Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

22. Házimozi & Hifi Show

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 351

Re: 22. Házimozi & Hifi Show

Hozzászólás Szerző: marconi »

dixie-chicken írta:
2023.10.16., hétf. 13:34
tunerman írta:
2023.10.16., hétf. 08:42
SFI írta:
2023.10.15., vas. 19:07

Audio hobby: miért van itt mindig tömeg? Jó zenék, remek jelenlét érzet, többször visszanéztem...
....miért van itt mindig tömeg?
1. Állandó rákérdezés a hallgatóság felé - milyen zenét szeretnének?
2. Több mint 80 db CD-vel, és 8 mesterszalag másolattal készültem
3. Végül, de nem utoljára:
- Callas, Kogan, Gabetta, Ashkenazy, Midori, Ghiaurov, Du Pré, Cziffra,
- Miles Davis, John Coltrane, Oscar Peterson, Gal Costa, Paco de Lucia, MJQ, Arné Domrénus, João Gilberto, Big Dady Wilson, Erik Truffaz + magyarok: Malek Andrea, Pege Aladár, Sztevanovity Zorán.
TJ.
azé az 1-es pontal egy kicsit vitatkoznék :D be lett dobva a Stabat Mater,aztán Stravinsky minden kérdezés nélkül 31_1_21.gif ..de betudom ezt a szombati korai látogatásunknak...eccé majd beteszünk egy Captain Beefheart "Trout mask replica"-t, ellenciánozásnak :fekverohog:

:kiss:
Nálam szinte ugyan ezen a rendszeren (ezen erősítő prototípusa, más kábelezés) az is jól szól! :)
És sajnos azzal is szembesülni lehet mennyit vesz el a hotelszoba, a nappalimhoz képest.
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2656

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

tunerman írta:
SFI írta:

Audio hobby: miért van itt mindig tömeg? Jó zenék, remek jelenlét érzet, többször visszanéztem...
- Miles Davis, John Coltrane, Oscar Peterson, Gal Costa, Paco de Lucia, MJQ, Arné Domrénus, João Gilberto, Big Dady Wilson, Erik Truffaz + magyarok: Malek Andrea, Pege Aladár, Sztevanovity Zorán.
TJ.
azé az 1-es pontal egy kicsit vitatkoznék :D be lett dobva a Stabat Mater,aztán Stravinsky minden kérdezés nélkül 31_1_21.gif ..de betudom ezt a szombati korai látogatásunknak...eccé majd beteszünk egy Captain Beefheart "Trout mask replica"-t, ellenciánozásnak :fekverohog:

:kiss:
Csatolmányok
IMG_5322.JPG
IMG_5322.JPG (106.24 KiB) Megtekintve 2730 alkalommal
IMG_5321.JPG
IMG_5321.JPG (104.45 KiB) Megtekintve 2730 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Endrion
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 32

Hozzászólás Szerző: Endrion »

Sziasztok!
Köszönet a szervezőknek és a résztvevőknek!, nagyon jó volt mindkettő nap ott lenni a show-n;
én személy szerint fantasztikusan éreztem magam mindegyik szobában!
Élmény volt látni is élőben ezeket az erőművészeket - hallani/hallgatni meg pláne! :D

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10989
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

-CB- írta:
2023.10.16., hétf. 12:33
Össze kell állítani egy fix listát, amitől nem hánysz, és a rendszer is kellő minőségben tudja tolmácsolni, aztán abból lehet választani, vagy tematikus zenéket játszol a saját döntésed alapján, mint ahogy Anno egy szórakozóhelyen volt kiírva: DJ is not a jukebox.
Nálam félszáz trackből lehetett választani, két nap alatt két esetben teljesítettem extra kérést, pedig volt, hogy egyszerre hárman böködték a hátamat. Volt, aki pendrive-ot dugott az orrom alá és nem akarta megérteni, hogy nincs időm másolgatni. A lejátszott anyagok között voltak csicsás és "érdekes" felvételek is, amik szerintem jól megmutatták a rendszer képességeit, előnyeit, hátrányait annak, aki 3 percnél többet szánt a kérdésre. Ha az lett volna az elvárás, hogy csupa extra anyag szóljon, akkor biztosan nem én ácsorogtam volna ott.

