Jövőre más helyszint kell keresni Rezsőbá nélkül esteleg?
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
22. Házimozi & Hifi Show
- tamagaba
- Törzsvendég
- Értékelés: 601
- Kapcsolat:
Re: 22. Házimozi & Hifi Show
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3248
"Az MRC és én is távol maradunk idén"fapaci írta: ↑2023.09.03., vas. 12:24Örülök, ha tetszett a tavalyi program, egy lehetséges új irányt akartunk vele mutatni, váratlanul nagy sikerrel. A MRC és én is távol maradunk idén, a Gold termet a Koscsó Media Engineering bérli. A tervezett programról nincs infóm, de gondolom, Ferenc időben közzé fogja tenni.
Ezt őszintén sajnálom...
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11045
- Kapcsolat:
Örülök, ha tetszett a tavalyi program, egy lehetséges új irányt akartunk vele mutatni, váratlanul nagy sikerrel. A MRC és én is távol maradunk idén, a Gold termet a Koscsó Media Engineering bérli. A tervezett programról nincs infóm, de gondolom, Ferenc időben közzé fogja tenni.
- zoli73
- V.I.P.
Nos, megtudtam 1-2 kényes részletet privátban, kezd összeállni a kép. Még rosszabúl néz ki a helyzet, mint azt sokan elképzeljük.fapaci írta: ↑2023.09.03., vas. 01:12Nyilván nem csak a költségek tartják vissza a távolmaradó cégeket, hiszen mindenkinél az a fő kérdés, mennyire éri meg a részvétel. Ha izmos sikerrel, haszonnal járna, nyilván tolonganának a regisztrációnál és örömmel fizetnék be a bérleti díjat. Jelenleg lepkehálóval kell összefogdosni őket.zoli73 írta: ↑2023.09.02., szomb. 20:38Igen, biztosan az anyagi álldozat a legnagyobb visszatartó erő, de talán van más is, nem ennyire fekete-fehér. Vagy, ha mégis, akkor el kellene gondolkodni rajta, hogy ennek így, itt, ilyen formában van-e értelme. Biztos vagyok benne, hogy egy ilyen rendezvényt kevesebb pénz elégetésével is meg lehetne rendezni, de erre nem is biztos, hogy van szándék.
Vegyük észre, hogy a hazai kereskedőknek, gyártóknak minden évben egy kívülálló személy és a csapata szervez lehetőséget a kiállításra! Ha ők nem csinálnák, lelkesedésből a jelenlegi aprópénzért, meg a várható ezernyi fintorgásért nem lépne helyükbe senki. Ha valaki jelentkezne is, rögtön százan lehurrognák, hogy nanehogymár ő...
Értelmes anyagi haszon reményében is meg lehetne csinálni profi(t) alapon egy ilyen rendezvényt, de akkor még drágább lenne, mert a mostani összegért egy hivatásos rendezvényszervező csapat nem fog fél évig dolgozni, ügyintézni, veszekedni, hogy aztán a végén megkapják, mennyira szar lett az egész. Ha van eszük, komolyabb kiállítást csinálnának, nagyobb helyre viszik és bővítik a témakört a HiFi mellett, mert az eddigi 3-4 ezer látogató nem teszi rentábilissá a bulit, de sokkal többet a jelenlegi helyszín nem tud fogadni. Akkor viszont azért prüszkölnének sokan, hogy mit keresnek itt a házimozis, telefonos, számítógépes, játékkonzolos, VR és hasonló cégek, meg az ő vásárlóik. Kicsit ördögi körnek tűnik.
Valójában az összefogás, önszerveződés hiányzik leginkább idehaza és nem csak a kiállítás kapcsán, hanem a teljes hobbiból és kereskedelmi ágazatból (meg ugye az egész országból). Nincs sajtója, sem felülete, nincsenek népszerűsítő és tájékoztató rendezvények. A cégek a maguk pogácsáit sütögetik ilyen-olyan módszerekkel a saját kis ügyfélkörükben. Olaszországban, Ausztriában, Németországban rendszeresen összejönnek az ágazat szereplői, közös programokat, bemutatókat szerveznek, piacot bővítenek és bizonyára sok más országban is van ilyen szerveződés, kvázi szövetség. No de nálunk miért pont ez működne jól? Pedig rajtunk múlik, nem mutogathatunk másra.
Soltész és csapata ismét bevállalta (tavaly és idén is győzködni kellett), a potenciális kiállítók nagy része ezúttal sem vesz részt, a közönség meg majd megint szitkozódik, mert túl kicsi, túl nagy, túl sokan vannak, túl kevesen vannak, túl halk, túl hangos, meg egyáltalán mi ez a gagyi. Mert ugye abban sincs egyetértés, miben nem értünk egyet.
