Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 824

Re: Sztereó erősítők

Hozzászólás Szerző: lacy »

Frankie68 írta:
2026.01.31., szomb. 21:45
, de nagyobb hangerőnél olyan, mintha fakulna a hangja.
Ha ár így közben megszólíttattam..mivel amúgy a kérdést eddig nem olvastam..
Ez a jelenség ismert előttem is.
Csak én házi mozi erősítővel élem át, szerencsére csak próbára volt nálam, nem pedig megvétel tán jött elő, hogy meg sem szabad vennem.
A szóban forgó trágy.. tárgy egy Marantz HM erősítő ami egy másik - régebbi - Marantz helyett lett volna, hdmi hang probléma miatt. Ezt most nem részletezem.
A lényeg, hogy ugyanígy ha kellően felhangosítottam - ami még mindig a régi erősítőhöz képest egy halkabb szint volt - az egész hangkép összeesett, beszűkült, mély-magas lecsökkent, (érdekesség, hogy ugye aktív sub meghajtás van, lfe kimenet így a legmélyebbeknek se szabadott volna de pedig) a régit visszatéve ismét el lehetett menni a falbontó hangerőig, anélkül, hogy a hang minőségvesztést szenvedett volna
A "beszédes" tény, hogy az én erősítőm csak 7 csatornás a másik 9 + 2 zóna, és vagy másfél - 2 kilóval könnyebb
A teljesítményfelvétele - már ami rá volt írva meg valamicskével kevesebb.
Ez tipikusan az elfogy a kakaó azaz a táp nem tud kellő energiát biztosítani.
Az, hogy nálad ez esetleg a korral járó kondi kiszáradás, vagy eleve kicsi a teljesítménye, azt nem tudom.
Vagy a hangfalaid érzéketlenek - megnéztem, azok :)
A könnyebb út, egy erősítő próba, a nehezebb a hangfal csere.
Neked óriási mázlid van, mert éppen pénteken került hozzám egy pár Castle Richmond hangfalacska, na az kb majdnem olyan mint a tied. n jó kisebb és csak 13cm-es mélyközepe van.
De nagyjából hangképbe vagyok :)
szerintem még az is lehet, hogy a két eszköz szerencsétlen össze nem passzolása s közre játszhat. De ezt csak akkor lehet kideríteni, ha valamit módosítasz, legalább is kölcsönbe kért cuccal.
Castle.jpg

Frankie68
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Re: Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Hozzászólás Szerző: Frankie68 »

wasiliy888 írta:
Tegnap, 18:12
Frankie68 írta:
Tegnap, 11:01
image.jpgSzia! Köszönöm a válaszod, nagyon komoly munkát végeztél. Sajnos nincs olyan ismerősöm, aki értene az átépítéséhez,így nagyon sok pénzbe kerülne…. Ennyiért kapok talán jó használt hangfalpárt,az a kérdés, melyik gyártónál keresgéljek, mivel az erősítőm elvileg meleg hangú. Amit küldtél, az nem férne el nekem, nem sok helyem van, sajnos…
Ez valóban elég szűk hely. Nem sok hangsugárzó szól ideálisan ilyen körülmények között. De azért el lehetne gondolkodni valami karcsú állódobozon. Néha felbukkan pl StandArtnak valamelyik változata elég jó árfekvésben. Azok könnyen hajthatók.
Amit említettél, a nagy hangerőn mosottá válik a hangzás, az viszont nem biztos, hogy a Castle hibája. Ez tipikusan olyan, rossz erősítős tulajdonság. Bocs, hogy ezt mondom, tudom nem szokás szarozni ezeket az integrált Nad erősítőket, de csak meg kellene győződnöd valahogy arról, hogy pontosan mi okozza, ezt a számodra zavaró hibát. És akkor úgy lenne biztos, ha tudna hozni neked kipróbálásra egy ismerősöd egy más integráltat.
Szia, köszönöm a segítséged. Megfogadom a tanácsod, megpróbálom egy másik hangfallal. Bár korábban meghallgattam egy Focal Opal 8 ti-vel, azzal szépen szólt, úgy emlékszem.