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1210

Hozzászólás Szerző: -CB- »

fapaci írta:
2023.10.16., hétf. 11:56
-CB- írta:
2023.10.16., hétf. 11:26
Sok helyen demóznak nem odaillő zenékkel. A 90-es évek autóhifi barlangjaiból ismert Yello őrülettől, a melankolikus, sehogy nem szóló előadókig minden volt.
Szerinted milyen az odaillő zene? Egyáltalán a kiállító döntse el, mi szól, vagy teljesítsen zenei kéréseket? Utóbbi esetben elkerülhetetlen, hogy szinte mindig Yello szóljon, mivel a legtöbben tőlem is azt kérték. Meg persze jazzt, jelentsen ez a szó bármit is. Volt, aki sikítós metált, meg japán népzenét kért, de ha én ezeket berakom, harmincan azonnal kimennek a szobából és azt terjesztik, micsoda illetlen zenék mentek nálunk. Szóval mit javasolsz ilyen esetekre?

Számomra a mélypont az volt, mikor éppen balkán fúvószenekart játszottam le, egy látogató a pár perccel korábban játszott Beethoven VI. szimfónia lemezborítójára mutatva megkérdezte, hogy most az szól-e. Ilyenkor azért megfordul az ember gondolatai között, hogy azonnal veszi a kabátját és keres egy másik hobbit és másik világot.

Eljátszottuk a szokásos analóg/digitális és a FLAC/MP3 összevetéseket is, e kérdésekben sem változott semmi, az előítéleteket meg lehet ingatni, de csak néhány másodpercre, utána mindenki visszatér a választott hitéhez.
Hülyék mindenhol vannak. Össze kell állítani egy fix listát, amitől nem hánysz, és a rendszer is kellő minőségben tudja tolmácsolni, aztán abból lehet választani, vagy tematikus zenéket játszol a saját döntésed alapján, mint ahogy Anno egy szórakozóhelyen volt kiírva: DJ is not a jukebox.

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 492

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

fapaci írta:
2023.10.16., hétf. 11:56

Számomra a mélypont az volt, mikor éppen balkán fúvószenekart játszottam le, egy látogató a pár perccel korábban játszott Beethoven VI. szimfónia lemezborítójára mutatva megkérdezte, hogy most az szól-e. Ilyenkor azért megfordul az ember gondolatai között, hogy azonnal veszi a kabátját és keres egy másik hobbit és másik világot.
Lehet hogy Bonn városához (Beethoven szülőhelye) Bécs már Balkán... :rolleyes:

"Izét" nem kértek?
- Izé, most nem jut eszembe, de olyan mint... :D
Usher - Valhalla - Emotiva

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

-CB- írta:
2023.10.16., hétf. 11:26
Sok helyen demóznak nem odaillő zenékkel. A 90-es évek autóhifi barlangjaiból ismert Yello őrülettől, a melankolikus, sehogy nem szóló előadókig minden volt.
Szerinted milyen az odaillő zene? Egyáltalán a kiállító döntse el, mi szól, vagy teljesítsen zenei kéréseket? Utóbbi esetben elkerülhetetlen, hogy szinte mindig Yello szóljon, mivel a legtöbben tőlem is azt kérték. Meg persze jazzt, jelentsen ez a szó bármit is. Volt, aki sikítós metált, meg japán népzenét kért, de ha én ezeket berakom, harmincan azonnal kimennek a szobából és azt terjesztik, micsoda illetlen zenék mentek nálunk. Szóval mit javasolsz ilyen esetekre?

Eljátszottuk a szokásos analóg/digitális és a FLAC/MP3 összevetéseket is, e kérdésekben sem változott semmi, az előítéleteket meg lehet ingatni, de csak néhány másodpercre, utána mindenki visszatér a választott hitéhez.

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1210

Hozzászólás Szerző: -CB- »

fapaci írta:
2023.10.16., hétf. 10:38
marconi írta:
2023.10.15., vas. 20:30
És meg kell említsem a legrosszabb ár érték arányt elnyerő Fapaci féle L'auditeur szobát...
Tehát kiderült, hogy a 150 milliós rendszer nem szól százszor "jobban", mint a másfél milliós. Ebben egyetértünk, előre borítékolhattuk volna, már ha bármiféle versenyt akarunk indítani.

