Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

24. Házimozi & Hifi Show

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2367

Re: 24. Házimozi & Hifi Show

Hozzászólás Szerző: cables »

Bécó írta:
2025.11.18., kedd 07:36

Az árak szinte egyformák mindkét rendezvénynek, mármint kiállítói szempontból. Mégis ott sokkal több a kiállító szerinted miért?
Talán reménykedtek abban, hogy itt kiállítva több eladásuk lesz. Nekem látogatóként mindkét helyszínnel voltak problémáim, az EXPO -nál áttekinthetetlen a "térkép" a Rezső Shownál meg engem kicsit feszélyez a Hotel túlzott eleganciája. De ez SZVSZ

Bécó
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 430

Hozzászólás Szerző: Bécó »

ANDS írta:
2025.11.18., kedd 01:19
Bhator írta:
2025.11.17., hétf. 22:18
….

Nem az árat kellett volna rögtön nézni hanem azt, hogy egy cég érdemesnek tart minket magyar zenerajongókat arra, hogy megmutassa azt amit csak nagyon kevés helyen lehetett meghallgatni a világban.

….
Szóval jobb hely a Crown plaza. Minden szempontból, sokkal tágasabb…..
…..

1. A Sonus Faber ára valóban elképesztően hatott, amikor meséltem ismerőseimnek, de szerintem is azt kell értékelnünk, hogy ezt a rendszert egyáltalán meghallgathattuk (4000 forintért egy napra, egy olyan szállodában, ahol egy szoba 30.000-70.000 Ft egy éjszakára).

2.
A két szálloda nincs egy kategóriában, nem is szabad őket összehasonlítani, az egyik egy luxusszálloda, ami eredetileg is szállodának épült, eleganciát sugároz, a másik meg egy olcsó megoldás szállásnak, rendezvénynek. A D50 hotel adottságai sokkal gyengébbek- akinek az ár számít, annak jó, mert olcsóbb, mint a lényegesen jobb elhelyezkedésű Crown Plaza Budapest. Ez utóbbi mellesleg az év szállodája is lett.

A D50 hotel olcsóbb, mert kijjebb van, így olyan kiállítók is meg tudnak jelenni, akik a Westendben a magas árakat nem engedhetik meg maguknak.

Egy rendezvény presztízsét a helyszíne is meghatározza.
Az árak szinte egyformák mindkét rendezvénynek, mármint kiállítói szempontból. Mégis ott sokkal több a kiállító szerinted miért?

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 829

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Bhator írta:
….

Nem az árat kellett volna rögtön nézni hanem azt, hogy egy cég érdemesnek tart minket magyar zenerajongókat arra, hogy megmutassa azt amit csak nagyon kevés helyen lehetett meghallgatni a világban.

….
Szóval jobb hely a Crown plaza. Minden szempontból, sokkal tágasabb…..
…..

1. A Sonus Faber ára valóban elképesztően hatott, amikor meséltem ismerőseimnek, de szerintem is azt kell értékelnünk, hogy ezt a rendszert egyáltalán meghallgathattuk (4000 forintért egy napra, egy olyan szállodában, ahol egy szoba 30.000-70.000 Ft egy éjszakára).

2.
A két szálloda nincs egy kategóriában, nem is szabad őket összehasonlítani, az egyik egy luxusszálloda, ami eredetileg is szállodának épült, eleganciát sugároz, a másik meg egy olcsó megoldás szállásnak, rendezvénynek. A D50 hotel adottságai sokkal gyengébbek- akinek az ár számít, annak jó, mert olcsóbb, mint a lényegesen jobb elhelyezkedésű Crown Plaza Budapest. Ez utóbbi mellesleg az év szállodája is lett.

A D50 hotel olcsóbb, mert kijjebb van, így olyan kiállítók is meg tudnak jelenni, akik a Westendben a magas árakat nem engedhetik meg maguknak.