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 234

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

Frankie68 írta:
Tegnap, 11:01
image.jpgSzia! Köszönöm a válaszod, nagyon komoly munkát végeztél. Sajnos nincs olyan ismerősöm, aki értene az átépítéséhez,így nagyon sok pénzbe kerülne…. Ennyiért kapok talán jó használt hangfalpárt,az a kérdés, melyik gyártónál keresgéljek, mivel az erősítőm elvileg meleg hangú. Amit küldtél, az nem férne el nekem, nem sok helyem van, sajnos…
Ez valóban elég szűk hely. Nem sok hangsugárzó szól ideálisan ilyen körülmények között. De azért el lehetne gondolkodni valami karcsú állódobozon. Néha felbukkan pl StandArtnak valamelyik változata elég jó árfekvésben. Azok könnyen hajthatók.
Amit említettél, a nagy hangerőn mosottá válik a hangzás, az viszont nem biztos, hogy a Castle hibája. Ez tipikusan olyan, rossz erősítős tulajdonság. Bocs, hogy ezt mondom, tudom nem szokás szarozni ezeket az integrált Nad erősítőket, de csak meg kellene győződnöd valahogy arról, hogy pontosan mi okozza, ezt a számodra zavaró hibát. És akkor úgy lenne biztos, ha tudna hozni neked kipróbálásra egy ismerősöd egy más integráltat.
DIY Cu-R(DAC)
ValhallA Raindrops, CuAgSS8/3(SRC), 8HC(PWR)
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

Frankie68

lacy írta:
Tegnap, 15:21
tonee73 írta:
Tegnap, 11:24
Nem értem miért kellene módosítani, hiszen a kérdések ma is segítenek a könnyebb javaslat behatárolásában.
szerinted, de őszintén :) hányan olvassák - olvasták el a nyitó hozzászólást az elmúlt monnyuk 5 évben? :rolleyes:
Meg hát ahogy írtam is 25 év, 23000 hozzászólás és egy vendég nevű volt fórumos ... van értelme?
én is ccsak a zárójeles részt gondoltam kitörölni amúgy :smile50:
Szia! Köszönöm az írásod! Igazából segítséget szerettem volna kérni, hogy az erősítőmhöz milyen hangfalak illenének leginkább. Nálam sokkal tapasztaltabb tagok ebben biztosan tudnának segíteni, hátha valaki járt már hasonló cipőben. Konkrét erősítőhöz mi illik, ugyebár…. A hozzászóló értékét az adja, hogy mennyi hsz-t ír vajon? Ha nem ír az ember az nem jelenti azt, hogy nem olvas. Itt jegyezném meg, elolvastam a nyitó hozzászólást…. Segítségért jöttem, helyette lett korholás, sebaj, ne legyen nagyobb baj…. Béke!

lacy
V.I.P.
V.I.P.

tonee73 írta:
Tegnap, 11:24
Nem értem miért kellene módosítani, hiszen a kérdések ma is segítenek a könnyebb javaslat behatárolásában.
szerinted, de őszintén :) hányan olvassák - olvasták el a nyitó hozzászólást az elmúlt monnyuk 5 évben? :rolleyes:
Meg hát ahogy írtam is 25 év, 23000 hozzászólás és egy vendég nevű volt fórumos ... van értelme?
én is ccsak a zárójeles részt gondoltam kitörölni amúgy :smile50:

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6565

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

lacy írta:
Tegnap, 11:09
Most hogy megint feljött vagy inkább elő ez a topic, ismét megkérdezném, hogy nem lehet-e módosítani a címét így kb 23e hozzászólás, kb 25 év és 2 hónap, meg az azóta már a fórumon sem aktív "vendég" miatt?
Konkrétan a nyitó hozzászólás olvasására buzdító felhívás azt gondolom ebben az értelemben aktualitását vesztette :smile29:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

lacy
V.I.P.
V.I.P.

Most hogy megint feljött vagy inkább elő ez a topic, ismét megkérdezném, hogy nem lehet-e módosítani a címét így kb 23e hozzászólás, kb 25 év és 2 hónap, meg az azóta már a fórumon sem aktív "vendég" miatt?
Konkrétan a nyitó hozzászólás olvasására buzdító felhívás azt gondolom ebben az értelemben aktualitását vesztette :smile29:

Frankie68

image.jpg
Szia! Köszönöm a válaszod, nagyon komoly munkát végeztél. Sajnos nincs olyan ismerősöm, aki értene az átépítéséhez,így nagyon sok pénzbe kerülne…. Ennyiért kapok talán jó használt hangfalpárt,az a kérdés, melyik gyártónál keresgéljek, mivel az erősítőm elvileg meleg hangú. Amit küldtél, az nem férne el nekem, nem sok helyem van, sajnos…

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 234

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

Frankie68 írta:
Sziasztok! Egy Nad c356 BEE sztereo erősítőhöz szeretnék venni megfelelő hangfalakat, amivel jól muzsikál. Jelenleg egy Castle Eden hangfalpárom van, ami nem rossz, de nagyobb hangerőnél olyan, mintha fakulna a hangja. Nem tudom, hogy az erősítő vagy a hangfal a hibás. Milyen gyártók termékeit keressem , hány Ohm-os hangfalakat keressek? Köszönöm! Állványos jöhet szóba, egyelőre használtban gondolkodom.
Szia!
Nem írtad, mennyit szánsz rá nagyjából, mekkora a keret. Sok jó hangsugárzó van még állványosból is az adás-vétel topikban. Nekem is Castle Eden volt több, mint 20 éven keresztül. Kicsit kellett javítgatni, kicsit módosítottam is rajta, végül átépítettem teljesen. Erről itt olvashatsz:

viewtopic.php?f=28&t=32327&p=2961414&hi ... e#p2961414

Ez most kb 320-350e forintból jönne ki szerintem, és persze neked, vagy egy ismerősödnek, aki ért hozzá, kellene megcsinálni. Ha ez érdekel, írj rám privátban, mert picit másként építeném meg a hangváltót, hogy egy kicsit még jobb legyen. És el is jöhetsz meghallgatni, ha kíváncsi vagy milyen.
Ezért az összegért, vagy még valamivel kevesebbért is persze kapsz használtan készen hangsugárzót, ami nem pont olyan, mint a tied, vagy az enyém, de attól még lehet jó.
Pl:
viewtopic.php?f=33&t=221579&p=2991922&h ... x#p2991922
DIY Cu-R(DAC)
ValhallA Raindrops, CuAgSS8/3(SRC), 8HC(PWR)
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6565

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Frankie68 írta:
Sziasztok! Egy Nad c356 BEE sztereo erősítőhöz szeretnék venni megfelelő hangfalakat, amivel jól muzsikál. Jelenleg egy Castle Eden hangfalpárom van, ami nem rossz, de nagyobb hangerőnél olyan, mintha fakulna a hangja. Nem tudom, hogy az erősítő vagy a hangfal a hibás. Milyen gyártók termékeit keressem , hány Ohm-os hangfalakat keressek? Köszönöm! Állványos jöhet szóba, egyelőre használtban gondolkodom.
A kérdés átkerült a helyére.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Frankie68

severance
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 172

Hozzászólás Szerző: severance »

smilecat írta:
2026.01.22., csüt. 17:03
Ha van bármilyen javaslat azt szívesen fogadom, előre is köszönöm mindenkinek.
Felejtsd el a "házimozit": ezen a szinten ez csak szánalmas bohóckodás.

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 291

Hozzászólás Szerző: st81 »

Raktak fel egy Dali Ikon 6 szettet. Ha a Concept tetszett, ez is jó lehet. Úgy emlékszem, hogy ez egész jól sikerült hangsugárzó szériája volt a Dali-nak. Egy kis alkuval beleférsz a keretbe, aztán később még egy mélysugárzót hozzá lehet tenni.
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Hozzászólás Szerző: -KP- »

smilecat írta:
2026.01.22., csüt. 17:03
Sziasztok!

Egy Denon X1800H erősítőhöz szeretnék hangsugárzókat venni.
Max 300.000 ft lenne a keret.
Elektronikus zenét hallgatunk - techno, electric body, trance, progressive house, goa...stb
~20nm-es szobában
Ha nem tudod hangosan hallgatni és szeretnéd hogy alacsony hangerőn is legyenek mélyeid, akkor egy aktív mélynyomót kellene beiktatni a rendszerbe. 150k körül nézz valamit. Klipsch R110,R112,SPL-100, SPL-120, SVS egyes típusai kifoghatóak ilyen ár körül pl. A maradék mehet hangfalszettre. Ilyen kevés pénzből inkább használtat néznék. Az aktív mélynyomó amúgy is kötelező a házimozihoz.

smilecat
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: smilecat »

Sziasztok!

Egy Denon X1800H erősítőhöz szeretnék hangsugárzókat venni.
Max 300.000 ft lenne a keret.
Elektronikus zenét hallgatunk - techno, electric body, trance, progressive house, goa...stb
~20nm-es szobában

Én megelégednék 2 álló hangsugárzóval, de a párom szeretne "házimozizni" is néha-néha.
Sajnos lemeradtam most egy igen jó árú (160.000ft) használt Dali Concept 6-os 5.0-ás összeállításról, így alternatív lehetőségek után nézek.
Ezt hallottam, egész "jól" szólt, nekem legalábbis tetszett, valami hasonlót keresek tűrhető áron.

Jelenleg egy Jamo Classic 6 hangfalpáros van, de nem igazán vagyok megelégedve a hangjával. Zene hallgatásakor a mély még tűrhetően szól, de a közép és a magas mintha nem is lenne, vagy összefolyik, katyvasz az egész. Flac, Wav nagy ritkán Mp3 a forrás. Filmnézésnél inkább a stream csatornák jöhetnek szóba, vagy Tv, azal nincs akkora problémám.
Nem kell brutál hangosnak lennie, mert vékonyak a falakat, de ha kicsit megküldöm mikor nincs otthon a szomszédság azért ne térdeljen le azonnal :)

Tudom, hogy nem a legjobb, és belépő szintű, de én most ezt néztem ki - Polk Audio Monitor XT60+XT15+XT30C házimozi hangfal szett.

