Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
19. HáziMozi & Hifi Show
Re: 19. HáziMozi & Hifi Show
"a jó drót = jobb hang az erős tévedés"
Ez nem tévedés, ez alaptézis...
Én demonstráltam az egyik AV Galaxis szobában.
A kiállítás végén (ha már össze volt csomagolva) hazavittem az eszközök egy részét. A Paradigm hangfalat, a Lumin lejátszót. Az Advance Acoustic erősítőt nem, ahelyett inkább egy 5-6x akkora értékűt, ami abszolút referencia (Solution).
... és otthon nem szólt úgy :(( A szokásos kábeleimet használtam, közép kategória, 20-50 eFt-os kábelek. Csere, beraktam egy kategóriával nagyobbakat (Nordost) és kezdett javulni - sajna, a kiállításon hallott szintet még mindig nem érte el.
Ott Siltech és Crystal Cable volt minden, 7 számjegyű volt a készlet ára.
Ez nem tévedés, ez alaptézis...
Én demonstráltam az egyik AV Galaxis szobában.
A kiállítás végén (ha már össze volt csomagolva) hazavittem az eszközök egy részét. A Paradigm hangfalat, a Lumin lejátszót. Az Advance Acoustic erősítőt nem, ahelyett inkább egy 5-6x akkora értékűt, ami abszolút referencia (Solution).
... és otthon nem szólt úgy :(( A szokásos kábeleimet használtam, közép kategória, 20-50 eFt-os kábelek. Csere, beraktam egy kategóriával nagyobbakat (Nordost) és kezdett javulni - sajna, a kiállításon hallott szintet még mindig nem érte el.
Ott Siltech és Crystal Cable volt minden, 7 számjegyű volt a készlet ára.
Linn Movie Di, Martin Logan Ethos, Dune HD Pro 4k, Panasonic plasma, meg mindenféle drága drótok.
- b_t
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 372
- Kapcsolat:
Igen :) Sőt, a nagy érzékenység miatt jobban csinálják a halk zenélést, mint a legtöbb hangfal. Ugyanakkor ha nem muszáj minek? :) Mondjuk akkora hangerővel csak nagyon ritkán tolom, mint ott. Még középút is van :)jott/ment írta: ↑2018.10.30., kedd 16:13Nagyon lama kerdes: az Avantgarde-okat nem lehetseges halkan hallgatni?chord írta: ↑2018.10.30., kedd 14:49Egyetlen egy ellenpélda, a kiállításon.
A nagy tölcsérek, USA Audio, remélem, jól mondom, valami rock-cucc ment, akkora hangerővel, hogy majdnem leszakadt a fejem, és arra gondoltam, hogy OK, csellóra nem venném, de azt az eszement koncert-feelinget kb. hozta, az nem kérdés, tehát az ottani valóságot próbálta visszaadni, szerintem sikerrel, jó, de kiafrász akar ilyet, énszerintem vannak páran, akik pl. pont ezt keresik, pénzük van, vegyék, részemről teljesen OK.
Amikor bejutottam hozzajuk, akkor kicsit vilagzenes, kicsit szintetizatoros, eldonthetetlen nemu enekes franciaul adott elo egy hosszu, dramai dalt. Rezgett a gatyam, az apro a zsebemben, a fal, aminek tamaszkodtam.
Mivel a zenevalasztassal nem sikerult eltalalni a hangulatomat, es mennem is kellett, ezert nem tudtam meg, milyen, ha olyasmit jatszanak, amit otthon is hallgatnek, mondjuk egy jo Led Zeppelint. Pedig nem bantam volna, ha azzal a basszussal letepik a fejem.
https://youtu.be/5EieHafkHbU
http://carbon4copy.blogspot.com/
Ja.wittao írta: ↑2018.10.30., kedd 17:14Csak néhány érdeklődő kérdés és vélemény az Általad leírtakkal kapcsolatosan:chord írta: ↑2018.10.30., kedd 14:49Egy ilyen kiállításon az objektivitást el lehet felejteni.
Meg az egész hifizésben is.
