Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

ATC hangsugárzók

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 939

Re: ATC hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Joc írta:
2026.01.28., szer. 11:51
tottyi írta:
2026.01.26., hétf. 15:52
Ezt egy elegedett vasarlo irta de amiert ide bemasolom az azert mert a kozepsugarzo tisztitasat is irjak. En csodalkoztam is mikor eloszor meglattam a hangfalam es, hogy tenyleg milyen ragacsos a kozepsugarzo.

"Azt tanácsolták, hogy a hangszórót sem szárazon, sem nedvesen ne tisztítsam, még porszívóval sem, mert a membránon lévő ragacsos lakkréteg így letörlődne. Ez befolyásolná a rezgést és a hangminőséget.
A legjobb megoldás, ha egyszerűen visszateszem a gyári porvédőt, és úgy hagyom, ahogy van."
Szerintem EQ-val jársz a legjobban, de ha kísérletezni akarsz bass csapdákkal, hajrá. Legfrissebb 4-5 videot előtte azért megnézném itt:
https://www.youtube.com/@AcousticsInsider
Az EQ-hoz valahogy nem szeretnek hozzanyulni. Amikor en probalkoztam vele akkor mindig visszatertem az EQ nelkuli beallitashoz. Lehet valami profi be tudna allitani.
Valami olyan panel kellene amikben csovek vannak es elvezetik a hangot jobb/bal fel/le iranyba mintha a szoba hosszabb lenne 1-2 meterrel. :) Lehet feltalalom ezt a panelt es meggazdagszok belle. :D
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Joc
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 16

Hozzászólás Szerző: Joc »

tottyi írta:
2026.01.26., hétf. 15:52
Ezt egy elegedett vasarlo irta de amiert ide bemasolom az azert mert a kozepsugarzo tisztitasat is irjak. En csodalkoztam is mikor eloszor meglattam a hangfalam es, hogy tenyleg milyen ragacsos a kozepsugarzo.

"Azt tanácsolták, hogy a hangszórót sem szárazon, sem nedvesen ne tisztítsam, még porszívóval sem, mert a membránon lévő ragacsos lakkréteg így letörlődne. Ez befolyásolná a rezgést és a hangminőséget.
A legjobb megoldás, ha egyszerűen visszateszem a gyári porvédőt, és úgy hagyom, ahogy van."
Szerintem EQ-val jársz a legjobban, de ha kísérletezni akarsz bass csapdákkal, hajrá. Legfrissebb 4-5 videot előtte azért megnézném itt:
https://www.youtube.com/@AcousticsInsider

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Koszonom a valaszokat, utananezek ezeknek a rezonatoroknak. Egyuttal bemutatom az uj subwooferokat az ATC-nel. :)

Drive Unit - Bass: 2 x ATC SS75-314SC 8Ω.
Low Frequency Cut-off: 22Hz.
https://atc.audio/professional/pro-subw ... 140iw-pro/

SCS140iW-angles-Dtop2.jpg

Drive Unit – Bass: 2 x ATC SS75-375SC 8Ω.
Low Frequency Cut-off: 20Hz.
https://atc.audio/professional/pro-subw ... 240iw-pro/

240iW-angles-Dtop2.jpg

mikro makro
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 25

Hozzászólás Szerző: mikro makro »

A legtermészetesebb megoldás mindig az, amikor nem kell kalapálni semmit, vagy csak nagyon keveset, ezért alakult ki az, hogy bizonyos méretű szobába nem teszünk bizonyos méretnél nagyobb sugárzókat. Nyilván nincs ez kőbe vésve, nincs rá írott szabály, de az egyértelmű, hogy a nagy űrtartalom és membránfelület + kis helység a mélytartományokban sokkal több utólagos kezelésre szorul, hiszen nincs olyan frekvenciamenetű nagy méretű hangfal, ami a fizika törvényeit meghazudtolva ne fejtene ki jóval több energiát az alsó régiókban, mint a kisebb társai - kivéve aktív dsp-s rendszerek, ahol ez korrigálható 'hardveresen'.

mikro makro
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Normál gyapotos basszuscsapdát valóban felesleges betenni, semmit nem fog érni, ezért javasoltam én is membránosat, azaz rezonátorosat illetve falra kőzetgyapotot, elsősorban csörgővisszhang esetére. Equalizer apo és társai gyönyörűen működnek, ha számítógép a source, nálam portolt ládáknál szinte egyöntetűen 10db-t le kell rántani 50-52hz környékén, zártaknál jóval kevesebbet, vagy semennyit, mérettől függően. Ha abszolút nincs mód eqzásra, mert nem teszi lehetővé a rendszer, akkor szokott bibi lenni a kis helység+nagy hangfal történettel.

