Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Budapest Audio Expo vol1
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 2693
Re: Budapest Audio Expo vol1
Aki pár hónappal a nyaralás és a karácsony, stb. előtt gyűjt sz adott témára pénzt, annak tók mindegy, mikor van a hifi show, úgy sincs pénze venni, max bámészkodni. Így neki tök mindegy neki, mikor rendezik szerintem
Csak a Marantz! :-D
A nyaralás árából már egy hifit is lehet venni, persze, nem mindegy, ki hova megy nyaralni, vagy milyen cuccot akar venni. De alapvetően tavasszal a nyaralásra gyűjtenek sokan, ősszel meg inkább a karácsonyi ajándékokra, amibe bele lehet vonni egy hifi komponenst is, a nyaralásba nehéz bármilyen hifi terméket beleszuszakolni.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
“Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja.” - Albert Einstein.
“Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja.” - Albert Einstein.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 7875
Ráadásul tavasszal lesz ismét AVX találkozó!zoli73 írta: ↑Ma, 07:51
Szerintem nem kell rögtön ilyen negatívumokat belelátni.
Nálunk hagyományosan az ősz a show időszak, szerintem ezért is volt egyértelmű, hogy mostanra szervezik. Emlékszem, volt olyan év(talán nem is egy), amikor három show is volt. A "Rezsőshow", mint Házimozi és Hifishow, a Csontos féle High-end Show, és egy harmadik a Gellért Hotelben, néhány szobával. Mindez egy időpontban, egyazon hétvégén, amit bár nem tartottam szerencsésnek, praktikusnak, de mégsem éreztem, hogy "egymás ellen" rendezték volna őket. Látogatói szemmel, inkább egymás kiegészítésének értékeltem ezt.
Én most is inkább ez utóbbinak fogom fel, ezért is készülök kilátogatni mindkettőre.
Ha már az időpontokat firtatjuk, akkor arra sem látok magyarázatot, hogy az utóbbi években már októberre hozták előre az aktuális show-t, holott kezdetben, és hosszú évekig novemberben került megrendezésre.
Végül azt javaslom, ne törjünk pálcát egyik felett sem, mert az idő úgyis eldönti, hogy szükség van-e kishazánkban két ilyen rendezvényre.
Azzal senki sem szeretett volna időpontütközést, így maradt az ősz!
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 582
Nem beszélve, hogy jön a karácsonyi időszak, akkor talán bátrabban kér az ember a kisjézustól hifis ajándékot :)zoli73 írta: ↑Ma, 07:51Szerintem nem kell rögtön ilyen negatívumokat belelátni.Luxor Audio írta: ↑Tegnap, 11:31Talán el tudna tartani kettőt is, ha nem egymásra szerveznék őket, hanem mondjuk az egyik tavaszra, a másik őszre esne. Nem így történt, amiben azért sejthetünk némi - nem éppen pozitív - törekvést.
Nálunk hagyományosan az ősz a show időszak, szerintem ezért is volt egyértelmű, hogy mostanra szervezik. Emlékszem, volt olyan év(talán nem is egy), amikor három show is volt. A "Rezsőshow", mint Házimozi és Hifishow, a Csontos féle High-end Show, és egy harmadik a Gellért Hotelben, néhány szobával. Mindez egy időpontban, egyazon hétvégén, amit bár nem tartottam szerencsésnek, praktikusnak, de mégsem éreztem, hogy "egymás ellen" rendezték volna őket. Látogatói szemmel, inkább egymás kiegészítésének értékeltem ezt.
Én most is inkább ez utóbbinak fogom fel, ezért is készülök kilátogatni mindkettőre.
Ha már az időpontokat firtatjuk, akkor arra sem látok magyarázatot, hogy az utóbbi években már októberre hozták előre az aktuális show-t, holott kezdetben, és hosszú évekig novemberben került megrendezésre.
Végül azt javaslom, ne törjünk pálcát egyik felett sem, mert az idő úgyis eldönti, hogy szükség van-e kishazánkban két ilyen rendezvényre.
hivox zártmonitor/ rega io/ ca dacmagic 200m/ audioquest forest rj/e ethernet/ audioquest forest usb a-b/ alces 4 hivox/ hidiamond rca d3/ hidiamond koax/ luxor y usb/ diy kábelek/ audioquest optical/ revox b226/ laptop+roon+tidal/ hivox amp4you /hivox dac4me/ hivox usb/spdif konverter/
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2563
- Kapcsolat:
A hétvégi program a 307-es szobában nálunk (Sabo Audio):
Szombat:
10:00-11:00-ig terv szerint lassú, szolid zene fog menni reggeli meditálás gyanánt, hacsak nem változik az igény
11:00-16:00-ig minden óra első 40percében a Streamer 23 Signature készülékről fognak zenék szólni, lehet majd kérni is tracket. Utána az óra maradék 20percében pedig a Phono 23 Standard készüléket fogjuk demózni Audiomeca J1 lemezjátszóról, Kiseki Blue NS vagy Kiseki Purpleheart NS hangszedővel
16:00-17:20-ig workshop jeleggel összehasonlítjuk a Streamer 23 készülék Signature, Reference és Standard változatait.
