Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

24. Házimozi & Hifi Show

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1014

Re: 24. Házimozi & Hifi Show

Hozzászólás Szerző: csövi »

A zenében a tér egy jó hifista pillér...olyan jó...ezt senki nem veheti el😃
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4520
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

Robici írta:
Tegnap, 22:31
revox írta:
2025.11.22., szomb. 20:44
sms-ben kaptam meg a linket egy ismerőstől, hogy nézzek ra. Az érdekes utána jött, amit dobott a youtube...

Beteszem kontrasztnak, hova fejlődtünk 30 év alatt: zenei egység, eszköztelenség,muzikalitás témakörben.
A kommentben meg lett mondva a tuti! :D
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Egyébkén ehhez van egy sztorim:
Kajálok a tengerparti kantinában. A helyi erök miután bekajáltak, elökaptak két dobozgitárt és egy buzukit. Beindult a mediterrán bazseva. Ott bambultam, 3 méterröl (majd 2, majd1) nem tudtam megmondani, melyik hangszer, honnan szól. A buzukinak más a hangja, de még azt se, úgy egybeolvadt, összerezgett a produkció. De ez csak zárójeles megjegyzés. Be is teszem OFF-ba inkább
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

cables írta:
Tegnap, 23:17
revox írta:
Az érdekes utána jött, amit dobott a youtube...

Beteszem kontrasztnak, hova fejlődtünk 30 év alatt: zenei egység, eszköztelenség,muzikalitás témakörben.

youtu.be/DicEzHcpN-Q
Ezt a zenei egység és muzikalitás fejlődést hogy kell érteni? Előre vagy visszafelé?
Ez egy absztrakt műalkotás, ki-mit lát benne :rolleyes:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Robici írta:
Tegnap, 22:31
revox írta:
sms-ben kaptam meg a linket egy ismerőstől, hogy nézzek ra. Az érdekes utána jött, amit dobott a youtube...

Nem figyeltem,bevallom, de magvas gondolatokat rejt az a beszélgetés :D
halfnote.hu

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2369

Hozzászólás Szerző: cables »

revox írta:
Az érdekes utána jött, amit dobott a youtube...

youtu.be/DicEzHcpN-Q
Ezt a zenei egység és muzikalitás fejlődést hogy kell érteni? Előre vagy visszafelé?

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1204
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robici »

revox írta:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

tunerman írta:
2025.11.22., szomb. 14:41
HiFi Show 2025 Budapest

youtu.be/d0ZoH39JWVQ

youtu.be/DicEzHcpN-Q
halfnote.hu

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 443

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Mindenki nyugodjon le a pi...! :gift:
1. a Pink Floyd sem jó zene, lapos, unalmas, pont hifi kiállításokra való gitáros/dobos lagymatag, élettelen prüncögés :smile53:
2. a Sonus Faber Suprema válasz a többi hájgerenda gyártó 2-3-több egységből álló megoldásaira, régi nívós gyártóként ők is be akartak szállni a több 100 millás irreálisan árazott szegmensbe, merakkorőkk.rvajók
3. Djabe meg szinte minden kiállításon ott van zenélni, aki akarja hallgassa. Azt mondjuk én sem értem miért kell műszaki termékek mellé élő zene minden alkalommal, akár itthon akár külföldön gondolkodik.gif
4. egész apró kis szösszenet volt a show a 10-12 kiállítóval :nonononono:

5. most pedig hallgatok valami jó zenét az egybelejátszó + hangfal párosomon, mondjuk legyen kis cuki igényes, élettel teli virtuóz death metál 36_1_11.gif

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3002

Hozzászólás Szerző: tunerman »

HiFi Show 2025 Budapest

youtu.be/d0ZoH39JWVQ
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

chord_
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1079

Hozzászólás Szerző: chord_ »

Block írta:
2025.11.22., szomb. 07:33
.... És akkor jöhet a csemballó....
Talán inkább csembaló.
Igen, kb. pont erről van itt szó, erről a 'l' betűről....:)
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

Block
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 139

Hozzászólás Szerző: Block »