Életemben egyszer indultam neki, hogy végigjárom a HiFi Show-t, a 4. szoba után értelmetlennek könyveltem el és feladtam a dolgot, soha többé nem vágtam neki, pedig sokszor kint voltam a helyszínen. Most is csak 3 rendszert hallottam, az általam demózott mellett a két szomszédos szobát, ahova áthívtak, hogy mondjak valamit. Mindegyiken felismertem a lejátszott zenét. Nem volt dolgom véleményezni, nekem ahhoz másik üzemmód, más körülmények kellenek. Csodálom azt, aki így is képes rá. A sajátom helyett idéznék néhány véleményt, amik ugyanabban a szobában születtek:

"Hát ezmi volt? Eskü az én kis gagyi rendszerem többet tud."

"Nálatok volt értékelhető térhatás és basszus, sehol másohl."

"Jól szólt, de nem fogott meg, nem jöttem lázba, de kösznöm, hogy hallhattam egy igazi Highend rendszert!"

"Nekem nagyon tetszett , mindket szobaban nalatok volt interakcio a bemutatot tarto es a kozonseg között . Igy partnernek erzi magat a közönség , nem mellesleg extra infohoz is jut a zenékről, készülékekről. Több ilyet kellene..."

A vélemények közötti különbség szerintem hatékonyan indokolja az álláspontomat. A többség érezhetően azért jött, hogy valamilyen gyors ranglistát felállítson ahhoz viszonyítva, amit otthon megszokott. Szerencsére néha kialakult nálunk egy-egy jó beszélgetés is zenehallgatásról, muzsikákról, felvételekről. Nekem a készülékek technikai bemutatása mellett ez volt a célom és köszönöm, hogy páran partnereim voltatok benne!

Tegnap este hazafelé (miután a kiállítók biztosították egymást arról, hogy nem olvasnak kommenteket, de sokan nyilván nem tudták megállni) az a fura gondolat ugrott be, hogy mi lenne, ha egyszer a kiállítók véleményeznék a látogatókat és otthoni rendszereiket, ott kialakulna-e bármiféle egyetértés. Ezt persze soha nem tudjuk meg.

Nekem ez a show is azt a tanulságot hozta, amit az elmúlt néhány évben mindig: a nem éppen barátságos körülmények ellenére még mindig vannak kereskedők és gyártók, akik kitartanak és próbálják életben tartani a hazai HiFi-t. Nem tudom, meddig sikerül még nekik, de érezhetően fogy az erejük. Nincs már meg az a pezsgő lendület, ami érezhető volt 8-10 éve.
Az olcsóbbik rencerük nem volt annyira rossz, de a drágább (A fa dobozos) az első hangjával kiverte nálam is a biztosítékot.
Az igazi mélypont inkább a Malac-Bowers, a Canton (bár kis dobozból akkora basszust még nem hallottam), meg az az érdekes, kötelekkel rögzített sokutas rencer volt a maga műanyag hangjával 50 milláért.
Érdekes meglepetés volt a kínai open baffle szett az óriási dinamikájával, de mondjuk felső frekvenciákon meg nem volt felbontásuk.
Több helyen futottunk bele abba, hogy valami a láncból elb@ssza a hangot:
A Dynaudio nagy dobozok pl lemezről jók voltak, csak a streamer volt hozzájuk csapnivaló.
A TMP erősítők nem tudták kifutni magukat a Cabasse dobozokkal.
A "nagy aluszekrények" közelről hallgathatatlanok voltak, de a terem hátsó traktusában kellemes színpadot adtak.
Jenő esetében teljesen a rencerhez passzoló zenék szóltak, kis aprósüteménnyel, teával annyira jó lett volna a jazzklub hangulat, hogy ki sem mentünk volna :-)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

marconi írta:
2023.10.15., vas. 20:30
És meg kell említsem a legrosszabb ár érték arányt elnyerő Fapaci féle L'auditeur szobát...
Tehát kiderült, hogy a 150 milliós rendszer nem szól százszor "jobban", mint a másfél milliós. Ebben egyetértünk, előre borítékolhattuk volna, már ha bármiféle versenyt akarunk indítani.

Életemben egyszer indultam neki, hogy végigjárom a HiFi Show-t, a 4. szoba után értelmetlennek könyveltem el és feladtam a dolgot, soha többé nem vágtam neki, pedig sokszor kint voltam a helyszínen. Most is csak 3 rendszert hallottam, az általam demózott mellett a két szomszédos szobát, ahova áthívtak, hogy mondjak valamit. Mindegyiken felismertem a lejátszott zenét. Nem volt dolgom véleményezni, nekem ahhoz másik üzemmód, más körülmények kellenek. Csodálom azt, aki így is képes rá. A sajátom helyett idéznék néhány véleményt, amik ugyanabban a szobában születtek:

"Hát ezmi volt? Eskü az én kis gagyi rendszerem többet tud."

