Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

21. Házimozi & Hifi Show

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2732

Re: 21. Házimozi & Hifi Show

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Oz Audio,TMP
Csatolmányok
tmp.jpg
tmp.jpg (223.12 KiB) Megtekintve 3445 alkalommal
oz.jpg
oz.jpg (174.1 KiB) Megtekintve 3445 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

KLH,a sztár,kevés pénzért :D
Csatolmányok
klh.jpg
klh.jpg (188.88 KiB) Megtekintve 3411 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

III
Csatolmányok
lauditer stm310.JPG
lauditer stm310.JPG (166.74 KiB) Megtekintve 3384 alkalommal
lauditeur (2).JPG
lauditeur (2).JPG (183.97 KiB) Megtekintve 3384 alkalommal
lauditeur.jpg
lauditeur.jpg (247.59 KiB) Megtekintve 3384 alkalommal
lauditeur sense.jpg
lauditeur sense.jpg (273.6 KiB) Megtekintve 3384 alkalommal
lauditeur cabasse (2).JPG
lauditeur cabasse (2).JPG (160.73 KiB) Megtekintve 3384 alkalommal
lauditeur cabasse (2).JPG
lauditeur cabasse (2).JPG (160.73 KiB) Megtekintve 3384 alkalommal

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

II
Csatolmányok
harbeth.jpg
harbeth.jpg (200.83 KiB) Megtekintve 3205 alkalommal
harbeth 3.jpg
harbeth 3.jpg (165.1 KiB) Megtekintve 3205 alkalommal
harbeth 2.jpg
harbeth 2.jpg (182.15 KiB) Megtekintve 3205 alkalommal

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

egy pár kép
Csatolmányok
danley.jpg
danley.jpg (223.63 KiB) Megtekintve 3201 alkalommal
blue room.jpg
blue room.jpg (175.45 KiB) Megtekintve 3201 alkalommal
blue room (2).JPG
blue room (2).JPG (176.69 KiB) Megtekintve 3201 alkalommal

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 311

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

zoli73 írta:
2022.10.22., szomb. 22:08
a Muzix-nél, a KLH model 5 hangsugárzók kellemes meglepetést okoztak. Kicsit JBL utánérzés mint hangra, mint design-ra, de tetszett.

A PMC nekem most, a pro cuccaival csalódás volt. Szoktam szeretni a PMC-t, plane mikor Bryston elektronikákkal hajtják, de ez nekem most túlzottan nyomulós, modoros, érzelemmentes volt.
A KLH-re kíváncsi voltam, és nem csalódtam benne. Együtt tudnék élni vele.

A PMC szobában Spotify-ról szólt zene, amikor bent voltam. Ez magyarázhatja, amit mindketten hallottunk.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3248

