Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

High End 2026 Bécs

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 680

Re: High End 2026 Bécs

Hozzászólás Szerző: Snipi »

wittao írta:
2026.06.16., kedd 12:10
Nehany kiallitassal a hatam mogott elmondhatom a lesujto hirt:
Nem szereti annyi ember a komolyzenet, szimfonikus zenekarokat, mint a latogato kozonsegbol azt nehanyan elkepzelik!
Legalabb annyian utaljak, mint ahanyan a diszko/techno/elektronikus dirr-durrt, amivel mostanaban sokat demoznak…
Egyszeruen az van, hogy mig valaki a szekbol felig lefolyva a csodalattol hallgat egy Bach muvet, addig mogotte a szekek kiurulnek. A kiallitok pedig nem feltetlenul a kiurult szekek miatt allitanak ki. Tehat nem mehet egesz nap Beethoven… es ez nem feltetlenul esik egybe azzal a 2 perccel, amikor az “en kizarolag csak klasszikus tenet hallgatok” latogato betoppan a szobaba, majd a Dr. Alban aktualis slageret meghallva automatikusan kifordul a szobabol.
Egyszeruen egy szobanak/rendszernek a megitelesehez vagy tobb ido szukseges, vagy maskor is erdemes visszaterni.
(halkan jegyzem meg, hogy sok rendszert lattam mar szimfonikus nagyzenekari muvek eseten brillirozni, mig egy gyengebb metal zenekar szama alatt osszeomlani… szoval nem feltetlenul a klasszikus zene a vizvalaszto egy rendszer megitelesenel).
Amikor beírtam a hozzászólásomat akkor is átolvastam mielőtt elküldtem, meg most is ...
Én valahogy akkor se meg most se találtam benne semmiféle utalást a zenei irányzatra.
Amit írtam "több hangszeres zene" az én olvasatomban műfajfüggetlen. Bármi lehet ami több előadóból áll mint mondjuk (MONDJUK!!!) egy jazztrió.

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2236

Hozzászólás Szerző: wittao »

sanyi1200 írta:
2026.06.16., kedd 12:47
Sziasztok!

A videó készítőjeként szeretnék reagálni az elhangzottakra.

Úgy érzem, a Core Audio csapata túlságosan személyes támadásnak vette az anyagban megfogalmazott őszinte véleményemet, és sajnos a videó valódi mondandója, lényegi üzenete sem ment át teljesen.

Természetesen nem kötelező egyetérteni a véleményemmel. Ugyanakkor gyártói oldalról azt a tendenciát látom kibontakozni, ami igyekszik teljesen normalizálni és elfogadottnak beállítani az irreálisan túlárazott termékek piaci jelenlétét, elvárva, hogy a közönség ehhez kritika nélkül asszisztáljon. Ha pedig valaki mégis nyílt és őszinte kritikát fogalmaz meg ezzel a gyakorlattal szemben, azt azonnal igyekeznek negatív színben feltüntetni. Úgy gondolom, a konstruktív, kritikus párbeszédnek igenis helye van az audio-kultúrában.

Üdvözlettel,
Molnár Sándor
Kedves Sandor,

koszonom a valaszat.
Elsokent fontos megemliteni, hogy nem a cegunk csapata reagalt a mondandojara, hanem en.

Az emlitett soundbarnak ott voltam a hivatalos demonstraciojan, amikor lerantottak rola a leplet, es mas kulfoldi jelenlevokkel egyutt teljes egyetertesben beszeltunk errol: mozira, tv-zesre, hatterzenenek barmikor (viccesen megjegyeztuk h. a hamarosan kezdodo foci VB-re pont idealis lenne), de zenehallgatasra HA van masra lehetosegunk, akkor azert na…
(egyebkent ha mar itt tartunk a legfelso szinten ha jol emlekszem a JBL pont azzal a kis audio “komoddal” tortenelmi bemutatassal kezdte a kiallitasat a bejarat mellett, amit az akkori kor soundbarjakent is felfoghatnank. Ha valamit, akkor azt el tudnam kepzelni zenehallgatasra is, komoly dolgokat tettek bele. Es mar akkor is egy vagyon volt az akkor hazai berekhez merten meg vegkepp!).
Visszaterve: dragan arulnak sz@rt, roviden es tomoren a velemenye. Igen, van ilyen is, ebben nincs vita kozottunk. Abban mar inkabb, hogy ez egy altalanos dolog lenne. Minden iparagnak megvannak a maga keveset - dragan haszonlesoi, miert lenne pont a hifi ipar kivetel ezek kozul? Ugyanigy jelen vannak a gyenge tartalmat kozvetito online tartalomgyartok is, akik megis megelnek valahogy es altalaban a nagy hirnevre kell a negativ tema, es azonnal hoz plusz 10.000 like-ot. Hogy nemzetkozi peldat emlitsek Headphonesty tipikusan ilyen, hatalmas vitakat gerjeszto temakat dobbfel folyamatosan, ahol a topikokban szetcsaphatjak egymast a kommentelok, ok meg vihognak a sarokban mikozben porog az algoritmus es a bankszamlajuk. Hazait most nem tudok emliteni ilyet…

