Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mélysugárzók
Re: Mélysugárzók
Mit tennék, hova csatlkazoztatnám a fekete GND kábelt?
A REL fekete GND kábele a védőfölddel mereven, azaz 0 Ohm-al össze van kötve.
1. Multiméterrel mérd ki, hogy mekkor az ellenállás az erősítőd hálózati csatijának érintésvédelmi földje és a hs - csati között.
a. Ha a szám megegyezik a multiméter próbe-jait összeérintve mért értékkel, akkor nagy valószínűséggel kötheted a feketét a hs csati negatívra. Ez a legegyszerűbb eset.
(A biztonság kedvért mér já a bemeneti gnd és a negatív hs csatira. Ugyanazt az étéket kell mérned mint előbb. Ha nem akkor a b. opciót nézd.)
b. Ha az érték eltér, akár 0,5 Ohm-al a rövidrezárt probe-okhoz képest, akkor ne csatlakoztass a hs - csatira, hanem inkább a készülékház egy csavarjára, ahogy a REL manual is írja. Lehetőleg vedd le a fedlapját az erősítőnek és nézd meg, hogy a védőföld hova van kötve a házra, és köss oda.
c. Ha szakadást mérsz, (vagy nagy ellenállást, ami 10-50 Ohmnál több), a hs - csati és a jelföld között, akkor valószínűleg DIY erősítőd van. Ez esetben a Mesterrel érdemes konzultálni.
Monoblokk esetbén ugyanaz, mint fent, de!
Én nem kötném az egyik REL kábel + ját be úgy, hogy nincs negatív. CSinálnék egy Y kábelt a negatívhoz. Ha ez a -hs csatiba megy, akkor lehet, hogy veszítesz valamit a monoblokk előnyeiből. Pl. növeled az áthallást, vagy földhurkod lesz, és búgni fog.
Y kábel esetében a monoblokkokat érdemes közel elhelyezni egymáshoz, hogy a földhurokban a lehető legkevesebb zajforrás jelenjen meg.
És még egy ötlet:
A REL-t és a végfokot ugyanabba az elosztóba dugd, ismét földhurok okokból.
A REL tényleg két sub-ot javasol, illetve nem is ad más opciót a manuálban, legalábbis az új SUB-ok esetében.
A leírások elérhetőek a honlapon a régieké is.
Itt van a Storm III manual:
https://relsupport.zendesk.com/hc/en-us ... 5015632767
13 oldal, monoblokk + 1 db SUB.Ez működhet, de gyanítom, hogy a REL ebben az esetben az 1/a opciót feltételezi, ami sanszos, hogy teljesül. Lehet, jobb megoldás, mint az Y kábel, de nagyon figyelj, hogy, a SUB legyen utoljára bekapcsolva és legelőször kikaopcsolva.
Bocs, hosszú és kicsit bonyi, de ilyen ez a hobbi.
Nekem nagyon tetszik a hang. Dynaudio Contour 1.1 és T/9X nagy térben.
A low level input is jó volt, hogy jobb-e és mennyivel jobb, ha jobb a high level, még nem tudom, most lett kész. Szól és nem jött ki a füst, ez már öröm. + be sincs még járatva.
Ja és még 1.
Nem vagyok pro. Azt írtam le, hogy én hogy csinálnám, felelőséget nem tudok vállalni érte.
Kicsit risk-es ez a high level szerintem. És mindez inkább A és A/B osztályra érvényes. D-ben semmi tapasztalatom nincs.
A REL fekete GND kábele a védőfölddel mereven, azaz 0 Ohm-al össze van kötve.
1. Multiméterrel mérd ki, hogy mekkor az ellenállás az erősítőd hálózati csatijának érintésvédelmi földje és a hs - csati között.
a. Ha a szám megegyezik a multiméter próbe-jait összeérintve mért értékkel, akkor nagy valószínűséggel kötheted a feketét a hs csati negatívra. Ez a legegyszerűbb eset.