Joc
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 16

Hozzászólás Szerző: Joc »

tottyi írta:
2026.01.22., csüt. 09:22

Meglepodnel mennyire jol szol nalam ez a nagy doboz. 50-70 Hz kozott van egy kiemeles de az sem szornyu bar szeretnem kezeltetni de nemtudom meg hogyan. Irtam rola mar parszor de eloszor be kene merni megegyszer ezekkel a hangfalakkal es tudatosan feltenni az acusztikai paneleket. Bar a fejem mogott csak kb 40cm van ezert nem tudom milyen panel lenne oda jo ami mukodne is.
Itt van az elozo hangfalam meresei (Infinity IRS Sygma):
60Hz körüli kiemelést nem nagyon fogsz tudni akusztikai panelekkel megoldani. (A 24-25Hz körüliről nem is beszélve.) 60Hz hullámhossza kb. 5,7m, ha annak a negyedét vesszük elnyelőből (hogy hatása is legyen), az majdnem 1,5m, nem hiszem hogy olyan vastag gyapot elnyelőt akarsz bepakolni a szobádba. Lehet próbálkozni hangolt rezonátorokkal, aztán megépítés után kiderül, hogy vagy sikerült vagy nem.

Ami reális alternatíva, az az EQ (hálistennek olyan korban élünk, hogy ha PC a forrás, akkor kiváló ingyenes megoldások vannak már erre), ha a beszakadásokon (pl. a 70Hz-nél lévő 15dB-sen) is segíteni akarsz, akkor plusz 1-2 sub és/vagy játszadozás az elhelyezéssel. Beszakadást önmagában az EQ nem tud kihúzni. (Kioltásba felesleges több energiát tolni, mert csak több lesz a kioltás is.)

Olyan szempontból praktikusabb a szatellitek + subok felállás, hogy nagyobb szabadságod van játszani a subok helyével. De a meglévő 150-esek mellé is be lehet tenni plusz subot/subokat kezelendő a kiemeléseket és a beszakadásokat.

Az meg csak egy régi hifis rossz beidegződés, hogy kis szobába nem jók a nagy ládák, totál mindegy, a frekimenet számít. Számos eszköz van már kikalapálni, akár ingyen is. Ok, egy mikrofon kell persze, meg könnyebb ha PC a forrás.

mikro makro
Nincs visszaút
Nincs visszaút

asebestyen írta:
2026.01.22., csüt. 10:48
mikro makro írta:
2026.01.22., csüt. 08:54
"Tottyinál meg kb úgy, mintha 10db 8x50-es csavart ráznál egy konzervdobozban."

A helységakusztikát kéne ráncba szedni, jó eséllyel. Sanszos, hogy a 150 mélye durván túlküldi a helységet - ha legalább 2 darab membrános basszuscsapda elfér még ott, meg néhány normálisabb (azaz nem ilyen szivacs piramis) fali panel elsődleges visszaverődési pontokon, az eséllyel többet dobna, mint bármilyen eszköz upgrade (vagy downgrade, ha a 25ösöket vesszük alapul). Ekkora ládákat öngyilkosság rendbe rakott akusztika nélkül betenni egy normál méretű lakószobába, fele ekkorával is gond lehet.
Hosszúkás szobában keresztben van a rendszer. A szövetkárpitozott kanapé (ami maga is jól nyel el) fölé lehetne még néhány elnyelőt tenni és kb ennyi. Érdemi javulást (akusztikailag) egy másik helyiséggel lehetne elérni egy másik elrendezéssel, ahol a dobozok kellően távol lennének a falaktól és a hallgatási pozícióval is lehetne játszani. Jelen körülmények között szerintem jobbat nem nagyon lehet összehozni, csak mást. Már az Infinitys rendszer is nagyon jól szólt Tottyinál, ez meg minden bizonnyal még jobb.
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Nálam a kárpitozott kanapéágy ágyneműtartójába bele lett cirka 50 kiló kinőtt gyerekruha hajtogatva olyan sűrűen amennyire emberileg lehetséges és esküszöm hallani, szépen fog alul.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