Meg fog lepodni, de amikor az ember jonehany evet eltolt massziv kritikai kozegben, egy ido utan semmit sem erez a kritikat illetoen, mivel a kritikus hangokat is akarva, akaratlanul el kezdjuk csoportokra bontani: relevans, nem relevans pl.
Az on csatornajat is az algoritmus dobta fel, gondoltam belenezek, de bevallom ferfiasan ezeket a gondolatokat 10000-edjere hallgatom kb. az elmult evekbol.
Fel szoktam hozni peldanak az oldhifi korbol nehany hires darabot, nagy rajongojuk vagyok. Anno is rohadt draga volt, sot megkockaztatom meg elerhetetlenebb volt akkor a highend mint most… eloszor is sokan azt sem tudtak letezik. Masodsorban ezek a szakmai talalkozok annyira belso korrol/kornek szoltak h. foldi halando 1 honappal kesobb ertesult valami hifimagazinbol. Egy regebbi JBL erosito, hangsugarzo paros ara a hazai Videoton/Orion remekmuvek aranak 10x-eert mentek, szinten alig megfizetheto modon a hazai emberek szamara.

Bevallom kisse meglepodom egyebkent az arakat firtato megjegyzesen! Ha a HM-nak dolgozott, akkor pontosan tudhatja, hogy a gyarto - disztributor - dealer - vasarlo - allam relacioban a tortabol kinek mekkora szelet jut. Es tenyleg a gyartokat kell kritikaval illetni ezek kozul, mikor nem is a gyarto hatarozza meg alapvetoen egy kesztermek piaci arat!
Az “olcso” Eversolo T10 on szerint mennyibe kerul az Eversolonak es mennyit keres rajta? Segitek: a haszna 10-15% korul mozog maximum, a haszon nagy reszet a szallitas, kereskedelmi lanc, amortizacio, keszletezes nyeli be. Mibol is tudtak volna a HM-ban 30-40% akciokat hirdetni? :)
Szoval engem inkabb az zavart, hogy egy olyan ember mond kritikat a gyartokkal szemben, aki a kereskedoi oldalrol erkezett es pontosan tudja h. a gyartonal a legkevesebb haszon marad a termek eladasa soran! Es a vasarlok, kulso szemlelok pedig mondjuk minket szidnak milyen rohadt dragak a termekeink.

Sok sikert kivanok a tovabbi videoanyagokhoz. Kabeles, csoves vs. tranzisztoros, digit vs. analog temakat javaslom, ha nagy nezettseg a cel :)
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3700

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

sanyi1200 írta:
2026.06.16., kedd 12:47
Sziasztok!

A Ugyanakkor gyártói oldalról azt a tendenciát látom kibontakozni, ami igyekszik teljesen normalizálni és elfogadottnak beállítani az irreálisan túlárazott termékek piaci jelenlétét, elvárva, hogy a közönség ehhez kritika nélkül asszisztáljon.
Túlárazás piaci elfogadása high-end-ben?
Ez vegytisztán versenypiaci tényező. A túlárazás csak akkor marad hosszútávon tényező, ha nincs verseny, nincs konkurencia. Márpedig a hifi gyártók nem állnak össze egyetlen kartellbe.
Azonban van hifiben, de más piaci szegmensben a zászlós hajó termék hatás. A hifi kiállításokon nagyobb részt a drága zászlós hajók keltenek nagyobb visszhangot.

A túlárazás ellen ott lehet, van a Chi-fi. Ezek árszintje alig engedheti meg, hogy kiállításokon promótálják. Állítom, hogy össz forgalmi értékben felülmúlhatják a Bécsi high-end show cégeinek forgalmát.
De átlag hangzás minőségük hol van? Kb az áraiknak megfelel.

sanyi1200
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: sanyi1200 »

Sziasztok!

A videó készítőjeként szeretnék reagálni az elhangzottakra.

Úgy érzem, a Core Audio csapata túlságosan személyes támadásnak vette az anyagban megfogalmazott őszinte véleményemet, és sajnos a videó valódi mondandója, lényegi üzenete sem ment át teljesen.

Természetesen nem kötelező egyetérteni a véleményemmel. Ugyanakkor gyártói oldalról azt a tendenciát látom kibontakozni, ami igyekszik teljesen normalizálni és elfogadottnak beállítani az irreálisan túlárazott termékek piaci jelenlétét, elvárva, hogy a közönség ehhez kritika nélkül asszisztáljon. Ha pedig valaki mégis nyílt és őszinte kritikát fogalmaz meg ezzel a gyakorlattal szemben, azt azonnal igyekeznek negatív színben feltüntetni. Úgy gondolom, a konstruktív, kritikus párbeszédnek igenis helye van az audio-kultúrában.

Üdvözlettel,
Molnár Sándor

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3700

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Ha már itt ennyire kilengette a mutatót ez az újdonsült influenszer (első alkotása), akkor én is meghallgattam.

A minden szar, rossz irányba fejlődik a hifi-high-end, ezzel mindig több lelkes bólogatót lehet találni. Ez nem csak a hifire igaz.

Szerinte halkan és basszus gyengén szólt majd minden rendszer. A hifi kiállítások rákfenéje, ha a szomszéd szobák, pavilonok túlharsogják egymást. Gondolom itt ezzel is számoltak, és előírtak a rendezők egy mérhető max hangnyomást, Vélhetően neki szubokkal agyon nyomott hang a preferenciája. Ez hozzászokás és ízlés kérdése.