(A biztonság kedvért mér já a bemeneti gnd és a negatív hs csatira. Ugyanazt az étéket kell mérned mint előbb. Ha nem akkor a b. opciót nézd.)
b. Ha az érték eltér, akár 0,5 Ohm-al a rövidrezárt probe-okhoz képest, akkor ne csatlakoztass a hs - csatira, hanem inkább a készülékház egy csavarjára, ahogy a REL manual is írja. Lehetőleg vedd le a fedlapját az erősítőnek és nézd meg, hogy a védőföld hova van kötve a házra, és köss oda.
c. Ha szakadást mérsz, (vagy nagy ellenállást, ami 10-50 Ohmnál több), a hs - csati és a jelföld között, akkor valószínűleg DIY erősítőd van. Ez esetben a Mesterrel érdemes konzultálni.
Monoblokk esetbén ugyanaz, mint fent, de!
Én nem kötném az egyik REL kábel + ját be úgy, hogy nincs negatív. CSinálnék egy Y kábelt a negatívhoz. Ha ez a -hs csatiba megy, akkor lehet, hogy veszítesz valamit a monoblokk előnyeiből. Pl. növeled az áthallást, vagy földhurkod lesz, és búgni fog.
Y kábel esetében a monoblokkokat érdemes közel elhelyezni egymáshoz, hogy a földhurokban a lehető legkevesebb zajforrás jelenjen meg.
És még egy ötlet:
A REL-t és a végfokot ugyanabba az elosztóba dugd, ismét földhurok okokból.
A REL tényleg két sub-ot javasol, illetve nem is ad más opciót a manuálban, legalábbis az új SUB-ok esetében.
A leírások elérhetőek a honlapon a régieké is.
Itt van a Storm III manual:
https://relsupport.zendesk.com/hc/en-us ... 5015632767
13 oldal, monoblokk + 1 db SUB.Ez működhet, de gyanítom, hogy a REL ebben az esetben az 1/a opciót feltételezi, ami sanszos, hogy teljesül. Lehet, jobb megoldás, mint az Y kábel, de nagyon figyelj, hogy, a SUB legyen utoljára bekapcsolva és legelőször kikaopcsolva.
Bocs, hosszú és kicsit bonyi, de ilyen ez a hobbi.
Nekem nagyon tetszik a hang. Dynaudio Contour 1.1 és T/9X nagy térben.
A low level input is jó volt, hogy jobb-e és mennyivel jobb, ha jobb a high level, még nem tudom, most lett kész. Szól és nem jött ki a füst, ez már öröm. + be sincs még járatva.
Ja és még 1.
Nem vagyok pro. Azt írtam le, hogy én hogy csinálnám, felelőséget nem tudok vállalni érte.
Kicsit risk-es ez a high level szerintem. És mindez inkább A és A/B osztályra érvényes. D-ben semmi tapasztalatom nincs.
Most érkezett hozzám, illetve újév előtt egy új T/9X.
Eddig RCA-val volt bekötve, simán az előfok egyik, jobb oldali kimenetére dugtam.
Ez azért nem az igazi.
Vagy készíthettem volna egy monosító elektronikát, ami egy aktív elektronika kell legyen, amihez táp kell, doboz, kábel, ez bonyolult, vagy marad a high level output. Utóbbit választottam, egyszerűbb + ki akartam próbálni.
De annyira mégse egyszerű:
A végfokom eltér a szokásostól (Positive Curren Feedback), mert a negatív hs kimenet nem gnd, jel van rajta. Erre nem köthettem a sub high level (fekete) kábelét, mert a fekete a hálózati földel (védőföld) közös potenciálon van a REL-ben.
Ha így járnék el, az a végfok működését borítaná.
Megjegyzem, ez D osztálynál előfordulhat, A illetve A/B osztálynál nagyon-nagyon ritka.
Ezt említi is a leírás, hogy akkor, ha jel van a - hs kimeneten, a készülékház egyik csavarjára kell kötni a fekete kábelt.
A ház elvileg, jobb esetben gyakorlatilag is hálózati földpotenciálon van, érintésvédelmi okokból.
