Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mélysugárzók

Tankerpatriots
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Re: Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Tankerpatriots »

Ok, mostmár értem. Köszönöm szépen, hogy leírtad részletesen. Nagyon sokat segítettél.
Mégegyszer köszönöm.

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1246

Hozzászólás Szerző: Tul »

Semmilyen RCA, vagy XLR aljzatú kimenet nem jó erre, mert azok alacsony jelszintűek. Alacsony jelszinttel hangszórót nem tudsz hajtani, ahhoz erősítő kell. A te szubodban pedig nincs erősítő.
Neked ehhez csak olyan kimenet jó, ami hangfal kimenet. Tehát erősített jel. Ez a szub ugyanúgy viselkedik, mint egy normál hangfal, annyi különbséggel, hogy csak a mélyhangokat szólaltatja meg.

A Node és az Arcam hátulján is ezért különböznek a csatlakozók - a végerősített kimenetnek szorítós, nagy hangfal csatlakozói vannak, a csak előerősített alacsony jelszintűek meg RCA-k. Jelezvén, hogy két külön kávéház, egyiket a másikba dugni nem szabad, s így nem is tudod.
Nagyon ritkán ugyan, de pár gyártónál (pl. Panasonic) léteztek olyan házimozi erősítők, amiknek volt passzív szubot hajtani képes hangfal kimenete. A mostaniak nem olyanok, mert a szubok általában beépített erősítővel rendelkeznek, ehhez kínálnak hát kimenetet a források/hagyományos erősítők.
Tankerpatriots írta:
2025.05.09., pén. 19:38
Ahham, köszönöm szépen. Akkor még egy lehet hülye kérdés, de ha a streamerem( bluesound node2i) -en van egy külön subwoofer kimenet, akkor az sem jó arra, hogy az említett mélysugárzót oda kössem be?

Tankerpatriots
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Ahham, köszönöm szépen. Akkor még egy lehet hülye kérdés, de ha a streamerem( bluesound node2i) -en van egy külön subwoofer kimenet, akkor az sem jó arra, hogy az említett mélysugárzót oda kössem be?

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: R.G. »

az aktív hangsugárzóban (jelen esetben a méylhangsugárzó vagy sub) benne van az erősítő, oda általában egy RCA vagy XLR kábellel kell a jelet küldeni, az erősítő pre out kimenetéről, de ennek a sub-nak áramot is kell adni mert ugye az erősítő is benne van.
A passziv hangsugárzóhoz meg az erősítő hangsugárzó kimenetét kell kötni ott nem kell áram pluszban
https://www.av-online.hu/hazimozi/denon ... teszt_1705
ezen a linken a 4. képen jól látható a bekötés mind a két esetben
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

Tankerpatriots
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Szia Tul.

Először is köszönöm szépen a pontos és gyors választ. Gondoltam, hogy ez így nem nagyon fog működni. Akkor azthiszem elégedett a subot. Gondoltam egy kérdést megér. Viszont ha jól értem ha később lenne egy aktív sub a birtokomban akkor ahoz nem kell külön erősítő.

Köszönöm szépen mégegyszer.

Üdv:. Gábor

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Szia!

Sajnos a pre-out kimenettel nem, csak ha egy plusz erősítőt iktatsz be közéjük. A pre-out, mint nevében is benne van, elő- és nem végerősített kimenet. Tehát kis jelszint, olyan, ami egy erősítő bemeneteire kell (vagy egy aktív szub alacsony jelszintű - LFE - bemenetére).

Másik, nem valami elegáns megoldás, hogy “rendeltetésszerűen” használod a szubot és az erősítőd hangsugárzó kimeneteiről előbb a szub Amplifier bemenetére viszed a jelet, majd a Satellite speaker csatlakozókról tovább a meglévő sztereó hangsugárzóidra.

