Bécó írta: ↑2025.08.31., vas. 12:17
kaef2 írta: ↑2025.08.21., csüt. 21:35
Ahogy ezt már két másik topikban említettem, páran dolgozunk azon, hogy legyen egy "Hifi Klub", ahol
rendszeresen össze lehetne jönni.
A hely sok mindenre alkalmas, van egy kb 70m2-es hangfelvételre is kiválóan alkalmas stúdió, süketszoba (nemzetközi színvonalú), sok és különleges hangszer (még Hammond orgona is) és sok minden egyéb nyalánkság.
Túl vagyunk egy fontos egyeztetésen a tulajdonossal, van rá egy erős remény, hogy lehet belőle valami. Talán már szeptember második felében is. Talán a jövő hét végére konkrétumokkal is tudok majd szolgálni.
Szia Feri! Én azt javaslom, hogy ne vágj bele mert nem érdemes! Kipróbáltam sajnos nem működik. Az Allegro Club-ot 20-tól több alkalommal rendeztük meg, nem sajnálva az időnket, pénzt, energiát.
Ez sok szempontból más lenne, mint amivel nagyon dícséretesen Ti s foglalkoztatok anno.
- Stúdió a terület, ahol megrendeznénk.
- Olyan közösségi tér lenne, ahol nemcsak audiofilek, de zenészek, újságírók, hangmérnökök, hangszerkészítők, zene iskolások is megjelenhetnének a szokásos audiofil közönség mellett.
- Próbálnánk olyan programokat csinálni, amik zenészek, hangmérnökök, és akár hangszerkészítők számára is egyszerre érdekesek lehetnek.
- Teret adnánk tudományos igénnyel összeállított nyilvános teszteknek, meghallgatásoknak
- Lehetne hozni saját hangsugárzót, egyéb hifi eszközöket mérésre és akár nemzetközi tapasztalattal rendelkező tervezőkkel konzultácira is
- Lennének nyilvános hangfelvételi készítési napok fiatal, tehetséges zenészeknek, együtteseknek, akiknek még nincs pénze saját stúdió bérletre
- Lennének lemez- és könyvbemutatók, sajtó tájékoztatók, közönség találkozók
- Lenne oktatás, akár egy-két napos is
- Lenne eszköz - és hangfelvétel csere-bere nap, börze
- hangszerbörze és bemutatók
... és még sok olyan esemény, ami eddig nem volt idehaza.
Kb 10-12 szervezet mondta eddig, hogy támogatnak majd bennünket.
illúziónk természetesen nincs.
Azért persze kösz a figyelmeztetést.
Meglátjuk mi lesz. Lehet, hogy semmi.