Egy rendezvény presztízsét a helyszíne is meghatározza.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1116

Hozzászólás Szerző: denesdr »

fülelek írta:
2025.11.17., hétf. 22:22
denesdr írta:
2025.11.17., hétf. 11:35
tamagaba írta:
2025.11.17., hétf. 11:15

600 van felül és 1.2k alul kis betüvel, ami nem tudom mit jelent. Az is lehet, hogy bridzsbe voltak kötve, nem hinném, hogy 30W ezeken valahogy megszólalna ekkora térben
30 Watt miken? Ha 1 Wattra (tipikus kiindulópont) a hangsugárzó tud 90 dB-t (1 méter távolságból), akkor 30 Wattal hajtva kb 104-105 dB hangonyomás /hangsugárzó. Azért ez már elég hangos tud lenni szobai környezetben, még egy nagyobb helyiségben is.
NEm az 1W a tipikus kiindulópont. Sensitivity(érzékenység) -dB/m/2,83V (1W/8Ohm) Ha 4 ohmos a hangsugárzó, ott a megadott decibel adat már a 2W felvett teljesítménynél értendő. ez manapság a tipikus "hatásfok" megadás.
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Hamár. A hatásfokot továbbra is 1 Watt bemeneti teljesítményhez szokás megadni. A dB/m/2,83 V pedig a hangsugárzó feszültégérzékenysége és azért nem a hatásfoka, mert a valós bemeneti teljesítmény a hangsugárzó impedanciájának a függvénye és így már nem is nehéz belátni, hogy két, azonos dB/1 m/2,83 V -ot produkáló hangsugárzó közül melyik magasab hatásfokú, a 2 Ohmos vagy a 16 Ohmos (most a könnyebb átláthatóság miatt maradjunk a névleges impedanciánál). A 2 Ohmos 8x annyi teljesítményt fog kisszippantani az erősítőből ugyanahhoz a hangnyomáshoz mint a 16 Ohmos...

Bécó
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 430

Hozzászólás Szerző: Bécó »

Bhator írta:
Tisztelt Chord,
Az állításával azokat a zenészeket és technikai szakembereket degradálta akik ezt létrehozták és akik nem tartották gyengének a hangot.
Lehet hogy egy kicsit fejleszteni kellene a hallását? (Bocsánat de nem bírtam ki.)
Úgy tudom, hogy New Yorkban is volt egy hasonló koncert több világsztár előadóval és nagyon nagy sikerrel ugyanilyen dobozokon és jóval nagyobb helyiségben, de ott nem voltak okoskodó és tamáskodó és önjelölt szakértők.
De hát mi magyarok vagyunk és mindenkinél okosabbnak kell látszanunk és rögtön degradálnunk kell azt ami elérhetelen számunkra.
Igen sajnos elérhetetlen de nem azért csodálunk meg egy luxus sport kocsit mert meg akarjuk venni vagy nézünk meg egy műalkotást stb. hanem azért, hogy az ismeretein bővüljenek. Én sem tudom megvenni azt a Lamborghinit amit legutóbb megcsodáltam és még ki is próbálhattam. Nem degradáltam csak azért mert nekem nincs rá pénzem. C'est La Vie .
Mindent le kell szólnunk (tisztelet a kivételnek) mert akkor érezzük magunkat fontosabbnak.
Mindenesetre Nagyon sokaknak tetszett és élvezték az eseményt hétvégén.
Apropó a Bartimex audio megjegyzésére reflektálva,
Igencsak rosszmájú kifejezéseket használt amikor a pénzről vagy az előadásáról mondott véleményt.
Egy világszinten elismert zenészt és szakembert degradált.
Több zenei és szakmai díjjal rendekezik és bekerült a Rock legendák körébe ami talán a legnagyobb elismerés a szakmán belül.
Nos a show, Hi-fi show kontra Audio Expo: Mindenféle csatornákon keresztül kapott infók szerint ez utóbbin most azok vesznek részt akik a hi-fi show kapcsán esetleg konfliktusba kerültek Soltesz Rezsővel. Sajnos ez megint csak magyar dolog.
Sajnos az Audio Expo egy izzadságszagú rendezvény ami egy alkalmatlan helyen jött létre.
Pl. a hely: a többről inkább ne is beszéljünk szoba méretek belmagasságok folyosók stb. stb. Persze tisztelet a próbálkozásért.
Képzeljük csak el amint az Audiophile szalon megérkezik (idén pont láttam 10.T de a 2014-es állítólag csak 7,5T volt) teherautója a Damjanich utcába.
Huhhhh. Lenne nagy káosz!
Szóval jobb hely a Crown plaza. Minden szempontból, sokkal tágasab és nem utolsó szempontból a szobák akusztikailag is jobbak.
Bocsánat ha valakinek a "tyúkszemére léptem"
Én hálás voltam Jancsa Attilának és a technikai csapatnak, hogy létrehozták a hétvégét, nagyon jó szólt nemcsak a koncert de az "egyszerű" sztereo hangzás is rendben volt annak ellenére, hogy ahogyan mindenki láthatta a hangsugárzók bázistávolsága nem igazán volt ideális a szereo megszólaláshoz, de hát ahogy mondta nekem Attila, hogy a koncerthez meg muszáj volt.
Reméljük, hogy nem veszítik kedvüket és fognak még szórakoztató és nem mindennapi eseményeket létrehozni.
Maradok tisztelettel mindeki irányában
Én 3-szor állítottam ki a Rezső féle kiállításon. Nem vesztünk össze Rezsővel. Szerintem a fönti szobák teljesen alkalmatlanok a hifi eszközök bemutatására. Ezért megyek inkább az Expora. A szobák szerintem jobbak mint a Hifi show-n. (szerintem).