Tankerpatriots írta:
2025.05.09., pén. 00:56
Sziasztok.
Szeretném a segítségeteket kérni.
Beszámításból nálam maradt egy Canton gls 50 passzív mélysugárzó. Szeretném megkérdezni, hogy össze tudnám e kötni valahogy az Arcam sa 20 - as erősítőm pre-out kimenetével? Mivel egy régi subról van szó csak csiptetős bemenet van rajta. Csatolok képeket is.
A válaszaitokat előre is köszönöm.

Tankerpatriots
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sziasztok.
Szeretném a segítségeteket kérni.
Beszámításból nálam maradt egy Canton gls 50 passzív mélysugárzó. Szeretném megkérdezni, hogy össze tudnám e kötni valahogy az Arcam sa 20 - as erősítőm pre-out kimenetével? Mivel egy régi subról van szó csak csiptetős bemenet van rajta. Csatolok képeket is.
A válaszaitokat előre is köszönöm.
Csatolmányok
Screenshot_20250509_003824_Chrome.jpg
Screenshot_20250509_003647_Chrome.jpg
Screenshot_20250509_003624_Chrome.jpg
Screenshot_20250509_003614_Chrome.jpg
Screenshot_20250509_003521_Chrome.jpg

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1673

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Apaci72 írta:
2025.03.30., vas. 13:07
Reflexes szubot keresek, tudtok ajánlani a Velodyne-on kívül, hasonló kvalitásút?
Méretben ne legyen nagyobb, mint pl. egy REL HT 1205.
Köszönöm!
Ascendo SV-12.

Apaci72
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 126

Hozzászólás Szerző: Apaci72 »

Reflexes szubot keresek, tudtok ajánlani a Velodyne-on kívül, hasonló kvalitásút?
Méretben ne legyen nagyobb, mint pl. egy REL HT 1205.
Köszönöm!
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Hydra/Power-R - Kontaset

Tul
V.I.P.
V.I.P.

OFF
Itt beszélgethetünk róla - örülnék is, ha lenne társaságom :D
viewtopic.php?f=5&t=214287
ON

Rémisztő, milyen árak lettek szub fronton is, azóta is emésztgetem. Nem vagyok egy REL fan, de valami fog kelleni mellé, bármennyire is lesz jó magában. A Dione pont azon a szinten mozog, amire már tényleg azt tudom mondani, hogy elég egymagában és mivel az Ambeo Max ahhoz képest minden review szerint karcsúbb, szinte biztos vagyok benne, hogy hiányérzetem lesz. Viszont Alto KEF-es ajánlása beette magát a gondolataimba :)
Apaci72 írta:
2025.03.17., hétf. 11:44
Várd meg előbb szerintem a Max-ot. (a Velodyne viszont tényleg hiányozni fog...)
25m2 alatt nem igazán kell hozzá szub. Mondom úgy, hogy két REL-em is van mellette (Tx7, HT1205) egyenlőre nem tudom melyik marad...)
A zárt szubok amúgy is hárklisak az elhelyezésre, illetve az akusztikára.
Kicsit OFF ebben a topicban, de meg fogsz lepődni, mennyre jó zenehallgatásra is a Max. Egy jó tápkábel sokat hozzátesz és persze be kell járatódnia. Én nem bántam meg, sőt ;peace;

Apaci72
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Tul írta:
2025.03.16., vas. 19:00
Soundbarhoz a nappaliba - inkább filmhez, TV-zéshez. Még nincs itt az Ambeo Max, nem tudom mennyire lehet vele érdemben zenét hallgatni. A KEF tényleg annyira combos alacsonyabb frekvenciákon is? Meglepőek a specifikációi zárt 25cm-es létére. Egyszer volt nálam egy Q400B, az nem volt annyira jó erőben és nem igazán jeleskedett 35Hz alatt - bár tény, hogy kellemes, meleg hangja volt.
alto írta:
2025.03.16., vas. 18:30
Nem mindegy, hogy mozira vagy zenehallgatásra használnád. Mozira végül is jók a felsoroltak, zenére már kevésbé.
Utóbbi esetben ajánlanám pl. a Kef Kube 10 MIE-t, éppen még 300ezer alatt van.
Várd meg előbb szerintem a Max-ot. (a Velodyne viszont tényleg hiányozni fog...)
25m2 alatt nem igazán kell hozzá szub. Mondom úgy, hogy két REL-em is van mellette (Tx7, HT1205) egyenlőre nem tudom melyik marad...)
A zárt szubok amúgy is hárklisak az elhelyezésre, illetve az akusztikára.
Kicsit OFF ebben a topicban, de meg fogsz lepődni, mennyre jó zenehallgatásra is a Max. Egy jó tápkábel sokat hozzátesz és persze be kell járatódnia. Én nem bántam meg, sőt ;peace;
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Hydra/Power-R - Kontaset

