenük fellépni.
A fogyvédők semmit nem fognak tenni (illetve ha nagyon jelentős a késés, valamint más szabálytalanságokat is elkövetett a szervíz, és nem reagálnak a problémádra érdemben, akkor be lehet őket is fenyíteni.... )

Amit tudnod kell, hogy már az első alkalommal is kérhetsz cserét ezt a bolt csak és kizárólag azzal utasíthatja el, hogy az neki aránytalan többletköltséget jelentene a javításhoz képest, pénzt csak akkor kérhetsz vissza, ha se megjavítani, sem ugyanolyanra cserélni nem tudják.

Azon kívűl, hogy vered az asztalt érdemben, csak a 30. nap körül tudsz tenni bármit, is, ehhez az kell, hogy a 15 nap múlva bemenj és a vásárlók könyvébe leírd, hogy mi a probléma, azt, hogy a bolt nem törekedett arra, hogy 15 napon belül megjavítsa a készüléket.
Utána a 30. napon a békéltető testülethez mehetsz, ha az sem segít, akkor bíróság.

Ennyi, gondolom, sokkal vidámabb nem lettél tőle...

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

angyisz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: angyisz »

Szervizelésben, szervizekben jártas fórumtársak segítségét kérném
A vásárló a jótálláson és szavatosságon alapuló jogai:
A vásárlót a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. Évi IV. törvény 306-307§-aiban, valamint az 1978 évi 2. Törvényerejű rendelet 6.§ (1) bekezdésében, valamint a 117/1991. (IX. 10.) Kormányrendeletben meghatá-rozott alábbi jogok illetik meg:
A vásárló választása szerint:
• díjmentes kijavítást, vagy megfelelő árleszállítást kérhet,
• ha a vásárló kijavítást kér, a hiba bejelentésétől számított 15 napon belül – cserekészülék biztosítása esetén 30 napon belül – a vásárló érdeksérelme nélkül úgy kell elvégezni, hogy a javítás folytán a termék értéke és használhatósága az azonos ideig rendeltetésszerűen használt hibátlan termékhez ké-pest nem csökken. Javítás esetén a termékbe új alkatrész kerül beépítésre.
• Ha a jótállásra a kötelezett a termék kijavítását a fenn meghatározott (15 illetve 30 nap) időn belül nem vállalja, vagy nem végzi el, a vevő a hibát a kötelezett költségére maga kijavíttathatja.
A termék kicserélését kérheti a vevő akkor
• ha a termék a vásárlástól számított 3 napon belül – a termékbe épített biztonsági elemek (pl. elektro-mos biztosíték) hibáját kivéve – meghibásodott, a vásárló kívánságára azt azonos típusú új termékre cseréli ki az értékesítő kereskedelmi egység.
A 35/1978 VII. 06. MT. Rendelet szerint, ha az áru fogyasztói ára 1500,- Ft alatt van 3 évig, ha 1500 – 10 000,- Ft között van 6 évig, 10 000,- Ft felett 8 évig kell az alkatrészellátásról és a javítószolgálat megszer-vezéséről gondoskodni.

Bocs a tejdedelem miatt

Faby
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: Faby »

Szervizelésben, szervizekben jártas fórumtársak segítségét kérném:

Létezik-e még műszaki cikkeknél az a szabályozás, hogy garanciális javításnál ha a javítás idejére nem adnak cserekészüléket, akkor 15, ha adnak akkor 30 napon belül el kell végezni a javítást, és ha ez nem történik meg, akkor jogosan kérhetem a cserét, vagy a pénz visszafizetését.

Konkrétan: leadtam javításra a DVD lejátszómat, még garis, nem adtak cserekészüléket, azt mondták, majd telefonon, vagy SMS-ben értesítenek. A 15 nap szombaton járt le, ma sem jelentkeztek, ezek, valamit a fenti (régebbi) szabály alapján jogos lehet a csere, vagy a pénzt visszakérni?

Fogyvédőknek is írtam mailt még a múlthéten, azóta sem válaszoltak. Valaki tud erre válaszolni?