mikro makro írta:
2026.01.22., csüt. 10:58
A kisebb ládáknál arányosan kisebb színpadot kapnál, kisebb testet, minden kisebb, szűkösebb lenne - szerintem vernéd a fejed a falba 5 másodpercen belül, ahogy downgrédelnél.
mikro makro írta:
2026.01.22., csüt. 10:57
Ja értem, tehát inkább arról van szó, hogy a fórumozók oltanak vele, hogy ez nem oda való, miközben neked tökéletesen megfelel ez így. Ebben az esetben lehet, hogy kevesebbet kellene fórumozni és többet örülni a remek sugárzók birtoklásának.
Na végre. :)

mikro makro
Nincs visszaút
Nincs visszaút

A kisebb ládáknál arányosan kisebb színpadot kapnál, kisebb testet, minden kisebb, szűkösebb lenne - szerintem vernéd a fejed a falba 5 másodpercen belül, ahogy downgrédelnél.

mikro makro
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Ja értem, tehát inkább arról van szó, hogy a fórumozók oltanak vele, hogy ez nem oda való, miközben neked tökéletesen megfelel ez így. Ebben az esetben lehet, hogy kevesebbet kellene fórumozni és többet örülni a remek sugárzók birtoklásának.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

mikro makro írta:
2026.01.22., csüt. 10:43
Nem le akarom írni, hanem már leírtam. :) A képeken adekvát méretű helységeket látok, nagyrészt soffit mountolt ládákkal, ahogy annak lenni kell.

Némi kettősséget vélek felfedezni abban, hogy egyszer azt mondod, hogy perfekt a motyó, utána meg oldalakon keresztül taglalod, hogy egy kisebb kellett volna + szub. Elnézést, de nem én nyűglődök ezen. A szobaakusztikai kérdés azután merült fel bennem, hogy az ismerősöd szerint borzasztóan szóltak a helységedben az ő ládái, ezért (akár hiszed, akár nem) jóindulatból írtam, hogy az akusztika kezelése jelentősen javíthatna. Nem tehetek róla, hogy irigységet vagy rosszindulatot látsz oda, ahol valójában nincs.

A 150 könnyedsége nyilvánvaló a fizikai paramétereit tekintve, egy 6 collos közép/mélyekkel szerelt kisebb floorstander mindig jobban erőlködik, mint egy 2x akkora űrtartalmú és wooferméretű cucc, akármilyen zongoralakk is legyen rajta.
Nem nyuglodes de annyian irjak, hogy az nem oda valo, hogy neha elgondolkodom, probaltok mindig eltantoritani ami nalam mukdoik. Igazad van, nem irok tobbet rola, hogy kicsi hangafalat vegyek ebbe a szobaba vagy valaha kicsit vegyek ha egyszer ezek a nagy hangfalak jonnek be.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8005

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

mikro makro írta:

A helységakusztikát kéne ráncba szedni, jó eséllyel. Sanszos, hogy a 150 mélye durván túlküldi a helységet - ha legalább 2 darab membrános basszuscsapda elfér még ott, meg néhány normálisabb (azaz nem ilyen szivacs piramis) fali panel elsődleges visszaverődési pontokon, az eséllyel többet dobna, mint bármilyen eszköz upgrade (vagy downgrade, ha a 25ösöket vesszük alapul). Ekkora ládákat öngyilkosság rendbe rakott akusztika nélkül betenni egy normál méretű lakószobába, fele ekkorával is gond lehet.
Hosszúkás szobában keresztben van a rendszer. A szövetkárpitozott kanapé (ami maga is jól nyel el) fölé lehetne még néhány elnyelőt tenni és kb ennyi. Érdemi javulást (akusztikailag) egy másik helyiséggel lehetne elérni egy másik elrendezéssel, ahol a dobozok kellően távol lennének a falaktól és a hallgatási pozícióval is lehetne játszani. Jelen körülmények között szerintem jobbat nem nagyon lehet összehozni, csak mást. Már az Infinitys rendszer is nagyon jól szólt Tottyinál, ez meg minden bizonnyal még jobb.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

mikro makro
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Nem le akarom írni, hanem már leírtam. :) A képeken adekvát méretű helységeket látok, nagyrészt soffit mountolt ládákkal, ahogy annak lenni kell.