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3135
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Tul írta:
2025.03.16., vas. 19:00
Soundbarhoz a nappaliba - inkább filmhez, TV-zéshez. Még nincs itt az Ambeo Max, nem tudom mennyire lehet vele érdemben zenét hallgatni. A KEF tényleg annyira combos alacsonyabb frekvenciákon is? Meglepőek a specifikációi zárt 25cm-es létére. Egyszer volt nálam egy Q400B, az nem volt annyira jó erőben és nem igazán jeleskedett 35Hz alatt - bár tény, hogy kellemes, meleg hangja volt.
alto írta:
Nem mindegy, hogy mozira vagy zenehallgatásra használnád. Mozira végül is jók a felsoroltak, zenére már kevésbé.
A gyors, feszes, pontos basszusok inkább az erőssége, nem a brutál teljesítmény.
Sajnos 300ezer alatt manapság igazán jó subot nem nagyon kapsz.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Tul
V.I.P.
V.I.P.

alto írta:

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3135
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Tul írta:
2025.03.16., vas. 12:57
Nahát, ez engem is nagyon érdekelne. Most rendeltem egy Max-ot, ami szerdán érkezik, addig szeretnék hozzá szubról is gondoskodni. Sajna, akárhol olvastam róla, vagy néztem teszteket, sehol nincsenek elalélva tőle. Sőt.. Jómagam 2x hallottam a HiFi Shown a Westendben, de egyenesen viccnek tűnt. Nyilván, ott a bemutatóterem, meg az üléspozíció is tönkrevághatta a dolgot, de nem tudom, hogy valóban lehet-e annyira rossz, amennyire hallottam. Totál erőtlen volt.

Egyébként te miben gondolkoztál még a Max mellé? Nekem van pár ötletem, de olyan nevetségesen (vagyis inkább siralmasan) drága minden újonnan, hogy az életkedvem elment.
Pár éve 230eFt-ért adtam el egy Velodyne SPL-R1200-at, ma 500-ért sem tudnék hasonlót venni.

Nálam a polc, ami mellé le lesz téve, 44cm mély, ebbe tehát bele kell férjen a hangsugárzó és a kábelek is, mert nem akarom, hogy kilógjon a szub a komód mellől előre.

Amiket néztem:
Polk Audio HTS SUB 10
Polk Audio Signature Elite ES10
Canton Power Sub 8
vagy ha már nagyon felhúzom magam, akkor Dali SUB E-12F
Ezekből az első három nagyon szükségmegoldásnak tűnik és nem is biztos, hogy hozzák a megadott adatokat, a Dali meg fölöslegesen nagy és erős, meg drága is.

Nem szeretném, ha 40cm-től szélesebb lenne, illetve a mélysége is nagyon max 40-42cm lehet a fentiek miatt.
Feltétlenül menjen be 30Hz alá. A Velodyne-hoz képest sajnos valószínű hiányérzetem lesz így is, úgy is.

Apaci72 írta:
2025.01.15., szer. 16:00
Sziasztok!