Bhator
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Bhator »

A McIntosh szabadalmazott technológiája az autotransformer. Minden terhelésnél ugyanakkora teljesítményre képes.
pl Egy 611 erősítő 600W folyamatos kimenőteljesítmény mellett mire képes. Nos a McIntosh nem árulja el a titkot ezért csak találgatni lehet hogy azok 1,2kW és akár 2,4kW impulzus csúcsteljesítményre képesek. Ha ez a feltételezés teljesen helyes akkor ez brutális tartalék ami őrületes dinamikai csúcsok megjelenítésére képes! De nagyon is valósnak tűnik amikor egy McIntosh végfokot berakunk a rendszerbe. Én hallottam de sajnos nekem nincs rá "tehetségem" mert vékonyka hozzá pénztárcám.

Bhator

Nem, meg kellene nézni az erősítő technikai adatait nemcsak találgatni.
Minden terhelésen egyforma a kimeneti teljesítmény. Az erősítő hibrid mono block. 300W csöves és 600W félvezetős kimenettel rendelkezik mendkettő kimenő transzformátorokon keresztül. A felső műszerrész a csöves és értelemszerűen az alsó műszerrész a félvezetős dedikált kimeneti teljesítményt mutatja. Állítható aktív felül áteresztő és aktív alul áteresztő szűrőkkel rendelkezik.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5271

Hozzászólás Szerző: fülelek »

denesdr írta:
2025.11.17., hétf. 11:35
tamagaba írta:
2025.11.17., hétf. 11:15
denesdr írta:
2025.11.17., hétf. 10:44
Valószínűleg a fölső skála a 8 Ohm, az alsó pedig a 4 Ohmra leadott teljesítmény. Kérdés, hogy hány Ohmos volt az éppen meghajtott hangsugárzó.
600 van felül és 1.2k alul kis betüvel, ami nem tudom mit jelent. Az is lehet, hogy bridzsbe voltak kötve, nem hinném, hogy 30W ezeken valahogy megszólalna ekkora térben
30 Watt miken? Ha 1 Wattra (tipikus kiindulópont) a hangsugárzó tud 90 dB-t (1 méter távolságból), akkor 30 Wattal hajtva kb 104-105 dB hangonyomás /hangsugárzó. Azért ez már elég hangos tud lenni szobai környezetben, még egy nagyobb helyiségben is.
NEm az 1W a tipikus kiindulópont. Sensitivity(érzékenység) -dB/m/2,83V (1W/8Ohm) Ha 4 ohmos a hangsugárzó, ott a megadott decibel adat már a 2W felvett teljesítménynél értendő. ez manapság a tipikus "hatásfok" megadás.