Előfordulhat, hogy a jelföld (pl bemenet, XLR / RCA földje) nincs mereven = 0 Ohm-al lekötve a védőföldre, hanem valami pár 10 Ohm és /vagy kapacitás és vagy diódahíddal kötik a jelföldet az érintésvédelmi védőföldre, földhurok elkerülése végett.
Nálam is ez van.
A végfokomba egy banán csatit szereltem, ami a csillagpontosan a védőföldre érkező jelföld lekötésekre van bekötve. Ebbe dughatom a REL fekete kábelt. Sárga banán aljzat a képen, ha átmegy a kép.
(Érzésre tényleg kicsit gagyinak tünik a mellékelt kábel.)
Eddig RCA-val volt bekötve, simán az előfok egyik, jobb oldali kimenetére dugtam.
Ez azért nem az igazi.
Vagy készíthettem volna egy monosító elektronikát, ami egy aktív elektronika kell legyen, amihez táp kell, doboz, kábel, ez bonyolult, vagy marad a high level output. Utóbbit választottam, egyszerűbb + ki akartam próbálni.
De annyira mégse egyszerű:
A végfokom eltér a szokásostól (Positive Curren Feedback), mert a negatív hs kimenet nem gnd, jel van rajta. Erre nem köthettem a sub high level (fekete) kábelét, mert a fekete a hálózati földel (védőföld) közös potenciálon van a REL-ben.
Ha így járnék el, az a végfok működését borítaná.
Megjegyzem, ez D osztálynál előfordulhat, A illetve A/B osztálynál nagyon-nagyon ritka.
Ezt említi is a leírás, hogy akkor, ha jel van a - hs kimeneten, a készülékház egyik csavarjára kell kötni a fekete kábelt.
A ház elvileg, jobb esetben gyakorlatilag is hálózati földpotenciálon van, érintésvédelmi okokból.
Előfordulhat, hogy a jelföld (pl bemenet, XLR / RCA földje) nincs mereven = 0 Ohm-al lekötve a védőföldre, hanem valami pár 10 Ohm és /vagy kapacitás és vagy diódahíddal kötik a jelföldet az érintésvédelmi védőföldre, földhurok elkerülése végett.
Nálam is ez van.
A végfokomba egy banán csatit szereltem, ami a csillagpontosan a védőföldre érkező jelföld lekötésekre van bekötve. Ebbe dughatom a REL fekete kábelt. Sárga banán aljzat a képen, ha átmegy a kép.
(Érzésre tényleg kicsit gagyinak tünik a mellékelt kábel.)
Annak a feltételnek biztos, h teljesülni kell a monoblokkok esetében, ha így kötöd be, h a két negatív hf csati ugyanazon és földpotenciálon legyen mindenkor.supravox írta: ↑2026.01.05., hétf. 11:38
Hát én úgy kötném,hogy a piros vezetéket az egyik monoblokk pozitívjára
A sárgát a másik blokk pozitívjára.
A feketét meg mittudoménaz egyik negatívra.
Az én erősítőm 2db monoblokk és egy előfok közös házba költöztetése révén született.
Elvileg teljesen független a 2 csatorna.
És mégis működött nálam is.
A REL gnd-je le van kötve a hálózati földre,
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vinkler 2026.01.05., hétf. 14:44-kor.
Ok: idézés javítása
Ok: idézés javítása
nem egyértelmű hogy mit és hogyan is,mert legalább 3-4 féle variáció írtak ott is.
Na mindegy is,az első lépésként itt kéne figyelnie már egynek,aztán valami majd csak lesz belőle.
Végig olvastam egy manuált,és ott számomra mert láma vagyok hozzá,supravox írta: ↑2026.01.05., hétf. 11:38Hát én úgy kötném,hogy a piros vezetéket az egyik monoblokk pozitívjáraShimano írta: ↑2026.01.05., hétf. 10:43De jó hogy mindenki mást mond,ír,vagy annyira nem is.tottyi írta: ↑2026.01.04., vas. 13:43A Rel classic 99-es manualjaban ezt irja:
Amikor REL mélysugárzókat Mono Bloc erősítőkhöz csatlakoztatunk, két (2) REL használata szükséges, egy-egy minden erősítőhöz.