Más.
Lehet már tudni, hogy Ti mivel készültök idén? Hol találok erről infót?
A tavaji show-n számomra a Ti szobátok(termetek) volt a fő attrakció, idén is nagyon várom!
Köszönöm!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Nyilván nem csak a költségek tartják vissza a távolmaradó cégeket, hiszen mindenkinél az a fő kérdés, mennyire éri meg a részvétel. Ha izmos sikerrel, haszonnal járna, nyilván tolonganának a regisztrációnál és örömmel fizetnék be a bérleti díjat. Jelenleg lepkehálóval kell összefogdosni őket.zoli73 írta: ↑2023.09.02., szomb. 20:38Igen, biztosan az anyagi álldozat a legnagyobb visszatartó erő, de talán van más is, nem ennyire fekete-fehér. Vagy, ha mégis, akkor el kellene gondolkodni rajta, hogy ennek így, itt, ilyen formában van-e értelme. Biztos vagyok benne, hogy egy ilyen rendezvényt kevesebb pénz elégetésével is meg lehetne rendezni, de erre nem is biztos, hogy van szándék.
Vegyük észre, hogy a hazai kereskedőknek, gyártóknak minden évben egy kívülálló személy és a csapata szervez lehetőséget a kiállításra! Ha ők nem csinálnák, lelkesedésből a jelenlegi aprópénzért, meg a várható ezernyi fintorgásért nem lépne helyükbe senki. Ha valaki jelentkezne is, rögtön százan lehurrognák, hogy nanehogymár ő...
Értelmes anyagi haszon reményében is meg lehetne csinálni profi(t) alapon egy ilyen rendezvényt, de akkor még drágább lenne, mert a mostani összegért egy hivatásos rendezvényszervező csapat nem fog fél évig dolgozni, ügyintézni, veszekedni, hogy aztán a végén megkapják, mennyira szar lett az egész. Ha van eszük, komolyabb kiállítást csinálnának, nagyobb helyre viszik és bővítik a témakört a HiFi mellett, mert az eddigi 3-4 ezer látogató nem teszi rentábilissá a bulit, de sokkal többet a jelenlegi helyszín nem tud fogadni. Akkor viszont azért prüszkölnének sokan, hogy mit keresnek itt a házimozis, telefonos, számítógépes, játékkonzolos, VR és hasonló cégek, meg az ő vásárlóik. Kicsit ördögi körnek tűnik.
Valójában az összefogás, önszerveződés hiányzik leginkább idehaza és nem csak a kiállítás kapcsán, hanem a teljes hobbiból és kereskedelmi ágazatból (meg ugye az egész országból). Nincs sajtója, sem felülete, nincsenek népszerűsítő és tájékoztató rendezvények. A cégek a maguk pogácsáit sütögetik ilyen-olyan módszerekkel a saját kis ügyfélkörükben. Olaszországban, Ausztriában, Németországban rendszeresen összejönnek az ágazat szereplői, közös programokat, bemutatókat szerveznek, piacot bővítenek és bizonyára sok más országban is van ilyen szerveződés, kvázi szövetség. No de nálunk miért pont ez működne jól? Pedig rajtunk múlik, nem mutogathatunk másra.
Soltész és csapata ismét bevállalta (tavaly és idén is győzködni kellett), a potenciális kiállítók nagy része ezúttal sem vesz részt, a közönség meg majd megint szitkozódik, mert túl kicsi, túl nagy, túl sokan vannak, túl kevesen vannak, túl halk, túl hangos, meg egyáltalán mi ez a gagyi. Mert ugye abban sincs egyetértés, miben nem értünk egyet.
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
Az ebeszámoló oldalon minden törvényesen működő cég éves beszámolója nyilvános évekre visszamenőleg. Már azoké, akik nem csomagtartóból árulnak és törvényesen működnek.
A mi forgalmunk 2021-ről 2022-re 80%-al NŐTT. A 2023 sem lesz rosszabb a tavalyinál.
Amúgy élmény böngészni a piac szereplőinek beszámolóit. Meglepő adatokat lehet találni.
- zoli73
- V.I.P.