Trane-nek igaza van; így, végighallgatva a szobákat, a cégeket hallottam, a csíkot, amit húznak, a lehomályosuló szemeket, aki tényleg szereti azt a nekem iszonyú-tök-sz@r hangot, hitelesen/lelkesen magyarázott vagy mutatott erősen megkérdőjelezhető dolgokat, egy nagy BBC monitort, amit egy teljesen más irányba kanyarítottak, mint pl. nálam, mert a meggyőződés meg az ízlés az teljesen más, meg hiteket meg műszaki lelkesedést valami akármire, meg drótfetisizmust meg alátét-őrületet meg szobaakusztika-korrekció-hitet meg szélessávű-galaxist meg csőőrületet, de tényleg sok helyen a márkaimádatot, ami sokszor saját gyártás, sokszor meg nem.
És persze, hogy nem a valóságot akarjuk hallani. A csörgődobos példa ezért nem jó. Nálam is volt cselló a szobában, de nem célom az a hang, ami akkor ott szólt.
Egyetlen egy ellenpélda, a kiállításon.
A nagy tölcsérek, USA Audio, remélem, jól mondom, valami rock-cucc ment, akkora hangerővel, hogy majdnem leszakadt a fejem, és arra gondoltam, hogy OK, csellóra nem venném, de azt az eszement koncert-feelinget kb. hozta, az nem kérdés, tehát az ottani valóságot próbálta visszaadni, szerintem sikerrel, jó, de kiafrász akar ilyet, énszerintem vannak páran, akik pl. pont ezt keresik, pénzük van, vegyék, részemről teljesen OK.
- "nagy BBC monitort, amit egy teljesen más irányba kanyarítottak, mint pl. nálam" : tehát Nálad van jól? (mondjuk a Harbeth mint gyártó ajánlása, az nem számít?)
- "drótfetisizmus" , "alátétőrület" : Nálad az eszközök min vannak elhelyezve, ha nem túl intim a kérdés és milyen kábeleket használsz pl. erősítő - hangfal , forrás - erősítő között?
- "szobaakusztika-korrekció-hitet" : minden felső szinten elhelyezett szoba egytől egyig 50-70Hz közötti óriási kiemeléssel küzdött. Mi nem voltunk restek és bemérettük mielőtt a szobát berendeztük. És ez csak az egyik (szinte alig megoldható) probléma volt az akusztikát illetően... Minden fenti szobának a fürdőszoba része 2 gipszkarton fal, ami között nincs semmi és az egyik oldalán csempe és a felcsempézett fürdőszoba... Szerinted mennyire döngött? Te mit csináltál volna a kiállítók helyében? Gondolod jókedvében cipelt több kiállító paneleket magával a szobákba?
- "szélessávú-galaxist meg csőőrületet" : akkor ne legyenek szélessávúak, meg ne legyenek csövesek
- "márkaimádat", "saját gyártás" : ezalatt mit értesz? Az a gyártó, aki maga önti az aluminiumot a hűtőbordának és van saját SMD beültető gépe?
Tehát összegezve amikkel gondod volt:
rossz irányba fordított BBC monitor, mert Te nem úgy szoktad
drótok
alátétek
szobaakusztika-korrekció
szélessávú hangsugárzók
csöves eszközök
hitek és műszaki lelkesedés (ez nekem is tök fura, hogy egy gyártó lelkesedik az általa forgalmazott, gyártott termék után! ja... nem, mégsem... egyáltalán nem fura)
Bezzeg a csutkára tolt hangfal az bejött, mert rengett a nadrágod. Koncertélmény.![]()
![]()
Menjünk sorban.
A BBC monitor, igen, a 40.2 más irányba volt kanyarítva, az nem a geometriát jelenti, hanem azt, hogy a klasszikus BBC hanghoz kb. semmi köze sem volt; és nem írtam, hogy az jobb-e vagy nem, vagy nálam jobb-e vagy nem, de teljesen más, az biztos.
Ezt nem azért írom, mert sz@r volt ott a hang, hanem azért, mert a 40.2 tud egészen másképp is szólni, csak aki nem ismerné. Az, hogy ez a 'másképp' miféle hang lenne, hát, aki hallotta, az tudja, aki meg nem, azzal én most nem tudok semmit csinálni...:)
Drótok.
Igen, nekem is van, én is drótőrült vagyok, de itt néhány szobában félelmetesen drága drótok voltak, nem biztos, hogy jó hanggal, vagyis a jó drót = jobb hang az erős tévedés, amit ez a kiállítás nem igyekezett eloszlatni. Nem is erre volt, hanem arra, hogy megvegyed.
Alátét, az spec. nincs, de volt, hogy volt...
