Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
SERVICE TOPIK
SERVICE TOPIK
Hello Szakemberek!
Találkozott már valaki a következő problémával?
Philips DVD 751 (kb. 3 éves)
Tegnapelőtt megnéztem vele egymás után két biztonsági másolatot.
Tegnap szerettem volna ismét használni, de nem indult. Küzdött a beolvasással (Read), de tovább nem jutott, inkább kiadta a lemezt. Nem bírkózott meg sem az echte, sem a minőségi +R lemezzel. Próbáltam többször, többféle disc-el, de nem, nem és nem.
Ekkor kb. másfél órára áramtalanítottam, ami után ismét próbát tettem. A helyzet először ugyanaz mint korábban, vagyis semmi értelmes. Majd egyszer csak egy berakott gyári lemez meghozta a kedvét, és az elindult. A következőleg berakott másolatot is ezután már hajlandó volt elfogadni, igaz menet közben egy helyen kicsit megakadt.
Aki érti ezt legyen szíves tegye közzé, mi lehet az oka! Mit lehet vagy mit kell tenni a géppel ha így viselkedik? Elég lehet egy fejtisztítás vagy az "agya" kezd sorvadni és a gépnek annyi? A fejtisztítás "házilag" is megoldható (pl. tisztítólemezzel), vagy csak a szervíz tud ilyet?
Kérem, ha van hasznos tanácsotok erre a viselkedésre, azt tegyétek meg! Köszönöm!
SERVICE TOPIK
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Van nekem egy PANASONIC RA-82-es DVD lejátszóm. Az a gond vele, hogy egyszer beleraktam egy másolt DVD-t, (előtte több is volt benne) és elkezdett kerregni, gondolom a lemez elejét kereste, nemtalálta meg hanem kikapcsolt magától. Ezután én bekapcsoltam és azóta nem játsza le a lemezeket. Amikor bekapcsolom akkor a kijelzőn KIÍR EGY HIBAKÓDOT: F897 , és a TV képernyőjén ez olvasható: THIS DISC MAY NOT BE PLAYED IN YOUR REGION. aladta meg ez: NO INITIALIZED! Ha berakok egy gyári lemezt akkor egyáltalán nem játsza le hanem a fenti szövegeket írja ki. Ha viszont egy másolt lemezt rakok be azt rendesen lejátsza csak a képernyő közepén, kék alapon ezt írja ki: NO INITIALIZED! és hát így élvezhetetlen a fílm mert szinte semmit nem látok a képből. Az MP3, meg az AUDIO CD rendesen megy rajta. Aki tud kérem segítsen, mert vagy 3hónapja nem tudom hagynálni dvd nézésre. Vagy esetleg aki tud olcsó, korrekt panasonic szervízt ajánlani, azt kérem írja meg. Szerintem csak valami szoftweres hiba lehet. Előre is köszi.
A hivatalos márkaszervíz : Video-Part Kft. Bp. XI. Kalotaszeg u. 28. 206 - 0860
(T-Boy által megadott szám a Panasonic Mo. Kft (mint magyarországi képviselet) müködik, ott javítással nem foglalkoznak)
A Panasonic RA-82-nél a HIBAKÓD: F897 tudtommal azt jelenti, hogy elérted azt a számot, ahányszor lehet régiókódot választani, s az utolsót vette figyelembe, s ezek után már nem enged választani.
PAna szervízben ki kell verni a balhét ha nem akarnak segíteni, hogy régió számlálóját 0-ázzák le.
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 674
SERVICE TOPIK
Peidg láttam már obi-ban is, de nézd meg a Kácsa audiónál de vannak ennél olcsóbbak is.de például be is lehet írni a google-be, hogy zavarszu˝ro˝ és máris kidonb egy csomó eredményt, pl:Gépbolt
nagyon köszönöm!
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
SERVICE TOPIK
Peidg láttam már obi-ban is, de nézd meg a Kácsa audiónál de vannak ennél olcsóbbak is.
de például be is lehet írni a google-be, hogy zavarszűrő és máris kidonb egy csomó eredményt, pl:Gépbolt
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
- GTomi
- V.I.P.