Passzív hangváltók lustává és lassúvá teszik a hangzást. Ez így, ebben az összefüggésben nem igaz. Úgy egyébként a WE 1920-ban épült több utas nagy tölcséres aktív váltásos? Kétlem, mert attól meg leesett az álla.

A demózenék is visszatérő kifogás minden kiállításon. De aki nem tanul meg ettől elvonatkoztatni, megtanulni azokkal is rendszer hangot tapasztalni, az így jár.

A büfé árakon jajongani nagyon szánalmas. Én még soha nem szándékoztam hifi kiállításokon hasamat kielégíteni, ami egyébként is tompítja a figyelmet.

severance
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 217

Hozzászólás Szerző: severance »

wittao írta:
2026.06.16., kedd 12:02
Szoval miert kell ilyen savanyunak, gyulolkodonek lenni? Miert nem lehet orulni annak, hogy masnak valami megadatott?
Ne haragudj, de teljesen félreértetted, amit írtam. Magamat idézve ugyanezekre a következtetésekre jutottam, mint a video készítője. A házimozi esetemben teljesen kizárt, de még a szubláda is. Ha csak meghallom az ütemes dübörgést, menekülőre fogom: 30 évnyi lakótelepi sínylődés megtette a hatását. A Home Movie egyébként átlag hifi üzlet, a házimozi építés csak egy szegmens, amit az üzlet tulajdonosa felvállalt a sztereó mellett. És ahogyan "ürgebőrbe varrva" írtam, a saját szakmámban, aminek semmi köze a hifihez, hajszál pontosan ugyanez a helyzet: nem lehet már normálisat alkotni, mert a "piac", az "igények" (mindkettő erősen manipulált) ezt már nem engedik meg.

wittao
V.I.P.
V.I.P.

Snipi írta:
2026.06.16., kedd 11:27
Divatos kifejezéssel élve, se cáfolni se megerősíteni nem szeretném a videóban elhangzottakat, de egyben igaza van srácnak : A kiállításokon tényleg ezeket az 1-2 hangszeres zenéket nyomják orrba-szájba a kiállítók. Nem menve mélyen bele ennek az okába, azért az ember sejti ...
Nem mondom, hogy csak nagyzenekari csinnadrattákat szeretnék/(szeretnénk gondolom) hallani, de mondjuk valami több hangszeres zenét is szívesen meghallgattam volna ilyen kiállításokon. Persze, tudom, tisztelet a kivételnek (ilyen is van, csak kevés) de ettől ez még elveheti az zene(hifi)szerető pógár kedvét a kiállításra járástól.
Nehany kiallitassal a hatam mogott elmondhatom a lesujto hirt:
Nem szereti annyi ember a komolyzenet, szimfonikus zenekarokat, mint a latogato kozonsegbol azt nehanyan elkepzelik!
Legalabb annyian utaljak, mint ahanyan a diszko/techno/elektronikus dirr-durrt, amivel mostanaban sokat demoznak…
Egyszeruen az van, hogy mig valaki a szekbol felig lefolyva a csodalattol hallgat egy Bach muvet, addig mogotte a szekek kiurulnek. A kiallitok pedig nem feltetlenul a kiurult szekek miatt allitanak ki. Tehat nem mehet egesz nap Beethoven… es ez nem feltetlenul esik egybe azzal a 2 perccel, amikor az “en kizarolag csak klasszikus tenet hallgatok” latogato betoppan a szobaba, majd a Dr. Alban aktualis slageret meghallva automatikusan kifordul a szobabol.
Egyszeruen egy szobanak/rendszernek a megitelesehez vagy tobb ido szukseges, vagy maskor is erdemes visszaterni.
(halkan jegyzem meg, hogy sok rendszert lattam mar szimfonikus nagyzenekari muvek eseten brillirozni, mig egy gyengebb metal zenekar szama alatt osszeomlani… szoval nem feltetlenul a klasszikus zene a vizvalaszto egy rendszer megitelesenel).

wittao
V.I.P.
V.I.P.