17:20-18:00 videós Psytrance bemutató a rendszeren, lehetőség szerint nagy hangerőn
Vasárnap:
10:00-11:00-ig terv szerint lassú, szolid zene fog menni reggeli meditálás gyanánt, hacsak nem változik az igény
11:00-16:00-ig minden óra első 40percében a Streamer 23 Signature készülékről fognak zenék szólni, lehet majd kérni is tracket. Utána az óra maradék 20percében pedig a Phono 23 Standard készüléket fogjuk demózni Audiomeca J1 lemezjátszóról, Kiseki Blue NS vagy Kiseki Purpleheart NS hangszedővel
16:00-17:20-ig workshop jeleggel összehasonlítjuk a Streamer 23 készülék Signature, Reference és Standard változatait.
17:20-18:00 videós Drum&Bass/Neurofunk bemutató a rendszeren, lehetőség szerint nagy hangerőn
A rendszerben a saját gyártású, egyenként 200liter méretű, kétutas szélessávú hangfal fog szólni, amelyet az aláírásomban szereplő, prototípus csöves SE hibrid végfokkal fogunk hajtani. A bemenet választást és hangerőszabályzást egy gyári termékre, Townshend Allegri Referencre bízzuk. Ezen kívül a rendszerben a saját gyártású ezüst Galactic hangfalkábel és interconnectek fognak még szerepelni. Mindenkit várunk szeretettel a 307-es szobában, a készülékek már nagyon várják a bemutatkozást! :)
Szombat:
17:20-18:00 videós Psytrance bemutató a rendszeren, lehetőség szerint nagy hangerőn
Vasárnap:
17:20-18:00 videós Drum&Bass/Neurofunk bemutató a rendszeren, lehetőség szerint nagy hangerőn
A rendszerben a saját gyártású, egyenként 200liter méretű, kétutas szélessávú hangfal fog szólni, amelyet az aláírásomban szereplő, prototípus csöves SE hibrid végfokkal fogunk hajtani. A bemenet választást és hangerőszabályzást egy gyári termékre, Townshend Allegri Referencre bízzuk. Ezen kívül a rendszerben a saját gyártású ezüst Galactic hangfalkábel és interconnectek fognak még szerepelni. Mindenkit várunk szeretettel a 307-es szobában, a készülékek már nagyon várják a bemutatkozást! :)
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 2636
Szerintem nem kell rögtön ilyen negatívumokat belelátni.Luxor Audio írta: ↑Tegnap, 11:31Talán el tudna tartani kettőt is, ha nem egymásra szerveznék őket, hanem mondjuk az egyik tavaszra, a másik őszre esne. Nem így történt, amiben azért sejthetünk némi - nem éppen pozitív - törekvést.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD1, LS8, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - UsaAudio - Furutech
Nem hiszem, hogy erdemes a ket show-t ilyen megkozelitesekbol vizsgalni.
A szavazas amugy is mutatja egy picit es alatamasztja baratokkal, ismerosokkel folytatott beszelgeteseimet.
Idopontvalasztas kapcsan: a szervezok oda tesznek valamit, ahova jonak/jobbnak gondoljak. Regionalis showk kapcsan a tavasz eppugy telitett, mint az osz…
A szavazas amugy is mutatja egy picit es alatamasztja baratokkal, ismerosokkel folytatott beszelgeteseimet.
Idopontvalasztas kapcsan: a szervezok oda tesznek valamit, ahova jonak/jobbnak gondoljak. Regionalis showk kapcsan a tavasz eppugy telitett, mint az osz…
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric
Elektroncsovek: Sophia Electric
látom nem ment át..
A Soltész féle a kommerszebb, ez a HighEndebb de szerinted mennyi ember tudna a HighEnd termékekből vásárolni menyiséget?
Ha már expo.. persz lesz itt is ott is temérdek (jó értelemben vett) nyálcsorgató ember mondhatnám én is, mert magam nem költenék erre ily mértékben. De ha a vásárlóerőt nézzük, akkor -sajnos - a "másik" a nyerő(bb)
Igazából ez a nyaralást tervezik magyarázat nagyon lózungos.
Egy jegy ide 2750 elővételben na jó 3000 mert van kezelési költség is (most nem kezdek bele ennek a lehúzó vonatkozásába, és ez már minden online jegy esetén jelen van sajnos)
Tehát ha valakit a nyaralásától ez a 3-6max9ezer ft kiadás fog eltántorítani, az meg is érdemli :)
ellenben lehet, hogy 2 héten belül 2 rendezvény látogatása egy havi fizetésből és esetleg a fővárosba utazással kombinálva nem fog kiférni.
A kiállításoknak nem a kommersz hifi bemutatása a célja, hanem az elérhető legjobb "High-end" termékeké.
Az ősz pedig üzleti/anyagi szempontból azért ideális, mert az emberek már nem a nyaralást tervezik, és még nem a karácsonyt.
Usher - Valhalla - Emotiva
Véleményem szerint ha már valakinek fontos hogy ne egymás utánra 2 hét különbséggel szervezze a rendezvényét, ebben az esetben ezt az Expo-t illett volna mondjuk tavaszra tenni, mivel a másik jelentős múlttal rendelkezik az október-november körüli dátumok idején.Luxor Audio írta: ↑Tegnap, 11:31Talán el tudna tartani kettőt is, ha nem egymásra szerveznék őket, hanem mondjuk az egyik tavaszra, a másik őszre esne. Nem így történt, amiben azért sejthetünk némi - nem éppen pozitív - törekvést.