Ha van bármilyen javaslat azt szívesen fogadom, előre is köszönöm mindenkinek.

mike-rame
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 708

Hozzászólás Szerző: mike-rame »

Palika71 írta:
2026.01.04., vas. 09:40
Sziasztok!

Egy Arcam FMJ A19-hez vennék monitor hangsugárzót. A szoba 30 m2, jazz, soul, blues zenét hallgatok. A nagy mélyek nem izgatnak.
Kábekekkel még sehogy sem állok.
500e alatt keresek valami jót, a használt piacról.
Nagyon kíváncsi vagyok a szakik véleményére!
Én ezt e dobozt ajánlanám. Jelenleg én is egy ilyet hallgatok Arcam Alpha 10P végfokkal. Azért az árért semmit sem tudok ajánlani, ami jobban megfelelhetne az elvárásaidnak.
"Áldozat nélkül nincs veszteség"

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 681
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Palika71 írta:
2026.01.04., vas. 09:40
Sziasztok!

Egy Arcam FMJ A19-hez vennék monitor hangsugárzót. A szoba 30 m2, jazz, soul, blues zenét hallgatok. A nagy mélyek nem izgatnak.
Az jó szobaméter. Meghallgatás nélkül ne vegyél semmit
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 646

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Palika71 írta:
2026.01.06., kedd 15:56
Nagyon jó kérdés!

Elég gyakran macsak és kutya rohangál a nappaliban. Nem szeretnék kockáztatni. 31_1_21.gif
Vannak nagyobb állványos sugárzók. Nekem az ismeretségi körömben van egy régebbi (2010-es kb.) Paradigm Studio 40. Abban két mélyközép van, és nagyobb szobába is elég, ráadásul állati jó hangja van.
De mintha itt az apróban is láttam volna a Chario Millenium II-öt abban is két mélyközép van, szerintem az is szépen be tud zenélni akár 30nm-t is. Bár olyat még nem hallottam, de külsőre nagyon tetszik. :D

Palika71

Hozzászólás Szerző: Palika71 »

Nagyon jó kérdés!

Elég gyakran macsak és kutya rohangál a nappaliban. Nem szeretnék kockáztatni. 31_1_21.gif

VPL-HW65ES
Screenline Amleto 1.2 Gain 137"

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Palika71 írta:
2026.01.04., vas. 10:05
theta írta:
2026.01.04., vas. 09:46
Szia!

Én ugyan ilyen erősítővel használok Acoustic Energy AE500-at és nagyon jól megvannak. Persze kérdés a 30m2, de egy próbát megér. Van olyan kereskedő, akinél letét ellenében ki tudod otthon próbálni.
Most is ilyen kismebrános polcsugárzóim vannak, és kevés a hangjuk sajnos. Régen egy kis szobában zenéletek, ott nagyon jól szóltak. Igaz, ott sokkal komolyabb erősítővel voltak meghajtva... Egy próbát majd lehet megérnénej, de én valami nagyobb membrános cuccra gondoltam (lehet rosszul). Pl Dynaudio Evoke 20, ELAC Vela BS403, vagy ilyesmi
Miért polcsugárzót szeretnél 30m2-re?

Palika71

theta írta:
2026.01.04., vas. 09:46
Szia!

Én ugyan ilyen erősítővel használok Acoustic Energy AE500-at és nagyon jól megvannak. Persze kérdés a 30m2, de egy próbát megér. Van olyan kereskedő, akinél letét ellenében ki tudod otthon próbálni.
Most is ilyen kismebrános polcsugárzóim vannak, és kevés a hangjuk sajnos. Régen egy kis szobában zenéletek, ott nagyon jól szóltak. Igaz, ott sokkal komolyabb erősítővel voltak meghajtva... Egy próbát majd lehet megérnénej, de én valami nagyobb membrános cuccra gondoltam (lehet rosszul). Pl Dynaudio Evoke 20, ELAC Vela BS403, vagy ilyesmi

VPL-HW65ES

theta
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 50

Hozzászólás Szerző: theta »

Szia!

Palika71

Sziasztok!

VPL-HW65ES

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Akritas írta:
2025.12.31., szer. 13:03
Nagyon köszönöm!
https://www.jofogas.hu/magyarorszag?q=quadral&sp=1

Ott van pl. a Rubin, abszolút nem horror áron.

andarson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 621

Hozzászólás Szerző: andarson »

marconi írta:
2026.01.02., pén. 14:34
Szerintem ezzel nem lőnél mellé: https://m.facebook.com/groups/353149984 ... 034526517/?
[/quote]

Ez a Dynaco A25 tényleg nagyon jó hangsugárzó :smile32: , egy időben hallgattam ilyet és remek hangja van. Szóval +1
Linn Majik DS
Philips CD 204
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Musical Fidelity M6x Vinyl
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”