severance írta:
2026.06.16., kedd 10:44
wittao írta:
2026.06.15., hétf. 20:53
Minimum érdekes. Vagy inkább érdektelen.
Elhiszem, hogy sokakat megbánt ez a videó. Főleg azokat, akik ebből élnek, legyenek akármilyen jóindulatúak is. És persze azokat is, akik beruháztak sokmillióért a hifibe, és nem elégedettek - csak ezt nem merik bevallani, talán még önmaguknak sem. Én viszont örülök annak, hogy íme, itt van egy fiatal srác, nem minden hifis előélet nélkül (Molnár Sándornak hívják egyébként, és a Home Movie-nál dolgozott), és kimondja ugyanazokat a gondolatokat, amikre én 30 évnyi hifizéssel és zenegyűjtéssel jutottam - ennek hátterében sok-sok pénz elköltésével, és persze a fedezetéül szükséges rengeteg tanulással és munkavégzéssel. Bizony, "meztelen a király", és egy totális tévút az, amin a hifi- és a zeneipar, illetve az "audio-kultúra" immár a sokadik órájában és percében jár.
[OFF - katt ide ha látni akarod]
(Ez már nem tartozik szorosan ide, de a saját szakmámban - építőipar - sem tudom már nagyon régóta a gyakorlatban érvényesíteni a legtriviálisabb, műszaki tényekkel alátámasztható igazságokat sem. És hol van ez még attól a gigantikus alaphazugságtól, amire a teljes létezésünket ráépítettük: hogy a pénznek értéke van. Az igazságok előbb-utóbb utat törnek maguknak: a természet - ha úgy tetszik, Isten -, és hierarchiában alatta a társadalom ítélni fog, egyéni belátási képességeinktől függetlenül.)
Home Movie … akkor szerintem meg is erkeztunk oda, hogy a csatorna inditoja honnan szerezte preferenciait: hazimozi vonalon.
Hianyolta a Fury (Harag) tankjai loveseinek hangjat? Es Tom Cruise sci-fi -jenek demonstracios reszeinek utosebb tartalmait…
Aki ezekhez van szokva, valoszinu ertelmetlen pruntyogesnek fog hallani szinte varmely muzsikat. Az persze nem taszitja el a delikvenst az iranyvonaltol, hogy mondjuk egy enekes fejenek illene nem betolteni a teljes sztereo teret, vagy eppen egy nagybogo olyan frekvenciakat is megmozdit h. a szekek beleremegnek.
Jo lenne a sracnak valodi hangszerek es enekhangok teren 1 evet elo koncertekre jarni, lehetoleg hangositas nelkul, igy rajonne, hogy az eddigi zenei vilag amit normalisnak gondol, az photoshop-pal keszult.

Es vegezetul azt hittem a forumon a “kereskedozes” mar kihalt egy ideje, de ugy latszik amikor az erdemi valaszok elfogynak, akkor a piros aszt elo lehet huzni a paklibol. Alapbol hozzatennem, hogy nem vagyok kereskedo, egy gyartonak vagyok a kepviseloje, a tobb ezer gyartot figyelembeveve homokszem-meretu befolyassal birva barmire is. Mindemellett viszont nagyon sok kulonbozo rendszer ismerete reszet kepezi a napi munkanknak, amit akar ertekkent is fel lehetne hozni, vagy tapasztalatkent. De neeeeemmmm, ez biztos anyagi erdek :) mikor ki sem allitottunk az idei kiallitason, tehat akar maganszemelykent szet savazhatnam a konkurenciat. De tudod mit? Nem ezt tettem FB-on sem, sot! Meg itt sem… a szamomra legjobban tetszo hangnek egy konkurensunk altal szponzoralt szobat talaltam! Olyan szobakat tettem az idei szemelyes Top10-be, amelyeknek a 99%-anak forgalmazoival idehaza sincsen semmilyen kapcsolatom (max. egy “hello szia hogyvagy”.
Mindig peobalom megfejteni, hogy azoknak az embereknek a fejeben, lelkeben mi huzodik meg, akik dafke hideg labrazast kapnak ha meglatnak egy draga, szamukra elerhetetlen aru hifi rendszert… magam reszerol imadom a sportkocsikat, valoszinu nem lesz annyi penzem h. egy Porsche 911 Targa 4-esem legyen. DE! Soha eszembe nem jutna a Targa 4-es tulajokat mindenfele jelzovel ellatni (ugy sem tud vezetni… minek neki ilyen, nem is veszi eszre a kulonbsegeket… ugyanoda jut el ezzel is, mint a Zsigulival… sorolhatnam napestig). Szoval miert kell ilyen savanyunak, gyulolkodonek lenni? Miert nem lehet orulni annak, hogy masnak valami megadatott? Unokahugomek 10 eve Nemetorszagba koltoztek ki, mert idehaza nem tudtak ugy megelni, ahogy szerettek volna. Tavaly voltam naluk par napot, es annyira buszke voltam a fiatalokra, amikor lattam milyen szepen nevelik a gyerekuket, szep hazban laknak (festoi kormyezetben), es a ferje megvalositva almaikat megvett egy 911 GT2-t. Leirhatatlan elmeny volt (vezetni is), es buszkeseggel toltott el. Mert tudtam mennyit kuliztak az elejen a vallalkozasukert, rengeteg melyponttal, de vegre megbecsultek oket es szepen lepesrol lepesre felepitettek az egzisztenciajukat. Hogy a semmibol tobb penzt varazsoltak elo, mint ami nekem van, harmada ido alatt? Csak tapsolni tudok a sikeruknek es tovabb biztattam oket, igy tovabb, csinaljak tisztesseggel amit elkezdtek!
Ezt miert nem lehet igy csinalni a hifiben? Orulni valaki masnak a nagyobb rendszerenek? Miert a “merjunk kicsik lenni” szemlelet folyik es hata mogott morgas? Nem erzitek sz@rul magatokat ilyenkor?