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Szép estét mindenkinek!
Én is megosztanám a gondolataimat, tapasztalataimat a show-n látottak, hallóttakról.
A legjobban, ahhoz képest, hogy alig volt zene, a My Reel Club szobája tetszett, a legtöbb időt(több órát) itt töltöttem. Remek kezdeményezés amit Ők képviselnek, elindítottak. Érdekes témajú előadások voltak, szívem szerint a holnapiakra in beülnék, ha tehetném. Remélem lesz róluk felvétel, és látható is lesz valahol.
A többi szobát úgy jellemezném, hogy megfogyva bár, de törve nem, de vegyük sorra.
Kezdem az emeleten. Iszonyatos tömeg, levegőtlenség és meleg! Nem értem egy ilyen modern(ráadasúl a közelmúltban felújított) épületben mire szolgál a légtechnika? Vagy erre is kihatással van az energia válság? Amilyen komoly összegeket leszurkolnak a kiállítók, és Mi látogatók is hozzátoldjuk a magunkét, hát azért már talán jogos elvárás lehet, hogy ne fulladjunk meg.
De nezzük a kiállítókat. A TMP audio szobájába sajnos többszöri bróbálkozásra sem sikerült bejutnom, így nem tudok mint mondani róluk.
Szemben velük a Muzix-nél, a KLH model 5 hangsugárzók kellemes meglepetést okoztak. Kicsit JBL utánérzés mint hangra, mint design-ra, de tetszett.
Takács Jenő szobája is nagyon tetszett. Általában a szélessávúak nekem nem igazán jönnek be, de ez most nagyon jó volt. Ár/érték arányban a többi kiállítóra fényéveket ver, és a hangélmény bőven partyban volt. Az Oz audio-hoz bár bejutottam, de olyan sokan voltak, hogy érdemben nem tudtam hallgatózni, így inkább véleményt sem írok.
A PMC nekem most, a pro cuccaival csalódás volt. Szoktam szeretni a PMC-t, plane mikor Bryston elektronikákkal hajtják, de ez nekem most túlzottan nyomulós, modoros, érzelemmentes volt.
Az M-szint.
Az MRC szuper volt, a Danley-k már alacsony hangerőn is igen dinamikasak voltak, bár csak lett volna lehetőség jól megkergetni őket...
Most először hallottam Sonus Faber Extrema-t, nagyon kiváncsian, nagy elvárásokkal ültem be, de számomra a csoda elmaradt. Nem tudom miért, de ez nagyon nem az volt, amit a beszámolókból hallottakk, olvasottak alapján vártam.
A Harbeth-ek(Dream audio) eddig nekem nem nagyon tetszettek. Többször hallottam már, több modellt, de engem nem igazán érintettek meg, de ez most jó volt, lehet, hogy a Nemo-k kihozták belőlük amit kell.
Ha picit szőrös szívű akarok lenni, akkor azt mondom, egy picit száraz a hangja, és egy kis dög még belefért volna, de ne kukacokodjunk, nagyon jó volt. Nálam a képzeletbeli dobogó harmadik foka a Övék.
A l'auditeur "kisebbik" szobája, Nagy Laszlóval hozta a megszokott magas színvonalat. A zene választékos volt(nagyrészt fedte az ízlésemet is), a hang is nagyon a helyén volt, a Marten-ek nekem kicsit giccsesek, de a hangjukba nem tudok belekötni. Nem vagyok csöves fan, de az, ott minden csöves előítéletemet eloszlatta. Feszes volt, dögös volt, ha kellett harapott is, de e mellett nagyon érzelmes is. Nálam ez a hang volt az ezüstérmes ma. A Cabbase-rol lecsúsztam.
A l'autiteur mások szobája, a Sensé hangsugarzókkal nekem egy talány. Ahogy Alex is írta szólt, de teljesen jellegtelenűl. Csattogott, csörömpölt, közömbös volt teljesen, nekem a nap, a show legnagyobb csalódása.
Végül a Dream audio/Limar szoba. Nem titkolom, nálam az ott hallott hang vitte a pálmát, nálam a kiállítas hangja volt!
Ha csak a látottak alapján kellett volna megítélni a Stenheim hangsugárzókat, hát bizony egy fabatkát sem adtam volna értük. De szerencsére szóltak, és nem is akár hogy! Nálam teljesen betalált, elvarázsolt. CD-ről is nagy rendben volt, de az lp mindent vitt.
Az ott hallott zenék 80%-a kedvemre való volt, és változatos.
Gáborral(HG) beszélgetve agyon dícsértem neki a hallottakat, erre Ő azt mondta, "hallottad volna tegnap este, mikor összeraktuk a rendszert, az ehhez képest besz@rás volt, csak sajnos a Solution előfok badta a kulcsot, és elhallgatott. Ezért kellett helyette betenni az Electrocompaniet előfokot."
Az utolsó perceket(17:45) is náluk töltöttem, ekkor Gábor feltette lp-n Hobo-éktól a Mesél Az Erdő-t. Nagyon szeretem, nagyon sokszor hallottam már az egész albumot, de így még nem! Eszméletlen volt, élettel teli, virtuóz, dögös ahogy kell, sodró, izgalmas.
Haza úton nem volt kérdés, Hobo-t halgattam az autóban.
A többi szobát, akiket nem említettem, talán azért, mert nem volt emlékezetes a produkció.
Néhány képet készítettem, majd holnap csatolok parat.
Köszönöm, hogy elolvastad!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

franz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: franz »