Persze a verseny szabad, de azt gondolom, hogy sokkal több ember fogja a Soltész féle műsort magához közelebb érezni a viszonylag kommerszebb és ezzel paralel elérhetőbb áru termékek bemutatásával.
További beharangozók a 602-es szobában kiállított termékek kapcsán:
Fogunk hazai ezüst kábeleket használni:
https://medium.com/@mediaengineering/au ... 76d680e8f4
Úgy alakultak a dolgok, hogy a hazai protípusok méltó megszólaltatásához angol és olasz előfokokat fogunk használni. Ezekből nem találtam megfelelő hazai terméket, illetve, amit szerettem volna, az már nem elérhető.
Mario Canever alapította a CanEVER AUDIO®-t közel 40 éve. A kiállításon az idei müncheni shown bemutatott ZeroUno Plus Ultra Mullard csöves, rézfóliás kondenzátoros, tantál ellenállásokkal és szuper permalloy trafóval szerelt DAC/előfok kombót használjuk majd a hazai prototípusok bemutatására. Ma megjött a Black Beauty, ami fontos és központ szereplő lesz a rendszerben.
További infó a linken.
https://medium.com/@mediaengineering/au ... 85d0f9d65b
Fogunk hazai ezüst kábeleket használni:
https://medium.com/@mediaengineering/au ... 76d680e8f4
Úgy alakultak a dolgok, hogy a hazai protípusok méltó megszólaltatásához angol és olasz előfokokat fogunk használni. Ezekből nem találtam megfelelő hazai terméket, illetve, amit szerettem volna, az már nem elérhető.
Mario Canever alapította a CanEVER AUDIO®-t közel 40 éve. A kiállításon az idei müncheni shown bemutatott ZeroUno Plus Ultra Mullard csöves, rézfóliás kondenzátoros, tantál ellenállásokkal és szuper permalloy trafóval szerelt DAC/előfok kombót használjuk majd a hazai prototípusok bemutatására. Ma megjött a Black Beauty, ami fontos és központ szereplő lesz a rendszerben.
További infó a linken.
https://medium.com/@mediaengineering/au ... 85d0f9d65b
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10744
- Kapcsolat:
Talán el tudna tartani kettőt is, ha nem egymásra szerveznék őket, hanem mondjuk az egyik tavaszra, a másik őszre esne. Nem így történt, amiben azért sejthetünk némi - nem éppen pozitív - törekvést.
Ahogy írtam korábban, a Luxor Audio hivatalosan nem állít ki ezen a rendezvényen, de akinek esetleg kedve támad érdekes muzsikákkal találkozni, hangfelvételekről, zenehallgatásról beszélgetni, azt várom a L'auditeur 503-as szobájában mindkét napon 16-18 óra között.
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2521
Most vettem meg a jegyet, csak megjegyzem elővételben olcsóbb
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 7875
Kíváncsian várom a két megrendezésre kerülő kiállítás verdiktjét.
Ahogy olvasom, illetve, ahogy a szavazás eredményét látom a HIFI show-t sem engedték el az emberek, de egyértelmű fölényben van az Expo, a kiállítók számát és látogatói előjelentkezéseket is figyelembe véve.
Azt gondolom, hogy ez a kis ország hosszabb távon nem fog tudni eltartani 2 kiállítást, de üdvözítő, hogy fellendült az érdeklődés.
Örülök, hogy ennek az AVX fórum is részese lehet, hiszen egyik célkitűzésem az volt, hogy próbáljuk meg felébreszteni Csipkerózsika álmából a hazai hifis/hiend/házimozis társadalmat!
Ahogy olvasom, illetve, ahogy a szavazás eredményét látom a HIFI show-t sem engedték el az emberek, de egyértelmű fölényben van az Expo, a kiállítók számát és látogatói előjelentkezéseket is figyelembe véve.
Azt gondolom, hogy ez a kis ország hosszabb távon nem fog tudni eltartani 2 kiállítást, de üdvözítő, hogy fellendült az érdeklődés.
Örülök, hogy ennek az AVX fórum is részese lehet, hiszen egyik célkitűzésem az volt, hogy próbáljuk meg felébreszteni Csipkerózsika álmából a hazai hifis/hiend/házimozis társadalmat!
Apple / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Audio Expo: Bemutatkozik a Hi-Mod Audio 3 utas aktív hangsugárzója
Audiofilek sokszor elhangzó vágya, hogy úgy szóljon a rendszerük, mint maga az élő előadás. Ez a kívánság egyike az audiophilia paradoxonjainak. Megvalósítása szinte lehetetlen. Persze vannak, akik megpróbálkoznak vele. A Hi-Mod Audio 3 utas aktív hangfalának pro audio iparból érkező tervezői is ezt vették a fejükbe.
Az “élő” hang egyik legfontosabb jellemzője az impulzusok kezelése, a tranziensek kialakulása. Ennek a minél kevés kompromisszummal történő visszaadása lett a tervezés egyik legfontosabb szempontja. A hangszórók kiválasztása is ennek az elvnek figyelembevételével történt.
