Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

B&W hangsugárzók

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 533

Re: B&W hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Snipi »

meregzsak.gif :smile51: :smile30:

mandi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 108

Hozzászólás Szerző: mandi »

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2680

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Smart845 írta:
2024.11.19., kedd 14:27
dixie-chicken írta:
2024.11.19., kedd 12:31
nos,haverom haverja :D ismét 801-es pályára lépett,csak most az újabb M3/S3 változat van a porondon...mai fényképek :cheers1:

a Tannoy Legacy Arden,ment a háztol :car-fiat:
A tv alatt/előtt az a batár nagy készülék az mi az?
MF AMS 50

viewtopic.php?f=132&t=107785
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 209

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

100 kg?
Azt biztos nem viszi el a betörő. :fekverohog:
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 864

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Smart845 írta:
2024.11.19., kedd 14:27
dixie-chicken írta:
nos,haverom haverja :D ismét 801-es pályára lépett,csak most az újabb M3/S3 változat van a porondon...mai fényképek :cheers1:

Nagon hasonlit egy Musical Fidelity AMS 100-ra.

https://www.musicalfidelity.com/support ... ies/ams100
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 209

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

dixie-chicken írta:

A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2680

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Csatolmányok
IMG-d646b1a9a7c846ef4fc631bde3fc2777-V.jpg
IMG-68848816e7084550a57b4d5e91ecc46c-V.jpg
IMG-626f2897df5e4877e80e81b03951143b-V.jpg
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

mandi írta:
2024.09.14., szomb. 09:58
Snipi írta:
2024.09.12., csüt. 13:41
JBL téma válasz :
A B&W hangsugárzók (bár ezt már sokszor leírtam, de biztos nem mindenki olvasta) nagyon kényesek az eléjük kötött erősítőre.

Ez így önmagában nem igaz. (sőt) bármelyik másik hangfal márkára rá lehetne ezt az elhamarkodott téves véleményt sütni.
A szinergia pedig bármelyik rendszernél, márkánál a legfontosabb.
Ha te ezt tapasztaltad két dolog lehetséges:
1 : többször is belenyúltál a rossz párosításokba.
2: kevés a tapasztalatod amit saját rendszeredben megéltél a márkával
Hát nem teljesen. Nagyon sok B&W-t hallottam nagyon sokféle erősítővel (köztük igazán high-end erősítőkkel is) és volt ahol nagyon kifutották magukat, és volt ahol nagyon halvány produkciót mutattak. (Még a nagyon drága B&W-k is mint mondjuk a 802N.) Másik erősítővel meg szuper volt.
Nekem jelenleg 5 pár B&W-m van otthon különféle erősítőkkel, és pl. ha két erősítőt összecserélek, mindkét rendszer nagyságrendekkel gyengébben zenél, de ha mindegyiket a "saját" erősítőjével hajtom, akkor - nekem legalább is - elégedettségre ad okot. Egy időben (már nagyon régen, több mint 30 éve) apám a Penna&Poor-nál dolgozott, így elég sok B&W-t hallottam anno (onnan az elkötelezettség nálam) és hát van velük tapasztalatom. Elég sokat hallgattuk őket. Igaz ezek régi még "igazi" angol dobozok voltak, amiknek szerintem nem sok közük van már a mai főleg távol keleten készülő termékekhez.
Ami a szinergiát illeti és az erősítő párosítást, hallottam és tudok olyan hangsugárzó típust (márkát) ami nem annyira válogatós (persze ott is van jogalapja) de mégse annyira szembetűnó mint ennél a márkánál.
Még mielőtt : direkt nem mondok márkát, mert biztos azzal se értenének sokan egyet, és nem célom a vita (főleg a parttalan vita) generálás. Én így hallom, így tapasztalom, és így vallom, más másképp. Ennyi.

max079
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: max079 »

Sziasztok,

Ha valaki 801 est keres ez most elég jó áron van
Udv

https://www.projekt-akustik.de/bowers-w ... -gebraucht

mandi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 108

Hozzászólás Szerző: mandi »

Snipi írta:
2024.09.12., csüt. 13:41
JBL téma válasz :
A B&W hangsugárzók (bár ezt már sokszor leírtam, de biztos nem mindenki olvasta) nagyon kényesek az eléjük kötött erősítőre.

