marconi írta: ↑2023.10.15., vas. 20:30
És meg kell említsem a legrosszabb ár érték arányt elnyerő Fapaci féle L'auditeur szobát...
Tehát kiderült, hogy a 150 milliós rendszer nem szól százszor "jobban", mint a másfél milliós. Ebben egyetértünk, előre borítékolhattuk volna, már ha bármiféle versenyt akarunk indítani.
Életemben egyszer indultam neki, hogy végigjárom a HiFi Show-t, a 4. szoba után értelmetlennek könyveltem el és feladtam a dolgot, soha többé nem vágtam neki, pedig sokszor kint voltam a helyszínen. Most is csak 3 rendszert hallottam, az általam demózott mellett a két szomszédos szobát, ahova áthívtak, hogy mondjak valamit. Mindegyiken felismertem a lejátszott zenét. Nem volt dolgom véleményezni, nekem ahhoz másik üzemmód, más körülmények kellenek. Csodálom azt, aki így is képes rá. A sajátom helyett idéznék néhány véleményt, amik ugyanabban a szobában születtek:
"Hát ezmi volt? Eskü az én kis gagyi rendszerem többet tud."
"Nálatok volt értékelhető térhatás és basszus, sehol másohl."
"Jól szólt, de nem fogott meg, nem jöttem lázba, de kösznöm, hogy hallhattam egy igazi Highend rendszert!"
"Nekem nagyon tetszett , mindket szobaban nalatok volt interakcio a bemutatot tarto es a kozonseg között . Igy partnernek erzi magat a közönség , nem mellesleg extra infohoz is jut a zenékről, készülékekről. Több ilyet kellene..."
A vélemények közötti különbség szerintem hatékonyan indokolja az álláspontomat. A többség érezhetően azért jött, hogy valamilyen gyors ranglistát felállítson ahhoz viszonyítva, amit otthon megszokott. Szerencsére néha kialakult nálunk egy-egy jó beszélgetés is zenehallgatásról, muzsikákról, felvételekről. Nekem a készülékek technikai bemutatása mellett ez volt a célom és köszönöm, hogy páran partnereim voltatok benne!
Tegnap este hazafelé (miután a kiállítók biztosították egymást arról, hogy nem olvasnak kommenteket, de sokan nyilván nem tudták megállni) az a fura gondolat ugrott be, hogy mi lenne, ha egyszer a kiállítók véleményeznék a látogatókat és otthoni rendszereiket, ott kialakulna-e bármiféle egyetértés. Ezt persze soha nem tudjuk meg.
Nekem ez a show is azt a tanulságot hozta, amit az elmúlt néhány évben mindig: a nem éppen barátságos körülmények ellenére még mindig vannak kereskedők és gyártók, akik kitartanak és próbálják életben tartani a hazai HiFi-t. Nem tudom, meddig sikerül még nekik, de érezhetően fogy az erejük. Nincs már meg az a pezsgő lendület, ami érezhető volt 8-10 éve.