Szerintem ebben az ársávban, amennyit az 1.1 ér, nem fogsz jobb Dynaudiot találni.Martin1 írta: ↑2025.11.16., vas. 14:33
Köszönöm a lehetőséget a meghallgatást illetően, megtisztelő. De én belépő szinten hifizek, és Dyno mániás vagyok. Az anyagi keretek is korlátozottak. És azok közé tartozom, akik nem sűrűn cserélik a készülékeiket. Leginkább munka közben hallgatok háttér zenét. De aki rabja a hifizésnek az nem tud megszabadulni tőle... :)
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Dynaudio hangsugárzók
Re: Dynaudio hangsugárzók
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9489
Nem keverem.Alex_Aston írta: ↑2025.11.16., vas. 16:23Nem kevered az SP25-el? Az SP40 viszonylag új doboz, kb. a Contour 20-al egy idős.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3669
Nem kevered az SP25-el? Az SP40 viszonylag új doboz, kb. a Contour 20-al egy idős.
Csak a Marantz! :-D
- Vinkler
- Adminisztrátor

Az SP40 a régi iskola. Aki tudja, az tudja, h ez mit jelent. A többiek nyugodtan vegyenek mást. Macerásabban az biztos, de, hogy jobb hangot lehet belőle elővarázsolni, mint a 20-asból, az majdnem biztos. Kell neki a körítés és a hely jobban, mint az új Contournak, az nem kérdés. Aki nem akar ezzel pepecselni és nem ideálisak az elhelyezés körülményei, az vegye nyugodtan az újabb szériás Dynokat (azok is jók), mindenki másnak ajánlom a Special szériát.Alex_Aston írta: ↑2025.11.16., vas. 16:04SP40-et én személy szerint senkinek sem ajánlom. A Contour 20-hoz képest szinte Sokol rádió a hangja úgy, hogy alig olcsobb nála.Taarzan írta: ↑2025.11.16., vas. 14:56Nem vagyok dyno tudor... sosem volt még. De az sp 40-et már hallottam, de annak a közepe nagyon lyukas... az is lehet, hogy a technika nem volt a legjobb előtte... a bp audio expon hallottam 1 éve.
Contour 30i-vel érdemes kezdeni? Csak egy próbát tennék vele egy kicsit kalandoznék..
Persze ez talan kicsit túlzás, de nekem olyan doboz hangú volt, a szó rossz értelmében.
A Contuurral szeruntem jól jársz, egy 20-ast is érdemes meghallgatni, mert már az is igencsak testes hangú, monitor létére.
Ha tényleg érdekel, nálam meg tudod hallgatni, szívesen látlak (vagy bárki mást, aki kíváncsi a a mostani Contour széria hangjára).
Persze ez talan kicsit túlzás, de nekem olyan doboz hangú volt, a szó rossz értelmében.
A Contuurral szeruntem jól jársz, egy 20-ast is érdemes meghallgatni, mert már az is igencsak testes hangú, monitor létére.
Ha tényleg érdekel, nálam meg tudod hallgatni, szívesen látlak (vagy bárki mást, aki kíváncsi a a mostani Contour széria hangjára).
- Alex_Aston
- V.I.P.

SP40-et én személy szerint senkinek sem ajánlom. A Contour 20-hoz képest szinte Sokol rádió a hangja úgy, hogy alig olcsobb nála.Taarzan írta: ↑2025.11.16., vas. 14:56Nem vagyok dyno tudor... sosem volt még. De az sp 40-et már hallottam, de annak a közepe nagyon lyukas... az is lehet, hogy a technika nem volt a legjobb előtte... a bp audio expon hallottam 1 éve.
Contour 30i-vel érdemes kezdeni? Csak egy próbát tennék vele egy kicsit kalandoznék..
Én simán adnék neki még egy esélyt.
A Contour 30i-vel sem lősz mellé. Kezdetnek elég erős kezdet.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Sok mindent nem lehet felróni a SP40-nek, többek között azt végképp, hogy a közepe lyukas.Taarzan írta: ↑2025.11.16., vas. 14:56Nem vagyok dyno tudor... sosem volt még. De az sp 40-et már hallottam, de annak a közepe nagyon lyukas... az is lehet, hogy a technika nem volt a legjobb előtte... a bp audio expon hallottam 1 éve.
Én simán adnék neki még egy esélyt.
A Contour 30i-vel sem lősz mellé. Kezdetnek elég erős kezdet.
Nem vagyok dyno tudor... sosem volt még. De az sp 40-et már hallottam, de annak a közepe nagyon lyukas... az is lehet, hogy a technika nem volt a legjobb előtte... a bp audio expon hallottam 1 éve.
Naim CD5x - FlatCap XS - Naim ND5 XS - Rega Planar 6 AT VM760SLC / Naim StageLine N (+ Pro-Ject Tube Box DS3 B) - Naim HiCap2 / Naim NAC282 / NAP250DR - AudioSolution Figaro BL
IsoTek V5 Aquarius, ISOL-8, Furutech, QED, DNM, Viablue, RiCable, Tellurium Q
IsoTek V5 Aquarius, ISOL-8, Furutech, QED, DNM, Viablue, RiCable, Tellurium Q
- Martin1
- Nincs visszaút