Bhator

Tisztelt Chord,
Az állításával azokat a zenészeket és technikai szakembereket degradálta akik ezt létrehozták és akik nem tartották gyengének a hangot.
Lehet hogy egy kicsit fejleszteni kellene a hallását? (Bocsánat de nem bírtam ki.)
Úgy tudom, hogy New Yorkban is volt egy hasonló koncert több világsztár előadóval és nagyon nagy sikerrel ugyanilyen dobozokon és jóval nagyobb helyiségben, de ott nem voltak okoskodó és tamáskodó és önjelölt szakértők.
De hát mi magyarok vagyunk és mindenkinél okosabbnak kell látszanunk és rögtön degradálnunk kell azt ami elérhetelen számunkra.
Igen sajnos elérhetetlen de nem azért csodálunk meg egy luxus sport kocsit mert meg akarjuk venni vagy nézünk meg egy műalkotást stb. hanem azért, hogy az ismeretein bővüljenek. Én sem tudom megvenni azt a Lamborghinit amit legutóbb megcsodáltam és még ki is próbálhattam. Nem degradáltam csak azért mert nekem nincs rá pénzem. C'est La Vie .
Mindent le kell szólnunk (tisztelet a kivételnek) mert akkor érezzük magunkat fontosabbnak.
Mindenesetre Nagyon sokaknak tetszett és élvezték az eseményt hétvégén.
Apropó a Bartimex audio megjegyzésére reflektálva,
Igencsak rosszmájú kifejezéseket használt amikor a pénzről vagy az előadásáról mondott véleményt.
Egy világszinten elismert zenészt és szakembert degradált.
Több zenei és szakmai díjjal rendekezik és bekerült a Rock legendák körébe ami talán a legnagyobb elismerés a szakmán belül.
Nos a show, Hi-fi show kontra Audio Expo: Mindenféle csatornákon keresztül kapott infók szerint ez utóbbin most azok vesznek részt akik a hi-fi show kapcsán esetleg konfliktusba kerültek Soltesz Rezsővel. Sajnos ez megint csak magyar dolog.
Sajnos az Audio Expo egy izzadságszagú rendezvény ami egy alkalmatlan helyen jött létre.
Pl. a hely: a többről inkább ne is beszéljünk szoba méretek belmagasságok folyosók stb. stb. Persze tisztelet a próbálkozásért.
Képzeljük csak el amint az Audiophile szalon megérkezik (idén pont láttam 10.T de a 2014-es állítólag csak 7,5T volt) teherautója a Damjanich utcába.
Huhhhh. Lenne nagy káosz!
Szóval jobb hely a Crown plaza. Minden szempontból, sokkal tágasab és nem utolsó szempontból a szobák akusztikailag is jobbak.
Bocsánat ha valakinek a "tyúkszemére léptem"
Én hálás voltam Jancsa Attilának és a technikai csapatnak, hogy létrehozták a hétvégét, nagyon jó szólt nemcsak a koncert de az "egyszerű" sztereo hangzás is rendben volt annak ellenére, hogy ahogyan mindenki láthatta a hangsugárzók bázistávolsága nem igazán volt ideális a szereo megszólaláshoz, de hát ahogy mondta nekem Attila, hogy a koncerthez meg muszáj volt.
Reméljük, hogy nem veszítik kedvüket és fognak még szórakoztató és nem mindennapi eseményeket létrehozni.
Maradok tisztelettel mindeki irányában
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bhator 2025.11.17., hétf. 22:23-kor.