MrCollector írta:
2025.11.21., pén. 19:49
Azért az gondolom legtöbbünknek világos, hogy azért mert 1-2 olyan ember, akik szerint amúgy is csak a saját rendszerük jó azokkal a zenékkel amiket ők hallgatnak, lehúz egy rendezvényt egy fórum vagy Face csoportban ez a többi pár ezer elégedett látogató kedvét nem veszi el. Főleg, mert nem is olvassák ezeket (szerencséjükre). :D
Az a 2 ember a másik /d50/ kiállítás után is ugyanígy leírta a "herótotós" véleményét,....tehát engem nem lepett meg...
A kábelekkel kapcsolatban is ugyanilyen vehemensen közvetítik felénk az okosságaikat,pusztán jó szándékból,hogy tanuljunk ,hátha egyszer mi is eljutunk az "igazi zene elmélyült hallgatása"-ig.... És akkor jöhet a csemballó....

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 519

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

Azért az gondolom legtöbbünknek világos, hogy azért mert 1-2 olyan ember, akik szerint amúgy is csak a saját rendszerük jó azokkal a zenékkel amiket ők hallgatnak, lehúz egy rendezvényt egy fórum vagy Face csoportban ez a többi pár ezer elégedett látogató kedvét nem veszi el. Főleg, mert nem is olvassák ezeket (szerencséjükre). :D
Ha kérdésed van: 20/3383456

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 723

Hozzászólás Szerző: tollact »

revox írta:
2025.11.20., csüt. 09:12
chord_ írta:
2025.11.20., csüt. 09:03
revox írta:
2025.11.20., csüt. 00:25

...
A home audio feladata más, de erre nem lesz időm. Azt majd közösen kibogozzátok :smile53:
Én konkrétan most minden tevékenységemet felfüggesztettem, pedig lenne mit csinálnom, pl. Monteverdi hallgatás, meg elmagyarázni, hogy mitől jobb, mint a Djabe, ilyesmi, de nem, mert nem akarom lekésni a pillanatot, amikor a Mesternek lesz ideje ránk... :)
20 éve nem sikerült megfejteni, pedig egyszerű, az a feladata, hogy lehessen a "közreműködésével" zenét hallgatni. De való igaz, az emberek dolgoznak is néha, nincs idejük itt picsipacsizni és nem tudni megfejteni ezt az egyszerű problémát :rolleyes: mehetsz zenét hallgatni :cheers1:
Nem mindenki nyugdíjas... :D
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

chord_ írta:
2025.11.20., csüt. 09:03
revox írta:

...
A home audio feladata más, de erre nem lesz időm. Azt majd közösen kibogozzátok :smile53:
Én konkrétan most minden tevékenységemet felfüggesztettem, pedig lenne mit csinálnom, pl. Monteverdi hallgatás, meg elmagyarázni, hogy mitől jobb, mint a Djabe, ilyesmi, de nem, mert nem akarom lekésni a pillanatot, amikor a Mesternek lesz ideje ránk... :)
20 éve nem sikerült megfejteni, pedig egyszerű, az a feladata, hogy lehessen a "közreműködésével" zenét hallgatni. De való igaz, az emberek dolgoznak is néha, nincs idejük itt picsipacsizni és nem tudni megfejteni ezt az egyszerű problémát :rolleyes: mehetsz zenét hallgatni :cheers1:
halfnote.hu

chord_
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1079

Hozzászólás Szerző: chord_ »

revox írta:

...
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

kaef2 írta:
2025.11.19., szer. 23:58
revox írta:
2025.11.19., szer. 23:12
kaef2 írta:
2025.11.19., szer. 22:16

Hifi eszközök beszerzése elméletileg az igényes zenehallgatásról is kellene, hogy szóljon, nem?
Vagyis miért ne lehetne zenészeket is felléptetni a bemutatókon? Az eszközök mellett?