Csatlakoztassa minden REL fekete vezetékét az adott erősítő földpontjához vagy a készülékház egyik csavarjához. A piros és sárga vezetékeket minden REL esetében külön-külön csavarja össze, majd az így kapott vezetéket csatlakoztassa a megfelelő erősítőcsatorna pozitív hangszórókimenetére.
Bizonyos esetekben ez szokatlanul nagy erősítést (kimeneti szintet) eredményezhet a REL-eknél. Ha úgy tűnik, hogy a jelszint egyszerűen túl magas, távolítsa el a piros vagy a sárga vezetéket az összecsavart párból. Ez felére csökkenti a kimeneti szintet, és helyreállítja a természetes dinamikaérzetet.
Felhívtam a hazai rel forgalmazót,és azt mondja hogy semmi akadálya monoblokkokat kötni egy db rel subra magas szintű bekötéssel,tehát a hozzá mellékelt dróttal.
Arra már tértünk ki hogy ezt pontosan hogyan is,mert sietős érzést keltett.A manuálban ott van minden infó,ennyit mondott.
De az is lehet,hogy a takarító vette fel.![]()
A feketét meg mittudoménaz egyik negatívra.
Az én erősítőm 2db monoblokk és egy előfok közös házba költöztetése révén született.
Na mindegy is,az első lépésként itt kéne figyelnie már egynek,aztán valami majd csak lesz belőle.
Hát én úgy kötném,hogy a piros vezetéket az egyik monoblokk pozitívjáraShimano írta: ↑2026.01.05., hétf. 10:43De jó hogy mindenki mást mond,ír,vagy annyira nem is.tottyi írta: ↑2026.01.04., vas. 13:43A Rel classic 99-es manualjaban ezt irja:
Amikor REL mélysugárzókat Mono Bloc erősítőkhöz csatlakoztatunk, két (2) REL használata szükséges, egy-egy minden erősítőhöz.
Csatlakoztassa minden REL fekete vezetékét az adott erősítő földpontjához vagy a készülékház egyik csavarjához. A piros és sárga vezetékeket minden REL esetében külön-külön csavarja össze, majd az így kapott vezetéket csatlakoztassa a megfelelő erősítőcsatorna pozitív hangszórókimenetére.
Bizonyos esetekben ez szokatlanul nagy erősítést (kimeneti szintet) eredményezhet a REL-eknél. Ha úgy tűnik, hogy a jelszint egyszerűen túl magas, távolítsa el a piros vagy a sárga vezetéket az összecsavart párból. Ez felére csökkenti a kimeneti szintet, és helyreállítja a természetes dinamikaérzetet.
Felhívtam a hazai rel forgalmazót,és azt mondja hogy semmi akadálya monoblokkokat kötni egy db rel subra magas szintű bekötéssel,tehát a hozzá mellékelt dróttal.
Arra már tértünk ki hogy ezt pontosan hogyan is,mert sietős érzést keltett.A manuálban ott van minden infó,ennyit mondott.
De az is lehet,hogy a takarító vette fel.![]()
A feketét meg mittudomén
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
De az is lehet,hogy a takarító vette fel.
De jó hogy mindenki mást mond,ír,vagy annyira nem is.tottyi írta: ↑2026.01.04., vas. 13:43A Rel classic 99-es manualjaban ezt irja:
De az is lehet,hogy a takarító vette fel.
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 916
A Rel classic 99-es manualjaban ezt irja:
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- Red75
- V.I.P.

- Értékelés: 839
Is-is.
5.1 rendszere volt egy cimborámnak itt a fórumon, majd leredukálta sztereóra (ATC 50) , a zene miatt. Ott még volt a BK szub, azután aktív ATC lett helyette, ahoz már nem használta. Sajnos nem én vettem meg tőle amikor árulta, már bánom.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Red75 2026.01.03., szomb. 22:56-kor.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Házimozi rendszerben hallottad?Red75 írta: ↑2026.01.03., szomb. 20:45BK Electronics, ez még érdekes lehet számodra. Nagyon jók, kb. REL színvonal (némileg alatta), de jóval olcsóbb. Hallottam rendszerben és nagyon ajánlom.
https://www.bkelec.com/
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Ezt hallottad?