Végigjártam ma a show-t és nagy örömömre volt a tapasztalás h a Sennheiser Orpheus nem indítja be a nyálam, nem jobb mint az otthoni szettem, vagyis ezek szerint bot fülem van a high endhez, ezért aztán megállhatok ott ahol vagyok 31_1_21.gif

komoly h ujra egy helyen kilehetett próbálni a sennheiser "összeset" és az orpheushoz adtak időkeretet mindenkinek, brávó!

javaslatok:
-beyerdinamic legyen
-technics alap kéne h legyen
-itthon a promóciós anyagok, nem gagyi egy lapos A5 méretbe, hanem korrekt katalógusok kb mindig hiányt szenvedtek, tessék erre adni, odafigyelni, többen is keresték, én is vittem volna
-többen nem voltak kint akiket elnéztem volna gyártó v csak forgalmazott márka

pozitiv a végkicsengés, nem volt akkora nyomor, hajrá jövőre!!!

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2615

Hozzászólás Szerző: supravox »

dixie-chicken írta:
2022.10.22., szomb. 17:33
supravox írta:
2022.10.22., szomb. 16:08
dixie-chicken írta:
2022.10.22., szomb. 15:34
csak egy pár gondolat,igy összegezve ami nekem bejött: 2x L'auditeur szoba,Blue Room a Solution végfokok opcióban,és a tegnapi Core Audio+ Sound Mania féle dolgok...alsóbb szinten a OzAudio,KHL,és a TMP szoba,ez utóbbi bizonyos fenntartásokkal...

U.I.:remélem minden prezenter/rendszergazda feldugja magának a Pink Floyd/Waters felvételeket ahova kell :smile51: :smile30:

késöbb majd töltök fel képeket is... :D
:hahaha:
bakker,ne röhögj,olyan szinten agyilag felqrtak vele,hogy alig találok fényképet a gépemen ez végett ;) ...hogy a francban van az hogy máshol van Doors,Aretha Franklin,King Crimson...a PMC/Harbeth rendszereknél meg megy az agymosás még ma is egy PF/Waters-el ?...igaz fejvesztve kirohantam a "take 5 on" a L'auditeur prezin (R2R),de azért volt hús/vér zene is,ott...volt Belafonte TJ rendszer/OzAudio-nál is...Limar/HG is "normális" zenével prezentált :smile53: ...agyrém az egész :smile30:

A szókimondásodon rötyögtem😀
Amúgy én az AN bemutatókat azért szerettem mert mindig szembe mentek az aktuálisan kikiáltott slágereknek.
Na nem a hang miatt😀
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3579

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

dixie-chicken írta:
2022.10.22., szomb. 17:33

bakker,ne röhögj,olyan szinten agyilag felqrtak vele,hogy alig találok fényképet a gépemen ez végett ;) ...hogy a francban van az hogy máshol van Doors,Aretha Franklin,King Crimson...a PMC/Harbeth rendszereknél meg megy az agymosás még ma is egy PF/Waters-el ?...igaz fejvesztve kirohantam a "take 5 on" a L'auditeur prezin (R2R),de azért volt hús/vér zene is,ott...volt Belafonte TJ rendszer/OzAudio-nál is...Limar/HG is "normális" zenével prezentált :smile53: ...agyrém az egész :smile30:
Amikor oda értem a PMC-hez, épp AC/DC szólt,
Cabasse bemutató második száma pedig Daft Punk volt. ;)

De én is hiányoltam a többségében a számomra jobban kedvelt Depeche Mode-ot is többek között... :D
Vagy legalább valami Hotel California szerű zene is jöhetett volna.