Az élő zenénél, legyen akusztikus vagy elektronikus, milyen tanulságosabb forrást lehetne használni?
Ezt valamikor, valaki elkezdte egy csellistával, gitárral,. Az talán ötlet volt, de rég lefutott. Amit a mainstream átvesz az undergroundtól, már inkább ciki, mint menö.
De kis ország, kis hifi és a déli harangszó kettőkor kongat :napsut:
Mivel nem értettem, amit írtál, megkérdeztem a tegnap megjelent Gemini 3 Pro-t, hogy magyarázza el mit kell például ezen a mondatodon érteni:
"Amit a mainstream átvesz az undergroundtól, már inkább ciki, mint menö.”
Ezt írta:

"Ez egy tipikus „sznob” vagy elitista nézőpont. Azt jelenti, hogy amíg csak kevesen csinálták (underground), addig különleges és hiteles volt. Ha viszont most hirtelen mindenki ezt kezdené el csinálni (mainstream), az már csak izzadságszagú utánzás lenne."

Ez a magyarázat két ok miatt is vicces.
Részben mert ma egyszer már leírtam azt hogy "eltartott kisujjú elitista", Gemini 3-tól függetlenül is, részben meg azért, mert már 2007-ben is többféle élő zenével demóztunk Pennaként és utána még számtalan alkalommal. Megaztán az egész My Reel Club kezdeményezés azért indult el, hogy az érdeklődő hifisták (igényes zenehallgatók) a stúdióba is eljöhessenek és közvetlenül a hangszerek mellett ülve a felvételkészítés közben megtapasztalhassanak olyasmit, amit még koncerten sem: a hangszerek és az előadók közvetlen közelségét.

Ha jól értelmezem, amit írtál, akkor szerinted ezek mind tök feleslegesek. Ne zavarjuk meg a kiállításon a kütyüzést kis koncertekkel.
Már 2007-ben is lekéstétek a bulit.
De alapvetően nem is Neked szólt, általánosan. Kezdett beindulni egy fesztivál szervezése, bár kis esélyét látom, hogy a rezsősó túlélne, de lehet még egy évet ráhúznak.

De való igaz, van egy olyan elképzelésed, hogy összemosod a stúdiót, a pa-t és a home audiót. Lentebb emlegetted, amit csak később olvastam, hogy szerinted is ez a "koncert" szórakoztatóbb lett volna a céleszközökkel.

halfnote.hu

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4019

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

revox írta:
2025.11.19., szer. 23:12
kaef2 írta:
revox írta:
2025.11.19., szer. 19:33

Annak is örülók, hogy zenei fesztivált akarnak páran csinálni egy hifi kiállításból.
Hifi eszközök beszerzése elméletileg az igényes zenehallgatásról is kellene, hogy szóljon, nem?
Vagyis miért ne lehetne zenészeket is felléptetni a bemutatókon? Az eszközök mellett?

Az élő zenénél, legyen akusztikus vagy elektronikus, milyen tanulságosabb forrást lehetne használni?
Ezt valamikor, valaki elkezdte egy csellistával, gitárral,. Az talán ötlet volt, de rég lefutott. Amit a mainstream átvesz az undergroundtól, már inkább ciki, mint menö.
Mivel nem értettem, amit írtál, megkérdeztem a tegnap megjelent Gemini 3 Pro-t, hogy magyarázza el mit kell például ezen a mondatodon érteni:
"Amit a mainstream átvesz az undergroundtól, már inkább ciki, mint menö.”
Ezt írta:

"Ez egy tipikus „sznob” vagy elitista nézőpont. Azt jelenti, hogy amíg csak kevesen csinálták (underground), addig különleges és hiteles volt. Ha viszont most hirtelen mindenki ezt kezdené el csinálni (mainstream), az már csak izzadságszagú utánzás lenne."

Ez a magyarázat két ok miatt is vicces.
Részben mert ma egyszer már leírtam azt hogy "eltartott kisujjú elitista", Gemini 3-tól függetlenül is, részben meg azért, mert már 2007-ben is többféle élő zenével demóztunk Pennaként és utána még számtalan alkalommal. Megaztán az egész My Reel Club kezdeményezés azért indult el, hogy az érdeklődő hifisták (igényes zenehallgatók) a stúdióba is eljöhessenek és közvetlenül a hangszerek mellett ülve a felvételkészítés közben megtapasztalhassanak olyasmit, amit még koncerten sem: a hangszerek és az előadók közvetlen közelségét.