Másik fontos szempont volt az akusztikai problémák kezelésének elősegítése a szűk sugárzási szögekkel. 500 Hz felett a függőleges diszperzió 30 fokos, a vízszintes 90 fokos lett, amik a hifi hangsugárzók esetében szokatlanul szűknek mondható. Így az energiákat sikerülhet a hallgató közvetlen környezetére fókuszálni, nem az oldalfalakra, plafonra, padlóra.
A sugárzási karakterisztikáért a különleges profilú, 3D nyomtatott tölcsér a felelős elsősorban, ami a 6.5 inches Air Motion hangszóró elé került.
Az élő hang jellemzője még a korlátlan dinamika érzet is. Ennek megközelítésére a 100 dB/W/m érzékenységű hangszórókat összesen 4000W teljesítménnyel hajta a beépített 3 erősítő csatorna. A szintén Hi-Mod Audio fejlesztésű DSP segítségével közel tökéletes a fázisválasz is és 4 memória segítségével többféle beállítás is elmenthető, a helység és az egyéni ízlés függvényében. A DSP 96 kHz mintavételezéssel, FIR szűréssel és AKM ADC, DAC chipekkel biztosítja a transzparens működést. A diszkrét elemekből kialakított D-osztályú erősítő modulok alacsony harmonikus torzítása kiváló meghajtást biztosít a szintén alacsony torzítású Air Motion hangszórónak.
A Magyarországon az egyik legnagyobb mérőeszköz parkkal rendelkező Hi-Mod Audio a hangsugárzó, erősítő és DSP fejlesztés minden fázisában sokféle méréssel ellenőrizte az elképzelések megvalósulását.
A zárt dobozos konstrukción belül külön kamrát kapott 18 inches mélysugárzó és a közép és magas tartományért felelős hangszórók is.
Már készülőben van a két dobozos hangsugárzó is, ahol a szub és a közép/magas rész teljesen különálló dobozokban kapnak majd helyet. Szintén készül a hibrid változat is, ahol csak a szubsugárzó aktív, a felső tartományok passzívak és mindenki használhatja kedven erősítőjét a meghajtáshoz. Ebben az esetben a 100 dB körüli érzékenység, és a 8 ohm körüli impedancia lehetővé teszi majd az akár pár wattos csöves triódás erősítőkkel történő meghajtást is, miközben a 18 inches aktív szub a sok száz Watt beépített erősítő teljesítménnyel sok levegőt mozgatva segíti a megszólalást és a csöves hangzás megőrzését. A jövőben várható csak digitális bemenettel rendelkező változat is illetve egy Premium verzió az AKM DAC helyett R2R DAC-kal egybeépítve.
Összefoglalva:
A HI-Mod Audio hangszóró aktív, 3-utas kialakítású, FIR DSP-vel és saját fejlesztésű D-osztályú erősítőmodulokkal (130 dB-nél jobb S/N arány).
- Frekvenciaválasz: 19–22 kHz, +/- 3 dB
- Fázisválasz: +/- 15 fok 100 Hz felett
- Maximális hangnyomás:
— 128 dB / 1m (RMS)
— 134 dB / 1 m (csúcs)
- Nettó súly: 140 kg/db
- Magasság: 145 cm
- A 90 fokos (H) x 30 fokos (V) szórás lehetővé teszi a nagy felbontású finom részleteket a hallgatószoba akusztikájának maszkoló hatása nélkül (500 Hz felett).
A hangszóró lábai a hallgató fülmagasságának megfelelően állítható magasságúak. Ez lehetővé teszi, hogy az előlap dőlése az instabilitás veszélye nélkül függőlegesre állítható legyen (alacsony súlypont).
A 3-utas aktív hangsugárzó hangszóróinak legfontosabb jellemzői:
1x 6,5” Air Motion magas hangszóró rövid kürtrendszerben.
- Kiváló impulzusválasz, 105 dB érzékenység, 200 W teljesítménykezelés.
- Kiváló, frekvenciától független diszperziós jellemzők 600 Hz-től felfelé az optimalizált kürtrendszernek köszönhetően.
4x5” kettős D’Appolito középsugárzó egy jól csillapított zárt dobozban.
- A magas hangszóró függőleges és vízszintes szórásszögéhez igazított szórás,
- kiváló impulzusválasz,
- 400 W-os kezelhetőség,
- 99dB érzékenység
18” zárt dobozos mélysugárzó nagy érzékenységgel és teljesítménykezeléssel
- kiváló impulzusválasz,
- nagy teljesítmény-kezelés
- 98dB érzékenység,
- 2000W teljesítménykezelés
- 19 Hz-es sarokfrekvencia (-3dB)
A hangsugárzó a Budapest Audio Expo kiállítás 602-es szobájában meghallgatható lesz hanglemezről, szalagról és természetesen sokféle digitális formátumról is. Jó esély van ara is, hogy a két hét múlva megrendezésre kerülő hagyományos HiFi Shown is kint lesz.
https://mediaengineering.medium.com/aud ... 947d37e98b
Audiofilek sokszor elhangzó vágya, hogy úgy szóljon a rendszerük, mint maga az élő előadás. Ez a kívánság egyike az audiophilia paradoxonjainak. Megvalósítása szinte lehetetlen. Persze vannak, akik megpróbálkoznak vele. A Hi-Mod Audio 3 utas aktív hangfalának pro audio iparból érkező tervezői is ezt vették a fejükbe.