SERVICE TOPIK
valószínüleg a megfejtés a hu˝to˝ és az elektromos rendszer közös "akciója".átvezettem egy hosszabítóval egy másik konnektorban,azóta mintha(!) megszünt volna a pattogás.tanulság volt ez elég ero˝sen...
Kéne már egy új hu˝to˝ is! :smile19:
30 éves szaratov.minek?????
pjotr!
a zavarszürés mit csinál?láttam az madaras tesco hirdette 2000.- ftért, zavarszüro"s 4 vagy 5 dugalljas hosszabítót. ez jó lehet?
hülyén néznek rám, mikor ilyen zavarszu"ro"s elosztót, vagy dugalljt keresek szépen körül írva a dolgot.MM ben egy helyen azt sem tudta az eladó, hogy ilyen egyáltalán létezik, mindenhol csak túlfeszültség elleni van.
elekromos szakboltokban sincs ilyen,5-6 helyen is megkérdeztem.e
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
SERVICE TOPIK
elképzelhetőnek tartom, hogy a biztonsági másolatok nagy sebességgel lettek megírva, és ez miatt nem tökéletes a lejátszás. vagy,
nem jó minőségű lemezre
vagy,
egy német nyelvű oldalon olvastam, hogy ha ilyen probléma van 2-év körüli DVD-vel akkor jöhet a firmware frissítés. persze csak zsozso-ért! és ehhez a típushoz nem találok sehol máshol :-(
megpróbálok majd másolatot készíteni lassú sebességgel, hogy azzal mit kezd.
a melegedést azt hiszem kizárhatom...
A Thomsonoknak van külön topicja, valamelyik régebbi játékos nevével kezdődött és azóta is azt folytatják, van benne szerviz rész is (főleg újabban). Ott is megírtam már a Thomson DVD lejátszók/házimozik legendásan rossz lemezolvasási képességét. Amit ajánlanék: ha van a házimozin digitális bemenet, akkor tartsd meg és vegyél hozzá egy Pana vagy Philips játékost, amit a Thomson erősítőjére tudsz kötni. Ha nem, akkor próbáld meg eladni, még 15-20 rugó is jobb, mint a kuka. Ja, és gyári lemezzel mutasd be a működését, vagy ne lépj az írott lemez végére. Újabb másolatok készítésével ne is szenvedj.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
SERVICE TOPIK
elképzelhetőnek tartom, hogy a biztonsági másolatok nagy sebességgel lettek megírva, és ez miatt nem tökéletes a lejátszás.
vagy,
nem jó minőségű lemezre
vagy,
egy német nyelvű oldalon olvastam, hogy ha ilyen probléma van 2-év körüli DVD-vel akkor jöhet a firmware frissítés. persze csak zsozso-ért! és ehhez a típushoz nem találok sehol máshol :-(
megpróbálok majd másolatot készíteni lassú sebességgel, hogy azzal mit kezd.
a melegedést azt hiszem kizárhatom...
SERVICE TOPIK
Sajnos valószínűleg kuka lesz belőle.... nem hiszem, hogy lehetne vele valamit csinálni, de ettől, még lehet, hogy valami pofonegyszerű a megoldás.
Valami eszembe jutott: lehet rajta firmwaret frissíteni? Lehet, hogy az segítene.
(Esetleg keresd meg a ctrl+alt+del gombot rajta.... )
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
SERVICE TOPIK
Első kérdés: garanciális?
második kérdés: gyári filmekkel vagy biztonsági másolatokkal teszi ezt a szerkezet?
1. válasz: már nem garanciális
2. válasz: a biztonsági másolatokkal kivétel nélkül, de a gyári lemezzel is előfordult már.
gondoltam arra is hogy netán nagyon felmelegedik mert elég zárt helyen van, bár akkor a két órás filmeket is előbb hagyogatná ki...