- Értékelés: 23
Köszönöm a lehetőséget a meghallgatást illetően, megtisztelő. De én belépő szinten hifizek, és Dyno mániás vagyok. Az anyagi keretek is korlátozottak. És azok közé tartozom, akik nem sűrűn cserélik a készülékeiket. Leginkább munka közben hallgatok háttér zenét. De aki rabja a hifizésnek az nem tud megszabadulni tőle... :)rookakoma írta: ↑2025.11.15., szomb. 20:41Igen, én is a c1-et mondtam volna. Az egy kerek hangú, nagyon jó doboz, de más árkategória. A spec25 is jó lehet akár, de baromi háklis. Nagyon komoly erősítővel jó lehet.
Halkan, vagy hangosan hallgatod? Mennyit szánsz rá? Ezt te tudod. Az 1.1 nagyon koherens, egyben van, a c1 is.
Lehet érdemes lenne más márkát is meghallgatnod.
A helyedben nem adnám el a kis Contourt, amig nem vagy biztos benne, hogy megtaláltad az utódját.
Vannak még alulértékelt vintage gyöngyszemek is, pl. a Braun L710, vagy L715. 50 éves, zárt, 3 utas monitorok. Precíz, de nagyon zenei hanggal. Kis szobában is jól elvannak szerintem, zárt dobozok ugye. Könnyen hajthatók. Peremezni sem kell ezeket, gumi peremesek. Kis bangerőn is full range, ugyanúgy szól, mint hangosan. Ezt kevés Dyno tudja, az 1.1 nem rossz ebben, de azért van de...
Ha Bp.-en vagy, szívesen látlak egy hallgatásra, vannak Brauokn is.
Wiim Ultra --> Hegel H70 --> Kimber --> Dynaudio Contour 1.1
Igen, én is a c1-et mondtam volna. Az egy kerek hangú, nagyon jó doboz, de más árkategória. A spec25 is jó lehet akár, de baromi háklis. Nagyon komoly erősítővel jó lehet.
Halkan, vagy hangosan hallgatod? Mennyit szánsz rá? Ezt te tudod. Az 1.1 nagyon koherens, egyben van, a c1 is.
A helyedben nem adnám el a kis Contourt, amig nem vagy biztos benne, hogy megtaláltad az utódját.
Vannak még alulértékelt vintage gyöngyszemek is, pl. a Braun L710, vagy L715. 50 éves, zárt, 3 utas monitorok. Precíz, de nagyon zenei hanggal. Kis szobában is jól elvannak szerintem, zárt dobozok ugye. Könnyen hajthatók. Peremezni sem kell ezeket, gumi peremesek. Kis bangerőn is full range, ugyanúgy szól, mint hangosan. Ezt kevés Dyno tudja, az 1.1 nem rossz ebben, de azért van de...
- Martin1
- Nincs visszaút

Sajnos az embert hajtja a kíváncsiság, az újabb dolgok felé. Elvileg a C1.1-nél nehezen lehet jobbat találni ilyen kis helyiségbe, a Dyno-k között szerintem. De mindegyik szériának megvannak a maga erősségei, és gyengéi is. Van most egy Focus 110 eladó, azt is meg kellene hallgatni.
Mi az, amiben jobbat szeretnél? Kis szobában hallgatod, ha jól emlékszem.
- Martin1
- Nincs visszaút

Bocsánat hogy közbeszólok. Nekem is C1.1 van egy ideje. Bakancslistás volt a doboz. Bár az elején a magas tartományban volt ami nem tetszett, de most már egy jobb vas van előtte, ez is rendben van. Még egy Evoke 10 amire kíváncsi vagyok.rookakoma írta: ↑2025.11.15., szomb. 17:37Gondoltam felpezsdítem a témát kicsit.
Contour 1.1, úgyis pont szó volt róla.
Nosztalgiából vettem, vagyis kíváncsiságból.
Régen beszélgettem az idősebb Robival, forgalmazóval, és mondta, hogy nagyon szerette ezeket. Most meg a fiatalabb Robi mondta, h ezt magának rendelte. Ebben a színben nem is volt széria, külön kellett kérni.
Elsőre tetszett, ezért kapott egy Stand 20-at.
Nagyon szórakoztató hangja van.
Az aláírásomban van a linkje a diy erősítőimnek. (Nem tudom telefonról behivatkozni a konkrét posztot.) A feketével közűlük. Előfok egy tvc-s csöves, Denafrips dac.
Nekem is ez a kedvenc színem, az én Dynom is ilyen furnéros volt.
Mivel hajtod?
- Vinkler
- Adminisztrátor