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 680

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Divatos kifejezéssel élve, se cáfolni se megerősíteni nem szeretném a videóban elhangzottakat, de egyben igaza van srácnak : A kiállításokon tényleg ezeket az 1-2 hangszeres zenéket nyomják orrba-szájba a kiállítók. Nem menve mélyen bele ennek az okába, azért az ember sejti ...
Nem mondom, hogy csak nagyzenekari csinnadrattákat szeretnék/(szeretnénk gondolom) hallani, de mondjuk valami több hangszeres zenét is szívesen meghallgattam volna ilyen kiállításokon. Persze, tudom, tisztelet a kivételnek (ilyen is van, csak kevés) de ettől ez még elveheti az zene(hifi)szerető pógár kedvét a kiállításra járástól.

severance
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

wittao írta:
2026.06.15., hétf. 20:53
Elhiszem, hogy sokakat megbánt ez a videó. Főleg azokat, akik ebből élnek, legyenek akármilyen jóindulatúak is. És persze azokat is, akik beruháztak sokmillióért a hifibe, és nem elégedettek - csak ezt nem merik bevallani, talán még önmaguknak sem. Én viszont örülök annak, hogy íme, itt van egy fiatal srác, nem minden hifis előélet nélkül (Molnár Sándornak hívják egyébként, és a Home Movie-nál dolgozott), és kimondja ugyanazokat a gondolatokat, amikre én 30 évnyi hifizéssel és zenegyűjtéssel jutottam - ennek hátterében sok-sok pénz elköltésével, és persze a fedezetéül szükséges rengeteg tanulással és munkavégzéssel. Bizony, "meztelen a király", és egy totális tévút az, amin a hifi- és a zeneipar, illetve az "audio-kultúra" immár a sokadik órájában és percében jár.
(Ez már nem tartozik szorosan ide, de a saját szakmámban - építőipar - sem tudom már nagyon régóta a gyakorlatban érvényesíteni a legtriviálisabb, műszaki tényekkel alátámasztható igazságokat sem. És hol van ez még attól a gigantikus alaphazugságtól, amire a teljes létezésünket ráépítettük: hogy a pénznek értéke van. Az igazságok előbb-utóbb utat törnek maguknak: a természet - ha úgy tetszik, Isten -, és hierarchiában alatta a társadalom ítélni fog, egyéni belátási képességeinktől függetlenül.)

wittao
V.I.P.
V.I.P.

severance írta:
2026.06.15., hétf. 20:38
Egy kritika az Audio Mánia portál https://audiomania.hu/ főszerkesztőjétől:

Átverés a méregdrága HiFi? Őszinte vélemény a Bécsi High End 2026 Kiállításról!

youtu.be/xwyGp-s0BYE
Őszinte vélemény, ez nem kérdés.

Nekem több problémám is van vele... szerintem soha ne menjen ki senki egy kiállításra, ha előre hideg lábrázást kap attól, ha esetleg valami nem az ő preferenciái szerint szól.
Kevesellte a mélytartományt, és sokallta a felső tartományt. Más meg nem... csak más nem csinált videót róla.
És akkor példaként felhoz egy olyan soundbart, amit maximum elrettentő példaként hoznék fel, de nem audiofil közösségnek.
Szerencsére van, aki 6db REL sub-ot is egymásra tud pakolni a hifijéhez és a csipogókat vissza lehet fogni 1-2-3dB-lel. Ez lehet az ő hangzása. És ahogy kapaszkodik az aktív témába és elkezd a passzív hangváltóval magyarázni dolgokat, hmmm. Az nem merült fel, hogy esetleg egy trombita vagy női énekhang esetén nem biztos, hogy mennydörögni kell a sub-oknak? De ott a házimozi kiállítás LasVegasban minden évben januárban, lehet ott sokkal több számára kedvező hangot fog találni.

severance
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Egy kritika az Audio Mánia portál https://audiomania.hu/ főszerkesztőjétől:

Átverés a méregdrága HiFi? Őszinte vélemény a Bécsi High End 2026 Kiállításról!

youtu.be/xwyGp-s0BYE

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2771

Hozzászólás Szerző: supravox »

Még 1-2 megjegyzés.
Meglepett,hogy a Focal konkrétan letojta az egészet.
Egy mini szobában odalöktek egy talán Aria sorozatú getvát és meghajtották egy gyufásdoboz méretű Naim egybeizével.
Iszonyat szar volt.
Az előszobában meg volt 1-2 utópia odab...a.
Nem láttam ATC szobát sem csak a Ben Lillyt sörözni.
Illetve hallgattunk egy ATC 50SL-t valami hulladék Chord lánc végén.
Ezek engem személy szerint megérintettek.
A TAD mindig a szívem csücske volt.
Régen volt vagy 6 féle Jmlab-om.
Az ATC létrát is végiglépegettem és kedvelem a mai napig.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 347

Hozzászólás Szerző: st81 »

Úgy gondolom, hogy lehet minőségi időt együtt tölteni a gyerekekkel zenehallgató emberként is.
Pl. ha már lefeküdt a csemete, én 21-22 óra között szoktam naponta vagy 2 naponta 1 órát zenehallgatásra szánni, jelenleg fejhallgatós rendszerrel.
Úgy hiszem, hogy a család mellett is kell egy szellemi/lelki rekreáció időnként, ami kiszakít a napi körforgásból.
Ez a kiszakadás a mi hobbink esetében a zenehallgatás. Akár 1 milliós, akár 100 milliós rendszerről van szó, íróasztal melletti vagy külön épületben lévő, akusztikailag kezelt "kuckóról".
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3538
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Alex_Aston írta:
2026.06.11., csüt. 11:16
Nekem egyébként ez már kicsit (nagyon) a valóságtól elrugaszkodott dolog.