Hát szerintem sok mindent nem lehet vele csinálni.
Nekem az előző AIWA játékosom produkálta kb. ezt kb.2éves kora után.
Én fejcserére tippelnék, de annyiból kapsz egy új játékost.Szerintem.
Esetleg a fejtisztítást meg lehet próbálni...
Esetleg a biztonsági másolatok rossz minőségű alapanyaga (princo) is okozhatja, de ha márkás pl. TDK lemezekkel is ez a helyzet akkor nem nagyon van mit tenni
TV: Panasonic TX-32PS11P, DVD: ONKYO DV-SP500 , VHS: Panasonic NV-FJ612, Erősítő: ONKYO TX-DS 494, Hangfalak: Jamo E430, E4CEN, E4SUR, E4SUB.4; PC: ASUS P4P800Deluxe -- P4 2.8/800 -- 2x512/400DDR.
SERVICE TOPIK
második kérdés: gyári filmekkel vagy biztonsági másolatokkal teszi ezt a szerkezet?
1. válasz: már nem garanciális
2. válasz: a biztonsági másolatokkal kivétel nélkül, de a gyári lemezzel is előfordult már.
gondoltam arra is hogy netán nagyon felmelegedik mert elég zárt helyen van, bár akkor a két órás filmeket is előbb hagyogatná ki...
SERVICE TOPIK
TV: Panasonic TX-32PS11P, DVD: ONKYO DV-SP500 , VHS: Panasonic NV-FJ612, Erősítő: ONKYO TX-DS 494, Hangfalak: Jamo E430, E4CEN, E4SUR, E4SUB.4; PC: ASUS P4P800Deluxe -- P4 2.8/800 -- 2x512/400DDR.
SERVICE TOPIK
SERVICE TOPIK
hi!
nekünk egy thomson dpl910-es házimozink van, és olyan probléma van vele, hogy a filmek utolsó harmadánál szinte kivétel nélkül elkezd akadozni a lejátszás, track-et ugrik részleteket kihagy. ha másfél órás a film, akkor kb 1 óra 10 perc körül kezdi, ha 2 és fél órás, akkor a második óra elejénél kezdi ezt a hibát. egyszerűen nem lehet vele végignézni egy filmet sem, hiszen mire a legizgalmasabb lenne, akkor kezd el ugrálni. vajon mitől lehet ez?
SERVICE TOPIK
Tulajdonképp egy aluláteresztő szűrő, van benne egy-két kondi meg egy tekercs.
Akár jó is lehet, persze vannak kifejezett audifil szűrők is százezrekért...
- GTomi
- V.I.P.
SERVICE TOPIK
valószínüleg a megfejtés a hu˝to˝ és az elektromos rendszer közös "akciója".átvezettem egy hosszabítóval egy másik konnektorban,azóta mintha(!) megszünt volna a pattogás.tanulság volt ez elég ero˝sen...
Kéne már egy új hu˝to˝ is! :smile19:
30 éves szaratov.minek?????
pjotr!
a zavarszürés mit csinál?láttam az madaras tesco hirdette 2000.- ftért, zavarszüro"s 4 vagy 5 dugalljas hosszabítót. ez jó lehet?
SERVICE TOPIK
Azért továbbra is ajánlott egy zavarszűrő!
SERVICE TOPIK
valószínüleg a megfejtés a hűtő és az elektromos rendszer közös "akciója".átvezettem egy hosszabítóval egy másik konnektorban,azóta mintha(!) megszünt volna a pattogás.tanulság volt ez elég erősen...
Kéne már egy új hűtő is! :smile19:
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
- GTomi
- V.I.P.
SERVICE TOPIK
Csak -szerintem- a túlterhelés nem okoz ilyen zavart.Szerintem menj végig a házon!
Kapcsolj le mindent kivéve az ero˝síto˝t (még a gázkazánt is!) majd kezdj el felkapcsolni dolgokat és így talán kijön, hogy mi okozza...
ez remek ötlet!Köszönöm
valószínüleg a megfejtés a hu"to" és az elektromos rendszer közös "akciója".átvezettem egy hosszabítóval egy másik konnektorban,azóta mintha(!) megszünt volna a pattogás.
tanulság volt ez elég ero"sen...