Köszi.Tetszenek.És valóban jóval olcsóbb a relnél.Red75 írta: ↑2026.01.03., szomb. 20:45BK Electronics, ez még érdekes lehet számodra. Nagyon jók, kb. REL színvonal (némileg alatta), de jóval olcsóbb. Hallottam rendszerben és nagyon ajánlom.
Ezt hallottad?
Annyit még hozzátennék, hogy alacsony szintű jellel meg tudod oldani az 1 subos verziót!
Amit az előbb írtam, az csak nagyszintű jellel van megvalósítva.
Amit az előbb írtam, az csak nagyszintű jellel van megvalósítva.
Szia!
Elnézést, h beleszólok, de szerintem monoblokkonként 1-1 db SUB kell, tehát 2 db.
Itt egy manual részlet, hasonló amit supravox berakott,
Nálam is monoblokkok vannak, oldalanként 1-1 Rel.
Mivel a negatív nem közös monoblokkok esetén, ezért 1 Subbal nem fog összejönni, szerintem.
Részlet a leírásból…
“One for each amplifier, must be used”
- Red75
- V.I.P.

- Értékelés: 839
BK Electronics, ez még érdekes lehet számodra. Nagyon jók, kb. REL színvonal (némileg alatta), de jóval olcsóbb. Hallottam rendszerben és nagyon ajánlom.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
A 99-et próbáld.Shimano írta: ↑2026.01.03., szomb. 16:22Még csak körbejárom a témát,de a classic széria valamelyikével tennék próbát elsőre,mert ami eddig lejött utána olvasgatva,talán az lenne az ideálisabb a rendszerben.De ez még nincs kőbe vésve.
Lényegesen jobb mint a 98.
Az is klassz szub de a 99-ben van igazi dög
Még csak körbejárom a témát,de a classic széria valamelyikével tennék próbát elsőre,mert ami eddig lejött utána olvasgatva,talán az lenne az ideálisabb a rendszerben.De ez még nincs kőbe vésve.
Nálam is ugyanez a feladat. :) Melyik REL-el boldogítod magad és környezetedben élőket?
Még az is lehet talán egy opció,okoskodok,
hogy mivel mondtad hogy elég gyenge a mellékelt drót hozzá,hogy a kácsánál csináltatnék egyet 6 eres változatban,tehát duplázva a szálakat, aztán ezek lennének közösítve a speakon csatiban,és így mehetne minden oda ahogyan az a rel "nagykönyvében" írva van.
Persze lehet ez így hülyeség,csak eszembe jutott.
Persze lehet ez így hülyeség,csak eszembe jutott.
Tehát mindkét monoblokk pozitív púlusára egyet egyet,és az egyiken a negatív pólusra vagy a földre a feketét is.
Ez így menni fog,remélem működni is.
Ok,akkor csak mielött lefüstölnék valamit,vegyük át még egyszer.
Tehát mindkét monoblokk pozitív púlusára egyet egyet,és az egyiken a negatív pólusra vagy a földre a feketét is.
Ez így menni fog,remélem működni is.
Még ezek vannak a manualban
Ne haragudj hülyeséget mondtam.
A fekete vezetéket amit hívjunk földnek be kell kötni
Vagy a hszóró negatívjára vagy bármilyen az erősítő föld pontjára.
Bocsi.
A fekete vezetéket amit hívjunk földnek be kell kötni
Vagy a hszóró negatívjára vagy bármilyen az erősítő föld pontjára.
Bocsi.
miszerint a két pozitívhoz egyet egyet,és ennyi,plusz esetlegesen ha kellene a búgás vagy akármi miatt is a harmadikat az egyik vas földjéhez.
Bocsi,de tényleg hülye vagyok hozzá,de igyekszem okosodni ezen a téren is,ezért is kérdezek.