Az “élő” hang egyik legfontosabb jellemzője az impulzusok kezelése, a tranziensek kialakulása. Ennek a minél kevés kompromisszummal történő visszaadása lett a tervezés egyik legfontosabb szempontja. A hangszórók kiválasztása is ennek az elvnek figyelembevételével történt.
Másik fontos szempont volt az akusztikai problémák kezelésének elősegítése a szűk sugárzási szögekkel. 500 Hz felett a függőleges diszperzió 30 fokos, a vízszintes 90 fokos lett, amik a hifi hangsugárzók esetében szokatlanul szűknek mondható. Így az energiákat sikerülhet a hallgató közvetlen környezetére fókuszálni, nem az oldalfalakra, plafonra, padlóra.
A sugárzási karakterisztikáért a különleges profilú, 3D nyomtatott tölcsér a felelős elsősorban, ami a 6.5 inches Air Motion hangszóró elé került.
Az élő hang jellemzője még a korlátlan dinamika érzet is. Ennek megközelítésére a 100 dB/W/m érzékenységű hangszórókat összesen 4000W teljesítménnyel hajta a beépített 3 erősítő csatorna. A szintén Hi-Mod Audio fejlesztésű DSP segítségével közel tökéletes a fázisválasz is és 4 memória segítségével többféle beállítás is elmenthető, a helység és az egyéni ízlés függvényében. A DSP 96 kHz mintavételezéssel, FIR szűréssel és AKM ADC, DAC chipekkel biztosítja a transzparens működést. A diszkrét elemekből kialakított D-osztályú erősítő modulok alacsony harmonikus torzítása kiváló meghajtást biztosít a szintén alacsony torzítású Air Motion hangszórónak.
A Magyarországon az egyik legnagyobb mérőeszköz parkkal rendelkező Hi-Mod Audio a hangsugárzó, erősítő és DSP fejlesztés minden fázisában sokféle méréssel ellenőrizte az elképzelések megvalósulását.
A zárt dobozos konstrukción belül külön kamrát kapott 18 inches mélysugárzó és a közép és magas tartományért felelős hangszórók is.
Már készülőben van a két dobozos hangsugárzó is, ahol a szub és a közép/magas rész teljesen különálló dobozokban kapnak majd helyet. Szintén készül a hibrid változat is, ahol csak a szubsugárzó aktív, a felső tartományok passzívak és mindenki használhatja kedven erősítőjét a meghajtáshoz. Ebben az esetben a 100 dB körüli érzékenység, és a 8 ohm körüli impedancia lehetővé teszi majd az akár pár wattos csöves triódás erősítőkkel történő meghajtást is, miközben a 18 inches aktív szub a sok száz Watt beépített erősítő teljesítménnyel sok levegőt mozgatva segíti a megszólalást és a csöves hangzás megőrzését. A jövőben várható csak digitális bemenettel rendelkező változat is illetve egy Premium verzió az AKM DAC helyett R2R DAC-kal egybeépítve.
Összefoglalva:
A HI-Mod Audio hangszóró aktív, 3-utas kialakítású, FIR DSP-vel és saját fejlesztésű D-osztályú erősítőmodulokkal (130 dB-nél jobb S/N arány).
- Frekvenciaválasz: 19–22 kHz, +/- 3 dB
- Fázisválasz: +/- 15 fok 100 Hz felett
- Maximális hangnyomás:
— 128 dB / 1m (RMS)
— 134 dB / 1 m (csúcs)
- Nettó súly: 140 kg/db
- Magasság: 145 cm
- A 90 fokos (H) x 30 fokos (V) szórás lehetővé teszi a nagy felbontású finom részleteket a hallgatószoba akusztikájának maszkoló hatása nélkül (500 Hz felett).
A hangszóró lábai a hallgató fülmagasságának megfelelően állítható magasságúak. Ez lehetővé teszi, hogy az előlap dőlése az instabilitás veszélye nélkül függőlegesre állítható legyen (alacsony súlypont).
A 3-utas aktív hangsugárzó hangszóróinak legfontosabb jellemzői:
1x 6,5” Air Motion magas hangszóró rövid kürtrendszerben.
- Kiváló impulzusválasz, 105 dB érzékenység, 200 W teljesítménykezelés.
- Kiváló, frekvenciától független diszperziós jellemzők 600 Hz-től felfelé az optimalizált kürtrendszernek köszönhetően.
4x5” kettős D’Appolito középsugárzó egy jól csillapított zárt dobozban.
- A magas hangszóró függőleges és vízszintes szórásszögéhez igazított szórás,
- kiváló impulzusválasz,
- 400 W-os kezelhetőség,
- 99dB érzékenység
18” zárt dobozos mélysugárzó nagy érzékenységgel és teljesítménykezeléssel
- kiváló impulzusválasz,
- nagy teljesítmény-kezelés
- 98dB érzékenység,
- 2000W teljesítménykezelés
- 19 Hz-es sarokfrekvencia (-3dB)
A hangsugárzó a Budapest Audio Expo kiállítás 602-es szobájában meghallgatható lesz hanglemezről, szalagról és természetesen sokféle digitális formátumról is. Jó esély van ara is, hogy a két hét múlva megrendezésre kerülő hagyományos HiFi Shown is kint lesz.
https://mediaengineering.medium.com/aud ... 947d37e98b
Audio Expo: bemutatkozik az Alisca Orange tetródás csöves RIAA korrektora.
