Na akkor elmagyarázom pusztán a tisztánlátás okán, mit hogy kell érteni...
Előlap alatt nem épp a műanyag porvédő keretet értem, hanem a hangsugárzók fizikai előlapját, ami gyakorlatilag szintúgy műanyag ahogy van! Nyugodtan kukucskálj be a porvédők alá és kopogtass körbe kicsit!
Márpedig arra vannak felrögzítve dipól rendszerben a mélyközepek és a magasak is egyaránt, melyekből az előbbiek bizony nemkívánatos rezonanciákat hozhatnak létre, nagyobb terhelés alatt, még annak ellenére is, hogy a dobozaid belsejében egy vékonyka rétegelt lemez léc van beszúrva átlóban, keresztmerevítés gyanánt. Illetve az ABS előlap bár valamennyi fröccsöntött oldalmerevítést is kapott némi vatelin csillapítással megfejelve, ha nő az SPL többé-kevésbé színezettebbé válik a hangjuk!
Összehasonlításban a WH széria bár full fa doboz, a driverei bóvlik akármelyik Diamondhoz képest nézzük is őket, a későbbi 9 + 10.DFS-ek pedig jobb driverkészlettel bírnak még a te 8-as szériádhoz képest is, csak ugye azoknak a kisebb (kb feleződött) súlyuk mellett sajna a méretűk is jelentősen csökkent, arról nem is beszélve, hogy azoknál már a hátlap is totál műanyag lett, a te háttereid MDF hátlapjához képest, amire a szóban forgó műanyag előlap, nem mellesleg a csatlakozó terminál és a mögötte levő keresztváltó van felcsavarozva több ponton!
Szóval remélem nem kötekedésnek veszed a kifejtésem, pláne úgy, hogy büszkén írom le bizony nekem is voltak ilyen háttereim és nagyon is elégedett voltam velük, mert a hangjuk elég jónak mondható a kategóriájukban, még akkor is ha némely fentebb kifejtett tényező hátráltatta is őket a hang reprodukcióban, ami nyilván a gyártó kategorizálási kényszere!
Összegezve viszont elmondható, hogy az árszabásod kiváló, ahogy az állapotuk is, tehát biztosan hamarosan új munkahelyet fognak találni a "kis" DFS-ek és nem hinném, hogy elégedettlen lessz vele az új tulajdonosuk, sőt!