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1202
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robici »

Alex_Aston írta:
2025.11.17., hétf. 16:36
És az nem lehetséges, hogy csak egy bizonyos megszokás miatt az ember ezt gondolja, miközben teljesen rendben van a produkció? gondolkodik.gif
Bármi lehetséges és annak az ellenkezője is.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4019

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

teddysnow írta:
2025.11.17., hétf. 19:30
kaef2 írta:
2025.11.17., hétf. 13:13
teddysnow írta:
2025.11.16., vas. 18:40

Kérdezem a kiállítókat. Mit lehet bemutatni egy dobszólóval? Én a magam részéről a különböző hangszerek egymásra hatását, felharmónikusait, a mély modulálja-e a közepet, modulálja-e a magasat, hangszerek elkülönülését, stb figyelem. Tam-tam cintányér, pergő-pergő cintányér, konga-konga, tam-tam-tam, pergő cintányér. Mhm.
Egy jól mikrofonozott és jól felvett dobszóló igen sokat elárul lejátszáskor arról, hogy a rendszer hogyan kezeli a tranzienseket, nagy energiákat, és bizony a dinamikai viselkedésről is összességében sokat meg lehet tudni. Szerintem ezek legalább olyan fontos jellemzői egy megszólalásnak, mint a felsoroltak. Ha demózni nem is feltétlenül a legjobb velük, de arra, hogy megismerjük a rendszert, nagyon is alkalmasak.

A hangszerek elkülönülésének megitélésére a modern, közelmikrofonozott és szólamonként felvett felvételek (szerintem) nem alkalmasak.
"igen sokat elárul" Emlékszem egyszer erősítőt cseréltem és Avishai trio-t hallgattam, akkor pont a dob volt amin nagyon lehetett hallani a különbséget. De más zenében nem volt a dob feltűnő. "hogy megismerjük a rendszert, nagyon is alkalmasak" én inkább maradok legalább egy triónál. :smile32:
Hogy az örökbecsű megállapítást idézzem: mindenki úgy élvez, ahogy tud.

A dobszólóknak van egy fontos tulajdonsága: nem szokás "szólamonként" felvenni, vagyis a dobszett alkotó elemeit külön-külön. Így aztán egy igazán jó rendszeren a finom és a durva dinamikai átmenet, a mikrofonok finom áthallásai (a valós tere), a tranziensek és bizony a felharmonikusok viselkedéséről sokat meg lehet tudni a rendszerről, ahogy ezt írtam pár órája. Szerintem ezeknek a jellemzőknek a minél jobb viselkedése mutatja meg igazán, hogy mennyire "élő" egy rendszer reprodukciója.

Persze, ha valakinek ez nem igénye, vagy egyszerűen nem szereti a dobszólókat, akkor másképpen fogja gondolni, ami teljesen rendben van.

teddysnow
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 41

Hozzászólás Szerző: teddysnow »

kaef2 írta:
2025.11.17., hétf. 13:13
teddysnow írta:

Kérdezem a kiállítókat. Mit lehet bemutatni egy dobszólóval? Én a magam részéről a különböző hangszerek egymásra hatását, felharmónikusait, a mély modulálja-e a közepet, modulálja-e a magasat, hangszerek elkülönülését, stb figyelem. Tam-tam cintányér, pergő-pergő cintányér, konga-konga, tam-tam-tam, pergő cintányér. Mhm.
Egy jól mikrofonozott és jól felvett dobszóló igen sokat elárul lejátszáskor arról, hogy a rendszer hogyan kezeli a tranzienseket, nagy energiákat, és bizony a dinamikai viselkedésről is összességében sokat meg lehet tudni. Szerintem ezek legalább olyan fontos jellemzői egy megszólalásnak, mint a felsoroltak. Ha demózni nem is feltétlenül a legjobb velük, de arra, hogy megismerjük a rendszert, nagyon is alkalmasak.