"Nálatok volt értékelhető térhatás és basszus, sehol másohl."

"Jól szólt, de nem fogott meg, nem jöttem lázba, de kösznöm, hogy hallhattam egy igazi Highend rendszert!"

"Nekem nagyon tetszett , mindket szobaban nalatok volt interakcio a bemutatot tarto es a kozonseg között . Igy partnernek erzi magat a közönség , nem mellesleg extra infohoz is jut a zenékről, készülékekről. Több ilyet kellene..."

A vélemények közötti különbség szerintem hatékonyan indokolja az álláspontomat. A többség érezhetően azért jött, hogy valamilyen gyors ranglistát felállítson ahhoz viszonyítva, amit otthon megszokott. Szerencsére néha kialakult nálunk egy-egy jó beszélgetés is zenehallgatásról, muzsikákról, felvételekről. Nekem a készülékek technikai bemutatása mellett ez volt a célom és köszönöm, hogy páran partnereim voltatok benne!

Tegnap este hazafelé (miután a kiállítók biztosították egymást arról, hogy nem olvasnak kommenteket, de sokan nyilván nem tudták megállni) az a fura gondolat ugrott be, hogy mi lenne, ha egyszer a kiállítók véleményeznék a látogatókat és otthoni rendszereiket, ott kialakulna-e bármiféle egyetértés. Ezt persze soha nem tudjuk meg.

Nekem ez a show is azt a tanulságot hozta, amit az elmúlt néhány évben mindig: a nem éppen barátságos körülmények ellenére még mindig vannak kereskedők és gyártók, akik kitartanak és próbálják életben tartani a hazai HiFi-t. Nem tudom, meddig sikerül még nekik, de érezhetően fogy az erejük. Nincs már meg az a pezsgő lendület, ami érezhető volt 8-10 éve.

VibaVoice
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 50
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: VibaVoice »

tunerman írta:
SFI írta:

TJ.
A teljesség igénye nélkül:
Egy szobában nem csak azért lehet kicsivel több a hallgatóság, mert meg van hallgatva a látogatók véleménye, illetve bőséges a zenei választék. Csak ezektől nem marad senki sem tovább egy adott szobában.
Az antik Philips CD-100-as CD játszó, a maga idejemult14+2bit/44,1kHz tudású TDA1540D D/A konverterével, a "noNFB" felépítésű csöves erősítővel, a Lowther szélessávú hangsugárzóval, illetve a komoly beruházást nem igénylő kábelekkel olyan zenei hangzást képes nyújtani, amire a számítógéppel optimalizált, lélegzet elallító műszaki adatokkal rendelkező, horror áron beszerezhető modern rendszerek nem képesek.
Jenő előtt le a kalappal!
Nála még 2023-ban is 40-50 éves technikát lehet hallgatni, ami jó, és örök!

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2735

Hozzászólás Szerző: tunerman »

SFI írta:

TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1356

Hozzászólás Szerző: akvapark »

marconi írta:
2023.10.15., vas. 20:33
Pár kép 2. rész:
231015_HifiShow_VZ_0047.jpg231015_HifiShow_VZ_0048.jpg231015_HifiShow_VZ_0050.jpg231015_HifiShow_VZ_0052.jpg231015_HifiShow_VZ_0055.jpg231015_HifiShow_VZ_0060.jpg231015_HifiShow_VZ_0061.jpg231015_HifiShow_VZ_0064.jpg231015_HifiShow_VZ_0065.jpg231015_HifiShow_VZ_0066.jpg231015_HifiShow_VZ_0073.jpg231015_HifiShow_VZ_0076.jpg
Látom Hábetler András Művész úr - és kolléga - is demózott. leborulok.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3176

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

stx írta:
2023.10.15., vas. 21:45
Loewe Létezik még vagy valami kínai cég már?
Igen, még létezik. A rajta futó promóciós film fennen hírdette, hogy Made in Germany. Aztán hogy ez milyen százalékban igaz?
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

rTom
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 91

Hozzászólás Szerző: rTom »

tonee73 írta:
2023.10.15., vas. 20:29
merida írta:
2023.10.15., vas. 20:11
AoFp1zJ9QSY
:quetionmark:
Csak ráült a telójára.
Vagy ez egy IBM kód kockáknak?