- GTomi
- V.I.P.
SERVICE TOPIK
Csak -szerintem- a túlterhelés nem okoz ilyen zavart.Szerintem menj végig a házon!
Kapcsolj le mindent kivéve az ero˝síto˝t (még a gázkazánt is!) majd kezdj el felkapcsolni dolgokat és így talán kijön, hogy mi okozza...
ez remek ötlet!Köszönöm
SERVICE TOPIK
Csak -szerintem- a túlterhelés nem okoz ilyen zavart.
Szerintem menj végig a házon!
Kapcsolj le mindent kivéve az erősítőt (még a gázkazánt is!) majd kezdj el felkapcsolni dolgokat és így talán kijön, hogy mi okozza...
- GTomi
- V.I.P.
SERVICE TOPIK
Azért érdemes lenne komolyabban megvizsgálni a próblémát, nehogy valahol szikrázzon valami, nem túl jó dolog a lakástu˝z....(ezért érdemse rendes ero˝síto˝be beruházni, még a lakástüzet is megakadályozza )
jó múltkor sikerült a szikra."valahogy" összeért a fázisceruza-csavarhúzón a két vezeték,aztán villant állati nagyot....
mégsem zavarszu"ro"s volt, hanem túlfeszültség "elleni" az elosztó.nem használt.
megnézetem a vezetékeket, mert túl sok az "elágazás" még az elo"zo" tulajtól.
szerintem túl van terhelve a cucc....
remélem esetleg mások odafigyelnek ilyen dolgokra, nem egy öröm az biztos....
pláne ha baj lesz....
SERVICE TOPIK
Azért érdemes lenne komolyabban megvizsgálni a próblémát, nehogy valahol szikrázzon valami, nem túl jó dolog a lakástűz....
(ezért érdemse rendes erősítőbe beruházni, még a lakástüzet is megakadályozza )
- GTomi
- V.I.P.
SERVICE TOPIK
Ha csak akkor pattan, ha bekapcsol egy másik készülék, akkor az ero˝síto˝vel lesz a gond, vegyél egy zavarszu˝ro˝s hosszabítót.
Vagy rá kéne tenni egy szkópot a hálózatra megnézni mi okozza.
írtad, hogy pl. az akváriumvilágítás, akkor javaslom, hogy húzd meg a csavarokat a világítótestben meg cseréld ki a gyújtópatront, de mindenképp zavarszu˝ro˝, egy-két ezerért már lehet jókat kapni.
az ero"síto"nek semmi baja.ma sikerült a munkahelyemro"l kölcsön kérnem egy zavarszu"ro"s elosztót, este kipróbálom !
SERVICE TOPIK
Ha csak akkor pattan, ha bekapcsol egy másik készülék, akkor az erősítővel lesz a gond, vegyél egy zavarszűrős hosszabítót.
Vagy rá kéne tenni egy szkópot a hálózatra megnézni mi okozza.
írtad, hogy pl. az akváriumvilágítás, akkor javaslom, hogy húzd meg a csavarokat a világítótestben meg cseréld ki a gyújtópatront, de mindenképp zavarszűrő, egy-két ezerért már lehet jókat kapni.
- GTomi
- V.I.P.
SERVICE TOPIK
nem szabályos a pattogás.függ más elektromos tárgyak bekapcsolásától.
7végére odaadtam aztán egy szerelo" ismero"snek, meglátom ,mit tudott vele csinálni,ma vagy holnap hozom el.köszönöm a tippeket.valószínu"leg az elekromos vezetékekkel lesz a hiba.
egyszer megfogadtam, hogyha lakást veszek, akkor a legelso" lesz az elektromos vezetékek cseréje.aztán 2 éve megvettük a lakást,természetesen nem került rá sor.....
majd a következo"nél.