Némi kettősséget vélek felfedezni abban, hogy egyszer azt mondod, hogy perfekt a motyó, utána meg oldalakon keresztül taglalod, hogy egy kisebb kellett volna + szub. Elnézést, de nem én nyűglődök ezen. A szobaakusztikai kérdés azután merült fel bennem, hogy az ismerősöd szerint borzasztóan szóltak a helységedben az ő ládái, ezért (akár hiszed, akár nem) jóindulatból írtam, hogy az akusztika kezelése jelentősen javíthatna. Nem tehetek róla, hogy irigységet vagy rosszindulatot látsz oda, ahol valójában nincs.

A 150 könnyedsége nyilvánvaló a fizikai paramétereit tekintve, egy 6 collos közép/mélyekkel szerelt kisebb floorstander mindig jobban erőlködik, mint egy 2x akkora űrtartalmú és wooferméretű cucc, akármilyen zongoralakk is legyen rajta.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

mikro makro írta:

Meg nezd meg a 150 Pro-nal a fenykepek kozott amik studiokban keszultek, hogy eleg sok helyen kozel vannak a hangfalak ugyanugy mint nalam, kb 2,5 - 3 meter. https://atc.audio/professional/loudspeakers/scm150asl/
Nagyon le akarod irni, hogy "kisebb" szobaban (nalam 23nm) nem valok ezek a dobozok de a tapasztalat nalam mast mutat. Meg, hogy ezek a studio hangfalak csak munkara vannak es nem jo rajtuk zenet hallgatni. :) Mondom megegyszer, gyere el es meghallgathatod. Haver akinel vannak a Sonus Faberok o ugy irta le, hogy olyan konyedseggel tudjak ezek a hangfalak eloadni azt ami nala mintha erolkodve csinalna. Foleg Jezz-t hallgat.

Ez az o setupja:

6F9C4918.jpg
6F9C4918.jpg (89.64 KiB) Megtekintve 521 alkalommal

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

mikro makro írta:

Meglepodnel mennyire jol szol nalam ez a nagy doboz. 50-70 Hz kozott van egy kiemeles de az sem szornyu bar szeretnem kezeltetni de nemtudom meg hogyan. Irtam rola mar parszor de eloszor be kene merni megegyszer ezekkel a hangfalakkal es tudatosan feltenni az acusztikai paneleket. Bar a fejem mogott csak kb 40cm van ezert nem tudom milyen panel lenne oda jo ami mukodne is.
Itt van az elozo hangfalam meresei (Infinity IRS Sygma):
átvitel.png

mikro makro
Nincs visszaút
Nincs visszaút

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

tottyi írta:
2026.01.21., szer. 15:30
Igazabol igy nincs gond a hangfalakkal a meretet leszamitva, ezert gondolkodok a kisebb hangfalakon ketto szubbal de viszont a ketto szub meg pont akkora amekkora a 150-es csak alacsonyabb valamennyivel, szoval nem hiszem, hogy megeri csak annyival lenne jobb, hogy melyebre menne es a falra felfurt hangfalak koze talan nagyobb tv elferne (most 75"-os). De lehet tobbet vesztenek ha a szubok nem jo helyen lennenek, talan igy egyben jobb az egesz de ezt csak tenyleg akkor tudnam meg ha nalam lenne instalalava az egesz 25 Pro es szub rendszer ami szerintem kivitelezhetetlen.
Egyebkent epp rad is gondoltam mikor irtam lejebb, hogy volt nalam par allo hangfal es nem ugy szoltak ahogy elvartam volna, talan a Dynaudio 1.8 MKII volt egesz vallalhato de annak meg nem volt teste, amolyan, szolt de... Aztan volt az Infinity IRS Sigma ami akkora volt mint en es az mar szepen szolt es testesen.
Meg annyit, hogy miert is gondolkodom a kisebb hangfalon, hogy azokat talan jobban el lehet helyezni de ez csak akkor derulne ki ha itt lennenek. Talan elmelet marad most mar veglegesen mert nem fogom megkozkaztatni, hogy lecserelem aztan megsem hozott annyit. Azert vettem 150-est mert ebben egy szub van. :)
Szerintem élvezd azokat a 150-eseket. :)