A Take 5 és ami utána jött rockosabb zene, na a közben én inkább azért mentem ki, mert kb. egy alsó közepes álló doboz hangja volt hallható, se energia, se semmi szerethető nem volt benne. Miközben ez valami csúcsmodell, ha minden igaz. Mennyibe kerül egy ilyen doboz, tudja valaki?

De abban egyet értek, hogy ezek a többségében altató zenék nekem sem jönnek be. Van némi lágy gitár, 10mp szünetekkel a pengetések között, némi csilingelő hang, meg valami lágy ének, ami nem mindig eldönthető, hogy hölgy énekli, vagy kasztrált férfi.
De vamiért ez dívik ezekben a körökben ezek szerint. De arra kíváncsi lennék, hogy tényleg ezt hallgatja mindenki otthon az esetek nagy részében? Vagy ez teszt zenének jó? De ez esetben nem az a jó teszt zene, amit szeretünk, és hallgatunk a legtöbbször? gondolkodik.gif
Csak a Marantz! :-D

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

supravox írta:
2022.10.22., szomb. 16:08
dixie-chicken írta:
csak egy pár gondolat,igy összegezve ami nekem bejött: 2x L'auditeur szoba,Blue Room a Solution végfokok opcióban,és a tegnapi Core Audio+ Sound Mania féle dolgok...alsóbb szinten a OzAudio,KHL,és a TMP szoba,ez utóbbi bizonyos fenntartásokkal...

U.I.:remélem minden prezenter/rendszergazda feldugja magának a Pink Floyd/Waters felvételeket ahova kell :smile51: :smile30:

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2615

Hozzászólás Szerző: supravox »

dixie-chicken írta:

AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Na, megvolt a séta a szobákban.
My Reel Club nagyon jó volt, örültem, hogy beszéltünk pár mondatot Fapacival. És itt találkoztam végre egy igazán design akusztikus panel készítő céggel is. Mennyezetre ilyet már fel is tennék, futok is egy kört ez ügyben.

A PMC pro cucc nagyon jó volt, az egyik legjobb hang számomra. És itt be mertek rakni rendes zenéket, amit örömmel hallgat otthon sz ember szerintem.

Hatbeth 40-es modellek hozták azt, amit szerintem elehet várni tőlük, vagyis nem tudok (és nem is akarok) belekötni kategória.

Cabasse Pearl aktív gömb "hangfal" volt az, amit az egész showról hazavittem volna, ha egyet lehet választani. Remek design, kiváló hang, és hatalmas hangnyomásra képes. No meg all in, mert a streamer is benne van. Ahhoz képest a 25e Euró ár nem is sok, amellett, hogy persze az nagyon sok pénz.

A Sense Audio hatalmas (talán a legnagyobb volt itt kint) doboza borzasztó csalódás volt. Szólt, szólt, de igazából semmi különös.

Tunermanhoz nem fértem be sajna, többször is próbáltam... :( persze ez nem lehetett véletlen.

PELEGRINA_black_web.jpg
PELEGRINA_black_web.jpg (108.12 KiB) Megtekintve 3344 alkalommal

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2947

Hozzászólás Szerző: tunerman »

HiFi Show 2022 - 101-es szoba Stellamaster demo:

https://youtu.be/579yHRGthSQ
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

nu,cimbivel,ma megelőlegeztük magunkat...köszönet Cora Audio és Sound Mania-nak

https://www.coreaudio.eu/en1/

https://www.soundmania.hu/

othonias hangulat,kedves házigazdák, :smile32: lehetett kivánságra zenéket kérni ,amit mi meg is tettünk Prince "Why the Butterflies" és Art Ensemble of Chicago "Magg Zelma"-val :smile53:..az Anouar Brahem "Thimar" zseniális volt leborulok.gif ,ezt okvetlenül meg kell tartani a hétvégi prezikre..

további jó bulizást mindenkinek....jah,és "a fotel" ;peace;
Csatolmányok
IMG_4937.JPG
IMG_4937.JPG (2.19 MiB) Megtekintve 3515 alkalommal
20221021_171635.jpg
20221021_171635.jpg (173.71 KiB) Megtekintve 3515 alkalommal

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

-KP- írta:
2022.10.20., csüt. 12:36
Elnézve a kiállítók listáját, eléggé foghíjas lesz ez a show :(
Ha nem is LIMAR Audioként, de partner cégünk, a Dream Audio oldalán a Blue Room teremben mi is ott leszünk a készülékeinkkel.