Sennheiser Ambeo Sub-ról szeretnék kérni véleményt, illetve hálás lennék, ha leírnátok tapasztalataitokat.
Max soundbar-hoz lenne.

köszönöm!
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Nahát, ez engem is nagyon érdekelne. Most rendeltem egy Max-ot, ami szerdán érkezik, addig szeretnék hozzá szubról is gondoskodni. Sajna, akárhol olvastam róla, vagy néztem teszteket, sehol nincsenek elalélva tőle. Sőt.. Jómagam 2x hallottam a HiFi Shown a Westendben, de egyenesen viccnek tűnt. Nyilván, ott a bemutatóterem, meg az üléspozíció is tönkrevághatta a dolgot, de nem tudom, hogy valóban lehet-e annyira rossz, amennyire hallottam. Totál erőtlen volt.

Egyébként te miben gondolkoztál még a Max mellé? Nekem van pár ötletem, de olyan nevetségesen (vagyis inkább siralmasan) drága minden újonnan, hogy az életkedvem elment.
Pár éve 230eFt-ért adtam el egy Velodyne SPL-R1200-at, ma 500-ért sem tudnék hasonlót venni.

Nálam a polc, ami mellé le lesz téve, 44cm mély, ebbe tehát bele kell férjen a hangsugárzó és a kábelek is, mert nem akarom, hogy kilógjon a szub a komód mellől előre.

Amiket néztem:
Polk Audio HTS SUB 10
Polk Audio Signature Elite ES10
Canton Power Sub 8
vagy ha már nagyon felhúzom magam, akkor Dali SUB E-12F
Ezekből az első három nagyon szükségmegoldásnak tűnik és nem is biztos, hogy hozzák a megadott adatokat, a Dali meg fölöslegesen nagy és erős, meg drága is.

Nem szeretném, ha 40cm-től szélesebb lenne, illetve a mélysége is nagyon max 40-42cm lehet a fentiek miatt.
Feltétlenül menjen be 30Hz alá. A Velodyne-hoz képest sajnos valószínű hiányérzetem lesz így is, úgy is.

Apaci72 írta:
2025.01.15., szer. 16:00
Sziasztok!

Sennheiser Ambeo Sub-ról szeretnék kérni véleményt, illetve hálás lennék, ha leírnátok tapasztalataitokat.
Max soundbar-hoz lenne.

köszönöm!

Apaci72
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sziasztok!

Max soundbar-hoz lenne.

köszönöm!

kalodav
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: kalodav »

Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni.
Az autómban lévő gyári subwoofer elkezdett egyik pillanatról a másikra torzítani.
Magas hangerőn lévő zene közben kezdődött. Az egyik pillanatban még tisztán adta a basszust, majd torzítva.
Mi lehet ilyenkor a gond?

Arpi82
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 140

Hozzászólás Szerző: Arpi82 »

tottyi írta:
2024.12.09., hétf. 08:23

Ez olyankor szokott lenni amikor nincs hangfal levalaszto rele a szerkezetben es a kondenzatorokbol tavozik a craft. Nekem is az ATC pattan eggyet kikapcsolaskor. Vagy a Crown DC300 erositoben sincs es ha csak ugy lekapcsolod akkor pattannak a hangfalak. Ezt ugy lehet "szepen" kikapcsolni ha negyed hangeron zenehallgatas kozben lekapcsolod bar az is lehet, hogy nalad a melylada siman elromlott.
Hmm...jó kérdés mi lehet vele. Az a gond, hogy el akarom adni mert nem használom, pár éve szinte csak áll. Honnan lehet kideríteni, hogy mi a baja?
Amúgy "tökéletesen" működik, csak lekapcsolásnál pukkanik.
Naim Nd5xs2 ---->Gato Amp150 ---->Dynaudio Special 25

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 860

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Arpi82 írta:
2024.12.08., vas. 11:25
Mitől van az, hogy egy aktív mélysugárzó lekapcsoláskor "pukkanik" egyet? Elég hangosan.
Ez olyankor szokott lenni amikor nincs hangfal levalaszto rele a szerkezetben es a kondenzatorokbol tavozik a craft. Nekem is az ATC pattan eggyet kikapcsolaskor. Vagy a Crown DC300 erositoben sincs es ha csak ugy lekapcsolod akkor pattannak a hangfalak. Ezt ugy lehet "szepen" kikapcsolni ha negyed hangeron zenehallgatas kozben lekapcsolod bar az is lehet, hogy nalad a melylada siman elromlott.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A

Arpi82
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mitől van az, hogy egy aktív mélysugárzó lekapcsoláskor "pukkanik" egyet? Elég hangosan.