Bese Attila bemutatja különleges phono erősítőjét, amely meghallgatható lesz a KME Kft/ My Reel Club 602-es szobájában, nívós eszközök társaságában.
Feladat:
Nagy erősítésű, kis zajú, alacsony torzítású, nagy kivezérelhetőségű tetródás áramkör, MM és magas kimenetű MC hangszedőkhöz.
Feladat optimálás:
Torzítás minimalizálás és a legjobb jel-zaj viszony kompromisszuma.
Tapasztalataink szerint a feszültségerősítésre alkalmas tetródák között, rendkívül eltérő hangzásminőségi különbségek vannak. Ezért az összes, műszakilag alkalmas típusból, azonos kapcsolástechnikai felépítéssel, azonos meghallgatási körülmények között választottuk ki az elektroncsöveket.
Kapcsolástechnikai koncepció:
Mindkét cső földelt katódos, visszacsatolás nélküli alapkapcsolásban üzemel, köztük a RIAA frekvenciamenetet beállító RC tagok is.
Az első fokozat nagy erősítésű, a második fokozat kis erősítésű. A gyakorlati kivitelezéshez el kell érni, hogy az első tetróda maximális erősítésre legyen képes.
RIAA hálózat:
A passzív RC hálózat galvanikusan elválasztja a két fokozatot, valamint az RC tagok arányai biztosítják, hogy nem csökken lényegesen az első feszültségerősítő elektroncső jelemelkedési sebessége.
Torzítás minimalizálás:
A mérhető és nem mérhető (észlelhető) torzítás minimalizálása, a munkaponti áramok optimalizálásával.
Tápegység:
100VA-es toroid transzformátor, passzív szűrések az anódfeszültség és fűtőfeszültség előállításához. Ez a felépítés adja, a tápegységek legkisebb zaját. (nagy áramú egyenirányító diódák, nagy értékű elektrolitikus kondenzátorok)
Készülékdoboz:
Keményfa alapanyag; belső árnyékolás, vezető festékkel
https://mediaengineering.medium.com/aud ... ec34ee25a8
Bese Attila bemutatja különleges phono erősítőjét, amely meghallgatható lesz a KME Kft/ My Reel Club 602-es szobájában, nívós eszközök társaságában.
Feladat:
Nagy erősítésű, kis zajú, alacsony torzítású, nagy kivezérelhetőségű tetródás áramkör, MM és magas kimenetű MC hangszedőkhöz.
Feladat optimálás:
Torzítás minimalizálás és a legjobb jel-zaj viszony kompromisszuma.
Tapasztalataink szerint a feszültségerősítésre alkalmas tetródák között, rendkívül eltérő hangzásminőségi különbségek vannak. Ezért az összes, műszakilag alkalmas típusból, azonos kapcsolástechnikai felépítéssel, azonos meghallgatási körülmények között választottuk ki az elektroncsöveket.
Kapcsolástechnikai koncepció:
Mindkét cső földelt katódos, visszacsatolás nélküli alapkapcsolásban üzemel, köztük a RIAA frekvenciamenetet beállító RC tagok is.
Az első fokozat nagy erősítésű, a második fokozat kis erősítésű. A gyakorlati kivitelezéshez el kell érni, hogy az első tetróda maximális erősítésre legyen képes.
RIAA hálózat:
A passzív RC hálózat galvanikusan elválasztja a két fokozatot, valamint az RC tagok arányai biztosítják, hogy nem csökken lényegesen az első feszültségerősítő elektroncső jelemelkedési sebessége.
Torzítás minimalizálás:
A mérhető és nem mérhető (észlelhető) torzítás minimalizálása, a munkaponti áramok optimalizálásával.
Tápegység:
100VA-es toroid transzformátor, passzív szűrések az anódfeszültség és fűtőfeszültség előállításához. Ez a felépítés adja, a tápegységek legkisebb zaját. (nagy áramú egyenirányító diódák, nagy értékű elektrolitikus kondenzátorok)
Készülékdoboz:
Keményfa alapanyag; belső árnyékolás, vezető festékkel
https://mediaengineering.medium.com/aud ... ec34ee25a8
Az idén először megrendezésre kerülő Audio Expo kiállítója lesz a Koscso Media Engineering Kft és a My Reel Club®.
Ahogy ezt már nyár elején az alábbi írásban jeleztük, az idén először megrendezésre kerülő Audio Expo kiállítója lesz a Koscso Media Engineering Kft és a My Reel Club®.
https://medium.com/@mediaengineering/ko ... 6acd0def6d
Innovatív hazai prototípusokat mutatunk majd be, amelyek még nem termékek, nem gyártják őket sorozatban, de minden esélyük megvan arra, hogy sikeres termékké váljanak.
Szintén közös bennük, hogy tervezőik többségükben évtizedes, néhányuk esetében nemzetközi gyakorlattal rendelkeznek. Természetesen nem maradhatnak el a My Reel Club® felvételeinek bemutatói sem, van egy pár még kiadatlan felvétel, amikbe belehallgathatunk. Digitálisan és szalagon is.
