Ha ár így közben megszólíttattam..mivel amúgy a kérdést eddig nem olvastam..
Ez a jelenség ismert előttem is.
Csak én házi mozi erősítővel élem át, szerencsére csak próbára volt nálam, nem pedig megvétel tán jött elő, hogy meg sem szabad vennem.
A szóban forgó trágy.. tárgy egy Marantz HM erősítő ami egy másik - régebbi - Marantz helyett lett volna, hdmi hang probléma miatt. Ezt most nem részletezem.
A lényeg, hogy ugyanígy ha kellően felhangosítottam - ami még mindig a régi erősítőhöz képest egy halkabb szint volt - az egész hangkép összeesett, beszűkült, mély-magas lecsökkent, (érdekesség, hogy ugye aktív sub meghajtás van, lfe kimenet így a legmélyebbeknek se szabadott volna de pedig) a régit visszatéve ismét el lehetett menni a falbontó hangerőig, anélkül, hogy a hang minőségvesztést szenvedett volna
A "beszédes" tény, hogy az én erősítőm csak 7 csatornás a másik 9 + 2 zóna, és vagy másfél - 2 kilóval könnyebb
A teljesítményfelvétele - már ami rá volt írva meg valamicskével kevesebb.
Ez tipikusan az elfogy a kakaó azaz a táp nem tud kellő energiát biztosítani.
Az, hogy nálad ez esetleg a korral járó kondi kiszáradás, vagy eleve kicsi a teljesítménye, azt nem tudom.
Vagy a hangfalaid érzéketlenek - megnéztem, azok :)
A könnyebb út, egy erősítő próba, a nehezebb a hangfal csere.
Neked óriási mázlid van, mert éppen pénteken került hozzám egy pár Castle Richmond hangfalacska, na az kb majdnem olyan mint a tied. n jó kisebb és csak 13cm-es mélyközepe van.
De nagyjából hangképbe vagyok :)
szerintem még az is lehet, hogy a két eszköz szerencsétlen össze nem passzolása s közre játszhat. De ezt csak akkor lehet kideríteni, ha valamit módosítasz, legalább is kölcsönbe kért cuccal.