Szobaakusztika-őrület.
Minden évben megy a rinyálás, hogy desz@razakusztika, hát, azt lazán elfelejtitek, hogy az emberek 90%-a ilyesmi szobákban hallgat zenét, igen, ilyen méretek meg ilyen f@s gipszkartonos falak között. Meg fürdő van a másik felén. Igen, mert emberek laknak a lakásokban, nem csak a hifi. Oda csomagolják ki, amit megvesznek tőletek, nem pedig egy dedikált zenepavilonba.
Így, kívülről, BBC monitor fanként mit láttam?, azt, hogy tavaly a kisebb HL5, ami a BC-1 méret, ki volt b@szva egy 300 m2-es hangárba, a földszinten. Miért??, Idén, a nagytesó, a 30 cm lavórjával meg beszorítva egy kicsi szobába.
???
50-70Hz puklik? Az itt jelenlévőkből a többség ezt otthonról, fórumozás közben megmondta volna, hogy gond lesz...
A koncertélmény a tölcséresen? Meghalnék, ha otthon ilyet kellene hallgatni, de attól még lehet jó hang - másnak.
A többi 'őrület', meg a hit, az meg tény, egyáltalán nem baj, én is nyomom, rendesen.:)
ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1694
Szerintem ilyen helyen mozit sokkal nehezebb demózni, mint egy kis sztereó rendszert. Gondolom egyszerűbb volt ezt mondani, mint kifejteni mik azok az okok, ami miatt távolmaradnak a mozis kiállítók.pégyé írta: ↑2018.10.30., kedd 20:05Sziasztok.
Ott voltam, jó volt,én elsősorban a házimozis kiállitók miatt mentem volna,találkoztam a Soltész Rezső urral is, akitől megkérdeztem,hogy nem látok kifejezetten vetítős házimozi kiállítót?
Válasza kicsit megdöbbentett: "Ez évtől már nincs ilyen kiállító,mert a házimozi már nem divat."
![]()
Sziasztok.
Ott voltam, jó volt,én elsősorban a házimozis kiállitók miatt mentem volna,találkoztam a Soltész Rezső urral is, akitől megkérdeztem,hogy nem látok kifejezetten vetítős házimozi kiállítót?
Válasza kicsit megdöbbentett: "Ez évtől már nincs ilyen kiállító,mert a házimozi már nem divat."

Én se, igaz elsőre nagy volt tényleg a hangerő, de 2perc után megszoktam.-KP- írta: ↑2018.10.30., kedd 17:46Lehet jókor voltam jó helyen, mert háromszor voltam a "tőcséres" szobában és mindhárom alkalommal teljesen normális hangerőn szóltak, teljesen normális felvételek. Kétszer a Duo szólt, egyszer a Zero. A korábban lacy által emlegetett sziszegésből se tapasztaltam semmit, pedig kifejezetten háklis vagyok erre.
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design
- -KP-
- V.I.P.
Nem félsz, hogy meglincselnek?dixie-chicken írta: ↑2018.10.30., kedd 19:27
2.) egy trombita,cintányér valós körülmények között,lehet akár karcos,durva is,hangositva-vagy nélküle..nincs minden hang pongyolába tekerve a la italian sound fashion

- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2731
ezt tudom megerősiteni jómagam is..amikor beléptem vlmilyen komolyzene ment,mivel nem az esetem a zsáner,megkértem lehetne-e vlmi más zenei anyag..megkérdezték mit szeretnék,csak annyit mondtam hogy vlmi normális felvétel legyen,és keményebb zene..nagy meglepetésemre AC/DC-t raktak fel,normális hangerőn..élveztem..köszi az USA Audio-nak-KP- írta: ↑2018.10.30., kedd 17:46Lehet jókor voltam jó helyen, mert háromszor voltam a "tőcséres" szobában és mindhárom alkalommal teljesen normális hangerőn szóltak, teljesen normális felvételek. Kétszer a Duo szólt, egyszer a Zero. A korábban lacy által emlegetett sziszegésből se tapasztaltam semmit, pedig kifejezetten háklis vagyok erre.

1.) többször volt szerencsém Avantgarde Trio-hoz,othoni körülmények között,25-30m2 szobában,normális hangerőn,semmi kivetnivalót nem találtam bennük olyankor sem..gondolom csak van vlmi közös nevező a 2 hangszoró között...