A hangszerek elkülönülésének megitélésére a modern, közelmikrofonozott és szólamonként felvett felvételek (szerintem) nem alkalmasak.
"igen sokat elárul" Emlékszem egyszer erősítőt cseréltem és Avishai trio-t hallgattam, akkor pont a dob volt amin nagyon lehetett hallani a különbséget. De más zenében nem volt a dob feltűnő. "hogy megismerjük a rendszert, nagyon is alkalmasak" én inkább maradok legalább egy triónál. :smile32:

teddysnow
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 41

Hozzászólás Szerző: teddysnow »

Luxor Audio írta:
2025.11.17., hétf. 13:01
teddysnow írta:
Kérdezem a kiállítókat. Mit lehet bemutatni egy dobszólóval?
Pl. a hajlandóságot, hogy beteszed, amit a látogatók kérnek, még ha nincs is kedvedre.
Fél pontnak elfogadom ;) , azért, mert láttam, hallottam, hogy kérés nélkül olyan zenét tettek be/fel, aminek minőségre egy 100.000 Ft-os Edifier, Fenton, is sok. :D

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: st81 »

Alex_Aston írta:
2025.11.17., hétf. 16:36
Robici írta:
2025.11.17., hétf. 15:21
MrCollector írta:
2025.11.17., hétf. 15:03
....de az is lehet, hogy pont azon a zenén a rendszer "elvérzik" és ők ezt hallják.
...pár másodperc után hallottam hogy ennek nem így kellene szólnia...
És az nem lehetséges, hogy csak egy bizonyos megszokás miatt az ember ezt gondolja, miközben teljesen rendben van a produkció? gondolkodik.gif
Én 3 helyen is hallottam Castellucci 16 tons című számát és egyik helyről sem rohantam ki, pedig - nyilván - nem volt egyforma a hangzás. Mégis, mindhárom variációt élvezettel hallgattam.
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3675

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Robici írta:
2025.11.17., hétf. 15:21
MrCollector írta:
....de az is lehet, hogy pont azon a zenén a rendszer "elvérzik" és ők ezt hallják.
...pár másodperc után hallottam hogy ennek nem így kellene szólnia...
Csak a Marantz! :-D

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 507

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

tamagaba írta:
2025.11.17., hétf. 15:12
Bocs csak röviden: az a "Vibracsi" dolog mi? El lehetett az illető, amikor kitalálta :rolleyes:
Rákeresel a netes és meg is van a válasz. ;)

https://vibracsi.hu/
Usher - Valhalla - Emotiva

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1202
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robici »

MrCollector írta:
Szerintem mindenki látta már, hogy egy új zene elindultakor az addig békésen üldögélők rövid idő elteltével felállnak és kimennek a szobából. Talán azért mert az adott muzsika egyáltalán nem a világuk, de az is lehet, hogy pont azon a zenén a rendszer "elvérzik" és ők ezt hallják.
Vagy az is lehet, hogy úgy gondolták, hogy egy zenét végighallgatnak és utána mennek tovább, nem?
Nekem az expón volt egy szoba ahol a kérésemre beraktak valamit és bár pár másodperc után hallottam hogy ennek nem így kellene szólnia de úgy voltam vele, hogy ha már megtették akkor illik hogy kivárjam míg véget ér és csak utána köszöntem el.

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 615
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Bocs csak röviden: az a "Vibracsi" dolog mi? El lehetett az illető, amikor kitalálta :rolleyes:
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme - Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 519