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 455
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: stx »

Loewe Létezik még vagy valami kínai cég már?

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó

Pár kép 2. rész:
231015_HifiShow_VZ_0047.jpg
231015_HifiShow_VZ_0048.jpg
231015_HifiShow_VZ_0050.jpg
231015_HifiShow_VZ_0052.jpg
231015_HifiShow_VZ_0055.jpg
231015_HifiShow_VZ_0060.jpg
231015_HifiShow_VZ_0061.jpg
231015_HifiShow_VZ_0064.jpg
231015_HifiShow_VZ_0065.jpg
231015_HifiShow_VZ_0066.jpg
231015_HifiShow_VZ_0073.jpg
231015_HifiShow_VZ_0076.jpg
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó

Inkább nem fogalmaznék meg általános látleletet, de ha a zenét vesszük akkor messze kilógott a kiállításból az Audio Hobby, odaérkezve teljesen más világ, elképzelés, koncepció fogadta a betérőt. Félhomály, szobahangerő, csak ritkán hangosabb, és így is átjött minden ami a zenéből fontos. Itt minden ennek volt alárendelve.
A többi szoba... a legfurább hogy még ott is ami még jó lett volna, nagy villodzó TV rontotta az atmoszférát, fogalmam sincs minek kellett az oda. - ok tudom reklám, de többet árt mint használ.
És meg kell említsem a legrosszabb ár érték arányt elnyerő Fapaci féle L'auditeur szobát, jazz felvételekből hallgattam meg néhányat, de akárhányszor elindult egy másik zenemű, mintha megint ugyan az a zenekar játszott volna ugyan azokkal a hangszerekkel, ugyan azokkal a hangszínekkel. Vagy a rendszer lehetett az? Már nem tudom... :)

Pár kép 1. rész:
231015_HifiShow_VZ_0012.jpg
231015_HifiShow_VZ_0028.jpg
231015_HifiShow_VZ_0030.jpg
231015_HifiShow_VZ_0032.jpg
231015_HifiShow_VZ_0035.jpg
231015_HifiShow_VZ_0037.jpg
231015_HifiShow_VZ_0039.jpg
231015_HifiShow_VZ_0040.jpg
231015_HifiShow_VZ_0041.jpg
231015_HifiShow_VZ_0043.jpg
231015_HifiShow_VZ_0044.jpg
231015_HifiShow_VZ_0045.jpg

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6186

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

merida írta:
2023.10.15., vas. 20:11
AoFp1zJ9QSY
:quetionmark:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 181

Hozzászólás Szerző: merida »

AoFp1zJ9QSY
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 742
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

Sziasztok!
A kiállított hangsugárzó egy prototípus volt, valóban nem volt a külső 100%-os, de a hangja teljesen rendben volt.
Csatolmányok
IMG_20231014_105606.jpg
IMG_20231014_100036.jpg

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 492

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

Tctronic írta:
2023.10.15., vas. 17:40

A kis aktív Dynaudio hangfal szerintem meglepően jól muzsikált. Tenyérnyi mérete, zárt doboza ellenére nagyokat megszégyenítően adta elő magát. Az a szoba méret meg nagyon feküdt neki.

Bodor-Audio hangfala érdekes volt, sajnos közelebbről megnézve nekem nagyon úgy tűnt, mint ami még nincs kész. (felületkezelés, felületek minősége stb) maradjunk annyiba jól állt neki a távolság.
Bodor Feri (ha ő demózott egyáltalán) jelezte, hogy még nincs kész a hangfal.

Az aktív Dyno tényleg jól szólt, főleg hogy egy filléres UTP-vel volt összekötve és Bluetooth-ról kapta a zenét.
A mélye a méretéhez képest nagyon nagy, de sajnos egy kicsit terjengős és pontatlan volt.
A demózó fiatal srác egy röpke elgyengülését kihasználva kértem egy Carmina Burana-t, amin aztán teljesen összeesett a hangkép. Ár/érték arányban összevetve a Sonus zavarával az AC/DC-n, hát döntse el mindenki maga... :rolleyes:
Szóval ez a Dyno második rendszerbe, hálószobába, elalváshoz kiváló, de fő rendszernek kevés.