Olyan áron van a legtöbb rendszer, amit szerintem a látogatók 99% nem engedhet meg magának. Én személy szerint nagy részüket be sem tenném a lakásba, mert olyan rondák. Ezekhez már sok esetben külön lakás is kellene, de legalább valami igen komoly dedikált helyiség a fizikai méretük miatt, hiszen normál, még nagyobb 30-30m2-es naplaliba sem valók.
Ezek a körülmények szintén szintén keveseknek áll rendelkezésünkre.
De én személy szerint is nem tudnék elvonulni a családtól, hogy most hagyjanak békén, stb., mert apa zenét hallgat. Majd, ha már kirepültek a gyerekek, akkor talán.

Szóval nekem ezek nagyon életszerűtlen dolgok. Vagy remetének, vagy nagyon önzőnek kell lenni hozzá. Én meg egyik sem vagyok.

A komoly érdeklődők pedig gondolom nem itt hallgatóznak, hanem max időpontot egyeztetnek, egy dedikált, nyugodt fél napos szeánszra.

Nyálat csorgatni meg nem érzem, hogy elmennék emiatt ilyen helyre, 1-2 napot rááldozni, meg nem kevés pénzt, mert ez tényleg annyira távol van az én értékrendemtől. Felteszem arra meg nincs lehetőség, hogy leüljek, és nyugiba hallgassak mindenhol 2-3 általam kert számot elejétől a végéig. Úgy talán látnám értelmét, de így ráadásul ismeretlen, torokmikrofonos felvételt hallgatni nem is vagynék.
Nem értem, miért gondolod ezt önzőnek. Önző az lenne, ha valaki az 50m2-es panelban két gyerekkel egy 20 millió forintos rendszert hallgatna. Ez azonban egyátalán nem jellemző, én legalábbis még soha nem találkoztam ilyennel. Vannak viszont vevőim, akik 20-40-80 milliós rendszereket hallgatnak, és egyikőjük sem a gyerekei szája elől veszi el a falatot.
Ahogyan Viktor találóan rámutatott, nem te vagy a high-end célközönsége, amivel tényleg nincs semmi baj. Ettől te még nem vagy kevesebb azoknál, akik a célközönséghez tartoznak, viszont az is igaz, hogy pusztán emiatt nem is képviselsz egy magasabb morális szintet mint ők.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2771

Hozzászólás Szerző: supravox »

Block írta:
2026.06.13., szomb. 12:40
wittao írta:
2026.06.13., szomb. 12:15
Block írta:
2026.06.13., szomb. 10:32
Ez így valóban emészthető árnak tűnik,...főleg annak fügvényében,ha az ember a Tara Labs kábelek áraihoz viszonyítja.
A kapott hanghoz azonban azok a kábelek is kellettek,....és ha csak a kínálat középső szegmensével kalkuláljuk is az összeköttetést,az kb annyi,mint a komponensek együttes ára.
Az a rendszer a kabelgyarto alsobb szegmensevel is melto kiszolgalasban reszesul. A kozepkategoriajuk mar teljesen mas rendszerek szamara ajanlott. De ne offoljuk szet ezzel a topikot.
Igazad van... Csak hogy visszatérjünk az eredeti felvetéshez,a bécsi show-n hallott rendszerek, a digitális és az LP front kölönbségek viszonyához,...megint egy kicsit segítségül venném a 25-ös Audio Expo-t.Vegyünk innen egy LP frontos demó szobát,mondjuk az Allegro Flow szoba hangzását. Én elég jónak hallottam,ezért hoztam fel,...(de hát én,én vagyok,Rudibá kimondottan gyengének hallotta),...kíváncsi lennék a te véleményedre,..ez a hang kb hogy viszonyulna a bécsi Lp-s hanghoz?
Szerintem ezt a kérdést így ebben a formában nem lehet megválaszolni.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 509

Hozzászólás Szerző: MGMART »

tamagaba írta:
2026.06.12., pén. 10:49
Nini egy Qualiton :napsut:
Más magyar produkció a Bayz-n kívül volt?
Lehetne egy csokrot összeállítani
Elektrosztatikus hangsugárzók itthonról.

https://www.youtube.com/watch?v=0FpeMMZagws&t=22s
https://www.facebook.com/reel/1018425520573939

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 748
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

wittao írta:
2026.06.12., pén. 20:11
A becsi rendszer, ami nalam a palmat vitte: 800.000€-900.000€ volt igy kompletten. Szoval eleg jelentos a kulonbseg.
Be van ragadva a 0 a billentyűzeteden, pucold már meg :D
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II