TV: LG 32LE2R (muszáj volt cserélni, és összejött a lapos), DVD1: Yamaha DVD-S530 , DVD2: Yamada DVD 6500x Divx-es Erősítő: Yamaha RXV430 , Hangfalak: Yamaha szatelit rendszer + Yamaha mélynyomó , Kábelek: HAMA scart és digit koax, hangfalkábel: semmi extra, sodrott réz érpár, Video: Panasonic NV-FJ 612

Számítógép: Athlon XP 2500+, 1GB RAM
Notebook:Lenovo Thinkpad 3000 N100

----------------------------------------------------------------------
A barátok azok, akik jól ismernek téged, és mégis szeretnek!

LCO
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: LCO »

Na volt egy kis időm és visszaolvastam, megtaláltam amit kerestem. Próba szerencse hétvégén nekiesek

LCO
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: LCO »

Pana DMR E50-es író. Az eredeti pana dvd-ram lemezek közül elkezdett válogatni. Valamelyiket hibátlanul kezeli valamelyikre kiírja: nem írható, lemezvédelem bekapcsolva stb. Nem engedi formázni sem, pedig zsír új a lemez.
Szerintem az író fejjel lehet gond valszeg koszos. Gari már nincs, úgyhogy szeretném megpucolni, viszont sokan azt mondják ne tisztítólemezzel.
Akkor hogyan és mivel tudom megtisztítani, hogy ne tegyem tönkre? A lemez miért nem jó? Alkohol?
Valaki HELP! Köszi.

zappali
Újonc fórumos
Újonc fórumos

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: zappali »

Hali! 
Lenne egy "kis" problémám az erősítőmmel...

Segíteni én nem tudok, de a többiek dolgát talán megkönnyítené, ha megírnád milyen márka/típusú az erősítőd.

Ja, nem voltam bejelentkezve.
Egyébként az aláírásomban is látható Thomson DPL660-as
erősítőről van szó. És kérném, hogy aki csak Thomson fikázást
tud válaszolni az inkább ne írjon.
Persze nem egy high-end minőség, de olcsó volt és
a tv-m, dvd-m, erősítőm megvan 4 éve és eddig minden jól működött.

Ha helyzet van lépni kell! Márpedig helyzet volt...

Thomson 28VK45, Thomson DHT 220E, Thomson DPL 660 HT

D-O-M-I
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 138

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: D-O-M-I »

Hali! 
Lenne egy "kis" problémám az erősítőmmel...

Segíteni én nem tudok, de a többiek dolgát talán megkönnyítené, ha megírnád milyen márka/típusú az erősítőd.
AV: Marantz SR7015 / AQ NRG2; TV: Samsung UE75RU7102 / AQ Chocolate; Front: Focal Chorus 826 V / AQ Rocket33; Center: Focal Chorus CC800 V / AQ Rocket88; Surround: Focal Chorus 806 V; Sub: Dali SUB E-12F / AQ NRG-X3 / AQ Boxer; CD: Denon DCD-635 / AQ Tower; HTPC / AQ Cinnamon

Vendég

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hali!

Lenne egy "kis" problémám az erősítőmmel. Néha egy kis pattanó
hang kíséretében elnémul, majd pár másodperc múlva újra
szól. És ezt ismételgeti random időközönként. Aztán van úgy,
hogy végignézek egy dvd-t és semmi probléma.
Ja és nem a dvd a ludas, mert a tape és a vcr bemeneten is
produkálta, sőt még a rádió is.
Van valakinek valami tippje?
Nem szeretném nagy költségekbe verni magam, mivel
az erőlködő piaci értéke a 0-hot konvergál, de nekem mozira megteszi.

Előre is köszi!

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 706

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: GTomi »

nem néztem még utána, ezért kérdezem: van-e olyan, hogy komponens -scart átalakító?ha van, mu"ködik-e az a dolog, hogy a tévével így kötöm össze, hátha nem lesz csikozódás?
viszont ha a tv scart csatlakozója a ludas, akkor mindegy lehet...
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Nekem video kimenetnél (sőt VHS videonál) is csíkozódik a kép.
Most elültettétek a bogarat a fülembe...
Lehet, hogy a Monitor kábel a ludas és ki kellene próbálnom egy Hama ProClass-t? Képminőségre jó a Monitor, de lehet, hogy zajt vesz fel???
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

SERVICE TOPIK

rgb
Nem tudod valakinél egy másik tévére rákötni a Pio-dat a scartoddal?
Akkor ki lehetne szu˝rni, hogy tényleg a Grundig-e a hibás.

de, majd tudom, de az nem mostanában lesz sajnos.De mint írtam lejjebb, a Thomsonnal is uezt csinálja.