Komplett Soulution 5-ös lánc: 550 phono-, 525 elő-, 511 végerősítő.
Glanz 12"-os és 9"-os hangkarok egy TechDas Airforce III S premium futóművön.
Komplett CrystalConnect Art series Van Gogh legfelső kategóriás kábelezés.
SolidTech ROS Reference állvány....

A Dream Audio adja a Stenheim Alumine Five SE hangfalat, Koetsu hangszedőket és egyéb kiegészítőket az analóg lánchoz a Blue szobában.

https://www.facebook.com/search/top?q=d ... components
Csatolmányok
Blue Room.jpg
Blue Room.jpg (389.41 KiB) Megtekintve 3769 alkalommal

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1698

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Elnézve a kiállítók listáját, eléggé foghíjas lesz ez a show :(

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 601
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Remélem lesz egy dedikált hi-fi csendszoba is
Olyan kábelezéssel, csillapitással, 0 dB csenddel, hogy élmény lesz :D
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11045
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

A My Reel Club rendezvényeinek sorában a hétvégi HiFi Show-n Dr. Mihalik Judit társadalomkutató zenehallgatásról szóló programjához adatokat gyűjtünk, ezért kérjük, töltsd ki ezt a kérdőívet, ezzel is segítve az előadó munkáját! A beküldők között belépőjegyeket sorsolunk ki a HiFi Show-ra. Köszi!

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Kimber, Nemtomm és jómagam szombat 10:30 körül fogunk érkezni.
Jó lenne ott kicsit személyesen is találkozni (nem csak arc nélkül itt), akinek persze van kedve hozzá.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 600

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Én meg irigykedve nézem a Feri fényképét. Van szerencsém régről ismerni, és hát anno egy súlycsoportot képeztünk. Le a kalappal előtte, hogy így sikerült neki lefogyni. Mondanom sem kell, hogy nekem nem, pedig én is sokat próbálkoztam. Pár éve sikerült nagy nehezen fél éves szenvedés árán kb. 40 kilót ledobni, de utána 2 hónap alatt hiánytalanul (sőt kamatostul) visszajött sajnos. :smile51:

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11045
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

zoli73 írta:
2022.10.18., kedd 07:48
Igen, csak egy nagy baj van vele, hogy nem tudok mindkét nap ott lenni nyitástól- zárásig. :D
Ha nekem sikerül, akkor másnak is. :napsut: Az előadásokat rögzítjük és a jövőben valamilyen formában közzétesszük majd őket a klubtagok számára. Aki pedig a héten regisztrál nálunk, azok között belépőket sorsolunk ki a Show-ra. Úgy emlékszem 6 páros jegyünk maradt.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3248

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

BLX írta:
2022.10.17., hétf. 15:54
fapaci írta:
2022.10.17., hétf. 14:48
Összeállt a My Reel Club részletes programja, lehet böngészni és persze mindenkit szeretettel várunk a HiFi Show Gold termében mindkét napon.

https://myreel.club/index.php/hu/rolunk/hifi-show-2022

Nagyon klassz programot raktatok ossze! :smile32:
Igen, csak egy nagy baj van vele, hogy nem tudok mindkét nap ott lenni nyitástól- zárásig. :D
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1041

Hozzászólás Szerző: BLX »

fapaci írta:
2022.10.17., hétf. 14:48
Összeállt a My Reel Club részletes programja, lehet böngészni és persze mindenkit szeretettel várunk a HiFi Show Gold termében mindkét napon.

https://myreel.club/index.php/hu/rolunk/hifi-show-2022

Nagyon klassz programot raktatok ossze! :smile32:

Válasz küldése

Vissza: “Készülék tesztek, találkozók”