Ha jól értelmezem, amit írtál, akkor szerinted ezek mind tök feleslegesek. Ne zavarjuk meg a kiállításon a kütyüzést kis koncertekkel.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

kaef2 írta:
revox írta:
kaef2 írta:
2025.11.19., szer. 08:19

Volt a kiállításon valószínűleg legalább kétezerpárszáz ember, kb.
Többségük valószínűleg kíváncsian ment ki és jó eséllyel összességében pozitív élményekkel távozott.
Annak is örülók, hogy zenei fesztivált akarnak páran csinálni egy hifi kiállításból.

halfnote.hu

puha
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 120

Hozzászólás Szerző: puha »

Annyiban biztosan igazat adok kaef2-nek, hogy ha egy kiállításon hallott élő zenei hang után kifordulsz a teremből, be egy másikba, akár harmadikba, ahol konzerv zene szól, 1-2 perc alatt olyan információkra tehetsz szert, akár kaphatsz iránymutatást, rendezhetsz el magadban kétségeket, fedezhetsz fel addig nem hallott különbségeket, amit egyébként bajosan. Igen, helyre tudsz kerülni. Főleg, ha nem vagy feketeöves élő zene hallgató, netán hangszeres zenész. Én a magam részéről, ha két rendszer hallgatása között hosszabb idő eltelik, és nincs köztük nagy hangzásbeli különbség, valószínűleg a pillanatnyi hangulat el tud vinni, be tud csapni, különbséget ezek alapján teszek. Jóllehet, hibásan. (Nem mindig persze) De egy élő hang után közvetlenül, már amennyiben egy ahhoz minél inkább hasonlító reprodukált hangot keresünk a hifiben, fontos lehet a gyorsaság, közvetlenség. Tettem is már néhány ilyen próbát otthoni körülmênyek között, kísérletet, hogy élő hangszerek vs hifi, vegyesek a tapasztalatok. A hifi soha nem győzött még, nem is fog, de feltétlenül segített néhány dologban.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4019

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

revox írta:
kaef2 írta:
Vinkler írta:
2025.11.18., kedd 22:11
Megy a szokásos fingreszelés sajnos. Aztán csoda, ha senki sem szeretne már hifista lenni? Hát aki ezeket a sorokat olvassa, nem hinném, hogy valaha is elkapja a vágy… bravo.gif

Egy kicsit mindenki szálljon magába szerintem és rakja fel otthon a kedvenc lemezét, vagy indítsa el felhőből, mint én az egyik kedvenc lejátszási listáját, ami 3 órája szól. És örüljön annak, hogy valaki még ilyen energiákat, időt és pénzt mozgat meg azért, hogy nekünk okozzon élményt és örömöt! Rengeteg ember, borzasztó sokat dolgozott ezért, én pedig hálás vagyok érte! leborulok.gif
Többségük valószínűleg kíváncsian ment ki és jó eséllyel összességében pozitív élményekkel távozott.

dzseki
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 13

Hozzászólás Szerző: dzseki »

Mint oly' sokszor most is kint voltam segíteni az egyik kiállítónak.
A munka miatt csak az M szinten volt most alkalmam körbejárni, talán a nagy SF tetszett legkevésbé (második nap ez is jobb volt, mint az eslőn), ezzel együtt "rossz" hangot én nem hallottam egyik helyen sem, ezen egyébként magam is meglepődtem egy kicsit, de nyilván én vagyok igénytelen :) Viszont így legalább boldogan tudok zenét hallgatni ;)
BEAG HEC-45 - HiVox Lupus C Mk II S DAC - PC
VDC Marquee 9500LC CRT projektor