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

A tegnapi kiállításra úgy érzem érdemes volt elmennem.
Nekem egy ilyen esemény nem kizárólag arról szól, hogy megtaláljam a következő szerzeményemet. Sokkal inkább, hogy megtudjam ki mit tart "jó" hangzásnak kiállítói és látogatói részről egyaránt. Feltételezem egy-egy kiállító azért éppen azt a rendszert hozza magával, mert szerinte az a jó. Nyilván ott lehet egy olyan mögöttes szándék is, hogy eladjon minél többet belőle. Nem akarom leírni melyek voltak azok amelyek egyáltalán nem tetszettek, mert többektől hallottam a kiállításon is, hogy nekik tetszettek. Ez számomra esetenként teljességgel hihetetlennek tűnt. Na, de ebből látszik mennyire különböző az ízlésünk, hallásunk. És ezt el kellene tudni fogadnia mindenkinek, akkor is ha ez nehéznek tűnik (nekem is az, sőt esetenként lehetetelen).
Szerintem mindenki látta már, hogy egy új zene elindultakor az addig békésen üldögélők rövid idő elteltével felállnak és kimennek a szobából. Talán azért mert az adott muzsika egyáltalán nem a világuk, de az is lehet, hogy pont azon a zenén a rendszer "elvérzik" és ők ezt hallják. Nyilván a megfelelő zenék összeválogatása a kiállító feladata. Na de mi is lehet megfelelő? Azok a "demó számok" amiket az unalomig ismer mindenki, vagy azok amelyeken az adott rendszer kvalitásai a legjobban megmutatkoznak? Vagy éppen a saját zenei ízlése, ami vagy jó vagy nem, vagy passzol az adott rendszerhez vagy nem? A látogatók elvárásainak megfelelni szinte lehetetlen, hiszen mindig lesz valaki akinek nem tetszik egy zene. Ezzel én is így vagyok. És furcsa mód pont abban a szobában nem hallottam egy nekem tetsző zenét sem, melynek a hangját az idei shown a számomra legjobbnak találtam. Miért? Mert elvonatkoztattam a zenétől és kizárólag a hangzásra figyeltem. Ellenben olyan szobákban ahol általam is sűrűn hallgatott és kedvelt számok mentek, jó pár esetben rövid időn belül távoztam. Ennek pedig az az oka, hogy én ezeket a számokat nem így "ismerem", a saját jól megszokott és referenciának tartott hangzásától messze voltak.
Egy másik probléma a kiállított termékek kiválasztása. Egy gyártónál ez egyértelmű, a saját termékeit hozza ki, amennyit tud vagy akar. Egy forgalmazónál már más szempontok alapján történik a kiválasztás. De szerintem egy a lényeg, ki akar tűnni a tömegből. El kell fogadnia mindenkinek (amit mi magyarok nehezen bírunk felfogni), hogy nem csak "ÉN" létezem, nem csak az "ÉN" igényeimet, pénztárcámat akarja mindenki kiszolgálni. Egy gyártónak, forgalmazónak ilyenkor van lehetősége arra, hogy megmutassa milyen jók is az ő termékei. Az, hogy a repertoárjából melyik kategóriát, és vásárlói célközönséget, célozza meg ezzel, az az ő döntése, a saját üzleti szempontjai alapján.
Ha kérdésed van: 20/3383456

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 519

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

chord_ írta:
2025.11.16., vas. 19:10

Nem hallgatok 'hangosítást igénylő' zenét.
Akusztikus zenét hallgatok. 'Igazi' élőt.
Én ott próbálom a hangzáshűséget keresni, nem az elektromosan kierősítettben.
A fenti véleményem nyilván innen jön.
Az rendben van, egy koncerten.
De otthon kihangosítva hallgatod a zenét. Azt az "élő" zenét, amit mikrofonokkal, elektronikákkal, kábelekkel, hangfalon vagy fejhallgatón kontrollálva rögzített valaki, akiről azt sem tudod kicsoda és milyen a hallása/ízlése. És innentől kezdve szinte mindegy milyen zenét hallgatsz.
Ha kérdésed van: 20/3383456

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4019

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

teddysnow írta:

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11147
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

teddysnow írta:
Pl. a hajlandóságot, hogy beteszed, amit a látogatók kérnek, még ha nincs is kedvedre.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3311
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

KisMarci írta:
2025.11.17., hétf. 12:07
Ha jól emlékszem, a 901 “csak” a fő doboz mélyeit hajtotta, a magas és közép másik erősítőről ment, meg a dupla mély is külön.

Tehát 4 hangfal és 6 erősítő.
Nem tudom pontosan, hogy voltak bekötve.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

severance
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 141

Hozzászólás Szerző: severance »

teddysnow írta:
:smile32:

És sajnos ez egy rendszeresen visszatérő probléma, hogy demóra alkalmatlan
zene szól.

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 507

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

Ha jól emlékszem, a 901 “csak” a fő doboz mélyeit hajtotta, a magas és közép másik erősítőről ment, meg a dupla mély is külön.

Tehát 4 hangfal és 6 erősítő.
Usher - Valhalla - Emotiva

Válasz küldése

Vissza: “Készülék tesztek, találkozók”