Block
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 196

Hozzászólás Szerző: Block »

wittao írta:
2026.06.13., szomb. 12:15
Block írta:
Ez így valóban emészthető árnak tűnik,...főleg annak fügvényében,ha az ember a Tara Labs kábelek áraihoz viszonyítja.
A kapott hanghoz azonban azok a kábelek is kellettek,....és ha csak a kínálat középső szegmensével kalkuláljuk is az összeköttetést,az kb annyi,mint a komponensek együttes ára.
Az a rendszer a kabelgyarto alsobb szegmensevel is melto kiszolgalasban reszesul. A kozepkategoriajuk mar teljesen mas rendszerek szamara ajanlott. De ne offoljuk szet ezzel a topikot.
Igazad van... Csak hogy visszatérjünk az eredeti felvetéshez,a bécsi show-n hallott rendszerek, a digitális és az LP front kölönbségek viszonyához,...megint egy kicsit segítségül venném a 25-ös Audio Expo-t.Vegyünk innen egy LP frontos demó szobát,mondjuk az Allegro Flow szoba hangzását. Én elég jónak hallottam,ezért hoztam fel,...(de hát én,én vagyok,Rudibá kimondottan gyengének hallotta),...kíváncsi lennék a te véleményedre,..ez a hang kb hogy viszonyulna a bécsi Lp-s hanghoz?

wittao
V.I.P.
V.I.P.

Block írta:

Block
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

wittao
V.I.P.
V.I.P.

Block írta:
2026.06.12., pén. 19:52
wittao írta:
2026.06.12., pén. 19:29
Block írta:
2026.06.12., pén. 17:31

Csakhogy valami támpontunk legyen ,hogy az itt leírtakat hová helyezzük a hangpalettán ,jó lenne valamihez viszonyítani.
Mivel én kint voltam a 2025-ös Audio Expo-n ,kiindulásnak tudnám használni 303-as szobában hallott Core Audio Daido front -Qualiton - Odeon összeállítást. Ez kb. hol helyezkedik el a szóban forgó bécsi jobb és kevésbé jó LP hangok skáláján? Előre bocsátom,hogy nekem nincs LP-m,....azt csak havernál ,és szintén az AE-n hallottam.
Szia,

a kevesbe jobb LP/digit front hangok szerintem, amik ugyanugy monitorokon szolaltak meg, ott szerintem a hazai expon amit csinaltunk jobbnak ereztem.
Viszont amik itt Becsben igazan jo es komolyabb rendszerek voltak, sajnos a fasorban sem voltunk hozzajuk kepest mind stream mind LP vonalon. Ez adodhat a nagyobb frekvenciaatfogasbol, savszelessegekbol, egyeb hangsugarzobeli kepessegekbol… mi ott egy emeszthetobb aru, komponensszamu rendszert akartunk bemutatni, itt Becsben egy HighEndShow-hoz meltoan a csucsot probalta mindenki ostromolni.
A szamomra Becsben tetszo hangok moge sorolnam egyertelmuen a mi setup-unkat, ami a hazai shown volt. Mentsegunkre szoljon, hogy 10x-100x arbeli kulonbsegek vannak.
Köszi a Választ....
Tovább víve a gondolatot,már csak egy adat hiányzik a viszonyításhoz. Ha valaki azt a setupot szerette volna hazavinni,mennyit kellett volna kicsengetnie.? Tehát a front-erősítő-hangfal+állvány.....az összekötők,hangfalkábel+ a hálózati kábelek. Tényleg csak kíváncsiságból,....mert mondjuk egy ilyen láncot még úgy tud meghallgatni egy itteni fórumozó,hogy ha tetszik neki reálisan célba veheti,...míg az ottaniak 90%-át nem. Én ezért sem tervezem az ilyen nagy kinti kiállítások látogatását,míg itthonira biztos kilátogatok még.
Ha a mi kiallitasi rendszerunkre gondolsz:
DAIDO szerver : 14.000€
DENPO PREMIUM dac : 8.000€ (ebbe az idehaza kozkedvelt KARUNA termekunk mar be van epitve, amit sokan dac-juk es forrasuk koze szerettek es szeretnek rakni)
qualiton 300B PP erosito : 10.000€
ODEON monitor: 4.500€ korul (furner fuggo)
Kabelek hirtelen nem emlekszem mik voltak.

A becsi rendszer, ami nalam a palmat vitte: 800.000€-900.000€ volt igy kompletten. Szoval eleg jelentos a kulonbseg.

A 2. - 3. helyen 1.5-2M€ siman bekerulo rendszerek voltak.

A TOP10 en listamon szerintem majd mindegyik minimum 500.000€ volt.

Ez nem azt jelenti, h. ennyiert lehet jot osszerakni, hanem ott SZAMOMRA nekik sikerult. Valoszinu ha osszeszednem magam, akkor nekem is sikerulne joval olcsobban jo hangot kihozni. Itt viszont TOP-TOP rendszerek bemutatasa volt a cel, azok meg ennyibe kerulnek…

Block
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

wittao írta:
2026.06.12., pén. 19:29
Block írta:

Csakhogy valami támpontunk legyen ,hogy az itt leírtakat hová helyezzük a hangpalettán ,jó lenne valamihez viszonyítani.
Mivel én kint voltam a 2025-ös Audio Expo-n ,kiindulásnak tudnám használni 303-as szobában hallott Core Audio Daido front -Qualiton - Odeon összeállítást. Ez kb. hol helyezkedik el a szóban forgó bécsi jobb és kevésbé jó LP hangok skáláján? Előre bocsátom,hogy nekem nincs LP-m,....azt csak havernál ,és szintén az AE-n hallottam.
Szia,

a kevesbe jobb LP/digit front hangok szerintem, amik ugyanugy monitorokon szolaltak meg, ott szerintem a hazai expon amit csinaltunk jobbnak ereztem.
Viszont amik itt Becsben igazan jo es komolyabb rendszerek voltak, sajnos a fasorban sem voltunk hozzajuk kepest mind stream mind LP vonalon. Ez adodhat a nagyobb frekvenciaatfogasbol, savszelessegekbol, egyeb hangsugarzobeli kepessegekbol… mi ott egy emeszthetobb aru, komponensszamu rendszert akartunk bemutatni, itt Becsben egy HighEndShow-hoz meltoan a csucsot probalta mindenki ostromolni.
A szamomra Becsben tetszo hangok moge sorolnam egyertelmuen a mi setup-unkat, ami a hazai shown volt. Mentsegunkre szoljon, hogy 10x-100x arbeli kulonbsegek vannak.
Köszi a Választ....
Tovább víve a gondolatot,már csak egy adat hiányzik a viszonyításhoz. Ha valaki azt a setupot szerette volna hazavinni,mennyit kellett volna kicsengetnie.? Tehát a front-erősítő-hangfal+állvány.....az összekötők,hangfalkábel+ a hálózati kábelek. Tényleg csak kíváncsiságból,....mert mondjuk egy ilyen láncot még úgy tud meghallgatni egy itteni fórumozó,hogy ha tetszik neki reálisan célba veheti,...míg az ottaniak 90%-át nem. Én ezért sem tervezem az ilyen nagy kinti kiállítások látogatását,míg itthonira biztos kilátogatok még.

wittao
V.I.P.
V.I.P.

Block írta:

Szia,

Block
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

wittao írta:
2026.06.12., pén. 13:02
tunerman írta:
2026.06.12., pén. 09:53
GTomi írta:
2026.06.10., szer. 16:00
Így belehallgatva és belenézve részekbe, a tesztzenék jellemzően "gitár/lány/fiú" - kevés hangszer volt (na jó volt azért PF is Miles D is pl.), de aki kint járt, tudja cáfolni vagy megerősíteni :)

Ami megnyugtató így youtube-on keresztül, hogy mindegyik rendszer nagyjából egyformán szólt :D :D

Én csütörtökön voltam kint, és az öt szintet nagyjából bejártam, ugyan nem minden kiállító volt akkor még megtekinthető/meghallgatható.
Véleményem szerint két fő tendencia volt észrevehető, a streameres és a lemezjátszós demó - jól megítélhető különbséggel, bármilyen rendszeren és bármilyen zenén. :D

A streameres nyomulás nálam az uniformizált, "eggyenhangot" jelentette, sajnos elgondolkodtató az észrevételem, hogy ez lenne az új világ?
A lemezjátszót is használó bemutatók már mást mutattak, több helyen is kérésre feltettek komolyzenei kiadványokat, nem titkolom - volt olyan is ami nagyon tetszett.
Feltűnt a japán kiállítók és az extra minőségű LP játszóik nagyobb száma, jellemzően itt voltak a neves lemezkiadók :smile53: még nevesebb előadóik jóhangú lemezei. Nem akarnék én senkit megbántani, de úgy néz ki, hogy azok a jóhangú lemezek, és a kiállítók berendezéseinek a hangzási preferenciái mintha egybecsengenének, ja...hát semmi sem véletlen, kihallják a zenét :tutiok:
TJ.
Streamer es LP jatekos mellett lattam CD es SACD-rol demozo szobakat, igaz kevesebbet.

Ami azt illeti voltam egy LP vs. streamer osszehasonlitason, picit zart koru rendezveny volt. A csatolt kepen levo rendszerben.
Elobb ment az LP, utana a DCS digit setup. Arukat tekintve lefedtek egymast. A jelenlevoknek a digit jobban tetszett osszessegeben. Meg az elottem ulo holgynek is, aki CD-jet es LP-jet is dedikalta ott, Anette Askviknak hivjak (aki amugy egy nagyon kozvetlen, jopofa holgy).

Peldaul az Innous NAZARE forrasai igen jol szerepeltek, a kisebbek nem tetszettek nekem sem tulzottan. Es volt jonehany rendszer, ahol az LP jobban tetszett a nagyobb Wadax-nal is (a nagy Kuzma), megis vegul a show szamomra legkomolyabb hangjat a TAIKO legnagyobb szervere teljes kiepitesben produkalta Ypsilon erositokkel es dac-kal.

Szoval a meregdraga LP sem garancia a jo hangra, siman voltak gyenge kozepesen szolo analog produkciok, es voltak ugyanigy hitvany streamrol szolo hangok is (ha nem lennek ilyen elmebeteg h. ennyit koltsek hifire, siman bevallalnam az Eversolo T10 rendszeret forraskent, pedig iden valami kotvany sz@rul szolt hiaba a harom-harom vegfok oldalankent… igaz hangra mindig is kb. ennyi volt bennuk, de a feluletuk es hasznalhatosag az nagyon tetszik).

IMG_1280.jpeg

Válasz küldése

Vissza: “Készülék tesztek, találkozók”