A Kudo hangfalakat hallotta valaki? (A Pylon szobában volt, de kora délutánig nem kötötték be, tovább már nem vártam, elfáradt a fülem. sad.gif )
Usher - Valhalla - Emotiva

SFI
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 79

Hozzászólás Szerző: SFI »

Üdv, ülök a vonaton, jövök a só-ról, én így hallottam:
Koscsó Engineering: a Djabe előadás zenével illusztrálva remek, és tanulságos volt, feszegetjük az analóg lejátszás határait...
Óz Audio: remek zenék, a Kaláka nagyon élt ebben a szobában.
Time Audio: kellemes volt, sokáig ücsörögtem itt is...
Germán Phisiks-es szoba: hatalmas felbontás, jó zenék, gondolom csillagászati áron
Dream Audio Malfox szoba: nálam ma az övéké az első díj...hihetetlen dinamika, felbontás, életszerűség..Az új hangszedő is remekül teljesített!
Köszönet a Szervezőknek, a demózóknak, remekül éreztem magam, ha jövőre lesz, ott a helyem! Sfi
Benz Micro LP-S - Michell Orbe, SME 309 - VDH D-501 - Benz Micro Wood SL2 - Analog Art - VDH D501 - ARC PH5 fonó - HT Magic Two - ARC SP 16L- HT Magic Two - Conrad Johnson MF2200 - Music Rererence RM 9 - HT Magic Tweeter - Ponder Over - B&W 705 S1.   CD: Marantz SA15 s1

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2714

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Előző évben kihagytam, most nem szerettem volna. A borús idő miatt jobban vonzott, szerencsére azért nem voltak nagyon sokan, még a pont befértünk mindenhova kategória. Legutoljára mikor voltam nagyobb tömeg volt. Sajnos nagyon sokat nem tudtam/akartam időzni mindenhol, 1-2-3 szám erejéig tudtam belehallgatni a legtöbb helyen. Volt egy-két érdekesség is amikről még nem írtak: pl. A kis aktív Dynaudio hangfal szerintem meglepően jól muzsikált. Tenyérnyi mérete, zárt doboza ellenére nagyokat megszégyenítően adta elő magát. Az a szoba méret meg nagyon feküdt neki.
Jenőnek az erősítőjét szerettem volna meghallgatni, sajnos csak CD-ről tudtam. A zenei anyag nem teljesen keresztezte az én ízlésemet, de ennek ellenére tetszett.
Bodor-Audio hangfala érdekes volt, sajnos közelebbről megnézve nekem nagyon úgy tűnt, mint ami még nincs kész. (felületkezelés, felületek minősége stb) maradjunk annyiba jól állt neki a távolság.
Naim+Canton páros elég jó volt, ahogy az Adam audio is.
Audio-Note soha nem volt az én világom, most sem lett....
B&W+ Marantz nekem sem tetszett...
Admira Vox(?) nagy álló hangfala (lásd lentebb nagy fehér hátulról) érdekes konstrukció volt tetszett.

A lenti képen látható szélessávú open baffle méllyel kiegészítve szalagról is elég jól muzsikált. (Hirtelen nem tudom kik voltak ők bocsi)
L'auditeur csöves szettje is jó volt, sajnos a másik Fapaci demozású nekem annyira nem jött be....

Kb, ezek maradtak meg bennem, nem szerettem volna mindenkit egyesével felsorolni.

Mindent összevetve egynek jó volt, örülök hogy van ilyen.

Ja amit nagyon hiányoltam a legtöbb helyen nem volt kiírva mennyi is a szett ára, vagy a komponensek ára. Az ár/minőség mutató is nagyon sokat elárul a kapott produkció mellett.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

GOB
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 259

Hozzászólás Szerző: GOB »

Nálam 3 szoba volt, ami felkeltette a figyelmem: a L'audituer Marten és Engström elektronikával, az Admiravox Bricasti elektronikával, és Ultimate AV-nál German Physiks Ayon Dac párosítás. Persze, mint mindig, fenntartásokkal kezelve. A többi teremben/szobában hallottak valahogy nem fogtak meg.
Csatolmányok
20231014_132525.jpg
20231014_115721.jpg
Van, hogy úgy érzed:
Mekkora egy hülye vagy. És tényleg.

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2714

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Egy-két fotó, azok se túl jók... Nem toltam túl.

20231015_130545.jpg
20231015_114626.jpg
20231015_113819.jpg
20231015_125514.jpg
Csatolmányok
20231015_121245.jpg
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Válasz küldése

Vissza: “Készülék tesztek, találkozók”