Azért annyira járunk(remélem más nevében is mondhatom) nyitott szemmel a világban, hogy lássuk a piaci folyamatokat. Ha azt látom, hogy az élelmiszer fogyasztásban közel 20% a visszaesés, akkor a szórakoztató elektronika piacán, a 30% elég hízelgő, bár nem örömteli egyik sem.fapaci írta: ↑2023.09.02., szomb. 11:28Talán egy ilyen vérszegény, szomorú időszak után és meglehetősen bizonytalan jövő mellett nem akarnak/tudnak egy több millió forintos kiadást vállalni. Több kereskedő is arról beszél mostanában, hogy soha nem volt ilyen alacsony forgalmat hozó nyaruk. A kiskereskedelmi forgalom 30 százalékkal esett vissza idén, a szórakoztató elektronikai termékeknél ennél is nagyobb a csökkenés. Már-már meglepő, ha ennek fényében valaki bevállalja a kiállítást.
Tudom, tudom, Mi hifisták igazságtalanok, és mohók vagyunk, mert minél több kiállítót szeretnénk látni/hallani a shown, de ez sok mindentől függ.
De csak egy észrevétel. Vegyük például a L'autiteur-t, Ők a kezdetektől fogva, minden show-n ott voltak, és ma is kitartanak, sőt 2 szobában vannak jelen rendszerint. Ilyen "kaliberű" kereskedő, mint Ők, van néhány kishazákban, de Ők valamiért passzívak maradnak. Van akik régebben még kiállítottak, de mára elmaradtak, mások következetesen távol maradtak a kiállításoktól.
Igen, biztosan az anyagi álldozat a legnagyobb visszatartó erő, de talán van más is, nem ennyire fekete-fehér.
Vagy, ha mégis, akkor el kellene gondolkodni rajta, hogy ennek így, itt, ilyen formában van-e értelme.
Biztos vagyok benne, hogy egy ilyen rendezvényt kevesebb pénz elégetésével is meg lehetne rendezni, de erre nem is biztos, hogy van szándék.
- tamagaba
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Meglátjuk ki milyen pudingot főz, akié nem jó, az mehet haza
Ilyen játék ez és mintha nem értenék a kiállítók
Meg kell fogni az embereket, nyugi, van pénzük
25-50 millás cuccal nem lehet átlagosan jó hangot produkálni és a hallgatók nem botfülüek
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Hogy Tunerman mennyit fizet és miért csinálja, az az ő dolga. A kisebb szobák nyilván olcsóbbak, a nagyobb termekért valóban milliókat kell fizetni (tavaly a mienk volt a legnagyobb). De ez csak a bérleti díj, egy ilyen kiállítással más költségek is járnak, pl. oda kell cuccolni.
Minden évben felmerül, hogy lehetne másként, máshol, másokkal, de valamiért senki nem áll neki a hálátlan feladatnak.
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1041
Akkor ha jol ertem Tunerman “milliokat” kifizet, hogy megmutassa nekunk azokat az erdekessegeket? Kb egy ilyen atlagos demo szoba mennyibe kerul? 1-2m?
Sajnalom, hogy nem jo a kereskedok, gyartok idei forgalma. Remelem javulni fog hamarosan. Nem lehetne egyebkent valami olcsobb helyen csinalni egy masik hifis osszejovetelt? Mondjuk a gyartoi nyiltnapok is jok szoktak lenni, csak akkor nincsenek egymast melett….
Sajnalom, hogy nem jo a kereskedok, gyartok idei forgalma. Remelem javulni fog hamarosan. Nem lehetne egyebkent valami olcsobb helyen csinalni egy masik hifis osszejovetelt? Mondjuk a gyartoi nyiltnapok is jok szoktak lenni, csak akkor nincsenek egymast melett….
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Talán egy ilyen vérszegény, szomorú időszak után és meglehetősen bizonytalan jövő mellett nem akarnak/tudnak egy több millió forintos kiadást vállalni. Több kereskedő is arról beszél mostanában, hogy soha nem volt ilyen alacsony forgalmat hozó nyaruk. A kiskereskedelmi forgalom 30 százalékkal esett vissza idén, a szórakoztató elektronikai termékeknél ennél is nagyobb a csökkenés. Már-már meglepő, ha ennek fényében valaki bevállalja a kiállítást.
- tamagaba
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Kár, mert az egyik legjobb hangot életemben nálatok hallottam az Andrássy-n
Jó lett volna mégegyszer tapasztalni, hogy nem-e volt benne valami boszorkányság
Mi (Allegro) Varsóban állítunk ki. Sajnos a két kiállítás egymást követő héten már sok lenne.zoli73 írta: ↑2023.09.01., pén. 20:10Mindezt úgy, hogy Tunerman nem is kereskedő, aki egy ilyen rendezvényen való megjelenésből profitálhatna.BLX írta: ↑2023.09.01., pén. 12:16Egyébként az, hogy lehet, hogy Tunerman jelen lesz aktívan a Hifi Shown, viszont más, régóta létező hazai gyártók-cégek nem mennek? Nyílván megértem, hogy drága, macera, extra munka, viszont le a kalappal Tunerman előtt, hogy ismét jelen lesz és mutat valami érdekeset.