Milyen scart??
Mert etto˝l függetlenül lehet a zsinór hibás. Próbáltad úgy, hogy csak a scartot bedugni a TV-be, a másik vége szabadon, és akkor lesz-e csik vagy probléma más? Mert ha igen, akkor lehet, hogy a mazzag szed össze zavart, vagy tré az árnyékolása.
Hama Pro class scsrt kábel, olyan 5e ft, erenként árnyékolt, pluszban az egész is, na az nem szed zajt össze, és a képe is olyan, hogy még a nejem is észrevette annó a változást

eszembe jutott, hogy mi van akkor , a beállításoknál a kimenetet az RGB helyett a video - ra állítom.
Ilyenkor romlik a kép, nem tragikusan persze, de azért észre lehet venni, ebben az esetben megszu"nik a "csikozódás".
(Ez a Monitor scart is kb.annyi volt, az én feleségem is észrevette a különbséget, mikor cseréltem :kiraly: )
De írtam lejjebb, hogy 800.- scarttal is csinálj ugyanezt.
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

Vendég

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: Vendég »

rgb

de, majd tudom, de az nem mostanában lesz sajnos.De mint írtam lejjebb, a Thomsonnal is uezt csinálja.

Milyen scart??
Mert ettől függetlenül lehet a zsinór hibás. Próbáltad úgy, hogy csak a scartot bedugni a TV-be, a másik vége szabadon, és akkor lesz-e csik vagy probléma más? Mert ha igen, akkor lehet, hogy a mazzag szed össze zavart, vagy tré az árnyékolása.
Hama Pro class scsrt kábel, olyan 5e ft, erenként árnyékolt, pluszban az egész is, na az nem szed zajt össze, és a képe is olyan, hogy még a nejem is észrevette annó a változást

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

SERVICE TOPIK

rgb

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

SERVICE TOPIK

rgb
Akkor ki lehetne szűrni, hogy tényleg a Grundig-e a hibás.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

SERVICE TOPIK

sajnos ez egy "régi" (5éves tv) csak 1 scart, nagyon nem tudok variálni vele, úgyhogy tényleg a tv a ludas.ezért is lassan megérett a cserére...
RGB vagy S-Video jelet fogad?

rgb

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

SERVICE TOPIK

sajnos ez egy "régi" (5éves tv) csak 1 scart, nagyon nem tudok variálni vele, úgyhogy tényleg a tv a ludas.ezért is lassan megérett a cserére...
RGB vagy S-Video jelet fogad?

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

SERVICE TOPIK

Igaz, lehet a TV. Hány scart bemenet van a TV-n? Ha több. másikba átdugva is ugyanez a jelenség? RCA bemeneten (ha van), ott is csíkos?

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 136

SERVICE TOPIK

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Igaz, lehet a TV. Hány scart bemenet van a TV-n? Ha több. másikba átdugva is ugyanez a jelenség? RCA bemeneten (ha van), ott is csíkos?
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

SERVICE TOPIK

Akkor a Grundig tévé lehet a ludas a dologban. Először arra gyanakodtam, hogy a kábel szed össze valami zajt, de lehet, hogy a tévén belül van árnyékolási probléma. Az én Philipseim is hajlamosak a csíkozódásra (mondjuk nálam egyszínű sötét, főleg fekete képnél jön elő), de kevesebb bedugott dróttal és jobb scarttal sikerült minimalizálnom a jelenséget. Te ezeken már túlvagy és még mindig zavaró nálad a csík. Úgy látszik, a Grundignál erősebb ez a dolog.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

SERVICE TOPIK

rákötöttem a régi gépem, a Thomsont is. na most a "poén" az az , hogy thomsonnál a függôleges vonalak(de inkább jelek) jobbról balra futnak, a piónál balról jobbra... 