Ez így önmagában nem igaz. (sőt) bármelyik másik hangfal márkára rá lehetne ezt az elhamarkodott téves véleményt sütni.
A szinergia pedig bármelyik rendszernél, márkánál a legfontosabb.
Ha te ezt tapasztaltad két dolog lehetséges:
1 : többször is belenyúltál a rossz párosításokba.
2: kevés a tapasztalatod amit saját rendszeredben megéltél a márkával

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

JBL téma válasz :
A B&W hangsugárzók (bár ezt már sokszor leírtam, de biztos nem mindenki olvasta) nagyon kényesek az eléjük kötött erősítőre. Vannak olyan erősítők amikkel tényleg nagyon gyatrán teljesítenek. Az benne a "szép", hogy ugyanazzal az erősítővel egy másik B&W típus viszont szárnyal. Szóval még márkán belül is nagy a szórás. Nem baj, én így fogadom el.
Viszont! Ha olyan erősítőre van kötve a B&W hangfal (mondjuk a 602-es) amit "szeret" meglepően jól tud szólni. Tapasztalat. Mindkettő. Ezen kívül még valami : a 602-esen belül is nagy a szórás (S1, S2, S3) és ez igaz a többire is. Ez ilyen vagy elfogadja az ember, vagy tovább lép ... ő dolga.
Nekem volt pl. S1-esem, az tényleg elég halvány volt. Nem is volt meg sokáig. S3-at is hallottam, nekem nem tetszett. De az S2, olyanom lett végül egész más. Nekem - mondom hozzávaló erősítővel - nagyon-nagyon tetszik. Szerintem nagyon meglepően tud szólni, és messze túlmutat a "belépő hangsugárzó" szinten. Amúgy ugyanez igaz másik B&W-kre is. Pl. van egy P6-osom is (többek között) és volt nálam (többször is) egy barátom, akinek szintén P6-osa van (legalább is amikor utoljára találkoztunk kb. 2 éve, mert most "elveszett" valahol - biztos sokat melózik - akkor még az volt neki), és mindig ki van akadva amikor nálam hallgatja a cuccot, hogy "b...meg ez sokkal jobban szól mint nálam". Ez is valószínű az erősítő miatt van. Nem, nincs rossz erősítője, sőt nagyon jó erősítőtje van, csak a B&W P6 valamiért nem szereti. És tényleg! Amikor én is hallgattam nála nekem sem tetszett, olyan jellegtelen "futottak még" hangja volt. Nálam meg olyan, ahogy a kislányom fogalmazta meg egyszer (nem érdekli a hifi, full laikus) : "apa ez úgy szól, mintha itt ülnének a zenészek". Szóval azért egy belépő szintű B&W-ből is ki lehet hozni sok mindent, csak meg kell hozzá találni a megfelelő előkötendő cuccokat. Ehhez persze - gondolom - szerencse is kell nem kevés. Én is 15 évig szoptam mire kialakult az a hangzás amivel már meg vagyok elégedve.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Rottel3D írta:
2024.06.20., csüt. 12:28
Igen, tökéletes a megfejtés. ;)
Köszi, és bocs, hogy megkérdeztem, csak biztosra akartam menni :)

Rottel3D
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 272

Hozzászólás Szerző: Rottel3D »