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1241

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Én sajnos nem voltam ott, ezért elárulnátok valamit? Aki ott volt, azt erőszakkal beterelték Djabe-t hallgatni? Mert nekem már lassan az jön le, hogy minden részvevőnek meg kellett hallgatnia az a koncertet, akár szereti ezt a zenét, vagy akár érdekli a rendszer vagy nem. Azt olvasom, hogy egyesek 15mp után elhagyták azt a helyiséget, ahol nem tetszett nekik a hang. Innen nem lehetett kimenni? gondolkodik.gif
Én pl. nem szeretem Ákost, nem mentem volna oda hallgatózni, és nem fanyalognék, hogy a Mágazolit vagy Monteverdit kellett volna inkább hozni. Persze nem vagyunk egyformák, szerencsére. :D
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

kaef2 írta:
Vinkler írta:
2025.11.18., kedd 22:11
Megy a szokásos fingreszelés sajnos. Aztán csoda, ha senki sem szeretne már hifista lenni? Hát aki ezeket a sorokat olvassa, nem hinném, hogy valaha is elkapja a vágy… bravo.gif

Egy kicsit mindenki szálljon magába szerintem és rakja fel otthon a kedvenc lemezét, vagy indítsa el felhőből, mint én az egyik kedvenc lejátszási listáját, ami 3 órája szól. És örüljön annak, hogy valaki még ilyen energiákat, időt és pénzt mozgat meg azért, hogy nekünk okozzon élményt és örömöt! Rengeteg ember, borzasztó sokat dolgozott ezért, én pedig hálás vagyok érte! leborulok.gif
Többségük valószínűleg kíváncsian ment ki és jó eséllyel összességében pozitív élményekkel távozott. A Djabe zenekarvezetője azt mondta tegnap nekem, hogy soha annyi fizikai hordozót (CD, Blu-Ray, LP és szalag) nem adtak el hazai kiállításon, mint a hétvégén. Vagyis Ő is elégedett volt üzleti értelemben és a hangzás kapcsán a visszajelzésekkel is.

Ilyen nagy rendszert hangosítással, élő zenével megspékelve kivinni, beállítani, nagyon sok munka, sok kockázat, sok pénz.
Egyetértek @Vinklerrel abban, hogy örülnünk kellene, hogy valaki egyáltalán még ennyi energiát beletesz a megjelenésbe egy erősen lefelé tendáló, gyakorlatilag döglődő piacon, mint a hazai.
Én is tókre örülök, hogy sikerült megmutatni, hogy a 300milliós hangfallal majdnem el lehet érni egy klubkoncert hangosításának tudását, ahol a hangfalrendszer lehet kijön 3 millióból.
Annak is örülök, hogy sok lemezt eladtak. Annak föleg, hogy a Bükkben túrázgattunk hétvégén :rolleyes:

ui: annak is örülni fogok, ha ezt mindenki átugorja és nem kommenteli, csak hangosan gondolkodtam, de a lánclevelezéstöl tartózkodnék :rolleyes: :smile53:
halfnote.hu

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 723

Hozzászólás Szerző: tollact »

chord_ írta:
2025.11.19., szer. 17:10
kaef2 írta:
2025.11.19., szer. 14:17

2019-ben biztosan volt. Akkor csináltuk meg az első My Reel Club® közönség előtti élő, natív DSD256 stúdió felvételt a Super Size stúdióban. Ez Borbély László Goldberg változatok albuma volt. Bent volt Borbély László és egy Yamaha zongorán játszott a kiálításon a folyosón.
És érdekes, hogy akkor senki sem püffögött, hogy nem úgy játssza, mint GG vagy Richter vagy akárki világhíresség...
És akkor tényleg volt élőhang vs. HighEnd rendszerhang.
Nagy ötlet volt szerintem.
Szerintem pedig eléggé öncélú ez a dolog az élőben játszó zenészekkel, legyen az bármilyen stílusban. Itt végül is hang-reprodukcióról van szó, nem koncerthallgatásról. A házi feladatot mindenki végezze el maga ( menjen minél több koncertre).
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 830

Hozzászólás Szerző: ANDS »

chord_ írta:
2025.11.19., szer. 12:20

Rossz hang volt egy gyenge / közepes zenével, szerintem. De ha akarod, kezdhetjük a hasonlítósdit Monteverdivel vagy Bach-al, de szerintem jobb, ha erre nem kerül sor.
Engem érdekelne. Milyen szempontok szerint hasonlítod össze Monteverdit (zeneszerzőt) Djabe- el (zenekar), és mi az összehasonlítás eredménye?

Válasz küldése

Vissza: “Készülék tesztek, találkozók”