OFFTOPIC:

az Egy veszedelmes elme vallomásai lemeznél a piónál tr rata számláló nem megy, 1Mbs folyamatosan, míg minden más lemeznél mutatja.azt hiszem itt a lemez lehet a ludas, de ilyet még nem hallottam, láttam.Egy hibát kerestem a lemezen, ami úgy a kb a 77.perctôl-81.perc között van, azt hittem a pió "elviszi" ,mint ahogy más "hibás" lemeznél nincs gondom.Azt gondoltam, hogy a thomson fejének az elfáradása miatt volt ez is

Jó volt 8:10-kor elolvasni a 9:06-os hozzászólást!

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

SERVICE TOPIK

pontatlan voltam : scarton, és csak a tv-dvd között van, úgy, hogy minden "külsô" zavaró tényezôt megszüntettem.
A dvd-ro˝l is lekötötted az ero˝síto˝t, stb.? Ha nem szedtél le mindent a dvd-ro˝l, az ero˝síto˝be is megy antenna?

Maradt csak a tv-dvd kapvsolat, abban a pillantban, hogy a scartot bedugtam, megjelent a függöleges csík, természetes bekapcsolt lejátszóval.Kipróbáltam más scartot is, ugyanez. (már az elözô géppel is csinálta )

rákötöttem a régi gépem, a Thomsont is. na most a "poén" az az , hogy thomsonnál a függôleges vonalak(de inkább jelek) jobbról balra futnak, a piónál balról jobbra...

OFFTOPIC:

az Egy veszedelmes elme vallomásai lemeznél a piónál tr rata számláló nem megy, 1Mbs folyamatosan, míg minden más lemeznél mutatja.azt hiszem itt a lemez lehet a ludas, de ilyet még nem hallottam, láttam.Egy hibát kerestem a lemezen, ami úgy a kb a 77.perctôl-81.perc között van, azt hittem a pió "elviszi" ,mint ahogy más "hibás" lemeznél nincs gondom.Azt gondoltam, hogy a thomson fejének az elfáradása miatt volt ez is

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

SERVICE TOPIK

pontatlan voltam : scarton, és csak a tv-dvd között van, úgy, hogy minden "külsô" zavaró tényezôt megszüntettem.
A dvd-ro˝l is lekötötted az ero˝síto˝t, stb.? Ha nem szedtél le mindent a dvd-ro˝l, az ero˝síto˝be is megy antenna?

Maradt csak a tv-dvd kapvsolat, abban a pillantban, hogy a scartot bedugtam, megjelent a függöleges csík, természetes bekapcsolt lejátszóval.Kipróbáltam más scartot is, ugyanez. (már az elözô géppel is csinálta )

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

SERVICE TOPIK

A dvd-ről is lekötötted az erősítőt, stb.? Ha nem szedtél le mindent a dvd-ről, az erősítőbe is megy antenna?
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

SERVICE TOPIK

AV bemeneten is csinálja, vagy ha a tuner dolgozik?Próbáld ki úgy, hogy mindent kihúzol a TV-bo˝l, és egyszer csak az antennát, egyszer csak az AV bemenetet dugod be közvetlenül a TV-be (a videóba ne legyen bedugva az antenna).
Ha mindent lehúzva külön-külön jók, akkor valahol földhurok lehet a rendszeren. Ha semelyik megoldással sem jön össze, akkor el lehet kezdeni a TV belsejében keresgélni. Sajnos a Grundigoknál jellemzö a kontakthiba, 3 hónapomba került, mire megtaláltam az enyémben. Persze lehet, hogy szakdoki kell a Tiédhez.

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

SERVICE TOPIK

AV bemeneten is csinálja, vagy ha a tuner dolgozik?
Próbáld ki úgy, hogy mindent kihúzol a TV-ből, és egyszer csak az antennát, egyszer csak az AV bemenetet dugod be közvetlenül a TV-be (a videóba ne legyen bedugva az antenna).
Ha mindent lehúzva külön-külön jók, akkor valahol földhurok lehet a rendszeren. Ha semelyik megoldással sem jön össze, akkor el lehet kezdeni a TV belsejében keresgélni. Sajnos a Grundigoknál jellemzö a kontakthiba, 3 hónapomba került, mire megtaláltam az enyémben. Persze lehet, hogy szakdoki kell a Tiédhez.

Lezárt

Vissza: “Szervízek”