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

asebestyen írta:
2026.01.21., szer. 15:09
mikro makro írta:
2026.01.21., szer. 14:46
Ha bp-en szoktál járni, a hit spacenek van egy mk1 25öse, a vifa tweeteres változat, ott le tudod tesztelni, hogy mi várható.
Nem tudja.
Emlékszem, mikor Tottyinál jártam, elvittem az Ethosz kis álló dobozokat, ami nálam a megfelelően csillapított szobában egész kiegyenlítetten szólt, Tottyinál meg kb úgy, mintha 10db 8x50-es csavart ráznál egy konzervdobozban.
A 25-ös meg a 150-es nem ugyanarra van, nem ugyanolyan távolságról kell hallgatni, ha kicsit túlozni szeretnénk, semmi köze a kettőnek egymáshoz, de ne túlozzunk, más feladatra tervezték őket, ennek megfelelően másban/másra jók.
Érdemesebb lenne úgy feltenni a kérdést Tottyinak, leginkább önmagának, hogy igazából mit is szeretne még vagy mit nem szeretne abból, ami most van.
A 150-es keresztezési frekvenciája 380Hz. A szub illetve a monitorok mély és középhangszórók keresztezési frekvencia közti tartományban (pl 80Hz-380Hz) egy 15"-os felület mozgatja a levegőt. :rolleyes: A hang testessége pl ebben a tartományban keletkezik, ha hifis módon szeretnénk ezt megközelíteni. A szub előnye egy kisebb monitorral az lehetne, hogy a mély tartományt lehetne kiegyenlítettebbre beállítani a szubok pozícionálásával, méréssel, ügyeskedéssel és némi szerencsével. A megfejtés nem abban van, hogy 25Hz vagy 16Hz az alja, hanem a mélytartomány fölötti nagyobb kontrollban. szvsz
ui: Tottyinak nem tetszene jobban, sőt, szerintem kevésbé tetszene a kisebb monitor szubokkal felállás, mert a nagy hangtömeg rajongója.
Igazabol igy nincs gond a hangfalakkal a meretet leszamitva, ezert gondolkodok a kisebb hangfalakon ketto szubbal de viszont a ketto szub meg pont akkora amekkora a 150-es csak alacsonyabb valamennyivel, szoval nem hiszem, hogy megeri csak annyival lenne jobb, hogy melyebre menne es a falra felfurt hangfalak koze talan nagyobb tv elferne (most 75"-os). De lehet tobbet vesztenek ha a szubok nem jo helyen lennenek, talan igy egyben jobb az egesz de ezt csak tenyleg akkor tudnam meg ha nalam lenne instalalava az egesz 25 Pro es szub rendszer ami szerintem kivitelezhetetlen.
Egyebkent epp rad is gondoltam mikor irtam lejebb, hogy volt nalam par allo hangfal es nem ugy szoltak ahogy elvartam volna, talan a Dynaudio 1.8 MKII volt egesz vallalhato de annak meg nem volt teste, amolyan, szolt de... Aztan volt az Infinity IRS Sigma ami akkora volt mint en es az mar szepen szolt es testesen.
Meg annyit, hogy miert is gondolkodom a kisebb hangfalon, hogy azokat talan jobban el lehet helyezni de ez csak akkor derulne ki ha itt lennenek. Talan elmelet marad most mar veglegesen mert nem fogom megkozkaztatni, hogy lecserelem aztan megsem hozott annyit. Azert vettem 150-est mert ebben egy szub van. :)