2.) egy trombita,cintányér valós körülmények között,lehet akár karcos,durva is,hangositva-vagy nélküle..nincs minden hang pongyolába tekerve a la italian sound fashion
3.) nem szoktam hangoskodni othoni zenehallgatásnál,nem a fő zsánerem az AC/DC,inkább a keményebb jazz felé hajlok,de ha buli van,legyen buli....

- Csatolmányok
-
- IMG_2134.JPG (132.69 KiB) Megtekintve 3718 alkalommal
-
- IMG_2133.JPG (166.5 KiB) Megtekintve 3718 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Új fórumtagként és egyszemélyben OzAudio-ként szeretném megköszönni a pozitív véleményeket a demómról.
Délelôtt a legkisebb ajánlott rendszerem szólt az EL 84 SE mini erôsítovel és az Audio Nirvana Super 10/2.8 dobozokkal, du. a legnagyobb: MingDa (KT90 SE) és AN Super 12/5.6
Nem vittem ki Classic hangszórósat, mert az még egy kicsit direkcionálisabb, mint a kis segédmembránnal (whizzer cone) ellátott Super, pedig az lenne a kisebb torzítású.
Én is a Commonsense anyagából vettem a 99 dB érzékenységet, sztem, aki hallotta, mit produkált velük a kis 3 wattos, ami valójában inkább 2, annal nincsenek kétségei.
Üdv mindenkinek
Ozorai Gábor
Délelôtt a legkisebb ajánlott rendszerem szólt az EL 84 SE mini erôsítovel és az Audio Nirvana Super 10/2.8 dobozokkal, du. a legnagyobb: MingDa (KT90 SE) és AN Super 12/5.6
Nem vittem ki Classic hangszórósat, mert az még egy kicsit direkcionálisabb, mint a kis segédmembránnal (whizzer cone) ellátott Super, pedig az lenne a kisebb torzítású.
Én is a Commonsense anyagából vettem a 99 dB érzékenységet, sztem, aki hallotta, mit produkált velük a kis 3 wattos, ami valójában inkább 2, annal nincsenek kétségei.
Üdv mindenkinek
Ozorai Gábor
- DHT1
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 162
- Kapcsolat:
Sajnos mélye az nem nagyon van, és ezt nagyon jól lehetett hallani.
72audio.com
- -KP-
- V.I.P.
Lehet jókor voltam jó helyen, mert háromszor voltam a "tőcséres" szobában és mindhárom alkalommal teljesen normális hangerőn szóltak, teljesen normális felvételek. Kétszer a Duo szólt, egyszer a Zero. A korábban lacy által emlegetett sziszegésből se tapasztaltam semmit, pedig kifejezetten háklis vagyok erre.
- frenki485
- Beköltözött
- Értékelés: 609
"Bezzeg a csutkára tolt hangfal az bejött, mert rengett a nadrágod. Koncertélmény."wittao írta: ↑2018.10.30., kedd 17:14Csak néhány érdeklődő kérdés és vélemény az Általad leírtakkal kapcsolatosan:chord írta: ↑2018.10.30., kedd 14:49Egy ilyen kiállításon az objektivitást el lehet felejteni.
Trane-nek igaza van; így, végighallgatva a szobákat, a cégeket hallottam, a csíkot, amit húznak, a lehomályosuló szemeket, aki tényleg szereti azt a nekem iszonyú-tök-sz@r hangot, hitelesen/lelkesen magyarázott vagy mutatott erősen megkérdőjelezhető dolgokat, egy nagy BBC monitort, amit egy teljesen más irányba kanyarítottak, mint pl. nálam, mert a meggyőződés meg az ízlés az teljesen más, meg hiteket meg műszaki lelkesedést valami akármire, meg drótfetisizmust meg alátét-őrületet meg szobaakusztika-korrekció-hitet meg szélessávű-galaxist meg csőőrületet, de tényleg sok helyen a márkaimádatot, ami sokszor saját gyártás, sokszor meg nem.
És persze, hogy nem a valóságot akarjuk hallani. A csörgődobos példa ezért nem jó. Nálam is volt cselló a szobában, de nem célom az a hang, ami akkor ott szólt.
- "nagy BBC monitort, amit egy teljesen más irányba kanyarítottak, mint pl. nálam" : tehát Nálad van jól? (mondjuk a Harbeth mint gyártó ajánlása, az nem számít?)