Andy76
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 31

Hozzászólás Szerző: Andy76 »

A T széria igen zeneibb mint a HT, viszont filmezésnél alatta van a hangnyomásban, de a HT sokkal zeneibb mint az SVS SB...
A HT garantáltan csalódásmentes hang, zenére/filmre egyaránt.Ár érték verhetetlen.
Amúgy egy HT1205mk2 típust megkapsz újonnan kereskedőtől 338ezer körül...meg lehet dumálni a kedvezményt.Nekem ennyiben van...2x is sikerült egy éven belül ezen az áron vennem;-)
280ért nevetségesen sok a sb 2000....ez a szub 3 éve 199000volt...és hagyjuk az infláció meg háború és hasonló dogmákat....
Cambridge Audio azur 651r
Cambridge Audio BD751 bluray
Cambridge Audio Stream Magic 6 v.1
Himedia Q10pro
Klipsch RF63,RC64mk1,Taga Harmony Platinum S100 v.3
2xREL HT1205mk2
Samsung 85' tv
Oehlbach

Arpi82
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Aha, köszi így már értem.
Az SVS SB2000 classic változatot(nem a Pro) meg tudnám szerezni jó áron, ezért gondolkoztam el rajta. 280 000 Ft lenne újonnan.
De akkor szerinted jobban megéri a HT 1205.

Ha mégis a T szériában gondolkozok, 22m2 szobába melyik kellene? T7 vagy T9?
Bár ezek nagyon drágák...

Andy76
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Arpi82 írta:
2024.11.30., szomb. 22:58
A REL HT az nem a házimozi széria? gondolkodik.gif
Inkább a T széria a zenére való nem?
Amúgy a T7 vagy a T9 passzolna egy 22 m2-es szobába?
Gondolom, hogy a REL lenne a tuti, de azért az jóval drágább is mint az SVS...
Igen a HT azt moizihoz tervezték.De mivel te egy svs-t kérdeztél milyen lenne,így egy kategóriában lévő,sokkal de sokkal szerencsésebbet írtam.A HT sorozat meglepően jó a zenei kiegészítésnek is,filmezni meg nagyon más,mint az svs...
A T széria zenei megszólalása,nem annyival "jobb",mint ahogy gondolod a HT mellett.Vakteszten lehet nem tudnál különbséget tenni.Az S széria már más.Az teljesen zenei területre optimalizált,mindemellett semmi gondja a filmes megszólalással.
A HT 1205 mk2 és az SVS sb2000 pro,egy szegmens,szinte egy ár,sőt a REL olcsóbb is,de igencsak jobb doboz a REL.
Ezért írtam neked a REL-t...
Himedia Q10pro
2xREL HT1205mk2
Samsung 85' tv
Oehlbach

Arpi82
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

A REL HT az nem a házimozi széria? gondolkodik.gif
Inkább a T széria a zenére való nem?
Amúgy a T7 vagy a T9 passzolna egy 22 m2-es szobába?
Gondolom, hogy a REL lenne a tuti, de azért az jóval drágább is mint az SVS...

Andy76
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Arpi82 írta:
2024.11.30., szomb. 20:46
Svs Sb 2000 mélysugárzóról mi a véleményetek?
22 m2 szobába lenne, elsősorban zenére használnám.
Van valakinek tapasztalata vele?
Vagy jót vagy semmit...Így semmit róla.
Zenére főleg akkor sokkal inkább egy REL HT ebben a kategóriában.
Himedia Q10pro
2xREL HT1205mk2
Samsung 85' tv
Oehlbach

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”