Alex_Aston írta:
2024.06.20., csüt. 06:49
-KP- írta:
2024.06.19., szer. 19:00

A jobb oldali lenne a visszaállított? Mert az még mindig horpadtnak tűnik. Vagy csak az árnyék miatt tűnik annak?
Tükröződés, talán a fotót készítő személy látható szerintem.
No meg azt írja, nem kihorpasztja, hanem új alu dómot kap az eszköz. Ezért azt gondolom nem valami hullámpalát, hanem szép egyenes anyagot :D
Igen, tökéletes a megfejtés. ;)

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2024.06.20., csüt. 06:49
-KP- írta:

A jobb oldali lenne a visszaállított? Mert az még mindig horpadtnak tűnik. Vagy csak az árnyék miatt tűnik annak?
No meg azt írja, nem kihorpasztja, hanem új alu dómot kap az eszköz.
Tudok olvasni :rolleyes: De a kép alapján nem elég egyértelmű. Ezért mertem rákérdezni.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

-KP- írta:

Tükröződés, talán a fotót készítő személy látható szerintem.
No meg azt írja, nem kihorpasztja, hanem új alu dómot kap az eszköz. Ezért azt gondolom nem valami hullámpalát, hanem szép egyenes anyagot :D
Csak a Marantz! :-D

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Rottel3D írta:
2024.06.19., szer. 14:57
Sziasztok,

Ha valakinek van behorpadt B&W magassugárzója nyugodtan keressen meg privátban, mert tudok neki segíteni.
Szakszerűen visszatudom állítani szinte gyári állapotra. Csak ak az alu dómot cserélem ki, tekercs, gumi/szivacs-perem az érintetlen marad. Minőségi, valódi aludómot használok, nem pedig silány minőségű kínai utángyártott (MPET) dómokat, amiket az ebayen, meg az alin lehet kapni...

Illetve vállalok még ferofluid utántöltést is.

file.php.jpg

Rottel3D
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 272

Hozzászólás Szerző: Rottel3D »

Sziasztok,

Ha valakinek van behorpadt B&W magassugárzója nyugodtan keressen meg privátban, mert tudok neki segíteni.
Szakszerűen visszatudom állítani szinte gyári állapotra. Csak ak az alu dómot cserélem ki, tekercs, gumi/szivacs-perem az érintetlen marad. Minőségi, valódi aludómot használok, nem pedig silány minőségű kínai utángyártott (MPET) dómokat, amiket az ebayen, meg az alin lehet kapni...

Illetve vállalok még ferofluid utántöltést is.
file.php.jpg

Tredqill
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: Tredqill »

MGMART írta:
2018.03.28., szer. 13:29
Sziasztok!
Tudnátok sürgősen ajánlani egy megbízható szervízt vagy szerelőt aki B&W-t tud javítani szakszerűen, és kiemelten figyel az esztétikai állapotra is? Az egyik hangfalamban egyik pillanatról a másikra elhallgatott a magas hangszóró. Eléggé idegesít a dolog, és mivel nem értek hozzá, nem szívesen állnék neki barkácsolni. Túlhajtva sosem volt, viszonylag ritkán is használom, szóval semmi reális magyarázat nincs rá.

Valószínűleg a ferrofluid állt be benne.Bowersekre jellemző.Ez leegyszerűsítve egy mágneses olaj ami beszáradhat. Főleg ha ritkán használod a sugárzót és nem hajtod .A szakszervizek komplett cserélik a sugárzót viszont ha az a baja amire gondolok akkor egy ügyes szaki ( pl. Tűű Karcsi a fórumon megtalálod) ki tudja tisztítani és akár újratöltheti.Van hogy a gyári új sugárzóból direkt kitörlik az olajat mert úgy jobban szól.Tehát olaj nélkül is tökéletes lehet, amúgy a hűtés lenne a funkciója.
"Tehát olaj nélkül is tökéletes lehet..."
A ferrofluid nélkül mi fogja biztosítani a megfelelő hűtést?
Bizonyos hangerő/teljesítmény felett nem fog túlhevülni a tekercs?

buri
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: buri »