Ok,csak az kavart meg,hogy ezen a képen be van kötve mindhárom drót,és nem is a földeléshez a harmadik,ha nem a negatív pólushoz.Amit te mondtál az rém egyszerű,még nekem is,supravox írta: ↑2026.01.03., szomb. 13:39Szerintem ezt a "problémát" csak meg tudod ugrani.
Mégis mi a különbség ha monoblokkjaid vannak?
Bután kell leblankolni a kábelt,hogy átérjen.
Azt meg nem csinálod meg a kölcsön cuccal.
Amúgy meg bekötöd csak az egyik monoblokkra.
Állítólag ott ahol a szub dolgozik már úgy sem érzékelhető az irány.
Amúgy de.
Bocsi,de tényleg hülye vagyok hozzá,de igyekszem okosodni ezen a téren is,ezért is kérdezek.
Szerintem ezt a "problémát" csak meg tudod ugrani.Shimano írta: ↑2026.01.03., szomb. 13:29Ok,köszi,de egy monoblokkos bekötés képpel többet mondana minden szónál.Ez egy integrált vas ha jól látom.supravox írta: ↑2026.01.03., szomb. 12:37Screenshot_2026-01-03-12-34-19-647_com.google.android.googlequicksearchbox-edit.jpgShimano írta: ↑2026.01.03., szomb. 11:37Csak úgy záporoznak a válaszok,és már teljesen el is vesztettem a fonalat.![]()
Időközben egy kedves fórumtársal beszélve kaptam infókat a magas jelszintű monoblokkos bekötésre egy db rel sub esetében is,amit köszönök szépen itt is.![]()
Más.A rel-en kívül,(ami ugyan tetszik,főleg a classic szériát nézegetném szívesen,mert az illene a lakásba leginkább) milyen más gyártók típusai lehetnek még jók kifejezetten zenére? 24nm a szoba,ha ez számít egyáltalán.
Csak hogy ránézzek azokra is.
Itt is úgy van kötve ahogy mondtam.
Ha egy szubot használnál.
Amúgy az enyémet szívesen odaadom ha próbálgatni szeretnél.
A hazai forgalmazótól kérek majd próbára ha úgy alakul,a tiédet nem föstölöm le ha mégsem jól értettem azt amiről beszéltünk.![]()
Mégis mi a különbség ha monoblokkjaid vannak?
Bután kell leblankolni a kábelt,hogy átérjen.
Azt meg nem csinálod meg a kölcsön cuccal.
Amúgy meg bekötöd csak az egyik monoblokkra.
Állítólag ott ahol a szub dolgozik már úgy sem érzékelhető az irány.
Amúgy de.
A hazai forgalmazótól kérek majd próbára ha úgy alakul,a tiédet nem föstölöm le ha mégsem jól értettem azt amiről beszéltünk.
Ok,köszi,de egy monoblokkos bekötés képpel többet mondana minden szónál.Ez egy integrált vas ha jól látom.supravox írta: ↑2026.01.03., szomb. 12:37Screenshot_2026-01-03-12-34-19-647_com.google.android.googlequicksearchbox-edit.jpgShimano írta: ↑2026.01.03., szomb. 11:37Csak úgy záporoznak a válaszok,és már teljesen el is vesztettem a fonalat.![]()
Időközben egy kedves fórumtársal beszélve kaptam infókat a magas jelszintű monoblokkos bekötésre egy db rel sub esetében is,amit köszönök szépen itt is.![]()
Más.A rel-en kívül,(ami ugyan tetszik,főleg a classic szériát nézegetném szívesen,mert az illene a lakásba leginkább) milyen más gyártók típusai lehetnek még jók kifejezetten zenére? 24nm a szoba,ha ez számít egyáltalán.
Itt is úgy van kötve ahogy mondtam.
A hazai forgalmazótól kérek majd próbára ha úgy alakul,a tiédet nem föstölöm le ha mégsem jól értettem azt amiről beszéltünk.
Itt is úgy van kötve ahogy mondtam.Shimano írta: ↑2026.01.03., szomb. 11:37Csak úgy záporoznak a válaszok,és már teljesen el is vesztettem a fonalat.![]()