![]()
![]()
![]()
Biztosra veszem, hogy egy ilyen shown való megjelenés nem egy filléres történet, de ha Tunerman mindenféle üzleti érdek nélkül bevállalja(köszönjük neki!), akkor bennem kétségek ébrednek a hazai kereskedők elhivatottsága iránt.
Szerintem a jelenleginél(tavajinál) sokkal több kiállító is lehetne, de valahogy azt érzem, hogy a kereskedők számára nem az anyagi áldozat a legnagyobb visszatartó erő.
- zoli73
- V.I.P.
Nyilvánvaló, hogy ki miért csinálja, sokkal érdekesebb, hogy ki miért nem.Alex_Aston írta: ↑2023.09.01., pén. 20:33Tunermann szerelemből csinálja, amennyire én tudom, javítsatok ki, ha rosszul.zoli73 írta: ↑2023.09.01., pén. 20:10
Mindezt úgy, hogy Tunerman nem is kereskedő, aki egy ilyen rendezvényen való megjelenésből profitálhatna.
Biztosra veszem, hogy egy ilyen shown való megjelenés nem egy filléres történet, de ha Tunerman mindenféle üzleti érdek nélkül bevállalja(köszönjük neki!), akkor bennem kétségek ébrednek a hazai kereskedők elhivatottsága iránt.
A kereskedő meg profit orientált, ebből él.
Gondolom, ha megérné nekik, ott lennének.
De azt nem várhatjuk el, hogy pár lelkes amatőr miatt milliós költségekbe verjék magukat.
Főleg az ilyen jó magyar mentalitás mellett, hogy elmegy, megtapogatja a terméket, aztán megveszi webshopból 2Ftal kevesebbért, de aztán a támogatást az utána elvárná....
De azt nem várhatjuk el, hogy pár lelkes amatőr miatt milliós költségekbe verjék magukat.
Főleg az ilyen jó magyar mentalitás mellett, hogy elmegy, megtapogatja a terméket, aztán megveszi webshopból 2Ftal kevesebbért, de aztán a támogatást az utána elvárná....
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3583
Tunermann szerelemből csinálja, amennyire én tudom, javítsatok ki, ha rosszul.zoli73 írta: ↑2023.09.01., pén. 20:10
Mindezt úgy, hogy Tunerman nem is kereskedő, aki egy ilyen rendezvényen való megjelenésből profitálhatna.
Csak a Marantz! :-D
- zoli73
- V.I.P.
Mindezt úgy, hogy Tunerman nem is kereskedő, aki egy ilyen rendezvényen való megjelenésből profitálhatna.BLX írta: ↑2023.09.01., pén. 12:16Egyébként az, hogy lehet, hogy Tunerman jelen lesz aktívan a Hifi Shown, viszont más, régóta létező hazai gyártók-cégek nem mennek? Nyílván megértem, hogy drága, macera, extra munka, viszont le a kalappal Tunerman előtt, hogy ismét jelen lesz és mutat valami érdekeset.
![]()
![]()
![]()
Biztosra veszem, hogy egy ilyen shown való megjelenés nem egy filléres történet, de ha Tunerman mindenféle üzleti érdek nélkül bevállalja(köszönjük neki!

Szerintem a jelenleginél(tavajinál) sokkal több kiállító is lehetne, de valahogy azt érzem, hogy a kereskedők számára nem az anyagi áldozat a legnagyobb visszatartó erő.
- tamagaba
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Mert sokat affektáltunk meg lehet, hogy drága lett, ki kéne mosni a függönyöket ilyesmiBLX írta: ↑2023.09.01., pén. 12:16Egyébként az, hogy lehet, hogy Tunerman jelen lesz aktívan a Hifi Shown, viszont más, régóta létező hazai gyártók-cégek nem mennek? Nyílván megértem, hogy drága, macera, extra munka, viszont le a kalappal Tunerman előtt, hogy ismét jelen lesz és mutat valami érdekeset.
![]()
![]()
![]()
Jó egyébként mindig, hiába panaszkodik mindenki
- BLX
- Törzsvendég
Egyébként az, hogy lehet, hogy Tunerman jelen lesz aktívan a Hifi Shown, viszont más, régóta létező hazai gyártók-cégek nem mennek? Nyílván megértem, hogy drága, macera, extra munka, viszont le a kalappal Tunerman előtt, hogy ismét jelen lesz és mutat valami érdekeset.