- "drótfetisizmus" , "alátétőrület" : Nálad az eszközök min vannak elhelyezve, ha nem túl intim a kérdés és milyen kábeleket használsz pl. erősítő - hangfal , forrás - erősítő között?
- "szobaakusztika-korrekció-hitet" : minden felső szinten elhelyezett szoba egytől egyig 50-70Hz közötti óriási kiemeléssel küzdött. Mi nem voltunk restek és bemérettük mielőtt a szobát berendeztük. És ez csak az egyik (szinte alig megoldható) probléma volt az akusztikát illetően... Minden fenti szobának a fürdőszoba része 2 gipszkarton fal, ami között nincs semmi és az egyik oldalán csempe és a felcsempézett fürdőszoba... Szerinted mennyire döngött? Te mit csináltál volna a kiállítók helyében? Gondolod jókedvében cipelt több kiállító paneleket magával a szobákba?
- "szélessávú-galaxist meg csőőrületet" : akkor ne legyenek szélessávúak, meg ne legyenek csövesek
- "márkaimádat", "saját gyártás" : ezalatt mit értesz? Az a gyártó, aki maga önti az aluminiumot a hűtőbordának és van saját SMD beültető gépe?
Tehát összegezve amikkel gondod volt:
rossz irányba fordított BBC monitor, mert Te nem úgy szoktad
drótok
alátétek
szobaakusztika-korrekció
szélessávú hangsugárzók
csöves eszközök
hitek és műszaki lelkesedés (ez nekem is tök fura, hogy egy gyártó lelkesedik az általa forgalmazott, gyártott termék után! ja... nem, mégsem... egyáltalán nem fura)
Bezzeg a csutkára tolt hangfal az bejött, mert rengett a nadrágod. Koncertélmény.![]()
![]()
Hát ja...kinek-kinek... erről beszélek. Ha ez tetszik, akkor mi van? attól még lehetünk rendes emberek :)
Ethosz CDM Transport/Player(TDA1545A), Ethosz csöves DAC(TDA1541)
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F dobozok,
Technics SL 1210 GR/AudioGold plinth,Achromat, Thorens TD 126 mkII
Palotás féle ARC/Ethosz phono, Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
- svan
- Fórumlakó
- Értékelés: 185
Sajnos a tölcséreknél az első számú demószempont ez volt:jott/ment írta: ↑2018.10.30., kedd 16:13Nagyon lama kerdes: az Avantgarde-okat nem lehetseges halkan hallgatni?chord írta: ↑2018.10.30., kedd 14:49Egyetlen egy ellenpélda, a kiállításon.
Amikor bejutottam hozzajuk, akkor kicsit vilagzenes, kicsit szintetizatoros, eldonthetetlen nemu enekes franciaul adott elo egy hosszu, dramai dalt. Rezgett a gatyam, az apro a zsebemben, a fal, aminek tamaszkodtam.
Mivel a zenevalasztassal nem sikerult eltalalni a hangulatomat, es mennem is kellett, ezert nem tudtam meg, milyen, ha olyasmit jatszanak, amit otthon is hallgatnek, mondjuk egy jo Led Zeppelint. Pedig nem bantam volna, ha azzal a basszussal letepik a fejem.

Így számomra nem derült ki, hogy gatyaszárlobogtatáson kívül más mennyire fekszik nekik.
Sztereó: TMP Ant LE Dac | Jadis DA 60 | JMlab Utopia Mini
Sztereó 2: TMP Quantic F50 | Dynaudio Confidence C1
Sztereó 2: TMP Quantic F50 | Dynaudio Confidence C1
Vagy egy Achilles Last Stand...

- frenki485
- Beköltözött
Hát ha objektív, akkor nyilván paraméterezhető, leírható.LIMAR írta: ↑2018.10.30., kedd 16:07A "jó" hang és a "jó" hifi objektív.
Hogy kinek mi teszik, szubjektív.
Legtöbbek szubjektív megítélésének az alapja az általa (otthon) megszokott hang. Ami ahhoz közel áll, az tetszik neki, minden más idegen tőle. Ez főleg azokra jellemző, akik napi szinten órákat hallgatják a saját berendezésüket.
A szimplán zenekedvelők, koncertekre gyakran járók, de otthoni hifivel nem igazán rendelkezők véleménye sokkal inkább mérvadó egy rendszer megítélését illetően, mint a napi szinten hifizőké.