A régi 85-90.évekbeli hangfalaknál elkók voltak elérhetöek ilyen nagy értékekben azt is használtak
álialában max párhuzamosan tettek vele prolipropilent.Ma vannak ilyen értékek magas áron de valószinü
nem kritikus egy 18Db mély váltónál.Viszont a középsugárzonál van értelme másra cserélni akár több fajtából
összerakni elkó helyett a régi 801,802 stb sorozatokon.
Az újabb N803 802 stb más hangszoró készlet középnél már nem elkó a kondi kisebb induktivitás értékek egyszerübb
váltók látszik a fejlesztés iránya...Nem hinnám hogy a kinai kondi gyártás lenne az oka inkább koncepció B&W-nél

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

denesdr : Tényleg nem szólt jobban. Két B&W-mben is cserélve lettek az elkók polipropilén (vagy mi) kondikra, és mindnek kicsit jobb lett ettől a hangja. (Zeneibb : zenei : lásd a fülestopciban írt trollkodásom.)

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

Snipi írta:
2024.04.16., kedd 15:36
denesdr írta:
2024.04.16., kedd 15:26
Snipi írta:
2024.04.16., kedd 15:11
Lehet. Szerintem a fennmaradásuk fő oka amit írtál. (Kínai gyártás stb ... )
cserébe itt a P6-osom hangváltója (a két elkó lett benne cserélve, mert kiszáradtak)
1463757052_3596.jpg
De régen, amikor még a 800-as szériába is elkókat raktak, akkor még szó sem volt kínai gyártásról és valószínűleg nem az akkori elkóhasználat miatt "kényszerültek" ázsiába vonulni.
Egyébként hangváltókban én sem szeretem az elkókakat, ahol meg lehet oldani nélkülük, oda nem rakok ilyesmit. De ha muszály, akkor el lehet lenni velük.
Nekem erről az a naiv elképzelésem van, hogy azért csinálták mert ettől jobban szólt. Vagy legalább is ez volt a fixa idea.
Azért használták, mert az is elég jó volt szerintük, illetve a kitűzött szempontoknak. Jobban biztos nem szólt.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

denesdr írta:
2024.04.16., kedd 15:26
Snipi írta:
cserébe itt a P6-osom hangváltója (a két elkó lett benne cserélve, mert kiszáradtak)
1463757052_3596.jpg
De régen, amikor még a 800-as szériába is elkókat raktak, akkor még szó sem volt kínai gyártásról és valószínűleg nem az akkori elkóhasználat miatt "kényszerültek" ázsiába vonulni.
Egyébként hangváltókban én sem szeretem az elkókakat, ahol meg lehet oldani nélkülük, oda nem rakok ilyesmit. De ha muszály, akkor el lehet lenni velük.
Nekem erről az a naiv elképzelésem van, hogy azért csinálták mert ettől jobban szólt. Vagy legalább is ez volt a fixa idea.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

Snipi írta:
1463757052_3596.jpg

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

1463757052_3596.jpg
1463757052_3596.jpg (136.85 KiB) Megtekintve 2971 alkalommal

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

Snipi írta:
2024.04.16., kedd 13:58
Az 50.000 Font tényleg.
De ha 5000dbx5000 font (kb. annyi lehet az haszon) 25 000.000 font
az 50.000 font ennek a 0.2 %-a. Megéri?
De legyen csak 2500 font (fele) a haszon, az 0.4%. A kérdés ugyanaz.
Valószínűleg megérte, mert a cég a mai napig működik. Ha meg esetleg a hírneve megcsorbul, az nem az elkók miatt lesz, hanem mondjuk a kínai gyártatás és tsai végett.
Egyébként a 800-as alatti szériákba továbbra is raknak elkókat, pedig azok a dobozok sem épp olcsók.
https://www.audioholics.com/tower-speak ... 700-series
image_large.jpeg
image_large.jpeg (97.54 KiB) Megtekintve 2979 alkalommal

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”