Bemutatkozik két új Djabe felvétel is, szombaton (október 5) a szalagra készült 2024 májusi Chieli Minucci/Djabe albumról néhány track, vasárnap (október 6) pedig a 2003 — ban megjelent Unplugged At The New Orleans Djabe koncert felvétel mesterszalagjáról digitalizált DSD256 felvétel bemutatása történik meg.
Beharangozzuk Kishonti István: A hangtér művészete című, hamarosan megjelenő új könyvét is és természetesen bemutatunk több, István különleges 4 csatornás (Kobak) mikrofonjával készült felvételt is. Most csak 2 csatornán, de tervezünk ismét 4 csatornás bemutatókat is.
Az alábbi eszközök hallgathatóak meg az Audio Expo 602-es szobájában:
ADM: R2R DAC
Bese Attila: Tetródás csöves RIAA korrektor, phono erősítő
Canever Audio (Olaszország): ZeroUno PLUS ULTRA Trióda/JFET hibrid csöves DAC és előfok
Hi-Mod Audio: 3 utas aktív hangsugárzó, D-osztályú erősítő DSP-vel és DSP nélkül
KME: Roon Core, Audirvana kiszolgálásához Advanced Audio platformok, Linux operációs rendszeren
Malfox Analogue: Silver 2B hangszedő prototípus, Mini lemezjátszó, és MC trafó
Máthé Kálmán: ezüst USB kábel
Pillartech: eszköz alátétek
Sabo Audio: ezüst USB és XLR kábelek, a Galactic és Solar kábelsorozatból
Ultrafide (angol): U4Pre előerősítő
Zsenák István: egy és két utas (egy+szub) passzív és aktív hangsugárzók, Hi-Mod erősítővel és DSP-vel hajtva.
A kiállításig hátralévő időben egyenként is bemutatjuk majd a fontosabb eszközöket.
https://mediaengineering.medium.com/az- ... d3923ea148
Ahogy ezt már nyár elején az alábbi írásban jeleztük, az idén először megrendezésre kerülő Audio Expo kiállítója lesz a Koscso Media Engineering Kft és a My Reel Club®.
https://medium.com/@mediaengineering/ko ... 6acd0def6d
Innovatív hazai prototípusokat mutatunk majd be, amelyek még nem termékek, nem gyártják őket sorozatban, de minden esélyük megvan arra, hogy sikeres termékké váljanak.
Szintén közös bennük, hogy tervezőik többségükben évtizedes, néhányuk esetében nemzetközi gyakorlattal rendelkeznek. Természetesen nem maradhatnak el a My Reel Club® felvételeinek bemutatói sem, van egy pár még kiadatlan felvétel, amikbe belehallgathatunk. Digitálisan és szalagon is.
Bemutatkozik két új Djabe felvétel is, szombaton (október 5) a szalagra készült 2024 májusi Chieli Minucci/Djabe albumról néhány track, vasárnap (október 6) pedig a 2003 — ban megjelent Unplugged At The New Orleans Djabe koncert felvétel mesterszalagjáról digitalizált DSD256 felvétel bemutatása történik meg.
Beharangozzuk Kishonti István: A hangtér művészete című, hamarosan megjelenő új könyvét is és természetesen bemutatunk több, István különleges 4 csatornás (Kobak) mikrofonjával készült felvételt is. Most csak 2 csatornán, de tervezünk ismét 4 csatornás bemutatókat is.
Az alábbi eszközök hallgathatóak meg az Audio Expo 602-es szobájában:
ADM: R2R DAC
Bese Attila: Tetródás csöves RIAA korrektor, phono erősítő
Canever Audio (Olaszország): ZeroUno PLUS ULTRA Trióda/JFET hibrid csöves DAC és előfok
Hi-Mod Audio: 3 utas aktív hangsugárzó, D-osztályú erősítő DSP-vel és DSP nélkül
KME: Roon Core, Audirvana kiszolgálásához Advanced Audio platformok, Linux operációs rendszeren
Malfox Analogue: Silver 2B hangszedő prototípus, Mini lemezjátszó, és MC trafó
Máthé Kálmán: ezüst USB kábel
Pillartech: eszköz alátétek
Sabo Audio: ezüst USB és XLR kábelek, a Galactic és Solar kábelsorozatból
Ultrafide (angol): U4Pre előerősítő
Zsenák István: egy és két utas (egy+szub) passzív és aktív hangsugárzók, Hi-Mod erősítővel és DSP-vel hajtva.
A kiállításig hátralévő időben egyenként is bemutatjuk majd a fontosabb eszközöket.
https://mediaengineering.medium.com/az- ... d3923ea148
- nagyatt
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 54
Köszi ez nagyon jó, ezzel hangolok jövő hétre.kaef2 írta: ↑2024.09.28., szomb. 19:50Csináltam egy közel 100 perces lejátszási listát, jazz műfajban.
Az alapja a ma korábban posztolt amerikai szakblogger által a legfontosabbnak ítélt 25 track, de kiegészítettem könnyedebb, majdnem poposabb és fúziósabb, dallamosabb nótákkal is, illetve elhagytam a legismertebb trackeket.