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

mikro makro írta:
2026.01.21., szer. 14:46
Ha bp-en szoktál járni, a hit spacenek van egy mk1 25öse, a vifa tweeteres változat, ott le tudod tesztelni, hogy mi várható.
Nem tudja.
Emlékszem, mikor Tottyinál jártam, elvittem az Ethosz kis álló dobozokat, ami nálam a megfelelően csillapított szobában egész kiegyenlítetten szólt, Tottyinál meg kb úgy, mintha 10db 8x50-es csavart ráznál egy konzervdobozban.
A 25-ös meg a 150-es nem ugyanarra van, nem ugyanolyan távolságról kell hallgatni, ha kicsit túlozni szeretnénk, semmi köze a kettőnek egymáshoz, de ne túlozzunk, más feladatra tervezték őket, ennek megfelelően másban/másra jók.
Érdemesebb lenne úgy feltenni a kérdést Tottyinak, leginkább önmagának, hogy igazából mit is szeretne még vagy mit nem szeretne abból, ami most van.
A 150-es keresztezési frekvenciája 380Hz. A szub illetve a monitorok mély és középhangszórók keresztezési frekvencia közti tartományban (pl 80Hz-380Hz) egy 15"-os felület mozgatja a levegőt. :rolleyes: A hang testessége pl ebben a tartományban keletkezik, ha hifis módon szeretnénk ezt megközelíteni. A szub előnye egy kisebb monitorral az lehetne, hogy a mély tartományt lehetne kiegyenlítettebbre beállítani a szubok pozícionálásával, méréssel, ügyeskedéssel és némi szerencsével. A megfejtés nem abban van, hogy 25Hz vagy 16Hz az alja, hanem a mélytartomány fölötti nagyobb kontrollban. szvsz
ui: Tottyinak nem tetszene jobban, sőt, szerintem kevésbé tetszene a kisebb monitor szubokkal felállás, mert a nagy hangtömeg rajongója.

mikro makro
Nincs visszaút
Nincs visszaút

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

mikro makro írta:
2026.01.21., szer. 13:59
100ast már hallottam, úgyhogy van fogalmam. Csak a száraz tényeket közöltem, nyilván azt csinálsz, amit szeretnél. A 25 mindenesetre nem szép hang, nem fantasztikus vagy gyönyörű, sem lenyűgöző. Őszinte - az igen.
En ugy megmutatnam, hogy nalam milyen a hang es szinten igen kivancsi vagyok, hogy nalad milyen a hang, csak ne volna koztunk az a 4 ora ut. :)

mikro makro
Nincs visszaút
Nincs visszaút

100ast már hallottam, úgyhogy van fogalmam. Csak a száraz tényeket közöltem, nyilván azt csinálsz, amit szeretnél. A 25 mindenesetre nem szép hang, nem fantasztikus vagy gyönyörű, sem lenyűgöző. Őszinte - az igen.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

mikro makro írta:
2026.01.21., szer. 12:55
A 25 és a 40 woofere nem sl specifikációjú, kicsivel kompromisszumosabb, mint ami a 19ben és a 20ban van - a 3 utas kialakítás miatt az ATC nem tartotta szükségesnek azt használni. A 25 egy munkaeszköz és a hangja is olyan, hallgasd meg vásárlás előtt, ha teheted, hogy valóban erre van-e szükséged.
A 150-es is egy munkaeszkoz de nekem nagyon tetszik rajta zenet hallgatni, aki meg nem hallgatta meg az el sem tudja kepzelni milyen.
Sajnos kiprobalni nincs lehetosegem a kettot szettet egyszerre a szobamban.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Vinkler írta:
2026.01.21., szer. 11:28
tottyi írta:
2026.01.21., szer. 11:21

Nekem nagyon fontos a kozeptartomany bar lehet a ketto driver kozott en nem is hallanek kulonbseget. gondolkodik.gif Annyibol meg jobb lenne, hogy melyebre menne kisebb hangeronel is es igy, hogy falra mennenek a hangfalak akkor vehetnek meg nagyobb tv-et. :D Maga a rendszer nagyon tetszik, hogy xlr kabelokkal lehet osszekotni akar egy szubbal vagy kettovel.
Simán adnék neki esélyt, főleg tudva, hogy mekkora helyen hallgatod.
Az van ha ketto szubbal gondolkodom akkor semivel sem vagyok elorebb mert kb ugyanakkorak a szubok ahogy nezem, epp hogy csak alacsonyabbak. Alszom ra meg jo sokat de a szoba merete nem olyan szornyu mint amilyennek latszik es volt mar ennel nagyobb hangfal is a szobaban es azzal is fantasztikusan szolt. A kisebb allo hangfalak amik nalam jartak meg szornyen szoltak, biztos nem mennek vissza kisebbre, ezt is csak azert valallnam be mert ketto nagy szub lenne amit mar irtam, hogy halkabban is kijonne az a melyhang talan meg melyebb is de haver meg azt mondja, hogy neki ez mar tul sok, jo neki egy Sonus Faber van ami 35Hz-tol indul, nekem meg az keves ami nala van bar mar most kiprobalt egy szubot.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”