Vagyunk páran "abszolút hallással" rendelkezők (mondjuk én nem...), vagyunk páran (lassan) süketek (így 50 után pár évvel), mégis más és más tetszik hangzásban.
40 éve járok koncertekre, de a mai napig gondolkodóba ejt, mi az "igazi" megszólalás. Nyilván az egész hifizésnek, az otthoni "konzerv zenének" a hallgatása valahol ott kezdődött, hogy megpróbálták a lemezeken reprodukálni az előadásokon hallott műsort. Talán abban egyetértünk, hogy ez nem könnyű, talán nem is lehet (hogy lehetne?!) megcsinálni, közelíteni hozzá, igen.
Szeretem a saját rendszeremet, de soha nem mondanám , hogy ez "etalon", viszont hallom jónak a másokét is.
Ahogy egy idős, nyugdíjas (fizikus, matematikus, aki az egész életét hangfrekvenciás készülékek mérésével töltötte ) volt egyetemi tanár barátom mondta: " a rossz hanghoz is hozzá lehet szokni"
" A szimplán zenekedvelők, koncertekre gyakran járók..." na talán ők még elfogultabbak lennének, ha beültetnénk őket egy ilyen hifi bemutatóra :)
Így aztán szerintem itt nincs helye objektivitásról beszélni, de próbálj meg meggyőzni :)
Nagyon lama kerdes: az Avantgarde-okat nem lehetseges halkan hallgatni?chord írta: ↑2018.10.30., kedd 14:49Egyetlen egy ellenpélda, a kiállításon.
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
A "jó" hang és a "jó" hifi objektív.
Hogy kinek mi teszik, szubjektív.
Legtöbbek szubjektív megítélésének az alapja az általa (otthon) megszokott hang. Ami ahhoz közel áll, az tetszik neki, minden más idegen tőle. Ez főleg azokra jellemző, akik napi szinten órákat hallgatják a saját berendezésüket.
A szimplán zenekedvelők, koncertekre gyakran járók, de otthoni hifivel nem igazán rendelkezők véleménye sokkal inkább mérvadó egy rendszer megítélését illetően, mint a napi szinten hifizőké.
- frenki485
- Beköltözött
"Egy ilyen kiállításon az objektivitást el lehet felejteni." és hozzá teszem a kiállítást követő vélemény nyilvánítások esetében is.chord írta: ↑2018.10.30., kedd 14:49Egy ilyen kiállításon az objektivitást el lehet felejteni.
Ott a pont!
Ahányan vagyunk, annyi jó hifi, annyi jó hang, szerencsés, aki már megtalálta a sajátját...
Egy ilyen kiállításon az objektivitást el lehet felejteni.
ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló
Commonsenseaudio oldaláról másolom:
"The Audio Nirvana 'Super 10 FERRITE' ($350/pr) has a test bench frequency response from 34 hz to almost 20,000 hz (varies by temperature). You can expect at least 99 db efficiency in any of our cabinets."
A szöveges részben ez van,de ha a specifikációra kattintasz, akkor az nyílik meg, amit Sonny is bemásolt

http://www.commonsenseaudio.com/nirvana.html
Szerinted akkor hogy kell értelmezni azt a hozzászólást, amelyben suzuki megtréfálja a haverjait a sötét szobában megszólaltatott hangszerekkel?
Pont azt hitette el velük, hogy egy felvételt hallanak, és ez alapján ítéljék meg a lejátszó berendezést. Majd meggyőzte őket, hogy a felvételnek ugyanúgy kellene szólni, mint a hangszereknek a szobában.
Itt az adatlap, 96dB.
Nekem is a 25-ös a kedvenc, az még kezelhető (80l) és mélye is van.
Jó a ferrit, nem ér 3* annyit a másik.
Nekem is a 25-ös a kedvenc, az még kezelhető (80l) és mélye is van.
Jó a ferrit, nem ér 3* annyit a másik.
- Csatolmányok
-
- an10cfspecs.jpg (961.36 KiB) Megtekintve 4177 alkalommal
- -KP-
- V.I.P.
Nézegettem az Ozaudio weblapját, 99dB érzékenységűre írja a kész terméket, de a gyártó oldalán többnyire inkább 92dB-sek a hangszórók. Most akkor hogy van ez ?