Semmiféle audiofil tesztelési szempont nincs mögötte, nem a hangminőség a kiválasztás alapja. Olyanokat válogattam be, amiket szeretek, ismerek és van valamiféle "flow"-juk, húzzák bele az embert a zenébe. Ahol (számomra) átjön, hogy a zenészek mennyire szerették az adott nótát EGYÜTT eljátszani, megvolt közöttük az összhang.
Az a tervem, hogy jövő szombaton a Budapest Audio Expon a 602 szobában fél ötkor elindítom a listát és zárásig végighallgatjuk. Tisztán a zene élvezetéért.
Csak 20 szék lesz bent, és állva sem lesz sokkal több hely.
A linket a böngészőbe bemásolva el kellene a Tidalban indulnia a listának.
https://tidal.com/browse/playlist/27117 ... 26f648eb56
Audia Flight FL3S
Dynaudio Contour 20i + Stand 20
Lindemann Musicbook:Source
Hid D5 Speaker, D6 IC, D3,D2 Power
Dynaudio Contour 20i + Stand 20
Lindemann Musicbook:Source
Hid D5 Speaker, D6 IC, D3,D2 Power
Majd kiderül. :)zoli73 írta: ↑2024.09.28., szomb. 20:50Ez így elsőre nagyon kívánatos! Úgy érzem, nálatok szeretni fogok zenét hallgatni!kaef2 írta: ↑2024.09.28., szomb. 19:50Csináltam egy közel 100 perces lejátszási listát, jazz műfajban.
Az alapja a ma korábban posztolt amerikai szakblogger által a legfontosabbnak ítélt 25 track, de kiegészítettem könnyedebb, majdnem poposabb és fúziósabb, dallamosabb nótákkal is, illetve elhagytam a legismertebb trackeket.
Semmiféle audiofil tesztelési szempont nincs mögötte, nem a hangminőség a kiválasztás alapja. Olyanokat válogattam be, amiket szeretek, ismerek és van valamiféle "flow"-juk, húzzák bele az embert a zenébe. Ahol (számomra) átjön, hogy a zenészek mennyire szerették az adott nótát EGYÜTT eljátszani, megvolt közöttük az összhang.
Az a tervem, hogy jövő szombaton a Budapest Audio Expon a 602 szobában fél ötkor elindítom a listát és zárásig végighallgatjuk. Tisztán a zene élvezetéért.
Már csak párat kell aludni.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 2636
Ez így elsőre nagyon kívánatos! Úgy érzem, nálatok szeretni fogok zenét hallgatni!kaef2 írta: ↑2024.09.28., szomb. 19:50Csináltam egy közel 100 perces lejátszási listát, jazz műfajban.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD1, LS8, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - UsaAudio - Furutech
Csináltam egy közel 100 perces lejátszási listát, jazz műfajban.
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 766
Akkor mar "Nineteen HZ MK II". :)Snipi írta: ↑2024.09.27., pén. 12:39"Nineteen Hertz". És akkor az angoloknak, meg a németeknek is tetszeni fog.kaef2 írta: ↑2024.09.27., pén. 12:22Olyanról nem tudok, nemzetközileg sem, ahol a 18 inches mély a talpában lenne és lefelé sugározna.Snipi írta: ↑2024.09.27., pén. 12:10
Szerintem is úgy pofásabb lesz, már ha ez számít valamit, mert ugye fő a hangminőség, de van abban valami, hogyha külön lesz, a hang is jobb lesz. (Gondolom én így laikusan.)
Mondjuk láttam én már erre nagyon hajazó (lefelé szélesedő) nem túl szép magyar fejlesztésű hangsugárzót (azon felül volt még egy széles sávú "felépítmény" is valami csepp alakú dobozban - ebből aki tudja, akár ki is találhatja - ), no annak a hangjától is lecsüccsentem egy pöttyet ...
Nincs még neve a konstrukciónak, de ideiglenesen a "19 Hz" munkanév talán megteszi.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A
"Nineteen Hertz". És akkor az angoloknak, meg a németeknek is tetszeni fog.kaef2 írta: ↑2024.09.27., pén. 12:22Olyanról nem tudok, nemzetközileg sem, ahol a 18 inches mély a talpában lenne és lefelé sugározna.Snipi írta: ↑2024.09.27., pén. 12:10Szerintem is úgy pofásabb lesz, már ha ez számít valamit, mert ugye fő a hangminőség, de van abban valami, hogyha külön lesz, a hang is jobb lesz. (Gondolom én így laikusan.)
Mondjuk láttam én már erre nagyon hajazó (lefelé szélesedő) nem túl szép magyar fejlesztésű hangsugárzót (azon felül volt még egy széles sávú "felépítmény" is valami csepp alakú dobozban - ebből aki tudja, akár ki is találhatja - ), no annak a hangjától is lecsüccsentem egy pöttyet ...
Nincs még neve a konstrukciónak, de ideiglenesen a "19 Hz" munkanév talán megteszi.
Olyanról nem tudok, nemzetközileg sem, ahol a 18 inches mély a talpában lenne és lefelé sugározna.Snipi írta: ↑2024.09.27., pén. 12:10Szerintem is úgy pofásabb lesz, már ha ez számít valamit, mert ugye fő a hangminőség, de van abban valami, hogyha külön lesz, a hang is jobb lesz. (Gondolom én így laikusan.)