Zseniális kis doboz, nagyon szépen zenél!rookakoma írta: ↑2025.11.15., szomb. 17:37Gondoltam felpezsdítem a témát kicsit.
Régen beszélgettem az idősebb Robival, forgalmazóval, és mondta, hogy nagyon szerette ezeket. Most meg a fiatalabb Robi mondta, h ezt magának rendelte. Ebben a színben nem is volt széria, külön kellett kérni.
Nekem is ez a kedvenc színem, az én Dynom is ilyen furnéros volt. Mivel hajtod?
Gondoltam felpezsdítem a témát kicsit.
Akkor lehet hogy egy Dynaudio Confidence c1 lenne a legjobb választás a Spec 25 lehet már sok lenne kisebb szobába ( amúgy a spec 25 az bitang jó hangfal )
- Martin1
- Nincs visszaút

Sajnos a viszonylag kis helyiség miatt csak kis méretű doboz jöhet szóba.
Talán kíváncsiságból egy Evoke 10 egyszer, hogy milyen az új generáció.
Az említett SP25, C1.3SE, C1.4, továbblépés lehetne véleményem szerint is.
Talán kíváncsiságból egy Evoke 10 egyszer, hogy milyen az új generáció.
Az említett SP25, C1.3SE, C1.4, továbblépés lehetne véleményem szerint is.
Az SP40-et nem ajánlanám, az szerintem egy elbaltázott doboz.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Hasonló fogalmazódott meg bennem is.m, hohy markan belül Contour esetén másik Contourt lehetne javasolt, vagy Confidence, ha belefer a keretbe, vagy a SP25 is még opció lehet.
Az SP40-et nem ajánlanám, az szerintem egy elbaltázott doboz.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1699
Nem vagyok biztos benne, hogy ez nem oldallépés lenne előre helyett. Én inkább 1.3-ban vagy S1.4-ben gondolkodnék, ha feljebb akarsz lépni és maradnál a márkánál.
- Martin1
- Nincs visszaút

Sziasztok!
Dyno Contour 1.1-em van. Gondolkodom egy Focus 110 -re való cserén.
Van valakinek tapasztalata a két hangsugárzót illetően?
Köszönöm.
Dyno Contour 1.1-em van. Gondolkodom egy Focus 110 -re való cserén.
Van valakinek tapasztalata a két hangsugárzót illetően?
Köszönöm.
-
dumdum
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 79
Légkeveréses sütők zsírgőz szűrője ugyanilyen csak rozsdamentes acélból.rookakoma írta: ↑2025.04.26., szomb. 13:10Sziasztok,
Nem is tudtam, de a Dyno woofer is öregszik. Elporlad a fenekében lévő szivacs.
Ezt utána hajlamos bedolgozni a légrésbe, aztán beszorul a lengőtekercs, majd olvad itt-ott és kuka.
Most vettem egy dobozkát, megnéztem, de még időben.
A szivacsot kiszedtem, és egy sűrű hálóval helyettesítettem.
Nem tudom hol lehetne hasonló szűrőszivacsot venni. Talán számítógép boltban?
Örök élet.......
Jav. Most látom, hogy a szivacs....
Nem tudom miből készítik ezeket de egy újan vett PC-ben 4 év után kezdett megsemmisülni magától ( Made in USA ), Valami zajszűrő szivacs volt mindenhova felragasztva...
Már a B oldal forog így 60 felett...
-
KLajos
- Nincs visszaút

- Értékelés: 94
Köszönöm, akkor egy pár évig még nyugodtan alszom.rookakoma írta: ↑2025.05.03., szomb. 23:59Ez egy Contor 1.1, mostanában vettem itt, a fórumon. Elvileg 2002 utáni, mert a dobozán ott van a 25. évfordulós matrica. A hangszórók / hangsugárzók kapcsán leveleztem, a Dynaudióval, és ők ‘96- ra datálják a hangszórót. Fura…
A 15 évesed miatt szerintem ne aggódj, de meg is nézheted, hogy megnyugodj. Ha porolni kezd a szivacs, az jól látszódik a tömőanyagon a hangszóró mögött.
Ez egy Contor 1.1, mostanában vettem itt, a fórumon. Elvileg 2002 utáni, mert a dobozán ott van a 25. évfordulós matrica. A hangszórók / hangsugárzók kapcsán leveleztem, a Dynaudióval, és ők ‘96- ra datálják a hangszórót. Fura…
A 15 évesed miatt szerintem ne aggódj, de meg is nézheted, hogy megnyugodj. Ha porolni kezd a szivacs, az jól látszódik a tömőanyagon a hangszóró mögött.
-
KLajos
- Nincs visszaút

- Értékelés: 94
Ha nem titok, melyik, de leginkább mennyi idős hangszóró? Csak hogy rettegjek-e a kb. 15 éves dobozoknál …