Már lehet regisztrálni működik.......

"Az igazi barát szemből támad."
Azt az infót kaptam, hogy ha minden jól megy, akkor szeptember elsejétől fog működni a regisztrációs oldal
TJ.
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2949
Azt az infót kaptam, hogy ha minden jól megy, akkor szeptember elsejétől fog működni a regisztrációs oldal

TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- zoli73
- V.I.P.
Csak nekem nem sikerül regisztrálnom?
Ha rákattintok a "regisztráció" feliratú, piros mezőre, akkor megjelenik a helyszín térképe, az is egy régi verzióban.
Még van 1,5 hónap a Show-ig, nem sürgős, de ha nem működik, akkor minek ez a lehetőség?
Ha rákattintok a "regisztráció" feliratú, piros mezőre, akkor megjelenik a helyszín térképe, az is egy régi verzióban.

Még van 1,5 hónap a Show-ig, nem sürgős, de ha nem működik, akkor minek ez a lehetőség?
- tamagaba
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Egy építő szándékú felvetés (valakinél bontó jellege lesz):
A kiállítók közül, akinek über füles rendszere lesz kirakva valami jóféle DAC-kal
Lehetne-e előkészíteni egy Foobar-os ABX hallástesztet a nagyfelbontású hangzásra vonatkozólag?
Kiválasztani egy megfelelő zene részletet, 256-os DSD-ről visszamentve valamekkora MP3-asig mindenki kipróbálhatja füle képességeit
Hogy mi ebben a jobbító szándék? Valaki esetleg a Dunának fog menni az eredménytől?
Ne abba az irányba rohamozzunk, ahol nincs is hadszintér, nem ott van a csata
Kiderülne, hogy ki közöttünk az "aranyfülü"
Én biztos beülnék egy próbára, remélem 320kbs-ig állnám a sarat :)
A kiállítók közül, akinek über füles rendszere lesz kirakva valami jóféle DAC-kal
Lehetne-e előkészíteni egy Foobar-os ABX hallástesztet a nagyfelbontású hangzásra vonatkozólag?
Kiválasztani egy megfelelő zene részletet, 256-os DSD-ről visszamentve valamekkora MP3-asig mindenki kipróbálhatja füle képességeit
Hogy mi ebben a jobbító szándék? Valaki esetleg a Dunának fog menni az eredménytől?
Ne abba az irányba rohamozzunk, ahol nincs is hadszintér, nem ott van a csata
Kiderülne, hogy ki közöttünk az "aranyfülü"
Én biztos beülnék egy próbára, remélem 320kbs-ig állnám a sarat :)
- Jazz at the Pawnshop (1976)
- Belafonte Carnegie Hall ( 1959)
- Getz/Gilberto #2 Carnegie Hall (1964)
TJ.
- tunerman
- V.I.P.
A tervezett mesterszalag másolatok lejátszásáról tudok listát adni:BLX írta: ↑2023.05.17., szer. 18:52Milyen lemezekkel készülsz idén?tunerman írta: ↑2023.05.17., szer. 17:59Apró változás az Audio Hobby szobafoglalásában, a 110-es helyett a 150-es szobában leszek. Mint kiderült a 110-es egymásba nyiló kettős apartman - dupla pénzért, hát ez nem nekem való költségnövekedés lenne.
Így aztán a másik oldali folyosóra nyíló első szobát választottam, a 150-est.
TJ.
- Jazz at the Pawnshop (1976)
- Belafonte Carnegie Hall ( 1959)
- Getz/Gilberto #2 Carnegie Hall (1964)
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- BLX
- Törzsvendég
Milyen lemezekkel készülsz idén?tunerman írta: ↑2023.05.17., szer. 17:59Apró változás az Audio Hobby szobafoglalásában, a 110-es helyett a 150-es szobában leszek. Mint kiderült a 110-es egymásba nyiló kettős apartman - dupla pénzért, hát ez nem nekem való költségnövekedés lenne.
TJ.
- tunerman
- V.I.P.
Apró változás az Audio Hobby szobafoglalásában, a 110-es helyett a 150-es szobában leszek. Mint kiderült a 110-es egymásba nyiló kettős apartman - dupla pénzért
, hát ez nem nekem való költségnövekedés lenne.
TJ.

TJ.
- Csatolmányok
-
- crwoneplaza-budapest-I-szint-2023.jpg (104.54 KiB) Megtekintve 3800 alkalommal